ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ - Η λύση του Αινίγματος - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ - Η λύση του Αινίγματος - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

skartados30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
makforΜέλος
11/12/2009, 11:45:18

αγαπητε κυφεα , εγω προσωπικα θα ηθελα να συνεχισεις τον συλογισμο σου , ομως θα ηθελα να επισημανω οτι εκει που εγω εχω "προβλημα" (και ισως και αλλοι) ειναι με το γεγονος της βεβαιοτητας πχ το θεμα λεει ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ - Η λύση του Αινίγματος , θα το προτιμουσα με ερωτηματικο ή την λεξη ΠΙΘΑΝΗ λυση ... κτλπ

με τα λιγα που ξερω και εχω διαβασει , θεωρω οτι σε τετοια θεματα ειναι εως αδυνατο να ειμαστε βεβαιοι για κατι ,

πχ γιατι ΔΕΝ θα μπορουσε το 10.000 να υπηρχε ανεπτυγμενος πολιτισμος ? ποιος μας το βεβαιωνει ? κανεις απλα δεν βρηκαμε στοιχεια , ομως στοιχεια δεν βρικαμε και για το αντιθετο δηλαδη οτι υπηρχε ανεπτυγμενος πολιτισμος το 1500 , και οταν λεμε προηγμενος που το παμε? οτι ειχε λειζερ ? οτι ειχε ξεπερασει την εποχη του χαλκου ? οτι ειχε αναπτυξει τελοςπαντων κατι που ολοι οι αλλοι δεν ειχαν ΑΛΛΑ ΚΑΙ που δεν εμεινε τιποτα για να βρουμε ? πως γινεται το μονο που εμεινε να ειναι μια περιγραφη (θολη κατα τα αλλα) απο εναν πλατωνα? για μενα ενα μεγαλο ερωτηματικο!!!

εδω πχ δεν ειμαστε σιγουροι εαν ο σωκρατης ειναι υπαρκτο προσωπο ή δημιουργημα του πλατωνα , πως μπορουμε να ειμαστε σε θεση να ΞΕΡΟΥΜΕ τι ειπε ή τι εννοουσε ή τι εκρυβε ή ή ή ο πλατωνας ? ολες οι υποθεσεις θεωρω οτι ειναι πιθανες (εξαιρω καθε τι παρατραβηγμενο, πχ ο πλατων ηρθε απο το παρελθον με χρονομηχανη και ΓΝΩΡΙΖΕ χαχαχα)

ακομη ενα παραδειγμα , μεχρι πριν λιγα χρονια ολοι νομιζαμε οτι ο παρθενωνας και τα αγαλματα και οι ναοι κτλπ ειναι λευκα και ομως ηταν ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ τοσο που εαν βλεπαμε τον παρθενωνα σημερα χρωματιστο θα τον λεγαμε οτι ειναι ΚΙΤΣ !!! και καρακιτς ΧΑΧΑΧΑ παραξενα δεν ειναι ολα αυτα ?

το αρθρο που ανεβασα ειχε αυτο το σκοπο , δηλαδη το γεγονος οτι θεωρουμε οτι ο μυνωικος πολιτισμος καταστραφηκε απο την θηρα ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗ ΠΑΙΖΕΙ ,κατι που προκαλει σειρα αλλαγων στα οσα λεμε οτι γνωριζουμε σημερα , ισως λεω γιατι υπαρχουν και αλλες εκδοχες , ομως δες τι αλλαγη προκαλει στα οσα γνωριζουμε ενα κλαδι ελιας ,,, αυριο μπορει να βρουμε ενα χαμερ μεσα στις σταχτες της θηρας εκει να δεις αλλαγες ΧΑΧΑΧΑ(πλακα κανω φυσικα)

η αποψη και οι γνωσεις που εχουμε για τον αρχαιο κοσμο ειναι αποσπασματικες , ετσι υπαρχουν δεκαδες πραγματα που μας εκλησουν ή μας προβληματιζουν , ο μηχανισμος των αντικυθηρων ειναι ενα τετοιο θεμα , οι μηχανες του αρχημιδη , τα μαθηματικα τους και οι υπολογισμοι που εκαναν και πολλα αλλα , μπορει πραγματι ολα αυτα να αποτελουσαν την συνεχεια ενος προηγμενου πολιτισμου που χαθηκε , μπορει και οχι ... απλα δεν ξερουμε και μπορουμε να κανουμε μονο υποθεσεις

δεχομαι και θελω να διαβασω το θεμα ως μια πιθανοτητα και οχι ως μια βεβαιοτητα

ευχαριστω για την δουλεια που εχεις κανει μεχρι στιγμης και αναμενω την συνεχεια

[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]

11/12/2009, 20:12:08
quote:
αγαπητε κυφεα , εγω προσωπικα θα ηθελα να συνεχισεις τον συλογισμο σου , ομως θα ηθελα να επισημανω οτι εκει που εγω εχω "προβλημα" (και ισως και αλλοι) ειναι με το γεγονος της βεβαιοτητας πχ το θεμα λεει ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ - Η λύση του Αινίγματος , θα το προτιμουσα με ερωτηματικο ή την λεξη ΠΙΘΑΝΗ λυση ... κτλπ
με τα λιγα που ξερω και εχω διαβασει , θεωρω οτι σε τετοια θεματα ειναι εως αδυνατο να ειμαστε βεβαιοι για κατι ,

