ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ερωτήσεις και απαντήσεις... - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Ερωτήσεις και απαντήσεις... - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Απέριττος92 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/5
06/10/2002, 16:25:56
Κάπου είχα διαβάσει ότι για να πάρουμε τις σωστές απαντήσεις για να προχωρήσουμε σε αυτό που αναζητούμε, το πιο σημαντικό είναι να κάνουμε τις σωστές ερωτήσεις. Σας προκαλώ και σας προσκαλώ λοιπόν μέσα απο αυτό το χώρο να μου πει όποιος απο σας θέλει, ποια είναι για αυτόν η σωστή ερώτηση. Αν δηλαδή ερχοταν κάποιος και σας έλεγε ότι σου δίνω το δικαίωμα να κάνεις μια ερώτηση στην οποία θα πάρεις την απάντηση που θα σου δείξει το δρόμο, ποια θα ήταν αυτή;
Πάντα φιλικά....

Απέριττος

KeisatsuΜέλος
06/10/2002, 16:53:49
Πολύ μου άρεσε όπως το έθεσες.
Κι εγώ το έχω σκεφτεί πως ίσως οι ερωτήσεις
είναι πιο σημαντικές από τις απαντήσεις.
Ισως έχεις ακούσει πως οι απαντήσεις είναι
όλες μέσα μας. Αυτό σημαίνει το ίδιο πράγμα.
Αρκεί να ρωτήσουμε την σωστή ερώτηση.
Πόσες φορές όταν βρήκαμε την απάντηση είπαμε:
"Μα φυσικά, πως δεν το είχα δεί τόσο καιρό;"

Μετά από λίγη σκέψη λοιπόν,
η ερώτηση που θα ήθελα να ξέρω την απάντηση είναι:

Υπάρχει κάτι στην φύση μας που μας εμποδίζει
να βρούμε μόνοι μας τις απαντήσεις (ή τις σωστές ερωτήσεις)
και αν ναι πως θα το ξεπεράσουμε;

06/10/2002, 18:47:58
Αγαπητέ keisatsu. Πολύ ωραίο το ερώτημά σου. Θα έλεγα ότι ο λόγος που είμαστε μπερδεμένοι (γιατί περί αυτού πρόκειται) και δεν μπορούμε να κάνουμε τις σωστές ερωτήσεις και να πάρουμε τις σωστές απαντήσεις είναι ότι δεχόμαστε καταιγισμό υπερπληροφόρησης με αποτέλεσμα να μην μπορουμε να διακρίνουμε την αλήθεια μέσα απο τα απλά πράγματα. Νομίζω ότι πολύ ωραία το είχε θέσει ο καθηγητής Λιαντίνης. "Το να είσαι Έλληνας σημαίνει να δέχεσαι την αλήθεια που έρχεται μέσα απο τη φύση και όχι αυτή που έρχεται μέσα απο το μυαλό των ανθρώπων". Πιστεύω ότι ο άνθρωπος που προσεγγίζει τις απλές αλήθειες της φύσης μπορεί να θέσει και τα σωστά ερωτήματα!

Απέριττος

Darkangel_78Μέλος
06/10/2002, 20:05:15
Καλησπέρα παιδιά!!
Φίλε Απέριττε είπες ότι <<δεχόμαστε καταιγισμό υπερπληροφόρησης με αποτέλεσμα να μην μπορουμε να διακρίνουμε την αλήθεια μέσα απο τα απλά πράγματα>>

Δηλαδή κάθε ερώτηση (σωστή ή όχι) έχει μόνο ΜΙΑ απάντηση?
Και η σωστή απάντηση από το σύνολο είναι η απλούστερη? Το παράδοξο Occam's razor αν δεν απατώμαι...

