ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Metal, Gothic (και άλλα...) Νο 2 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Metal, Gothic (και άλλα...) Νο 2 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

A. Kircher53 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
09/04/2007, 20:50:49
Dying_Incubus,
Εγώ και ο αδερφός μου έχουμε μία αρκετά μεγάλη συλλογή κυρίως Epic και Power Metal. Το Gothic, Black και Evil είναι δικά του CD...

crucifire,
Σάββατο, 9 η ώρα το πρωί δικέ μου...

Όμως το Σάββατο και την Κυριακή έρχονται οι Therion στο Gagarin...
Θα είμαι όμως εκεί;
Φτου, φτου μην τύχει πάλι κάτι...

09/04/2007, 21:15:15
Έλα, βρε OANNHSEA!
Δε μας ερχόσουν κατά δω νωρίτερα λοιπόν?

Εγώ από Epic, Black, Power δεν ακούω και πολλά αλλά κατά καιρούς τα τιμάω!
Από Gothic τι ακούσματα σε ελκύουν περισσότερο?

In anticipation of my resurrection...

10/04/2007, 02:21:47
Finntroll - Ur Jordens Djup

Τα Φιλανδικά Troll επέστρεψαν μετά από δύο χρόνια με το 4ο άλμπουμ της καριέρας τους και με καινούργιο τραγουδιστή. Ο τίτλος Ur Jordens Djup σημαίνει "Από τα βάθη της Γης" και ο ήχος του άλμπουμ είναι πιο βαρύς και black σε σχέση με τα προηγούμενα τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα folk στοιχεία έχουν μειωθεί.

Το άλμπουμ ξεκινάει με το ορχηστρικό Gryning (Αυγή) και μετά ξεσπά η καταιγίδα του Sang (Τραγούδι). Τι;;;; Δεν ακούω καμιά πόλκα εδώ παρά μόνο βαριές power chords που θυμίζουν Amon Amarth. WTF? Κι όμως οι Finntroll δεν άλλαξαν ήχο.

Η πόλκα έρχεται με το επόμενο Korpens Saga (Η saga του Κορακιού) και εκεί είναι που τα πόδια σου θέλουν να χορέψουν στον τρελό ρυθμό του ακορντεόν. Black Metal Polka Yeaaahhh......Για όσους δεν γνωρίζουν τους Finntroll να πω πως ο χαρακτηριστικός ήχος του συγκροτήματος βασίζεται στον συνδυασμό Φιλανδικής πόλκας με στοιχεία black metal.

Αν και Φιλανδοί, οι Finntroll συνεχίζουν να τραγουδούν στα σουηδικά γιατί ακούγονται πιο "κακά"!!!

Το Ur Djupet (Μέσα από τα βάθη) ξεκινάει με ακουστική κιθάρα και καταλήγει σε black metal ύμνο γεμάτο κακία ενώ τα πλήκτρα παίζουν την κύριο επικό θέμα του τραγουδιού.

Το Ormhäxan (Η μάγισσα του Ερπετού) είναι ένα black metal αριστούργημα, από αυτά που δύσκολα γράφονται στις μέρες μας. To Slagbröder (Αδερφοί του Πολέμου)έχει καθαρά φωνητικά στην μέση, και κάτι τρομερά πλήκτρα με περίεργες ρυθμικές ακολουθίες στην εισαγωγή του κομματιού.

To En Mäktig Här (Μια Πανίσχυρη Ορδή) με κλασική πόλκα εισαγωγή είναι από τα τραδούδια που σε κάνουν να κλαίς και να λες...γαμώτο γιατί να μην μπορώ να γράψω και εγώ ένα τέτοιο ύμνο;

Λοιπόν πήρατε μια ιδέα. Περισσότερο black, λιγότερο πόλκα, καταπληκτικό, θαυμάσιο, αριστουργηματικό, οι Finntroll δεν έχουν σταματήσει να εντυπωσιάζουν!

10/04/2007, 02:31:31
Αδέλφια μου ελπίζω να μην σκάσατε από το πολύ αρνί.....

crucifire το βίντεοκλιπ των leaves' eyes έχει Vikings κάργα....οι Vikings όμως από την οπτική γωνία των κοριτσιών που έμειναν πίσω να περιμένουν τους θαλασοπόρους, αυτό είναι και το θέμα του δίσκου. Κάτι σαν τις γυναίκες του 40, να πούμε.

Για τον OANNHSEA το ήξερα μιας και το είχε αναφέρει στο τόπικ πουείχα ανοίξει. Άντε βρε παληκάρι να σε βλέπουμε πιο συχνά εδώ!

