ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ.. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ.. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ψηλός30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
03/02/2009, 23:04:05
Μα αγαπητέ gilgamesh, αυτό που κάνεις εσύ με μενα λέγεται
αφορισμός....Εγώ διαχωρίζω έννοιες..Εσύ με κατατάσεις σε μια
κατηγορία...Υπάρχει, ξέρεις διαφορά απο το
να διαχωρίζεις άτομα....
Αυτό το αφήνω σε σένα....
Όσο για το τρίο συμμαχία που μου βγάζεις..Τι να πω; Βλέπεις
κόντρες; Εγώ κάνω διάλογο, τον αντέχεις; Με ...διάλογο, όχι με
υπεκφυγές....
Και φυσικά σε καμία περίπτωση, δεν θα μου λείψει ένας τόσο γόνιμος
διάλογος..Οπότε, ας μην ξαναασχοληθούμε και μεταξύ μας....

Επιστρέφοντας στο θέμα, περί του Θεού, να πούμε ότι η αντίληψη του Θεού,δεν μπορεί να συνειδητοποιηθεί απο ένα άνθρωπο μερικό,΄οπως είμαστε σήμερα.Είμαστε πολύ λίγοι...
Αλλά η υπόσταση του Θεού, πληρεί τα πάντα..Βρίσκεται παντού γύρω
μας με μια σοφία που τον διακρίνει, ένα θεικό άγγιγμα που δείχνει ότι είναι Αυτός....
Απο τον κόσμο, απο κεί μπορούμε να δούμε και αισθανθούμε τον Θεό
και όσο το βλέπουμε, θα καταλαβαίνουμε ότι ότι πεθαίνει είναι
μακρυά απο το Θεό, ενώ ότι πάει κοντά του ζει για πάντα.....

Think_MathΜέλος
04/02/2009, 03:36:57

Φίλε trexagireve:
quote:
"Στην επιστήμη το χάος ορίζεται σαν την εξαιρετικά ευαίσθητη εξάρτηση της κίνησης από τις αρχικές συνθήκες. Η απρόσμενη μεταβολή στις αρχικές συνθήκες είναι το στοιχείο του χάους - της αταξίας- που εκδηλώνεται σε μια τακτική και σταθερή φυσική διαδικασία...
...
Από τη μια το χάος της απροσδιοριστίας στο μικρόκοσμο και από την άλλη η χαοτική δυναμική του μακρόκοσμου, με τους πλανήτες να κινούνται σε απρόβλεπτες τροχιές."

Εσύ απο το παραπάνω κείμενο κατάλαβες οτι η επιστημη του χάους κατάργησε όλους τους νόμους που ξέραμε , και αρχισαν να ίσχύουν οι αντίθετοι τους ?

Και σε ξαναρωτάω :
Ποιόν νόμο η θεωρία του χάους κατάργησε , η ... σου είπαν οτι κατάργησε ?

Ποιός επίσης σου είπε οτι το Χάος είναι κάτι καινούργιο για την επιστήμη , ενω προβληματίζει τους επιστήμονες εδώ και περισσότερο απο έναν Αιώνα ?

http://users.auth.gr/~jamal/3bp/3bp.htm
Για κάνε ένα κλικ εδώ και διάβασε την ιστορική αναδρομή .

Δυστυχώς οι χριστιανικές ιστοσελίδες που διαβάζεις σε παραπληροφορούν φίλε μου ...

quote:
Καταρχήν,αγαπητέ φίλε think math ηρεμησε, άσε τους
αφορισμούς και τους υψηλούς τόνους...Ακόμη έχουμε δημοκρατία,
επιτρέπεται να έχουμε δική μας άποψη...

Στην Ελλάδα έχουμε πρόβλημα ώς λαός γιατί όλοι , έχουμε άποψη για τα πάντα .
Για να έχεις άποψη για "κάτι" πρέπει κατάρχην να γνωρίζεις αυτό το "κάτι" σε επαρκή βαθμό .
Το προβλημα σου είναι οτι στα θέματα που συζητάμε εδώ έχεις πλήρη άγνοια , την οποία η παραπληροφόρηση που δέχεσαι την επιδεινώνει .

