ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο Θεός είναι μόνο Αγάπη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο Θεός είναι μόνο Αγάπη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΚΛΕΙΔΟΚΡΑΤΩΡ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
makforΜέλος
15/12/2009, 14:21:22
θεος και αγαπη , 1 ανυπαρκτο "προσωπο" και 1 ανυπαρκτο "συναισθημα" που για καποιο λογο πρεπει να συσχετισουμε ...
δεν εχω να πω πολλα (για τον συγκερκιμενο συνδιασμο), απλα χτες σκαλιζοντας κατι παλιες φωτογραφιες βρηκα ενα συνθημα πανω σε εναν τοιχο που ειχα δει πριν απο χρονια , οπου περιγραφει θα ελεγα αριστα το θεμα "θεος και αγαπη" ,παντα κατα την δικη μου αποψη και οπτικη

"ΘΕΟΙ ΜΑΛΛΩΝΟΥΝ - ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ"

[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]

15/12/2009, 14:48:20
quote:
Ξέρεις καλά,ότι το άχρηστο πράγμα, μόνο για φωτιά κάνει, ή για πέταμα...
Ή μήπως,διαφωνείς;
Για φωτιά και για πέταμα είναι ο κηπουρός που επέτρπσε να γίνει κάτι τέτοια.
15/12/2009, 14:50:44
Οι περιχαρακώσεις, οι αφορισμοί, είναι όταν προσπαθεί κάποιος να προσάψει κατηγορία στο αιώνιο,φίλε μου Εαρινέ,οπως είναι ο Θεός, ή η εκκλησία του....Κάποια στιγμή, πρέπει να καταλάβεις ότι αυτό που σε χαροποιεί, λέγεται αντίδραση...Τίποτε άλλο...
Και δεν είναι καινούργιο...
Δεν έχεις άλλες θέσεις, τις ίδιες, απλά σφετεριστικά,ποιητικής αδείας η έκφραση, ζητάς δικά σου, ότι έφτιαξαν άλλοι...
Κι αυτούς τους καταδικάζεις κι όλας, στην συνείδηση των αναγνωστών, ή κάποιων...
Είναι λιγοι αυτοί, οι υπόλοιποι, δεν σε ενδιαφέρουν;
15/12/2009, 15:11:14
quote:

Οι περιχαρακώσεις, οι αφορισμοί, είναι όταν προσπαθεί κάποιος να προσάψει κατηγορία στο αιώνιο,φίλε μου Εαρινέ,οπως είναι ο Θεός, ή η εκκλησία του....Κάποια στιγμή, πρέπει να καταλάβεις ότι αυτό που σε χαροποιεί, λέγεται αντίδραση...Τίποτε άλλο...
Και δεν είναι καινούργιο...
Δεν έχεις άλλες θέσεις, τις ίδιες, απλά σφετεριστικά,ποιητικής αδείας η έκφραση, ζητάς δικά σου, ότι έφτιαξαν άλλοι...
Κι αυτούς τους καταδικάζεις κι όλας, στην συνείδηση των αναγνωστών, ή κάποιων...
Είναι λιγοι αυτοί, οι υπόλοιποι, δεν σε ενδιαφέρουν;

Πρώτα απ'ολα για να βάζουμε τα πράγματα σε μια τάξη...

Αιωνιότητα αποδίδεις εσύ στην εκκλησία....όχι εγώ!

Δεύτερον , ίσως θα έπρεπε να ξαναδιαβάσεις -να μελετήσεις θα έλεγα- τι σημαίνει δράση και αντίδραση για να μου την προσάψεις..προσωπικά πιστεύω ότι δρώ και αυτό διότι δεν αισθάνομαι καμμιά οργή απέναντί σου ...καμμιά αντιπαλότητα αλλα σε αντιμετωπίζω με πού καλή διάθεση και για έναν άνθρωπο που ενδιαφέρομαι ειλικρινά!

Απο την άλλη , δεν μπορώ να καταλάβω , τι είδους ενδιαφέρον μπορεί να προκύψει -αν προκύπτει- με την συμμορφωσή μου σε μια βαθειά παρακμάζουσα κοινωνία , της οποίας τα ηνία κρατούν το θεσμοθετημένο κράτος..πολιτική ηγεσία και θρησκεια!

