ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το μίνι φουστάκι και η παρέλαση - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Το μίνι φουστάκι και η παρέλαση - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

steelspring31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
steelspringΜέλος
26/03/2004, 03:27:51
Άσχετα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τις παρελάσεις , παίρνοντας σαν
γεγονός το ότι τα κορίτσια των σχολείων λαμβάνουν μέρος σε μιά εκδήλωση , τί γνώμη έχετε για την μικροσκοπική μίνι φούστα.
Ταιριάζει;
Δείχνει κάτι;
Αρέσει τελικά;
Μήπως πρέπει να κοντύνει κι άλλο;
Μήπως πρέπει να αντικατασταθεί με παντελόνι;
Το τελευταίο έγινε στο λύκειο της Μυτηλήνης με την διευθύντρια να το αιτιολογεί με το επιχείρημα ότι το παντελόνι δίνει μεγαλύτερη ελευθερία στην κίνηση και είναι πρακτικότερο. Καλή δικαιολογία βέβαια για έναν παλαιών αρχών, αλλά δεν ξέρω άν είναι έτσι.
Σκεπτόμενος το θέμα ,είδα ότι μπορούν απο ένα τέτοιο ασήμαντο φαινομενικά θέμα μπορούν να προκύψουν απροσδόκητα ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις.
Θα ήθελα να ακούσω απόψεις απο οποιαδήποτε σκοπιά.
Αρχικά θα πώ ότι πιθανόν , και παρά το¨"τερπνόν" της εικόνας, μήπως τελικά κάτι που γίνεται για άλλο σκοπό , μετατρέπεται σε ένα Show απο μπούτια που κινούνται ρυθμικά;

26/03/2004, 04:05:56
..απαισιο το αποτελεσμα....μαλιστα αν συνοδευεται απο τσιχλιτσα
στην πρωτη σειρα..
ενδυματολογικα- σαν ειδικη επι του ειδους-απαραδεκτο..επειδη το ωραιο δεν ειναι παντα αποκαλυπτικο
το αποτελεσμα ειναι εντελως ανομιομορφο λογω ποικιλιας "κυβικων" και "ενδυματολογικης αποψης"(αγνοια ειναι αλλα τι να πω/περιεργη η ηλικια ,το θυμαμαι:)τη καθε μαθητριας για το "πως μπορεις να γινεις παντελως ρεζιλι κανωντας παρελαση....

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΤΟΛΗ
ΔΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ+ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΗ ΣΕ ΑΥΤΟ.-

ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΩ ΘΑ ΠΩ ΑΠΛΑ ...
ΠΩΣ ΑΦΟΡΜΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ/ΟΥΤΕ Η "ΕUROVISION+ ΒΕΒΑΙΑ ΟΥΤΕ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΣΤΟΛΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ..ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΣΗΜΗ CALLIOPE(XM..ΑΛΛΙΩΣ "ΠΟΠΗ"...:)...

ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΝΤΥ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΟΝΟ/ΑΡΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΟΜΟΡΦΟ.
+ΣΤΙΣ ΣΤΟΛΕΣ ΤΩΡΑ ΠΙΑ....ΒΛΕΠΩ ΜΟΝΑΧΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ ...ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΙΛΙΓΚ/ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ....
ΩΡΑΙΑ Η ΠΑΣΑΡΕΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ...ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ...-ΑΥΣΤΗΡΑ-/ΑΥΤΗ + Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΦΕΤΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΣ ....(ΑΝ ΘΥΜΗΘΩ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΥΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ SUPER IDOL!...EXOYΝ ΔΙΚΙΟ ΒΡΕ ΟΙ "ΤΡΕΙΣ ΤΡΕΛΕΣ" ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ!
"ΚΟΥΤΣΟΙ ΣΤΡΑΒΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ";...ΕΧΜ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ...:)

ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ!
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΑΣΗ ΕΘΝΙΚΗ(ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ:)
ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΜΙΝΙ(+ OXI MONO)....FASHION TV

MAΛBINATMA

-STEELSPRING!ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΝΥΧΤΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΜΙΑΣ ΜΙΝΙ ΦΟΥΣΤΑΣ-

Edited by - ΑΤΜΑ on 26/03/2004 04:13:50

26/03/2004, 05:08:39
φίλε μου steelspring το θέμα είναι οι παρελάσεις...

