ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το Άγιο Φως - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Το Άγιο Φως - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΧΩΡ14 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
22/07/2005, 09:14:19
FILE MOU TO FILARAKI MOU DEN EINAI THS THRISKEIAS FANATIKOS . EKEI VRETHIKE EK PARADROMHS TO PASXA. ELA OMOS POU AYTO EGINE KAI POS NA TON PISEIS OTI H LAMPSH POU ANAPSE TH LAMPADA TOY HTAN TRIK!!!

ELA KAI PES MOU TORA. EILKRINA EGO DEN MPORO NA POTIPOTA ALLO.

ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΧΩΡ

22/07/2005, 09:14:51
FILE MOU TO FILARAKI MOU DEN EINAI THS THRISKEIAS FANATIKOS . EKEI VRETHIKE EK PARADROMHS TO PASXA. ELA OMOS POU AYTO EGINE KAI POS NA TON PISEIS OTI H LAMPSH POU ANAPSE TH LAMPADA TOY HTAN TRIK!!!

ELA KAI PES MOU TORA. EILKRINA EGO DEN MPORO NA POTIPOTA ALLO.

ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΧΩΡ

e_shadowΜέλος
21/04/2006, 23:43:32
Μερες που ειναι ισως εχουμε να πουμε κατι ακομη!
Για αυτο ειπα να επαναφερω το θεμα!

Δε ζυγιάζω, δε μετρώ , δε βολεύομαι ! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι

beyondΜέλος
21/04/2006, 23:53:05
ΝΟΜΙΖΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ..

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ Η ΦΛΟΓΑ(ΚΑΝΔΗΛΑ,ΦΩΣΦΟΡΟΣ Κ.Λ.Π),ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΠΕΡΣΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΟΤΑΦΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑ...

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ,Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΘΕΟ ,ΝΑ ΕΙΧΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΟΛΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΕΚΕΙ..

ΘΑ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΘΑΥΜΑ ,ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΝ ΣΑΝ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ ?

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΛΑ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΤΟΣΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΚΟΣΜΙΟ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΑΓΓΙΖΑΝ ΤΑ ΕΓΚΟΣΜΙΑ...

ΟΧΙ ΝΑ ΤΡΕΧΩ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΙΚΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΖΩ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ...

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΕΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥΣ !!!

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ,Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΛΑ !

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

22/04/2006, 01:08:12
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΠΕΡΣΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΟΤΑΦΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑ...>>

ayto akribws θα συνεβαινε , αν ο θεος ηταν δικαστης ,
Ευτυχως εχει έλεος για ολους τους αξιους και αναξιους δουλους Του

22/04/2006, 05:11:54
Κατά τη γνώμη μου πρόκειται περί μιας πολύ καλα στημένης απάτης. Πιστεύω πως το όλο show προετοιμάζεται ενδελεχώς ώστε όλα να συμβούν την κατάλληλη χρονική στιγμή.
Μου φαίνεται πολύ οξύμωρο ο Θεός να επεμβαίνει σε συγκεκριμένη ημερομηνία για να παρει το ρόλο του ταχυδακτυλουργού που θα ανάψει εφετζίδικα μερικά κεριά σε ένα ναό και όχι για να αποτρέψει π.χ. ένα τσουνάμι ή ένα τυφώνα που θα εξολοθρεύσει εκατοντάδες ή και παραπάνω ανθρώπους. Αλλα ξέχασα...μερικοί σε κάποιο site ισχυρίζονται ότι γι'αυτούς τους άτυχους έχει...σχέδιο Τελος πάντων. Πάμε παρακάτω.

