- To παράδοξο του Fermi (περί εξωγήινων πολιτισμών) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Αριστοτέλη,Θεάρεστη πράξη η αγάπη και η πίστη στο Θεό πράγματι.Μάλιστα θα έλεγα ότι όταν αγαπάμε κάποιον πραγματικά,θάλουμε να γίνουμε "ένα μαζί του".Αληθινά,τρομερό συναίσθημα και τρομερή επιθυμία!Όταν όμως το "έτερον ήμισυ" είναι ο Θεος τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα...
Αυτό που θέλω να πω.Ποιος μας έδωσε το ελεύθερο να δίνουμε εντολές και να καταδικάζουμε ανθρώπους με άλλες απόψεις(σε σημείο μάλιστα να ζητείται η θανάτωση αυτών που απλά ψάχνουν το Θεό σε άλλο μονοπάτι);Ποιος μας έδωσε την άδεια να ζητούμε την τιμώρηση,τη σπίλωση της αξιοπρέπειας και της ύπαρξης ενός ανθρώπου που δέχεται το θεό στις δικές του Ανθρώπινες δυνάμεις;Ποιος άφησε τους Πανσοφους,Πανάγαθους και πάντα σωστούς ιεράρχες να κρίνουν τι είναι ανήθικο και τι όχι ως προς την πίστη;Ο Θεος;Οντως,είναι πολλοι οι άθεοι που αμφισβήτησαν την ύπαρξη του θεού.Δεν είδα όμως το θεό να θίγεται.Είδα την οργή των εκπροσώπων του όμως(Ιερά Εξέταση,Σταυροφορίες,Πασης φυσεως λογοκρισίες,ένας Ηρωας Σαβοναρόλα που έκαιγε βιβλία προς τιμήν του Ιησού Χριστού,ο Ιουστινιανός και ο ακόμα καλύτερος προκάτοχός του Θεοδόσιος ο <<Μεγας>> με τα σύνδρομα του αντεστραμμένου Νέρονα και άλλα τόσα).Λες και ο Θεός ζήτησε ποτέ να έχει εκπροσώπους επί γης που να αποκτούν εξουσία στο <<ποίμνιο>>.Αλλο καθοδηγώ και άλλο διατάζω.
Ακόμα και ο θεός έδωσε το δικαίωμα επιλογής στον άνθρωπο.Ποιοι λοιπόν νομίζουν ότι είναι οι ιερείς;Αυτοί οι ιερείς που μαζεύουν χρήματα για να ασφαλιστεί κοινωνικά η ταπεινότητα της αποστολής τους;Αυτοί που καταπιέζουν τις Ανθρώπινες ορμές τους και καταφεύγουν σε ανοσιουργήματα χειρότερα από αυτά που πολεμά το δόγμα τους;
Φυσικά δεν είναι μονο οι χριστιανοί οι θύτες.Θύτης είναι κάθε θρησκεία που κατάφερε να ερμηνεύσει κατα το συμφέρον του τον κατα τα άλλα Θείο Λόγο μπλέκοντας το ήθος με το φόβο της τιμωρίας εξ ουρανού,την αγάπη των πιστών με τα κονδύλια,την πίστη με τις παρωπίδες.
Ο θεός δε χρειάζεται ιερείς.Οι ιερείς δε γνωρίζουν τον λόγο του.Γνωρίζουν όμως πολύ καλά τις ανάγκες τους...και συνήθως η ανάγκη για εξουσία,χρήμα και επιρροή υπερισχύει της ανάγκης για πίστη και πνευματικό φως.Διαχωρίζω βέβαια τους ιερείς που διεξάγουν έντιμα το έργο τους για λόγους που μόνο οι ίδιοι ξέρουν.
Τέλος.Ο Αισχύλος στον Προμηθέα δεσμώτη παρουσιάζει τον Προμηθέα να υφίσταται τα δεινά του επειδή ακριβώς είχε το θάρρος να αμφισβητήσει τη δύναμη του θεού προτιμώντας το θαύμα της δύναμησ του Ανθρώπου.
Καλησπέρα και απο εμένα
