- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!!!!!! (Περί εξέγερσης κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004) - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
(Σανενακ , θα σε περιμενω../εξαλλου ισως -ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ!- να σε βλεπω παλι μοναχα εγω..//ασε που λατρευω τους "χειμαρρωδεις και αυθεντικους "τυπους..τωρα αν με βρισεις "με το συμπαθειο" θα βαλω τη μαρουσκα να το σημειωσει..ασχετο.
παντως εχεις δικιοεπι του θεματος κι εσυ...:)
M.D.S.
διαβασε παλι ολα τα ποστ που εδωσες στο παρον τοπικ...αν διακρινεις μια επαναληψη τοτε μεσα απο τουτη θα βρεις την πρωτη..απαντηση.
...(nexttttt..q?)
Technoshamanism
Έτσι λοιπόν ο σωστός μέντορας-αυτός δηλαδή που θα σε βοηθείσει να βγάλεις την αλήθεια σου κ δεν θα σου επιβάλλει τη γνώμη του αλλά μεσα από γόνιμο διάλογο, κ όχι μόνο, θα σε οδηγήσει στην ηθική τελείωση άσχετα αν τελικά διαφωνεί με τα αποφεύγματά σου-απλά σου δείχνει τον ΤΡΟΠΟ κ ίσως τον δρόμο αλλά ΠΟΤΕ δε σου χαράσει ΠΟΡΕΙΑ.
Αυτή σαφέστατα τη βρήσκεις μόνος, η αναζήτηση από ένα σημείο κ μετά θέλοντας κ μη είναι μοναχική πορεία κ ούτε ο έρωτας αγαπητη ΑΤΜΑ δε σε συντροφεύει-δυστιχος- πια. Η αρχή όμως;
Αυτή είναι το δύσκολο καθ'οτι κ το ήμισυ του παντώς
Με σεβασμό
magica de spell
ξεχνας οτι δεν υπαρχει ανελιξη χωρις τον ερωτα..
και τι μπορει να συμαινει αυτο;...αναλογισου μοναχα το μυθο της ψυχης..(τον γνωριζεις αληθεια;..απο τους πιο ομορφους της ελληνικης μυθολογιας/ταυτιζομαι λογω εσωτερικου ομονατος..:)
Ο ερωτας λοιπον ειναι ο συτνροφος της ψυχης.-
Ισως παλι ταιριαζει στην καλλιτεχνικη μου φυση(και πραγματικοτητα)αυτη η πορεια δημιουργιας...οσο και αλελιξης...
πεσμου...πως θα συνεχισεις χωρις ερωτα ομως;
(οχι δεν ομιλω για τον ερωτα στο υλικο πεδιο..αυτο ειναι αλλο θεμα και αλλο σημειο στη σειρα των χρωματιστων μας...τροχων..:)
συνεχιζουμε σαν "ψαχτεις εντος" -λιγακι εστω- με το μυθο που ανεφερα ..(θα το εξιστορουσα..αλλα βρισκομαι παραλληα λιγο πιο πανω στις εικονες../.ο χρονος τελειωνει.οσο ξημερωνει..παω απο κει..)
(εχμ..αν και εδω στο φορουμ της σοφιας..θα πρεπει να το δω...πιο "εγκεφαλικα"/παλι το ιδιο θα πω/..ο ερωτας δεν μενει απ'εξω κι εδω..ξερεις.
-να δες εχω εμπνευση....
στο νου ειναι..μα και η ψυχη...καθοδηγειται..απο μια μελωδια..παραλληλα)
καλο ξημερωμα..:)
Technoshamanism
quote:
Σανενακ , θα σε περιμενω
Οσο θα περιμενεις δε φτιαχνεις και κανα καφε γιατι θα μας παρει ο υπνος....
quote:
Έτσι λοιπόν ο σωστός μέντορας-αυτός δηλαδή που θα σε βοηθείσει να βγάλεις την αλήθεια σου κ δεν θα σου επιβάλλει τη γνώμη του αλλά μεσα από γόνιμο διάλογο, κ όχι μόνο, θα σε οδηγήσει στην ηθική τελείωση άσχετα αν τελικά διαφωνεί με τα αποφεύγματά σου-απλά σου δείχνει τον ΤΡΟΠΟ κ ίσως τον δρόμο αλλά ΠΟΤΕ δε σου χαράσει ΠΟΡΕΙΑ.