Εχω διαβάσει την εξήγηση του Καλόπουλου, έχει αρκετή βάση, δεδομένου ότι έχει κάνει και πείραμα αλλά δεν έχει εξηγήσει το φαινόμενο της ακαϊας απ'οσο ξέρω. Ας μην βιαστεί όμως κάποιος και πει ότι δεν μπορεί να ερμηνευθεί αυτό άρα είναι θαύμα. Ισα ίσα η 30/33 -αλεπτη ακαϊα είναι που κάνει μπαμ ότι το πράγμα βρωμάει στημένη κατάσταση(33 τα χρόνια και του Ιησού ,έπρεπε να συνδυαστούν και με το "θαύμα"-καταλάβατε τι θέλω να πω-).

Οσο για τα σχόλια που άκουσα γνωστού τηλεπαρουσιαστή βιβλίων τερατολογημάτων ότι μόνο στον Ελληνα πατριάρχη ανάβει το φως απλα γελάω. Βλέπετε μερικοί έχουν το θράσσος να δηλώσουν πλαγίως ότι ο Θεός τρέφει και συμπάθεια ειδική στο ελληνικό έθνος.

Ερώτηση 1) Γνωρίζει κανείς αν μπορεί να επιτευχθεί ένας χημικός συνδυασμός στον οποίο το κερί θα αυτοαναφλέγεται σταδιακά με την έκθεση στον ατμοσφαιρικό αέρα(όπως στο πείραμα του Καλόπουλου) και ταυτόχρονα θα παρουσιάζει ακαϊα για κάποιο διάστημα? Αν απαντηθεί αυτό το ερώτημα τότε ξεσκεπάζεται και το "θαύμα".

Ερώτηση 2) Πόσο εξωνυχιστικό είναι το ψάξιμο στον Πατριάρχη? Τον ψάχνουν στα παπούτσια και στο εσώρουχο? Ολοι μπορούμε να κρύψουμε σπίρτα εκεί.

Ερώτηση 3) Πότε ανοίγει ο πανάγιος τάφος, ποιοι έχουν δικαίωμα να κυκλοφορούν εκεί, ποιος τους ελέγχει τι κάνουν μέσα στον τάφο και γενικά στο χώρο τριγύρω, ποιος προπαρασκευάζει τα κεριά?

Ερώτηση 4) Επιτρέπεται να φέρω κεριά απο το σπίτι μου για την τελετή ή να αλλαχτούν τα κεριά λίγο πριν την τελετή?

Ερώτηση 5)Μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να έρθει επιστημονικό επιτελείο να ερευνήσει το χώρο?

Παρατήρηση: Σε όλες τις θρησκείες συμβαίνουν θαύματα διαφορετικής μορφής. Δεν είναι τυχαίο αυτό. Για να τονωθεί η πίστη του θρησκευόμενου χρειάζεται η προβολή ενός υπερφυσικού συμβάντος που θα συντελέσει ως απόδειξη ότι ο Θεός που λατρεύει υπάρχει.
Αρα: Θαύμα=Τόνωση θρησκευτικής πίστης=Διατήρηση της εξουσίας της κάθε Εκκλησίας/Θρησκείας σε ένα μεγάλο κομμάτι πληθυσμού.

Μη σκοτώνεις τα κουνούπια...άλλοι σου πίνουν το αίμα...

Edited by - Agnostic on 22/04/2006 05:15:30

beyondΜέλος
22/04/2006, 15:07:43
ΕΝΤΠΩΣΗ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΠΑ..
ΝΕΟΣ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ ΤΟ ΚΕΡΙ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΑ..

ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΨΕ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ,ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ,ΟΜΩΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟ ΚΕΡΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΑΝΑΦΛΕΓΗ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΕ ΩΣ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΙΕΡΩΜΕΝΟΣ..

ΣΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ? ΕΕ ?