Προτείνω να σταματήσουν οι παρελάσεις αυτού του "στυλ" γενικότερα...
Για τις στρατιωτικές παρελάσεις νομίζω ότι είναι "πεταμένα" χρήματα. Χρήματα που μπορούν να αξιοποιηθούν για κάτι καλύτερο (πχ παιδεία... ρωτάς τους σημερινούς νέους τι έγινε την 25η Μαρτίου και δεν ξέρουν την τύφλα τους). Για ρωτήστε και αυτούς που συμμετέχουν... βαριούνται τη ζωή τους. Το μόνο "καλό" στην υπόθεση είναι ότι αναγκάζονται να συντηρήσουν και πλύνουν τα άρματα μάχης... Μην τους "μείνει" κανένα μπροστά από τον Πρόεδρο και πέφτουν οι Φ. βροχή.
Για τις μαθητικές παρελάσεις τα ίδια χάλια... με μίνι και χωρίς μίνι, με φουστανέλα και τσαρούχι ή τζιν και αθλητικό παπούτσι. Μπανανία ολέ

Για την αισθητική του "θεάματος"... θα συμφωνήσω με την ATMA. Καλέ που πας με το μίνι στην παρέλαση; Ρόμπα έγινες! Προτείνω να επιμεληθούν του styling ο Ασλάνης και ο Φιλήμονας (βρε μήπως έχω μείνει πίσω στις εξελίξεις την μόδας;;)

--Je^3--

..."follow me" the wise man said, but he walked behind...

lavelleΝέο Μέλος
26/03/2004, 10:37:47
αν πάντως πρέπει οπωσδήποτε κάποιοι να παρελαύνουν, θα προτιμούσας τις μαθητικές παρελάσεις έστω κι αν είναι γεμάτες από παιδιά-φυτά και εξελίσσονται σε πασαρέλα βαριεστημένων μοντέλων, από τις "μεγαλοπρεπείς" στρατιωτικές παρελάσεις

lencolasΜέλος
26/03/2004, 12:24:52
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
STELLSPRING ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!
ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ!ΠΛΕΟΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!
Η ΦΟΥΣΤΑ ΟΣΟ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΝΕΙ,ΤΟ ΜΑΛΛΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΧΑ,ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ ΦΟΥΛ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ CLUB!
ΒΕΒΑΙΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ,ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΙΓΟΝ ΠΙΟ ΣΕΜΝΑ!
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΑΤΜΑ,ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΚΑΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΟΥ,ΓΙΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΛΟΓΟ!ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΧΟΡΕΥΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΑΖΑ ΜΕ ΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ!

ΦΙΛΙΚΑ

Alma Libre....

inandaboveΜέλος
26/03/2004, 13:51:15
Κάτι είπε η ΑΤΜΑ για ανομοιομορφία, και συμφωνώ απόλυτα. Δεν είναι μόνο το μίνι που προσβάλλει τόσο την αισθητική μας, όσο και τις αξίες που πρεσβεύουν οι εθνικές παρελάσεις...Είναι και το σύνηθες, πλέον, φαινόμενο..: " Έβαλα ότι βρήκα στην ντουλάπα μου και ήρθα"..΄Αλλος με τζην, αθλητικό, φούτερ, άλλος με πουκάμισο και κοτλέ (να παρελαύνουν δίπλα δίπλα), και δε χρειάζεται πιστεύω καν να αναφερθώ στην ευφάνταστη ποικιλία γυναικείων υποδημάτων (κοθόρνων).
Βέβαια, η άποψη μου είναι ότι δεν ευθύνονται μόνο τα ίδια τα παιδιά, αλλά και οι γονείς (που άλλοτε για οικονομικούς λόγους και άλλοτε από απλή αδιαφορία, αρνούνται να δώσουν χρήματα για μια αξιοπρεπή ένδυση.."αφού θα φορεθεί μοναχά δυο φορές το χρόνο.."), και πάνω από όλα οι καθηγητές που επιτρέπουν αυτό το πολύχρωμο τσίρκο. Στο δικό μου σχολείο, τουλάχιστον, αν ενθυμούμαι καλά, ποτέ δεν γύρισαν μαθητή πακέτο σπίτι του, επειδή ήρθε με το σχισμένο τζηνάκι του. Έλεος...

