ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ποτηρακι - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Ποτηρακι - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Baker31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
03/07/2009, 15:06:32
quote:
= όταν ο κόσμος θα έχει λογική, ήτοι ορθή σκέψη, ο Χριστός θα κάνει τη Δευτέρα Παρουσία του.
Προσωπικά διαφωνώ, η Δευτέρα Παρουσία δεν έχει σχέση με την ορθή σκέψη, έχει σχέση με την πίστη στην Ορθοδοξία. Σεβαστό το δεύτερο εκ μέρους μου, αλλά ισοπεδωτικό το πρώτο.

Lol παιδί μου μη παίρνεις μισές τις φράσεις μου! Όπως θα διαπίστωσες δεν υπάρχει κανένας λογικός συλλογισμός που να συνδέει τη λογική με τη δευτέρα παρουσία! Και αυτό γιατι στην φράση που ερμηνευσες κατα το ήμισυ(δεν θεωρώ οτι το έκανες επίτηδες απλά σου εξηγώ) ήταν χιουμοριστική! η φράση ολόκληρη είναι(όπως τη θυμάμαι) η εξής: "όταν ο κόσμος θα έχει λογική ο Χριστός θα έρθει.. με μαγιό και αντηλιακό!"
Και πάλι λέω μην κολλάς..

quote:

Δε μου δίνεις την εντύπωση του πολέμιου γενικά, αν και μου "έκατσε κάπως" αυτή σου η τοποθέτηση. Εγώ προσωπικά είμαι πολέμιος μόνο της φίμωσης και δεν έχεις κίνδυνο να βρεθείς απέναντί μου γι' αυτό το λόγο.

Απλή λογική... ένα σχήμα (το "κύκλος νομίζω θα μπορούσε να αντικατασταθεί από οποιοδήποτε σχήμα χωρίς πεπερασμένα όρια και απλά να μιλούσαμε για κέντρο βάρους ή επίκεντρο ή οτιδήποτε) το οποίο δεν έχει ένα κέντρο, αλλά άπειρα είναι άπειρο.

Φιλικά
Κωστάκης

Ναι το πολέμιος είναι κάτι σχετικό και αυτό γιατί έχω διαπιστώσει οτι ο "πόλεμος" δεν οδηγεί πουθενά, αντίθετα είναι πολύ πιο εύκολο να φέρω την αλήθεια στα μέτρα της λογικής σου(την κατ'εμέ αλήθεια). Αν εσύ είσαι ξέρω γω Εβραίος Ευαγγελιστής, Άθεος κάτι οτιδήποτε τέλος πάντων, με το να προσπαθώ να αλλάξω τον σταθερό όρο(ο οποίος λέω οτι είναι η ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ) δεν κερδίζω τίποτα παρα μια ίσης δύναμης αντίδραση.

Είναι σαν να έχεις ένα σκύλο δεμένο σε μια κολόνα, να πρέπει να το ταίσης και να του αφήνεις το πιάτο σε τεραστια απόσταση(ή ακόμη χειρότερα σε κάποια άλλη κολόνα).
Τι είναι πιο εύκολο να πάρει ο σκύλος την κολόνα και να πάει στο πιάτο ή να πάς εσυ το πιάτο κοντά στη κολόνα?.. Πιστεύω να έγινα κατανοητός με αυτό το παράδειγμα. υγ:δεν το βαλα με σκοπό να υποβιβάσω κανέναν απλά αυτό μου ρθε αυτή τη στιγμή.

"..The Matrix can't tell you who you are"
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
It is not the spoon that bends.. It is yourself.."

makforΜέλος
03/07/2009, 15:26:46
αυτο ακριβως λεω αγαπητε τρεχα , οτι λες αλλα αντι αλλων... ΑΠΟΨΗ ΕΧΕΙΣ ?

ουτε να τα ασπαστεις , ουτε να τα πιστεψεις ειπα , α)κατεθεσα καποιες δικες μου αποψες και β) εφερα καποια στοιχεια απο μελετες σε πανεπιστημια .... αλλα βλεπεις δεν συμφωνουν με την βιβλο και δεν μπορεις ουτε λεξη να αρθρωσεις ... ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΣΑΙ , εν λογο ΟΝ , πες την αποψη σου και ασε τις καταρες φιλαρακι !!! περα απο ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΦΤΗΝΕΣ φιλοσοφομπουρδολογιες ΔΕΝ ΛΕΣ τιποτα αλλο !!!

ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ , αφαιρετικα καθε φορα ρωταω και κατι λιγοτερο , ΣΕ ΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ? σε οτι λες ? σε ΤΙ ??? πες την αποψη σου !!! τιν τουτος ρε ... πω πω !!!

ΠΟΥ σου λεω να ασπαστεις αυτα που λεω ?
ΠΟΥ σου λεω οτι εισαι ΛΑΘΟΣ ?
ΠΟΥ σου επιβαλω αποψη ή βαζω ΟΡΙΑ ?? ΠΟΥ ??

αποψεις ανταλασουμε ξυπνα ... ακομη και εαν πω οτι ο ολοι οι ανθρωποι ειναι τρελλοι και αρωστοι (αυτο που λες εσυ δηλαδη χαχαχα) ειναι ΑΠΛΑ ΑΠΟΨΗ , ουτε να το υπογραψεις σου ζητησα , ουτε να το διαδωσεις , ουτε τιποτα ... διαλογος δεν ειναι να λεμε ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΦΙΛΕ τετοιο διαλογο πιασε ενα καθρεπτη και πανε καντον στο σπιτι σου , ΕΔΩ ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ αλλα και την ΠΑΡΑΛΟΓΗ εαν τυχει οπως εμεις ακουμε την δικη σου την ΥΠΕΡΛΟΓΗ ....

που τα μαθαινεται αυτα ρε σεις ? που ??? θα ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε ,,, σε αλλα φορουμ δεν εχουμε παει , σε συνεδρια δεν εχουμε παει , σε διαλεξεις δεν πηγαμε ουτε καναμε ... πεσαμε απο τον ουρανο εδω μεσα και θα μας πει ο ΤΡΕΧΑΓΥΡΕΥΕ τι ειναι ΔΙΑΛΟΓΟΣ , παντως οχι ο φασισμος ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΣΕΝΑ δεν ειναι διαλογος φιλε ... μαθε να μιλας και να σκεφτεσαι ...

εσυ αγνοεις ακομη και τα βασικα ρε φιλε , τι να πω ... μονο απο μονολογους ξερεις και να καταγορεις τα οσα λενε οι αλλοι. .. ΑΜΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ρε φιλαρακι ... ΑΜΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ !!

[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]

03/07/2009, 17:28:14
Φίλε μου makfor, θα μας τρελάνεις;Λέμε ότι κρίνεις τους
άλλους και τους χαρακτηρίζεις τρελούς, πάλι απο πάνω πας
να βγεις;Λές να είμαστε τρελοί;Έτσι ξεμπερδεύεις με δύσκολες
καταστάσεις;Τους βγάζεις τρελούς;
Πολλοί χαρακτηρίστηκαν στην ιστορία τρελοί...Τελικά
δικαιώθηκαν...
Εσύ αποψεις έχεις για τον Θεό;;Εγώ λέω ότι ειναι το γεννεσιουργό
πνεύμα όλων..Εσύ τι λές;Αφηρημένη έννοια του εγκεφάλου και ΞΕΜΠΕΡΔΕΎΕΙΣ .....
kostakisΜέλος
03/07/2009, 20:33:22
Καλησπέρα σε όλους

Αγαπητέ trexagireve

quote:
Για να αποδέιξουμε την ύπαρξη του Θεού και την θέση περί Αυτού...
Τι λές εσύ;

Να αποδείξουμε την ύπαρξη του Θεού; ε, τότε, συγχώρεσέ με, θα καθίσω στην άκρη και θα περιμένω να την αποδείξετε. Εγώ σου έχω πει τη γνώμη μου, οπότε δε χρειάζεται να συνεχίσεις να ελπίζεις στη δική μου συνεργασία.

