- ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
«Πάντα το καινούριο, αντικαθστά το νέο. Η καινή=καινούργια διαθήκη αντικατέστησε την παλαιά»
Η Καινή Διαθήκη δεν αντικαθιστά αλλά συμπληρώνει και ολοκληρώνει. Το είπε και ο ίδιος ο Ιησούς, αλλά και το απέδειξε δεχόμενος την περιτομή.
dimitris2:
«Η μόνη κατηγορία που τον ανέβασε στο σταυρό ήταν ότι παρέβαινε τους νόμους του μωυσέως. Το ήξερε ότι θα τον τιμωρούσαν αλλά ήξερε ότι κάτι έπρεπε να γίνει.»
Ο Παντογνώστης Θεός σύμφωνα με την χριστιανική θεώρηση γνωρίζει τα μελλούμενα. Ειδάλλως δεν θα ήταν Παντογνώστης. Επομένως, γνώριζε επακριβώς τα όσα θα εξελίσσονταν και τίποτα δεν πρόκειται να άλλαζε. Οι ένοχοι και τα θύματα ήταν προ πολλού γνωστά. Ο Ιούδας και η άχαρη μοίρα του είχανε χαραχθεί.
Ως προς τον νόμο του Μωυσή, ο Ιησούς το δηλώνει ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ο ίδιος: «Δεν ήρθα για να τα καταργήσω, αλλά για να τα πραγματοποιήσω» (Ματθ.5,17) «Νομίζετε πως ήρθα για να επιβάλω αναγκαστική ομόνοια μεταξύ των ανθρώπων? Κάθε άλλο. Σας βεβαιώνω πως ο ερχομός μου θα φέρει διαιρέσεις.» (Λουκ.12,51)
Οι νόμοι του Μωυσέως βασικά δεν αγγιχθήκαν ουσιωδώς. Οι παρατυπίες ήσαν αλλού.
dimitris2:
«Κι αυτοί είχαν προβλήματα με το ιερατείο της εποχής, τουλάχιστον εδώ πέθαναν με κόνιο και όχι με κάρφωμα σε ξύλο.»
Όπου και όποτε η θρησκεία εμπλέκεται στον δημόσιο βίο αποτελεί παράγοντα σκότους και μισαλλοδοξίας. Μόνο που τότε η δημοκρατία είχε την ιαματική ικανότητα της εξέλιξης και της διόρθωσης τέτοιων ανωμαλιών. Κάτι που απουσίαζε και απουσιάζει από τις δογματικές αντιλήψεις περί Θείου και τις ελέω Θεού κοινωνίες.
dimitris2:
«Ορθοδοξία σημαίνει ορθή δόξα , λογική. Οι πατέρες της λογικής ήσαν οι έλληνες. Όταν ο Ιησούς είδε τους έλληνες είπε ότι αυτοί θα δοξάσουν τον Υιό του ανθρώπου.»
Ψεύδεσαι ασυστόλως Δημήτρη! Επικαλείσαι ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ προσπαθώντας να δημιουργήσεις εντυπώσεις περί της δήθεν αγάπης που εξέφρασε ο Ιησούς για τους Έλληνες. Σε προκαλώ λοιπόν να προσκομίσεις τις πηγές σου. Άντε ντε Δημήτρη, απέδειξε σε όλους όσους σε διαβάζουνε ότι λες αλήθεια και δεν κάνεις απλά μια άθλια προπαγάνδα.
Οι προσπάθειες που έλαβαν παλαιότερα χώρα στο θέμα «στρογγυλοποίησης» ή ακόμα και «ελληνοποίησης» των όσων εμπεριέχονται στην Καινή Διαθήκη ξεπέρασαν κάθε φαντασία. Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται και το παραπάνω ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ που ψευδώς επικαλείσαι.
Ουδέποτε ανέφερε ο Ιησούς κάτι σχετικό! Ουδέποτε μίλησε με ιδιαίτερα λόγια για κάποιο λαό, πλην των Ιουδαίων. Μία ματιά στην «Αποκάλυψη» θα πείσει και τον πιο δύσπιστο εάν χάνει έστω και μια κουβέντα για έλληνες ή για οποιονδήποτε άλλο λαό.
