- Γενετικό πρόγραμμα ιχνηλατεί την παγκόσμια εξάπλωση του ανθρώπου - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
quote:
zip:
Το πώς θα ψάξεις, δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που μπορεί να σου το πει, κι όποιος πάει να σου το πει ή φύγε μακρυά του ή αγνόησέ τον γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα σου κάνει κακό με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Εγώ απλά σου λέω, όπως σου είπα πριν, που είναι αυτά τα κριτήρια : μέσα σου. Δεν μπορώ όμως να σου πω, τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα κριτήρια θα τα βρεις εσύ. Εγώ ξέρω πως βρήκα τα δικά μου τα κριτήρια. Για το πώς εσύ θα βρεις τα δικά σου, απλά, δεν ξέρω.
Gaea καλως ήρθες , κι ελπίζουμε να μείνεις στην παρέα μας
τα παραπάνω που είπε ο zip οσο απλά και κοινότυπα ακούγονται είναι η ΜΟΝΗ σωστή προσέγγιση , για τον "πρόλογο" ,
το "κυρίως θέμα" είναι δική σου αποκλειστικά ... δουλεία.
ps
.... τον "επίλογο" δεν τον έχει γράψει κανείς ακόμα ![]()

quote:
Αναζητώ την αρμονία στη ζωή μου, την ισορροπία με τον εαυτό μου και τον κόσμο. Τις βιοτικές και τις συναισθηματικές μου ανάγκες τις έχω έως ένα βαθμό καλύψει αλλά νιώθω πως υπάρχει κάτι παραπάνω. Κάτι απροσδιόριστο αλλά και χειροπιαστό συνάμα, μια αλήθεια που μου διαφεύγει, που χωρίς αυτήν δεν θα είμαι ολοκληρωμένος άνθρωπος. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητή, δυστυχώς ποτέ δεν είχα το χάρισμα του λόγου και είναι ακόμη πιο δύσκολο να περιγράψεις ένα συναίσθημα, μια ιδέα τόσο απατηλή. Είμαι όμως σίγουρη, φίλε Εαρινέ, πως κάποια στιγμή στη ζωή τους όλοι οι άνθρωποι έχουν νιώσει κάτι παρόμοιο και ίσως καταλαβαίνεις αυτά που με τόση δυσκολία περιγράφω.
Φίλη Gaea , καλησπέρα..
Κατ'αρχάς πρόσεξα ότι -όπως αναφέρεις- τις συναισθηματικές σου ανάγκες ως ένα βαθμό τις έχεις καλύψει και αυτό είναι πολύ σημαντικό , διότι πολλοί ... μα πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας δεν έχουν καλύψει απολύτως τίποτα...
Θα σου έλεγα λοιπόν να επενδύσεις ακόμα περισσότερο στην επιλογή σου και να την αναδείξεις ακόμα περισσότερο στα μάτια της καρδιάς σου...
Θα σου έλεγα επίσης ότι Γκουρού δεν υπάρχουν...τουλάχιστον εδώ και σύ δεν τους χρειάζεσαι προκειμένου να βρείς ακόμα μεγαλύτερη ισορροπία και αρμονία...καμμιά τυρόπιττα Κουρού μπορεί να σου προσφέρουμε...![]()
Απλά μείνε κοντά στις συζητήσεις και ότι είναι να έρθει , θα έρθει μόνο του χωρίς πίεση και άγχος...![]()
Εσύ μέλλεται να είσαι ο μεγαλύτερος Μέντορας της ζωής σου της ίδιας...εμπιστεύσου τον εαυτό σου και μόνο!
Απλά παρατήρησε και αξιολόγησε....και άσε την διορατικότητά σου να δράσει και μείνε ακίνητη για λίγο πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση...και σκέψου τι κρύβεται πιθανά κάθε φορά πίσω απο κάθε κουβέντα ή επιθυμία , δική σου ή των άλλων ...
Αλλα αυτό χρειάζεται ήρεμη παρατήρηση και αυτο-έλεγχο , ενίοτε και λίγο γέλιο...