Αγαπητέ dr jekyll

quote:
Lol παιδί μου μη παίρνεις μισές τις φράσεις μου! Όπως θα διαπίστωσες δεν υπάρχει κανένας λογικός συλλογισμός που να συνδέει τη λογική με τη δευτέρα παρουσία! Και αυτό γιατι στην φράση που ερμηνευσες κατα το ήμισυ(δεν θεωρώ οτι το έκανες επίτηδες απλά σου εξηγώ) ήταν χιουμοριστική! η φράση ολόκληρη είναι(όπως τη θυμάμαι) η εξής: "όταν ο κόσμος θα έχει λογική ο Χριστός θα έρθει.. με μαγιό και αντηλιακό!"
Και πάλι λέω μην κολλάς..

Αν πρόσεξες, το "=" προερχόταν από ένα συνδυασμό φράσεων που διάβασα σε posts σου. Μπορεί να μου πεις ότι η άθροισή μου ήταν λάθος λογικά, αλλά όχι ότι κόβω τις φράσεις σου.
Άρα να υποθέσω ότι όταν έγραφες "με μαγιό και αντηλιακό", το χρησιμοποιούσες ως ειρωνεία. Τότε δεκτόν, απλά δεν περίμενα να σαρκάσεις κατ΄αυτόν τον τρόπο, έχεις δίκιο.
Οπότε, στην ουσία συμφωνούμε
Να σαι καλά..

Αγαπητέ makfor

quote:
Υπέθεσε ότι οι θρησκευτικές εμπειρίες προκαλούνται από ασθενή ηλεκτρικά ρεύματα στους κροταφικούς λοβούς, και τέτοια ρεύματα μπορούν να προκληθούν από ένα ατύχημα, μια προσωπική κρίση, έλλειψη οξυγόνου, υπογλυκαιμία ή και απλή κούραση -λόγος για τον οποίο, εύκολα επηρεαζόμενοι άνθρωποι, να "βρίσκουν τον Θεό" τέτοιες στιγμές.

Τι συνειρμό μου έφερες τώρα... άσε καλύτερα να μην το πω!!!!

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

makforΜέλος
03/07/2009, 21:16:00
τρεχαγυρευε , τι μπορω να πω ? το απολυτο κενο ...

και εσενα αλλος σου γραφει τα κειμενα ρε φιλε ? δεν διαβαζεις τι γραφουμε ? εχω γραψει τουλαχιστον 2-3 φορες την αποψη μου για τον θεο , παλι τα ιδια θα λεμε γιατι εσυ τωρα ξυπνησες ??? ελεος....

ρε συ , ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ , ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ... σου λεει κατι αυτο ??? μια σειρα ενδειξεων ΟΤΙ ΙΣΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΜΑΣ ... ενδειξεις που ΘΕΩΤΗΤΙΚΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΑΝΤΑ , ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΕΤΩΝ , προς παραδειγμα και το παραμυθακι που ανεφερα ... καλα ΝΤΙΠ , μηδενικη συνδιαστικη σκεψη ? ???

για εσενα ολα αυτα , μπορει να μην λενε τιποτα , ΔΕΚΤΟ θα ειμαι ο πρωτος που θα επιτεθει σε οποιον σου πει το αντιθετο , δικαιωμα σου ... ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ (ολοι μας , και εσυ και εγω και ολοι) οποτε ανεπτυξε μας καποιο σκεπτικο που εχεις , περα απο το να καροϊδευεις τις αποψεις των αλλων ξερεις να κανεις τιποτα αλλο???

σας ειπα τρελους , ΚΑΙ ??? (που δεν το ειπα , επιστημονικη ερευνα ειναι και δεν αφορα την τρελα ... ) , εσυ εχεις πει τοσα αλλα ... τι να κανουμε τωρα να τα βγαλουμε να τα μετρησουμε ??? ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΛΕΟΣ

ωραια η αποψη σου περι θεου , αντε με το τσιγκελι θα στα βγαζουμε ? τι φοβασαι ? μη σε παρεξηγησουμε ? δεν υπαρχει τετοια περιπτωση , ΔΕΝ ειμαστε σαν εσενα !!! ή φοβασαι μη πας στη κολαση ??? τι???

για προχωρα τωρα παρακατω ... για αποδειξε μου , για φερε ενδειξεις , φερε καποια στοιχεια ...ή εστω ανεπτυξε τον συλογισμο σου ... με λογικη ή υπερλογικη σκεψη ...και οτι δεν καταλαβαινω θα μου το εξηγεις ΕΑΝ θες εσυ!!!