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

Edited by - Darkangel_78 on 06/10/2002 23:15:59

06/10/2002, 21:14:55
Πιστεύω αγαπητέ φίλε ότι η σωστή και ξεκάθαρη ερώτηση έχει μια και ξεκάθαρη απάντηση. Αυτοί που επιδιώκουν την σύγχυση είναι αυτοί που θέλουν να κρατάνε τους ανθρώπους στο σκοτάδι. Για αυτό πιστεύω ότι όλες οι θρησκείες είναι σκοταδιστικές. Γιατί δεν πιστεύω ότι δίνουν ξεκάθαρες απαντήσεις στους ανθρώπους. Απλά απαιτούν να πιστεύεις χωρίς να σου αποδεικνύουν τίποτε.

Απέριττος

Edited by - Απέριττος on 06/10/2002 21:16:41

KeisatsuΜέλος
06/10/2002, 21:35:32
Φίλε Απέρριτε θα συμφωνήσω εν μέρει μαζί σου.
Θα χρησιμοποιήσω ως παράδειγμα τον εαυτό μου
για να σου περιγράψω τι θέλω να πω
γιατί είναι αυτός που γνωρίζω καλύτερα από κάθε άλλον.

Όντως πολλές φορές βλέπω τα πράγματα
πιο πολύπλοκα από όσο είναι στην ουσία.
Εγώ πιστεύω η αιτία για αυτό είναι η αμφιβολία
που μου διαβρώνει την αυτοπεποίθηση.

Καλή και χρήσιμη η αμφιβολία ως εργαλείο
για την εύρεση απαντήσεων.
Μπορεί όμως να γίνει και αιτία άσκοπης αναζήτησης
και να οδηγήσει στην εγκατάλειψη ικανοποιητικών λύσεων.
Θέλει κι αυτή μέτρο στην εφαρμογή της.

"Πριν μιλήσεις βούτα την γλώσσα στο μυαλό σου"
έλεγε η γιαγιά μου και ήταν σοφά λόγια.
"Πρόσεξε μην ξεχάσεις να την βγάλεις μετα"
συμπληρώνω εγώ σήμερα κι ας με συγχωρήσει.

Φίλε darkangel έθιξες κάτι σημαντικό.
Συμφωνώ πως δεν υπάρχει πάντα μια μόνο απαντηση.
Θα συμφωνήσεις κι εσύ όμως φαντάζομαι πως
μία είναι η βέλτιστη,
και μία είναι η τελικώς αποδεκτή προς εφαρμογή.
(δυστυχώς όχι πάντα η ίδια με την βέλτιστη)

Οσο για το Occam's razor δεν νομίζω πως είναι παράδοξο.
Είναι μια αρχή, ένα εργαλείο σκέψης που λέει πως
ανάμεσα σε μια απλή και μια πολύπλοκη λύση επιλέγουμε την απλή.

Darkangel_78Μέλος
06/10/2002, 23:15:14
Καλησπέρα παιδιά!
Ανέφερα το Occam's razor για να πω ότι δεν είναι κατ'ανάγκη η απλή απάντηση σωστή και μακάρι όλες οι ερωτήσεις να είχαν απλές απαντήσεις.Και σωστή απάντηση τελικά ως προς ΤΙ?
Αυτό που ΕΓΩ θεωρώ σωστό,ΕΣΥ μπορείς να θεωρείς εσφαλμένο.Είναι ανάλογα την οπτική γωνία από την οποία κοιτάς...
Ααα και κάτι τελευταίο...είμαι φίλη Darkangel_78!!
Χαιρετώ!

07/10/2002, 12:11:09
KALHMERA SE OLOUS SAS.
FILOI MOU NOMIZW PWS APO THN YPERPLIROFORISH XANOMASTE KAI DEN BOROUME H KALHTERA DEN EIMASTE SE THESH NA KANOUME THN SWSTH ERWTHSH.
ALLA KAI SIGOURA DEN BOROUME NA DIAKRINOUME KAI THN ALHTHEIA MESA SE TOSA SKOUPIDA OPWS SWSTA LEEI KAI H FILH Darkangel_78.

EPOMENWS SE EMAS ANOIKEI H DYNATOTHTA ALLA KAI TO DYSKOLO ERGO NA KANOUME THN SWSTH ERWTHSI KAI NA DIAKRINOUME KAI THN SWSTH APANDISH.

