- ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ - ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Καλησπέρα σε όλους.
Φίλε alati13 φυσικά και συμφωνω μαζί σου. Εχω και γω την ίδια άποψη. Και όχι μόνο για τα παιδιά αλλα και για αυτούς που "κακοποιούν" τα παιδιά τους όταν τα παιρνουν μαζί τους στη ζέστη,στο κρύο για να προκαλέσουν έτσι τον οίκτο μας...
Για τα παιδια των φαναριών και για την εκπαίδευσή τους έχουν γίνει κατα καιρούς διάφορες προσπάθειες. Γνωρίζω μια τέτοια προσπάθεια που γίνεται με πολύ κόπο και με καταπληκτικά αποτελεσματα στο Γκάζι.
Σκοπός για μένα της φιλανθρωπίας είναι να καλυψουμε την ΑΝΑΓΚΗ του συνανθρώπου μας ωστε να δονηθεί και να ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ετσι την ΖΩΗ του
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ

Καλησπέρα σε όλους
Μετα απο απουσία λίγων ημερών επανέρχομαι...
quote:
όμως αλήθεια κάνουμε καλό ΄΄η περισσότερο κακό δίνοντας λεφτά σε αυτά τα παιδιά????
Η γνώμη μου σ΄αυτο που ρωτάς alati13 είναι ότι εξαρτάται απ την περίπτωση. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν δίνω, αλλά είναι και άνθρωποι που με δονούν με τον τρόπο τους και τότε δίνω.
Με αφορμή αυτο θέλω να πω ότι: μπορούμε εμείς να κάνουμε την καλή μας πράξη, εφ όσον έχουμε οσο το δυνατόν πιο καθαρή συνείδηση, και αυτοι που δέχονται την προσφορά μας έχουν την ευθύνη της δικής τους πράξης.
Τα π α ν τ α κινούνται βάσει ΝΟΜΩΝ και κανεις μας δεν ξεφεύγει απ΄αυτούς.
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ
Τι σημαίνει φιλάνθρωπος, εμείς δεν είμαστε άνθρωποι; Μου θυμίζει το ‘φιλόζωος’.![]()
Ποτέ δεν τον συμπάθησα αυτόν τον όρο, πάντοτε μου ακουγόταν λανθασμένος και άδικος.![]()

Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 08/07/2003 23:32:07
quote:
Να κάνω μια πρόταση; Να αντικαταστήσουμε τον όρο φιλανθρωπία, μα τον όρο ‘Φιλαλληλία’. Εκ του φίλοι αλλήλων.Τι σημαίνει φιλάνθρωπος, εμείς δεν είμαστε άνθρωποι; Μου θυμίζει το ‘φιλόζωος’.
Ποτέ δεν τον συμπάθησα αυτόν τον όρο, πάντοτε μου ακουγόταν λανθασμένος και άδικος
Καταπληκτικό αυτό που είπες Εχέμβροτε.
Κάτι μου έλεγε μέσα μου ότι σε αυτήν την λέξη (φιλανθρωπία) κάτι δεν πάει καλά αλλά δεν ήξερα τι. Τώρα το κατάλαβα.

Βλέπω οτι κατα την απουσία μου απ τα foroum το θέμα της "ΦΙΛΑΛΛΗΛΙΑΣ" δεν προχώρησε.(Σ΄ευχαριστώ φίλε ΕΧΕΜΒΡΟΤΕ για την ΄πρόταση σου, πολύ κάλή).
Ισως το θέμα δεν ενδιαφέρει τους αναζητητές της ΑΛΗΘΕΙΑΣ!
Ισως πολλοί λείπουν διακοπές.
Τέλος πάντων. Συνεχίζωντας, εκφράζω την γνώμη μου ότι για να προχωρήσουμε στην ατραπό της αλήθειας και της γνώσης οφείλουμε να δίνουμε απ΄αυτό που έχουμε και που μας δίνεται και στους γύρω μας.
Η ξερή γνώση, το γέμισμα του μυαλού,η έλλειψη προσφοράς και η ασχολία με τον εαυτό μας μόνο. δεν θα οδηγήσει στην Συλλογικότητα και στην ένωση με το Ανώτερο που είναι ο απώτερος σκοπός.
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ
Πόσο δύσκολο είναι τελικά όλα αυτά τα ωραία που ακούγονται να γίνουν πράξη τρόπος ζωής? Νομίζω πολύ δύσκολο και σπάνιο.
Η φιλαλληλία είναι κάτι σαν τον αλτρουισμό. Είναι μία ηθική αρχή που εκφράζεται με τη συνειδητή άρνηση του προσωπικού συμφέροντος την καταστολή του εγωισμού και την ανιδιοτελή μέριμνα προς τους άλλους.
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν όλα αυτά να είναι οι βάσεις πάνω στις οποίες θα πορευόμαστε προκειμένου πέρα από αυτά που μπορούμε να προσφέρουμε να αναπτυχθούμε και σαν άνθρωποι.