ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Γενετικό πρόγραμμα ιχνηλατεί την παγκόσμια εξάπλωση του ανθρώπου - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- Γενετικό πρόγραμμα ιχνηλατεί την παγκόσμια εξάπλωση του ανθρώπου - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

τυχερουλης34 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
17/04/2005, 11:34:56
Ουάσινγκτον

Δείγματα DNA από 100.000 ανθρώπους σε πέντε ηπείρους θα συλλεχθούν τα επόμενα πέντε χρόνια προκειμένου να χαρτογραφηθεί η εξάπλωση των ανθρώπινων πληθυσμών τα τελευταία δέκα με 15 χιλιάδες χρόνια. Το φιλόδοξο Γενογραφικό Πρόγραμμα παρουσιάστηκε από το National Geographic Society και την IBM.

Οι γενετικές αναλύσεις θα αποκαλύψουν τις μεταναστευτικές πορείες που ακολούθησε ο Homo sapiens μετά την εμφάνισή του στην Αφρική, πριν από 100.000 χρόνια, και θα επιτρέψουν τη δημιουργία ενός γενεαλογικού δέντρου για όλη την ανθρωπότητα, ελπίζουν οι ερευνητές.

Τα δεδομένα που θα συλλεχθούν θα διατεθούν δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο επιστήμονα και στο τέλος του προγράμματος θα δημιουργηθεί και ένα εικονικό μουσείο της ανθρώπινης ιστορίας. Το πρόγραμμα δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα ούτε ιατρικό προσανατολισμό.

Το Γενογραφικό Πρόγραμμα θα εξετάσει δείγματα μόνο από άνδρες. Οι ερευνητές θα αναζητήσουν σε κάθε δείγμα συγκεκριμένους γενετικούς δείκτες (απλότυπους) στο ανδρικό χρωμόσωμα Υ, το οποίο κληρονομείται αποκλειστικά από τον πατέρα, και στο μιτοχονδιακό DNA, που προέρχεται πάντα από τη μητέρα.

Τα γενετικά δεδομένα που θα προκύψουν θα συγκριθούν στη συνέχεια με εθνογραφικά και ιστορικά αρχεία προκειμένου να προσδιοριστούν με ακρίβεια τα μεταναστευτικά δρομολόγια.

Έμφαση θα δοθεί στους πληθυσμούς της Αφρικής, που είναι οι αρχαιότεροι, και σε γενετικά απομονωμένους πληθυσμούς που εμφανίσουν και τις μεγαλύτερες γενετικές αποκκλίσεις. Στη μελέτη θα συμπεριληφθούν το λιγότερο 10.000 ιθαγενείς από δέκα περιοχές του κόσμου.

Μεταξύ των ερωτημάτων που ίσως απαντήσει το Γενογραφικό Πρόγραμμα είναι το ποιος είναι ο αρχαιότερος πληθυσμός στην Αφρική, και επομένως όλου του κόσμου, καθώς και το κατά πόσο η επέλαση του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ασία άφησε γενετικά ίχνη.

news.in.gr, με πληροφορίες από Associated Press

Επιστήμη - Τεχνολογία: Περισσότερες ειδήσεις

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

17/04/2005, 11:40:20
22/06/04 14:41
Η γενεαλογία του Αγαμέμνονα
Μοριακοί αρχαιολόγοι διερευνούν την καταγωγή των αρχαίων Ελλήνων

Η ανάλυση γενετικού υλικού από αρχαία οστά και δόντια θα αποκαλύψει σύντομα την καταγωγή των Μυκηναίων και των Μινωιτών, ελπίζει ένας Ελληνας γενετιστής που εργάζεται στις ΗΠΑ. Οι συνεχιζόμενες έρευνές του έχουν ήδη δείξει ότι οι Έλληνες ζουν στο χώρο της Μεσογείου από το 2.900 π.Χ., περίπου 1.000 χρόνια περισσότερα από ό,τι πιστεύαμε ως σήμερα.

«Η έρευνα έχει σκοπό [...] να διαγνώσει το DNA των αρχαίων Ελλήνων και να διαπιστώσει την προέλευσή τους, αν ήρθαν από το Βορρά, αν ήρθαν από τις στέπες της Ρωσίας ή την Κεντρική Ευρώπη, αν υπάρχει συνέχεια» εξηγεί στα Νέα της Τρίτης ο Δρ Γιώργος Σταματογιαννόπουλος, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Σιάτλ.