Μακαρι να τον βρεις βρε κοπελια...αλλα ειναι ειδος προς εξαφανιση....
Ριξε παντως κι ενα τζοκερ γιατι πιο πολλες πιθανοτητες εχεις εκει...
Φιλικα....Κανενας
-κ θα με ευχαριστούσε πολύ εάν τον άκουγα ή διάβαζα-
Μα και ο έρωτας σε εξελίσει μέχρι ένα σημείο, σίγουρα χωρίς τον έρωτα ίσως να μην μπορέσεις να πλησιάσεις καν αυτό το σημείο,αλλά μετά πρέπει μόνος να διασχίσεις δρόμους της μοναξιάς κ να αντιμετοπίσεις τους προσωπικούς σου δαίμονες.
Ο δρόμος της της ΣΟΦΙΑΣ δεν είναι βατός μα σίγουρα δεν είναι κ τραχύς.
Ο καθένας μόνος του επιλέγει το δρόμο του, απλά ένας καλός διδάσκαλος, μέντορας, συνοδοιπόρος, έρωτας ... σε βοηθάει να κάνεις την αρχή κ να αγαπήσεις το δρόμο με όποιες δυσκολίες.
Μετά των θερμότερων ευχών
magica de spell
"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"
ΦΙΛΕ M.D.S. ΣΥΝ-ΟΔΟΙΠΟΡΟΙΟPΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ...
ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ Η ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ....
ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΩΣ....
ΙΣΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ.... ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ..
ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΙΚΟΙ....
Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ...
ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟ-ΓΝΩΣΙΑΣ... (ΓΝΩΘΙ Σ'ΕΥΑΤΟΝ)
ΜΕΝΤΟΡΑ ΔΑΣΚΑΛΟ ???????????
Η ΚΑΛΗ ΦΙΛΗ ΑΤΜΑ ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ..
quote:
"οταν τ' αυτια του μαθητη ειναι ετοιμα τοτε εμφανιζεται
και ο διδασκαλος.."
το επομενο βημα ειναι να αφυπνιστει ο διδασκαλος που εχεις εντος σου.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
quote:
ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ-ΚΑΤΑΦΑΕΙ ΕΙΤΕ ΘΑ ΣΕ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ
ΒΡΟΤΩ ΔΕ ΠΙΣΤΟΝ ΟΥΔΕΝ
κι άνοιξε τα μάτια σου(και κοίτα γύρω σου)
Κλείσε τα μάτια σου(στους ψεύτικους παραδείσους)
κι άνοιξε τ' αυτιά σου(στον συνανθρωπό σου)
Πάντως ακόμη και με "μέντορα" ή με συνοδοιπόρους
Το δύσκολο είναι να παραδεχτείς και να δεχτείς το βάρος της γνώσης
οτι είσαι πάντα μόνος/η

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
αναρρωτιεμαι αν ισχυει για ολους αυτο:
αλλο μονος /αλλο μοναχος...
;
-μονος-μοναξια/μοναχος-μοναχικοτητα...-
quote:
ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ, ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΙΚΟΙ....
quote:
το δύσκολο είναι να παραδεχτείς και να δεχτείς το βάρος της γνώσης
οτι είσαι πάντα μόνος/η
επισης:
quote:
Ο καθένας μόνος του επιλέγει το δρόμο του, απλά ένας καλός διδάσκαλος, μέντορας, συνοδοιπόρος, έρωτας ... σε βοηθάει να κάνεις την αρχή κ να αγαπήσεις το δρόμο με όποιες δυσκολίες.
quote:
quote:
"οταν τ' αυτια του μαθητη ειναι ετοιμα τοτε εμφανιζεται
και ο διδασκαλος.."
το επομενο βημα ειναι να αφυπνιστει ο διδασκαλος που εχεις εντος σου.
το αυτο σημαινουν + τα δυο .-
αλλα κι ενα σχολιο επανω σε αυτο που ειπε GEORGE D...
quote:
ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ-ΚΑΤΑΦΑΕΙ ΕΙΤΕ ΘΑ ΣΕ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ
ΑΥΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΝ.../ΕΦΟΣΟΝ ΕΝΑΣ ΦΤΑΣΕΙ ΕΦΤΑΣΕ/Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ Η ΣΚΟΤΑΔΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΧΩΡΙΣΤΑ...
