- Ο Χριστιανισμός φταίει για ΟΛΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
α. Τρώγανε στο ίδιο εστιατόριο
β. Ψωνίζαν ρούχα απ‘το ίδιο μαγαζί
γ. Είχαν τις ίδιες μουσικές προτιμήσεις
Τα παραπάνω είναι συμβολικά.
Με λίγα λόγια ήταν και είναι δύο μεγάλα πνεύματα τα οποία ήρθαν στη Γη να πούνε κάτι-και το είπαν-.Και ακόμη φωτίζουν το δρόμο μας.
Και εσύ ψάχνεις ομοιότητες γιά εγκυκλοπαιδική μόρφωση...μη χειρότερα!!!
Αναμένω απόψεις.
Edited by - dix on 24/09/2002 21:02:41
Ας προσπαθήσουμε να πούμε ότι έχουμε να πούμε με πολιτισμένο τρόπο, τρόπο που είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ...
Μη με βγάλετε ψεύτη....
Δεν θα μπώ στα ΕΞΩΕΡΙΚΑ ομοιώματα των ΔΥΟ που ίσως να λειτουργούσαν μέσο ΜΙΑΣ αρχής... Αυτό ας το κάνουν οι ΕΞΩτεριστές "επιστήμονες"...
Θα επιχειρήσω να κάνω έναν πιό βαθύ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣΜΟ, καθαρά ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΙΚΟ.
Ας πάρουμε λοιπόν μία ομοιότητα (στα δικά μου μάτια της ψυχής ΠΑΝΤΑ)...
Καί οι ΔΥΟ μίλησαν για την ΑΓΑΠΗ...
Ο μέν Σωκράτης στο ΠΑΣΗΓΝΩΣΤΟ Συμπόσιο που μας μετέφερε μέσω της γραφής ο μαθητής του Σωκράτη, ο Πλάτωνας, με την βοήθεια της ΔΙΟΤΙΜΑΣ "ανέβηκε" στα υψηλότερα δώματα της εστίας του ΠΑΤΡΟΣ.
Αυτό είναι για μένα το "μυστικό" του Συμποσίου...
Ο ΕΡΩΤΑΣ & Η ΑΓΑΠΗ και τι είναι ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ και τι είναι ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ μέσα σε αυτή τη διαδικασία.
Αν μελετήσει με περισή προσοχή κάποιος το κείμενο του Πλάτωνα, με πλήρη βεβαιότητα σας λέω ότι θα ανακαλύψει στα λόγια του Ιησού την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, αλλά και το ένα ακόμα βήμα παραπάνω προς το μυστήριο που λέγεται ΑΓΑΠΗ καθώς και ΓΙΑΤΙ ο Παύλος, φροντοφωνάζει στις επιστολές του ότι "Ο ΘΕΟΣ, ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙΝ"...
Ο ΘΕΟΣ είναι ΑΓΑΠΗ και για να τον πλησιάσει πρέπει να ΜΑΘΕΙ την αγάπη.
Να την μάθει ΑΓΑΠΩΝΤΑΣ τους ΣΥΝανθρώπους του όπως τον ΕΑΥΤΟ του και όπως τον ΘΕΟ του...
Ο ΠΟΘΟΣ κάποιου πρός κάτι, είναι η "ελκτική δύναμη" του ΕΡΩΤΑ και μετά έρχεται η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ "της επίτευξης του στόχου", πού είναι η "διατήρηση" της ΑΓΑΠΗΣ...
Να ποιά είναι η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ του ρηθέν απο του στόματος του μεγάλου Ραβουνί, του Ιησού, "ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ..."
Αλλά ΠΟΙΟΣ κάθετε να τα ψάξει αυτά;;;
Είναι ΚΑΙ συμφέρον ΚΑΙ βολεύον να μην ασχολήται με αυτά ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ...
Βολεύει κατα δύο ιερατεία (αυτό που καταδήκασε τον Σωκράτη και αυτό που καταδήκασε τον Ιησού), να καλλιεργούν την διχόνια και το μίσος μεταξύ των ΑΝΘΡΩΠΩΝ και έτσι πάνε στον βρόντο ΚΑΙ τα διδάγματα του Σωκράτους, αλλά ΚΑΙ του Ιησού...