Αν η θρησκεία που τόσο πολύ υπερασπίζεσαι και ασπάζεσαι φίλε μου ...ενέπνεε και νοηματοδοτούσε αλλα και έδινε λύσεις δεν θα είμασταν εδώ που είμαστε σήμερα..

Αλλα δεν μπορεί και γι'αυτό προσωπικά είμαι πεποισμένος απόλυτα!

Πάλι μου αρχισες τους πολλούς και τους λίγους...μα εγώ φίλε μου , πάντα αποτελούσα μειονότητα και το αντέχω σε πληροφορώ αυτό ...

Δεν με θέλγουν οι πολλοί...τους αποφεύγω..χωρίς κακία!

Προληπτική συντήρηση , λέγεται αυτό...

soul

ΚΛΕΙΔΟΚΡΑΤΩΡΝέο Μέλος
15/12/2009, 15:51:20
quote:

Αγάπη είναι ένα συναίσθημα. Τα συναισθήματα προκαλούνται από την έκχυση χυμών από κάποιους αδένενες.
Επομένως η αγάπη είναι απόρροια μιας καθαρά σωματικής διεργασίας.
Οπως τα κακά.

Διακρίνεις κάποια σχέση;

Edited by - Αίολος on 15/12/2009 09:50:13

Αν παρατηρήσουμε το φαινόμενο της παλίρροιας, μπορούμε να υποθέσουμε ότι προηγείται κάτι που την δημιουργεί, προηγείται ο Νόμος που έχει σαν αποτέλεσμα να συμβαίνει παλίρροια.

Το σώμα συμπεριφέρεται με κάποιον τρόπο, έτσι πρέπει να υπάρχει κάτι που προκαλεί αυτό το αποτέλεσμα. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει η υπόσταση της Αγάπης, και αυτή εκφράζεται με κάποιες λειτουργίες στο σώμα.

Βασικό ερώτημα για μένα είναι γιατί υπάρχει η Αγάπη, γιατί ο άνθρωπος έχει συναισθήματα; Καταλαβαίνω, ότι επειδή έχει έναν ρόλο στο Σύμπαν, δικαιούται κάνοντας το ρόλο του, αμοιβή, δικαιούται να χαίρεται, δικαιούται χαρά.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΦΥΪΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ.

15/12/2009, 17:34:08
Έχω κάτι δεκάδες μηνύματα, που προσπαθώ να σου πω αυτό το πράγμα αγαπητέ μου Εαρινέ και δεν θέλεις να το δεχτείς...Για μένα και για εκατομμύρια συνέληνες σου,είναι και πρέπει να το δεχτείς για μένα
κι αυτούς,όχι για σένα....
Το ξαναλέω, μην βάζεις μέτρο τον εαυτό σου...Κάθε άνθρωπος, έχει δικά του μετρα, αλλά κι αυτά,κάπου ανήκουν, κάπου είναι υποτελείς...
Γι αυτό σου λέω για αφορισμούς και ότι πρέπει να δέχεσαι και τον άλλο, όσο κι αν διαφωνεί η λογική σου και μετά βλέπεις καλύτερ,α απο τα επιχειρήματα του άλλου, τι εννοεί.....
Απο κει κι έπειτα, διάλογος, για να δούμε γιατί έτσι κι όχι αλλιώς...
Αλλά, προς ...Θεού,μην βάζεις αυτό που εσύ πιστεύεις ως σωστά και
αποδεικτέα, γιατι τότε δεν δέχεσαι τα των άλλων και στη συνγκεκριμένη περίπτωση, του 95% και πάνω τω συνελλήνων σου...
Αυτοί δεν έχουν δικαίωμα, ή είναι μόνο κουτοχριστιανοί, που πιστεύουν, ότι τους είπαν;Είναι ακριβώς όπως κάνεις κι εσύ με τα δικά σου, αλλά για σένα πιστεύεις ότι δεν είσαι κουτός...
Αντιδράς στις αντιλήψεις των άλλων και τους λές να δουν απο τα δικά σου μάτια, όταν λες τα ίδια...
Πές μου το διαφορετικό σου,γιατί αλλοιώς, στο ξαναλέω, απλά σφετερίζεσαι τις ιδέες...
Έχεις να πεις κάτι, ή απλά κρίνεις πως κάνει ο χριστιανισμός και πως εσύ τα ΒΛΈΠΕΙΣ ΑΥΤΆ ΤΑ ΊΔΙΑ ΚΑΛΎΤΕΡΑ;Κάτι νέο, έχεις, ή τα παλιά, αλλά εσύ τα κάνεις καλύτερα,λέω;
15/12/2009, 20:17:08
quote:

Έχω κάτι δεκάδες μηνύματα, που προσπαθώ να σου πω αυτό το πράγμα αγαπητέ μου Εαρινέ και δεν θέλεις να το δεχτείς...Για μένα και για εκατομμύρια συνέληνες σου,είναι και πρέπει να το δεχτείς για μένα
κι αυτούς,όχι για σένα....
Το ξαναλέω, μην βάζεις μέτρο τον εαυτό σου...Κάθε άνθρωπος, έχει δικά του μετρα, αλλά κι αυτά,κάπου ανήκουν, κάπου είναι υποτελείς...
Γι αυτό σου λέω για αφορισμούς και ότι πρέπει να δέχεσαι και τον άλλο, όσο κι αν διαφωνεί η λογική σου και μετά βλέπεις καλύτερ,α απο τα επιχειρήματα του άλλου, τι εννοεί.....
Απο κει κι έπειτα, διάλογος, για να δούμε γιατί έτσι κι όχι αλλιώς...
Αλλά, προς ...Θεού,μην βάζεις αυτό που εσύ πιστεύεις ως σωστά και
αποδεικτέα, γιατι τότε δεν δέχεσαι τα των άλλων και στη συνγκεκριμένη περίπτωση, του 95% και πάνω τω συνελλήνων σου...
Αυτοί δεν έχουν δικαίωμα, ή είναι μόνο κουτοχριστιανοί, που πιστεύουν, ότι τους είπαν;Είναι ακριβώς όπως κάνεις κι εσύ με τα δικά σου, αλλά για σένα πιστεύεις ότι δεν είσαι κουτός...
Αντιδράς στις αντιλήψεις των άλλων και τους λές να δουν απο τα δικά σου μάτια, όταν λες τα ίδια...
Πές μου το διαφορετικό σου,γιατί αλλοιώς, στο ξαναλέω, απλά σφετερίζεσαι τις ιδέες...
Έχεις να πεις κάτι, ή απλά κρίνεις πως κάνει ο χριστιανισμός και πως εσύ τα ΒΛΈΠΕΙΣ ΑΥΤΆ ΤΑ ΊΔΙΑ ΚΑΛΎΤΕΡΑ;Κάτι νέο, έχεις, ή τα παλιά, αλλά εσύ τα κάνεις καλύτερα,λέω;

Ασφαλώς και τα βλέπω καλύτερα!

Κάποτε το 100% των ανθρώπων , πίστευαν ότι η γή είναι επίπεδη και μόνο ένας είπε κόντρα σε όλες τις πεποιθήσεις ...ότι η γή είναι στρογγυλή..!

Και ο χριστιανισμός δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο απο ένα αποκούμπι ανήμπορων ανθρώπων να επιδράσουν στην ζωή τους και εφόσον δεν μπόρεσαν ..εκχώρησαν την ζωή τους , στα χέρια αυτών που κατα την απόψή τους , είναι καλύτεροι απο τους ιδίους!

Δεν είναι κακό..ούτε και καλό..φυσιολογικό αποτέλεσμα ημιμάθειας είναι και αδυναμία χαρακτήρα...εγώ θα είμαι μόνος , δεν μου αρέσει ο συνωστισμός..!

Παρ'ολ'αυτά σε συμπαθώ και ας είσαι χριστιανός...αυτό το ξεπερνάω και κοιτάζω άλλα πράγματα που μας ενώνουν..!