ΣΤΟΧΑΣΟΥ ΛΙΓΑΚΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ...
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ:)
Technoshamanism
Πρώτα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που ο καθένας-με τον τρόπο του-
μου απάντησε κ προσπάθησε να μου εξηγήσει ότι ο δρόμος-προς το ΦΩΣ όπως πολύ σωστά είπε ο AVATARGR κ όχι μόνο προς τη γνώση ή τη σοφία ή ... προς το ΦΩΣ!- είναι μοναχικός κ όποιος τον διασχίζει δεν είναι
μόνος αλλά μοναχικός όπως διευκρίνησε η φίλη ΑΤΜΑ, είναι δηλαδή συνειδητή επιλογή.
Σας ευχαριστώ κ πάλι κ αυτό που συμπέρανα -εάν ενδιαφέρεστε- είναι ότι ο καθένας πρέπει να πορεύτε μονάχος αλλά χωρίς να απορρίπτει κανέναν τρόπο γνώσεις, όπως επίσεις κ να δέχεται συμβουλές κ γνώμες κ το 'βράδυ' να τις αναλύει με την ψυχή του κ έτσι μόνο θα οδηγηθεί στο ΦΩΣ.
Ευχαριστώ,
magica de spell
Για να προχωρήσει κανείς μπροστά βέβαια χρειάζεται και συμβουλές..
Και είναι αλήθεια πως σήμερα εγώ τουλάχιστον δεν γνωρίζω και πολλούς που να είναι άνθρωποι πνευματικοί, δηλαδή σκαπανείς του πνεύματος και όχι αχθοφόροι.
Φιλικά,
Ο Δάσκαλος που ψάχνεις ΥΠΑΡΧΕΙ.Υπάρχει αυτός ο Μέντορας ο οποίος δεν προσπαθεί να σου επιβάλλει την άποψή του,ούτε προσπαθεί να σε πείσει ότι έχει δίκιο ούτε διεκδικεί το αλάθητο.Αυτό που κάνει,όμως,είναι ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΟΡΘΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ,πέρα από κάθε κούφια θεωρία.
Ο Δάσκαλος αυτός είναι η Φύση και η διδασκαλία που παρέχει γίνεται αισθητή μόνο μέσω της Παρατήρησης.
Από μικρό παιδί αναρωτιόμουν πώς μπορεί η Φύση και λειτουργεί τόσο τέλεια?Και,κυρίως,πώς μπορούν τα υπόλοιπα ζώα και λειτουργούν τόσο τέλεια?Πώς μπορούν τα Ζώα και κάνουν αυτό που κάνουν τόσο ΤΕΛΕΙΑ?Άρχισα,λοιπόν,να παρατηρώ τη Φύση μήπως και κλέψω το μυστικό της επιτυχίας.Μέχρι τώρα κατάλαβα ορισμένα πράγματα που είναι,όμως,ελάχιστα σε σχέση με όλα όσα δεν έχω ακόμα καταλάβει.
Είναι τεράστια η Γνώση που σου δίνει η παρατήρηση της Φύσης,διότι η Φύσι έχει ένα μοναδικό τρόπο να σου διδάσκει ταυτόχρονα ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ που διέπει το Παν.Η Φύση είναι ο ύψιστος Διδάσκαλος και,δυστυχώς,είναι ο πιο υποτιμημένος δάσκαλος,περνώντας πάντα απαρατήρητος λόγω της μετριοπάθειάς του.Δεν φωνάζει για να σε εντυπωσιάσει η Φύσι,δεν χρειάζεται τέτοιες μεθόδους για να περάσει τα μηνύματά της.
Ελάχιστοι είναι οι μαθητές της Φύσης και ελπίζω κάποια μέρα να γίνω ένας από αυτούς.