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

MarteΜέλος
22/04/2006, 15:18:21
Ας μην ξεχναμε ποτε την δυναμη της αυθυποβολης.Εχθες ειχαν δεν ειχαν παλι συννεφια και βροχη φεραν.
GonzalezΜέλος
22/04/2006, 17:28:12
Το Άγιο Φως είναι θαύμα του Θεού, κατά τη γνώμη μου, και με αυτόν τον τρόπο εκφράζεται το μεγαλείο του

Ότι γράφει δεν ξεγράφει

aspirinΜέλος
22/04/2006, 18:36:59
Αν κ βαθύτατα χριστιανός, μερικές απορίες έχουν πραγματικό ενδιαφέρον. Πώς για παράδειγμα μπροστά στο μεγαλείο του αγίου φωτός να προκύπτει το θέμα με τον ειρηναίο.
Εγώ θα θέσω κ μια άλλη ερώτηση. Τί "κόλπο" είναι αυτό που το ξέρουν μόνο οι αρχιεπίσκοποι ιεροσολύμων και το μεταφέρει με άκρα μυστικότητα ο ένας στον άλλον χωρίς να το μάθει κανένας? Τέτοια ομερτά μεταξύ ανθρώπων αν συμβαίνει είναι πραγματικά ΘΑΥΜΑ!!!!!!! Κ ποίος τους έχει δώσει τέτοια γνώση που να κάνει σε συγκεκριμένη στιγμή (δεν παίζει φαινόμενο περιοδικότητας γιατί το Πάσχα είναι κινητη εορτή) να συμβαίνουν κάποια φαινόμενα ταυτόχρονα? Κ τρίκ να είναι,it's to good to be true. Στην τελική αν ήταν μια απατεωνιά ο Ειρηναίος μέσα στην πίκρα&οργή του δεν θα ξεστόμιζε τίποτα?
Τέλος υπάρχει η μαρτυρία ένος τύπου(δεν θυμάμαι λεπτομέρειες) ο οποίος είχε την απορία πώς βγαίνει το άγιο φώς. Οπότε κρυφτηκε στο ναό κ είδε την ώρα της προσευχής να κατεβαίνει μια πύρινη μπάλα κ να ανάβει τα κεριά του πατριάρχη. Πιστέυω πώς είναι καθαρά θαύμα γιατί η επιστήμη δεν μπορεί ποτέ να το εξηγήσει. Κ η αυτοανάφλεξη δεν πλησιάζει καν το φαινόμενο αυτό.
Όσο για τον ειρηναίο, είναι ένας ακόμα άπιστος Θωμάς. Αφού βίωσε το μέγα αυτό θαύμα, φρόντισε να κοιτάξει την πάρτη του. Το αποτέλεσμα είναι, να ξεσπάσουν αντιδράσεις 2 μέρες μετά απο την αφή του αγίου φωτός με τελικό αποτέλεσμα την απομάκρυνση του. Δεν είναι κ αυτό ένα σημάδι ότι η φωτιά τον "έκαψε"?
xifomaxosΜέλος
23/04/2006, 09:54:32
Η τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός ξεκινάει περίπου στις 13:00 αλλά δεν υπάρχει ακριβής ώρα εισόδου του Πατριάρχη στον Τάφο. Φέτος εισήλθε στις 14:15 πέρισυ νωρίτερα, ανάλογα με την "κίνηση". Αν λοιπόν ίσχυε η θεωρία της χρήσης χημικών για αυτανάφλεξη κάποια στιγμή τα κεριά θα αναφλέγονταν εκτός του Τάφου αφού ο χρόνος δεν μπορεί να υπολογιστεί ακριβώς. Και μην ξεχνάτε και τους Αρμένιους οι οποίοι περιμένουν την στιγμή που θα μπορέσουν να εξοστρακίσουν τους Ορθοδόξους, όπως ακριβώς και οι Ρώσοι (αν και ορθόδοξοι) επιθυμούν να σταματήσουν τους Έλληνες.
Σχετικά με τις απόψεις για επιστημονική έρευνα του φαινομένου κλπ. Βασική αρχή του χριστιανισμού είναι ότι τα θαύματα δεν γίνονται για να πιστέψουν οι άνθρωποι. Κάτι τέτοιο θα καταργούσε την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου. Τα θαύματα απορρέουν από την πίστη των ανθρώπων. Αν η εκκλησία επέτρεπε την διεξαγωγή μιας επιστημονικής έρευνας με στόχο την απόδειξη του θαύματος θα καταπατούσε την αρχή αυτή.
Το Άγιο Φως είναι θαύμα για κάποιους, απάτη για άλλους, όπως ακριβώς και η Ανάσταση του Χριστού. Ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο ελευθερία βούλησης και ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει. Καλό θα ήταν κάποιο Πάσχα να βρεθούμε στα Ιεροσόλυμα, έτσι ο καθένας θα μπορέσει να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα.