Αγαπητέ makfor

Δεν ήταν στις προθέσεις μου να χρησιμοποιήσω τον τίτλο με σκοπό την σημειολογική του κατεύθυνση . Τώρα που το λες , πράγματι , σκέπτομαι , ότι μπορεί να έχει εκληφθεί από πολλά άτομα ότι ήθελα να αποδώσω την απόλυτη έννοια στη λέξη «λύση» . Όχι δεν χρησιμοποίησα τη λέξη για να υποδηλώσω «βεβαιότητα» αλλά «πιθανότητα» . Συμφωνώ μαζί σου ότι καλύτερα θα ήταν αντί της λέξης «λύση» , να είχα γράψει «πιθανή λύση» . Έκφραση που θα αποτύπωνε καλύτερα την εννοιολογική τοποθέτηση που ήθελα να δώσω .

quote:
πχ γιατι ΔΕΝ θα μπορουσε το 10.000 να υπηρχε ανεπτυγμενος πολιτισμος ? ποιος μας το βεβαιωνει ? κανεις απλα δεν βρηκαμε στοιχεια , ομως στοιχεια δεν βρικαμε και για το αντιθετο δηλαδη οτι υπηρχε ανεπτυγμενος πολιτισμος το 1500 , και οταν λεμε προηγμενος που το παμε? οτι ειχε λειζερ ? οτι ειχε ξεπερασει την εποχη του χαλκου ? οτι ειχε αναπτυξει τελοςπαντων κατι που ολοι οι αλλοι δεν ειχαν ΑΛΛΑ ΚΑΙ που δεν εμεινε τιποτα για να βρουμε ? πως γινεται το μονο που εμεινε να ειναι μια περιγραφη (θολη κατα τα αλλα) απο εναν πλατωνα? για μενα ενα μεγαλο ερωτηματικο!!!
εδω πχ δεν ειμαστε σιγουροι εαν ο σωκρατης ειναι υπαρκτο προσωπο ή δημιουργημα του πλατωνα , πως μπορουμε να ειμαστε σε θεση να ΞΕΡΟΥΜΕ τι ειπε ή τι εννοουσε ή τι εκρυβε ή ή ή ο πλατωνας ? ολες οι υποθεσεις θεωρω οτι ειναι πιθανες (εξαιρω καθε τι παρατραβηγμενο, πχ ο πλατων ηρθε απο το παρελθον με χρονομηχανη και ΓΝΩΡΙΖΕ χαχαχα)

Είναι σωστό αυτό που λες ότι : Ό,τι γνωρίζουμε για την Νεολιθική εποχή το γνωρίζουμε μόνο από τα ευρήματα – στοιχεία που έχει ανακαλύψει η αρχαιολογική σκαπάνη .

quote:
ακομη ενα παραδειγμα , μεχρι πριν λιγα χρονια ολοι νομιζαμε οτι ο παρθενωνας και τα αγαλματα και οι ναοι κτλπ ειναι λευκα και ομως ηταν ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ τοσο που εαν βλεπαμε τον παρθενωνα σημερα χρωματιστο θα τον λεγαμε οτι ειναι ΚΙΤΣ !!! και καρακιτς ΧΑΧΑΧΑ παραξενα δεν ειναι ολα αυτα ?

Αυτό ειλικρινά δεν το γνώριζα ούτε εγώ .

quote:
το αρθρο που ανεβασα ειχε αυτο το σκοπο , δηλαδη το γεγονος οτι θεωρουμε οτι ο μυνωικος πολιτισμος καταστραφηκε απο την θηρα ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗ ΠΑΙΖΕΙ ,κατι που προκαλει σειρα αλλαγων στα οσα λεμε οτι γνωριζουμε σημερα , ισως λεω γιατι υπαρχουν και αλλες εκδοχες , ομως δες τι αλλαγη προκαλει στα οσα γνωριζουμε ενα κλαδι ελιας ,,, αυριο μπορει να βρουμε ενα χαμερ μεσα στις σταχτες της θηρας εκει να δεις αλλαγες ΧΑΧΑΧΑ(πλακα κανω φυσικα)
η αποψη και οι γνωσεις που εχουμε για τον αρχαιο κοσμο ειναι αποσπασματικες , ετσι υπαρχουν δεκαδες πραγματα που μας εκλησουν ή μας προβληματιζουν , ο μηχανισμος των αντικυθηρων ειναι ενα τετοιο θεμα , οι μηχανες του αρχημιδη , τα μαθηματικα τους και οι υπολογισμοι που εκαναν και πολλα αλλα , μπορει πραγματι ολα αυτα να αποτελουσαν την συνεχεια ενος προηγμενου πολιτισμου που χαθηκε , μπορει και οχι ... απλα δεν ξερουμε και μπορουμε να κανουμε μονο υποθεσεις

Όντως , όπως λες , πολλά από αυτά τα ευρήματα έχουν δημιουργήσει αποσπασματική γνώση .

quote:
δεχομαι και θελω να διαβασω το θεμα ως μια πιθανοτητα και οχι ως μια βεβαιοτητα

Συμφωνώ .Έτσι θα ήθελα κι εγώ να το εκλάβεις , όπως τόνισα και παραπάνω , σαν μια πιθανότητα και όχι σαν μια βεβαιότητα .

quote:
ευχαριστω για την δουλεια που εχεις κανει μεχρι στιγμης και αναμενω την συνεχεια

Εγώ σ’ευχαριστώ , φίλε μου , για τα καλά σου λόγια .