Αυτή είναι η άποψή μου και υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι μια μπούρδα και μόνο...![]()

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
[ Κάτι άλλο : Να θυμάσαι πως στην πραγματικότητα, στην ζωή & στην ύπαρξη, δεν υπάρχει το "είναι". Όλα "είναι" γίγνεσθαι. Τίποτε δεν "είναι". Απλώς το "είναι" το χρησιμοποιούμε στον λόγο μας γιατί το "γίνομαι" τις περισσότερες φορές αλλάζει το νόημα των προτάσεών μας και είναι δύσχρηστο ]
Πρόσεξε κάτι : Λες
quote:
GaeaΑναζητώ την αρμονία στη ζωή μου, την ισορροπία με τον εαυτό μου και τον κόσμο.
Ποιος αναζητά ; Αφού είπες πως
quote:
Gaeaόχι δεν γνωρίζω τον εαυτό μου.
Ποιος είναι αυτός που αναζητά λοιπόν ; Ποια από τις μυριάδες Gaea είναι αυτή που αναζητά ; Η 1, η 2, η 3, ποια ; Σίγουρα είναι κάποια, αλλά ποια ; Αυτή την Gaea που αναζητά, αυτήν πρέπει να την βρεις, να την μελετήσεις. Γιατί σίγουρα θα υπάρχει και κάποια άλλη Gaea που θα λέει : "Έλα μωρέ, τι να αναζητήσω ; Μια χαρά είμαι, αρμονία έχω, ισορροπία έχω, όλα καλά!". Επίσης σίγουρα θα υπάρχει κι ακόμη μία Gaea η οποία θα λέει : "Χμ ... διαβάζω τώρα αλλά ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα ;". Εγώ πάντως, ξεκαθάρισα την θέση μου ... ψέματα σου λέω.
Το ερώτημα βέβαια που έπεται της παραδοχής κάποιου της άγνοιας του εαυτού του είναι το εξής : Θέλεις να γνωρίσεις τον εαυτό σου ; Κι αν ναι, πόσο πολύ το θέλεις ; Λίγο ; Πολύ ; Πόσο ;
Μέχρι στιγμής το πράγμα είναι ... ανώδυνο. Και τι εννοώ ; Εμφανίζεται κάποιος ή κάποια και λέει : "Εγώ δεν γνωρίζω τον εαυτό μου". Τον ρωτάμε λοιπόν αν θέλει να γνωρίσει τον εαυτό του. Απλό φαίνεται αυτό και συνήθως ο κόσμος λέει "Μα ναι! Φυσικά, θέλω πολύ να γνωρίσω τον εαυτό μου!". Όμως επειδή ο κόσμος λέει ψέματα, ας τον δοκιμάσουμε.
Αν η Gaea π.χ θέλει να γνωρίσει τον εαυτό της, ευκαιρία είναι να μας αποδείξει πόσο πολύ το θέλει, ε ; Η Γνώση [ που εσύ έρχεσαι και μου την ζητάς, έτσι δεν είναι ; ] κoστίζει και κανένας δεν την αποκτά τζαμπαντάν. [ Βασικά, η Γνώση αποκτιέται με τους εξής τρόπους : Ή την πληρώνεις ή σου την κάνει κάποιος δώρο, σου την χαρίζει δηλ. ή την κλέβεις. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. ] Όχι χρήμα, δεν θέλω τα λεφτά σου. Αν τα ήθελα, θα μπορούσα αυτή την στιγμή να είχα την σχολή μου και να 'κονόμαγα από ένα σωρό κοροϊδα. Θέλω τον χρόνο σου. Έπειτα εγώ, θα σου παραδώσω μία γνώση υπέρτατη. Την γνώση του εαυτού σου. Δεν είσαι σε θέση ακόμη να κατανοήσεις τι σημαίνει αυτό, αλλά ένας άνθρωπος που γνωρίζει τον εαυτό του μπορεί να κάνει τα πάντα στην κυριολεξία. Δεν νομίζεις πως πρέπει εγώ να σιγουρευτώ σε τι χέρια θα παραδώσω μια τέτοια γνώση ; Αν εσύ δεν χρησιμοποιήσεις σωστά την Γνώση που σου παραδώθηκε [ που πλήρωσες δηλ. με τον χρόνο σου για να την αποκτίσεις, δεν σου δώθηκε τζάμπα ], τότε εγώ θα γίνω ένας ηθικός αυτουργός των πιθανότατα καταστροφικών πράξεών σου. Είναι σαν να σου δίνω την γνώση της ατομικής ενέργειας. Εσύ μπορεί με αυτήν την γνώση να κάνεις θαύματα. Μπορεί όμως να κάνεις και όπλα μαζικής καταστροφής. Συνεπώς, Gaea, θα πρέπει να περάσεις από την πρώτη σου δοκιμασία. Είσαι έτοιμη γι' αυτό ;
