- ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
quote:όπου αναγράφει εξαντλημένο
Αγαπητέ Arhtos, για την "Οδύσεια" κοίταξε στη σελίδα του Βιβλιοπωλείου "ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ": http://www.protoporia.gr/κλπ
Αγαπητέ Admin,
κατ' αρχήν χαίρομαι κι επικροτώ τις αλλαγές που αναφέρεις και τις οποίες άλλωστε περίπου είχα προτείνει προ ολίγου καιρού κι εγώ.
Με λυπεί όμως το γεγονός της αποχώρησης ενός πολύ αξιόλογου, κατα την άποψη μου, μέλους του οποίου η παρουσία κοσμούσε το "esoterica"!
Κι ομιλώ για τον κ. Ramoglou του οποίου οι γνώσεις κι οι τοποθετήσεις του σε πάμπολλα θέματα υπήρξαν άκρως ενδιαφέρουσες και πολύτιμες. Επειδή τον θεωρώ "μαχητή" - άλλωστε τόχει δηλώσει - μου προκαλεί ερωτιματικά η αποχώρηση του χωρίς να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν σ' αυτήν. Αν θυμάμαι καλά νομίζω ότι την ανάγκη αλλαγών την είχαμε συζητήσει μαζύ κι είχα την αίσθηση ότι συμφωνούσε! Τι μεσολάβησε κι άλλαξε τόσο πολύ ώστε να φτάσει σ' αυτό το σημείο!!!?

quote:
Αγαπητέ φίλε Loco
Ευχαριστούμε πολύ για την πρόταση. Είναι γεγονός ότι με τη νέα δομή του Esoterica θα γίνει και πιο εύκολη η ενσωμάτωση ορισμένων λειτουργιών όπως η ψηφοφορία.Φιλικά
Thanks for answering Jejeje
Για την υπόθεση με τον καλό φίλο Ramoglou συμφωνώ με όσα έγραψε ο lorenzo. Ramoglou είσαι και λίγο ξεροκέφαλος εδώ που τα λέμε ρε φίλε, σου δίνεται η δυνατότητα να επιστρέψεις στα Forums κι εσύ ζητάς μόνιμη διαγραφή; Είναι δικιά σου απόφαση όμως και θα την δεχτούμε. Εξάλλου όπως λες κι εσύ: TERRIBILIS EST LOCUS ISTE και συνεχίζω εγώ: Haec domus Dei est et porta coeli
Φίλε ADMIN (φίλος μας θέλω να είσαι και όχι επόπτης) η ταπεινή μου γνώμη είναι πως δεν έπρεπε να πραγματοποιήσεις καμία απο τις διαγραφές. Νομίζω οτι θα έχουν το αντίθετο του αποτελέσματος που ελπίζεις και αυτό φαίνεται απο τα θέματα που έστειλες στην τελευταία κατηγορία. Φοβάμαι πως θα οδηγηθούμε σε κατάσταση πολιορκίας. Θέλω να είμαι οσο πιο αντικειμενικός γίνεται. Ο madroskylo πιστεύω πως την πλήρωσε χωρίς να φταίει. Χρησιμοποίησε λίγο τραβηγμένους χαρακτηρισμούς αλλά έχουμε ακούσει και χειρότερα. Η συμπεριφορά του βέβαια ματά την διαγραφή ηταν άθλια. Φίλε ADMIN δεν θέλω να σου υποδείξω πως να κάνεις τη δουλειά σου, απλά κάνω κάποιες παρατηρήσεις.

C'est la vie and i am livin' la vida LOCA!
Edited by - Loco on 15/03/2005 21:17:15
"Τι έγινε ρε παιδιά;"

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι ΑΝΩΤΕΡΟΣ από τον άλλο,
μπροστά στη ΖΩΗ και στο ΘΑΝΑΤΟ
gh
quote:Μετά από επικοινωνία μου με τον Admin και συζήτηση επί του θέματος της ανακοίνωσης μου, ζητώ η προσωρινή απενεργοποίηση του λογαριασμού μου να γίνει μόνιμη.
εισαι οντως ξεροκεφαλος αδερφε μου (εχει δικιο ο loco), κι αυτο επηρεασε στο παρελθον την τροπη των διαφωνιων μας...
ωστοσο εισαι απο τα ατομα που εχουν πληροφοριες και αποψη ωστε, αν θελεις, να μετατραπει μια διαφωνια σε δημιουργικη συζητηση.
