ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

__________61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
katiaΜέλος
06/12/2003, 10:14:12
ΑΡΚΕΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ.ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ <ΑΥΤΟ>.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΝΩ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΕΧΩ ΡΩΤΗΣΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ SITE ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΩ ΣΥΧΝΑ ΒΙΒΛΙΑ.ΕΚΑΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΝΥΧΤΕΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΒΑ MAIL ΟΤΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΧΕΙ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ?

SecondbornΜέλος
06/12/2003, 11:07:22
Stephen King. Ο αγαπημένος μου συγγραφέας. Μοναδικός και πρωτότυπος. Είναι εκ προοιμίου λάθος να μεταφέρονται βιβλία του στον κινηματογράφο. Είναι αδύνατον να αποτυπωθεί στο πανί η αίσθηση της διάρκειας των συναισθημάτων που σε διακατέχουν κατά την ανάγνωση ενός βιβλίου του King.
Προσπαθώ να αποφεύγω να βλέπω ταινίες που έχουν βασιστεί σε βιβλία του, εαν πρώτα δε διαβάσω τα βιβλία αυτά.
Εως τώρα κορυφαίο βιβλίο του θεωρώ το "Αυτό".

"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."
iasonasΜέλος
06/12/2003, 13:09:06
Φίλη katia, δεν ξέρω από ποιο site κάνεις παραγγελίες τα βιβλία που σου αρέσουν, εγώ χρησιμοποιώ το http://www.greekbooks.gr ίσως και εσύ να χρησιμοποιείς αυτό το site. Είναι αρκετά καλό και έχει πολλά βιβλία ελληνικά και ξένα. Μπήκα και κοίταξα για το “Αυτό” και το έχει, η τιμή του είναι 14,40. Επίσης σου παραθέτω και κάτι που ίσως σε ενδιαφέρει αφορά τον τρόπο πληρωμής και συνεργασίας με το site. Σου το παραθέτω αυτούσιο όπως υπάρχει στην σελίδα.

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Όλων των αποστολών ακόμη και των εξόδων της αντικαταβολής
Στην Αθήνα για αγορές άνω των 70 €
Στην υπόλοιπη Ελλάδα για αγορές άνω των 100 €
ΠΡΟΣΟΧΗ! Η προσφορά ισχύει για μια και μόνο αποστολή της κάθε παραγγελίας.
Με ένα κλικ δώστε την παραγγελία σας και παραλάβετε τα βιβλία και τα cds, πληρώνοντας μόνο το κόστος των προϊόντων!

Ελπίζω να σε βοήθησα, καλές αναγνώσεις.

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

katiaΜέλος
06/12/2003, 17:55:11
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚΑΝ ΗΔΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΕΙΑ.

iasonasΜέλος
07/12/2003, 14:03:45
Παρακαλώ, πάντα στην διάθεση σου.
Από τις ταινίες που αναφέρατε δεν έχω δει δυστυχώς το “Κάρυ”, αν και έχω ακούσει ότι είναι πολύ ωραίο έργο, επίσης να μην ξεχνάμε ότι το “Κάρυ”, είναι και το πρώτο βιβλίο του Stephen King, που εκδόθηκε και τον καθιέρωσε ως συγγραφέα. Επίσης δεν έχω διαβάσει ούτε έχω δει το “Gerald's game” ή “games”, αν μπορείς simori θα ήθελα να μας πεις την υποθέσει και αν θυμήθηκες τον ακριβές τίτλο του βιβλίου.
Ταινίες του King που μου άρεσαν πολύ επίσης είναι “Λανγκολίερς”, “Καρδιές στην Ατλαντίδα”. Το έργο “Το Κοράκι” δεν το έχω δει αλλά έχω διαβάσει το βιβλίο που είναι πολύ καλό, ελπίζω να είναι εξίσου καλό και το έργο, θα το δω και θα σας πω. Τέλος το “Κριστίν” είναι από τα πρώτα έργα που έχω δει, πριν αρκετά χρόνια, δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε ιδιαίτερα, θα το κατέτασσα μάλλον στα πολύ μέτρια έργα του Stephen King.

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

iasonasΜέλος
07/12/2003, 15:31:04
Μπόρεσα και συγκέντρωσα όλες τις ταινίες που έχουν γυριστεί και είναι βασισμένες σε βιβλία του Stephen King. Θα προσπαθήσω να σας τις παραθέσω σε αυτό το topic. Θα γράψω τον τίτλο της κάθε ταινίας και την χρονιά που γυρίστηκε. Είναι πάρα πολλές!!!
Τελικά το “Αϋπνία” δεν έχει γυριστεί σε ταινία, αλλά το “Χρήσιμα Αντικείμενα” έχει γίνει ταινία, δεν την έχω δει αλλά σας την προτείνω, η υπόθεση στο βιβλίο είναι πάρα πολύ καλή, ελπίζω το ίδιο και στο έργο.