Λοιπόν φίλε μου Ντίξ, τι έχεις να πείς για ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ στο θέμα μας;;;;
Εχει ή δέν έχει σχέση η διδασκαλία του ΕΝΟΣ και του ΑΛΛΟΥ (που ξαναλέω ότι στα δικά μου μάτια, της ΨΥΧΗΣ, βλέπω την ίδια ΑΡΧΗ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ...);;;
Παρακαλώ, τις απαντήσεις σας θα τις ήθελε με εξηγήσεις και όχι με ΟΡΙΣΜΟΥΣ & ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ...
Πάντα φίλος και εραστής της ΣΟΦΙΑΣ...
Κέλσος
Αλλά ειρωνεύεσαι τον Υψιστο των Φιλοσόφων και τον Υψιστο των Διδασκάλων οι οποίοι αφιέρωσαν τη ζωή τους στην ανθρωπότητα και πέθαναν γι‘αυτή.
Και υποβαθμίζεις τη θυσία του Ενός σε εξυπνάδα και κυνικότητα ενώ τον Αλλο θεωρείς οτι δεν υπήρξε καν!!!!
Κι από την άλλη δήθεν ψάχνεις ομοιότητες απλά γιά εγκυκλοπαιδικές γνώσεις!!
Γιά να εισέλθεις στον Ναό του Πνεύματος του οποίου στυλοβάτες είναι οι προαναφερθέντες,απαραίτητα ενδύματα(Αρετές) είναι ο Σεβασμός και η Ταπεινότητα.
Απαγορεύεται αυστηρώς η είσοδος εις τους ΜΗ ευπρεπώς ενδεδυμένους.
Λίγος ΣΕΒΑΣΜΟΣ λοιπόν.
Και δεν τα ζητώ εγώ αυτά.Εμένα αγνόησε με.Αλλά θα στα ζητήσει η ίδια η ΖΩΗ.
Αν μπορούσες να εμβαθύνεις περισσότερο στην κοινή φιλοσοφική τους υπόσταση θα σου ήμουν υπόχρεος - και για να σου (σας) φύγει η περιέργεια λόγω του ότι μελετώ τις δύο τελευταίες εβδομάδες κάποια αποσπάσματα από τον Πλάτωνα (ομολογώ δεν είναι κι η ιδιαίτερη συμπάθειά μου ..) αναζητώ διαφορετικές απόψεις (από τις δικές μου) ώστε να μπορέσω να αναπτύξω όλες τις δυνατές (απο)συγκλίσεις επί ορισμένων θεμάτων. Συγκρητισμός γαρ, κι όπου οδηγήσει ...
Όπως έχω αναφέρει ξανά,δεν ξέρω εάν υπάγομαι στην έννοια του "εσωτερισμού",αλλά γνωρίζω ότι προσπαθώ να απαντώ στα ερωτήματα που γεννιούνται κατά την διάρκεια της ζωής μου.Αυτός ο πρόλογος μου φάνηκε αναγκαίος για τον λόγο του ότι η διάρκεια αυτή είναι μικρή κι οπότε καταβάλλεται συχνά από πάθη.Δεν έχω προσπαθήσει να αποκρυπτογραφήσω κανένα κείμενο που έχει σχέση με τον Χριστιανισμό διότι λόγω της παπαδοκρατίας έχω αναπτύξει μια αδιαφορία για το αντικείμενο!
Όλα τα παραπάνω για να θέσω την εξής απορία μου στο θέμα σύγκρισης Σωκράτους-Ιησού.Από αυτά που έχω διαβάσει και γνωρίζω,κατ'εμέ και πάντα μόνο κατ'εμέ,δεν μπορεί να γίνει σύγκριση λόγω της διαφορετικότητας των καταστάσεων που επικρατούσαν και "επέβαλαν" την ανάπτυξη των μορφών τους.Δεν θέλω να με κατηγοριοποιήσετε ούτε μπαίνω στην πρακτική των "στρατοπέδων"!!Για εμένα έλαμψε η μορφή του Σωκράτη μέσα σε ένα λαό(Αθηναίοι) που ήταν υπόδουλος της μισαλλοδοξίας και του νεωπλουτισμού του,χάνοντας σ'αυτό το διάστημα κάθε αίσθηση της ηθικής και της αγάπης.Προσπάθησε να τους εντυπώση το μονοδιάστατο της υπάρξεως της Δημιουργού δυνάμεως και το πολυδιάστατο του χαρακτήρος της,το οποίο καταχράζονταν ανάλογα με το συμφέρον τους.Όλοι τον καταλαβαίναν,αλλά φοβόντουσαν να το δείξουν δημοσίως!