προσφατο παραδειγμα στο Μυθος και Θρησκεια που καταληξαμε να συμφωνουμε σε πολλα σημεια.
κι απανω που θα μπορουσε να κορυφωθει η συζητηση, εσυ την κοπανας!!!
με ποιον θα διαφωνησω τωρα περι της κορωνιδας της δημιουργιας, και ποιον θα πειραζω για την κορωνα του? ![]()
quote:Σας ευχαριστώ για την παρέα που μου κρατήσατε κατά την εδώ παραμονή μου και ευχαριστώ όσους και όσες με τίμησαν με τη φιλία τους.
οσους σε τιμησαν με την διαφωνια τους δεν θα τους ευχαριστησεις?
αυτους που σου εδωσαν την ευκαιρια διαφωνοντας, να αναπτυξεις τα επιχειρηματα σου?
αυτους που εγραφαν συνθηματα στους τοιχους σου? ![]()
θα ριξω αλλο ενα επι τη ευκαιρια:
ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΟ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
Εάν δεν υπάρξει κάτι ουσιαστικά Καινούργιο έως τότε, θα προβώ στην οριστική απενεργοποίηση του Λογαριασμού, όπως ζητήθηκε.
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
quote:
quote: Αγαπητέ Arhtos, για την "Οδύσεια" κοίταξε στη σελίδα του Βιβλιοπωλείου "ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ": http://www.protoporia.gr/κλπόπου αναγράφει εξαντλημένο
Έχεις δίκιο, δεν το είχα προσέξει!
Και πραγματικά τώρα καταλαβαίνω την αίτησή σου για βοήθεια καθώς παντού, όπως τουλάχιστον μπόρεσα προσωπικά να δω, αναγράφεται το ίδιο: "Εξαντλημένο"
Θα σου πρότεινα για αρχή να τηλεφωνήσεις στο βιβλιοπωλείο "ΠΡΩΤΟΠΟΡΊΑ", γιατί πολύ συχνά οι ηλεκτρονικές "βιτρίνες" δεν είναι ενημερωμένες... ξέρω πολύ καλά ότι το βιβλίο υπήρχε εκεί πριν από κάποιον καιρό.
Στη συνέχεια κάνε μία επίσκεψη στην Ιστοσελίδα του Βιβλιοπωλείου "ίστωρ" και συμπήρωσε την φόρμα παραγγελίας για εξαντλημένους τίτλους. Μπορείς να τους πάρεις και τηλέφωνο(ίσως βοηθήσει περισσότερο). Οι υπεύθυνοι έχουν μία εξακριβωμένη εξειδίκευση και ικανότητα στην ανεύρεση παλιών, σπάνιων και "εξαντλημένων" βιβλίων. >> http://www.booksistor.gr/welcome.htm
Αν δεν γίνει κάτι και με αυτόν τον τρόπο... "πάλι εδώ είμαστε!"
![]()
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
Δεν ανησύχησεν ο Νέρων όταν άκουσε
του Δελφικού Μαντείου τον χρησμό.
«Τα εβδομήντα τρία χρόνια να φοβάται».
Είχε καιρόν ακόμη να χαρεί.
Τριάντα χρονώ είναι. Πολύ αρκετή
είν' η διορία που ο θεός τον δίδει
για να φροντίσει για τους μέλλοντας κινδύνους.
Τώρα στη Ρώμη θα επιστρέψει κουρασμένος λίγο,
αλλά εξαίσια κουρασμένος από το ταξείδι αυτό,
που ήταν όλο μέρες απολαύσεως-
στα θέατρα, στους κήπους, στα γυμνάσια...
Των πόλεων της Αχαϊας εσπέρες...
Α των γυμνών σωμάτων η ηδονή προ πάντων...
Αυτά ο Νέρων. Και στην Ισπανία ο Γάλβας
κρυφά το στράτευμά του συναθροίζει και το ασκεί,
ο γέροντας ο εβδομήντα τριώ χρονώ.
Κωνσταντίνος Π. Καβάφης
--------------------------
Φίλτατε Ramoglou, θα επιθυμούσα να μην εμείνεις στην απόφασή σου αυτή.
Δε θα είναι ζήτημα ανακολουθίας, αλλά ανταπόκρισης σε ένα κάλεσμα...