Συνεπώς το δικαιωμα σου να έχεις άποψη δεν συναπάγεται οτι έχω την υποχρέωση να την συζητήσω μαζί σου .
Οχι γιατί σε υποτιμώ , η έχω κάτι προσωπικο μαζί σου , αλλά γιατί δεν θέλεις να κάνεις συζήτηση , αφού δεν παίρνεις θέση σε αυτά που σε ρωτάω .
Επαναλαμβάνεις συνεχώς τα ίδια πράγματα και βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα που δεν στηρίζονται πουθενά , προσπαθώντας να πείσεις τον εαυτό σου οτι η επιστήμη αυτοκαταργήθηκε απο μία ... θεωρία της ... αρα υπάρχει σίγουρα Θεός που μας κάνει και... πλάκα . .
Δεν νομίζω οτι οποιαδήποτε συζήτηση μεταξύ μας έχει κάποιο νόημα .

φίλε gilgamesh :

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια .
Τώρα σε αυτά που με ρώτησες :

quote:
1) Το σωματίδιο Higgs εάν όντως βρεθεί θα επιβεβαιώσει τη θεωρία του Big Bang όπως έγραψες. Ο Steven Hawkings όμως θεωρεί ότι δεν μπορεί να ενοποιήσει τις θεωρίες της φυσικής αυτό το σωματίδιο. Γνωρίζεις γιατί?

Ο Hawking ήταν αρνητικός απο την αρχή στο όλο εγχείρημα , και υποστηρίζει μάλιστα οτι το σωματίδιο Higgs ακόμα και αν υπάρχει είναι αδύνατον να εντοπιστεί , λόγω των κβαντικών ανωμαλιών που εμφανίζονται στα ύψη των ενεργειών που απαιτούνται για τον εντοπισμό του . Ακόμα δε υποστηρίζει οτι λογω της πιθανής δημιουργίας μίνι μαυρων τρυπών κατα την διάρκεια του πειράματος , έστω κι αν αυτές έχουν απειροελάχιστο χρόνο ζωής , κάθε ιχνος του σωματιδίου θα εξαφανιστεί , κάνοντας αδυνατο τον εντοπισμό του .
Βασικά νομίζω οτι η αντιδικία αυτή έχει να κάνει με το γεγονός οτι ο Hawking ώς κοσμολόγος έχει διαφορετικά ενδιαφέροντα σχετικά με το πείραμα , σε σχέση με τους φυσικούς της σωματιδιακής φυσικής .
Ισως να τον ενδιαφέρει περισσότερο η ερευνα να στραφεί περισσότερο στο δικό του επιστημονικό πεδίο που είναι οι μαυρες τρύπες και η "ακτινοβολία Hawking" .
Ισως ο ίδιος να αντιλαμβάνεται απο τη σκοπια του διαφορετικά το όλο εγχείρημα , και να μήν αποδέχεται απόλυτα το καθιερωμένο μοντέλο της σωματιδιακής φυσικής , έχοντας κατα νου μία άλλη εναλλακτική πρόταση .
Ισως η αντιδικία αυτή να έχει να κάνει και με τα επόμενα βραβεία νόμπελ στα οποία είναι πιθανός υποψήφιος και αυτός αλλά και ο Higgs .
Οπως και να έχει , η ώρα της αλήθειας πλησιάζει και σύντομα θα ξέρουμε ποιός ειχε τελικά δίκιο.

quote:
Το θεωρώ σημαντικό ερώτημα γιατί εάν η ίδια η επιστημονική κοινότητα δεν είναι ενωμένη δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσουμε να αποδείξουμε ότι διαφορετική είναι η προσέγγιση του ανθρώπου για το "Θεό" από αυτό που πραγματικά είναι.