[ Gaea, θα καταλάβεις - αργότερα όμως - πως αυτό που αναζητάς, δεν μπορείς να το βρεις μέσα σε ένα φόρουμ. Αν πραγματικά αναζητάς την αρμονία και την ισορροπία στην ζωή σου και μέσα σου και δεν αναζητάς μια απλή ανταλλαγή απόψεων και μια κουβέντα με κάποιους άλλους "αναζητητές", τότε η αναζήτησή σου θα περάσει από πολλά στάδια, αρχικά στάδια, για τα οποία θα κοπιάσεις πραγματικά πολύ περισσότερο από ότι κοπιάζεις για να γράψεις ένα μήνυμα σε ένα φόρουμ. Η αρμονία και η ισορροπία που αναζητάς, δεν έρχονται μέσα από μια συζήτηση σε ένα φόρουμ. Στο υπογράφω αυτό. Αυτά που πιθανώς σου πω εγώ, ή κάποιος άλλος, δεν έχει σημασία ποιος, είναι απλά ... τσιρότα. Το πολύ πολύ να νιώσεις για ένα βράδυ λίγο καλύτερα, να περάσεις την ώρα σου ευχάριστα, να ικανοποιήσεις την περιέργειά σου και ίσως σε κάποια να επιβεβαιωθείς κιόλας λέγοντας "κοίτα μωρέ! αυτό το είχα σκεφτεί κι εγώ!". Δεν γίνεται δουλειά όμως έτσι, να το ξέρεις. ]
Edited by - zip on 12/10/2011 00:10:46
quote:
ΕαρινόςΑπλά παρατήρησε και αξιολόγησε....και άσε την διορατικότητά σου να δράσει και μείνε ακίνητη για λίγο πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση...και σκέψου τι κρύβεται πιθανά κάθε φορά πίσω απο κάθε κουβέντα ή επιθυμία , δική σου ή των άλλων ...
Όταν όμως ένας άνθρωπος δεν γνωρίζει τον εαυτό του [ δηλ. δεν ξέρει ποιος είναι ] τότε, δεν μπορεί ούτε να παρατηρήσει, ούτε να αξιολογήσει τίποτε. Ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζει τον εαυτό του, δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτε. Τα περισσότερα πράγματα στη ζωή του, απλά, του συμβαίνουν χωρίς όμως αυτός να συμμετέχει διόλου στο συμβάν. Αυτό δεν είναι απλά μια κουβέντα. Πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό πως ένας άνθρωπος που δεν ξέρει ποιος είναι, είναι απλώς μια μηχανή που κάνει κάποια πράγματα χωρίς η ίδια να ξέρει τι κάνει.
Εσύ Gaea έρχεσαι εδώ και λες :
quote:
όχι δεν γνωρίζω τον εαυτό μου.
Ξέρεις τι σημαίνει αυτό ; Ξέρεις τι έγραψες ; Ξέρεις τι είπες ; Μπορείς να διανοηθείς ; Δεν είναι απλά μια κουβέντα αυτό. Μας λες πως στην ουσία δεν ξέρεις ποια είσαι! Δηλ. δεν ξέρεις τι κάνεις, δεν ξέρεις τι λες, δεν ξέρεις που είσαι, δεν ξέρεις τι γράφεις, σε ποιον τα γράφεις, πότε τα γράφεις, γιατί τα γράφεις. Δεν ξέρεις τίποτε για τον εαυτό σου. Και τώρα ίσως πεις "Έλα μωρέ, δεν εννοούσα ότι δεν ξέρω ποια είμαι. Εννοούσα πως δεν γνωρίζω κάποιες πτυχές του εαυτού μου. Πολύ σοβαρά το πήρες το θέμα". Όμως το θέμα δεν το πήρα εγώ σοβαρά. Το θέμα είναι από μόνο του πολύ σοβαρό.
