ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ιπταμενο αντικειμενο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ιπταμενο αντικειμενο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Ostria65 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
hunter1Μέλος
30/05/2011, 10:25:21
δηλαδη η καθημερινοτητα μας μεταβαλεται σε μια καθημερινοτητα "υποψιας"?

d.k

30/05/2011, 10:26:39
Καλή μου θα σου θυμίσω την ρήση του Θουκυδίδη “ΔΥΟ ΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΤΑΤΑ ΤΗ ΕΥΒΟΥΛΙΑ , ΤΑΧΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΟΡΓΗ”

Ας την έχουμε πάντα κατά νου στα δύσκολα (κυρίως) , για να μην βρισκόμαστε στη δύσκολή θέση να επαναλαμβάνουμε την λαϊκή παροιμία “ Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα”

Μην μας παρασύρουν σε θυμό, μετατρέποντας μας από σκεπτόμενους ανθρώπους σε όχλο, και έτσι να μπορούν πολύ εύκολα να μας χειραγωγούν.

Αυτή είναι η θέση μου.

30/05/2011, 10:28:43
quote:

δηλαδη η καθημερινοτητα μας μεταβαλεται σε μια καθημερινοτητα "υποψιας"?

d.k

“Υποψίας” ή “καχυποψίας” ?

30/05/2011, 11:13:17
Ενίοτε και "ψυχρανσία" ....

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
30/05/2011, 11:38:27
Γνωρίζεις κάτι που μου διαφεύγει?
Η μήπως φταίει ξανά η “αχαλίνωτη” φαντασία μου?

hunter1Μέλος
30/05/2011, 17:46:28
υποψια καχυποψια ψυχρανσια...

το σαγαπω μαγαπας γιαυτο που ειμαι/εισαι μας τελιωσε?

d.k

Black_SwanΜέλος
30/05/2011, 19:45:43
quote:

ΔΕΝ υπάρχει απόλυτη ανιδιοτέλεια μεταξύ ενός ζευγαριού. Πάντα θα υπάρχουν ενδόμυχες επιθυμίες και σκέψεις που επιμελώς θα αποσιωπούνται.
Σε αυτές τις περιπτώσεις οι σχέσεις είναι ΠΑΝΤΑ συμβατικές.
Εμπλέκονται τα “κατά συνθήκη” ψεύδη, βλέπεις.

Bέβαια γιατί αν υπάρξει απόλυτη ανιδιοτέλεια πολύ απλά δε θα αντέξουν ο ένας τον άλλο γιατί πόσες αλήθειες θα μπορέσουν να δεκτούν??? Και εδώ θα αναφέρω ένα παράδειγμα για να γίνω κατανοητή της Simone de Beauvoir με τον Sartr, ίσως το θεωρήσετε λίγο ακραίο αλλά ποιος μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι ήταν ειλικρινείς πάνω απο όλα με τους εαυτούς τους αλλά και μεταξύ τους για το τι θέλουν. Είχαν μια ελευθερία στη σχέση τους αλλά παρόλα αυτά συνέχιζαν να είναι μαζί. Άσχετα από το τι έκαναν δεν εξετάζω αυτό..ούτε τους αναφέρω για παράδειγμα προς μίμηση... είχαν όμως μια τόσο ειλικρινή σχέση ώστε να μπορέσουν να δεκτούν την αλήθεια ο ένας για τον άλλο, για αυτό άλλωστε και ξαναλέω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να υπάρξει μια τέτοια σχέση.

Δεν κατηγορώ τις συμβατικές σχέσεις αλλά σε μια συμβατική σχέση η αλήθεια είναι ότι κάποια πράγματα είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα θα μείνουν για πάντα κρυφά. Και αυτό δεν είναι κακό.. μην τρελενόμαστε...είναι απαραίτητο για να αντέξει η σχέση, όμως ούτε είναι ανάγκη να είμαστε καχύποπτοι.. απλά ανοιχτά αυτιά και μάτια να έχουμε και μπορούμε να καταλάβουμε αρκετά πράγματα για κάποιον. Και ξαναλέω δεν είναι ανάγκη να τα ξέρουμε όλα.. άλλωστε ξέρουμε τα πάντα για τον εαυτό μας??? ή ακόμα καλύτερα θέλουμε να ξέρουμε τα πάντα για τον πραγματικό εαυτό μας?