Εκ' των πραγμάτων , και μπροστά σε ένα νέο πεδίο σημαντικών ανακαλύψεων Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει απόλυτη συμφωνία για όλες τις παραμέτρους του πειράματος . Αυτό είναι λογικό .
Ομως οι διαφωνίες αυτές θα επιλυθούν ούτως η άλλως στην πράξη , απο τα αποτελέσματα που θα προκύψουν .
Δεν νομίζω οτι τίθεται ζήτημα επιστημονικού διχασμού .

quote:
2) Για το πείραμα "Νέστωρ". Φανταζόμουνα ότι το γνώριζες ήδη, δεν σου κρύβω ότι εγώ το έμαθα μόλις δυο μέρες πριν και κάθησα και είδα και δίαβασα δυο πράγματα για αυτό.
Ομολογώ ότι ήταν θαυμαστό αυτό που επιχειρούν να πράξουν.
Άκουσα ότι, αυτά τα σωματίδια με τη μη μηδενική βάση όπως και τα άλλα δυο είδη, έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν πληροφορίες και ενέργεια διαμέσου της ύλης.
Κάτι τέτοιο μπορεί να θεωρεί ένα βήμα πιο κοντά σε συμπαντικές έννοιες που προσεγγίζουν το "Θεϊκό"?

Ισως . Το σίγουρο είναι οτι ανοίγουν νέα πεδία έρευνας για την φυσική .
Γεγονός είναι πάντως αυτό που αναφέρεις , οτι τα νετρίνα δηλαδή μπορούν να μεταφέρουν χρησιμες πληροφορίες για συμπαντικά γεγονότα καθώς για παράδειγμα Nετρίνα που εκπέμφθησαν από εκρήξεις των υπερκαινοφανών αστέρων (supernova) πολλές χιλιάδες χρόνια πριν, φτάνουν στη γη τώρα. Tα νετρίνα αυτά μεταφέρουν το 99% της ενέργειας του αστέρα προς τα έξω και δίνουν πληροφορίες για το σύμπαν πολύ πριν την γέννηση του ανθρώπου στη γη.
Οι πληροφορίες αυτές μπορούν μας μεταφέρουν "είκονες" του σύμπαντος απο τα απώτατα όρια του , καθώς τα νετρίνα αλληλεπιδρούν ελάχιστα με την υπόλοιπη ύλη και ουσιαστικά παραμένουν σχεδόν αμετάβλητα απο την στιγμή που δημιουργήθηκαν.

04/02/2009, 09:51:13
Δεν ξέρω τι εννοείς φίλε think math, γιατί,εγώ
δεν τόνισα αυτό που εσύ υποδεικνύεις απο το κείμενο
που παρέθεσα, αλλά ότι η επιστήμη αναγνώρισε μια τάξη πίσω απο
το χάος που έβλεπαν τόσα χρόνια, μια αρμονία που το διέπει
και φυσικά, απο κει κι έπειτα οι νόμοι που προήλθαν απο'
τις νέες έρευνες είναι που καταργούν νόμους που έως τώρα
σεβόμασταν, όπως ότι το χάος δεν διέπεται απο νόμους, όσον
και πολλά άλλα που αποδεικνύουν την αναδίπλωση της επιστήμης,
άμα τη ευρέσει των νέων στοιχείων...
Θέλεις να δούμε νόμους, ώστε να εγκρίνεις αυτό που αποδέχεται
η επιστημονική κοινότητα,την σοφία ενός δημιουργού πίσω απο την
Πλάση, που μέχρι τώρα πιστευότανε ότι απλά νόμοι υπάρχουν που
διέπουν τα πάντα;Ή θα κάνουμε διάλογο, χωρίς υπεκφυγές;
Καλύτερα, πιστεύω διάλογο για να βγει και κάτι...Λοιπόν:

"Τίποτε στη φύση δεν είναι τυχαίο. Ένα πράγμα μπορεί να φαίνεται τυχαίο μόνο εξαιτίας της ελλιπούς μας γνώσης.
Μ. Σπινόζα