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

11/12/2009, 20:41:26
Αγαπητοί φίλοι

Εφ’όσον λοιπόν η Κρήτη διαθέτει τις απαραίτητες γεωγραφικές απαιτήσεις της περιγραφής του Πλάτωνα , ας εξετάσουμε αν ο Μινωικός πολιτισμός ταιριάζει καθ’οιονδήποτε τρόπο μ’εκείνον της Ατλαντίδος .

Πράγματι , όπως θα δούμε , οι παραλληλισμοί και δυνατοί είναι και οι ομοιότητες που θα βγούν αρκετά κτυπητές .

Η απελευθέρωση των Αθηνών από την επικράτεια της Μινωικής Κρήτης και η νίκη των Αθηναίων επί των Ατλαντιδών είναι καταφανώς παραδόσεις αναφερόμενες στο ίδιο γεγονός .

Φαίνεται αρκετά καθαρά ότι οι Μινώοι και οι Ατλαντίδες του Πλάτωνα ήταν εξοικειωμένοι με τα μέταλλα , ικανοί στη χρήση τους και στην εκμετάλλευσή τους .

Πιθανόν να έκαναν θαλάσσιο εμπόριο μεταλλευμάτων , πλακών μετάλλου και ετοίμων μεταλλικών προϊόντων .

Επίσης , η γεωργία της Ατλαντίδος και της Κρήτης έχουν πολλά κοινά σημεία , όπως το πολιτειακό Μινωικό σύστημα με εκείνο της Ατλαντίδος .

Ο ταύρος είναι ένα σύμβολο και πολύ χαρακτηριστικό της Μινωικής τέχνης και ζωής .

Ομοίως ο ταύρος ήταν ένα ζώο λατρείας στην Ατλαντίδα .

Οι ανασκαφές του 1967 στο Ακρωτήρι στο νότιο τμήμα της Θήρας έθεσαν τη στενή σχέση της Μινωικής Κρήτης και Στρογγύλης Σαντορίνης .

Τ’αποτελέσματα αυτής της ανασκαφής είναι γνωστά σαν επαναστατικής φύσεως αν και ακόμη βρίσκονται στο ερευνητικό στάδιο .

Έχουν αποκαλύψει ότι πρόκειται για μία ορειχάλκινη εποχή .

Είναι επίσης βέβαιο ότι μία αξιόλογη κοινότητα βρίσκεται θαμμένη , ουσιαστικά αθέατη κάτω από μαζικά στρώματα ηφαιστειακής στάχτης και ελαφρόπετρας .

Όταν οι ανασκαφές επανελήφθησαν το 1968 , εμφανίστηκαν πολλά κομμάτια τοιχογραφίας .

Οι περισσότερες από αυτές απεικονίζουν σχέδια φυτών και πουλιών .

Σε μία δείχνει ένα μαραμένο φοινικόδενδρο και το κεφάλι ενός νέου άνδρα .

Τα κτίρια τοποθετημένα κάτω από τρία μέτρα ελαφρόπετρας εξερευνήθηκαν πιο πολύ δια μέσου μιάς σήραγγος που ακολουθούσε ένα λιθόστρωτο δρόμο .

Το κτίριο απεκαλύφθη ότι είχε ανοίγματα παραθύρων στα οποία υπήρχαν ίχνη ξυλίνων σχεδίων και είχε γίνει δύο ορόφους ψηλό .

Ούτε σκελετοί ούτε πολύτιμα αντικείμενα έχουν βρεθεί .

Το συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι ο επισκέπτης στέκεται πάνω από θαμμένα αλλά άθικτα ερείπια μιάς αξιόλογης Μινωικής κοινότητος , της πιο σοφιστικής περιόδου , καταπιεσμένης από την τρομερή ποσότητα ελαφρόπετρας και ηφαιστειακής στάχτης κάπου επί 3.500 χρόνια .

Ήταν μία τρομερή καταστροφή άσπλαχνη και σε γιγαντιαία κλίμακα.

Αρχίζει τώρα ίσως να φαίνεται ότι οι κάτοικοι είχαν τον καιρό να φύγουν δια θαλάσσης μεταφέροντας και τα πολύτιμά τους πράγματα .

Πάντως είναι δύσκολο να πούμε ποια ήταν η τύχη τους .

Μερικοί ίσως έφθασαν στα γειτονικά νησιά Ίο και Ανάφη , μερικοί στις πιο απομακρυσμένες ακτές της Μήλου και της Κρήτης .

Φιλικά

Κηφεύς

11/12/2009, 21:25:58
Φίλε Κηφεύς συγνώμη απο μέσα απο το γραπτό μου λόγο φάνηκε να είμαι λίγο απότομος.

Οπωσδήποτε ολα αυτά που γράφεις είναι πολύ ενδιαφέροντα αλλά ας σκεφθούμε και λίγο οτι πολλές φορές κάποιες ενέργειες ορισμένων επιστημόνων και οχι μόνο σκοπό έχουν να εξαφανίσουν την αλήθεια.

Κηφεύς

quote:
Περίπτωση 1η : Ο Πλάτων όταν μιλάει για την Ατλαντίδα και την θεωρεί σαν έναν αναπτυγμένο πολιτισμό κάνει λάθος στην χρονολόγηση του 10.000 π.Χ. (αφού τότε αρχίζει η Νεολιθική εποχή) .