(εαν θες απαντας σε αυτο , μηπως εισαι παπας?)

[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]

Edited by - makfor on 03/07/2009 21:29:48

makforΜέλος
03/07/2009, 21:21:44
κωστακης , πεστο βρε φιλε , μη σκας δεν θυμωνουμε εδω μεσα και αμα θυμωσεις κανεις ΞΥΔ!!!! χαχα

τα παραπανω και πολλα αλλα που δεν βγαινουν προς τα εξω ειναι στοιχεια απο ερευνητικες ομαδες του εξωτερικου , δεν ξερω εαν εχεις καποια αποψη ή γνωση για αυτα

[

]

03/07/2009, 22:22:46
makfor

Μία παράκληση: Οταν βάζεις links, βάζε τα σωστά σε παρακαλώ γιατί ξεχειλώνει η σελίδα και δεν μπορούμε να διαβάσουμε.

Αν έχεις ας πούμε να γράψεις τη λέξη "Ελευθεροτυπία" που θα την συνδέσεις με το link "http://www.enet.gr"

Γράφεις [ url="http://www.enet.gr"]Ελευθεροτυπία[/url ] (χωρίς κενά μετά την πρώτη και πριν την τελευταία αγκύλη) και όλα είναι πιο όμορφα.

macedon

kostakisΜέλος
03/07/2009, 22:41:57
Χαιρετώ και πάλι

Αγαπητέ makfor

quote:
κωστακης , πεστο βρε φιλε , μη σκας δεν θυμωνουμε εδω μεσα και αμα θυμωσεις κανεις ΞΥΔ!!!! χαχα

τα παραπανω και πολλα αλλα που δεν βγαινουν προς τα εξω ειναι στοιχεια απο ερευνητικες ομαδες του εξωτερικου , δεν ξερω εαν εχεις καποια αποψη ή γνωση για αυτα

Βασικά πάντα είχα την εντύπωση ότι κάτι δεν είναι φυσιολογικό με τις αντιδράσεις των ανθρώπων, είτε ατομικά, είτε σε ομάδες, όταν υπόκεινται σε έντονες και ξαφνικές διατροφικές διαταραχές ή σημαντικό (για τα ανθρώπινα δεδομένα) διάστημα κόπωσης. Ας θυμηθεί κανείς το τι γινόταν στα μαντεία με τους προσερχόμενους σε αυτά, ας σκεφτεί κανείς τις τελετές μύησης σε κάποιες λατρείες (όσες προϋποθέτουν επίπονες νηστείες ή/και αγρύπνιες) και (τώρα θα μου την πέσουν κάποιοι, αλλά συνειρμός είναι) την περίπτωση με το Άγιο Φως, όπου υπάρχει έντονη συγκέντρωση σε κλειστό χώρο, άρα έλλειψη οξυγόνου, ασιτία και φυσιολογική κούραση από την ορθοστασία. Ποσο εύκολο ή πόσο δύσκολο είναι σε τέτοιες περιπτώσεις, ο σοφός "μυημένος" να οδηγήσει τον αμύητο στα μονοπάτια συνείδησης που εκείνος επιδιώκει ή επιθυμεί;

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

04/07/2009, 09:49:15
Εγώ φίλε μου makfor, δεν χάνω την πίστη μου ότι ο
άνθρωπος έγινε για να επικοινωνεί κι όχι να διαπιστώνει
ακοινωνησία....Το θέμα είναι σχετικό, γιατί, απο τον Θεό
μοιράζεται το πνεύμα και αν δεν λειτουργεί, γίνεται ανενεργό
και άχρηστο...
Γι αυτό επιμένω στην επικοινωνία...Κι εσύ μην απελπίζεσαι....
makforΜέλος
04/07/2009, 10:46:31
κωστακης, ειδες πως δενουν φιλε μου τα πραγματα ? και ακομη ειμαστε στην αρχη , μολις τωρα ξεκιναμε να ερευνουμε και να ανακαλυπτουμε τον ανθρωπο... τον ανθρωπο που αιωνες τωρα τον απαξιωναν , τον εξευτελιζαν , τον βασανιζαν ωστε να μη μπορει να αναπνευση , να μη μπορει να σταθει στα ποδια του ... αυτα ομως περασαν ...

