- Hellenic Religion.gr - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Δεν κατάλαβες τι ήθελα να πω. Εγώ αυτή την στάση ανοχής που υποχρεώνονται να επιδείξουν οι πιλότοι μας κατακρίνω, και το ίδιο κάνουν και αυτοί σε συζητήσεις μας. Σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, αξιωματικός της αεροπορίας μου δήλωσε ξακάθαρα πως, σύμφωνα με όσα είχαν διδαχτεί στη σχολή περι των συνθηκών που καθορίζουν τον εναέριο χώρο, όφειλαν να ανήξουν πυρ εναντίον των τουρκικών αεροσκαφών αλά οι διοικητές τους τους απέτρεψαν για να αποφευχθεί το ''φριχτό ενδεχόμενο του πολέμου''. Τα όσα είπα είχαν την ένοια μομφής εναντίον της ανεκτικότητας και της ητοπάθειας της ''δημοκρατίας'' μας, που είναι παντελώς ασυμβίβαστη με οτιδήποτε αφορά την ένδοξη ελληνική ιστορία πριν την Μεταπολίτευση και όχι κριτικής στους ''αρχαγγέλους'' μας που μεριμνούν και πασχίζουν με δεμένα τα χέρια τους για την ασφάλεια του εναέριου χώρου μας κα της Πατρίδας μας.
Εγώ το έλαβα ως μομφή στους θεσμούς τους οποίους προασπίζονται και αναλογικά στους ίδιους. Διαχωρισμός δεν μπορεί να υπάρξει από τη στιγμή που έδωσαν όρκο τιμής.
quote:
Δεν έχουμε όμως φωτογραφήσει όλα τα παράλια της Μ.Ασίας, αγαπητέ, γιατί οι στρατηγοί που κάνουν κουμάντο στην Τουρκία δεν τα τρώνε κάτι τέτοια. Μπαίνει ελληνικό αεροπλάνο στον τουρκικό εναέριο χώρο? Το ρίχνουν και τελείωσε, ακόμα και αν αυτή η είσοδος έχει γίνει προς καταδίωξη τουρκικών αεροσκαφών που μόλις έχουν αποχώρήσει απο τον ελληνικό εναέριο χώρο. Ούτε κλάματα στην ΕΕ για τους ''κακούς έλληνες'', ούτε τίποτα. Και ναι, αγαπητέ, για να μην βιαστείς πάλι να πεις ότι κάνω υποθέσεις, έχουν συμβεί αρκετά τέτοια περιστατικά, μην κοιτάς που δεν βγαίνουν παραέξω για πολιτικούς λόγους...
Οι δικές σου οι πληροφορίες προέρχονται από φίλους πιλότους, οι δικές μου από συναδέλφους πιλότους.
Αν ποτέ σου κατορθώσεις να δεις φωτογραφίες θα μείνει έκπληκτος από το βάθος το οποίο τραβήχτηκαν.
quote:
Το ξέρω πολύ καλά αγαπητέ. Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να έχω την δική μου άποψη για το γεγονός πως ανώτερος αξιωματικός φεύγει απο την υπηρεσία του δύο ώρες νωρίτερα κατα κανόνα, διότι αυτή την νοοτροπία του έχει εμφυσύσει η Πολιτεία...Και το πρόβλημα είναι γενικό, δεν περιορίζεται μόνο στον στρατό, μια και ο τελευταίος είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας της εκάτοστε χώρας που υπηρετεί.
Κανείς δεν σου απαγόρεψε να εκφέρεις τη γνώμη σου άλλωστε σε δημοκρατική χώρα ζούμε, όχι όμως όταν επικαλείσαι ιδιότητα για να κρίνεις ανωτέρους σου. Αυτό δηλώνει έλλειψη πειθαρχίας. Μπορείς τώρα να αντιληφθείς (όπως εσύ διαπίστωσες) που οφείλετε η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία;
quote:
uote:
Κάθε απόφαση που δεν είναι ισότιμη του Λαϊκού αισθήματος το οποίο εκφράζεται μέσω του Συντάγματος δηλώνει αυταρχισμό, στοιχείο που οδηγεί καθαρά σε τεχνικές Δικτατορίας και αμφισβήτησης της ποιότητας της Δημοκρατίας.
Εσύ ήσουν που επικαλέστηκες το Ελληνικό Σύνταγμα.
Σωστά και χαίρομαι που συμφωνείς ως προς τα λεγόμενα.
quote:
quote: Η Ελλάδα ήταν μία από τις χώρες που αντιστάθηκαν στην προοπτική να μην μπορεί να αποφασίσει η ίδια για τον εαυτό της αλλά κάποιος άλλος ο οποίος θα φέρει τον τίτλο του Δικτάτορα και ο οποίος όπως έγραψες θα έχει «πολύ καλύτερη αντίληψη της πραγματικότητας.»
Λάθος. Η Ελλάδα το 1940-41 αντιστάθηκε εναντίον των Ιταλών και των Γερμανων, που απειλούσαν την εθνική της ανεξαρτησία, και μαλιστα υπο την ηγεσία ενός δικτάτορα. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Δηλαδή, αν μας επιτίθονταν μια ''δημοκρατική'' χώρα, θα έπρεπε να κάτσουμε και να την φάμε?
Που ανάγεται το Λάθος, στην δική μου πρόταση ή στη δική σου; Μιας και βλέπω ότι η ουσία είναι η ίδια. Εγώ μίλησα για προοπτική, εσύ μίλησες για Ιταλία και Γερμανία, εγώ για ελεύθερη βούληση, εσύ για εθνική ανεξαρτησία, εγώ για Δικτατορία, εσύ για Δικτατορία εφόσον σε αυτό μετατρέπεται μια δημοκρατία η οποία καταλύει με αυταρχισμό την εθνική και ατομική ανεξαρτησία.
quote:
Υποθέτω πως αναφέρεσαι στην αντίσταση των Ιερολοχιτών( ναι, αυτών των ''μοναρχοφασιστών'') στη βόρεια Αφρική κατα την μάχη του Ελ Αλαμέιν, γιατί αν το πας στην ''αντίσταση'' των εαμοβούλγαρων...Η Ιστορία σου την έχει στημένη στη γωνία!