Είχα σκοπό να απαντήσω πολύ νωρίτερα αλλα δεν το έκανα για πολλούς λόγους, κυρίως για το οτι δεν μπορούσα επειδή έμπαινα απο internet cafes και υπολογιστές φίλων, αλλα πιο πολύ γιατι το θέμα των επικλήσεων έχει συζητηθεί άπειρες φορές στο παρελθόν, και είναι ανούσιο να επαναλαμβάνομαι.
Δεν διάβασα όλα τα μυνήματα αλλα μπορώ να πώ οτι συμφωνώ με τα περισσότερα απο όσα λέτε στα οποία δεν έχω κάτι παραπάνω να προσθέσω. Κάθε είδους επίκληση είναι άκρως επικίνδυνη και, κατ'εμέ, δεν υπάρχει τρόπος 100% προφύλαξης άσχετα με όσα λένε πως "όταν ενα μέντιουμ/κάποιος που ασχολείται είναι παρών μπορείτε να νοιώθετε ασφαλής". Εκτός του οτι επικλήσεις σπάνια πετυχαίνουν, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να σιγουρευτείτε για το τί καλέσατε, και κανένας τρόπος για να το διώξετε. Και δεν μιλάμε μόνο για πνεύματα...
Μπορεί να μου πεί κάποιος που έχει διαβάσει τι έχω πεί σε άλλα topics: "είσαι απόλυτος, και μπορεί να μιλάς χωρίς να ξέρεις". Ναί, είμαι απόλυτος, και ναί, μιλάω σχεδόν χωρίς να ξέρω καθώς δέν εχω βρεθεί μπροστά ούτε έχω πραγματοποιήσει ποτε επίκληση. Απο όσα έχω μάθει όμως, το παραφυσικό και γενικά τέτοια θέματα δεν είναι για παιχνίδι, δεν ελέγχεται, και το παραμικρό λάθος μπορεί να στοιχίσει πολύ ακριβα.
Ίστορικό και μερικές πληροφορίες (ΟΧΙ οδηγίες) για το ouija, στο οποίο βασίζεται το "ποτηράκι" θα βρείτε στο http://proteus.remalia.com/ouija.html αλλα και με ένα απλό search στο google.
Proteus Team: http://www.proteusteam.cjb.net
Greek Paranormal Webring: http://www.gpw.cjb.net
Καλησπερα σε ολους,
1. Να ζητησω συγνωμη γιατι ως τωρα εγραφα στα αγγλικα
2. Δεν ασχοληθηκα ποτε με το ποτηρακι
3. Εχω διαβασει ολες τις απαντησεις,και αυτο που θα ηθελα να πω ειναι οτι απο καποια βιβλια που εχω διαβασει(θρησκευτικα), δεν διαχωριζεται η λευκη απο την μαυρη μαγεια. Και τα δυο δεν παυουν να ειναι μαγεια, την οποια δεν αποδεχεται η Ορθοδοξη Χριστιανικη θρησκεια. Μπορει πολλοι να μην συμφωνειτε απλα αναφερω τι εχω διαβασει.
Φιλικα
Όπως και να'χει, αυτό που είπες εξαρτάται από το κατα πόσο πιστεύει κάποιος ότι η εκκλησία είναι η σωστή συνέχεια της διδασκαλίας του Ιησού Χριστού.
Εγώ έχω σταματήσει από καιρό να πιστεύω κάτι τέτοιο.
Στην κηδεία της γιαγιάς μου πριν από μερικές εβδομάδες, οι ιερείς συζητούσαν ψιθυριστά την ώρα της λειτουργίας, μέσα στο ιερό γύρω από την αγία τράπεζα για το τελευταίο ματς του γα..ά του Ολυμπιακού! Ε, τί να πει κανείς??? Και μετά έχουμε κι εκείνον τον χείριστο ΠΟΛΙΤΙΚΟ, τον... Χριστόδουλο όνομα και πράμα, που μου θέλει να γίνει και πατριάρχης στη θέση του πατριάρχη! Ούτε ο Ιζνογκούντ!
ΥΓ: Ξέρετε το ΓΙΓΑΝΤΙΟ ποσοστό των Ελλήνων που υποστηρίζουν το Χριστόδουλο εναντίον του Βαρθολομαίου? Και μετά σου λέει ο άλλος "δεν είμαστε πρόβατα!"
Συγγνώμη για τα νεύρα μου, αλλά με αυτόν τον άνθρωπο τα παίρνω!
-ΥΗVH
Light in extension

ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΡΕΛΟΣ…
ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ Ο ΤΡΕΛΟΣ ΑΛΛΑ ΕΣΥ…
ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΡΩΤΙΝΟ ΠΑΡΑ ΤΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ…
ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ H DION FORTUNE : ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ…
Αυτό μου θυμίζει "τη σιωπή των αμνών". Ο Χάνιμπαλ Λέκτερ λέει
"Με συγχωρείς, αλλά δεν έχω χρόνο. Θα έρθει ένας φίλος μου για δείπνο."
Δεν είναι ανάγκη να γίνεις ο φίλος.
-ΥΗVH
Light in extension

Ειχα μια κουβεντα με μια φιλη μου και μου ειπε πως η μητερα της ειχε κανει μια φορα επικληση πνευματων με αλλα 3 ατομα αμα θυμαμαι καλα. Μας ειπε πως οταν τελιωσε, μετα απο κατι ωρες αρχισε να ποναει το κεφαλι της..και οχι μονο αυτηνης αλλα και των αλλων. Μετα απο λιγο καιρο ειχε ερθει ενας ηλεκτρολογος για να επισκευασει κατι και η κουβεντα κατεληξε στην επικληση πνευματων(μην με ρωτατε δεν ξερω πως!!). Ο ηλεκτρολογος ειπε πως πρεπει να εχεις το χερι ακουμπιμενο πανω στο κεφαλι σου για να εμποδισεις το πνευμα να καταληψει το σωμα σου.
Μόνο όποιος δυστυχεί
σε μια χώρα που ευτυχεί
έχει ελπίδες να σωθεί
Μολις πριν λιγο γυρισα απο το λιγοημερο ταξιδι μου στην Αθηνα..
Μπορω να πω οτι δεν ειναι για μενα αυτη η πολη...![]()
UFO μην παιζεις με την φωτια....Το να μαθεις ειναι καλο...αλλα μην ζητας πολλες λεπτομεριες γιατι αυτοματα θα μπεις στην σκεψη να διαπραξεις αυτο το επικινδυνο πραγμα...
Δεν μπορω να καταλαβω...δεν σου φτανουν τα οσα εχουμε πει στο θεμα?
Τι παραπανω θες να μαθεις?
Και γιατι το θες οπωσδηποτε στο mail σου...![]()
Κοιταξτε..με αυτο το θεμα οπως εχουμε ξαναπει,προσπαθουμε να ενημερωσουμε ωστε να αποφυγουμε...και..να καταλαβουμε..
Μην παιζετε με πραγματα που δεν μπορειτε να "νοησετε" λογικα...
με πραγματα δηλαδη που υπερβαινουν την λογικη του ανθρωπου..
Μπορει να ειναι μοιραιο αν "χρησιμοποιηθει" λαθος...
Φιλτατε Ypokinitis πρωτη φορα ακουω γι'αυτο το οποιο μας αναφερεις...Δεν μπορω ουτε να το διαβεβαιωσω,ουτε και να το απορριψω..Καποιος που ξερει ας γραψει πανω σε αυτο το θεμα...
Καλη Χρονια και Χρονια Πολλα να εχετε ολοι...με υγεια,χαρα και τα ατομα που αγαπατε πανω απο ολα κοντα σας...
Χαρουμενο ρεβεγιον...

Edited by - eViL on 31/12/2003 09:53:00
quote:
Καλη Χρονια και Χρονια Πολλα να εχετε ολοι...με υγεια,χαρα και τα ατομα που αγαπατε πανω απο ολα κοντα σας...
ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ............................................................

Edited by - eViL on 31/12/2003 20:26:09
Who knows![]()
![]()
![]()

Edited by - eViL on 01/01/2004 04:49:28
quote:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΣΒΗΣΑ...ΕΕΕΕΕΕΕ....

afou de tha exeis kapoio simferon apo ayto UFO oute tha kerdiseis kati, giati epimeneis;
twra tha peis apo periergia, alla periergia mporei na exeis ki gia tin metathanatia zwi, de simainei oti tha aytoktonisis....
kali xronia se olous....
Michail Dimitriou
http://www.dimitriou.tk
Επισης εντυπωσιακο ειναι οτι οι περισσοτεροι δεν γνωριζετε ουτε καν τα στοιχειωδη για το τι ακριβως κανετε και μονον εκ των υστερων αναζητατε να μαθετε κατι παραπανω (αφου επιζησετε του πειραματισμου βεβαια..)