KAI THA EITHELA NA PW STON FILO Απέριττο PWS OI THRYSKEIES DEN EINAI SKOTADISTIKES ...
*** ALLA TA IERATEIA POU KRYBONDAI APO PISW ****
TA IERATEIA EINAI POU DIMHOURGISANE TA *** DOGMATA ***

KAI EAN DIABASEI KANENAS KALA TON XRISTIANISMO OXI TA DIAFORA PATERIKA KEIMENA ALLA TA ARXIKA KOIMENA TWN EYAGGELEIWN THA DEI PWS EINAI POLY DIAFORETIKA METAXH TOUS ... EXOUN BALEI TA PREPEI KAI POLLA POLLA ALLA.
AS MHN XEHNAME PWS THN MATHIMATIKO YPATHEIA THANATOTHIKE DIOTI TO APETHSE O
*** MEGAS ATHANASIOS ***

ALHTHEIA FILOI MOU MIPWS THA EITAN KALO KAPIA STIGMI NA MILISOUME KAI GIA AYTA TA IERATEIA ????????????

EYXARISTW

** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **

07/10/2002, 12:13:39
SYGNWMH POU KAI PALI PERNW TON LOGO
TI EINAI TO Occam's razor ??????????????

DEN TO GNWRIZW.
EAN BOREI KAPIOS /KAPIA AS MOU EXIGISEI.

EYXARISTW KAI SYGNOMH GIA THN DEYTEROLOGIA.

** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **

KeisatsuΜέλος
07/10/2002, 15:51:32
Φίλη Darkangel πράγματι κάθε άποψη
που δεν είναι κοινή είναι υποκειμενική.
Δεν αλλάζει όμως αυτό τίποτα.

Όποια οπτική γωνία και να διαλέξεις,
όσες απόψεις κι αν σκεφτείς ή ακούσεις,
μία θα είναι η βέλτιστη (υποκειμενικά πάλι) και
μια η τελικώς αποδεκτή.

Φίλε Avatargr όπως έγραψα περιληπτικά παραπάνω,
το ξυράφι του Occam είναι ένα εργαλείο σκέψης.
Λέει πως αν έχουμε δύο (ή παραπάνω) ικανούς τρόπους
να εξηγήσουμε κάτι, επιλέγουμε τον πιο απλό.

"Ξυρίζεις" δηλαδή τις παραπάνω εξηγήσεις
και πολυπλοκότητες ως αχρείαστες.

ArzunaΙδρυτικό Μέλος
07/10/2002, 16:03:25
... κατευθείαν μέσα από την καινούργια ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΗ Υπηρεσία του ESOTERICA.gr που δημιουργείται και εμπλουτίζεται αυτήν την περίοδο:
Το "Λεξάρι Όρων" Μεταφυσικής-Εσωτερισμού-Παράξενου-Αποκρυφισμού-Φιλοσοφίας-Ψυχολογίας !!

"Ockham's Razor" - "Ξυράφι του Ockham": Μία μέθοδος ανάλυσης και διερεύνησης Θεωριών και Υποθέσεων, που αναφέρεται στη αρχή που πρότεινε ο Wiliam του Ockham (1280-1349) – άγγλος Φραγκισκανός μοναχός, θεολόγος, σχολαστικιστής και νομιναλιστής φιλόσοφος – τον 14ο αίωνα στην μελέτη του για τα βασικά προβλήματα της Φιλοσοφίας και της Θεολογίας (Quodlibeta Septem. Scriptum in Librum Primum Sententiarum, Opera Theologica, I, p. 74).