soul

15/12/2009, 20:26:25
Φιλαράκι Εαρινέ έχεις ξεφύγει...Νομίζεις ότι τα βλέπεις καλύτερα...Όπως όλοι....Απλά, πρέπει να καταλάβεις ότι κι οι άλλοι βλέπουν..Αλλοιώς και το δικαιούνται, επαναλαμβάνω, λόγω δημοκρατίας...Δεν είναι θέμα σύγκρισης...
Ο καθένας, θα γευτεί τους καρπούς των θέσεων του...Άσε το εκεί το θέμα, μην το καταδικάζεις εσύ, επειδή εσύ το βλέπεις έτσι...Μπορείς να βλέπεις τον χριστιανισμό, όπως θέλεις, αλλά επιμένω, επειδή είναι η θρησκεία της πατρίδος σου, δείξε λίγο σεβασμό, όσο τουλάχιστον, στους .....μακάκες και άφησε τις κορώνες,"ανήμποροι άνθρωποι", κλπ...Έτσι μπορεί να βλέπω κι εγώ εσένα, αλλά δεν σου το λέω...Μάθε να δέχεσαι τις θέσεις των άλλων...
....Γιατι, εκεί είναι το όλο πρόβλημα..Δεν δέχεσαι τελικά,
άλλο απο το δικό σου...
Κι είναι και λάθος....
Και κόψε τους δεκαρίσιους....
15/12/2009, 20:51:19
quote:

Φιλαράκι Εαρινέ έχεις ξεφύγει...Νομίζεις ότι τα βλέπεις καλύτερα...Όπως όλοι....Απλά, πρέπει να καταλάβεις ότι κι οι άλλοι βλέπουν..Αλλοιώς και το δικαιούνται, επαναλαμβάνω, λόγω δημοκρατίας...Δεν είναι θέμα σύγκρισης...
Ο καθένας, θα γευτεί τους καρπούς των θέσεων του...Άσε το εκεί το θέμα, μην το καταδικάζεις εσύ, επειδή εσύ το βλέπεις έτσι...Μπορείς να βλέπεις τον χριστιανισμό, όπως θέλεις, αλλά επιμένω, επειδή είναι η θρησκεία της πατρίδος σου, δείξε λίγο σεβασμό, όσο τουλάχιστον, στους .....μακάκες και άφησε τις κορώνες,"ανήμποροι άνθρωποι", κλπ...Έτσι μπορεί να βλέπω κι εγώ εσένα, αλλά δεν σου το λέω...Μάθε να δέχεσαι τις θέσεις των άλλων...
....Γιατι, εκεί είναι το όλο πρόβλημα..Δεν δέχεσαι τελικά,
άλλο απο το δικό σου...
Κι είναι και λάθος....
Και κόψε τους δεκαρίσιους....

Θα είχα ξεφύγει φίλε μου , αν παρέκλινα των όσων πιστεύω..!

Στο είπα πολλές φορές και δεν θές να το καταλάβεις..

Πιστέψτε όπου σας αρέσει..κάντε ότι σας αρέσει...αυτό είναι και πρόβλημα αλλα και θέμα δικό σας...εγώ θα πάω παραλία και όχι για λιβάνισμα..το είπα και το ξαναλέω..δικαιωμά σας και δικαιωμά μου!

Εγώ δεν έχω εισηγητές και καθοδηγητές στην ζωή μου φίλε μου...και αυτούς που κάποιοι ορίζουν ως πνευματικούς πατέρες , πιστεψέ με ...τους έχω γνωρίσει και τους ξέρω και την γνώση και το ανάστημά τους!

Έχω ιδίαν άποψη..!

Οι θρησκείες λειτουργούν ως ψυχαναλυτικά εργαλεία και υπάρχουν πολλά ανα τον κόσμο και όχι μόνο ο Χριστιανισμός!

Εκεί απευθύνονται άνθρωποι που συνειδησιακά ελέγχονται απο έναν εσωτερικευμένο νόμο , ο οποίος εισήχθη στην ψυχούλα του μικρού παιδιού και θα το ελέγχει και ως ενήλικα για πάντα..!

Ήθελα να μην είμαι Ντετερμινιστής και να μην δεχθώ την εν γένει θεωρία τους ...μα όσο και να μην θέλω να δεχθώ την θεωρία τους , τελικά δεν μπορώ...όλα όσα πιστεύουν δυστυχώς επαληθεύονται..!

Άστα ρε Βαγγέλη ...για πές κανα άλλο καλό νέο!!!

soul

15/12/2009, 21:34:27
Φιλε μου Εαρινέ, θα το πω λίγο χοντρά,το πως βλέπεις τις θρησκείες,
είναι κυριολεκτικά δικό σου πρόβλημα...
Πειράζει που δεν μοιραζόμαστε τις ίδιες αντιλήψεις;Κανένα κυνήγι μαγισσών, διώξεις χριστιανών;Άλλος;