Η ερευνητική ομάδα, που περιλαμβάνει και επιστήμονες από την Ελλάδα, έχει ήδη πραγματοποιήσει γενετικές αναλύσεις σε περίπου 50 δόντια Μινωιτών και 30 Μυκηναίων. Αναζητά τώρα περίπου άλλα τόσα δείγματα με διατηρημένο πολφό, ώστε να είναι δυνατόν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Από τη στιγμή που θα βρεθούν νέα δείγματα, οι αναλύσεις θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν σε διάστημα μηνών. «Προγραμματίζουμε να τελειώσουμε με τους Μινωίτες και τους Μυκηναίους και κατόπιν να προχωρήσουμε στους Ίωνες, τους Δωριείς, τους Μεκεδόνες» αναφέρει ο κ. Σταματογιαννόπουλος.

Ανεξάρτητα, ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ εξετάζει με γενετικές τεχνικές τα οστά που ανακάλυψε ο Σλίμαν στους βασιλικούς τάφους των Μυκηνών, προκειμένου να διαπιστώσει αν οι νεκροί ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας ή άσχετα πρόσωπα.

Στο μέλλον τα ευρήματα θα συμπληρώσουν την εικόνα που έχουμε για τους αρχαίους Έλληνες. Ο κ. Σταματογιαννόπουλος πιστεύει ότι, εκτός από πληροφορίες για τις μετακινήσεις και τις συγγένειες των ελληνικών πληθυσμών, κάποτε οι γενετικές αναλύσεις θα προσφέρουν και άλλα στοιχεία, όπως τα πνευματικά χαρακτηριστικά των αρχαίων προγόνων μας:

«Η διάνοια είναι συνυφασμός γονιδίων και περιβάλλοντος. Η διανόηση είναι πολυγονιδιακή. Μπορεί κανείς να υποθέσει ότι ύστερα από 100 χρόνια θα ξέρουμε τη σύσταση των γονιδίων της διάνοιας των προγόνων μας που δημιούργησαν τον κλασσικό πολιτισμό» υποστηρίζει.

Ο κ. Σταματογιαννόπουλος, γνωστός από τις μελέτες του για τη μεσογειακή και τη δρεπανοκυτταρική αναιμία, βρέθηκε πρόσφατα στην Αθήνα με αφορμή την ανακήρυξή του σε αντεπιστέλλον μέλλον της Ακαδημίας Αθηνών.

news.in.gr

Πολιτισμός: Περισσότερες ειδήσεις

Μάθαμε τι έδειξε ή έρευνα?
Ή έστω αν ολοκληρώθηκε?

----

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

KrisnnaΜέλος
17/04/2005, 17:15:11
Φίλε Τυχερούλη έχω υπόψην μου για το ανδρικό Χρωμόσωμα Χ που κληρονομείται μόνο απο πατέρα σε γιό. Οι μέχρι τώρα έρευνες έχουν βρεί 10 -15 διαφορετικά είδη, που υποδηλώνει καταγωγή απο διαφορετικά αντίστοιχα μέρη δηλαδή πολυφυλετικότητα.
http://img21.exs.cx/my.php?loc=img21&image=nrg1124-f3.gif

Αντίθετα το μιτοχονδρικό γυναικείο χρωμόσωμα δείχνει κοινή καταγωγή απο μιά μακρυνή πρόγονο.
Τα πράγματα δείχνουν λίγο μπερδεμένα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ

GaeaΝέο Μέλος
11/10/2011, 15:32:11
Ίσως για τους περισσότερους από εσάς να μην τίθεται τέτοιο θέμα. Κάποιος όμως που τώρα ξεκινά το ταξίδι της αναζήτησης, που βρίσκεται με το ένα πόδι μετέωρο, μη ξέροντας ποιο μονοπάτι να ακολουθήσει, ποια είναι για αυτόν η σωστή ατραπός, προβληματίζεται, αναρωτιέται, ταλαντεύεται και ανησυχεί μήπως μέσα στην αναποφασιστικότητα του τελικά επιλέξει ένα δρόμο που δεν είναι για αυτόν. Πως λοιπόν διαλέγει κανείς το μονοπάτι του; Θα μου πείτε μέσα από μελέτη. Ναι, σύμφωνοι. Πάνω σε ποιες βάσεις θα στηριχτεί όμως; Από πού θα κάνει την αρχή; Για να μελετήσεις πχ μαθηματικά πρώτα μαθαίνεις τους αριθμούς, κατόπιν πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμό, διαίρεση και κλάσματα. Αν σου δώσει κάποιος να λύσεις μια άσκηση με κλάσματα χωρίς ποτέ στη ζωή σου να έχεις δει αριθμό, δεν θα καταλάβεις τίποτα. Έτσι νιώθω και γω κάθε φορά που πιάνω στα χέρια μου ένα βιβλίο εσωτερισμού ή μια πρακτική διαλογισμού. Πως αποκτά κανείς τις σωστές βάσεις ώστε, όταν έρθει η ώρα να επιλέξει, να το κάνει χωρίς αμφιβολία και να αφιερωθεί πραγματικά σε αυτό;
Σε αυτές μου τις ερωτήσεις δυστυχώς δεν βρήκα απάντηση ούτε μέσα από συζητήσεις με φίλους ή άτομα με τις ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς. Κάθε ένας θεωρούσε τον δικό του τρόπο σωστό και αποτελεσματικό και προσπαθούσε να με πείσει να ακολουθήσω και γω τον ίδιο. Και ενώ δεν αμφιβάλω για τις καλές τους προθέσεις, αναρωτιέμαι αν ο δρόμος, που μπορεί μεν να είναι σωστός για αυτούς, είναι σωστός και για εμένα. Όταν σου λείπουν όμως τα κριτήρια πως επιλέγεις; Εδώ είναι λοιπόν που χρειάζομαι την γνώμη ανθρώπων με εμπειρία και ελπίζω απαντώντας στις δικές μου ερωτήσεις να ανοίξουμε τον δρόμο και σε άλλους που αντιμετωπίζουν τα ίδια διλλήματα με εμένα.

11/10/2011, 16:06:49
Το βασικό ερώτημα φίλε μου , είναι τι θέλεις να επιτύχεις...
Αν γνωρίζεις ποιός είναι ο στόχος σου , ίσως να μπορέσω να σου δώσω/ουμε κάποιες απαντήσεις..!
Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν π.χ μεταφυσικές ανησυχίες , άλλοι απλά ενδιαφέρονται για την έλευση μιας εσωτερικής αρμονίας και η οποία να διαχέεται και στο περιβάλλον τους , με αποτέλεσμα να έχουν αρμονικότερες σχέσεις τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους συνανθρώπους του...κοκ...
Εσί τι ανα-ζητάς???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
GaeaΝέο Μέλος
11/10/2011, 16:59:18
Αναζητώ την αρμονία στη ζωή μου, την ισορροπία με τον εαυτό μου και τον κόσμο. Τις βιοτικές και τις συναισθηματικές μου ανάγκες τις έχω έως ένα βαθμό καλύψει αλλά νιώθω πως υπάρχει κάτι παραπάνω. Κάτι απροσδιόριστο αλλά και χειροπιαστό συνάμα, μια αλήθεια που μου διαφεύγει, που χωρίς αυτήν δεν θα είμαι ολοκληρωμένος άνθρωπος. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητή, δυστυχώς ποτέ δεν είχα το χάρισμα του λόγου και είναι ακόμη πιο δύσκολο να περιγράψεις ένα συναίσθημα, μια ιδέα τόσο απατηλή. Είμαι όμως σίγουρη, φίλε Εαρινέ, πως κάποια στιγμή στη ζωή τους όλοι οι άνθρωποι έχουν νιώσει κάτι παρόμοιο και ίσως καταλαβαίνεις αυτά που με τόση δυσκολία περιγράφω.

11/10/2011, 20:51:44
quote:
Gaea

Αναζητώ την αρμονία στη ζωή μου, την ισορροπία με τον εαυτό μου και τον κόσμο. Τις βιοτικές και τις συναισθηματικές μου ανάγκες τις έχω έως ένα βαθμό καλύψει αλλά νιώθω πως υπάρχει κάτι παραπάνω. Κάτι απροσδιόριστο αλλά και χειροπιαστό συνάμα, μια αλήθεια που μου διαφεύγει, που χωρίς αυτήν δεν θα είμαι ολοκληρωμένος άνθρωπος. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητή, δυστυχώς ποτέ δεν είχα το χάρισμα του λόγου και είναι ακόμη πιο δύσκολο να περιγράψεις ένα συναίσθημα, μια ιδέα τόσο απατηλή. Είμαι όμως σίγουρη, φίλε Εαρινέ, πως κάποια στιγμή στη ζωή τους όλοι οι άνθρωποι έχουν νιώσει κάτι παρόμοιο και ίσως καταλαβαίνεις αυτά που με τόση δυσκολία περιγράφω.