Βλέπεις ένα πουλί να πετάει από κτίριο σε κτίριο και το θεωρείς κάτι συνηθισμένο,αυτονόητο όμως ο μαθητής της Φύσης σε αυτό το θέαμα αναγνωρίζει ένα θαύμα.Ένα άλογο που τρέχει περήφανο,μία γάτα που ατενίζει με το βλέμμα της Σοφίας,ένα σκυλί του δρόμου,μόνο,παρατημένο,διωγμένο από παντού σεργιανίζει και ψάχνει για τροφή,ένα μυρμήγκι κουβαλάει υπομονετικά ένα φορτίο διπλάσιο του μεγέθους του,ένας αιτός θωρεί τον Κόσμο από την κορυφή και ετοιμάζεται για εξόρμηση με αυτό το αποφασισμένο βλέμμα που μέσα του κρύβεται η ύψιστη Βούληση,ένα φίδι σέρνεται νωχελικά μέσα στη θερινή κάψα(το λιγότερο προικισμένο ζώο,χωρίς χέρια,πόδια,φτερά,κι όμως το πιο έξυπνο),ένα αδύναμο ζώο του δάσους που περιφέρεται φοβισμένο και πάντα σε εγρήγορση,περιμένοντας τη μοιραία στιγμή που θα σμίξει με το δυνατότερο ζώο και όπου θα αρχίσει το ανελέητο κυνηγητό,ένα ελάφι πληγωμένο,ετοιμοθάνατο,περήφανα σιωπηλό,δίχως να ρωτάει γιατί,διότι ξέρει και αποδέχεται την εντολή της Φύσις,τη μοναδική εντολή που υπάρχει,την εντολή της Αναγκαιότητας. Άπειρα είναι τα ζώα της Φύσις και το καθένα σου δίνει ένα εντελώς διαφορετικό παράδειγμα,το καθένα είναι μία εντελώς ξεχωριστή και ανεπανάληπτη περίπτωση Διδασκαλίας.
Κάθε ζώο είναι και μία πτυχή της ανθρώπινης Φύσης.Δεν γίνεται,βέβαια,να ταυτιζόμαστε με όλα τα ζώα,εγώ για παράδειγμα αγαπάω κυρίως τα πτηνά και γι'αυτό το λόγο θεωρώ το πέταγμα ως την ανώτερη μορφή κίνησης,όμως σέβομαι και αγαπώ και τα υπόλοιπα ζώα αναγνωρίζοντας την εκπληκτική διδαχή του καθενός.
Η ουσία,όμως,είναι στην Εξειδίκευση.Βρες ένα ζώο που θαυμάζεις και γίνε σαν κι αυτό.
Ο άνθρωπος είναι η κορωνίδα της Φύσης διότι συμπυκνώνει μέσα του όλα τα ζώα.Ο άνθρωπος είναι το ανώτερο ζώο της Δημιουργίας είναι,όμως,και το ατελέστερο όλων.Για την ακρίβεια είναι ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΤΕΛΕΣ ΖΩΟ,το μοναδικό ζώο που δεν έχει κατανοήσει τη Φύσι και το Ρόλο του.
Μπορούμε να αντλήσουμε γνώση και από τους ανθρώπους.Εγώ προσωπικά έχω εμπνευστεί από πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους,από σοφούς και πανεπιστημιακούς μέχρι ναρκομανείς και χούλιγκανς διότι ο καθένας τους ενεργοποίησε μέσα μου μία διαφορετική αλήθεια.Όμως η γνώση αυτή είναι διαστρεβλωμένη,μη αυθεντική,προερχόμενη από ατελείς φορείς.Μόνο η Φύση,μόνο αυτή είναι ο αληθινός δάσκαλος,αυτός που σου δίνει τις ακριβείς ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ δίχως καμία διαστρέβλωση.
Ο άνθρωπος είναι το μόνο ατελές μέλος της Δημιουργίας,ο μόνος που δεν έχει ενεργοποιήσει τη Φύσι μέσα του.
Η σημερινή εποχή οδηγεί στη μοναχικότητα και εσωστρέφεια όμως η λύση δεν είναι η μοναξιά.
Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να ενεργοποιήσουμε τη Φύσι ώστε να γίνουμε Άνθρωποι,ώστε να γίνουμε Ευδαίμονες.Ο τρόπος αυτός είναι να κατορθώσουμε τον Συν-τονισμό με την υπόλοιπη Φύσι,τη Συμμετρική μας προβολή.
Είναι,όντως,θέμα Έρωτα με τη φύσι.Ο Έρως που περικλείει όλες τις Εναντιώσεις.