Όχι δεν αναφέρομαι σε αυτούς που βρήκαν εναλλακτική μορφή αντίστασης αλλά σε αυτούς που τους χρησιμοποίησαν ώστε να δώσουν αιτία στην ύπαρξη τους και δικαιολογία στη φυγή τους.
quote:
Το θέμα, αγαπητέ, είναι όπως σου ξαναείπα, πως μέχρι να ''εφαρμοζόταν στο ακέραιο η Λαϊκή Κυριαρχία'' οι Ιταλοί θα παρήλαυναν στην Αθήνα. Επίσης, θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να μάθω πως ακριβώς ''πίεσε'' ο λαός τον Μεταξά, που είχε τον στρατό με το μέρος του. Μήπως όπως πίεσαν ο ουγγρικός και ο ρουμανικός λαός τους δικτάτορες Χόρτυ και Αντωνέσκου αντίστοιχα για να μην ενταχθούν στις δυνάμεις του Άξονα? Αν πράγματι τους πίεσαν, δεν έκαναν και πολύ καλή δουλειά... Δεν πιστεύω να καταλήγεις σε αυτά τα συμπεράσματα για τον Μεταξά μόνο και μόνο γιατί δεν ήταν ''δημοκράτης''? Ο ίδιος πάντως στο προσωπικό του ημερολόγιο λέει τα εξής:«Θα Νικήσωμεν ! Αλλά δια τους Έλληνας υπερ την Νίκην, η Δόξα!» (28 Οκτ 1940,ημερολόγιο Ι.Μεταξά). Μήπως έχεις κάποια άλλη ιστορική πηγή που να αμφισβητεί με στοιχεία τον πατριωτισμό του Μεταξά? Α, και η απάντηση δόθηκε πολύ πριν το πρωί της 28ης Οκτωμβρίου. Αν ο Μεταξάς έλεγε ''ναι'' εκείνο το βράδυ, μέχρι το πρωινό η ιταλική σημαία θα κυμάτιζε στην Ακρόπολη και ο Μεταξάς θα συνέχιζε, ως ανταμοιβή, να εκτελεί χρέη πρωθυπουργού( όπως ο Τσολάκογλου ανταμοίφθηκε με την πρωθυπουργία απο τους γερμανούς για την παράδοση του αργότερα, όπως ο Χόρτυ, όπως ο Αντωνέσκου...) και δεν πάει να χτυπιόταν πάνω κάτω ολόκληρος ο λαός.
Το θέμα αγαπητέ είναι όπως σου ξαναείπα ότι φθάνεις σε υποθετικά συμπεράσματα.
Δεν πολέμησε ο στρατός του Μεταξά αλλά ο Ελληνικός Λαός.
Η απάντηση έχει σημασιολογική έννοια, εφόσον γνωρίζεις ότι δεν ρωτήθηκε ποτέ. Κανείς δεν κατέκρινε τον Μεταξά ως προς την απόφασή του στο χρονικό εκείνο σημείο, από τη στιγμή που έκανε σεβαστή την απόφαση του Ελληνικού Λαού (του φιλοάγγλου Βασιλιά και της συνείδησης του), την αντιλήφθηκε πολύ πριν απαντήσει στο τηλεγράφημα του Γκράτσι. Εσύ έγραψες «Θα Νικήσωμεν ! Αλλά δια τους Έλληνας υπερ την Νίκην, η Δόξα!» Από πού πηγάζει τέτοια σιγουριά αν όχι από τον ίδιο το Λαό;;;
quote:
Αγνοώντας την αγένεια σου, αγαπητέ, σου απαντώ πως παραδέχομαι την ατσάλινη πυγμή με την οποία διεξήγαγε ο Στάλιν τον αγώνα, απο την άλλη όμως δεν θα τον πω και απελευθερωτή, ούτε θα παραλείψω να καυτηριάσω τα εγκλήματα που ακολούθησαν την ''απελευθέρωση'' των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης. Όπως επικροτώ τον ηρωισμό των αμερικάνων στην Ομάχα, αλλά τους καταδικάζω για την Δρέσδη, την Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Όπως θαυμάζω την γεναιότητα των γερμανών κατα την μάχη του Βερολίνου, αλλά αποστρέφομαι τα εγκλήματα τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Καταλαβαίνεις?
Χαίρομαι που συγκρατείς την ψυχραιμία σου…….. εν μέρει.
Εγώ μίλησα για ελευθερία, εσύ για «απελευθερωτές». Πιστεύω να αντιλαμβάνεσαι το λάθος ως προς την προοπτική.
Τώρα πως γίνεται να παραδέχεσαι την ατσάλινη πυγμή του Στάλιν που ήταν και η αιτία για τα αίσχη που διέπραξε ο Σοβιετικός στρατός(όπως εσύ αναφέρεις);;;;……...αλλά το Δικτατορικό καθεστώς που κόλλησες με τόσο στόμφο που υφίσταται; Στους εγκληματίες; Στους «απελευθερωτές»;
quote:
quote:Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι όταν χρησιμοποιείς ειρωνικά τον όρο «απελευθερωτής και ήρωας», αυτό έχει αντίκτυπο και στην Ελληνική Ιστορία;
Να με συγχωρείς, λοιπόν, που χαρακτηρίζω εγκληματίες και όχι ''απελευθερωτές'' όσους έκαναν τα παρακάτω:quote: Αλλά ας μην το αναλύσουμε περαιτέρω το ζήτημα, αν μη τι άλλο είναι ασέβεια προς τα 2.000.000 γερμανιδων που βιάστηκαν απο τους ''απελευθερωτές'' καθώς και τα 7.000.000 γερμανών αμάχων που απελευθερώθηκαν ''μια και καλή'' απο τους παραπάνω ''ήρωες''...
Τώρα, αν εσύ δηλώνεις δημοκράτης και θαυμάζεις τους ''απελευθερωτές'' για όλα τα παραπάνω, είτε είσαι ένας υποκριτής ή έχεις πάθει εσύ κρίση ταυτότητας...
Αυτό το έγραψα για να σου επιστήσω την προσοχή στο πόσο εύκολα υιοθετείς και επικολλάς τίτλους. Θέλησα να σε απαλλάξω από δύσκολες ερωτήσεις…….
Ξέρεις τι λένε, αν σκοτώσεις έναν άνθρωπο γίνεσαι δολοφόνος, αν σκοτώσεις έναν Λαό γίνεσαι Βασιλιάς, αν σκοτώσεις όλον τον κόσμο γίνεσαι Θεός.
Ο Κολοκοτρώνης που προέβη στα ίδια ανομήματα με αυτά των Σοβιετικών, έπειτα από την απελευθέρωση της Τριπολιτσάς εναντίων χιλιάδων άμαχων Εβραίων και Τούρκων, τι είναι εκτελεστής ή απελευθερωτής; Ήρωας ή Τρομοκράτης; Με τι τίτλο θα τον έγραφες στην ιστορία.
Θα ήθελα να δω την μη υποκριτική σου απάντηση μιας και αυτός που βάζει τους τίτλους είσαι εσύ και όχι εγώ.
quote:
Εγώ το έλαβα ως μομφή στους θεσμούς τους οποίους προασπίζονται και αναλογικά στους ίδιους. Διαχωρισμός δεν μπορεί να υπάρξει από τη στιγμή που έδωσαν όρκο τιμής.