ΕΝΑ ΣΠΑΘΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΘΗΚΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΗ

23/04/2006, 11:58:17
Μα και να βρεθείς στα Ιεροσόλυμα το Πάσχα και να "δεις το θαύμα" με τα μάτια σου και πάλι δεν θα βγάλεις άκρη αφού δεν μπορείς να ερευνήσεις τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται.

Το πότε μπαίνει ο Πατριάρχης στον Τάφο, δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο. Πιθανόν να χρησιμοποιείται μια παλιά μέθοδος (σαν του Καλόπουλου) η οποία έχει ελεγχόμενα αποτελέσματα. Τώρα όσο αφορά το φαινόμενο της ακαϊας, δηλ. οι πιστοί προσπαθούν να κάψουν το χέρι τους μέσα στα πρώτα 33 λεπτά και δεν καίγεται;

Και κάτι άλλο; Πώς εξηγείται ότι μετά τα 33 λεπτά καίει; Δηλ, γιατί το θαύμα να κρατάει μόνο 33 λεπτά; Υπάρχουν άλλα θαύματα που κρατάνε μόνο για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

Edited by - Ostria on 23/04/2006 12:02:07

XDΜέλος
23/04/2006, 13:01:13
Από εδώ http://www.holylight.gr/agiofos/download.html μπορείτε να κατεβάσετε σε πλήρη μορφή το γνωστό Video της αφής του Αγ. Φωτός. Η κωδικοποίηση είναι QuickTime, όσοι έχουν ADSL ας ασχοληθούν με την έκδοση των 22MB στα 640x480 αν και η ποιότητα εξακολουθώ να θεωρώ πως είναι χαμηλή.
23/04/2006, 16:25:43
quote:
Τώρα όσο αφορά το φαινόμενο της ακαϊας, δηλ. οι πιστοί προσπαθούν να κάψουν το χέρι τους μέσα στα πρώτα 33 λεπτά και δεν καίγεται;

ναι Ostria αυτό εννοω...Ο Καλόπουλος αν θυμάμαι καλά δεν το εξήγησε. Εξήγησε μόνο την σταδιακή αυτανάφλεξη. Εγώ υποθέτω ότι ο φώσφορος και γενικά του μείγμα που βάζουν στο κερί, θα συνδυάζεται με κάποιο άλλο υλικό και γι'αυτό θα προκαλείται αυτή η περιορισμένης ώρας ακαϊα. Θα ήταν ενδιαφέρον να γνωρίζαμε ποιο είναι αυτό το υλικό.

quote:
Και κάτι άλλο; Πώς εξηγείται ότι μετά τα 33 λεπτά καίει; Δηλ, γιατί το θαύμα να κρατάει μόνο 33 λεπτά; Υπάρχουν άλλα θαύματα που κρατάνε μόνο για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα;

Μα ακριβώς αυτό είναι που με πονηρεύει. Για μένα θαύμα θα ηταν π.χ. να του πέταγες κουβάδες νερό και να μην έσβηνε και μετά από πολύ ώρα ακόμα. Φαίνεται και τα θαύματα έχουν περιορισμούς στις δυνατότητές τους....

Μη σκοτώνεις τα κουνούπια...άλλοι σου πίνουν το αίμα...