Η φράση του Wiliam του Ockham που έχει λάβει την ονομασία «Ξυράφι του Ockham» είναι η : «Pluralitas non est ponenda sine neccesitate» που σε ελεύθερη απόδοση σημαίνει «οι πολυπλοκότητες δεν πρέπει να υποστηρίζονται εάν δεν είναι αναγκαίο» ή ακόμη πιο ελεύθερα «οι οντότητες ή οι όροι μίας υπόθεσης δεν πρέπει να πολλαπλασιάζονται χωρίς αναγκαιότητα». Σε άλλη του μορφή: «ανάμεσα σε δύο υποθέσεις η πιο πιθανή να ισχύει είναι και η πλέον απλή»

Σημειώνεται ότι η λογική αυτή μέθοδος δεν εγγυάται ότι η απλούστερη θεωρία είναι και η ορθή, απλά θέτει προτεραιότητες στον έλεγχο των υποθέσεων (από την απλούστερη προς την πολυπλοκότερη). Ειδικά μπορεί να εφαρμοστεί υπό τη βάση ότι στην πρόταση μίας υπόθεσης για την εξήγηση κάποιου φαινομένου είναι καλό να μην εισάγονται όροι οι οποίοι δεν είναι εξακριβωμένοι και ελεγμένοι γιατί αυτό διακινδυνεύει την εγκυρότητα οποιουδήποτε συμπεράσματος.

Ανάλογη λογική μέθοδος (περισσότερο αφορισμός) είναι το «Ξυράφι του Hanlon», ιδιαίτερα εφαρμόσιμη στους κάθε λογής συνωμοσιολογικούς παραλογισμούς ή ανάλογες αστήρικτες θεωρίες (όσες από αυτές είναι όντως τέτοιες).

"Η Θυσία της Γνώσης είναι πιο μεγάλη από κάθε υλική θυσία. Η Γνώση είναι αυτό που μέσα του, κάθε πράξη φτάνει στο ανώτατο σημείο της"

Edited by - Arzuna on 07/10/2002 16:09:22

ArzunaΙδρυτικό Μέλος
07/10/2002, 16:16:08
>> ... "Λεξάρι Όρων" !!

"Hanlon's Razor" - "Ξυράφι του Hanlon": Φράση που αποδίδεται στον Robert J. Hanlon (Scranton, PA), κατ’άλλους στον Robert A. Heinlein (στην κλασική του ιστορία Επιστημονικής Φαντασίας του 1941, "Λογική της Αυτοκρατορίας"). Παρόμοιος αφορισμός αποδίδεται στον William James.

Η φράση είναι:

«Ποτέ μην αποδίδεις σε κακόβουλη πρόθεση αυτό που μπορεί επαρκώς να εξηγηθεί με την ανοησία»

Αυτός ο επιγραμματικός αφορισμός εφαρμόζεται ιδιαίτερα καλά στις διάφορες ευφάνταστες, και χωρίς την απαραίτητη λογική υποστήριξη, υποθέσεις που αφορούν τα ζητήματα της Μεταφυσικής, κυρίως της συνωμοσιολογικής χροιάς.

Η αντίστοιχη φράση από το έργο του Robert Heinlein είναι: «Έχεις αποδώσει στην κακοήθεια αυτό που απλά είναι αποτέλεσμα ανοησίας».

"Η Θυσία της Γνώσης είναι πιο μεγάλη από κάθε υλική θυσία. Η Γνώση είναι αυτό που μέσα του, κάθε πράξη φτάνει στο ανώτατο σημείο της"

Darkangel_78Μέλος
07/10/2002, 22:29:09
Καλησπέρα παιδιά!!
Επιτρέψτε μου να ανοίξω μια παρένθεση: Όπως πάντα ο καλός μας φίλος και συν-γραφέας Arzuna έβαλε όχι ένα πετραδάκι,αλλά ολόκληρο ογκόλιθο στη συζήτηση.
Ένα λεξικό ΤΕΤΟΙΩΝ όρων είναι πραγματικά απαραίτητο,διότι θα αποσαφηνίσει έννοιες παρεξηγημένες και θα θέσει τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις!Ένα έχω να πώ:

Ε Υ Γ Ε!!!

Κλείνω την παρένθεση και σας καληνυχτίζω!!ο Σκοτεινός Άγγελος!