Φίλε Κηφεύς την πυραμίδα της Αιγύπτου δεν υπάρχει περίπτωση να την χτίσουν οι Αιγύπτιοι το 2.500 ΠΧ με χάλκινα εργαλεία.
Κάθε προσπάθεια να πείσουν κάποιον ότι οι πέτρες αυτές εξορύχθησαν με χάλκινα εργαλεία, λαξεύθηκαν με χάλκινα εργαλεία ή σύρθηκαν πάνω σε ξύλινα έλκηθρα .. πέφτει στο κενό.
Εάν φίλε μου Κηφεύς σήμερα δεν υπήρχε η πυραμίδα και ο Πλάτωνας την περιέγραφε στα γραπτά του, σίγουρα θα θεωρείτο μύθος.
Η πυραμίδα όμως υπάρχει και η πέτρα που είναι τοποθετημένη ακριβώς πάνω από τον ταφικό θάλαμο ζυγίζει 80 τόννους. Η πέτρα αυτή είναι γρανιτένια. Αυτή η πέτρα λοιπόν φίλε μου Κηφεύς ούτε λαξεύεται ούτε κόβεται ούτε μεταφέρεται, ούτε είναι δυνατόν να τοποθετηθεί στο σημείο που είναι τοποθετημένη ακόμα και με σημερινά σύγχρονα μέσα.
Αρα είναι αδύνατον οι Αιγύπτιοι με τα μέσα που διέθεταν εκείνη την εποχή να έχτισαν την πυραμίδα.
Συνεπώς η πυραμίδα χτίστηκε νωρίτερα.
Πόσο νωρίτερα?
Δεν εχει σημασία νομίζω η ακριβής ημερομηνία που χτίστηκε όσο έχει σημασία ποιοι την έχτισαν και τι γνώσεις είχαν εκείνη την εποχή για να την χτίσουν.
Μην μου λές λοιπόν ότι ο Πλάτωνας κάνει λάθος στη χρονολόγηση με το σκεπτικό ότι αρχίζει η Νεολιθική εποχή.
Ένα μικρό παράδειγμα σου έφερα έτσι.
Από τη στιγμή που υπάρχει η πυραμίδα της Αιγύπτου αυτό το θαύμα είναι τρανταχτή απόδειξη οτι πρίν την νεολιθική εποχή υπήρξε τεχνολογία.

[quote Επομένως λύση – πακέτο που να δέχεται κάποιος την καταστροφή μιας εξόχως προηγμένης Ατλαντίδος που διεξάγει πόλεμο με ανύπαρκτους (ιστορικά) Αθηναίους το 10000 π.Χ. δεν υπάρχει . [/quote]

Eσείς οι Αθηναίοι είπε ο ιερέας δεν γνωρίζετε την ιστορία σας.
Και δεν την γνωρίζετε γιατί είχατε πολλές καταστροφές. Έτσι καταστράφηκαν οι γνώσεις σας και η ιστορία σας.
Η ιστορία του Αιγυπτιακού πολιτισμού ξεκινά το 7.000 ΠΧ με Μπανταριανό , Αμράτιο και Γγκέρζιο πολιτισμό.
Kαι αυτά Μαρινάτος - Γαλανόπουλος τα γνωρίζουν, γνωρίζουν μάλιστα λεπτομέρειες και για τον Σουμεριακό πολιτισμό που και αυτός εχει προιστορικές ρίζες.
Εντάξει εσύ λοιπόν, οι καθηγητές αυτοί δεν αναρωτούντε το 3.500 στην Αιγυπτο έχουμε Φαραώ Νάρμερ , Μήνη.
Την ίδια εποχή στην Σουμερία έχουμε πόλεις Ούρ, Λαγκά , Ούμα Δυναστεία των Κίς.
Στην Ελλάδα τι έχουμε?
Τίποτα??
Μα υποτίθεται είμαστε πιο προοδευμένοι από αυτούς τους λαούς. Ποια η ιστορία μας λοιπόν?
Ο Κέκρωπας ανήκει στη μυθολογία, ο Ακταίος και αυτός στη μυθολογία, ο Ιναχος μυθικός και αυτός, ο Θησέας μυθικός και αυτός, ο Μίνωας και αυτός μυθικός , ο Έπαφος και αυτός μυθικός, η Ιώ και αυτή στη μυθολογία.
Θα μου πείς ρε φίλε αφού δεν έχουμε κάτι το χειροπιαστό, κάποια απόδειξη ότι έζησαν?
Γιατί ρε φίλε έχουμε κάποια απόδειξη ότι έζησε ο Μεσανιπαδά το 3.000 στη Σομερία? Εχουμε καμία απόδειξη ότι έζησε ο Ελουλού?
Εχουμε καμμία απόδειξη ότι έζησαν οι Φαραώ της Προδυναστικής Περιόδου? Επειδή δηλαδή κάπου αναγράφονται τα ονόματα τους τους θεωρούμαι ιστορικά πρόσωπα και θεωρούμε μυθικά πρόσωπα τους Ελληνες σύγχρονους τους?
Και γιατί λοιπόν να μην θεωρήσουμε ότι επι Αιγηίδος υπήρχε πολιτισμός στο Αιγαίο? Το 10.000 ΠΧ.
Αφού υπήρχε στην Αιγυπτο το 7.000 ΠΧ γιατί να μην υπήρξε και στο Αιγαίο?
Μόνος σου λές ότι η έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας ήταν 7 φορές πιο ισχυρή του Κρακατόα.
Τι περιμένεις λοιπόν φίλε Κηφεύς να απέμεινε από την τότε Ελλάδα.
Απολύτως τίποτα.
Και από τη στιγμή που έγιναν τέτοιες καταστροφές, έγιναν τέτοιες γεωλογικές αναταραχές, από τη στιγμή που βλέπουμε ότι υπήρχε πολιτισμός, τεχνολογία ακόμα και πρίν το 7.000 ΠΧ ποιος ο λόγος να αναθεωρήσουμε τα λεγόμενα του Πλάτωνα τόσο για το 10.000 ΠΧ οσο και για την θέση της Ατλαντίδας.
Μην τα ισοπεδώνουμε λοιπόν όλα..
Συγνώμη για τις διακοπές φίλε Κηφεύς...