Σου είπα πως ξεκινάς ένα πολύ δύσκολο ταξίδι. Αν απλά θέλεις να κάνεις κουβεντολόϊ με κάποιους, κανένα πρόβλημα από μένα. Ο χώρος είναι φουλ συζητητές που είναι πρόθυμοι να σου πουν γνώμες, απόψεις, σκέψεις. Κάποιοι μπορεί να σου μιλήσουν και για τις δικές τους εμπειρίες. Έχουν εμφανισθεί διάφοροι κατά καιρούς εδώ, που λένε πως βρήκαν το μεγαλείο της ζωής και τον κόσμο του θαυμαστού μόνοι τους και περιγράφουν τις εμπειρίες τους.
Όμως για μένα, δεν φτάνει μόνο να λες :
quote:
όχι δεν γνωρίζω τον εαυτό μου.
Πρέπει να κατανοήσεις τι λες και να παραδεχθείς με όλο σου το "είναι" πως πραγματικά δεν ξέρεις απολύτως τίποτε και πως πραγματικά είσαι ανύμπορη και ανίκανη να κάνεις οτιδήποτε. Μονάχα τότε, ίσως μπορέσεις να κάνεις κάτι. Μα ... θα πεις : "Δεν είμαι εντελώς ανύμπορη. Δεν είμαι ανίκανη. Έχω πετύχει κάποια πράγματα στη ζωή μου. Έχω φτάσει κάπου". Δες! ήδη το είπες :
quote:
GaeaΤις βιοτικές και τις συναισθηματικές μου ανάγκες τις έχω έως ένα βαθμό καλύψει αλλά νιώθω πως υπάρχει κάτι παραπάνω.
Εγώ θα σου κάνω μια άλλη ερώτηση : Θεωρείς πως τις βιοτικές και τις συναισθηματικές σου ανάγκες, τις έχεις καλύψει εντελώς μόνη σου ; Χωρίς την παραμικρή επίδραση π.χ από άλλους εξωγενείς παράγοντες ; Χωρίς την παραμικρή βοήθεια από πουθενά κι από κανέναν ; Μόνη σου π.χ κάλυψες τις βιοτικές σου ανάγκες ; Δεν σε βοήθησε κανένας ; Ούτε η οικογένειά σου, ούτε ο πατέρας σου, ούτε η μάνα σου ; Κανένας ; [ σκέψου το λίγο αυτό πριν απαντήσεις ]
Μόνη σου κάλυψες και τις συναισθηματικές σου ανάγκες ; Εντελώς μόνη σου ; Δεν σε βοήθησε π.χ ο σύντροφός σου, ο άντρας σου ; [ κι αυτό σκέψου το πριν απαντήσεις ]
Ο άνθρωπος δεν μπορεί ποτέ να κάνει τίποτε από μόνος του. Ακόμη κι αυτοί που κατάφεραν να καλύψουν τις βιοτικές τους ανάγκες, δεν το έκαναν εντελώς μόνοι τους. Ακόμη κι αυτοί που τους λέμε "αυτοδημιούργητοι", δεν είναι αυτοδημιούργητοι με την απόλυτη σημασία της έννοιας. Κάτι, κάποιος, μια συγκυρία, μια τύχη, μια ευκαιρία, μια απάτη, μια κομπίνα, σε κάποια φάση της ζωής τους εμφανίσθηκε και τους βοήθησε. Μια ευκαιρία εμφανίσθηκε και την άρπαξαν. Μια κομπίνα έκαναν και φτιάχτηκαν. Μια συγκυρία έτυχε και στάθηκαν "τυχεροί" που λέμε. Και όλα αυτά, επειδή πραγματικά το ήθελαν. Από την άλλη, όταν λέμε πως έχουμε καλύψει τις συναισθηματικές μας ανάγκες, εντελώς μόνοι μας το κάναμε ; Δεν μας βοήθησε ο/η σύντροφός μας ; Δεν ήρθε ο/η σύντροφός μας να "καλύψει το κενό" που λέμε, μέσα μας ; Συνεπώς, πάλι μόνοι μας δεν το κάναμε. Δεν καλύψαμε αυτό το συναισθηματικό κενό μέσα μας, μόνοι μας. O/H σύντροφός μας ήρθε και το κάλυψε. Αν ο/η σύντροφός μας δεν υπήρχε, το κένό θα παρέμενε κενό.