26/03/2004, 13:55:28
Καλημερα παιδια!
η Λενκολας με στολη,σουπερ!(..ξωτικακι εχω αδυναμια στις στολες/τις παραδοσιακες ιδιως)
jejeje..εχεις μεινει πισω στις εξελειξεις...
-αλλιως θα προτεινες Ατμα...-
οι δυο μοδιστροι που αναφερεις εχουν δωσει ουκ ολιγα εκτροπα(στις στολες...ο ασλανης...)ηδη...

(ποιος θυμαται τον τσεκλενη που ειχε καποτε δημιουργησει μια υπεροχη σκουρη μπλε ποδια για τις σικ Εightieς μαθητριες...:)
οσο για την "μπανανια" που αναφερεις...εχμ...μαλλον δεν υπαρχει...σκοπος...γιαυτο χανουν το ρυθμο....
σκεψου αντι της μουσικης που παρελαυνουν να τους εβαζες....το αγαπημενο τους..ring tone....

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ.....ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΑ ΒΛΑΣΤΕΡΙΑ ΣΑΣ/ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΤΣΙ!

- Μια στολη ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ..παρακαλω...+ τον.. Σακη......
(τωρα θα δειτε "ΤΗΝ Επιστροφη!στις ριζες των τρεντυ βαρεμενων νεων"!)
ΕΓΩ ΕΠΕΛΕΞΑ/ ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ!...
ΑΝ ΥΠΟΨΙΑΣΤΩ ΟΤΙ ΘΑ ΑΦΥΠΝΗΣ-Ω(-ΟΥΜΕ) + ΤΑ ΒΑΡΕΜΕΝΑ..ΘΑ ΠΕΘΑΑΑΝΩ!...)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΩΡΕ!

Edited by - ΑΤΜΑ on 26/03/2004 14:05:03

steelspringΜέλος
26/03/2004, 14:07:15
Επειδή δέν έχω καμμιά ηθική αντίληψη του τύπου κυρίας Λουκά, και επειδή πιστεύω στις παρελάσεις διότι δείχνει την πίστη των συμετεχόντων σ`αυτό που κάνουν, σκέφτομαι ότι μία μαθήτρια όσο κι`αν αισθάνεται ότι μπαίνει στο στάδιο της Γυναίκας πλέον , αντί με την εμφάνισή της να λέει "Κοιτάξτε , εγώ πάω στο λύκειο τώρα και ετοιμάζομαι να μπώ σε κάποιες σπουδές ή να εργαστώ , έμαθα κάποια πράγματα στο σχολείο που θα με βοηθήσουν στη ζωή μου κλπ...."
Μήπως στο τέλος λέει "βλεπετε τι φοράω; βλέπετε τι αποκαλύπτω;;
Νά τα εφόδια που έχω για να βγώ στη ζωή!!"
Αυτό βέβαια είναι σαρκαστικά αληθές.
Δεν φαντάζομαι όμως ότι τελικά τα κορίτσια εννοούν κάτι τέτοιο, αλλά
τελικά ως μήνυμα περνάει ΚΑΙ αυτό.

26/03/2004, 14:25:09
....ΑΥΤΑΑΑ! ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ "ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ" ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΕΣ(Ο ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΟΡΘΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΕΣ/ΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ:) ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ...
ΕΧΜ...'Η ΑΛΛΙΩΣ:
ΕΙΧΑ ΜΙΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΕΙΧΑΜΕ ...ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΕΠΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΛΛΙΓΡΑΜΜΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ...
(ΜΗ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ!/ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ...ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ:
...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΜΟ ΤΟΝ ΜΙΜΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΨΗ ΠΟΥ ΕΠΙΦΕΡΕΙ)
ΑΚΟΥ ΛΕΕΙ...
ΤΕΛΙΚΑ ΟΝΤΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΦΥΠΝΗΣΗ ...ΑΚΟΥ "ΠΟΥΛΑΝΕ ΜΠΟΥΤΙΑ"!
ΩΡΑΙΑ
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ + ΕΠΕΙΤΑ ΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ... ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ....

-Ω! ΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΙΧΝΕΙΣ...-

Ε ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ/ΜΑΛΛΟΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ....