Σχετικά σχολιάζει ο πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός: «..συμβουλεύω να μην παρασύρεστε από φανατικούς και αγράμματους όσον αφορά τα δήθεν αφαιρεθέντα κείμενα από το Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο.»
Μια εξόχως αποκαλυπτική στάση Δημήτρη, δεν νομίζεις?
Επίσης, και για να γνωρίζουνε οι αναγνώστες μας από πού προέρχεται ετούτο το μύθευμα, το συγκεκριμένο κείμενο ουδεμία σχέση έχει με το Ευαγγέλιο, αλλά ανήκει στον Φίλωνα Αλεξανδρέα τον Ιουδαίο και απλά το επανέλαβε ο Ευσέβιος Καισαρείας μόλις τον 4ο αιώνα και ΔΙΧΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟ!
Αυτά περί ιστορικής αλήθειας και σκοπιμοτήτων.
Τέλος, ορθοδοξία δεν σημαίνει λογική, αλλά ορθή θρησκευτική πίστη, ορθή ερμηνεία υπό τις προσταγές και αναφορές του δόγματος και των όσων υπάρχουνε ως παρακαταθήκη. Τώρα, το τι μπορεί κάποιος να αναγνώσει ως «ορθή πίστη» είναι ένα βαρέλι δίχως πάτο. Φωτεινό παράδειγμα οι εκατοντάδες των αιρέσεων εντός της χριστιανοσύνης όπου όλες διεκδικούν το αλάθητο.
dimitris2:
«Οι εβραίοι δεν τον δόξασαν γιατί ενώ είχαν μεγάλα μυαλά ανέκαθεν, Σολομόντα, φρουντ κλπ δεν είχαν αυτό το κάτι άλλο που έχει αυτός ο περαστικός κάτοικος αυτής της γεωγραφικής περιοχής.»
Γεια σου ρε Δημήτρη με τα….ανύπαρκτα κείμενα σου και το….τέρας σοφίας τον Σολομόντα! Αν και δεν έχω τίποτα με τους Εβραίους, μην μπερδεύεις τους Χαλδαίους Θεουργούς με τους μετέπειτα Εβραίους ως σύνολο ομάδων και εθνοτήτων.
Ο Ιησούς δεν ήταν «περαστικός» αλλά ΕΚΕΙ ΕΜΕΙΝΕ. Εάν ήθελε να πάει κάπου αλλού πλην των ανθρώπων του λαού του τότε θα το είχε πράξει. Δεν το έκανε όμως παρά έμεινε σε ακτίνα λίγων χιλιομέτρων.
Αυτά περί μύθων και μυθοπλασιών.
Διαφωνείς σε κάτι απ’ όσα έχω γράψει στο τελευταίο, τουλάχιστον, μήνυμά μου;
Έχεις να κάνεις κάποια ένσταση ή αντίρρηση;
Δεν ξέρω αν διάβασες τα μηνύματά μου αλλά σε οποιαδήποτε αναφορά κι αν έκανα στην Π.Δ παρέθεσα εδάφια που τεκμηρίωναν τα όσα ισχυρίστηκα.
Και τονίζω το παραπάνω για να σου κάνω γνωστό ότι έχω αμέτρητα άλλα (εδάφια) από την Κ.Δ, που φανερώνουν το γεγονός ότι, η Κ.Δ είναι απλά η συνέχεια και όχι η αντικατάσταση της Π.Δ.
Όσο για την σχέση τους……. η μέρα απ’ το πρωί φαίνεται.
Κάτι που ξεκινάει στραβά καταλήγει στραβό.![]()
Μη ψεύδου, αλλ’ αλήθευε.
ΣΟΛΩΝ ΕΞΗΚΕΣΤΙΔΟΥ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΕΦΗ
"Όπως απαράδεκτη είναι η συσχέτιση ενός αμόρφωτου γιου μαραγκού με τους Έλληνες".
Ήμαρτον!!!!!!Τί άλλο θα ακούσουμε?