Σου είπα, πως οι άνθρωποι ακόμη κι όταν θέλουν να πουν την αλήθεια, πάλι ψέματα λένε. Κι αυτό συμβαίνει επειδή πολύ απλά, δεν γνωρίζουν ούτε την αλήθεια, ούτε το ψέμα. Δεν γνωρίζουν δηλ. τι σημαίνουν αυτές οι έννοιες. Και ασφαλώς δεν γνωρίζουν ούτε καν τον ίδιο τους τον εαυτό.
Εγώ λοιπόν θέλω πρώτα να σιγουρευτώ α) τι θέλεις πραγματικά να κάνεις και β) Μέχρι που είσαι αποφασισμένη να φτάσεις για να το πετύχεις αυτό.
[ Τι είσαι διατεθειμένη να κάνεις δηλ. για να πετύχεις αυτό που θες, τι είσαι διατεθειμένη να θυσιάσεις ακόμη ακόμη και γι' αυτό. Γι' αυτό και σου μίλησα πιο πάνω για δοκιμασία. Πρόσεξε : Κανένας δεν θα σου δώσει κάτι πολύτιμο χωρίς να ζητήσει αντάλλαγμα. Τα πολύτιμα και τα σπουδαία πράγματα στη ζωή δεν χαρίζονται. Πληρώνονται. Όποιος σου υποσχεθεί πως θα σου δώσει χρυσάφι τζάμπα, χωρίς δηλ. να κοπιάσεις εσύ για την πληρωμή του, ανέξοδα, εύκολα, άνετα και χωρίς κανένα αντάλλαγμα, είτε είναι ψεύτης, είτε αυτό που θα σου δώσει θα είναι ένα σκουπίδι που δεν θα έχει απολύτως καμία αξία. Βέβαια, σου είπα πως υπάρχει κι ακόμη ένα ενδεχόμενο για να αποκτήσεις χρυσάφι : Να το κλέψεις. Αν μπορείς να το κάνεις χωρίς να σε πάρει κανένας μυρουδιά, τότε καν' το. ]
Πολλοί άνθρωποι, όταν πλησιάζουν ανθρώπους με εμπειρία σ' αυτό που λέμε Εσωτερισμός, πηγαίνουν με σκοπό να διαλέξουν οι ίδιοι [ από μια μεγάλη γκάμα ας πούμε απόψεων, ιδεών και σκέψεων ] αυτή που τους ταιριάζει καλύτερα. Έρχονται εδώ, στο φόρουμ του Εσωτερισμού, νομίζοντας πως μέσα από την ανταλλαγή απόψεων, θα βρουν μια άποψη που θα τους ταιριάξει ή μια απάντηση που θα τους βολέψει για να την υιοθετήσουν. Πιθανώς να νομίζουν πως επειδή οι ίδιοι ίσως δεν έχουν σκεφτεί κάτι ή τους λείπει κάτι, αυτό θα το βρουν μέσα από κάποιες απόψεις άλλων. Έτσι, προσέρχονται εδώ, με σκοπό να επιλέξουν την "καλύτερη" γι' αυτούς άποψη, την "καλύτερη" γι' αυτούς γνώμη, σκέψη ή ιδέα. Όμως στην πραγματικότητα, η επιλογή δεν είναι δική τους. Δεν είναι σε θέση να επιλέξουν τίποτε, γιατί δεν γνωρίζουν τι σημαίνει "επιλογή" και γιατί δεν είναι καν σε θέση να μπορούν να επιλέγουν.