Καλώς όρισες Gaea.

Βασικά ... ξεκινάς ένα δύσκολο ταξίδι. Για να αναζητάς την αρμονία στη ζωή σου, πάει να πει πως δεν την έχεις ; Σωστά ; Για να αναζητάς την ισορροπία με τον εαυτό σου και τον κόσμο, πάει να πει πως δεν την έχεις ούτε αυτή [ την ισορροπία εννοώ ]. Σωστά ;

Προς το παρόν άσε αυτά τα ερωτήματα στην άκρη και αν μπορείς, θα ήθελα να μου απαντήσεις σε ένα μόνο : Θεωρείς πως γνωρίζεις τον εαυτό σου ; Κι αν ναι, πόσο καλά τον γνωρίζεις ; Πολύ ; Λίγο ;

[ Επειδή, όπως σου είπα, ξεκινάς ένα δύσκολο ταξίδι και θα ακούσεις πολλά και θα διαβάσεις κι άλλα πολύ περισσότερα, θα ήθελα όταν συζητάς μαζί μου τουλάχιστον (κι όταν σε ρωτάω κάτι) να μην βιάζεσαι. Take your time δηλ. διάβαζε την ερώτηση πολύ καλά, ρώτα τον εαυτό σου πρώτα και μετά με την ησυχία σου, να απαντάς. Ότι κι αν σου πω, να ξέρεις πως λέω ψέματα και να μην με πιστεύεις γιατί είμαι πολύ πονηρός. Επίσης, θα ήθελα να προσπαθήσεις να λες την αλήθεια. Μη σου φαίνεται παράξενο που σου το λέω αυτό. Οι άνθρωποι λένε πάντα ψέματα. Ακόμη κι όταν θέλουν να πουν την αλήθεια, λένε ψέματα. Θα σου το αποδείξω πολύ σύντομα ... ]

11/10/2011, 21:50:19
quote:

Ότι κι αν σου πω, να ξέρεις πως λέω ψέματα και να μην με πιστεύεις γιατί είμαι πολύ πονηρός. Επίσης, θα ήθελα να προσπαθήσεις να λες την αλήθεια. Μη σου φαίνεται παράξενο που σου το λέω αυτό. Οι άνθρωποι λένε πάντα ψέματα. Ακόμη κι όταν θέλουν να πουν την αλήθεια, λένε ψέματα. Θα σου το αποδείξω πολύ σύντομα ... ]

11/10/2011, 21:56:37
Ας μιλήσω θεωρητικά.

Η αναζήτηση της ισορροπίας, της αρμονίας, της ευτυχίας, της χαράς και όλων τέλος πάντων αυτών των πολύ όμορφων πραγμάτων στην ζωή μας, ξεκινάει πάντα από ένα σημείο : Το αν - και το κατά πόσο - γνωρίζουμε τον εαυτό μας. Όλο αυτό το ταξίδι που ονομάζεται Εσωτερισμός είναι ένα ταξίδι που αφορά εμάς, τον εαυτό μας, το πόσο καλά γνωρίζουμε τα "μέσα" μας, τα "έσω" μας δηλ. Αν ένας άνθρωπος δεν γνωρίζει τον εαυτό του, τότε δεν μπορεί να πει τίποτε γι' αυτόν. Ούτε ότι αναζητά, ούτε ότι ψάχνει, ούτε ότι βρήκε, τίποτε απολύτως. Αν αυτός που αναζητά, δεν γνωρίζει τίποτε για τον εαυτό του, τότε ποιος είναι αυτός που αναζητά ; Αν αυτός που βρήκε, δεν γνωρίζει τίποτε για τον εαυτό του, τότε ποιος είναι αυτός που βρήκε ;

Λέγεται πως είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να κατανοήσει ορισμένα πράγματα για αυτό που ονομάζουμε Εσωτερισμό, αν ο ίδιος δεν έχει περίπου μια ιδέα για το τι πρόκειται να συναντήσει σ' αυτό το ταξίδι. Και μας είναι πολύ επίπονο, χρονοβόρο και ενεργοβόρο πολλές φορές να κουβεντιάσουμε με κάποιον [ που ενώ λέει πως θέλει να μάθει & ασφαλώς λέει ψέματα ] και να τον πλησιάσουμε προσπαθώντας να του δώσουμε να καταλάβει τι σημαίνει π.χ αυτοπαρατήρηση, συνειδητότητα κτλ. Ίσως βέβαια ο ίδιος αυτές τις έννοιες να νομίζει πως τις ξέρει, συνεπώς τα πράγματα όσον αφορά την επικοινωνία δηλ. γίνονται ακόμη πιο δυσκολότερα.