"Ο Ντετερμινισμός ή αιτιοκρατία είναι η θεωρία που ισχυρίζεται πως οτιδήποτε συμβαίνει στο σύμπαν καθορίζεται επακριβώς από πρότερες συνθήκες.Πρόεκυψε, δε απο τις πρώτες μέρες της θεωρίας του χάους.
Αν αυτή η θεωρία είναι σωστή, τότε οτιδήποτε συμβαίνει στο σύμπαν, είτε ανήκει στο παρελθόν, είτε στο παρόν είτε στο μέλλον, είναι κατ’ αρχήν παραγωγικά εξηγήσιμο. Η έννοια αυτή διαφέρει από το μοιραίο, την ειμαρμένη των Αρχαίων Ελλήνων και από το φαταλισμό, γιατί ενώ για το φαταλισμό η ανάγκη είναι έξω από τα πράγματα, είναι υπερβατική και η φύση υπακούει σε μια δύναμη δυνατότερη από την ίδια για το ντετερμινισμό είναι μέσα στα πράγματα, σύμφωνα με μια αλύγιστη νομοτέλεια (Θεοδωρίδης, 1955). Σύμφωνα με τη φιλοσοφική αυτή τάση, η οποία επηρέασε ιδιαιτέρως την επιστημονική σκέψη από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, είναι αποδεκτή η ύπαρξη μιας καθολικής αιτιώδους και νομοτελειακής συνάφειας όλων των φαινομένων. Δεν υπάρχουν ανεξήγητα ή τυχαία γεγονότα. Η κατ’ εξοχήν διατύπωση του ντετερμινιστικού δόγματος που στηριζόταν στην μαθηματική ανάπτυξη του διαφορικού λογισμού και που αναφέρεται πιο συχνά είναι αυτή που προέρχεται από το έργο του Λαπλάς «Αναλυτική Θεωρία των Πιθανοτήτων», η οποία αποτέλεσε το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής και αποκαλείται διάνοια ή δαίμονας του Λαπλάς έχει ως εξής: Αν υπήρχε μια διάνοια που να διαθέτει τη γνώση του συνόλου των δυνάμεων που κυβερνούν τη φύση, καθώς και της αντίστοιχης κατάστασης των όντων που την απαρτίζουν, μια διάνοια τέτοιου μεγέθους που να είναι σε θέση να υποβάλλει όλα αυτά τα δεδομένα σε ανάλυση, τότε θα μπορούσε να συμπεριλάβει μέσα στον ίδιο μαθηματικό τύπο τόσο την κίνηση των μεγαλύτερων σωμάτων του σύμπαντος όσο και αυτή των μικρότατων ατόμων. Για μια τέτοια διάνοια τίποτα δεν θα ήταν αβέβαιο, το μέλλον αλλά και το παρελθόν, θα ξανοιγόταν ολοκάθαρα μπροστά στα μάτια της" (Λαπλάς, 1814/1951)

Απο αυτά ώς εδώ, εσύ δεν πιστεύεις ότι έχουμε ανατροπή της
ισχύουσας τάξης και νομοτέλειας της φύσης των πραγμάτων;

Και φυσικά δεν θα σχολιάσω την διάκριση που σε...διακρίνει εις
βάρος μου,απλά,επειδή είναι βασικό συνταγματικό δικαιωμα του κάθε πολίτη, να έχει άποψη, προσπάθησε να ζεις στην εποχή μας κι όχι σε εποχές που τις έσκιαζε η φοβέρα....
Η επιστήμη δεν καταργήθηκε απο μια θεωρίας της, αλλά διαπισώνοντας
τις νέες θέσεις ερί χάους, είδε ότι οι κινήσεις που έβλεπε μέχρι
τώρα, είχαν άλλες κινήσεις απο πίσω τους, που τις ρύθμιζαν...
Αυτό είναι αρκετά σοκαριστικό για μια επιστήμη που πίστευε ότι υπήρχε απλά μια αιτία κι ένα αποτέλεσμα....
Το αν θέλεις να συζητήσεις ή να εννοήσεις και να σταματήσεις να
κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, είναι δικό σου θέμα, όχι δικό μου
εγώ μπήκα να πούμε καμιά κουβέντα, όχι απαράιτητα με σένα, αλλά γιατί όχι...Να νικήσει και μια φορά το πνεύμα, όχι μόνο οι μικροεγωισμοί....

Think_MathΜέλος
04/02/2009, 11:30:14

trexagireve :

quote:
Δεν ξέρω τι εννοείς φίλε think math, γιατί,εγώ
δεν τόνισα αυτό που εσύ υποδεικνύεις απο το κείμενο
που παρέθεσα, αλλά ότι η επιστήμη αναγνώρισε μια τάξη πίσω απο
το χάος που έβλεπαν τόσα χρόνια, μια αρμονία που το διέπει
και φυσικά, απο κει κι έπειτα οι νόμοι που προήλθαν απο'
τις νέες έρευνες είναι που καταργούν νόμους που έως τώρα
σεβόμασταν, όπως ότι το χάος δεν διέπεται απο νόμους, όσον
και πολλά άλλα που αποδεικνύουν την αναδίπλωση της επιστήμης,
άμα τη ευρέσει των νέων στοιχείων...