Την καλημέρα μου ... ![]()
Edited by - zip on 12/10/2011 10:43:18
Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι κάτι από μέσα σου ψάχνει να βρεί διέξοδο για να βγει και δεν μπορεί, γι' αυτό η ανεξήγητη αίσθηση: "Κάτι απροσδιόριστο αλλά και χειροπιαστό συνάμα, μια αλήθεια που μου διαφεύγει, που χωρίς αυτήν δεν θα είμαι ολοκληρωμένος άνθρωπος."
Ισως αυτό που το εμποδίζει είναι ο ρόλος που επέλεξες ή εμμέσως σου υπέβαλλαν οι άλλοι.
Αυτό που λέμε ότι είμαστε, είναι ένας ρόλος που επιλέξαμε ή κλπ.
Εάν κοιτάξεις μέσα σου, που λέει και ο φίλος μου ο zip, ίσως ανακαλύψεις ότι είμαστε ρόλοι που μπορούμε ν' αλλάξουμε.
Οι άνθρωποι έχουν την ίδια κοινή φύση, αλλά διαφορετικούς ρόλους.
Αλλαξε ρόλο. Αλλάζοντας ρόλους, ίσως φανεί αυτό που κρύβεται από πίσω τους.
Δεν ξέρω τι είναι. Ισως αυτό που είμαστε πραγματικά. Η κοινή φύση.
Ισως το να "βρούμε τον εαυτό μας" σημαίνει να διαπιστώσουμε ότι είμαστε ρόλοι.
Αυτή η εναλλαγή των ρόλων, κάθε άλλο παρά σε ισορροπημένη συμπεριφορά θα σε οδηγούσε, αλλά, εφ' όσον γίνεται συνειδητά, ελέγχεται. Οι επικίνδυνοι είναι οι ανεξέλεγχτοι!
Ετσι όμως ίσως να διευκόλυνες την διέξοδο αυτού του "Κάτι απροσδιόριστο αλλά και χειροπιαστό συνάμα"
Ετσι κι αλλοιώς, ξέρεις κανέναν ισορροπημένο; Αν ξέρεις, μόνον αυτός θα σου λύσει το πρόβλημα.
Η επιλογή δική σου.![]()
Ετσι όπως κατανοώ την ισορροπία στην καθημερινή μας ζωή, πρέπει να σημαίνει ν' αποδέχεσαι και ν' αντιμετωπίζεις ότι σου συμβαίνει.
Νηφάλια.
"ζωή είναι αυτό που μας συμβαίνει, ενώ εμείς κάνουμε άλλα σχέδια" είπε ένας σοφός.

Edited by - Αίολος on 12/10/2011 11:39:33
Zip, μου θυμίζεις έναν καθηγητή που είχα μικρή. Ποτέ δεν έδινε μια ευθεία απάντηση στις απορίες μας. Αντίθετα μας βομβάρδιζε με χίλιες δικιές του ερωτήσεις μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να καταλάβουμε ότι την απάντηση λίγο πολύ την γνωρίζαμε ήδη ή τουλάχιστον μπορούσαμε μόνοι μας να ψάξουμε να την βρούμε.
Αν κατάλαβα σωστά τα γραφόμενά σου (και διόρθωσε με αν κάνω λάθος) το ίδιο κάνεις και συ.
Λες " Η Γνώση [ που εσύ έρχεσαι και μου την ζητάς, έτσι δεν είναι; " Δεν ζήτησα έτοιμη γνώση, δεν νομίζω πως υπάρχουν αυθεντίες σε τέτοια θέματα. Άλλωστε είπα ήδη ότι αμφιβάλλω αν ο δρόμος του άλλου είναι ο σωστός δρόμος και για μένα. Ψάχνω τα εργαλεία με τα οποία θα δουλέψω. Αναφέρθηκες στην αυτοπαρατήρηση και στη συνειδητότητα. Κατανοώ την ετοιμολογία των λέξεων αλλά όχι το νόημα τους.
