ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Where it all begun.... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Where it all begun.... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

WWalker23 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
18/10/2005, 22:50:29
Schwabe, δίκιο έχει ο Ψηλός. Ολόκληρη η χριστιανική θρησκεία είναι μια ωδή προς την αγάπη, την οποία κηρύττει ο ίδιος ο Χριστός, διασαφηνίζοντας πως οι δύο πιο σημαντικές εντολές που εμπεριέχουν μέσα τους ολόκληρη την χριστιανική φιλοσοφία είναι το "Αγάπα τον Κύριον τον Θεόν σου με όλη σου την δύναμη" και "αγάπα τον πλησίον σου ως σεαυτόν".

Τι αναφορές σε συγκεκριμένα στοιχεία ζητάς, όταν ολόκληρη η Καινή Διαθήκη και το κήρυγμα του Ιησού Χριστού είναι μια ωδή προς την αγάπη; Πόσο πια να το συγκεκριμενοποιήσουμε το πράγμα;
Τέλος πάντων, ας παρουσιάσουμε έναν από τους τελειότερους ύμνους στην αγάπη:

2. και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και
πάσαν την γνώσιν, και εάν έχω πάσαν την πίστιν, ώστε
όρη μεθιστάνειν, αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμι·

3. και εάν ψωμίσω πάντα τα υπάρχοντά μου, και εάν παραδώ
το σώμα μου ίνα καυθήσομαι, αγάπην δε μη έχω,
ουδέν ωφελούμαι·

4. Η αγάπη μακροθυμεί, χρηστεύεται, η αγάπη ου ζηλεί, η αγάπη
ου περπερεύεται, ου φυσιούται,

5. ουκ ασχημονεί, ου ζητεί τα εαυτής, ου παροξύνεται, ου λογίζεται το κακόν,

6. ου χαίρει επί τη αδικία, συγχαίρει δε τη αληθεία·

7. πάντα στέγει, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει·

8. η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει, είτε δε προφητείαι, καταργηθήσονται· είτε γλώσσαι, παύσονται· είτε γνώσις, καταργηθήσεται·

9. εκ μέρους δε γινώσκομεν και εκ μέρους προφητεύομεν·

10. όταν δε έλθει το τέλειον, τότε το εκ μέρους καταργηθήσεται.

Αν λοιπόν ο ίδιος ο Παύλος μας διαβεβαιώνει πως ο δρόμος της αγάπης είναι ανώτερος, πως ο ίδιος ο Θεός τιμάει την αγάπη πιο πάνω από το χάρισμα της προφητείας, της γλωσσολαλιάς, πιο πάνω από την θεόπνευστη γνώση ή την θεολογία, τότε πως να αντιλέγεις σε αυτό ότι ο Χριστιανισμός δεν είναι η θρησκεία της αγάπης, εφόσον ο βαθύς της πυρήνας είναι η ίδια η αγάπη;

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

18/10/2005, 23:21:07
quote:

Λάθος αγαπητέ!

Δεν με έπεισε διότι διακηρύττει έναν ΚΛΕΙΣΤΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ με εκπροσώπους αμφιβόλου ποιότητα και περιεχομένου. Με λίγα λόγια, ένα πολύ ρηχό σύνολο το οποίο δεν είναι σε θέση να πείσει ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.

Και ένας υποτιθέμενος Δημιουργός, κάπως αλλιώς θα έπρεπε να είναι….

Κι όμως, κατάφερε να πείσει πολλά από τα μεγαλύτερα μυαλά της ανθρωπότητας ως τώρα.
Μάλλον δεν σου φταίει ο ορίζοντας της Ορθοδοξίας, που ούτε περιορισμένος είναι, ότι στηρίζεται πάνω σε εκπροσώπους αμφιβόλου ποιότητας, εφόσον οι θεμελιωτές του οι Απόστολοι και ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός υπήρξαν άνθρωποι βαθιά φωτισμένοι.

Οπότε να ψάξεις μέσα σου να βρεις την αιτία για την οποία δεν σε πείθει. Δεν βρίσκεται στον Χριστιανισμό, εφόσον ανθρώπους ακόμα πιο σκεπτόμενους από εσένα τους πείθει, και μάλιστα με το παραπάνω.

quote:
WWalker:
«Έχεις το δικαίωμα να μην καταδικαστείς, αν σταματήσεις την πολεμική εναντίον του Χριστιανισμού και ζητήσεις συγνώμη από τον Θεό για τον πόλεμο που του έχεις κηρύξει.»

Ωπ!!! Σιγά ρε μεγάλε, εσύ έβγαλες……ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΚΙΟΛΑΣ!!!

Έχε υπ’οψιν σου φίλτατε ότι ΚΑΝΕΝΑΣ «ΘΕΟΣ» ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ «ΣΥΓΝΩΜΗ» ΚΑΝΕΝΟΣ ΘΝΗΤΟΥ, διότι ένας τέτοιος Θεός κάθε άλλο παρά Τέλειος και Πάνσοφος θα ήταν. Ανάγκη από τέτοια τερτίπια έχουνε Τα ΙΕΡΑΤΕΙΑ και οι κάστες τους. Με λίγα λόγια, τα γνωστά Θέατρα των Αβρααμικών παιχνιδιών.

Δεν λέω ότι ο Θεός έχει ανάγκη την συγνώμη σου, γιατί ο Θεός τίποτα δεν έχει ανάγκη. Εσύ όμως, την έχεις ανάγκη την θεική συγχώρεση.
Όσον αφορά το άλλο που λες, ότι την δικιά σου την συγνώμη την έχει ανάγκη το ιερατείο, σαφώς το λες απόμακρος από την Εκκλησία, για τον εξής απλό λόγο: η εξομολόγηση γίνεται χωρίς την παραμικρή ανταμοιβή προς τον ιερέα, αντίθετα, γίνεται από τον χρόνο του ιερέα, στον οποίο θα μπορούσε να ασχοληθεί με τις ανάγκες κάποιου άλλου.

Δεν είναι λίγος οι φορές που ο ιερέας θα αναστατωθεί για να εξομολογήσει κάποιον άρρωστο ή πολύ γερασμένο άνθρωπο που χαροπαλεύει και νιώθει πως το τέλος πλησιάζει. Τότε όμως, όλοι θυμούνται τον Θεό, και αυτομάτως ξυπνάει μέσα τους η μετάνοια και κάθε πνεύμα πονηρό το διώχνουν για να υποδεχθούν τον Θείο λόγο του Ιησού Χριστού. Είναι το τελευταίο κάλεσμα στο οποίο και απαντάει ο άνθρωπος πριν την αναχώρησή του για τον άλλο κόσμο, και στο οποίο ο Θεός του προσφέρει τα πάντα, την σωτηρία, χωρίς καθόλου ανταλλάγματα: ούτε καν να στηρίξει την Εκκλησία του επί της γης.

Θέλεις λοιπόν να φτάσει εκείνη η ώρα για να μετανοήσεις; Εγώ προσωπικά τρέμω και μόνο στην ιδέα ότι θα φανώ τόσο αντάξιος, ώστε να δεχθώ το κάλεσμα του Κυρίου μου λίγο πριν πεθάνω, χωρίς να έχω προσφέρει το παραμικρό έργο προς ενίσχυση της επίγειας βασιλείας του Θεού, χωρίς να έχω βάλει και εγώ ένα μικρό πετραδάκι σε αυτό το οικοδόμημα της αγάπης.

Δεν έχει ούτε ο Θεός ούτε η Εκκλησία ανάγκη την συγνώμη του ανθρώπου. Ο καθένας μας ξεχωριστά και η ψυχή του την έχουν την ανάγκη, που κάθε τόσο πέφτουν σε φριχτή μελαγχολία και μεγάλες τύψεις για τα χίλια μύρια όσα κάνουμε εμείς οι αμαρτωλοί, είτε κλέβουμε, είτε βρίζουμε τον αδελφό μας.

quote:
WWalker:
«Και τότε, εάν και εφόσον ακολουθείς τα λόγια του Ιησού για μια ζωή γεμάτη αγάπη και μετάνοια, τότε θα σωθείς.»

Ευχαριστώ, τέτοιο σωτηριολογικό αλισβερίσι δεν θα πάρω!! Θα προτιμήσω να συνεχίσω να σκέφτομαι.

Τότε επικυρώνεις για ακόμη μια φορά το ότι έχεις κλείσει τα αυτιά σου και τα μάτια σου στον Χριστιανισμό, χαρακτηρίζοντας το κάλεσμά του "σωτηριολογικό αλισβερίσι". Αλήθεια, αν ο Χριστιανισμός σε καλούσε χωρίς να περιμένει από εσένα την παραμικρή προσφορά, όπως σε καλεί τώρα, παρά μόνο την συμφιλίωση με τον Θεό, θα τον δεχόσουνα;
Όλα από εκεί ξεκινούν: από την συμφιλίωση με τον Θεό. Δεν δέχεσαι τον Χριστιανισμό, αλλά τον πολεμάς κιόλας. Με άλλα λόγια η αποστασία έχει ριζώσει μέσα σου για τα καλά.
Ευελπιστώ όμως, γιατί το μέλλον επιφυλάσει άλλα για εσένα, και για τον κόσμο.

quote:

Χαίρομαι που μας μιλάς τόσο ανοιχτά για τις απόψεις σου: Η ΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ Η……ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΣΑΙ!! Αν δεν είναι ΑΥΤΟ ρατσισμός και μισαλλοδοξία, τότε τι άλλο μπορεί να είναι?