Ο Χριστός από την άλλη μεγαλούργησε σε έναν λαό υπόδουλο των Ρωμαίων,της ματαιδοξίας των αρχόντων του και της αιμομικτικής κοινωνίας του.Ακολούθησε την πεπατημένη και διακύρηξε ένα "μύνημα" δοσμένο χρόνια πριν Αυτόν.Επίσης,όλοι τον καταλάβαιναν και είχαν ανάγκη να τον ακούσουν,αλλά παρομοίως φοβόντουσαν να το φωνάξουν!!
Sorry για την πολυλογία
Το μικρό, ΜΙΚΡΟΤΑΤΟ κομμάτι που παρέθεσα σε σχέση με την ΑΠΕΡΑΝΤΟΣΥΝΗ του Ωκεανού που ΚΑΙ οι δύο ήταν, ωκεανοί ΑΓΑΠΗΣ, έχει να κάνει με τις οντότητες του ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ που σκοπό τους ΕΙΧΑΝ, ΕΧΟΥΝ και ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ, την ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ που δίνετε με το ΒΙΩΜΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ και όχι με τα "κούφια λόγια" δηλαδή με τον ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ή ορθότερα την "στάση ζωής, ΑΠΕΝΑΤΙ στη ζωή"!!!
Θεωρώ ότι η ΙΔΙΑ η ζωή είναι ΑΓΑΠΗ, πώς λοιπόν θα μπορούσαν να ,ΜΗΝ μιλήσουν για Αυτήν την ΑΓΑΠΗ;;;
Πώς θα μπορούσαν να ΜΗΝ την διδάξουν;;;
Και οι ΔΥΟ, που για μένα ΞΑΝΑΛΕΩ, "ομιλούσαν" εκ μέρους ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΗΣ ΑΡΧΗΣ σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την ζωή τους (αυτή δηλαδή που ΕΜΕΙΣ ξέρουμε) με το κάθε τι ΔΙΔΑΣΚΑΝ πρός τον ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ αυτή την ΘΕΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ, την ΑΓΑΠΗ που με μέσο τον ΕΡΩΤΑ μπορούσε να κάνει κυριολεκτικά ΘΑΥΜΑΤΑ...
Εάν θέλετε μπορούμε να συζητήσουμε επ'αυτού, αλλά αυτό προυποθέτη ΔΙΑΛΟΓΟ.
Θα ήθελα να μου πείτε τις δικές σας θέσεις και απόψεις για την τοποθέτησή μου επάνω στην ΚΟΙΝΗ διδασκαλία της Αγάπης.
Μιλάω ειληκρινά φίλε Ντίξ, αν μπορείς να "επιχειρηματολογήσεις" για να στιρίξεις την προσωπική σου άποψη (έτσι δήλωσες, ότι διαφωνής με την τοποθέτησή μου) με χαρά και το εννοώ, θα σε ακούσω (διαβάσω). Φυσικά, ποτέ δεν αρρνήθηκα ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- ΠΡΟΚΛΗΣΗ, κανενός είδους. Ούτε και τώρα σκοπεύω να το κάνω, ειδικά όταν αυτή περιλαμβάνει και καφέ!!!
Κανόνησε όποτε θές ή μπορείς και θα σε συναντήσω στο πεδίο της μάχης....εεεεε του καφενείου εννοούσα!!!!
Ημουν σχεδόν βέβαιος ότι ο Πλάτωνας (ο δάσκαλός μου) θα σε δυσκόλευε και ότι δεν θα ήταν απο τους "αγαπημένους" σου....
Κάτι απο Επίκουρο σε κόβω (...Αρχή και ρίζα παντός αγαθού, η της γαστρός ηδονή...), με όλο το συμπάθειο...
Αλλά επειδή η ΗΔΟΝΗ θα μπορούσε να συσχετιστεί ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ με το θέμα της Αγάπης ή ακόμα καλύτερα του ΕΡΩΤΑ και πάλι μέσα είμαστε, σωστά;;;
Περιμένω λοιπόν απο εσένα φίλε μου να μου (μας) πείς για το "γιατί" δέν δέχεσαι την τοποθέτησή μου περί της ΚΟΙΝΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ, καθώς και αν μπορείς να μας αποκαλύψεις, τι είναι αυτό που μελετάς απο τον Πλάτωνα, έτσι.... για να πάρουμε μια "μυρουδιά"....
Φίλε μου Υάκινθε, ελπίζω να σου "έδειξα" (πάντα με σεβασμό προς τις θέσεις σου) ότι το να ΜΗΝ μελετάμε κείμενα, μάλλον στερούμε τον εαυτό μας απο "γνώση" που σίγουρα θα μπορούσε να μας διαμορφώσει μια άλλη ενδεχομένος αντίληψει για τα πράγματα...