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

08/12/2003, 19:01:26
Καλησπέρα σε όλους και όλες.
Stephen King λοιπόν......... Για πολλούς ο μετρ των ιστοριών τρόμου. Έχω διαβάσει όλα σχεδόν τα βιβλία του και τα περισσότερα μου έχουν κάνει την καλύτερη εντύπωση.
Δεν θα έλεγα το ίδιο και για τις ταινίες που βασίζονται σε έργα του όμως.Κατά τη γνώμη μου, η μεταφορά των έργων του Stephen King στην μεγάλη οθόνη, δεν είναι πάντα επιτυχής.
Συμφωνώ με τον Ιάσονα για την πραγματικά καταπληκτική ταινία ROSE RED.Αν και έχει διάρκεια λίγο πάνω από 4 ώρες, κρατάει τον θεατή καθηλωμένο, δεν κάνει "κοιλιά" και δεν σε αφήνει να σηκωθείς πριν τελειώσει.
Για τα υπόλοιπα βιβλία και τις ταινίες με έργα του μετρ, θα επανέλθω δρμύτερος......

ΣΑΝ ΒΓΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ, ΝΑ ΕΥΧΕΣΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ.........

iasonasΜέλος
08/12/2003, 23:12:49
Ο Stephen King έχει γράψει και κάποια βιβλία χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο. Το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ήταν Richard Bachman και τα βιβλία που έγραψε με αυτό το όνομα ήταν 5. Αυτά τα βιβλία είναι, “Οργή”, “Η Μακριά Πορεία”, “Έργα Οδοποιίας”, “Ο Δρομέας”, “Αδύνατος”.
Από αυτά έχω διαβάσει το “Η Μακριά Πορεία”, το οποίο δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα, το “Ο Δρομέας”, το οποίο αν και γράφτηκε την δεκαετία του ’70, εγώ το διάβασα το 2000, μου φάνηκε τόσο επίκαιρο, το βιβλίο αναφέρεται σε ένα τηλεπαιχνίδι και η εποχή είναι το 2025, σε αυτό το τηλεπαιχνίδι πρέπει να επιβιώσεις από όλους και από όλα, μου θύμισε αρκετά το “Big Brother” που έκανε σάλο την περίοδο εκείνη και με έβαλε σε σκέψεις για το που μπορεί να φτάσουμε και τι μπορεί να επακολουθήσει. Αυτό το βιβλίο έχει γίνει και ταινία που αν δεν κάνω λάθος είναι ομότιτλη με το βιβλίο. Τέλος έχω δει και την ταινία “Αδύνατος” που μου άρεσε αρκετά, το βιβλίο δεν το έχω διαβάσει.

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

08/12/2003, 23:46:48
quote:

Ο Stephen King έχει γράψει και κάποια βιβλία χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο. Το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ήταν Richard Bachman και τα βιβλία που έγραψε με αυτό το όνομα ήταν 5. Αυτά τα βιβλία είναι, “Οργή”, “Η Μακριά Πορεία”, “Έργα Οδοποιίας”, “Ο Δρομέας”, “Αδύνατος”.

Ο Stephen King σαν Richard Bachman εχει γραψει και το The Regulators = Οι Ρυθμιστες.
Εκδοθηκε στην Ελλαδα το 1997 και το εγραψε το 1996

Edited by - Το ξωτικό on 08/12/2003 23:54:21

iasonasΜέλος
09/12/2003, 00:04:18
quote:

Ο Stephen King σαν Richard Bachman εχει γραψει και το The Regulators = Οι Ρυθμιστες.
Εκδοθηκε στην Ελλαδα το 1997 και το εγραψε το 1996

Έχεις δίκαιο ξωτικό, σε ευχαριστώ για την διευκρίνιση. Δεν μας είπες όμως εσύ τι έχεις δει και τι έχεις διαβάσει από Stephen King ή Richard Bachman;