ΕΧΜ....

ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΛΟΥΚΑ/ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΜΑ ΕΙΝΑΙ...ΟΙ ΓΚΩΤΙΕ ... ΓΚΑΛΙΑΝΟ...ΤΟΜ ΦΟΡΝΤ...ΟΠΟΤΕ...- ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ
ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ/ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ// ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ -ΜΟΥ-ΣΟΥ-ΤΟΥΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ//ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΔΗ ΣΩΣΤΗ ΛΟΙΠΟΝ....:)

DΙΑΝΑΤMΑ

Edited by - ΑΤΜΑ on 26/03/2004 14:32:37

steelspringΜέλος
26/03/2004, 14:57:08
Στα αγόρια βέβαια ως τώρα δεν προκύπτει το θέμα με την ίδια αντιστοιχία , και δεν είναι θέμα της ίδιας τάξης. Αλλά και εκεί υπάρχουν προβλήματα.
Σαφέστατα όμως η σχολική παρέλαση είναι ένας καθρέφτης του συγκεκριμένου σχολείου απο τη μιά αλλά και του εκπαιδευτικού συστήματος απο την άλλη .
Καμμιά φορά οι διαδικασίες μπορεί να λειτουργούν και αντίστροφα.
Αν η γυναίκα του καίσαρα προσπαθήσει να δείξει έντιμη , που ξέρεις ; ίσως να το πιστέψει στο τέλος και η ίδια.

Εγώ πάντως θα προτιμούσα η κόρη μου να παρελάσει ντυμένη κλόουν και να πετάει μπαλάκια στον αέρα κάτω απο τους ήχους Joker παντομίμα , παρά να βγαίνει σαν "χαζογκομενάκι" κάτω απο τους ήχους του "όλη δόξα όλη χάρη .."

steelspringΜέλος
26/03/2004, 15:24:43
Εσύ ΑΤΜΑ προφανώς γνωρίζεις πολύ καλύτερα απο τους περισσότερους τι σημαίνει να βγαίνει ένας άνθρωπος ξεβράκωτος ακόμα, αλλά και πάλι να είναι σεμνός και όχι προκλητικός. Φαντάζομαι ότι το νόημα ή το υπονοούμενο που βγαίνει απο μιά εμφάνιση είναι αυτό που στο τέλος μετράει.
Όταν πάμε στο μουσείο και βλέπουμε το άγαλμα του Ερμή ή του Λαοκόοντα, θα το δούμε όλο , θα το γυρίσουμε γύρω - γύρω και θα το εξετάσουμε προσεκτικά. Όταν όμως φύγουμε αυτό που θα μας μείνει θα είναι η έκφραση και η κίνηση του αγάλματος , και όχι το γυμνό μόριο .
Με την ίδια λογική εγώ κρίνω αυτό το φουστάκι σαν ένα σκέτο υπονοούμενο.

26/03/2004, 15:39:43
Μαθήτρια μεστωμένη (όχι κανα δημοτικό δηλαδή) δίνει συνέντευξη (φυσικά χαμογελώντας στο φακό):

- Γιορτάζουμε το "ΟΧΙ"

Δημοσιογράφος:

- Ποιό "ΟΧΙ";

Μαθήτρια:

- Εμ... Χμ... Εεε...

Άμα τη ρωτήσεις όμως ποιοί παίζουν στο Fame Story... θα θυμηθεί και τα υπόλοιπα φωνήεντα της αλφαβήτου.

Είναι θέμα συνείδησης τελικά.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

26/03/2004, 15:55:36
quote:
Όταν όμως φύγουμε αυτό που θα μας μείνει θα είναι η έκφραση και η κίνηση του αγάλματος , και όχι το γυμνό μόριο .

εχμ...δεν διαφωνουμε μαλλον...
εξαλλου αν θελει καποιος να δει μορια...
υπαρχουν αντιστοιχες..καταφυγες/αντι μουσειων...τουλαχιστον να το ευχαριστηθει κιολας../αλλο επιπεδο-('η τσακρα που δονειται...)/αλλη στιγμη..οποτε μαλλον η συγχιση των παιδιων ειναι...
ΣΥΘΕΜΕΛΗ...

(ΠΑΝΤΩΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΠΟΔΙΕΣ/ΣΤΟΛΕΣ... ΚΑΙ ΒΑΛΑΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΝΤΥ ΣΤΟΛΕΣ!-...ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΕΚΟΜΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΕΤΡΑΦΥΛΛΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ/ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΜΜΙΑ-ΑΦΟΥ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΜΟΛΙΣ ΔΩΘΕΙ ΕΝΑΣ ΕΞΤΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ /ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΟΥ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΕΙΣΕΙ../ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΩ...
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΡΑΣΗΣ...ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑΜΑΛΛΟΝ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ....

(ΠΡΟΒΛΗΜΑ...)

Η ΦΡΑΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ:
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΩ -ΡΕ ΓΜΤ :)-ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ...
ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΛΛΕΣ...ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ
ΤΙ ΦΟΡΑΜΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ....
ΤΙ ΦΟΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ...
ΤΙ ΦΟΡΑΜΕ ΣΤΟ ΚΛΑΜΠ...
ΤΙ ΦΟΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΒΟΛΤΑ ΓΙΑ SHOPPING THERAPY...
TI ΦΟΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ..
ΤΙ ΦΟΡΑΜΕ...
ΠΟΤΕ ΤΑ ΠΕΤΑΜΕ ΟΛΑ...;;;

ΧΜ...

ΔΙΑΛΕΧΤΕ!
ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ...
...ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ, ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙ, ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΚΑΤΙ ΕΥΠΡΕΠΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΣΜΟ...
ΚΑΤΙ ΕΞΤΡΑ ΤΡΕΝΤΥ ΟΤΑΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑ CLUBBING...
ΚΑΤΙ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΣ ΟΤΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΕΤΑΙ-ΟΠΟΥ ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΕΙ-

+ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΑΕΙ ΟΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ...(ΟΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ:)

ΕΧΜ....
ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΜΗ ΠΑΙΔΙ...+ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ Η ΨΥΧΗ..ΑΝΑΡΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ Η ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ...
-ΑΥΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ "ΡΕΖΙΛΙ"...-
ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ Σ' ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟ...ΔΗ ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΟ...Η ΝΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ(ΕΔΩ ΓΙΝΕΤΑΙ !)ΤΟ ΗΔΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΟ...

Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΠΟΤΕ....
ΑΠΛΑ ΕΣΥ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ...ΓΟΝΕΑ ΤΩΝ SUPER IDOLS!

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ...ΣΕ ΚΟΥΡΑΖΟΥΝ ΑΛΛ....ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΠΙΑ ΑΦΟΥ ΤΑ ΓΕΝΝΗΣΕΣ/ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΑΝ...ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΝΟΗΣΕΙΣ....(ΕΛΛΗΝΑ ΕΣΥ!)
ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ + ΕΓΙΝΑΝ ΕΤΣΙ!

ΚΑΠΟΤΕ ΕΒΛΕΠΑ ΤΟ FAME...ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ...(ΣΤΟ ΤΟΤΕ ΜΟΥ)>>>>ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...;;;
ΜΑ ΑΡΓΗΣΕ ΠΟΛΥ ...ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ...ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΑΝ ΕΙΧΑ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΗ ΗΛΙΚΙΑ...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ...ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΤΕΡΑ...

Edited by - ΑΤΜΑ on 26/03/2004 15:57:40

inandaboveΜέλος
26/03/2004, 16:10:19
Τα παιδιά δεν μας κάνουν ΠΟΤΕ "ρεζίλι" . Δεν μας ανήκουν, δεν είναι προέκταση του εαυτού μας, δεν είναι αντανάκλαση των "θέλω" και των "μπορώ" μας. Ας το καταλάβουμε επιτέλους.

26/03/2004, 16:18:19
quote:
Τα παιδιά δεν μας κάνουν ΠΟΤΕ "ρεζίλι" . Δεν μας ανήκουν, δεν είναι προέκταση του εαυτού μας, δεν είναι αντανάκλαση των "θέλω" και των "μπορώ" μας.

...ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΠΩΣ ΛΑΜΑΒΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΝ ΓΚΙΜΠΡΑΝ ΜΙΛΗΣΑ ...
ΜΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑΚΑΝΕΙΜ Ε ΤΗΝ ΚΤΗΤΙΚΟΤΗΤΑ /ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΑΥΤΟ.
ΝΑΙ,ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ/ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ;
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΝΟΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΝΔΟΤΕΡΟ....ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ/Η ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΣΑΝ ΓΟΝΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ/ΜΑ ΣΑΝ ΟΧΙ ΑΠΛΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ+ (ΕΣΤΩ ΕΙΔΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ...:)
ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ....
ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΟΣΑ ΕΙΠΑΜΕ..ΑΥΤΟ ΜΟΝΑΧΑ ΕΙΧΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ;

ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

inandaboveΜέλος
26/03/2004, 17:03:27
'Οχι ΑΤΜΟΥΛΑ μου (φιλικά κ όχι υποτιμητικά in any way). Τα σχόλιά μου για την παρέλαση τα έκανα ήδη, και συμφωνώ με τους προλλαλήσαντες. Το τελευταίο μου σχόλιο "πήγαινε" αποκλειστικά και μόνο στην "επίμαχη" πρόταση, γιατί με ξένισε. Το διευκρίνησες όμως, και είμαι απολύτως καλυμμένΗ.

steelspringΜέλος
26/03/2004, 17:18:23
Κανείς δεν είπε ότι τα παιδιά είναι αντικείμενο ιδιοκτησίας.
Ηδη εδώ και πάρα πολλά χρόνια υπάρχει και νομικό πλαίσιο που υπερκαλύπτει κάθε είδους ηθική αμφισβύτηση που μπορεί να υπάρξει.
Σίγουρα όμως είναι αντικείμενο ευθύνης των γονέων , των δασκάλων και της πολιτείας.
Ευτυχώς η δυστυχώς τα παιδιά δεν είναι σε θέση να αποφασίζουν για τον εαυτό τους. Άλλο το να αφουγκραζόμαστε τις επιθυμίες και τις επιλογές τους , και άλλο να κάνουν αυτό που θέλουν .
Τα παιδιά δεν είναι ολοκληρωμένα άτομα .Τι να κάνουμε ;
Αμα τα αφήσουμε να επιλέγουν αυτά , κανένα δεν θα πήγαινε σχολείο.
Και άμα δεν τα πιέζαμε και λίγο κανένα δεν θα έτρωγε σαλάτα , αλλά μπουκωνόταν συνέχεια με chicken sticks.
Όπως και να το κάνουμε είναι ζωάκια. Αν γίνουν τελικά άνθρωποι καί να μπορούν να αποφασίζουν, θα εξαρτηθεί απο τους μεγάλους.

steelspringΜέλος
26/03/2004, 17:31:51
Βρε ΑΤΜΑ, πως έμαθες το περιστέρι σου να τρώει μήλο;
Εγώ παιδεύομαι ένα χρόνο με τον παπαγάλο μου αλλά ούτε μιά μπουκιά
μαρουλάκι δεν δέχτηκε ακόμα.

inandaboveΜέλος
26/03/2004, 18:06:50
Φίλε μου steelspring...
Φυσικά και φέρουμε ευθύνη..Αλλά δεν μπορούμε να γίνουμε ρεζίλι εκ μέρους τους. Έχω την εντύπωση ότι για άλλο πράγμα μιλάς εσύ και για άλλο εγώ, και παίρνω την ευθύνη που παρεκτράπη η συζήτηση σε άλλα μονοπατάκια.

steelspringΜέλος
26/03/2004, 23:46:05
Εντάξει. Κουβέντα κάνουμε.
Είπες όμως :
quote:
Τα παιδιά δεν μας κάνουν ΠΟΤΕ "ρεζίλι" . Δεν μας ανήκουν, δεν είναι προέκταση του εαυτού μας, δεν είναι αντανάκλαση των "θέλω" και των "μπορώ" μας. Ας το καταλάβουμε επιτέλους.

Επεξήγησέ το μας όμως φράση προς φράση για να το καταλάβουμε.
Εγώ πάντως πιστεύω ότι άν τα αφήσουμε σίγουρα αργά ή γρήγορα θα μας κάνουν ρεζίλι. Είναι τεράστια προέκταση του εαυτού μας καί οπωσδήποτε αντανάκλαση των θέλω και μπορώ μας. Το μήλο κάτω απο τη μηλιά πέφτει. Καλή η μηλιά; τότε καλό και το μήλο.