Λάθος το έλαβες αγαπητέ, και μάλλον είναι δικό μου το λάθος που δεν το διευκρίνισα. Η Δημοκρατία δεν είναι απο μόνη της υπεύθυνη για την κατάσταση. Υπεύθυνη είναι η δημοκρατική νοοτροπία που προσπαθούν να εμφυσύσουν στις ένοπλες δυνάμεις μας, ενώ φυσικά δημοκρατία και στρατός είναι δύο πράγματα ασυμβίβαστα. Στον στρατό δεν υπάρχει η αρχή της πλειοψηφίας, δεν επικρατεί η γνώμη των πολλών, δεν παρακαλάς κάποιον να κάνει κάτι αν θέλει. Τον διατάσεις να το κάνει, ανεξαρτήτως αν το θέλει ή όχι. Όπου η ''δημοκρατία'' ενεπλάκη σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά. Για παράδειγμα, η Σικελική Εκστρατεία, που ήταν υπεύθυνη για την καταστροφή της Αθήνας κατα τον Πελλοπονησιακό πόλεμο, αποφασίστηκε απο τον αθηναικό λαό. Για μια τόσο σοβαρή στρατιωτική επιχείρηση, δηλαδή, αντί να ζητηθεί η γνώμη έμπειρων στρατηγών, ζητήθηκε η γνώμη του...όχλου. Και να τα αποτελέσματα.
Το αν η δημοκρατία χωράει ή όχι σε άλλους τομείς της πολιτείας, είναι κάτι το συζητήσημο, στο στρατό όμως δεν χωράει, τελεία και παύλα.
Εκτός και αν γνωρίζεις πολλές περιπτώσεις όπου μια δημοκρατική χώρα να νίκησε μια υπο δικατορικό καθεστώς σε πόλεμο...Το οτι οι ένοπλες δυνάμεις δίνουν όρκο πίστης στη δημοκρατία είναι για εμένα κάτι το απαράδεκτο, και σε διαβεβαιώ πως την εντύπωση αυτή την μοιράζονται και πολλοί άλλοι αξιωματικοί που δεν διακατέχονται δημοσιουπαλληλιλική νοοτροπία και μπήκαν στις ένοπλες δυνάμεις για να προσφέρουν έργο και όχι για να εξασφαλίσουν επαγγελματική αποκατάσταση. Αποστολή του Στρατού είναι να υπερασπίζει την Ελλάδα, είτε αυτή έχει Δημοκρατία είτε οτιδήποτε άλλο. Θεωρώ επιεικώς απαράδεκτο να μπλέκουμε το Στρατό στον βόθρο της πολιτικής.
quote:
Οι δικές σου οι πληροφορίες προέρχονται από φίλους πιλότους, οι δικές μου από συναδέλφους πιλότους.
Αν ποτέ σου κατορθώσεις να δεις φωτογραφίες θα μείνει έκπληκτος από το βάθος το οποίο τραβήχτηκαν.
Περιέργως, πάντως, μόνο εμείς παραπονιόματε για παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας...Και βέβαια δεν θα περίμενε κανείς απο τους Τούρκους να δείξουν ''διαλακτικότητα'' πάνω σε ένα τέτοιο θέμα, αφού μια ευκαιρία ψάχνουν για να μας την πέσουν...
quote:
Κανείς δεν σου απαγόρεψε να εκφέρεις τη γνώμη σου άλλωστε σε δημοκρατική χώρα ζούμε, όχι όμως όταν επικαλείσαι ιδιότητα για να κρίνεις ανωτέρους σου. Αυτό δηλώνει έλλειψη πειθαρχίας. Μπορείς τώρα να αντιληφθείς (όπως εσύ διαπίστωσες) που οφείλετε η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία;
Νομίζω οτι δεν κατάλαβες. Το τι λέω εδώ δεν έχει καμία σχέση με την συμπεριφορά μου εν ώρα υπηρεσίας. Μπροστά στον διοικητή μου θα σταθώ κλαρίνο ότι και να μου πεί, και μάλιστα θα τιμωρήσω οποιονδήποτε στρατιώτη δω να κριτικάρει τον ανώτερο του, έστω και αν οι κριτικές του είναι δίκαιες. Απο εκεί και πέρα, είμαι ελεύθερος να διατηρώ την γνώμη μου, αλλά η γνώμη αυτή δεν θα επηρεάσει με κανένα τρόπο την συμπεριφορά μου απέναντι στην υπηρεσία μου.
Αντίστοιχα, μπορεί να μιλάω εδώ και να κριτικάρω την δημοκρατία, αλλά ποτέ δεν θα στρεφόμουν εναντίον της, και μάλιστα θα την υπερασπίσω, αν χρειαστεί, απο τα χέρια του οποιουδήποτε, όπως ορκίστηκα, και ας μην πιστεύω στο περιεχόμενο αυτού του όρκου αλλά και όσες αμφιβολίες και αν διατηρώ για το κατα πόσο η δημοκρατία κάνει καλό ή όχι στην Πατρίδα μου.
quote:
Σωστά και χαίρομαι που συμφωνείς ως προς τα λεγόμενα.
Το ερώτημα που ήθελα να θέσω είναι: συμφωνεί το λαικό αίσθημα πάντα με το Σύνταγμα?
quote:
Που ανάγεται το Λάθος, στην δική μου πρόταση ή στη δική σου; Μιας και βλέπω ότι η ουσία είναι η ίδια. Εγώ μίλησα για προοπτική, εσύ μίλησες για Ιταλία και Γερμανία, εγώ για ελεύθερη βούληση, εσύ για εθνική ανεξαρτησία, εγώ για Δικτατορία, εσύ για Δικτατορία εφόσον σε αυτό μετατρέπεται μια δημοκρατία η οποία καταλύει με αυταρχισμό την εθνική και ατομική ανεξαρτησία.
Όχι, και πάλι δεν κατάλαβες. Εσύ ταύτισες την εθνική ανεξαρτησία με την δημοκρατία, κάτι στο οποίο διαφωνώ κάθετα. Αν δηλαδή το 1940 έρχονταν κάποια δημοκρατική χώρα για να μας ''απελευθερώσει'' απο τον Μεταξά και να μας ξαναδώσει την ''ελεύθερη βούληση'' δεν θα αντιστεκόμασταν?
quote:
Όχι δεν αναφέρομαι σε αυτούς που βρήκαν εναλλακτική μορφή αντίστασης αλλά σε αυτούς που τους χρησιμοποίησαν ώστε να δώσουν αιτία στην ύπαρξη τους και δικαιολογία στη φυγή τους.