Δεν αντιλαμβάνεσαι οτι φάσκεις και αντιφάσκεις συνεχώς ?

"κι έπειτα οι νόμοι που προήλθαν απο'τις νέες έρευνες είναι που καταργούν νόμους που έως τώρα σεβόμασταν, όπως ότι το χάος δεν διέπεται απο νόμους "

Εν πάσει περιπτώση , αν η επιστήμη ανακαλύψει κατι καινούργιο και αναθεωρήσει κάποια πράγματα αυτό τι σημαίνει ?
Οτι καταργείται η επιστήμη ?

quote:
Θέλεις να δούμε νόμους, ώστε να εγκρίνεις αυτό που αποδέχεται
η επιστημονική κοινότητα,την σοφία ενός δημιουργού πίσω απο την
Πλάση, που μέχρι τώρα πιστευότανε ότι απλά νόμοι υπάρχουν που
διέπουν τα πάντα;Ή θα κάνουμε διάλογο, χωρίς υπεκφυγές;
Καλύτερα, πιστεύω διάλογο για να βγει και κάτι...Λοιπόν:

Τι αποδέχεται η επιστημονική κοινότητα ?
Εχεις σοβαρο πρόβλημα ...
Μάλλον θα αναφέρεσαι στο τι αποδέχεται ο απολογητής .

quote:
"Τίποτε στη φύση δεν είναι τυχαίο. Ένα πράγμα μπορεί να φαίνεται τυχαίο μόνο εξαιτίας της ελλιπούς μας γνώσης.
Μ. Σπινόζα

"Ο Ντετερμινισμός ή αιτιοκρατία είναι η θεωρία που ισχυρίζεται πως οτιδήποτε συμβαίνει στο σύμπαν καθορίζεται επακριβώς από πρότερες συνθήκες.Πρόεκυψε, δε ...
... Για μια τέτοια διάνοια τίποτα δεν θα ήταν αβέβαιο, το μέλλον αλλά και το παρελθόν, θα ξανοιγόταν ολοκάθαρα μπροστά στα μάτια της" (Λαπλάς, 1814/1951)

Κάνε μου ανάλυση του κειμένου που αντέγραψες και εξηγησέ μου σε τι συνίσταται η "ανατροπή της ισχύουσας τάξης και νομοτέλειας της φύσης των πραγμάτων" που αναφέρεις ,και τι αποδεικνύει για σένα αυτο .

quote:
Και φυσικά δεν θα σχολιάσω την διάκριση που σε...διακρίνει εις
βάρος μου,απλά,επειδή είναι βασικό συνταγματικό δικαιωμα του κάθε πολίτη, να έχει άποψη, προσπάθησε να ζεις στην εποχή μας κι όχι σε εποχές που τις έσκιαζε η φοβέρα..

Εχεις μπερδευτεί .
Η επιστήμη δεν είναι πολιτική , ούτε κοινωνικό ζήτημα να λέει ο καθένας την άποψη του όπως τον βολεύει . Μπορεί εσύ να έχεις την άποψη οτι 1+1=3 αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι οι επιστήμονες πρέπει να σε πάρουν στα σοβαρά .

quote:
Η επιστήμη δεν καταργήθηκε απο μια θεωρίας της, αλλά διαπισώνοντας
τις νέες θέσεις ερί χάους, είδε ότι οι κινήσεις που έβλεπε μέχρι
τώρα, είχαν άλλες κινήσεις απο πίσω τους, που τις ρύθμιζαν...
Αυτό είναι αρκετά σοκαριστικό για μια επιστήμη που πίστευε ότι υπήρχε απλά μια αιτία κι ένα αποτέλεσμα....

Το παραπάνω που λές είναι ούτως η άλλως άτοπο , γιατί η επιστήμη έχει καταργήσει την αιτιοκρατία ώς γενική αρχή όλων των φαινομένων εδώ και έναν αιώνα , αλλά πες μου τέλος πάντων που θέλεις να καταλήξεις ?