Dying Incubus, οι Macbeth όντως πολύ καλοί!

10/04/2007, 11:03:39
Ομολογώ πάντως πως το album έχει πολύ καλό εξώφυλλο!

Ίσως το ψάξω κάποια στιγμή ή ίσως ψάξω πρώτα τις προηγούμενες δουλειές τους μιας κι έχουν folk στοιχεία.

Όσο για το αρνί, με μέτρο για να μην έχουμε βαρυστομαχιές!

Υ.Γ. Ψάξτε και το videoclip "Feint" των Epica...

10/04/2007, 13:02:56
quote:
Σάββατο, 9 η ώρα το πρωί δικέ μου...

το φαντάστηκα, ώ μισαρέ Ωάννη ανένδοτε, εκ θαλάσσης αναδυόμενε! [από κει δε βγαίνει το νικ σου;!]

αλλά δεν έπρεπε να δώσεις τέοια πληροφορία! τώρα ο μέγας μύστης D_I θα σου κάνει βουντού και θα σε καταρστεί, κλέβοντάς σου όλα τα cd!

quote:
οι Vikings όμως από την οπτική γωνία των κοριτσιών που έμειναν πίσω να περιμένουν τους θαλασοπόρους, αυτό είναι και το θέμα του δίσκου.

τώρα με χάλασες! αν πάω εγώ στη μάχη, που ξέρω τι κάνει η άλλη πίσω; μπορεί να με ατιμάσει! και κλά, αν γυρίσω ζωντανός, θα το μάθω και θα τη σφάξω, αλλά από τη βαλχάλα τι θα κάνω; θα πω στον αδικοχαμένο μπαλντρ να παρακαλέσει τον αδερφό του θορ να της ρίξει αστροπελέκι; πολύ μυθολογία διαβάζω μάλλον...
γάμησε η παρουσίαση των finntroll! δε θα μπορούσα να την έχω κάνει καλύτερα! πόλκα! ή καλύτερα, humpa! [αν δεν κάνω λάθος]

quote:
Όσο για το αρνί, με μέτρο για να μην έχουμε βαρυστομαχιές!

καλά, ρε παιδιά, πως μπορείτε και τρώτε ένα τόσο βρωμερό κρέας; για να μην αναφέρω τη μαγειρίτσα που και βρωμάει, και σα μύξα είναι!

quote:
Ψάξτε και το videoclip "Feint" των Epica...

καλά, ρε πούστη, αυτά ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ! το feint άκουγα την ώρα που διάβασα την πρότασή σου. και ανοίγω το video klip κατ'ευθείαν, χωρίς να έχω συνειδητοποιήσει ότι παίζει μουσική [ουσιαστικά, από συνήθεια, δεν την πρόσεχα καν!], και νομίζω ότι δεν ακούω τιποτα, αφού έπαιζε το ίδιο πράγμα δύο φορές!

γκρρρρρρρρρρρρ

10/04/2007, 16:53:34
quote:
τώρα με χάλασες! αν πάω εγώ στη μάχη, που ξέρω τι κάνει η άλλη πίσω;

Και αυτή που ξέρει τι κάνεις εσύ μετά την μάχη; χεχε!

quote:
καλά, ρε παιδιά, πως μπορείτε και τρώτε ένα τόσο βρωμερό κρέας; για να μην αναφέρω τη μαγειρίτσα που και βρωμάει, και σα μύξα είναι!

Μαγειρίτσα δεν έχω φάει ποτέ στην ζωή μου, με αηδίαζε πάντα...

quote:
ή καλύτερα, humpa! [αν δεν κάνω λάθος]

Απόλυτα σωστός. Και μάλλον αυτό έπρεπε να γράψω αντί για πόλκα γιατί η humppa μοιάζει με πόλκα αλλά στην ουσία είναι κάτι άλλο.

10/04/2007, 18:33:23
Τί βλέπουν τα μεγάλα μου μάτια!!!! Ερχονται οι AMON AMARTH!!!!

Το μόνο που με ανησυχεί είναι ότι δεν έχει γραφτεί ακόμα στην επίσημη ιστοσελίδα τους.

10 αναρρωτικές θα χτυπήσω αλλά δεν τους χάνω με τίποτα.

Παρεπιπτόντως το video clip "Cry of the Black Birds", είναι Θεϊκό.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
10/04/2007, 21:44:07
quote:
Και αυτή που ξέρει τι κάνεις εσύ μετά την μάχη;

εγώ είμαι άντρας! ό,τι θέλω κάνω! δε φτάνει που ρισκάρω το τομάρι μου για 'κείνη!

quote:
Μαγειρίτσα δεν έχω φάει ποτέ στην ζωή μου, με αηδίαζε πάντα...