Για την φυγή του βασιλιά και των σύν αυτώ δεν διαφωνώ ούτε και εγώ, ήταν επαίσχυντη, και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την συμπεριφορά των υπόλοιπων ευρωπαίων μοναρχών την ίδια περίοδο( βλέπε τον βέλγο βασιλιά και την Ολλανδή βασίλισα που έμειναν στις χώρες τους και οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης). Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι εαμοβούλγαροι, που συνεργάστηκαν παίρνοντας το 1944 όπλα απο τους γερμανούς με αντάλαγμα να τους αφήσουν να φύγουν ανενόχλητοι ήταν ''ήρωες'', ούτε πως οι Ιερολοχίτες που έλαβαν έυφημο μνεία απο τον ίδιο τον στρατάρχη Μοντγκόμερυ για την απόδοση τους στο Έλ Αλαμέιν ήταν ''μοναρχοφασίστες'', όπως μας πλασάρει σήμερα η αριστερά.
quote:
Το θέμα αγαπητέ είναι όπως σου ξαναείπα ότι φθάνεις σε υποθετικά συμπεράσματα.
Δεν πολέμησε ο στρατός του Μεταξά αλλά ο Ελληνικός Λαός.
Η απάντηση έχει σημασιολογική έννοια, εφόσον γνωρίζεις ότι δεν ρωτήθηκε ποτέ. Κανείς δεν κατέκρινε τον Μεταξά ως προς την απόφασή του στο χρονικό εκείνο σημείο, από τη στιγμή που έκανε σεβαστή την απόφαση του Ελληνικού Λαού (του φιλοάγγλου Βασιλιά και της συνείδησης του), την αντιλήφθηκε πολύ πριν απαντήσει στο τηλεγράφημα του Γκράτσι. Εσύ έγραψες «Θα Νικήσωμεν ! Αλλά δια τους Έλληνας υπερ την Νίκην, η Δόξα!» Από πού πηγάζει τέτοια σιγουριά αν όχι από τον ίδιο το Λαό;;;
Καταλήγουμε λοιπόν πως ο Μεταξάς ήταν ένας ειλικρινής πατριώτης που το 1940 είπε όχι στους ιταλούς εκφράζοντας τις δικές του πεποιθήσεις αλλά και τις πεποιθήσεις ολόκληρου του ελληνικού λαού. Τα λέω καλά?
quote:
Χαίρομαι που συγκρατείς την ψυχραιμία σου…….. εν μέρει.
Εγώ μίλησα για ελευθερία, εσύ για «απελευθερωτές». Πιστεύω να αντιλαμβάνεσαι το λάθος ως προς την προοπτική.
Τώρα πως γίνεται να παραδέχεσαι την ατσάλινη πυγμή του Στάλιν που ήταν και η αιτία για τα αίσχη που διέπραξε ο Σοβιετικός στρατός(όπως εσύ αναφέρεις);;;;……...αλλά το Δικτατορικό καθεστώς που κόλλησες με τόσο στόμφο που υφίσταται; Στους εγκληματίες; Στους «απελευθερωτές»;
Είμαι της άποψης, αγαπητέ, πως κάθε άνθρωπος και κατ'επέκτασιν και καθεστώς έχει τα θετικά και τα αρνητικά του στοιχεία. Επομένως, ο Στάλιν ήταν ένας δολοφόνος χάρη στον οποίο (κυρίως) και στο εγκληματικό καθεστώς του δεν υπάρχει σήμερα ναζισμός. Το αν είναι καλό που δεν υπάρχει πια ναζισμός ή αν ο Στάλιν και το συνάφι το ήταν πράγματι δολοφόνοι το αφήνω σε εσένα να το αποφασίσεις.
Άρα, η πυγμή του Στάλιν ήταν αιτία για την απελευθέρωση της Ρωσίας και την πτώση του ναζισμού, αλλά και παράλληλα για την υποδούλωση των χωρών της ανατολικής ευρώπης και τα αποτρόπαια εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι σοβιετικοί( βλέπε δάσος του Κατύν, Βερολίνο κτλ.). Το ένα δεν αναιρεί το άλλο.
Απο εκεί και πέρα, εσύ που διαφωνείς?
1) Υποδουλώθηκαν ή όχι οι χώρες της ανατολικής ευρώπης στους σοβιετικούς?
2)Υήρχε ή όχι δικτατορία στην ΕΣΣΔ την περίοδο εκείνη?
3) Ήταν ο Στάλιν εγκληματίας ή όχι?
quote:
Ο Κολοκοτρώνης που προέβη στα ίδια ανομήματα με αυτά των Σοβιετικών, έπειτα από την απελευθέρωση της Τριπολιτσάς εναντίων χιλιάδων άμαχων Εβραίων και Τούρκων, τι είναι εκτελεστής ή απελευθερωτής; Ήρωας ή Τρομοκράτης; Με τι τίτλο θα τον έγραφες στην ιστορία.
Μια στιγμούλα. Η Τρίπολη ήταν ένα μεμονομένο περιστατικό, και το έγκλημα αυτό έγινε όχι απο κάποιο οργανωμενο στρατό, αλλά απο ένα απίθαρχο μπουλούκι το οποίο με τεράστια δυσκολία κουμαντάριζαν οι αρχηγοί του. Και, όσο κατακριτέο και αν είναι, έγινε σε μια εποχή όπιου δεν υπήρχαν νόμοι που να προσδιορίζουν τον πόλεμο όπως η συνθήκη της Γενεύης κατα τον ΄Β Παγκόσμιο, και κατά την νομική επιστήμη ''δεν υπάρχει έγκλημα, αν πριν απο την τέλεση του δεν υπάρχει νόμος που να το καθιστά αξιόποινη πράξη''. Εξάλου, ο Κολωκοτρόνης ουδέποτε κατάστρωσε οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης του τουρκικού λαού, ούτε εξέδωσε διαταγή με την οποία να προτρέπει τους στρατιώτες του να κατασφάξουν αμάχους, αντίθετρα όπως μας πληροφορεί ο Κόκινος στο έγο του ''Ελληνική Επανάσταση'' αρκετές φορές παρενέβη για να σώσει τούρκους απο τους στρατιώτες του.
Απο εκεί και πέρα, ποιά ειναι η δικαιολογία ενός οργανωμένου και πειθαρχημένου στρατού όπως ο σοβιετικός, ο οποίος υπόκειται σε νόμους που ορίζουν τον πόλεμο? Και ποιά είναι πχ. η δικαιολογία του Στρατάρχη Ζούκοφ για την παρακάτω ημερήσια διαταγή προς τους στρατιώτες του?