Όμως στην Gaea διακρίνω μια σταγόνα ειλικρίνεια. Π.χ

quote:
Gaea

Σε αυτές μου τις ερωτήσεις δυστυχώς δεν βρήκα απάντηση ούτε μέσα από συζητήσεις με φίλους ή άτομα με τις ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς. Κάθε ένας θεωρούσε τον δικό του τρόπο σωστό και αποτελεσματικό και προσπαθούσε να με πείσει να ακολουθήσω και γω τον ίδιο. Και ενώ δεν αμφιβάλω για τις καλές τους προθέσεις, αναρωτιέμαι αν ο δρόμος, που μπορεί μεν να είναι σωστός για αυτούς, είναι σωστός και για εμένα.

Οι δρόμοι των άλλων, είναι δρόμοι των άλλων και ο δρόμος ο δικός σου, είναι ο δρόμος σου. Εγώ μπορώ να σου δείξω τον δρόμο, [ είμαι ένα είδος GPS ], αλλά το βήμα στον δρόμο, είναι και θα είναι πάντα δικό σου. Εσύ θα πατήσεις το γκάζι, εσύ θα στρίψεις, εσύ θα φρενάρεις, εσύ θα προχωρήσεις. Εγώ απλώς θα σου πω που είναι αυτό που αναζητάς. Και κάτι άλλο : Όπως ο δρόμος των άλλων είναι των άλλων, έτσι και ο δικός μου είναι δικός μου. Αν προσπαθήσεις να ακολουθήσεις τον δικό μου τον δρόμο, το πιθανότερο είναι πως θα πέσεις και θα φας τα μούτρα σου στα πέντε πρώτα δευτερόλεπτα. Επίσης, ο τρόπος ο δικός μου είναι τρόπος μου. Δεν μπορείς και δεν γίνεται ποτέ να κάνεις τον τρόπο μου, τρόπο σου γιατί πολύ απλά, εσύ έχεις τον δικό σου.

quote:
Gaea

Όταν σου λείπουν όμως τα κριτήρια πως επιλέγεις;

Τα κριτήρια δεν σου λείπουν. Απλά, είναι βαθιά μέσα σου και χρειάζεται να ψάξεις λίγο για να τα βρεις. Πρόσεξε τώρα : Το πώς θα ψάξεις, δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που μπορεί να σου το πει, κι όποιος πάει να σου το πει ή φύγε μακρυά του ή αγνόησέ τον γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα σου κάνει κακό με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Εγώ απλά σου λέω, όπως σου είπα πριν, που είναι αυτά τα κριτήρια : μέσα σου. Δεν μπορώ όμως να σου πω, τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα κριτήρια θα τα βρεις εσύ. Εγώ ξέρω πως βρήκα τα δικά μου τα κριτήρια. Για το πώς εσύ θα βρεις τα δικά σου, απλά, δεν ξέρω.

quote:
Gaea

Πως αποκτά κανείς τις σωστές βάσεις ώστε, όταν έρθει η ώρα να επιλέξει, να το κάνει χωρίς αμφιβολία και να αφιερωθεί πραγματικά σε αυτό;

Ναι είσαι σίγουρη πως όταν έρθει εκείνη η ώρα, θα το καταλάβεις. Και θα το καταλάβεις μόνο εσύ, με τον τρόπο που εσύ καταλαβαίνεις, με τον δικό σου τον τρόπο δηλ. Να είσαι σίγουρη πως δεν θα έχεις καμία αμφιβολία.

Γενικά, μπορώ να σου πω, πως δεν υπάρχουν σωστές και λάθος βάσεις σ' αυτό που ονομάζουμε Εσωτερισμός. Τα βιβλία σου παρέχουν κάποια πληροφόρηση απλώς, σου προσφέρουν μια κάποια γνώση πάνω στο αντικείμενο. Σκοπός σου δεν είναι να συσσωρεύεις γνώση αλλά να συσσωρεύεις κατανόηση.

quote:
Gaea

Πως λοιπόν διαλέγει κανείς το μονοπάτι του; Θα μου πείτε μέσα από μελέτη.