κι εμένα. ειδικά από τότε [πάλι ιστορίες ο cruci], την πρώτη φορά που πήγα να δοκιμάσω, έβλεπα μια ταινία, με ένα τύπο που σε μία φάση έβαλε την οδοντογλυφίδα που έιχε αρχικά στο στόμα, στη μύτη του... και μετά ξανά στο στόμα, από την ανάποδη μεριά [με το μυξόνι]! πορωθήκατε;!

quote:
Απόλυτα σωστός. Και μάλλον αυτό έπρεπε να γράψω αντί για πόλκα γιατί η humppa μοιάζει με πόλκα αλλά στην ουσία είναι κάτι άλλο.

σε συγχωρώ. δεν μπορείτε όλοι να είστε παντογνώστες, σαν εμένα!

Α! η gretel!

quote:
Τί βλέπουν τα μεγάλα μου μάτια!!!! Ερχονται οι AMON AMARTH!!!!

μόνο για πάρτη σου! για τα μεγάλα σου μάτια!

quote:
Το μόνο που με ανησυχεί είναι ότι δεν έχει γραφτεί ακόμα στην επίσημη ιστοσελίδα τους.

ναι, κι εμένα...

quote:
10 αναρρωτικές θα χτυπήσω αλλά δεν τους χάνω με τίποτα.

τους therion θα τους χάσεις; δεν πιστεύω!

quote:
Παρεπιπτόντως το video clip "Cry of the Black Birds", είναι Θεϊκό.

ε, ξέρω τι προτείνω! όχι σαν κάποιους-κάποιους που προτείνουν black και gothic και άλλα σατανικά! [μιας και οι amon έχουν αγγελικές μορφές και μελωδίες!]

θα μας κάνεις τώρα την τιμή να συμπληρώσεις επιτέλους την κάλυψη της συναυλίας της μεγαλοτετάρτης;!

σόρρυ για τις πολλές φατσούλες, δε θα ξαναγίνει

10/04/2007, 22:25:23
quote:
καλά, ρε πούστη, αυτά ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ! το feint άκουγα την ώρα που διάβασα την πρότασή σου. και ανοίγω το video klip κατ'ευθείαν, χωρίς να έχω συνειδητοποιήσει ότι παίζει μουσική [ουσιαστικά, από συνήθεια, δεν την πρόσεχα καν!], και νομίζω ότι δεν ακούω τιποτα, αφού έπαιζε το ίδιο πράγμα δύο φορές!

Φαίνεται πως το topic αυτό προκαλεί κάποιου είδους τηλεπάθεια...

Τώρα για τη μαγειρίτσα, τι να σας πω!
Εμένα ούτε με τρελαίνει ούτε με απωθεί.
Τουτέστιν, αν την βρω μπροστά μου θα την φάω, αν δεν την βρω δεν θα σκάσω κιόλας!

quote:
κι εμένα. ειδικά από τότε [πάλι ιστορίες ο cruci], την πρώτη φορά που πήγα να δοκιμάσω, έβλεπα μια ταινία, με ένα τύπο που σε μία φάση έβαλε την οδοντογλυφίδα που έιχε αρχικά στο στόμα, στη μύτη του... και μετά ξανά στο στόμα, από την ανάποδη μεριά [με το μυξόνι]! πορωθήκατε;!

Ναι, οκ!
Ενδεικτικά, να σου πω ότι όταν έβλεπα τον Hannibal στη σκηνή με τα εντόσθια έτρωγα σουβλάκια.
Σε μια άλλη ταινία που ένας πετσόκοβε έναν τύπο, έτρωγα μακαρόνια με κιμά.
Αλλά τέτοια κολλήματα δεν έχω!

Ποιός από εδώ λέει να πάει Therion?