''Θάνατος στους γερμανούς!
Θα πάρουμε εκδίκηση για όλους αυτούς που κάηκαν στους φούρνους του Διαβόλου, που δηλητηριάστηκαν στους θαλάμους αερίων, που τουφεκίστηκαν και βασανίστηκαν μέχρι θανάτου. Θα πάρουμε σκληρή εκ΄δικηση για όλους αυτούς! Ανάθεμα στη χώρα των δολοφόνων! Αυτή τη φορά θα εξαφανίσουμε γερμανική ράτσα μια για πάντα!''
Αυτοί ήταν οι ''φιλάνθρωποι απελευθερωτές''. Αυτοί ήταν οι ''μαχητές της ελευθερίας''. Ναι, χάρη σε αυτούς δεν υπάρχει σήμερα ναζισμός, ναι πολέμησαν γεναία( όπως και οι ναζί άλωστε), αλλά ούτε ήρωες θα τους πω( γιατί για εμένα ο ηρωισμός είναι μια ένοια που είναι άρηκτα δεμένη με την ηθική), ούτε απελευθερωτές, τουλάχιστον για οποιονδήποτε άλλο εκτός απο την χώρα τους, τη Ρωσία.
Διότι( και εδώ συμπηκνώνονται οι απόψεις μου για το ζήτημα)
πιτεύω πως κανείς δεν είναι τέλειος, ούτε εντελώς κακός. Κατα τα άλλα, τις κρίσεις ταυτότητας ψάξ'τες στους υποστηρικτές του καθεστώτος της ΕΣΣΔ όπου δεν έγιναν ποτέ εκλογές οι οποίοι το παίζουν ''υπερασπιστές της δημοκρατίας''.
''μητρός τε και πατρός τε και των
άλλων προγόνων απάντων τιμιότερον εστι πατρίς και σεμνότερον και αγιότερον ...''
Edited by - Invader on 20/06/2005 01:42:03
quote:
Η Δημοκρατία δεν είναι απο μόνη της υπεύθυνη για την κατάσταση. Υπεύθυνη είναι η δημοκρατική νοοτροπία που προσπαθούν να εμφυσύσουν στις ένοπλες δυνάμεις μας, ενώ φυσικά δημοκρατία και στρατός είναι δύο πράγματα ασυμβίβαστα.
Το παραπάνω που συμφωνώ στο δεύτερο του σκέλος που κολλάει με το κάτω;;;
quote:
Για παράδειγμα, η Σικελική Εκστρατεία, που ήταν υπεύθυνη για την καταστροφή της Αθήνας κατα τον Πελλοπονησιακό πόλεμο, αποφασίστηκε απο τον αθηναικό λαό. Για μια τόσο σοβαρή στρατιωτική επιχείρηση, δηλαδή, αντί να ζητηθεί η γνώμη έμπειρων στρατηγών, ζητήθηκε η γνώμη του...όχλου. Και να τα αποτελέσματα.
Την απόφαση για την εκστρατεία στη Σικελία την πήραν έπειτα από προτροπή του Αλκιβιάδη ως άμεσα συνυφασμένη με τον Πελοποννησιακό πόλεμο. Ήταν ένα στρατηγικό σχέδιο το οποίο σχεδιάστηκε από έναν ιδιαίτερα ικανό στρατηγό αν όχι τον ικανότερο της εποχής και αφορούσε μέρος σχεδίου για αποκοπή της Σπάρτης.
Ατυχές το παράδειγμα σου.
quote:
Εκτός και αν γνωρίζεις πολλές περιπτώσεις όπου μια δημοκρατική χώρα να νίκησε μια υπο δικατορικό καθεστώς σε πόλεμο...Το οτι οι ένοπλες δυνάμεις δίνουν όρκο πίστης στη δημοκρατία είναι για εμένα κάτι το απαράδεκτο, και σε διαβεβαιώ πως την εντύπωση αυτή την μοιράζονται και πολλοί άλλοι αξιωματικοί που δεν διακατέχονται δημοσιουπαλληλιλική νοοτροπία και μπήκαν στις ένοπλες δυνάμεις για να προσφέρουν έργο και όχι για να εξασφαλίσουν επαγγελματική αποκατάσταση. Αποστολή του Στρατού είναι να υπερασπίζει την Ελλάδα, είτε αυτή έχει Δημοκρατία είτε οτιδήποτε άλλο. Θεωρώ επιεικώς απαράδεκτο να μπλέκουμε το Στρατό στον βόθρο της πολιτικής.
Τώρα αυτό που ρώτησες για το αν γνωρίζω μία χώρα δημοκρατική που να νίκησε μία υπό δικτατορικό καθεστώς θα το λάβω μετά συγχωρήσεως ως ανέκδοτο εφόσον οι παράμετροι της νίκης είναι πολλοί πράγμα που θα έπρεπε να γνωρίζεις ως αξιωματικός.
Πχ μία παράμετρος νίκης είναι η αποδοχή της δημοκρατίας από τους λαούς .
Το τι κρίνεις ως απαράδεκτο είναι δική σου προσωπική άποψη και είναι σεβαστή η δική μου προσωπική άποψη είναι πως όποιος εντάσσεται σε έναν θεσμό με τη θέληση του όταν δεν το κάνει πλήρη πίστη είναι……………άντε ας πούμε φτωχός.
Αποστολή του στρατού είναι να υπακούει. Όποιος δεν το μπορεί και πιστεύει ότι δεν ανταποκρίνεται στα πιστεύω του γνωρίζει την έξοδο εφόσον βέβαια δεν έχει οικονομικό πρόβλημα.
Τον στρατό στον «βόθρο της πολιτικής» μόνο η δικτατορία τον εμπλέκει.
quote:
Νομίζω οτι δεν κατάλαβες. Το τι λέω εδώ δεν έχει καμία σχέση με την συμπεριφορά μου εν ώρα υπηρεσίας. Μπροστά στον διοικητή μου θα σταθώ κλαρίνο ότι και να μου πεί, και μάλιστα θα τιμωρήσω οποιονδήποτε στρατιώτη δω να κριτικάρει τον ανώτερο του, έστω και αν οι κριτικές του είναι δίκαιες. Απο εκεί και πέρα, είμαι ελεύθερος να διατηρώ την γνώμη μου, αλλά η γνώμη αυτή δεν θα επηρεάσει με κανένα τρόπο την συμπεριφορά μου απέναντι στην υπηρεσία μου.