Με ρωτάς ποίος είναι αυτός που αναζητά αφού δεν γνωρίζω τον εαυτό μου. Ίσως μια πτυχή του "εγω", δεν ξέρω πώς να το χαρακτηρίσω. Πραγματικά δεν ξέρω από πού πηγάζει αυτή η ανάγκη. Αν γνώριζα ίσως μπορούσα να βρω και τον τρόπο να την ικανοποιήσω. Και δεν θέλω και αυτή τη φορά να κάνω ότι έκανα μέχρι τώρα, να το αφήσω δηλαδή απλά να συμβαίνει χωρίς να κάνω κάτι γι΄αυτό.
Ανέφερα ότι τις βιοτικές και συναισθηματικές μου ανάγκες τις έχω ως ένα βαθμό καλύψει αλλά σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα ότι το έχω κάνει μόνη μου!
"Αν τα ήθελα, θα μπορούσα αυτή την στιγμή να είχα την σχολή μου και να 'κονόμαγα από ένα σωρό κοροϊδα"
Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο που αναζητούν τον δρόμο τους σε τέτοιες σχολές, είναι όλοι αυτοί τόσο πλανεμένοι για να εξακολουθούν να το κάνουν; Να αφήνουν τα σπίτια τους και να τρέχουν στην Ινδία ή στο Θιβέτ ή και γω δεν ξέρω που αλλού; Και όταν λέω σχολές δεν αναφέρομαι στον κάθε επίδοξο γκουρού που ισχυρίζεται ότι είναι η θεία ενσάρκωση που θα σώσει τον κόσμο. Ή μήπως για αυτούς, αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν; Απλά με έκανες να αναρωτιέμαι.
Από 'δω και πέρα όμως, θα αρχίσεις να πληρώνεις κι εσύ αν θες να συνεχίσεις να κουβεντιάζεις μαζί μου. [ Ξέρω πως αυτό που σου λέω τώρα, σου φαίνεται παράλογο, τρελό. Και σίγουρα θα νομίζεις πως είμαι ένας θρασύτατος άνθρωπος. Με ποιο δικαίωμα τα λέω όλα αυτά ; Ποιος νομίζω πως είμαι, ε ; Χα, χα, χα! ]
Λοιπόν, για να συνεχίσεις να κουβεντιάζεις μαζί μου, εγώ θέλω τα εξής :
α) Να μου πεις πόσων ετών είσαι. [ Βλέπεις, δεν μιλάω με ανήλικους, ειδικά για τέτοια θέματα. Μπορείς αν δεν θέλεις να δημοσιοποιήσεις την ηλικία σου, να μου στείλεις ένα p.m χρησιμοποιώντας την εφαρμογή του φόρουμ. Κανένα πρόβλημα. ]
β) Θέλω να μου στείλεις ένα e-mail από τον προσωπικό σου λογαριασμό mail στον προσωπικό δικό μου (θα σου τον στείλω με p.m) στο οποίο να γράφεις, πως εγώ δεν φέρω καμία απολύτως ευθύνη για την κουβέντα που διεξάγεται στο συγκεκριμένο θέμα δηλ. στο [ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=11240 ], και πως εγώ [ δηλ. το nickame zip ] ούτε σε προέτρεψα να κάνεις κάτι, ούτε σε παρακίνησα για τίποτε, ούτε σε συμβούλεψα για οποιαδήποτε μελλοντική πράξη σου, και πως εσύ αναλαμβάνεις πλήρως την ευθύνη για ότι συμβεί. Θέλω επίσης να γράφεις στο mail πως η απόφαση να συνομιλήσεις μαζί μου, είναι αποκλειστικώς δική σου κι εγώ ουδέποτε και με οιονδήποτε τρόπο σε εξανάγκασα να το κάνεις. To mail θα είναι επώνυμο, δηλ. στο τέλος θα γράφεις το πραγματικό σου όνομα. [ Αυτό, όπως καταλαβαίνεις το κάνω, για την δική μου ασφάλεια γιατί την έχω "πατήσει" μια φορά και δεν γουστάρω να βρεθώ για ακόμη μια φορά στο κρατητήριο της Δίωξης Ηλ. Εγκλ. για αυτόφορα και για να προσπαθώ να τους αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας ]