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

iasonasΜέλος
09/12/2003, 00:24:31
1. Apt Pupil 1998
2. Bag of Bones 2002
3. Boogeyman, The 1995
4. Carrie 1976
5. Rage, The: Carrie 2 1999
6. Cat's Eye 1985
7. Children of the Corn 1984
8. Children of the Corn II: The Final Sacrifice 1993
9. Children of the Corn III 1994
10. Children Of The Corn IV: The Gathering 1996
11. Children Of The Corn V: Field of Terror 1998
12. Christine 1983
13. Creepshow 1982
14. Creepshow 2 1987
15. Cujo 1983
16. Dark Half, The 1993
17. Dead Zone, The 1983
18. Desperation 2000
19. Dolan's Cadillac 2002
20. Dolores Claiborne 1994
21. Dreamcatcher 2002
22. Firestarter 1984
23. Firestarter: Rekindled (Miniseries) 2002
24. Ghosts 1997
25. Golden Years 1991
26. Graveyard Shift 1990
27. Green Mile, The 1999
28. Hearts in Atlantis 2001
29. It 1990
30. Langoliers, The 1995
31. Lawnmower Man, The 1992
32. Mangler, The 1995
33. Maximum Overdrive 1986
34. Misery 1990
35. Needful Things 1993
36. Night Flier 1997
37. Paranoid (1990) 1990
38. Paranoid (2001) 2001
39. Pet Sematary 1989
40. Pet Sematary II 1992
41. Quicksilver Highway 1997
42. Return to Salem's Lot 1987
43. Revelations of 'Becka Paulson, The 2000
44. Rose Madder 2000
45. Rose Red 2002
46. Running Man, The 1987
47. Salem's Lot 1979
48. Shawshank Redemption, The 1994
49. The Shining 1980
50. Shining, The 1997
51. Silver Bullet 1985
52. Sleepwalkers 1992
53. Sometimes They Come Back 1991
54. Sometimes They Come Back... Again 1996
55. Sometimes They Come Back... For More 1998
56. Stand by Me 1986
57. Stand, The 1994
58. Storm of the Century 1999
59. Strawberry Spring 2001
60. Stud City 2000
61. Tales from the Darkside: The Movie 1990
62. Thinner 1996
63. This Is Horror 1994
64. This Is Horror II 1994
65. Tommyknockers, The 1993
66. Trucks 1997
67. Woman in the Room, The 1983
68. World of Horror 1989

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

Edited by - iasonas on 09/12/2003 00:34:03

09/12/2003, 14:06:02
Καλημερα σας.

Ιασονα επειδη δεν διαβαζω μονο Κινγκ αλλα και Κουντζ και Χιγγινς-Κλαρκ κ.α και τους διαβαζω μονο απο την σειρα Bell(Best Sellers),περα απο καποια προσφατα του Κινγκ δεν μπορω να πω με σιγουρια οτι εχω διαβασει τα συγκεκριμενα που εχουν αναφερθει.
Αν διαβασω τις περιληψεις θα μπορω να πω στα σιγουρα οτι αυτα τα διηγηματα τα εχω διαβασει.
Στα σιγουρα εχω διαβασει τον Σακο με τα κοκκαλα,που το βρισκω πολυ ωραιο,τους Ρυθμιστες,που δεν μου αρεσε ιδιαιτερα,το Χρησιμα αντικειμενα που επισης δεν μου αρεσε και κατα πασα πιθανοτητα το Ροουζ Μαντερ(το οποιο κατι μου λεει ο τιτλος αλλα χωρις την υποθεση δεν ειμαι 100% σιγουρη).Το ιδιο συμβαινει και με το Εφιαλτες και Ονειροτοποι(χωρις την περιληψη δεν μπορω να πω με σιγουρια οτι το εχω διαβασει).

SecondbornΜέλος
11/12/2003, 15:49:56
Πριν κάτι μέρες τελείωσα το "Μίζερι"... Διαβάστε το!
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!
Ως Richard Bachman έγραψε για πολλούς λόγους. Διαβάστε την δική του άποψη για το θέμα(sorry για τα Αγγλικά):

Why did you write books as Richard Bachman?

I did that because back in the early days of my career there was a feeling in the publishing business that one book a year was all the public would accept but I think that a number of writers have disproved that by now. I'm one of them and the guy who writes the Along Came the Spider books is another one who's written two or three books a year. Danielle Steel usually publishes two books a year. So the public will accept more than one book from a writer in the course of a year. The thing is, one book is all most writers want to produce or can produce in the course of a year and some of them only publish a book every two years. Ed McBain is another novelist who publishes multiple books in some years and his original name was Evan Hunter. That's the name he's always published under and he adopted the pen name of Ed McBain for the same reason I adopted Richard Bachman and that was that it made it possible for me to do two books in one year. I just did them under different names and eventually the public got wise to this because you can change your name but you can't really disguise your style. The name Richard Bachman actually came from when they called me and said we're ready to go to press with this novel, what name shall we put on it? And I hadn't really thought about that. Well, I had, but the original name--Gus Pillsbury--had gotten out on the grapevine and I really didn't like it that much anyway, so they said they needed it right away and there was a novel by Richard Stark on my desk so I used the name Richard and that's kind of funny because Richard Stark is in itself a pen name for Donald Westlake and what was playing on the record player was "You Ain't Seen Nothin' Yet" by Bachman Turner Overdrive, so I put the two of them together and came up with Richard Bachman.