12/12/2009, 00:29:02
Φίλε
quote:
allzzaro

Ήδη ξέχασα τα προηγούμενα μηνύματά μας. Δεν έγινε τίποτα.

Ας έρθουμε στο παρόν μήνυμά σου.

quote:
Φίλε Κηφεύς την πυραμίδα της Αιγύπτου δεν υπάρχει περίπτωση να την χτίσουν οι Αιγύπτιοι το 2.500 ΠΧ με χάλκινα εργαλεία.
Κάθε προσπάθεια να πείσουν κάποιον ότι οι πέτρες αυτές εξορύχθησαν με χάλκινα εργαλεία, λαξεύθηκαν με χάλκινα εργαλεία ή σύρθηκαν πάνω σε ξύλινα έλκηθρα .. πέφτει στο κενό.
Εάν φίλε μου Κηφεύς σήμερα δεν υπήρχε η πυραμίδα και ο Πλάτωνας την περιέγραφε στα γραπτά του, σίγουρα θα θεωρείτο μύθος.
Η πυραμίδα όμως υπάρχει και η πέτρα που είναι τοποθετημένη ακριβώς πάνω από τον ταφικό θάλαμο ζυγίζει 80 τόννους. Η πέτρα αυτή είναι γρανιτένια. Αυτή η πέτρα λοιπόν φίλε μου Κηφεύς ούτε λαξεύεται ούτε κόβεται ούτε μεταφέρεται, ούτε είναι δυνατόν να τοποθετηθεί στο σημείο που είναι τοποθετημένη ακόμα και με σημερινά σύγχρονα μέσα.
Αρα είναι αδύνατον οι Αιγύπτιοι με τα μέσα που διέθεταν εκείνη την εποχή να έχτισαν την πυραμίδα.
Συνεπώς η πυραμίδα χτίστηκε νωρίτερα.
Πόσο νωρίτερα?
Δεν εχει σημασία νομίζω η ακριβής ημερομηνία που χτίστηκε όσο έχει σημασία ποιοι την έχτισαν και τι γνώσεις είχαν εκείνη την εποχή για να την χτίσουν.

Γιατί σταματώ εδώ, την παρουσίαση του μηνύματός σου;

Θα στο πω στο τέλος αυτού του μηνύματος.

Όλα αυτά που γράφεις τα ξέρω πολύ καλά.

Με το θέμα των Πυραμίδων έχω ασχοληθεί στο παρελθόν αρκετά έντονα, και τα βρήκα πολύ σκούρα.

Υπάρχει μία περίοδος μεταξύ του 3000 και του 1000 π.Χ. (περίπου) που θα την χαρακτήριζα περίεργη:

Σ'αυτή την περίοδο φαίνεται να εμφανίζονται τρεις πολιτισμοί στην περιοχή της Μεσογείου με παράλληλη ιστορία: Ο Αιγυπτιακός , ο Μινωικός και ο Μυκηναϊκός .

Στην παραπάνω χρονική περίοδο (3000 έως 1000 π.Χ.) εμπεριέχονται τα τρία μεγάλα βασίλεια της Αιγύπτου: Το Παλαιό , το Μέσο και το Νέο.

Παρένθεση: Ό,τι γράφω αυτή τη στιγμή το γράφω χωρίς τις σημειώσεις μου, αλλά μόνο από μνήμης. Στο λέω αυτό διότι μην λάβεις υπόψη σου ότι αυτές οι παρατηρήσεις μου τις γράφω με μεγάλη ακρίβεια.

Σ'αυτή την περίοδο, λοιπόν, εμφανίστηκαν όλα αυτά που περιγράφεις (και με τα οποία, ίσως παραδόξως για σένα , εγώ συμφωνώ), παρατηρήθηκε αυτός ο τριπλός (για μένα) εκρηκτικά προηγμένος, αλλά και άγνωστος στις λεπτομέρειές του πολιτισμός, που μας άφησε πίσω του ένα μοναδικό απομεινάρι: Τις τρείς μεγάλες Πυραμίδες της Αιγύπτου .

Από την προδυναστική περίοδο της Αιγύπτου (πριν από το 4000 π.Χ.) , κανένας δεν ξέρει τίποτα. Από τα ευρήματα των ανασκαφών, οι ειδήμονες έβγαλαν το συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε κανένας πολιτισμός και το μόνο βέβαιο που καθορίσαν ήταν ότι την εποχή γύρω στο 10000 με 8000 π.Χ. είναι η αρχή της Νεολιθικής εποχής, με τα πρωτόγονα χαρακτηριστικά της που λίγο πολύ όλοι κάτι ξέρουμε (ας μην τα αναλύσουμε τώρα γιατί θα πλατιάσουμε) .