Αγαπητέ, το τι λες πάντα έχει σχέση με τη συμπεριφορά και με τη νοοτροπία, επικαλούμενος την ιδιότητα του αξιωματικού όχι απλώς για να παραπονεθείς αλλά για να κρίνεις, ώστε να εξάγεις κατ’ επιλογήν συμπεράσματα, υποπίπτεις σε πειθαρχικό παράπτωμα που τιμωρείται. Ο Στρατιωτικός Ποινικός Κώδικας τιμωρεί κρίσεις ανωτέρων είτε αυτές γίνονται εντός είτε εκτός στρατεύματος. Συνεπώς υπέπεσες σε απειθαρχία ως προς την κρίση και σε «δημοσιοϋπαλληλική» νοοτροπία ως προς τα συμπεράσματα εφόσον η κρίση σου λαμβάνεται ως άνευ ουσίας.
quote:
Αντίστοιχα, μπορεί να μιλάω εδώ και να κριτικάρω την δημοκρατία, αλλά ποτέ δεν θα στρεφόμουν εναντίον της, και μάλιστα θα την υπερασπίσω, αν χρειαστεί, απο τα χέρια του οποιουδήποτε, όπως ορκίστηκα, και ας μην πιστεύω στο περιεχόμενο αυτού του όρκου αλλά και όσες αμφιβολίες και αν διατηρώ για το κατα πόσο η δημοκρατία κάνει καλό ή όχι στην Πατρίδα μου.
Όταν κρίνεις την δημοκρατία την κρίνεις ως πολίτευμα δεν την φέρνεις σε αντιδιαστολή με την δικτατορία με επιχειρήματα τύπου η δημοκρατία δεν μπορεί να διεξάγει πόλεμο ενώ η δικτατορία μπορεί άρα……..;;;; Στο δια ταύτα.
Μένει λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Με τα σημερινά δεδομένα που επικρατούν στο Αιγαίο, με τις παραβιάσεις των Τούρκικων αφών, αν γινόταν προσπάθεια επιβολής της Δικτατορίας ώστε να προστατευθεί το ακέραιο των συνόρων μιας και η Δικτατορία όπως ανέφερες είναι η μόνη που μπορεί να διεξάγει πόλεμο και να προστατέψει την Ελλάδα ποιον θα υπερασπιζόσουν; Τη δημοκρατία ή τη δικτατορία;
Αν τώρα απαντήσεις τη δικτατορία θα πρέπει λογικά να καταπατάς τον όρκο σου κάτι που δεν σε τιμά, αν απαντήσεις δημοκρατία τότε αναρωτιέμαι γιατί δεν το κάνεις εδώ;
Εγώ τουλάχιστον από ότι κατάλαβα στην παραπάνω τοποθέτηση υπερασπίζεσαι την δικτατορία έναντι της δημοκρατίας. Αν κάνω λάθος πες μου το να σταματήσει η συζήτηση εδώ.
quote:
Το ερώτημα που ήθελα να θέσω είναι: συμφωνεί το λαικό αίσθημα πάντα με το Σύνταγμα?
Φυσικά και όχι, αν κρίνω από τις απόψεις σου. Άλλωστε επί τούτου έδωσα την τοποθέτηση μου παραπάνω.
quote:
Όχι, και πάλι δεν κατάλαβες. Εσύ ταύτισες την εθνική ανεξαρτησία με την δημοκρατία, κάτι στο οποίο διαφωνώ κάθετα. Αν δηλαδή το 1940 έρχονταν κάποια δημοκρατική χώρα για να μας ''απελευθερώσει'' απο τον Μεταξά και να μας ξαναδώσει την ''ελεύθερη βούληση'' δεν θα αντιστεκόμασταν?
Όχι εσύ δεν κατάλαβες. Εγώ ταύτισα την εθνική ανεξαρτησία με την ελεύθερη βούληση. Δηλαδή με την επιθυμία ότι εγώ θα αποφασίσω για το πώς θα λύσω τα προβλήματα και όχι άλλος.
quote:
Καταλήγουμε λοιπόν πως ο Μεταξάς ήταν ένας ειλικρινής πατριώτης που το 1940 είπε όχι στους ιταλούς εκφράζοντας τις δικές του πεποιθήσεις αλλά και τις πεποιθήσεις ολόκληρου του ελληνικού λαού. Τα λέω καλά?
Καταλήγουμε λοιπόν ότι ο Μεταξάς ήταν τόσο πατριώτης όσο ήταν και ο Καποδίστριας, ο Βενιζέλος, ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου, ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος και τόσοι άλλοι οι οποίοι είχαν καλές προθέσεις αλλά διαφορετικό τρόπο σκέψης και προσέγγισης.
quote:
Είμαι της άποψης, αγαπητέ, πως κάθε άνθρωπος και κατ'επέκτασιν και καθεστώς έχει τα θετικά και τα αρνητικά του στοιχεία. Επομένως, ο Στάλιν ήταν ένας δολοφόνος χάρη στον οποίο (κυρίως) και στο εγκληματικό καθεστώς του δεν υπάρχει σήμερα ναζισμός. Το αν είναι καλό που δεν υπάρχει πια ναζισμός ή αν ο Στάλιν και το συνάφι το ήταν πράγματι δολοφόνοι το αφήνω σε εσένα να το αποφασίσεις.
Άρα, η πυγμή του Στάλιν ήταν αιτία για την απελευθέρωση της Ρωσίας και την πτώση του ναζισμού, αλλά και παράλληλα για την υποδούλωση των χωρών της ανατολικής ευρώπης και τα αποτρόπαια εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι σοβιετικοί( βλέπε δάσος του Κατύν, Βερολίνο κτλ.). Το ένα δεν αναιρεί το άλλο.
Απο εκεί και πέρα, εσύ που διαφωνείς?
1) Υποδουλώθηκαν ή όχι οι χώρες της ανατολικής ευρώπης στους σοβιετικούς?
2)Υήρχε ή όχι δικτατορία στην ΕΣΣΔ την περίοδο εκείνη?
3) Ήταν ο Στάλιν εγκληματίας ή όχι?
Ελευθερία σημαίνει σεβασμός του ισχυρού προς τον αδύναμο, σεβασμός στην εθνική και ατομική ανεξαρτησία, σεβασμός στην προσπάθεια κάποιων να την υπερασπιστούν και όχι να την επιβάλουν διότι και η αγνότερη πρόθεση όταν επιβάλλεται παύει να είναι αγνή.
Σε καμία περίπτωση δεν συμφώνησα με τακτικές και καθεστώτα τα οποία καταλύουν την ανθρώπινη ελευθερία και αξιοπρέπεια.
Θαυμάζω την αντίσταση των ανθρώπων να υπερασπιστούν τις αξίες τους και καταδικάζω αυτούς που τις καπηλεύονται ώστε να τις επιβάλουν.