Edited by - Darkangel_78 on 07/10/2002 22:31:32

ArzunaΙδρυτικό Μέλος
08/10/2002, 03:11:54
Αγαπητή Darkangel_78 σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Ο πραγματικός όμως Οκγόλιθος είναι αυτός που τα Μέλη και οι Επισκέπτες των Ομάδων Συζήτησης "λαξεύουν" μέρα με τη μέρα. Και είναι ένα έργο συνέχειας και επιμονής, γεγονός που δείχνει πως υπάρχει Αγάπη σε αυτό!!
Εσύ αγαπητή φίλη το έχεις οπωσδήποτε αποδείξει αυτό όχι λίγες φορές... Χαίρομαι που σε έχουμε κοντά μας!

Σχετικά με το "Λεξάρι Όρων" και εγώ νομίζω πως θα είναι κάτι χρήσιμο σε όλους μας (και το οποίο θα μπορούμε να εμπλουτίζουμε μαζί!!) γι'αυτό και το φτιάχνουμε. Ελπίζω να έχουμε την υπομονή και τη συμμετοχή σας και σ'αυτό!

Παρακαλώ τώρα ας επανέλθουμε στο Θέμα που έθεσε ο φίλος Απέριττος

Edited by - Arzuna on 08/10/2002 03:13:56

aenaongrΜέλος
08/10/2002, 23:51:18

Πρακτικά μιλώντας πάντως, πιστεύω ότι η μόνη απαραίτητη γνώση είναι εκείνη που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και προς αυτή πρέπει να προσανατολίζεται η α-πορία μας. π.χ. που άφησα τα κλειδιά μου;

Φιλοσοφικά μιλώντας, οι ερωτήσεις που δεν έχουν απάντηση είναι οι πιο χρήσιμες. π.χ. ποιός είναι ο ήχος της σιωπής; (κοάν)

Στην ηλεκτρονική υπογραφή που ακολουθεί το μήνυμα υπάρχει μια πολύ καλή ερώτηση. (τι είναι αυτό που υπάρχει πάντα αλλά δεν γεννιέται ποτέ και τί είναι αυτό που γεννιέται συνεχώς αλλά δεν υπάρχει ποτέ;)

Τι το ον αεί, γέννεσιν δε ουκ έχον, και τι το γιγνόμενον δε αεί, ον δε ουδέποτε;

KeisatsuΜέλος
09/10/2002, 08:33:30
Δεν έχεις άδικο...

Η αναζήτηση ως κίνητρο (εκτός από μέσο)
συνήθως δεν είναι αρκετά σημαντική
για να δίνει ξεκάθαρη κρίση.

Δεν έχει νόημα να σκέφτομαι για να σκέφτομαι.
Καλύτερα είναι να πράττω, να ζώ αν θες, όταν δεν υπάρχει
πρόβλημα, άρα κίνητρο για αναζήτηση.

Ίσως αυτό εννούσε ο Απέριττος
όταν έλεγε πως η υπερπληροφόρηση μπερδεύει.
Ίσως εννοούσε πως επιταχύνει τους ρυθμούς
και δημιουργεί ψεύτικα προβλήματα,
απομακρύνοντας την σκέψη και την πράξη
από τα πραγματικά σημαντικά και ουσιώδη.

iairaΜέλος
09/10/2002, 12:17:11
Φίλε Απέριττε...
Σχετικά με το ερώτημα που βάζεις, περί ερωτήσεων και απαντήσεων...
αν κάποιος με έβαζε να του κάνω μία ερώτηση που θα μπορούσε να μου δώσει απάντηση και να μου δείξει το δρόμο, τότε θα τον ρωτούσα...
Πες μου σε παρακαλώ...
ποιος είναι αυτός που μπορέι να καθορίσει και να κρίνει τις πράξεις μας;
Ακόμη και το να δώσεις μία βοήθεια σε έναν ζητιάνο, άλλοι το θεωρούν καλό και άλλοι κακό.
Ποιος έιναι αυτός που μπορέι να καθορίσει τι είναι καλό και τι είναι κακό; τι είναι άραγε κακό και τι ειναι καλό;
Φιλικά...