BelzevulΝέο Μέλος
11/05/2002, 01:06:28
Τελικά μου φένεται πως μπήκα πίσω για τα καλά :)
Λοιπόν αγαπητά μου πρόσωπα θα αναφερθώ σε ένα θέμα που νομίζω οτι εχει ξαναναφερθεί. Στη γέννηση του Χριστού.
Σύμφωνα με τον Μανθάιο (2:1) Οι μάγοι είχαν πάει στην Ιερουσαλήμ και ρωτούσαν για τον νέο βασιλιά πράμα που εξόργησε τον τότε βασιλια Ηρώδη. Απο αυτό και ως γνωστό ο Ηρώδης ζούσε όταν γεννήθηκε ο Χριστός. Πάμε παρακάτω.
Σύμφωνα με τον Μανθάιο πάλι (2:16) όταν ο βασιλίας Ηρώδης κατάλαβε οτι οι μάγοι τον εξαπάτησαν διέταξε να θανατοθούν τα μώρα απο 2 χρονών και κάτω σύμφωνα με την ώρα που του είχαν πει οι μάγοι. Πράγματι τα μωρά θανατόνοντε και ο Ηρώδης πεθαίνει αισίος την ανοιξή του 4πΧ.
Για να είναι ο Χριστός ενός χρονόυ έπρεπε να γεννηθεί το 6πΧ η αν ήταν μικρότερος το 5. Άρα δεν έχουμε χρονία, πάμε για εποχή, πολλοι πιστεύουν οτι ο Χριστός γεννήθηκε τα χριστούγεννα, αλλά αν ήταν έτσι πως μπορόυσαν συμφώνα με τον Λουκά (2:8) οι βοσκοί να κοιμούντε στα λιβάδια μαζί με τα κοπάδια τους Δεκέμβρη μήνα;
Και αν αυτοί αντέχανε τα ζώα θα ψοφούσαν ή απο το κρύο ή απο την πείνα. Συνεχίζοντας Λουκα δεν είχαν μαζέψει οι βοσκοί ακόμα τα πρόβατα πράμα που προηποθέτει αρχές με μέσα του Οκτώβρη. Δηλαδη δεν έχουμε ούτε εποχή, μήπως όμως τυχαίνει την παλία ρωμαϊκή γιορτή τον λεγόμενο Ερχομό του Φωτός (21-22 Δεκεμβριου) λόγο της αλάγης που είχαμε στο ηλιοστάσιο, να έγινε ερχομός του Χριστού ή κατά σύμτωση η γέννηση του έγινε την ίδια μέρα με τη γέννηση του Μιτρά;

As above, so below.

11/05/2002, 01:43:28
Φίλε μου Βελζεβούλη...... σε ΞΑΝΑκαλωσορίζω ΚΑΙ πάλι στα forums του Esoterica.gr
Μας... έλειψες βρέ φιλαράκο
Χαίρομαι που "έπεσες με τα μούτρα" και μας "βομβάρδισες" με νέα τόπικ που είμαι σίγουρος πως θα... συζητηθούν πολύ

Μου επιτρέπεις λοιπόν φίλε μου να σου κάνω 2 πολύ μικρές διορθώσεις.
Ο Ευαγγελιστής είναι Ματθαίος και ο άλλος γεννημένος στις 25 Δεκέμβρη είναι ο Μίθρας

Τώρα για το περί της γεννήσεως του ΙΗΣΟΥ και όχι του ΧΡΙΣΤΟΥ, έχω ένα τόπικ γράψει με τίτλο, "Τι γιορτάζουμε τελικά στις 25 Δεκεμβρίου;;;" http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=10

Στο εν λόγο τόπικ, που αν δε κάνω λάθος ήταν απο τα πρώτα μου, δεν έκανα διάκριση μεταξύ ΙΗΣΟΥ και ΧΡΙΣΤΟΥ, για ευνόητους λόγους αλλά σε ένα άλλο τόπικ πάλι, έγραψα για το πότε ΕΝΣΑΡΚΩΘΗΚΕ ο Χριστός, το ΧΡΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ μέσα στο σώμα του ΙΗΣΟΥ.
Τίτλο είχε "Μια διαφορετική εκδοχή της Βαπτίσεως του Ιησού" http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=18

Φίλε λοιπόν μιά ματιά φίλε μου, όχι μόνο στο τόπικ, ΑΛΛΑ και στις συζητήσεις που έγιναν με τα υπόλοιπα μέλη των forums και εδώ είμαστε να ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ τη πραγματικά ενδιαφέρουσα κουβέντα μας...

Κέλσος

BelzevulΝέο Μέλος
11/05/2002, 05:24:36
Ομωλογουμένος έκανα κάποια λαθάκια στη μετάφραση
Εν πάση περιπτώση φίλε μου είδα τα τόπικ, καλη ιδέα γιατί όχι και έτσι αλλα εγώ αναφέρομαι στη γνωστή ιστορία

As above, so below.

11/05/2002, 11:30:48
Αχααααα!!!!
Μιλάς για τη γνωστή ιστορία!!!!!
Ποιά είναι αυτή η "ΓΝΩΣΤΗ" ιστορία;;;;
Αυτή που έγινε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ή αυτή που ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ, ώς "πραγματική ιστορία";;;

Κέλσος

BelzevulΝέο Μέλος
11/05/2002, 14:59:22
Αυτή που έφτασε είναι η γνωστή

As above, so below.