Αναφερόμουν λοιπόν στην προοπτική που αφορά τις προσπάθειες του αγώνα που έδωσαν οι Σοβιετικοί για εθνική ανεξαρτησία συνεπώς για ελευθερία. Αν μέσα από αυτόν τον αγώνα προήλθε ένα αποτέλεσμα νίκης κατά του Ναζισμού αυτό ήταν ένα θετικό στοιχείο γιατί βοήθησε και εμάς να απαλλαγούμε από αυτόν, αν τώρα πήραν αυτοί τη θέση των εχθρών τους τότε γνωρίζουμε ποιος είναι ο εχθρός της ελευθερίας μας.
Στην παραπάνω τοποθέτηση ανάγεται η πρόταση μου την οποία χλεύασες με ένα ατυχές παράδειγμα από το οποίο δεν μπορώ να πω έβγαλα αρκετά συμπεράσματα ως προς τον μονομερή τρόπο σκέψης σου της στιγμής και την τιτλοποίηση αυτής.
Με μονομερή τρόπο λοιπόν την είδα και εγώ και κατέληξα στο :
Πχ. Δικτατορικό Σοβιετικό καθεστώς, εγκληματίες και όχι απελευθερωτές, το ένα δεν αναιρεί το άλλο.
quote:
Απο εκεί και πέρα, ποιά ειναι η δικαιολογία ενός οργανωμένου και πειθαρχημένου στρατού όπως ο σοβιετικός, ο οποίος υπόκειται σε νόμους που ορίζουν τον πόλεμο? Και ποιά είναι πχ. η δικαιολογία του Στρατάρχη Ζούκοφ για την παρακάτω ημερήσια διαταγή προς τους στρατιώτες του?
''Θάνατος στους γερμανούς!
Θα πάρουμε εκδίκηση για όλους αυτούς που κάηκαν στους φούρνους του Διαβόλου, που δηλητηριάστηκαν στους θαλάμους αερίων, που τουφεκίστηκαν και βασανίστηκαν μέχρι θανάτου. Θα πάρουμε σκληρή εκ΄δικηση για όλους αυτούς! Ανάθεμα στη χώρα των δολοφόνων! Αυτή τη φορά θα εξαφανίσουμε γερμανική ράτσα μια για πάντα!''
"Ούτε ένας Τούρκος στον Μωριά , μηδέ στον κόσμο όλον" βλέπεις καμία διαφορά;
quote:
Μια στιγμούλα. Η Τρίπολη ήταν ένα μεμονομένο περιστατικό, και το έγκλημα αυτό έγινε όχι απο κάποιο οργανωμενο στρατό, αλλά απο ένα απίθαρχο μπουλούκι το οποίο με τεράστια δυσκολία κουμαντάριζαν οι αρχηγοί του. Και, όσο κατακριτέο και αν είναι, έγινε σε μια εποχή όπιου δεν υπήρχαν νόμοι που να προσδιορίζουν τον πόλεμο όπως η συνθήκη της Γενεύης κατα τον ΄Β Παγκόσμιο, και κατά την νομική επιστήμη ''δεν υπάρχει έγκλημα, αν πριν απο την τέλεση του δεν υπάρχει νόμος που να το καθιστά αξιόποινη πράξη''. Εξάλου, ο Κολωκοτρόνης ουδέποτε κατάστρωσε οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης του τουρκικού λαού, ούτε εξέδωσε διαταγή με την οποία να προτρέπει τους στρατιώτες του να κατασφάξουν αμάχους, αντίθετρα όπως μας πληροφορεί ο Κόκινος στο έγο του ''Ελληνική Επανάσταση'' αρκετές φορές παρενέβη για να σώσει τούρκους απο τους στρατιώτες του.
Αγαπητέ η Ιστορία σε διαψεύδει , όσο για το κατάπτυστο ''δεν υπάρχει έγκλημα, αν πριν απο την τέλεση του δεν υπάρχει νόμος που να το καθιστά αξιόποινη πράξη'' ώστε να επικαλεστείς την ηθική νομιμότητα των πράξεων της σφαγής αμάχων παιδιών και γυναικών, το αφήνω στην κρίση αυτών που σε διαβάζουν.
Μπορεί να μην υπήρχε κατοχύρωση ανθρώπινων δικαιωμάτων την περίοδο εκείνη, αλλά υπήρχε ποινικό δίκαιο το οποίο αποφαινόταν για αξιόποινες πράξεις άρα υπήρχε έγκλημα.
Το έγκλημα λοιπόν είχε χαρακτήρα και ήταν αξιόποινη πράξη.
Όσον αφορά την Συνθήκη της Γενεύης θεωρώ λίγο υποκριτικό να την επικαλείσαι σαν δίκαιο όταν κατηγορείς την δημοκρατία για την εφαρμογή της στην περίπτωση απενεργοποίησης ναρκών στη μεθόριο. Ελπίζω να γνωρίζεις τα περιεχόμενα των συνθηκών σε σχέση με τις ανθρώπινες ελευθερίες και δικαιώματα τα οποία επικαλείσαι.
Από την άλλη θεωρώ λίγο θρασύ να μου ζητάς να εφεύρω δικαιολογίες για αποτρόπαιες πράξεις.
Έτσι λοιπόν σφαγές έλαβαν σύμφωνα με ξένους ιστορικούς σε όλη την επικράτεια της Πελοποννήσου και όχι μεμονωμένα στην Τρίπολη όπως αναφέρεις αναληθώς.
Ο Βρετανός συγγραφέας William St. Clair έγραψε:
"Το άγριο πάθος των Ρωμιών γιά εκδίκηση ξέσπασε σε ένα φρενιασμένο μακελλειό σε βάρος των Οθωμανών με φρικιαστικές δολοφονίες αμάχων "
Ενας άλλος Βρετανός συγγραφέας ο David Howarth σημειώνει τα εξής:
"Δεν υπήρχε καμμιά δικαιολογία γιά τις σφαγές που διέπραξαν οι Γκρέκοι στην Πελοπόνησο.Από την πρώτη στιγμή δημιούργησαν ένα λουτρό αίματος σκοτώνοντας αδιάκριτα οποιονδήποτε μη χριστιανό"
Παρόμοια γεγονότα συνέβησαν σύμφωναμε τον Φίνλεϋ και στο Μοριά: “Σε κάθε περιοχή της χερσονήσου, το χριστιανικό στοιχείο είχε ξεσηκωθεί και θανάτωνε τους μουσουλμάνους. Πυρπόλησαν τους πύργους και τις αγροικίες τους και κατέστρεψαν ολότελα τις περιουσίες τους, έτσι που να κάνουν εκείνους που είχαν καταφύγει στα κάστρα, να χάσουν κάθε ελπίδα επανόδου .λογίζεται πως, από τις 26 Μαρτίου ως την Κυριακή του Πάσχα, που τη χρονιά εκείνη έπεσε στις 22 Απριλίου, θανατώθηκαν ανελέητα δέκα ως δεκαπέντε χιλιάδες περίπου ψυχές και εξολοθρεύτηκαν τρεις χιλιάδες πάνω κάτω τουρκικές αγροικίες και νοικοκυριά”. Και συνεχίζει ο Φίνλεϋ: “Η εξόντωση των Τούρκων από τους Έλληνες έγινε σύμφωνα με προμελετημένο σχέδιο. Και ήταν αποτέλεσμα περισσότερο των εκδικητικών προτροπών των Εταιριστών και των ανθρώπων των γραμμάτων”.