ΑΝΤΩΝΗΣΝέο Μέλος
09/10/2002, 19:43:17
Καλησπέρα σε όλους.
Αν κάποιος εστιαστεί εσσωτερικά, τότε αρχίζει να ανακαλύπτει τον εσσωτερικό του κόσμο.
Το πιο σημαντικό μέρος της προσωπικής αναζήτησης για τον καθένα μας. Εδώ θα πρέπει να αποφασίσει ποιό δρόμο θέλει να ακολουθήσει.
Αν κάνει την επιλογή του, τότε οι ερωτήσεις αρχίζουν να λειτουργούν απο μόνες τους.
Για να λειτουργήσει ο εσσωτερικός μας κόσμος, υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις.
Πρώτον θα ήταν καλό να είμαστε ειλικρινείς πλήρως με τον εαυτό μας. Γιατι εδώ αρχίζει το ξεκαθάρισμα. Ειδικά όταν κάποιος διαλέξει τον δρόμο των αρετών,πρέπει να είναι πλήρως αντικειμενικός .
Εξάλλου με τον εαυτό του ξεκαθαρίζει. Και σε αυτό το μέρος δέν μπορεί να δικαιολογήσει κανένα παλιό λάθος, ή καινούργιο. Κάθε δικαιολογία, είναι και ένας ανασταλτικός παράγων στην όλη προσπάθεια.
Τώρα όσο για τον τρόπο που μας δίνεται η βοήθεια στην προσπάθεια αυτή. Πάντα όταν αποφασίσουμε να ζητήσουμε βοήθεια, απο οπουδήποτε, τα αποτελέσματα εξαρτώνται απο τον τρόπο που ζητήσαμε.
Αν την ζητήσαμε με σεβασμό, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Ολα,μα όλα εξαρτώνται απο εμάς. Εμείς θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ποιό είναι το σωστό και ποιό είναι το λάθος.
Και η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά εμάς και μόνο.

Γιατί, συνήθως ο άνθρωπος διαλέγει λάθος πνευματικό δρόμο, λόγω τών προσωπικών συμφερόντων. Απορρύπτει και τον ΘΕΟ όταν συγκρούονται τα προσωπικά του συμφέροντα.
Επομένως φίλοι μου, στην πνευματική πορεία το σημαντικότερο μέρος
έχει να κάνει με το ξεκαθάρισμα.

Με σεβασμό Αντώνης

ΣΙΣΙΦΟΣΜέλος
09/10/2002, 20:37:28
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ
ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ .ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΟΦΟΣ
" ΚΑΠΠΟΤΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΕΣΠΑΣΕ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

DREAMWALKER
"ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΤΙ ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ"

aenaongrΜέλος
11/10/2002, 00:13:08
quote:

ποιος είναι αυτός που μπορέι να καθορίσει και να κρίνει τις πράξεις μας;
Ακόμη και το να δώσεις μία βοήθεια σε έναν ζητιάνο, άλλοι το θεωρούν καλό και άλλοι κακό.
Ποιος έιναι αυτός που μπορέι να καθορίσει τι είναι καλό και τι είναι κακό; τι είναι άραγε κακό και τι ειναι καλό;

Ερώτηση: "Ποιό είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή;"
Απάντηση: "Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ"
(Τζόρτζ Κλούνεϊ στην ταινία "Three Kings" ή κάτι τέτοιο...)

Οι άλλοι μας κρίνουν όταν εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους.
Στην πραγματικότητα ποιός νοιάζεται να κρίνει τις πράξεις μας εκτός από μας τους ίδιους;

Ερώτηση: "ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ;"
Κάποιος μας πρόλαβε και έχει ανοίξει ήδη σχετική συζήτηση έχει κάτι απαντήσεις εκεί...

Τι το ον αεί, γέννεσιν δε ουκ έχον, και τι το γιγνόμενον δε αεί, ον δε ουδέποτε;