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)
ΕΧΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΩ.....
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΓΑΥΡΟ ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΕ ΜΟΝΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ .....
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2
ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΘΗΚΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΕΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ 26 ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ 200 ΣΤΙΧΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΑ ΝΕΑ (ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΤΙΓΟΝΗ) ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ ΘΑ ΠΡΟΧΟΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΙ ΑΜΑ ΒΡΩ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΞΗΓΗΣΩ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ........
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 3
ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΣΑΣ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ......
ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΑΙΔΕΣ ΣΑΣ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΩ ΣΕ ΛΙΓΟ.....
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΑΣ ΦΤΙΑΞΩ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ.....
------------------------
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!
ΤΗΕ LAST DΑRK KNIGHT...
Για αρχή θα αναφέρω την Λάμψη, έχω διαβάσει το βιβλίο και το θεωρώ ένα από τα κορυφαία βιβλία φαντασίας και τρόμου και έχω δει και τις δύο ταινίες η πρώτο με τον Νικολσον μου άρεσε αρκετά αν και δεν ήταν ότι ακριβώς περίμενα, σε πολλά σημεία δεν είχε καμία σχέση με το βιβλίο όπως και το τέλος το οποίο δεν ήταν ίδιο με το βιβλίο του Stephen King, η δεύτερη ταινία που γυρίσθηκε μου περισσότερο, σε αυτήν υπάρχει μια πιο εκτενείς απόδοση του βιβλίου και είναι αρκετά πιο λεπτομερής.
Μια ταινία που την θεωρώ από τις καλύτερες που έχω δει και την συνιστώ ανεπιφύλακτα είναι η Rose Red στα ελληνικά Η Έπαυλη. Αυτή η ταινία είναι γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον ίδιο τον Stephen King, ο ίδιος έχει σκηνοθετήσει δύο ταινίες. Αν και η διαρκεί της ταινίας είναι 4 ώρες σε καθηλώνει πραγματικά. Η ιστορία που αναπτύσσεται έχει την βάση της σε πραγματικό γεγονός. Στην ταινία αυτή μου άρεσε τόσο το σενάριο και η σκηνοθεσία όσο και η φωτογραφία και οι ηθοποιοί. Όποιος δεν την έχει δει να σπεύσει.
Ο Stephen King ειλικρινά πιστεύω ότι είναι ο μαιτρ του τρόμου έχει έναν μοναδικό τρόπο να σε φέρνει αντιμέτωπο με τους μεγαλύτερου σου φόβους και να σου περνάει τόσο άμεσα συναισθήματα και εικόνες.
Αυτές τις δύο ταινίες αναφέρω για αρχή, θα υπάρξει και συνέχεια. Περιμένω να ακούσω απόψεις για τις ταινίες αυτές και τις αναφορές σας σε άλλες ταινίες ή σειρές του Stephen King.
"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"
το πρώτο που είχα διαβάσει ήταν το¨"Gerald's game" ή "games" δεν θυμάμε ακριβώς τον τίτλο, πανε χρόνια από τότε, τουλάχιστον 10!Αυτό το βιβλίο με είχε εντυπωσιάσει αρκετά αν και δεν είναι από τις πολύ γνωστές δουλειές του!
Το άλλο βιβλίο που έχω διαβάσει είναι"Οι Νυχτερίτες" όμορφο βιβλίο , καλοδουλεμένο, αλλά θα έλεγα πως ήταν περισσότερο φανταστικό και λιγότερο τρόμου, αν και σε αυτό δεν έλειπε η αίσθηση τρόμου που αναβλύζει σιγά σιγά συνήθως στα βιβλία του,
'Ενας τρόμος που περισσότερο καραδοκεί, παραμονεύει, καρτερεί, παρά ξαφνιάζει... τουλάχιστον έτσι έχω διαπιστώσει εγώ τον τρόπο του και το ύφος του! (αυτό πολύ πιθανόν να έχει γίνει ταινία και να μην έχει πέσει στην αντιληψή μου)
Οι ταινίες που έχω δει και μου άρεσαν ήταν οι εξείς:
"Κάρυ" το θεωρώ κορυφαίο, πανέμορφη ταινία,
"η λάμψη" και με τον Νίκολσον αλλά και η μεταγενέστερη παρόλου που σε κάποια σημεία δεν έμοιαζαν καθόλου, πολύ όμορφες ταινίες,
"Η καταιγίδα του αιώνα" καταπληκτικό αν και μεγάλο και κάπως μονότονο όσων αφορά τις εναλλαγές των σκηνικών, η ταινία καταφέρνει να σε κρατά σε τρομερή αγωνία μέχρι τέλους ώσπου ανακαλύπτεις ένα πολύ έξυπνο φινάλε... η ταινία αυτή μού άρεσε πολύ και μπορώ να πω πως γενικά ήταν πολύ όμορφο σαν σύλληψη! αξίζει να το δει κάποιος παρόλου τη μεγάλη διάρκεια!