7 Αυγούστου. Οι πολιορκημένοι μουσουλμάνοι στο Νεόκαστρο Ναβαρίνο (Πύλο) παραδίδονται με όρους σεβασμού της ζωής και της τιμής τους. Η συμφωνία προβλέπει την παράδοση της περιουσίας τους και μεταφορά τους με καράβια στην Αίγυπτο. Τα όσα διαπράττουν στη συνέχεια οι νικητές με αρχηγό τον επίσκοπο Μεθώνης Γρηγόριο, μόνο ως πράξεις ανθρωπόμορφων τεράτων μπορούν να χαρακτηριστούν. Η μαρτυρία του Φραντζή το πιστοποιεί:
“Τοιαύτη σφαγή τραγική και φόνος δεν εφάνησαν εις κανενός αιώνος ιστορίαν, καθότι όσοι εθανατώνοντο από βολήν πυροβόλου πάραυτα ελυτρούντο, αλλά όσοι επληγώντο, γυναίκες κα ιάνδρες, έτρεχον εις την θάλασσαν ημιθανείς, τους υς, πλέοντας εις την θάλασσαν δι’αλλεπαλλήλων πυροβολισμών εθανάτωναν. Άλλοι δεάλιν βλέποντες άλλους να θανατώνονται ανηλεώς, δειλιώντες τον θάνατον, μάλιστα αι γυναίκες με τα βρέφη εις τας αγκάλας, ερρίπτοντο εις την θάλασσαν ολόγυμνοι (καθότι τους εξέδυον ολογύμνους), οι δε Έλληνες και εν τη θαλάσση επυροβόλουν κατ’ αυτών, ώστε τα ύδατα της θαλάσσης κατεφοινίσσοντο (κοκκίνισαν) από τα εκχεόμενα αίματα των δυστυχών αυτών ανθρώπων. Πολλοί δε πάλιν Έλληνες ήρπαζον εις χείρας των τα βρέφη και τους τριετείς και πενταετείς παίδας, και άλλα μεν έρριπτον κατά των πετρών και τα εθανάτωναν, άλλα δε ρίπτοντες ζώντα εις την θάλλασσαν, επυροβόλουν κατ’ αυτών εντός του ύδατος ώστε τα δυστυχή πλάσματα και πνιγόμενα ακόμη υπό των θαλασσίων υδάτων, επυροβολούντο”.
Και ακόμα Πάτρα ,Λαγκάδια, Μονεμβασία, Αταλάντη, το Βαθύ Σάμου, στον Ακροκόρινθο, στα Λεχώνια Μαγνησίας, υπό την προτροπή του στελέχους της Φιλικής αρχιμανδρίτη Άνθιμου Γαζή αφανίζονται 600 άτομα, το σύνολο των κατοίκων. Στην Αθήνα, μέσα σε δύο ώρες μακελεύονται άλλοι 600Τούρκοι.
Στη Νάξο, τις Σπέτσες και το Τσιρίγο(Κύθηρα) σφάζεται μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων που είχε μεταφερθεί εκεί αιχμάλωτος.
Και πολλές ακόμα πληροφορίες καλά κρυμμένες από τα μάτια του Ελληνικού Λαού .
Τώρα όσον αφορά τον Κολοκοτρώνη και αν μπορούσε να κάνει κάτι αναρωτήσου πως κατέφερε να διασώσει από τον όχλο και την αναμπουμπούλα τους 1500 Αλβανούς οι οποίοι αποτελούσαν την κύρια δύναμη αντίστασης……..;;;; Και όχι τα γυναικόπαιδα.
Πούλησε συμφωνία στον Ελμάζ Μπέη για την ασφαλή φυγή των Τουρκαλβανών έναντι τεσσάρων εκατομμυρίων γροσίων. Γιατί άραγε μήπως ήταν διορατικός και καταλάβανε τι θα επακολουθούσε;
Όσο για το αν ήταν οργανωμένο το ασκέρι του μία ερώτηση σε έναν αξιωματικό:
Μπορείς να διεξάγεις πολιορκία χωρίς οργάνωση;
Για να δούμε όμως πως σώζονταν οι τούρκοι και οι εβραίοι από τον Κολοκοτρώνη.
Ο γάλλος Ρεϋμπό που παίρνει μέρος στην πολιορκία σαν αρχηγός του πυροβολικού, γράφει για όσα συμβαίνουν αυτές τις τελευταίες μέρες: “Τότε άρχισαν εκείνες οι επαίσχυντες συναλλαγές, που μέσα σε λίγες μέρες φόρτωσαν με αμύθητα πλούτη την Μπουμπουλίνα, τον Κολοκοτρώνη, τον Μαυρομιχάλη και άλλους…Τρέμοντας οι Τούρκοι και Εβραίοι για τη ζωή τους και τη ζωή των δικών τους, έτρεχαν να εξαγοράσουν με τεράστια ποσά ένα καταφύγιο στο τσαντίρι των εχθρών τους. Τα παζάρια γίνονταν την ημέρα αλλά το τίμημα του αίματος καταβαλλόταν τη νύχτα. Από το σούρουπο ως την αυγή, υποζύγια φορτωμένα με ασήμι και πολύτιμα αντικείμενα έβγαιναν από την πόλη και τραβούσαν για τις τέντες των καπεταναίων”.
Κολοκοτρώνης: : “το άλογο μου από τα τείχη ως τα σαράγια δεν επάτησε γη”. Πατούσε πτώματα.
Και συνεχίζει δ: “Το ασκέρι οπού ήταν μέσα το Ελληνικό έκοβε και εσκότωνε από Παρασκευή έως Κυριακή, γυναίκες, παιδιά και άνδραις 32000, μια ώρα ολόγυρα της Τριπολιτζάς”.
Μένει τώρα να αποδώσεις τίτλο στον Κολοκοτρώνη και στους Έλληνες μιας και οι επικαλούμενες δικαιολογίες σου δεν έχουν πλέον υπόβαθρο.
Εκτελεστές ή "Απελευθερωτές";