Και αυτή την φορά φρόντισε να μην κατεβάσεις άλλο σεντόνι .
Να αναλύσεις πρώτα αυτά που κατέβασες , για να αντιληφθώ τι ακριβώς υποστηρίζεις γιατι ακόμα δεν το έχω καταλάβει .
Μπορείς στο επομενο μήνυμα να ξεκαθαρίσεις τι θέλεις να πείς ?

04/02/2009, 11:56:52
Αρκετά άτομα σε διάφορα φόρουμ, νομίζουν ότι οι
άλλοι είναι χαζοί,παίρνουν ύφη διδακτόρων, φίλε think math, επιχειρώντας να παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο και τανάπαλιν,
προκειμένου να κάνουν την αυτοπροβολη και το κομμάτι τους....
Βέβαια, ότι και να κάνουν, στο τέλος,θέλει δεν θέλει κανείς,
αποδεικνύεται ότι οι κόντρες, μόνο θέμα εγωισμού είναι κι όχι
αυνενοησίας...
Στην ουσία συμφωνούμε σε ολα,φίλε μου, αλλά δεν σε πάει να
συμφωνήσεις με τον κουτοχριστιανό και γι αυτό, παρά το ότι
λέμε τα ιδια, ότι η επιστήμη άλλαξε τον τρόπο που βλέπει τα
πράγματα και αναθεωρεί όσα λέει τοσους αιώνες, προσπαθείς να το
βγάλεις απέναντι!!! Μιλάμε για κόλλημα....

Καλά, πιστεύεις ότι διδάσκεις πουθενά ή κάνεις ερωτήσεις;
Φίλε μου, αν θέλεις,μπορείς να συζητήσεις όσι για το πως έχουν τα
πράγματα, έ, άσε να ξέρουν κι οι άλλοι...Δεν είμαστε απο
άλλο πλανήτη..Τι ψώνιο είναι αυτό με το πόσα ξέρει ο καθένας;

Ελληνικά καταλαβαίνεις ή επικοινωνείς μόνο με τον αφαλό σου;
Ρε άνθρωπε, λέμε ότι όλα έχουν άλλη έκταση απο αυτή που γνωριζουμε
και αυτο διαφαίνεται όλο και περισσότερο, εσύ, όταν όλοι συνειδητοποιούν το πόσο άγνωστος είναι ο νόμος που διέπει τον κόσμο γύρω μας, προσπαθείς να είσαι ο εκφραστής της παλιάς επιστήμης;..
Μένεις πίσω, το κατάλαβες;

Think_MathΜέλος
04/02/2009, 12:59:49

Φίλε trexagireve αν θέλεις να συνεχίσεις να λές κοτσάνες χωρίς να απαντάς σε αυτά που σε ρωτάνε , και να βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα οτι δήθεν συμφωνούμε , μπορείς να συνεχίσεις να το κάνεις και είναι πρόβλημα σου .

Αλλά να λες εμένα εκφραστή της παλιάς επιστήμης ενώ εσυ δεν ξέρεις για την επιστήμη την τύφλα σου , αυτό είναι πραγματικά κωμικοτραγικό .

Μήπως αναγνωρίζεις επιτελους , γιατί δεν σε παίρνει στο forum κανένας στα σοβαρά ?

04/02/2009, 13:24:28
Αγαπητέ think math, με αναγκάζεις να κατέβω στο επίπεδο
σου, πράγμα που δεν με ευχαριστεί κι όλας....
"Μωραίνει Κύροις ον βούλεται απωλέσαι..."Αγόρι μου
σε ποιό σύλλογο μετριοφρόνων να σε πρωτογράψουμε; Θα πάρεις
όλα τα βραβεία....Κουλάρισε λίγο...
Το αν εσύ ή κάποιοι αρχαιολάτρες, πιστεύουν ότι μπορεί
να έχει σημασία η γνώμη τους, αν κρίνουμε απο την πίστη του
καθενός, καταλαβαίνεις ότι φεύγει εντελώς απο το θέμα της συζήτησης και πάμε στο "me, myself and I"...Εκεί δεν μπορώ
να σε ακολουθήσω...Έχω αρκετά καλύτερα πράγματα να κάνω...
Και φίλε μου δεν ξέρεις πόσο με κολακεύει τέτοια άτομα να έχουν
αυτή τη γνώμη για μένα....Δείχνουν πόσο εθελοτυφλούν, τίποτε
άλλο...Όπως επίσης και τι διάλογο έχουν μάθει να κάνουν...
Αν τα έλεγε κανείς λογικός άνθρωπος μπορεί να το συζητούσα, αλλά με τέτοιες απρέπειες ,σαν τις δικές σου, έ,....Σε περιπτώσεις ατόμων ....τέτοιας πόρωσης, δείχνει να θελει αλλαγή επιπέδου,
η υπόθεση...