"Το αυτό" πολύ καλό και ο τρόμος είναι πολύ μεγάλος και εκτός της συνηθισμένης τακτικής του τρόμου που καραδοκεί, αυτό είχε πολλές στιγμές που σε σόκαρε με τις απρ'οσμενες σκηνές του,το είδα σχετικά πρόσφατα ξανά και ομολογώ πως τρόμαξα.. ο Κλόουν είναι μοναδικός!
Επίσης πολλές από τις ταινίες του δεν που μου άρεσεν όπως :
"Κριστίν" όσες φορές και να το είδα μου φαινόταν γελείο,
ένα άλλο που δεν θυμάμε τίτλο αλλά είχε σχεσή με κάτι σκυλιά, μου είχε φανεί τελείως ανούσιο,
"Rose Red"μου φάνηκε μέτριο,
"The Stand" είχε βγει σε δύο κασσέτες, η πρώτη μου είχε φανεί εκπληκτική, φοβερή και η απογοήτευση όταν είδα την δεύτερη γιατί μου φάνηκαν όλα κλισσέ , χωρίς καμία πρωτοτυπία.. αυτό με χάλασε γιατί συνολικά η ταινία ήταν 6 ώρες!Τελικά δεν θα την έλεγα κακή γιατί παρόλου την απογοήτευση η ταινία μου έχει μείνει χαραγμένη στην μνήμη τόσα χρόνια, μάλλον μέτρια θα την έλεγα..
Είμαι σίγουρη πως έχω δει και άλλες ταινίες που έχουν βασιστεί σε βιβλία του King που αυτή την στιγμή μου διαφεύγουν...
Όταν θυμηθώ θα σπεύσω...
Ευχαιστώ...............
SIMORIL .......
Το μόνο βιβλίο που έχω διαβάσει είναι η Λάμψη και μου άρεσε πάρα πολύ.Παρόλο που είναι μεγάλο το διάβασα αρκετά γρήγορα γιατί ήθελα με αγωνία να δω πως εξελίσσεται η πλοκή.
Από ταινίες έχω δει την Καταιγίδα του αιώνα,την Έπαυλη,τη Λάμψη,και άλλο ένα αλλά δεν θυμάμαι τίτλο τις οποίες και γράφω κατά σειρά προτίμησης.Είναι μεγάλες ταινίες αλλά αξίζει τον κόπο να τις δει κανείς.
Προσωπικά, μία από τις ταινίες αυτές θεωρώ αξεπέραστη κι αυτή είναι "Η Λάμψη", φυσικά όχι η 6ωρη σύγχρονη και κουραστική διασκευή, αλλά η "original" του Στάνλεϋ Κιούμπρικ με πρωταγωνιστή τον Τζακ Νίκολσον...(και πως να μην είναι με τέτοιους συντελεστές...
)
Από τα βιβλία του, αντιθέτως, θεωρώ καταπληκτικά το "Αυτό" και το "Κοράκι" ("The Stand")...