quote:

Μόνο με άτομα που ΔΕΝ εμπλέκονται υστερόβουλες σκέψεις, συμφέροντα, και σχέσεις εξάρτησης, θα μπορούσε να γίνει αυτό. Και δεν μπορεί να το κάνει ο καθένας, αν δεν έχει κάποιες γνώσεις της λειτουργίας και της σχέσης ασυνείδητου, προσυνειδητού, συνειδητού, μηχανισμών απόρριψης, συμβολισμών κλπ κλπ.

θέλει πολύ ωριμότητα, εμπειρία, αυτογνωσία, ξεγύμνωμα ψυχής και 0% κομπλεξισμό για να μπορέσει να λειτουργήσει αυτό... όπως το πιο πάνω παράδειγμα

hunter1Μέλος
30/05/2011, 20:10:57
ειναι περα απτο ξεγυμνωμα της ψυχης...ειναι μαλλον το ποσο κ τι ειμαστε ετοιμοι να δωσουμε...κ αντιστροφα το τι θελουμε να παρουμε...

αλλα μηπως τελικα τα παντα ειναι να φυγουμε απτο εγω κ να περασουμε στο εμεις?
λιγες ειναι οι περιπτωσεις που μεσα απτον αλλο βγαζουμε τις κακιες μας ή ζηταμε αυτα που δεν μπορουμε αυτα που δεν μπορουμε εμεις να δωσουμε?

d.k

31/05/2011, 00:02:12
Διάβασα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλες τις απόψεις και ομολογώ ότι κάθε μια είχε και ένα μήνυμα...ένα αίτημα της καρδιάς που εναγωνίως προσπαθεί και θέλει να βρεί δρόμους όμορφους , δρόμους αγάπης και αποδοχής , δρόμους όπου θα απαντηθεί αυτό που αποκαλείται ως "εν-είναι"...δρόμους που θα ενώσουν και θα ενωθούν οι καρδιές , επιφέροντας μια συνήχηση ψυχών για πρώτη ίσως φορά...ίσως μια αγωνιούσα ψυχή να βρεί τον εαυτό της και να αγγίξει τον δημιουργό της!
Όχι μην φαντασθείτε ότι εννοώ κάθε γήινης προέλευσης υπερβατικό..."Θεό"...κλπ....
Όχι φίλοι μου , εννοώ την μεθεξη αυτή που ενδεχομένως ορισμένοι να έχουν αισθανθεί αγγίζοντας και αφουγκραζόμενοι στοιχεία -κομματάκια της ίδιας τους της ψυχής...εκείνης που ενδεχομένως απελπισμένα εγκαταλείψαμε κατα την πρώιμη παιδική μας ηλικία , εκείνη την μικρή ενοικούσα και αμόλυντη ψυχούλα που μας έδινε αισιοδοξία ότι ολα θα πάνε καλά...εκείνη που γελούσε και έπαιζε με την ζωή , αμπόλιαστη απο την βρωμιά και την μιζέρια της γνώσης "των ενηλίκων της κοινωνίας μας"....
Άδολα πρωτο-ερωτευθήκαμε και δώσαμε εκείνο το πρώτο το φιλί...άδολα αγγίξαμε και αγγιχτήκαμε...άδλα σκεφθήκαμε την σχέση μας με τον/ην εκλεκτή της καρδιάς μας και άδολα κοιταχθήκαμε...άδολα σμίξαμε και άδολα περπατήσαμε χέρι-χέρι...μαγεία φάνταζε η ζωή...
Ας όψονται οι ειδικοί συμβουλάτορες που βρώμισαν εκείνο το αγνό και όμορφο κάνοντάς το σαν τα μούτρα τους....όλοι τους ανεξαιρέτως οι "καλοί" και ενδιαφερόμενοι για το "καλό" μας...
Φτάσαμε εδώ φίλοι μου...μια διαδρομη ενδεχομένως ξεχωριστή για τον καθένα αλλα λίγο πολύ όλοι μας περπατήσαμε σε μονοπάτια κοινά και δαιδαλώδη .... ώρα να βγούμε απο τον λαβύρινθο της "χθεσινής και της ξεπερασμένης σκέψης" , εκείνης που φρόντισαν ορισμένοι να επιβάλλουν -και το κατάφεραν- ως της μόνης σωστής , τόσο σωστής που κανέναν απο "δαύτους" ευτυχισμένο δεν έκαναν...και αυτό θα πρέπει -καα την άποψή μου- να είναι σημείο γνώσης και αναφοράς...!!!
Όχι δεν θέλουμε να προσγειωθούμε...δεν θέλουμε να ζήσουμε στην πραγματικότητα ετούτη , θέλουμε το όνειρο εκείνο το χαμένο αλλα ουδέποτε λησμονημένο...θέλουμε την ζωή μας ρε "γαμώτο" και δεν θα την αφήσουμε στα χέρια κανενός...ΚΑΝΕΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ...ΚΑΘΗΓΗΤΗ..ΠΑΠΠΑ..ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥ!!!
Σε μας δόθηκε , δική μας είναι και δεν την εκχωρούμε στα χέρια ΚΑΝΕΝΟΣ...και μπορούμε να την χειρισθούμε οι ίδιοι...
Το ερώτημα είναι αν θέλουμε και αν μπορούμε και αν πρωτίστως έχουμε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς μας συνέβη κάποια ορισμένη στιγμή....αν συνειδητοποιήσαμε και αν συνειδητοποιούμε τον ψυχολογικό βιασμό που υφιστάμεθα καθημερινά απο την εκδήλωση πάντα της "αγάπης" προς το πρόσωπό μας....
"Ψυχαναγκασμό" τον λένε...???