Μέσα από την μελέτη, ναι, αλλά ποια μελέτη ; Την Ελεονώρα ; Όχι. Μέσα από την μελέτη του ίδιου του εαυτού του. Αυτή είναι η πιο σημαντική μελέτη και αυτή είναι που έχει αξία και σημασία.

quote:
Gaea

Πάνω σε ποιες βάσεις θα στηριχτεί όμως; Από πού θα κάνει την αρχή;

Η αρχή είναι να παραδεχθεί κάποιος πως δεν γνωρίζει τον εαυτό του. Αν νομίζεις πως ξέρεις τον εαυτό σου, εγώ δεν έχω τίποτε άλλο να σου πω. Μπορείς να κουβεντιάσεις με τα υπόλοιπα μέλη. Εγώ θα βλέπω μόνο και θα διαβάζω.

GaeaΝέο Μέλος
11/10/2011, 22:04:03
Είσαι όντως πονηρός φίλε zip! Η πρώτη μου αντίδραση μόλις διάβασα την ερώτησή σου ήταν να φωνάξω ‘’Και βέβαια ξέρω τον εαυτό μου! Τι μου λες τώρα!’’

Για να σου απαντήσω όμως σοβαρά στην ερώτησή σου, όχι δεν γνωρίζω τον εαυτό μου. Κάθε φορά που πιστεύω πως έχω φτάσει κάπου, πως έχω κατανοήσει και ξεκλειδώσει μια πτυχή, μια άλλη παρουσιάζεται από το πουθενά. Καταφέρνω να δαμάσω ένα πάθος και ένα άλλο εμφανίζεται. Κάνω πράγματα που πίστευα πως δεν θα έκανα ποτέ. Ο εαυτός μου συνεχώς αλλάζει και συνεχώς με ξαφνιάζει. Αυτό δεν είναι πάντα κακό αλλά θα ήθελα να μπορώ να κάνω αυτές τις αλλαγές συνειδητά και προς την κατεύθυνση που εγώ θα επιλέξω.

Δεν έχω εμπειρία από συζητήσεις σε forums και δεν ξέρω αν οι άνθρωποι γενικώς λένε ψέματα. Από τη στιγμή όμως που εγώ ζητάω τη γνώμη και την γνώση σας δεν νομίζω το ψέμα να με βοηθούσε σε κάτι.

11/10/2011, 22:04:27
stiv,

γιατί απορείς ;

11/10/2011, 22:18:03
quote:
ζιπ
Οι άνθρωποι λένε πάντα ψέματα. Ακόμη κι όταν θέλουν να πουν την αλήθεια, λένε ψέματα.

Δηλαδή ζιπ τόσο καιρό,μας έχεις φλομώσει!!???

Σοβαρά τώρα.
πολύ καλά το πάς με την καινούρια μας φίλη,αρκεί να προσέξει το βαθύ νόημα των λόγων σου και την ειλικρινή σου προδιάθεση!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

11/10/2011, 22:22:22
Zip απορω ,γιατι σε μια συζητηση να λες ψεματα και να μην σε εμπιστευονται!!!

11/10/2011, 22:24:32
quote:
Gaea

Είσαι όντως πονηρός φίλε zip! Η πρώτη μου αντίδραση μόλις διάβασα την ερώτησή σου ήταν να φωνάξω ‘’Και βέβαια ξέρω τον εαυτό μου! Τι μου λες τώρα!’’

Δεν είμαι φίλος σου Gaea και ούτε να με βλέπεις έτσι. Απλά να μου απευθύνεσαι με το nickname μου, σκέτο zip δηλ. Αυτό στο λέω όχι για τίποτε άλλο δηλ. παρά γιατί αργότερα [ αν συνεχίσεις να κουβεντιάζεις βέβαια μαζί μου ], κάποια στιγμή θα σε γρατσουνίσω λίγο. Και τότε θα πεις "Α, ρε zip σε νόμιζα φίλο μου". Δεν με ξέρεις. Δεν ξέρεις καν αν είμαι φίλος σου. Να θυμάσαι αυτό που σου είπα : Δεν θα πιστεύεις αυτά που σου λέω. Ότι κι αν σου λέω, εσύ θα το περνάς από το δικό σου το σουρωτήρι, από το δικό σου το κόσκινο.

quote:
Gaea

Για να σου απαντήσω όμως σοβαρά στην ερώτησή σου, όχι δεν γνωρίζω τον εαυτό μου. Κάθε φορά που πιστεύω πως έχω φτάσει κάπου, πως έχω κατανοήσει και ξεκλειδώσει μια πτυχή, μια άλλη παρουσιάζεται από το πουθενά. Καταφέρνω να δαμάσω ένα πάθος και ένα άλλο εμφανίζεται. Κάνω πράγματα που πίστευα πως δεν θα έκανα ποτέ. Ο εαυτός μου συνεχώς αλλάζει και συνεχώς με ξαφνιάζει. Αυτό δεν είναι πάντα κακό αλλά θα ήθελα να μπορώ να κάνω αυτές τις αλλαγές συνειδητά και προς την κατεύθυνση που εγώ θα επιλέξω.