Πολύ περισότερο δέ, όταν για αυτήν μας της απόφαση αιτία είναι "κάποιοι" που μπορεί να επικαλούντε το ράσο τους (αλήθεια απο πότε το ράσο δίνει κύρος σε θέσης τέτοιου είδους;;;), αλλά δε κάνει το ράσο τον παπά....
'Οσο φίλε μου για την τοποθέτησή σου στο θέμα, θα μου επιτέρεψεις φαντάζομαι να διαφωνήσω με την θέση σου ότι "οι λαοί ΤΟΥΣ (των δύο αυτών Διδασκάλων), τους είχαν κατανοήσει"....
Φίλε μου, ΕΑΝ τους είχαν κατανοήσει (και εννοώ για τότε... που ήταν ακόμα ζωντανοί, στη σκηνή...) ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα τους είχαν καταδικάσει...
Αλλά ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, είναι πάντα ο άρχων του Ζωικού βασιλέιου και άν και έχει ΝΟΗΣΗ, αυτή ΣΠΑΝΙΟΣ την χρησημοποιεί, με αποτέλεσμα να είναι ακόμα και σήμερα, στα χάλια που βρίσκεται....
Σήμερα, μετά απο 2.500 χρόνια απο τον θάνατο του Σωκράτους και 2.000 χρόνια απο τον θάνατο του Ιησού, ΑΚΟΜΑ αυτές οι δύο οντότητες παραμένουν ΑΓΝΩΣΤΕΣ, ακριβώς γιατί όπως εσύ δήλωσες φίλε μου Υάκινθε, δεν μπήκες κάν στο κόπο να ερευνήσεις για τον ιησού, όπως και οι "άλλοι" (εάν υπάρχουν "άλλοι") δεν μπήκαν στον κόπο να ερευνήσουν για τον Σωκράτη!!!
Κατα τη ταπεινή μου άποψη, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ "ΑΛΛΟΙ"...
Οι "άλλοι" είναι ΠΑΝΤΑ οι ίδιοι... οι ΚΑΚΟΙ ΕΑΥΤΟΙ ΜΑΣ...
Ας σκύψουμε λοιπόν ευλαβικά εμπρός απο την ζωή, το έργο και την θυσία των ΔΥΟ ΟΝΤΩΝ που άκουγαν τότε στα ονόματα του Σωκράτους και του Ιησού και με όσες δυνάμεις και αντοχές έχει ο καθένας απο εμάς, με φωτεινούς ΗΛΙΟΥΣ - ΟΔΗΓΟΥΣ Εκείνους, ας πορευτούμε προς το μέλλον μιας ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ που θα έχει κάνει ΠΡΑΞΗ την διδασκαλία της ΑΓΑΠΗΣ...
Ο Ταπεινός μαθητής Τους,
Κέλσος
Βλέποντας ότι αρχίζει να γίνεται μια καλή συζήτηση θα ήθελα κι εγώ να συνεισφέρω, κάποιες σκέψεις μου πάνω στα κοινά σημεία του Σωκράτη και του Ιησού (ή Τζοσουάχ,
όπως του αρέσει του Dix να τον λέει).
Κατ΄αρχήν πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι αντίθετα από την ζωή του Σωκράτη για την οποία έχουμε ιστορικά στοιχεία, για την ζωή του Ιησού έχουμε περισσότερο μυθιστορία, με πολλά συμβολικά στοιχεία που απαιτούν βαθιά μελέτη της εσωτεριστικής "γλώσσας" για την κατανοήσή τους.
Ο Σωκράτης καταδικάστηκε από την κοινή γνώμη της Αθήνας. Μην ξεχνάμε ότι το δικαστικό τους σύστημα ήταν αρκετά λαϊκό (μην πω και λαϊκίστικο). Οι δικαστές ήταν απλοί πολίτες από τους δήμους της Αθήνας και όχι δικαστές με πείρα, εκπαίδευση και σύνταγμα που να προστατεύει τις μειοψηφίες. Έτσι στην πραγματικότητα ο Σωκράτης κρίθηκε από τον λαό. Το ίδιο κρίθηκε και ο Ιησούς. Όταν έβαλε ο Πόντιος Πιλάτος (που μοιάζει πολύ με τον "Κέφαλο" στην "Πολιτεία" του Πλάτωνα) τον λαό να επιλέξει αν θα ελευθερώσει τον πολιτικό απελευθερωτή Βαρραβά ή τον πνευματικό ελευθερωτή Ιησού, ο λαός διάλεξε να ελευθερωθεί ο Βαρραβάς. Αυτό είναι ένα κοινό σημείο που επεσήμανε και ο "Κέλσος".