Η παρατήρηση της Φύσις μπορεί να μας βοηθήσει να το καταφέρουμε.Παρατηρώντας τη Φύσι μπορούμε να γίνουμε Φύσι και να ενεργοποιήσουμε τον Εσωτερικό Δαίμονα και Καθοδηγητή,την ανώτερη Συνείδηση μέσα μας.
MDS μην θεωρήσεις ότι σου κάνω κήρυγμα,δεν γνωρίζω περισσότερα από εσένα.
quote:
Ο Δάσκαλος που ψάχνεις ΥΠΑΡΧΕΙ.Υπάρχει αυτός ο Μέντορας ο οποίος δεν προσπαθεί να σου επιβάλλει την άποψή του,ούτε προσπαθεί να σε πείσει ότι έχει δίκιο ούτε διεκδικεί το αλάθητο.Αυτό που κάνει,όμως,είναι ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΟΡΘΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ,πέρα από κάθε κούφια θεωρία.Ο Δάσκαλος αυτός είναι η Φύση και η διδασκαλία που παρέχει γίνεται αισθητή μόνο μέσω της Παρατήρησης.
............
Μόνο η Φύση,μόνο αυτή είναι ο αληθινός δάσκαλος,αυτός που σου δίνει τις ακριβείς ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ δίχως καμία διαστρέβλωση.Ο άνθρωπος είναι το μόνο ατελές μέλος της Δημιουργίας,ο μόνος που δεν έχει ενεργοποιήσει τη Φύσι μέσα του.

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
quote:
Θα ήθελα να ανοίξω ένα θέμα με ένα ερώτημα που με απασχολεί καιρό.
Για να φτάσεις σε ένα ανώτερα στάδιο εσωτερισμού κ ψυχικής-ηθικής
τελείωσεις είναι απαραίτητη η υπομονή η επιμονή κ η αφοσίωση.
Για να τα καταφέρεις μπορείς να προσπαθήσεις μόνος -κάτι που θεωρώ πολύ δύσκολο- ή να βρεις κάποιο συνοδοιπόρο ή να βρεις κάποιο Μέντορα.Πώς λοιπόν μπορείς να βρεις κάποιο Μέντορα;
Ή πώς μπορείς να βρεις κάποιον να μοιραστεις τις γνώσεις-απόψεις σου αφού έχεις τον φόβο ότι είναι ελλειπής κ ίσως κ λάθος κ μπορεί να παρασυρθείτε σε λάθος δρόμους;
Αγαπητή M.D.S. δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει το "Υγιής Αποκρυφισμός" της Dion Fortune αλλά δίνει αρκετές απαντήσεις σε όλα αυτά που ρώτησες αλλά και σε άλλα πολλά. Πραγματικά πολύ κατατοπιστικό και χρήσιμο βιβλίο. Προσωπική μου άποψη πάντως είναι ότι ένας τουλάχιστον συνοδοιπόρος και όχι απαραίτητα "πνευματικός δάσκαλος" είναι παραπάνω από χρήσιμος στο δρόμο προς την πνευματική ανέλιξη.
You can find all you need in your mind...if you take the time
Συνοχή. Οι νοητικές καταστάσεις που συνθέτουν την θεωρία ενός ατόμου για τον Νου αποτελούν λειτουργικά μέρη ενός συστήματος το οποίο έχει νόμους και δομή.
Εξήγηση-πρόβλεψη: Δεν περιγράφει απλά μία συμπεριφορά αλλά δίνει την δυνατότητα εξήγησης και πρόβλεψις μίας συμπεριφοράς.
Θεωρεία του εξειδικευμένου πεδίου, fodor 1983. O νους στο μεγαλύτερο μέρος του, αποτελείται από εξειδικευμένα πεδία που περιλαμβάνουν το καθένα έννοιες από μία συγκεκριμένοι γνωστική περιοχή (γλώσσα, μαθηματικά, κ.λ.π.
Εάν η γνώση έχει ως στόχο τη σύλληψη της αλήθειας η πεποίθηση υποδηλώνει την πιθανότητα του λάθους (Davidson, 1973,1991.