"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."
iasonasΜέλος
12/12/2003, 19:57:43
Ξωτικό μπορείς αν θες και θυμάσαι να μας πεις πάνω κάτω την υπόθεση του βιβλίου ή του έργου και να σου πούμε τον τίτλο αν τον ξέρουμε.

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

iasonasΜέλος
12/12/2003, 19:59:36
Secondborn σε ευχαριστούμε για το απόσπασμα της συνέντευξης του Strphen King.
Τα βιβλία που έχει γράψει με ψευδώνυμο ο King, τώρα εκδίδονται με το κανονικό του όνομα και στο τέλος αντί για επίλογο έχουν ένα κείμενο 10 περίπου σελίδων, που έχουν τίτλο «Γιατί Μπάκμαν», στις οποίες ο ίδιος ο King εξηγεί γιατί δημιούργησε αυτόν τον φανταστικό συγγραφέα, την ιστορία που φτιάχτηκε γύρω από αυτόν, τον τρόπο με τον οποίο αποκαλύφθηκαν όλα και γενικότερα δίνει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το θέμα αυτό. Θα προσπαθήσω να σας παραθέσω ένα μέρος αυτού του κειμένου σε αυτό το topic, πιστεύω ότι ενδιαφέρει πολλούς.

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

12/12/2003, 20:18:44
Καλησπερα σας.

Ιασονα ελπιζα οτι θα μαθαινα με λιγα λογια την περιληψη των συγκεκριμενων μυθιστορηματων απο καποιον απο τους υπολοιπους γιατι δεν μου ερχεται στο μυαλο οσο και να το <στυψω> καμια υποθεση.

iasonasΜέλος
12/12/2003, 20:38:00
Εντάξει ξωτικό θα σου πω εγώ τις περιλήψεις κάποιων από τα ποιο γνωστά έργα του King. Θα σου πω με λίγα λόγια για τα “Το Αυτό”, ”Η Λάμψη”, ”Το Κοράκι”, ”Χρήσιμα Αντικείμενα”. Θα σου γράψω τις περιλήψεις αύριο γιατί τώρα δεν έχω πολύ χρόνο.

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

12/12/2003, 20:49:33
Ιασονα ευχαριστω για τον κοπο που θα κανεις αλλα ισως δεν ημουν και εγω αρκετα σαφης.
Τα χρησιμα αντικειμενα την θυμαμαι την υποθεση,την υποθεση αυτων που δεν θυμαμαι ειναι της Ροουζ Μαντερ και της διλογιας(?) Εφιαλτες και Ονειροτοποι.

Και παλι ευχαριστω εκ των προτερων

Καλο σας βραδυ

ΓιώργοςΜέλος
13/12/2003, 02:18:58
Εμένα μου άρεσε πολύ το Tommyknockers … (Νυχτερίτες) … αλλα η μίνι σειρά ΤV ηταν μέτρια…

από το σινεμά μου άρεσε αρκετά το "ονειροπαγίδα"... αλλά καταπληκτικό είναι και το Apt Pupil (με πρωταγωνιστή τον Ian McKellen (βλέπε Gandalf) σε φοβερή ερμηνεία …παιδιά μην το χάσετε

Γιώργος
Νυχτερίτες περπατάνε και την πόρτα μου χτυπάνε….

13/12/2003, 03:22:24
Λοιπόν, επειδή εγώ έθεσα το θέμα, το "Εφιάλτες κι Ονειρότοποι" είναι μία συλλογή διηγημάτων του King, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bell...

Εκεί λοιπόν ο συγγραφέας, μεταξύ άλλων, διηγείται την ιστορία των "Ανθρώπων των Δέκα"...Τί είναι αυτό; Ξέρετε, η γνωστή ιστορία ότι οι εξωγήινοι ζουν στη Γη και έχουν πιάσει όλες τις "θέσεις-κλειδιά" κι ότι οι μόνοι που μπορούν να διακρίνουν την πραγματική τους μορφή είναι...οι...ημι-καπνιστές...Δηλάδή αυτοί που κάπνίζουν περίπου δέκα τσιγάρα την ημέρα...

Μου θύμισε μάλιστα λίγο το σενάριο της ταινίας "They live!", του John Carpenter...Ξέρετε, εκείνη με τα γυαλιά!

Επειδή κάποτε άνηκα σ΄αυτήν την κατηγορία (τώρα πλέον ανήκω σ΄αυτή των βαρέων καπνιστών), ένας φίλος μου το είχε προτείνει...

Αρρωστημένη σκέψη, δε συμφωνείτε;