quote:
Gaea

Κάθε φορά που πιστεύω πως έχω φτάσει κάπου, πως έχω κατανοήσει και ξεκλειδώσει μια πτυχή, μια άλλη παρουσιάζεται από το πουθενά. Καταφέρνω να δαμάσω ένα πάθος και ένα άλλο εμφανίζεται. Κάνω πράγματα που πίστευα πως δεν θα έκανα ποτέ. Ο εαυτός μου συνεχώς αλλάζει και συνεχώς με ξαφνιάζει.

Αυτό είναι πολύ φυσικό να συμβαίνει. Νομίζεις πως είσαι ένας άνθρωπος, πως έχεις ένα "εγώ", γι' αυτό. Στην πραγματικότητα, δεν είσαι ένας, δεν έχεις ένα "εγώ". Έχεις μυριάδες "εγώ" [ χε, χε, χε, και πρέπει όλες αυτές τις μυριάδες "εγώ", να τα βρεις, να τα αναγνωρίσεις και να τα μελετήσεις προσεχτικά. Αυτή είναι η μελέτη του εαυτού που σου έλεγα πριν ]. Το είναι σου αποτελείται από την Gaea1, την Gaea2, την Gaea3, την Gaea4 κ.ο.κ. Μόλις η Gaea1 κατανοήσει και ξεκλειδώσει μια πτυχή, έρχεται η Gaea2 και παρουσιάζει κάτι άλλο, εντελώς νέο και φρέσκο, ξαφνιάζοντας την Gaea1. H Gaea1 λέει π.χ "Αύριο θα ξυπνήσω πολύ νωρίς". Όταν φτάσει όμως εκείνη η ώρα και χτυπήσει το ξυπνητήρι, έρχεται η Gaea3 και λέει "Έλα μωρέ, 5 λεπτά παραπάνω, δεν χάλασε κι ο κόσμος για 5 λεπτά παραπάνω να κοιμηθώ". Έτσι περνάει η ζωή σου ...

11/10/2011, 22:26:15
quote:

Σταυρο,επειδή το σωστό πρέπει να λέγεται,δεν κατάλαβες τι εννοεί ο Ζιπ και οδηγήθηκες σε λάθος συμπέρασμα.Δώσε σημασία στο όλο κείμενο της ανάπτυξης που έκανε ο Ζιπ και θα καταλάβεις!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

11/10/2011, 22:30:13
Νικ ,το αντιληφθηκα .

Αλλα ρωταω το ΓΙΑΤΙ

11/10/2011, 22:32:40
quote:

Νικ ,το αντιληφθηκα .

Αλλα ρωταω το ΓΙΑΤΙ

Αν ξέραμε το γιατί θα ξέραμε και την θεραπεία.
Εκτός απο τους ερημίτες ασκητές,όλοι οι υπόλοιποι χρειαζόμαστε αυτή την θεραπεία!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

11/10/2011, 22:33:40
quote:
stiv

Είναι πολύ ευχάριστο και σίγουρα θα είναι μεγάλη έκπληξη να διαπιστώσει κάποιος μόνος του την αλήθεια μέσα στο ψέμα των λόγων μου, παρά να διαπιστώσει το αντίθετο. Αν κάποιος διαπιστώσει πως είναι ψέματα όλα όσα του παρουσίαζα σαν αλήθειες, τότε θα θυμώσει και θα χάσει την εμπιστοσύνη του σε μένα. Αν συμβεί αυτό περισσότερες φορές και από κάποιους άλλους, τότε αρχίζει να χάνει σιγά σιγά και την εμπιστοσύνη του γενικότερα στους ανθρώπους. Ο κόσμος μας είναι σκατά και κανένας δεν εμπιστεύεται κανέναν ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο : Γιατί βρέθηκαν κάποιοι που είπαν : "Ελάτε σε μένα, εγώ θα σας πω την αλήθεια!". Όταν όμως οι υπόλοιποι διαπίστωσαν το μούσι και το παραμύθι που τους πούλησαν αυτοί τότε πληγώθηκαν, προδώθηκαν, σκλήρυνε η στάση τους, άλλαξαν γνώμη, έγιναν εχθρικοί και έχασαν σιγά σιγά την εμπιστοσύνη τους αναμεταξύ τους. Καλύτερα λοιπόν να σου λέω ψέματα και να βρίσκεις εσύ μόνος σου την αλήθεια μέσα σ' αυτά, παρά το αντίθετο.