εαν δεν φοβοντουσαν τις κοινωνικες αναταραχες , θα μπορουσαν να ανακοινωνσουν ακομη περισσοτερα απο τις ερευνες που εχουν γινει , αλλα ολα πρεπει να γινουν σιγα σιγα , σε καποιους αυτα δεν θα φτασουν ποτε (πχ ισλαμ , φαντατικοι θρησκευομενοι και πολλοι αλλοι) αλλα θα φτασουν στους γυρω τους και απο εκει που η θρησκεια αποτελουσε χαρακτηριστικο επιβιωσης καθως βοηθουσε στο να ανταπεξελθουμε στις δυσκολιες της ζωης , σιγα σιγα θα περασει και θα φυγει γιατι πλεον δεν την εχουμε αναγκη , πλεον η ζωη ειναι πολυ ποιο ευκολη ...

το μελλον ανηκει στην γνωση , στην γνωση για τον ανθρωπο!!!

[

]

04/07/2009, 12:05:42
quote:
Βασικά πάντα είχα την εντύπωση ότι κάτι δεν είναι φυσιολογικό με τις αντιδράσεις των ανθρώπων, είτε ατομικά, είτε σε ομάδες, όταν υπόκεινται σε έντονες και ξαφνικές διατροφικές διαταραχές ή σημαντικό (για τα ανθρώπινα δεδομένα) διάστημα κόπωσης. Ας θυμηθεί κανείς το τι γινόταν στα μαντεία με τους προσερχόμενους σε αυτά, ας σκεφτεί κανείς τις τελετές μύησης σε κάποιες λατρείες (όσες προϋποθέτουν επίπονες νηστείες ή/και αγρύπνιες) και (τώρα θα μου την πέσουν κάποιοι, αλλά συνειρμός είναι) την περίπτωση με το Άγιο Φως, όπου υπάρχει έντονη συγκέντρωση σε κλειστό χώρο, άρα έλλειψη οξυγόνου, ασιτία και φυσιολογική κούραση από την ορθοστασία. Ποσο εύκολο ή πόσο δύσκολο είναι σε τέτοιες περιπτώσεις, ο σοφός "μυημένος" να οδηγήσει τον αμύητο στα μονοπάτια συνείδησης που εκείνος επιδιώκει ή επιθυμεί;

Δεν είναι τόσο απλό..
Σκοπός δεν είναι η κοπωση, η κοπωση απλά συμβαίνει. Υπάρχουν πολλοι λόγοι κάποιος να κάνει νηστεία κ όσον αφορά την αγρυπνία και εκεί υπάρχουν διάφοροι λόγοι αλλα και κανείς δεν θα σου πει να μη κοιμιθείς το μεσημέρι. Οι καταστάσεις βέβαια αναμεσα ξύπνιο-ύπνο μπορεί να είναι ενδιαφέρουσες σε έναν "ιδιαίτερο" τόπο. Τώρα όσον αφορά το άγιο φως υπάρχουν νομίζω και βίντεο που να δείχνουν τι συμβαίνει(πάντα έξω απ τη σπηλιά) αλλά αυτό δεν θα το αποκαλούσα μύηση ή οτιδήποτε παρομοιο είναι απλά αυτό που είναι. Έχουν πάει και δικοί μου εκεί και το ένα απο τα δυό ατομα ήταν αθλητής και συνηθισμένος σε αγρυπνίες δε μπορώ να πώ οτι κουράζεται εύκολα.Και ήταν βέβαια παρόν στο θαύμα.Μου είπε επίσης οτι για κάποια δευτερόλεπτα η φλόγα δεν καίει.Τέλος πάντων, η κόπωση είναι "απαραίτητη" απο τη άποψη οτι για να πάρεις κάτι πρέπει να δόσεις κάτι άλλο. Δεν είναι όμως πάντα και παντού απαραίτητη.

"..The Matrix can't tell you who you are"
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
It is not the spoon that bends.. It is yourself.."