11/05/2002, 15:56:11
Είναι όμως και η .... ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ

Η Μεταφυσική & Εσωτεριστική Ιστορία, ΠΟΤΕ δε γράφετε, όπως γράφετε η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ!!!
Ας μη μείνουμε στα ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ, αυτά το μόνο που μπορούν να μας προσφέρουν, είναι ΕΡΙΔΕΣ και ΔΙΑΜΑΧΕΣ...
Ας αντενίσουμε λοιπόν στο Βάθος του Ωκεανού που αποκαλείτε ΓΝΩΣΗ, την ΟΥΣΙΑ και την ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΙΚΗ άποψη των ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΗΡΩΩΝ και προσώπων που γι'αυτά γράφετε η ιστορία, αλλά με "το ΝΕΚΡΟ της γράμμα" και ΟΧΙ με "το ΖΩΝΤΑΝΟ πνευμα"...

Κέλσος

psagmenosΝέο Μέλος
11/05/2002, 20:51:52
paidia kalispera orea ola ayta poy lete alla exei anarotithei kanenas apo oloys esas pios doyleyei pion ?
emeis doyleyoume AYTOYS nomizontas oti kseroyme eno sthn oysia den kseroume tipota giati oso kai na psaksoyme paidia pistepste me thn katastofi ths gnosis thm kanane oi i idioi i xristianoi sto onoma toy theou stayrofories you know. k.l.p.
oi AYTOI doyleyoun emas kai pisteyo oi katalabanete gia pioys milao po piso apo to raso kai sto onoma toy theoy kryboyn thn alitheia mia alitheia poy den symerei na vgei para ekso giati tha kopei i masa.
kai den milao gia ton xristo kai ton theo kai thn thriskeia alla gia gnosi giati ligo poli o xristos afto irthe na mas dosei na mas kanei na katalaboyme oti afto poy koybalame den einai tipota allo apo ena koyfari to margaritari vriskete mesa an kataferoume na to kanoyme kommati mas ayto den xreiazete tipota allo alla einai dyskolo eos akatorthoto edo kai o idios o xristos kolose pano ston stayro i kano lathos.

psagmenosΝέο Μέλος
11/05/2002, 20:52:26
paidia kalispera orea ola ayta poy lete alla exei anarotithei kanenas apo oloys esas pios doyleyei pion ?
emeis doyleyoume AYTOYS nomizontas oti kseroyme eno sthn oysia den kseroume tipota giati oso kai na psaksoyme paidia pistepste me thn katastofi ths gnosis thm kanane oi i idioi i xristianoi sto onoma toy theou stayrofories you know. k.l.p.
oi AYTOI doyleyoun emas kai pisteyo oi katalabanete gia pioys milao po piso apo to raso kai sto onoma toy theoy kryboyn thn alitheia mia alitheia poy den symerei na vgei para ekso giati tha kopei i masa.
kai den milao gia ton xristo kai ton theo kai thn thriskeia alla gia gnosi giati ligo poli o xristos afto irthe na mas dosei na mas kanei na katalaboyme oti afto poy koybalame den einai tipota allo apo ena koyfari to margaritari vriskete mesa an kataferoume na to kanoyme kommati mas ayto den xreiazete tipota allo alla einai dyskolo eos akatorthoto edo kai o idios o xristos kolose pano ston stayro i kano lathos.

BelzevulΝέο Μέλος
11/05/2002, 21:39:17
Βρε Κέλσο, τώρα που την ξανασκευτόμουν την δεύτερη εκδοχή της γέννησης μου φένεται πιο ορθή... αλλά γεννιέται το εξής: αν πράγματι ο Ιησούς έγινε Χριστός στη βάπτιση του, τι ισχύει για την ζωή του σαν Ιήσους σαν απλός άνθρωπος;

As above, so below.

beetlejuiceΜέλος
12/05/2002, 00:04:25
Σας προκαλω να διαβασετε το βιβλιο "Το μυστικο ολων των εποχων" του Ν.Αϊκ(εκδ. ΕΣΟΠΤΡΟΝ).Ανεξαρτητα απο τη θεωρια του περι ερπετωειδων μεγαλο ενδιαφερον παρουσιαζει η μελετη που εχει κανει και γυρω απο το θεμα του Χριστου,αποδεικνυωντας τελικα οτι προκειτε για ενα φανταστικο προσωπο!!

GATEWAY TEAM: www.metafysiko.cjb.net