Αυτά που ανέφερε ποιο πάνω, όχι όλα τα περισσότερα, είναι από μία έρευνα που διάβασα, θα ήθελα να αναπτύξουμε και εμείς λίγο παραπάνω την θεωρία του νου και τις πτυχές της και θα ήθελα να προσθέσω ένα βιντεάκι, για το πως βλέπουμε ή αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα με τον νου μας, ο καθένας ξεχωριστά, ακόμα και με την ήχο http://youtu.be/hrIn8Ha3q4w. Το θέμα το ανεβάζω στο παράξενο και όχι στην γνώση γιατί θα ήθελα να το δω και να του δώσω μία μεταφυσική άποψη ή γνώση.
Edited by - maria3 on 08/09/2013 12:45:39
Edited by - maria3 on 08/09/2013 12:46:06
....... Μαρια ,, φιλοσοφια δε μπορουμε να κανουμε αναμασωντας τα αναμασητα των ξενων αναμασητων του Πλατωνα ..καταλαβαινεις τι θελω να πω?? .. καλα ειναι να γυρισουμε στα πρωταρχικα φιλοσοφικα ερωτηματα
πχ
-τι ειναι το ον(οντολογια)
-τι ειναι η γνωση ( ως γεγονος του νου )(γνωσεολογια )
-τι ειναι η εννοια , η διανοια ,η κατανοια ,η επινοια ( εννοηση
διανοηση κατανοηση επινοηση
...ειμαστε εμεις οι νεοελληνες πλασμενοι για πολλα πεσισσοτερα στον τομεα της φιλοσοφιας απο το να αναμασαμε, τα αναμασητα των ξενων αναμασητων του Πλατωνα ....ειμαστε πλασμενοι εμεις να ξαναπιασουμε το νημα της φιλοσοφιας ,,,απο κει που το αφησανε οι αρχαιοι..
...αληθεια πως θα μπορουσαμε να ορισουμε το "ον"
ποιες λειτουργιες θα του αποδιδαμε ???
...μια απο αυτες ειναι η νοητικη λειτουργια - νους ολα τα οντα εχουν νου???? κι αν ναι σε τι διαφερει ο νους των ανθρωπων απο το νου των φυτων η των ζωων ???
..αν εγραφε σε τουτο το φορουμ ο Σωκρατης θα μας ελεγε οτι
""το τι ειναι μια θεωρια δε θα μπορεσουμε ποτε να καταλαβουμε αν πρωτα απο ολα δε καταλαβουμε τι ειναι το ον...μετα τι ειναι ο νους του ανθρωπινου οντος και κατοπιν τι ειναι ολες οι επιμερους λειτουργιες του ( εννοηση, κατανοηση, διανοηση ,επινοηση)"
..""και αν καταλαβουμε αυτο τοτε δια της εκμαιευτικης μεθοδου θα μπορουσαμε να καταλαβαουμε ολα τα αλλα τα πιο συνθετα πχ ""το τι ειναι μια θεωρια """"
ΑΧ ΒΡΕ ΜΠΑΡΜΠΑ ΠΛΑΤΩΝΑ ΧΜ ΚΑΤΙ ΕΜΑΘΑ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΑ ΣΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ...ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΗΜΟ ΔΩΜΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ ΜΟΥ ...
να εδω σα ΕΚΑΤΗΡΑ εχω κανει μια καλη αναπτυξη ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΣΥΕ ΝΑ ΕΙΝΙΑ ΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ
http://www.forums.gr/showthread.php?21332-%CC%E9%E1-%E8%E5%F9%F1%DF%E1-%F4%E7%F2-%E3%ED%FE%F3%E7%F2-%E5%DF%ED%E1%E9-%E4%F5%ED%E1%F4%DE-%EA%E1%E9-%E5%F0%E9%F4%E1%EA%F4%E9%EA%DE#.UixSq3_z6hq
![]()
ΟΙ ΙΔΕΕς ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗς ΖΩΗς...ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕς ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙς ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ...............
Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 08/09/2013 13:15:00
Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 08/09/2013 13:16:07
Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 08/09/2013 13:48:29
...δεν καταλαβαινω Μαρια ...σε ποια θεωρια τους Πλατωνα ακριβως αναφερεσαι... αυτην περι Ιδεων ???
ΟΙ ΙΔΕΕς ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗς ΖΩΗς...ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕς ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙς ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ...............