Ποιο είναι το "παράδοξο" που δεν έχει λυθεί μέχρι τώρα;

Ας το αναφέρω όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι (έστω κι αν κάνω λάθος).

Χοντρικά: Περίοδος από 10000 μέχρι το 3000 π.Χ. δεν υπάρχει κανένας πολιτισμός. Περίοδος από 3000 μέχρι 2000 π.Χ. εμφανίζεται κατακόρυφη άνοδος ενός πολιτισμού με κύριο απομεινάρι της τις τρείς Πυραμίδες της Αιγύπτου (βέβαια υπάρχουν και άλλα απομεινάρια στις Μυκήνες και στην Κνωσσό αλλά αυτά δεν συγκρίνονται με τις Αιγυπτιακές Πυραμίδες και τα μυστήριά τους). Περίοδος από 2000-1000 , όλοι αυτοί οι πολιτισμοί χάνονται ξάφνικά.

Θα επανέλθω σ'αυτά που αναφέρω λεπτομερέστερα αύριο με άλλο μήνυμά μου, χωρίς όμως να επεκταθώ πολύ, γιατί πρέπει να ολοκληρώσω την αφήγησή μου για την καταπόντιση της Ατλαντίδας.

Και αυτό που σου υποσχέθηκα στην αρχή του μηνύματός μου να σου εξηγήσω: Δεν θα ήθελα να μπλέξουμε (τουλάχιστον αυτή τη στιγμή) το θέμα της Ατλαντίδας γιατί έχω μπροστά μου το εμπόδιο του "παράδοξου" φαινομένου που πολύ χοντρικά σου περιέγραψα προηγουμένως.

Φιλικά

Κηφεύς

12/12/2009, 13:16:00
Αγαπητέ [ allzzaro ]

Μετά από αυτά που έγραψα στο προηγούμενο μήνυμά μου , θα κάνω σήμερα μια αναφορά στην σύνδεση των τριών πολιτισμών που είχα περιγράψει , λέγοντας πρώτα δυο λόγια για την ηλικία του μινωικού και του μυκηναϊκού πολιτισμού :

Στην Κνωσό , στη βόρεια ακτή της Κρήτης , στη Φαιστό στη νότια ακτή και σε άλλες θέσεις του νησιού βρέθηκαν υπολείμματα του πολιτισμού που ονομάζεται Μινωικός από το όνομα του ημιμυθικού βασιλιά Μίνωα .

Τα υπολείμματα ανήκουν σε διάφορες εποχές .

Το παλάτι στην Κνωσό κι άλλα κτίρια ξαφνικά καταστράφηκαν για να ξαναχτιστούν πάλι .

Πολλοί λόγοι οδήγησαν τους εξερευνητές αυτών των αρχαιοτήτων στην πίστη ότι την καταστροφή αυτή προκάλεσε μια φυσική αναταραχή .

Η καταστροφή σημείωσε το τέλος μιας περιόδου και την αρχή μιας άλλης . Διακρίνουμε την πρωτομινωική , μεσομινωική και υστερομινωική εποχή κάθε μία από τις οποίες διαιρείται σε τρία μέρη .

Ένας άλλος πολιτισμός , που διακρίνεται χάρη στην χαρακτηριστική αγγειοπλαστική του είχε το κέντρο του στις Μυκήνες , στην ηπειρωτική Ελλάδα .

Κι εδώ διακρίνουμε την πρωτοελλαδική εποχή , τη μεσοελληνική και την υστεροελλαδική εποχή που αντιστοιχούν χοντρικά στις μινωικές εποχές της Κρήτης .

Η μινωική κι η ελλαδική εποχή ανήκουν κυρίως στη Νεολιθική ή στα τέλη της Λίθινης εποχής και είναι υποδιαιρέσεις της Εποχής του Χαλκού, συμπίπτουν δε χρονικά με την προδυναστική περίοδο της Αιγύπτου.

Δεν υπάρχουν εσωτερικά στοιχεία που θα βοηθούσαν στον καθορισμό των χρονολογιών των μινωικών – μυκηναϊκών εποχών . Οι επαφές με την Αίγυπτο θεωρούνται σαν η μόνη πηγή για τον καθορισμό ενός χρονολογικού πίνακα του μινωικού – μυκηναϊκού παρελθόντος .

Εκτός από μερικές αποκλίσεις , το Παλαιό (2700 – 2200 π.Χ.) , το Μέσο (2000 – 1800) και το Νέο Βασίλειο (1550 – 1300) της Αιγύπτου. θεωρούνται σαν αντίστοιχα της πρωτο – μέσο – και υστερο – μινωικής και ελλαδικής εποχής .

Στην Κνωσό της Πρωτομινωικής περιόδου βρέθηκαν βάζα όμοια με τα αγγεία που ξεθάφτηκαν στην Άβυδο της Αιγύπτου της Πρώτης Δυναστείας .

Στην Κρήτη βρέθηκαν σφραγίδες του τύπου της έκτης αιγυπτιακής Δυναστείας Στη διάρκεια της μεσομινωικής περιόδου η Κρήτη και η Αίγυπτος είχαν ενεργές σχέσεις .

Στην Άβυδο βρέθηκε μέσα σ’έναν τάφο της Δωδέκατης Δυναστείας ένα πολύχρωμο βάζο του δεύτερου μισού της Μεσομινωικής περιόδου και στην Κνωσό ένα αγαλματίδιο χρονολογούμενο από τη Δωδέκατη ή Δέκατη Τρίτη Δυναστεία .