Ένα άλλο δυνατό κοινό σημείο είναι ότι ο Σωκράτης διεκήρυσσε ότι "Ουδείς εκών κακός", δηλαδή κανείς δεν είναι με την θέλησή του κακός, γιατί αγνοεί πραγματικά την θεία φύση της ψυχής του. Το ίδιο λέγεται ότι είπε και ο Ιησούς στον Σταυρό, με την φράση "συγχώρεσέ τους πατέρα, δεν ξέρουν τι κάνουν". Και ο Σωκράτης και ο Ιησούς μίλησαν για την άγνοια ως πηγή του κακού και ήταν άνθρωποι που σε δύσκολες στιγμές κράτησαν τις αρχές τους και δεν φόρτωσαν ευθύνες στους άλλους. Βέβαια αυτή η γνώση δεν αναφέρεται στα εξωτερικά αλλά στην γνώση της εσωτερικής θείας φύσης των ανθρώπων.
Ένα άλλο κοινό σημείο είναι ότι είχαν και οι δύο τους αποστόλους τους. Ο Σωκράτης πέρασε στην ιστορία ως ήρωας στα έργα του Πλάτωνα. Το ίδιο και ο Ιησούς αναδείχτηκε μέσα από το έργο του Απ. Παύλου.
Ένα άλλο κοινό σημείο είναι ότι τους φοβήθηκαν οι κατεστημένες τάξεις του καιρού τους. Τον Σωκράτη τον κατηγόρησαν οι πλούσιοι της εποχής του γιατί ξεσήκωνε τα παιδιά τους και παρατούσαν την περιουσία των γονέων τους για να ασχοληθούν με την φιλοσοφία. Τον Ιησού τον κυνήγησαν οι Ιουδαίοι ιερείς γιατί είδαν ότι θα έχαναν την αποκλειστικότητα στην μεσιτεία τους μεταξύ λαού και Θεού (Βέβαια το ίδιο έκαναν και οι Χριστιανοί παπάδες πολύ γρήγορα. Όπως το είπε ο Καζαντζάκης, στο "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται")
Ένα άλλο σημείο είναι ότι διείσδυσαν σε όλες τις τάξεις, στους πλούσιους και στους φτωχούς, στους τίμιους και στους ανέντιμους, στους νέους και στους γέρους. Τον Σωκράτη π.χ. ακολουθούσε ο γόνος αριστοκρατικής οικογένειας Πλάτωνας αλλά και ο φτωχός και λιτός Διογένης Κυνικός, τόσο αντίθετος με τον Πλάτωνα.
Το καλύτερο όπως επεσήμανε και ο "Κέλσος" είναι να δούμε με ανοιχτό πνεύμα, χωρίς προκαταλήψεις αυτά τα δύο μεγάλα πνεύματα. Να τους κρίνουμε με βάση την εποχή τους και το συγκεκριμένο έργο το οποίο είχαν και να σκεφτούμε πολύ πριν να κρίνουμε αυτό το οποίο δεν γνωρίζουμε και αυτό το οποίο ίσως ποτέ δεν θα μπορούσαμε να φτάσουμε.

ο μεγαλύτερος αποτρεπτικός παράγοντας είναι αυτός που ανέφερα.Μου το κάνει λίγο πιο δύσκολο το γεγονός ότι δεν είναι σίγουρο ότι όλα αυτά τα γραπτά που αναφέρονται στον Χριστό είναι των μαθητών του!!!Πάντα αυτά τα "παραμυθάκια" μου την "έδιναν",αλλά υπόσχομαι να προσπαθήσω να "δώ" καλύτερα αυτά τα κείμενα μήπως και βρώ όντως κάτι να μου λείπει.Η αλήθεια είναι πως μου φαίνεται μια συνέχεια ο ένας του άλλου,αλλά λόγω καταστάσεων ο επόμενος έγινε πιο γνωστός...
Να προσθέσω ,με κίνδυνο να γίνω εριστικός,ότι κατ'εμέ ο ένας κρίθηκε καθαρά για τις ιδέες του,ενώ ο άλλος τέθηκε στον λαό του δίλλημα τύπου '75,τον Βασιλειά ή τον "Θεό"...