Μην δίνετε σημασία φίλοι μου , ο Εαρινός ξεσάλωσε....
Μετα-μεσονύχτια παραληρήματα...

31/05/2011, 00:11:01
Εαρινε ,μηπως απο μονος σου σταματησες τα φαρμακα

31/05/2011, 00:22:06
quote:

Εαρινε ,μηπως απο μονος σου σταματησες τα φαρμακα

Καλώς το φάντασμα!!!
Τι κάνεις Σταυρο?
Δεν του προτείνεις κανένα βότανο για θεραπεία?
Απο τον κήπο σου!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

31/05/2011, 00:28:43
Προτεινω Νικ αυξητικη,τεστοστερονη μαζι.

31/05/2011, 00:28:47
Ρε κάθαρμα της κοινωνίας και ο άλλος απο πάνω εκεί που πρωτολάλησε...
Μόλις ήπια τσουκνίδα με ταραξάκο...λές/έτε να φταίει αυτό άραγε..???

31/05/2011, 00:32:58
Να πινεις χυμο ροδι με σταφυλι Εαρινε ,καλο και εε τονωτικο

31/05/2011, 00:42:19
quote:

Αυτο το λες σοβαρά ή κάνεις πλάκα?
Δεν το ήξερα.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

31/05/2011, 00:45:46
quote:

quote:

Αυτο το λες σοβαρά ή κάνεις πλάκα?
Δεν το ήξερα.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Ναι Νικ μιλω σοβαρα για αυτο ,κυκλοφορει στα σουπερ μαρκετ σε γυαλινη συσκευασια και ειναι και λιγο τσιμπημενο στην τιμη του για την ποσοτητα του,αλλα ειναι πολυ καλο δοκιμασετο και πες μου.Εναι πολυ καλο αντιοξειδωτικο και καταπολεμα τις ελευθερες ριζες.

Edited by - stiv on 31/05/2011 00:48:16

31/05/2011, 00:46:04
Δεν το ήξερες , μα το έμαθες...είδες???

31/05/2011, 00:47:22
Γηράσκω αεί διδασκόμενος Δήμο.

Θα το δοκιμάσω Σταυρο.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

31/05/2011, 00:48:26
Πάρε L-ARGININE και πές μου......και στα φαρμακεία υπάρχει και λίγο ιπποφαές..θα σπινιάρεις Νίκ...

31/05/2011, 00:50:54
quote:

Πάρε L-ARGININE και πές μου......και στα φαρμακεία υπάρχει και λίγο ιπποφαές..θα σπινιάρεις Νίκ...

Εαρινε λεγεται l garnitine