Η χρονολογία της μεσομινωικής εποχής «βασίζεται φυσικά πάνω σ’εκείνη που έχει καθοριστεί για τη Δωδέκατη Δυναστεία» , (η οποία βρίσκεται στο Μέσο Βασίλειο , όπως είπα παραπάνω βρίσκεται μεταξύ του 2000 – 1800 π.Χ.)

Η Χρονολόγηση της Αρχαίας Αιγύπτου βρίσκεται στο link :

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%B1_%CE%91%CE%AF%CE%B3%CF%85%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%82#.CE.A7.CF.81.CE.BF.CE.BD.CE.BF.CE.BB.CF.8C.CE.B3.CE.B9.CE.BF_.CF.84.CE.B7.CF.82_.CE.B1.CF.81.CF.87.CE.B1.CE.AF.CE.B1.CF.82_.CE.91.CE.B9.CE.B3.CF.8D.CF.80.CF.84.CE.BF.CF.85

Συνεχίζω αργότερα .

Φιλικά

Κηφεύς

12/12/2009, 13:37:14
Μία διόρθωση θέλω να κάνω στο προηγούμενο μήνυμά μου :

Η φράση : Η μινωική κι η ελλαδική εποχή ανήκουν κυρίως στη Νεολιθική ή στα τέλη της Λίθινης εποχής και είναι υποδιαιρέσεις της Εποχής του Χαλκού, συμπίπτουν δε χρονικά με την προδυναστική περίοδο της Αιγύπτου.

πρέπει να αντακατασταθεί από τη φράση : Η μινωική κι η ελλαδική εποχή αρχίζουν κυρίως στη Νεολιθική ή στα τέλη της Λίθινης εποχής και είναι υποδιαιρέσεις της Εποχής του Χαλκού, συμπίπτουν δε χρονικά με την προδυναστική περίοδο της Αιγύπτου.

Φιλικά

Κηφεύς

12/12/2009, 15:10:28
Αγαπητέ allzzaro

Η Κρήτη καταστράφηκε από μία φυσική αναταραχή που αντιστοιχεί με το τέλος του Μέσου Βασιλείου της Αιγύπτου και τέλους του δεύτερου τμήματος της μεσομινωικής περιόδου .

Αναγεννήθηκε στο πρώτο τμήμα της υστερομινωικής περιόδου (1550 – 1300 π.Χ.) , που αντιστοιχεί με την εποχή της αιγυπτιακής αναγέννησης μετά την εκδίωξη των Υκσώς .

Βρέθηκαν επίσης και στις Μυκήνες στην ηπειρωτική Ελλάδα μερικά αιγυπτιακά αντικείμενα με τα περιελίγματα του Αμενχοτέπ του II , του Αμενχοτέπ του III και της γυναίκας του Τίυ , της Δέκατης Όγδοης Δυναστείας (Νέο Βασίλειο) .

Αγγεία με την τεχνοτροπία της υστεροελλαδικής περιόδου ξεθάφτηκαν σε μεγάλους αριθμούς στην Αίγυπτο στις Θήβες και κυρίως κάτω από τα ερείπια του παλατιού του Αχενατών στο ελ Αμάρνα .

Έτσι βρίσκουμε ότι δεν υπήρχαν δύο ξεχωριστά ίχνη γύρω από τον χρονολογικό καθορισμό στα κεραμικά και τον μπρούντζο από την Κρήτη και τις Μυκήνες και στα αιγυπτιακά κομμάτια τέχνης , αλλά τελικά μόνο ένα : οι χρονολογικοί πίνακες της Κρήτης και των Μυκηνών έχουν βασιστεί στη χρονολογία της Αιγύπτου .

Συμπερασματικά οι πολιτισμοί της Αιγύπτου της Μινωικής εποχής και της Μυκηναϊκής άρχισαν συγχρόνως , όπως φάνηκε στο προηγούμενο μήνυμά μου , στη Νεολιθική ή στα τέλη της Λίθινης εποχής , δηλαδή γύρω στο 10000 π.Χ. .

Από τα στοιχεία που έχουμε από τους ειδικούς , όμως , οι πολιτισμοί αυτοί αναπτύχθηκαν κατακόρυφα (δηλαδή στην μορφή που αναλυτικά περιγράφει ο Πλάτωνας Στον "Τίμαιο" και τον "Κριτία") περίπου στην περίοδο 3000 – 1000 π.Χ. .

Φιλικά

Κηφεύς

12/12/2009, 15:27:52
quote:

Αυτό το έχουμε πει 10.000 φορές ότι ΕΙΝΑΙ δυνατόν - το προσυπογράφει ένας μηχανολόγος (ο όσιος OANNHSEA, ο μηχανολόγος, ο θαυματουργός - μεγάλη η χάρη μου)...
Και το καλύτερο: μπορώ να το αποδείξω...
Το κακό είναι ότι είσαστε πολύ άσχετοι και λάτρεις των παραμυθιών για να δεχτείτε ότι αυτό μπορεί να γίνει όχι μόνο από ανθρώπους που έχουν τον χαλκό, αλλά και από ανθρώπους που έχουν μόνο πέτρα...

quote:
Εντάξει εσύ λοιπόν, οι καθηγητές αυτοί δεν αναρωτούντε το 3.500 στην Αιγυπτο έχουμε Φαραώ Νάρμερ , Μήνη.
Την ίδια εποχή στην Σουμερία έχουμε πόλεις Ούρ, Λαγκά , Ούμα Δυναστεία των Κίς.
Στην Ελλάδα τι έχουμε?
Τίποτα??
Μα υποτίθεται είμαστε πιο προοδευμένοι από αυτούς τους λαούς. Ποια η ιστορία μας λοιπόν?