Υ.Γ Nagual τί έγινε??Δεν θα "πέσει" το γνωστό πικάρισμα??(ευπρόσδεχτω πάντα φίλε)
Μίλα πατσαβούρα, την διαγραφή χεσμένη την έχω...μίλα...έκανες κάποια καταγγελία που αγνοώ???
Όπως σού έχω ξαναπεί, εύχομαι να την έχεις κάνει την καταγγελία για τρεις λόγους:
1) για να αποδείξεις πόσο ξεπεσμένη γυναικούλα είσαι,
2) διότι θα ρίξουμε απίστευτο γέλιο εδώ πάνω,
3) θα το ψάξω απ'όλες τις μπάντες για να στην 'φορέσω'. Θα θυσιάσω λίγο από τον υπερ-πολύτιμο χρόνο μου ώστε να σε κυνηγήσω πατσαβούρη...
Rome 23°C
Η κόλαση είναι άδεια και όλοι οι διάβολοι είναι εδώ (Γουίλιαμ Σαίξπηρ)

Καλέ κύριε, πριν λίγο ισχυριστήκατε με επίσημο ύφος ότι κάνατε κάποια 'καταγγελία' στας Αγγλίας. Θέλετε να μάς πείτε λεπτομέρειες?
Επίσης ισχυριστήκατε ότι 'κατασκευάζουμε ψεύτικα στοιχεία' για το άτομό σας. Τι ακριβώς εννοείτε? Ποιά είναι αυτά τα στοιχεία?
Α μπράβο, να μάς ζήσει ο Σύριζα, ο άγρυπνος φρουρός του έθνους!
Και του χρόνου με 'την πρώτη φορά αριστερά'!
Αλέξη γερά, για μία Ελλάδα νέα...
Μίλα βρε ίδρυμα, μίλα βρε άσυλο![]()
![]()
![]()
Αρκετά ασχολήθηκα.
Είναι ντροπή.
Από ηθικής άποψης, έχω απέναντί μου μία λέρα.
Από ανταγωνιστικής πλευράς, μού αξίζει ένας καλύτερος 'αντίπαλος' από αυτό.
Καληνύχτα.
*Περισσότερες συμβουλές και νουθεσίες δεν μπορώ να σας δώσω (και δεν έχω δηλ. και το δικαίωμα) γιατί ο ίδιος ήμουν ο χειρότερος spammer και trollας που πέρασε ποτέ από το esoterica. Ωστόσο, αν χρειαζόταν να το κάνω, δεν θα ήμουν τόσο ευγενικός όσο ο συντονιστής και θα έπεφτε πολύ καντήλι από μέρους μου.
Edited by - kangaro on 25/09/2018 08:47:43
O καμένος επικαλείται τον μετανοημένο αμαρτωλό...το νέο καυτό ζευγάρι του φόρουμ
Αν ποτέ γίνει αυτό, στη θέση σου θα ξεκινούσα με ποινές, πχ ένα χρόνο ban σε μένα και τον kost. Όχι ότι θα μας κάνει κακό. Κατ' αρχάς, ο δόκτορας θα αφοσιωθεί καλύτερα στις μελέτες του. Φαντάζεσαι να διδάσκει ιστορία της τέχνης μέσα σε αίθουσα και ταυτόχρονα να έχει ανοικτό το φόρουμ για να με βρίζει. Και σκέψου να μπει ο πρύτανης μέσα στα μουλωχτά, να πλησιάσει σιγά-σιγά από πίσω, την ώρα που πληκτρολογεί Γαλλικά στο esoterica, και να τον πιάσει στα πράσα. Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω, τι σκηνή θα γίνει... Τύφλα να χουν οι λαχτάρες που του στήνω εγώ.
Εγώ πάλι, ύστερα από την αποτυχημένη πορεία μου σαν ψευδοεπιστήμονας, ψευτογιατρός, αποτυχημένος συγγραφέας και ηθοποιός, είναι ώρα να αποσυρθώ από την ενεργό καλλιτεχνική δράση για πιο πνευματικές δραστηριότητες. Δεν σου κρύβω ότι θέλω διακαώς να διαγράφω για να ακολουθήσω την καριέρα σου, να γίνω ο επίσημος troll της σελίδας. Όπως είπες κι εσύ, εκεί καταλήγουν όλοι. Εδώ ίδρυσα πρόσφατα ένα fan club ξέρεις, και κάπως πρέπει να το συντηρήσω.