Και ποιός είσαι ρε καλόπαιδο, να την έχεις δει τόσο χάι με την
πάρτη σου; Ο γιός του ανέμου ή του ..πάρτα όλα;
Σύνελθε, όταν δεν μπορείς να μιλήσεις, βρίζοντας, δείχνεις μόνο ότι
χάνεις την ψυχραιμία σου...Τίποτε άλλο...

Όσο για το κωμικόν και το τραγικόν της υπόθεσης, θα σε εκπλήξει πόσες πλευρές έχει...Ποιό πολλές απο όσες ο ...Πάνας μπορούσε να σκεφτεί...
Τέλος, έχεις δικαίωμα να έχεις την όποια γνώμη για σένα, αλλά, χρειάζεται καμιά φορά να κοιταζόμαστε και στον καθρέφτη...Λέει αλήθειες...

04/02/2009, 13:47:03
quote:
Think_Math
Μήπως αναγνωρίζεις επιτελους , γιατί δεν σε παίρνει στο forum κανένας στα σοβαρά ?

Μα... γιατί το λες αυτό φίλε μου;

macedon

04/02/2009, 14:11:53
Παιδιά το θέμα αυτό δε γίνεται να λύσει τιποτα μεταξύ άθεων και πιστών.

Αυτό γιατι-κατα τον χριστιανισμό- ο θεός δημιούργησε το σύμπαν όντας έξω απο αυτό(το λέω απλά τώρα). Επομένως οι πιστοί δεν θα έχουν ποτέ ουσιαστικό λόγο να πάψουν να πιστεύουν και οι άθεοι δεν θα γίνουν ποτέ ουσιαστικό λόγο να γίνουν πιστοί αν τουλάχιστον δεν ζήσουν κάποια προσωπικη θεόδοτη εμπειρία.

Τόσο απλό.

Και όπως πάντα όταν τελειώνουν οι ουσιαστικές παραθέσεις στοιχείων και απόψεων τα θέματα μετατέρπονται σε μπου..** μετα συγχωρήσεως, επειδή τότε όλοι αρχίζουν να κρίνουν ο ένας τον άλλο και να διαπληκτίζονται.

Απο κει κ πέρα εγώ όντας χριστιανός δεν μου αρέσει η στασή ούτε των μεν πιστων ούτε των μεν άπιστων. Είμαι και απ τους δύο απογοητευμένος(απο κάποια μέλη βέβαια λιγότερο και απο άλλα περισσότερο).

Για μένα αυτή τη στιγμή ο μόνος ουσιαστικός λόγος που έχω να συν-υπερασπιστώ χριστιανικά/πιστά μέλη του φόρουμ είναι γιατί αποτελούν μειωψηφία. Καθώς και γιατί πολλοί έχουν γνώσεις να παραθέσουν που εγώ δεν έχω. Αποτελούν δηλαδη και πηγη νέων πληροφοριών για μένα(ιστορικών, θεολογικών κ άλλων). Αντιστοιχα πληροφορίες ανάλογου περιεχομένου παίρνω και απο καποιους άθεους(λέω κάποιους γιατι υπάρχουν και μερικοί "Κακαουνάκιδες").
Αυτά..

http://www.youtube.com/watch?v=V1smgz-px1Q&feature=related
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 04/02/2009 15:30:41

04/02/2009, 14:14:56
Εντρυφούμε πάντοτε φίλε Μακεδόν στις εμπειροστατομένες
θέσεις σου....
Και φυσικά πάντα σε ακαδημαικό επίπεδο....