Ρωτάει κάποια "Μ' αγαπάς ;". Απαντάς : "Nαι! Σ' αγαπώ! Σου λέω αλήθεια!". Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα γίνεται κάτι και μαλώνετε και χωρίζετε. Τότε αυτή καταλαβαίνει πως δεν της έλεγες αλήθεια αλλά ψέματα. Έτσι πληγώνονται οι άνθρωποι και αισθάνονται προδομένοι.

Edited by - zip on 11/10/2011 22:43:13

11/10/2011, 22:42:44
quote:

Είναι πολύ ευχάριστο και σίγουρα θα είναι μεγάλη έκπληξη να διαπιστώσει κάποιος μόνος του την αλήθεια μέσα στο ψέμα των λόγων μου, παρά να διαπιστώσει το αντίθετο. Αν κάποιος διαπιστώσει πως είναι ψέματα όλα όσα του παρουσίαζα σαν αλήθειες, τότε θα θυμώσει και θα χάσει την εμπιστοσύνη του σε μένα. Αν συμβεί αυτό περισσότερες φορές και από κάποιους άλλους, τότε αρχίζει να χάνει σιγά σιγά και την εμπιστοσύνη του στους ανθρώπους. Ο κόσμος μας είναι σκατά και κανένας δεν εμπιστεύεται κανέναν ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο : Γιατί βρέθηκαν κάποιοι που είπαν : "Ελάτε σε μένα, εγώ θα σας πω την αλήθεια!". Όταν όμως οι υπόλοιποι διαπίστωσαν το μούσι και το παραμύθι που τους πούλησαν αυτοί τότε πληγώθηκαν, προδώθηκαν, σκλήρυνε η στάση τους, άλλαξαν γνώμη, έγιναν εχθρικοί και έχασαν σιγά σιγά την εμπιστοσύνη τους αναμεταξύ τους. Καλύτερα λοιπόν να σου λέω ψέματα και να βρίσκεις εσύ μόνος σου την αλήθεια μέσα σ' αυτά, παρά το αντίθετο.

Εν μερει σε <κατανοοω> και αντιλαμβανομαι το μηνυμα σου,αλλα προσωπικα ειμαι αντιθετος με αυτη σου την φιλοσοφια.

Το παραπανω παραδειγμα σου με την ΑΓΑΠΗ ,το θεωρω <αστοχια υλικου> το οτι λες σε καποιον σε αγαπω και μετα απο καιρο υπηρξαν διαφορες συγκυριες ανυπερβλητες (ολοι εχουμε περασει απο τετοιες καταστασεις)κ.τ.λ δεν σημαινει οτι πριν δεν ελεγες την αληθεια.
Τελος παντων,οπως νομιζει κανεις...........

Edited by - stiv on 11/10/2011 22:48:16

Edited by - stiv on 11/10/2011 22:51:15

11/10/2011, 22:44:45
quote:
stiv

Το παραπανω παραδειγμα σου με την ΑΓΑΠΗ ,το θεωρω <αστοχια υλικου> το οτι λες σε καποιον σε αγαπω και μετα απο καιρο υπηρξαν διαφορες συγκυριες ανυπερβλητες (ολοι εχουμε περασει απο τετοιες καταστασεις)κ.τ.λ δεν σημαινει οτι πριν δεν ελεγες την αληθεια.

Εσύ μπορεί να έλεγες την αλήθεια. Ο άλλος τι νομίζει όμως ... εκεί είναι το θέμα ... Εγώ δεν είπα πως εσύ ήσουν ο ψεύτης. Εγώ είπα "Τότε αυτή καταλαβαίνει πως δεν της έλεγες αλήθεια αλλά ψέματα.". Μπορεί αυτή να καταλαβαίνει λάθος, αλλά δεν έχει σημασία. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

quote:
stiv

Εν μερει σε <κατανοοω> και αντιλαμβανομαι το μηνυμα σου,αλλα προσωπικα ειμαι αντιθετος με αυτη σου την φιλοσοφια

Δεν είναι φιλοσοφία. Είναι επιλογή της στιγμής ...

Edited by - zip on 11/10/2011 22:59:30