ΥΓ : Έχει διαβάσει κανείς μια συλλογή διηγημάτων του, το "Εφιάλτες κι Ονειρότοποι";
Τωρα γυρνανε μια νεα ταινια παρμενη απο καποιο βιβλιο του στην οποια πρωταγωνιστης ειναι ο Τζωνυ Ντεπ.Λιγες
καλες ταινιες που βασιζονται στα βιβλια του και οποιος ειναι φαν του
Στεφεν και δεν τα εχει δει χανει:
1)Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ
2)ΛΑΝΓΚΟΛΙΕΡΣ(ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΠΤΗΣΗ 29 ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ)
3)ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ
4)ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΙΛΙ
"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"
"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"
Θα συμφωνήσω με τα γραφόμενα του/της durden alie ότι πολλά από τα έργα που έχουν γυριστεί και είναι βασισμένα σε βιβλία του Stephen King, δεν ανταποκρίνονται επάξια στις προσδοκίες του αναγνωστικού κοινού του King. Για τον λόγο αυτό εγώ προσπαθώ να διαβάζω πρώτα το βιβλίο και μετά να βλέπω την αντίστοιχη ταινία. Αυτό βέβαια με έχει κάνει να είμαι πολύ απαιτητικός με την ταινία, γιατί όταν έχεις διαβάσει ένα φοβερά καλογραμμένο βιβλίο, με πολύ καλές και αναλυτικές περιγραφές, με φοβερά ψυχογραφήματα όλων των χαρακτήρων και γενικά όλα αυτά που γράφει και σκέφτεται ο King, μετά όταν πάς και βλέπεις την ταινία την χαρακτηρίζεις ως μέτρια.
Έχω παρατηρήσει ότι σε αρκετά έργα του Stephen King, οι ηθοποιοί που παίζουν δεν είναι τόσο γνωστοί στο ευρύ κοινό, επίσης αν παρατηρήσετε σε αρκετές ταινίες του, κάνει και ο ίδιος ένα πέρασμα με έναν μικρό ρόλο. Στο Rose Red έκανε τον πιτσαδόρο, σε ένα άλλο έργο έκανε τον οδηγό λεωφορείου και πάει λέγοντας. Αν θυμάται κανείς καμία άλλη ταινία στην οποία έκανε πέρασμα ο King, να μας την αναφέρει.
Έχω διαβάσει το “Το Αυτό” πιστεύω ότι είναι κορυφαίο βιβλίο, ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχει γράψει, έχω δει και την ταινία η οποία μου άρεσε αλλά δεν ήταν αυτό που περίμενα. Συνέβη αυτό που έγραψα πιο πάνω, είχα διαβάσει το βιβλίο και καπάκι είδα το έργο, αυτό με έκανε να τα συγκρίνω και το έργο έχασε.
Επίσης έχω δει το “Η Καταιγίδα Του Αιώνα” το οποίο μου άρεσε πάρα πολύ και προτείνω σε οποίον δεν το έχει δει να το δει ανεπιφύλακτα. Δυστυχώς δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλό. Επίσης έχω δει το “Πράσινο Μίλι”, ενώ πρώτα είχα διαβάσει το βιβλίο, μπορώ να πω ότι η ταινία ήταν πάρα πολύ καλή, μου άρεσε πολύ και η σκηνοθεσία και οι ηθοποιοί, για να πω την αλήθεια στην αρχή δεν πίστευα ότι ο μαύρος που έπαιζε τον κεντρικό ρόλο θα μπορούσε να ανταποκριθεί επάξια στις απαίτησης του σεναρίου αλλά ευτυχώς με διέψευσε. Όσο για τον Tom Xanks τι να πω, σε όσα έργα του τον έχω δει είναι άπαιχτος το ίδιο και στο “Πράσινο Μίλι”.
Έχω διαβάσει και δύο πάρα πολύ ωραία βιβλία του King, αλλά δεν ξέρω αν έχουν γυριστεί και σε ταινία, το ένα είναι το “Αϋπνία” που μου άρεσε πάρα πολύ, σε αυτό το βιβλίο κάνει λόγο και για το εσωτερικό, για αυτό που βρίσκεται γύρο μας αλλά δεν μπορούμε να δούμε, όπως είναι οι αύρες των ανθρώπων, τα συναισθήματα και οι σκέψεις, επίσης κάνει λόγο και σε επίπεδα που βρίσκονται πάνω από εμάς και δεν μπορούμε να τα δούμε, σε αυτά λέει χαρακτηρίσθηκα ότι ο χρόνος κυλάει ποιο γρήγορα και ότι αυτοί που βρίσκονται σε αυτά τα επίπεδα ζουν σαφώς περισσότερο από εμάς και έχουν και περισσότερες δυνάμεις από τους ανθρώπους. Το άλλο βιβλίο λέγεται “Χρήσιμα Αντικείμενα” κορυφαίο βιβλίο και αυτό, σε φέρνει μπροστά σε φόβους που πάντα είχες αλλά δεν τους ήξερες. Ξέρει κανένας αν αυτά τα δύο βιβλία έχουν γυριστεί και σε ταινίες.
"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"
"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"