Και έρχεται το δεύτερο παραμύθι: Τι εμείς οι Έλληνες είμαστε πίσω; Όχι δεν μπορεί ρε γαμώτο, θα κόψουμε φλέβες...
Μόνο που και στην Σουμερία βρήκαμε μέχρι και γραφή από το 3.500π.χ. - χώρια βέβαια τα άλλα πολιτισμικά στοιχεία και στην Αίγυπτο βρήκαμε στοιχεία μέχρι τον φαραώ Σκορπιό..
Στην Ελλάδα;;;
Τι στοιχεία έχουμε για τον περίφημο πολιτισμό των ψυχοπαθών παραμυθάδων;;;
ΚΑΝΕΝΑ!!!!!!
Στην καλύτερη περίπτωση μία τρίχα γίνεται καραβόσχοινο!!!

Πάντως έχει πλάκα να παρακολουθώ την συζήτηση...
Από την μία ένας φιλόσοφος γίνεται ιστορικός για να μας καθίσει το μενού και από την άλλη παίρνουμαι ότι μας συμφέρει για την εκάστοτε θεωρία και τα υπόλοιπα τα απορρίπτουμε...
Έτσι δεν συγκρίνουμε ποτέ τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής με αυτά που γράφει ο Πλάτωνας, είτε είναι ιστορικά, είτε είναι γεωλογικά, είτε είναι τεχνολογικά, είτε είναι άλλης μορφής (π.χ. σιτιστικά)...
Απλά θέλουμε κάτι που να "κάθεται" και αγνοούμε όλα τα υπόλοιπα...
Έτσι μπορούμε να βάλουμε την Ατλαντίδα το 1670π.χ. (αυτή είναι η πραγματική ημερομηνία έκρηξης του ηφαιστείου της Θήρας), μπορούμε να την βάλουμε το 12.000π.χ. (γιατί έτσι το μετέφερε ο Ηρόδοτος), μπορούμε να την βάλουμε το 100.000π.χ γιατί έτσι μας συμφέρει!!!

Ο φουκαράς ο Ηρόδοτος που ΗΤΑΝ ιστορικός έχει χλευαστεί πολλάκις και όμως τον κάθε χλευασμό τον πήραν πίσω οι επικριτές του, γιατί αποδείχτηκε ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ (ξέρετε: σκάβουμε και βρίσκουμε) ολόσωστος..
Τον Πλάτωνα δε, τον θεωρείτε ιστορικό ακόμα σήμερα, όταν μετά από 100 χρόνια ψάξιμο δεν έχουμε βρει ΤΙΠΟΤΑ (μα ΤΙΠΟΤΑ!!!) από όσα υποστηρίζει...
Πείτε μου λοιπόν ειλικρινά: ποιόν να γιαουρτώσω;
Τους ψυχοπαθείς παραμυθάδες που πουλάνε εδώ και 100 χρόνια φύκια για μεταξωτές κορδέλες και αισχρά ψέματα;
Ή τους "απόγονους Ελλήνων" που θέλουν να πιστεύουν ότι ο Πλάτωνας γράφει την αλήθεια, έστω και εάν ακόμα δεν έχουμε βρει τίποτα ή δεν πρόκειται να βρούμε γιατί τα αντίθετα στοιχεία μέχρι σήμερα;
Μήπως αυτούς που τρώνε τα λεφτά του κόσμου, ψάχνωντας την Ατλαντίδα από τον Ατλαντικό μέχρι τις Ινδονησία; Α ξέχασα την Ατλαντίδα που βρίσκεται σε κάποιο πλανήτη στον αστερισμό του Πήγασου - κατά Stargate Atlantis ευαγγέλιον...

Σοβαρευτείτε και αφήστε τα πιστεύω και τα παραμύθια που σας πουλάνε οι ψυχοαπαθείς (τύπου οι πυραμίδες δεν χτίζονται με εργαλεία από χαλκό...)
Υπάρχει κάτι που λέγεται σκληρή επιστήμη εκεί έξω: από αρχαιολογία, γεωλογία και μηχανική, μέχρι βιολογία και ψυχολογία...

GRIGORIANOSΜέλος
12/12/2009, 19:56:16
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΕΧΩ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΟΠΟΤΕ ΝΑ'ΜΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ....

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ SITE ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΕ ΤΟ ΨΕΥΔΟΝΥΜΟ ΜΟΥ ΑΛΛΟΥ ΝΕ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ....

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.... (ΜΚ ... ΚΤΛ)

ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ....

ΠΡΩΤΟΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΗΦΕΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΛΙΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ-ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΚΕΙ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
ΑΧ ΑΧ ΑΧ
9 ΘΕΜΑΤΑ!!!!!
ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΟΥΜΕ.... :)

ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΛΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΑΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΨΑΧΤΗΡΙΑ (!!!!) ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΡΑΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΕΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ (????) ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΕΚΕΙ...
ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ....
ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ.............

ΑΚΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑ, ΕΙΔΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