και
γ) [ αυτό ίσως σου φανεί και το πιο τρελό απ' όσα λέω ] θέλω να μου στείλεις 3 φωτογραφίες. Πρόσεξε : Οι δύο θα είναι τραβηγμένες μέρα. Η τρίτη, νύχτα. Στις πρώτες δύο φωτογραφίες που θα είναι τραβηγμένες μέρα [ θα φροντίσεις να είναι τραβηγμένες με ψηφιακή για να φαίνεται η ημερομηνία και η ώρα ] θα φωτογραφίσεις στην μία μόνο τα χέρια σου την ώρα που πληκτρολογούν ένα μήνυμα στο φόρουμ και στην άλλη, την δεύτερη δηλ. την οθόνη του υπολογιστή σου πάνω δεξιά που φαίνεται το μήνυμα "Έχετε εισέλθει(Login) ως Gaea" για να ξέρω δηλ. πως τα χέρια αυτά είναι δικά σου και δεν είναι της Μόνικα Μπελούτσι. Στην τρίτη φωτογραφία που θα είναι τραβηγμένη νύχτα, θέλω να φωτογραφίσεις μόνο την οθόνη του υπολογιστή σου. Μην απενεργοποιήσεις το φλας της ψηφιακής. Θέλω να φαίνεται το φλας από την αντανάκλαση. Έστω κι φαίνεται μόνο αυτό, δεν με νοιάζει.
Αυτές είναι οι δικές μου απαιτήσεις. Αν σου φαίνονται τρελές, παράλογες ή οτιδήποτε άλλο, ok, κανένα πρόβλημα από μένα και δεν τρέχει κάστανο που λέμε. Μπορείς να συνεχίσεις να κουβεντιάζεις με τα υπόλοιπα μέλη. ![]()
Edited by - zip on 12/10/2011 12:00:42

quote:Αυτά που πραγματικά αξίζουν όμως, δεν πληρώνονται. Είναι ανεκτίμητα.
Τα πολύτιμα και τα σπουδαία πράγματα στη ζωή δεν χαρίζονται. Πληρώνονται.
Χαρίζονται.

quote:Σαν κάποιος να προσπαθεί να σε "στρώσει" ίσως;
Τόσο ισχυρό που πολλές φορές δεν “παίρνω καν το μάθημα μου” με αποτέλεσμα να κάνω τα ίδια λάθη ξανά και ξανά.
Σαν κάποιος να προσπαθεί να σου ισορροπίσει την καρδιά με το μυαλό;
Η αλλαγή έρχεται σιγά-σιγά αλλά την συνειδητοποιούμε ξαφνικά.

Σου έχω ήδη στείλει e-mail με την υπεύθυνη δήλωση που ζήτησες zip. Δεν συμφωνώ με την δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων αλλά κατανοώ τους λόγους σου και για αυτό το δέχομαι. Όσο για την ηλικία, είμαι 32 ετών, οπότε μη φοβάσαι, δεν μιλάς με ανήλικο! Για τις φωτογραφίες θα σου ζητήσω να περιμένεις λίγο μέχρι να βρω τον τρόπο. Με την τεχνολογία δεν τα πάω καλά, μια ώρα προσπαθούσα να βρω πως κάνεις quote και δεν τα κατάφερα!! Και αν δεν σου κάνει κόπο πες μου που βλέπω τα pm!

Καλως ηρθες και υπομονη.
Η «ζωη» είναι το σπουδαιοτερο αγαθο ,στον πλανητη και είναι δωρεαν.
Επισης ο γενετικος σου κωδικας και το μυαλο σου είναι δωρεαν, χωρις αυτά δεν μπορεις να κανεις «βημα» στη ζωη.
Αλλα σπουδαια «πραγματα» , δωρεαν, είναι ο ΗΛΙΟΣ και ο ΑΕΡΑΣ που αναπνεεις.
Στο χωρο της αναζητησης της αληθειας θα ακουσεις και θα δεις πολλα εσυ θα αποφασισεις στο τελος τι θα πιστεψεις .Υπομονη λοιπον και ανοιχτο μυαλο.
Παντα καλοπροαιρετα και φιλικα στο ονομα της γνωσης και της αναζητησης της αληθειας.