Και μετά αναρωτιόμαστε το γιατί οδεύει ο θρησκευτικός παροξυσμός στις ημέρες μας εκεί που ολοένα και βυθίζεται ο κοσμάκης…..

Προσπαθείς να μου πεις πως κάποιος ο οποίος ανατινάζει μια χειροβομβίδα στα χέρια του θα πρέπει να κατηγορεί τους άλλους του περιβάλλοντός του ως μισαλλόδοξους που επέτρεψαν στην χειροβομβίδα να πέσει στα χέρια του;
Αυτό είναι παροξυσμός, όχι το μήνυμα του Ευαγγελίου, που το μόνο το οποίο σου ζητάει είναι να πιστέψεις πως ο Ιησούς είναι ο δρόμος ο αληθινός για να σωθείς.

Αλήθεια, τόσο απεχθή βρίσκεις την σκέψη ότι σου προσφέρεται η βασιλεία των ουρανών στο πιάτο, χωρίς να κοπιάσεις και να μοχθήσεις, αρκεί και μόνο να πιστεύεις στον Ιησού Χριστό και να λες μια φορά την ημέρα το "Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ του Θεού, ελέησόν με τον Αμαρτωλόν";
Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο.

Μην ατενίζεις το πως θα γλιτώσεις την καταστροφή. Καλύτερο είναι για τον άνθρωπο να κοιτάει το πως θα πετύχει τον στόχο του, και όχι το πως θα χάσει λιγότερααν δεν τον πετύχει.

quote:

Ας τα κούφια, αυτό δεν είναι απάντηση! Η «ισότητα» που λες, στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να ερμηνευτεί ως «ισότητα» ενώπιον του Θεού. Του Χριστιανικού θεού. Μια ισότητα που δεν διαχωρίζει ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΟΜΕΝΟΥΣ. Κρινόμενοι ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ για τον χριστιανικό θεό.

Σαφώς και όλοι θα κριθούν μπροστά στον Πατέρα.
Η ισότητα για την οποία μιλάω δείχνει στον άνθρωπο να αναλογίζεται όλους τους ανθρώπους σαν παιδιά του ίδιου Πατέρα, όλους ως αδέλφια. Πως είναι δυνατόν να μου λες πως αυτό δεν είναι ισότητα και επί της γης;

quote:
Αυτό όμως, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ!

Το αντίθετο θα έλεγα.

quote:

Α μπα!! Πριν λίγο μίλαγες για…..«χειροβομβίδες» και «αυτόματο πιλότο για την καταστροφή», και τώρα στα ξαφνικά θέλεις να μας πεις ότι……δεν σημαίνουνε όλα αυτά φόβο???

Όχι βέβαια. Αν ο άνθρωπος πιστεύει στον Θεό, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.
Σου το έχω ξαναπεί: λόγος να φοβάται ο άνθρωπος δεν υπάρχει. Αν ο άνθρωπος πεθάνει με την προσευχή του Ιησού στο στόμα του, αυτός και θα σωθεί.
Εξάλλου, ο τελευταίος φωτισμένος πατέρας της Εκκλησίας, ο π Παίσιος ο Αγιορείτης, θα μας πει:

«Σε ένα λεπτό μέσα μπορεί ο άνθρωπος να γίνη ’Αγγελος ή ταγκαλάκι. Πως; Με την ταπείνωση ή την υπερηφάνεια…. Ο ευκολότερος τρόπος να σωθούμε, είναι η αγάπη και η ταπείνωση. Γι’ αυτό από την αγάπη και την ταπείνωση να αρχίσουμε και μετά να προχωρήσουμε στα άλλα».

Η παρομοίωση με την χειροβομβίδα και την καταστροφή του ανθρώπου είναι απλώς μια παρομοίωση. Οι λέξεις αυτές καθ'αυτές λίγο έχουν να κάνουν με την φιλοσοφία του Χριστιανισμού.

quote:
WWalker:
«Το παραπάνω συναίσθημα που προσπαθείς να περιγράψεις ονομάζεται δέος, και είναι τόσο πραγματοποιήσιμο όσο και ο σεβασμός στην Εκκλησία και στον Θεό, όπως και η αγάπη προς τον πλησίον.»

Για να κάνουμε ένα μάθημα ελληνικών.

Ο χριστιανισμός δεν έκανε τον κόπο να μιλήσει φίλτατε για δέος, αλλά για φόβο. Το δέος, είναι ένα συναίσθημα που συνδυάζει ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΜΟ. (λέμε ότι στην θέα του γκρεμού αισθάνθηκαν δέος). Ο φόβος, δεν χρειάζεται σχολιασμό.

Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι ο χριστιανισμός μιλάει ΓΙ ΦΟΒΟ και όχι για δέος. Εάν το θέλανε αλλά και αντιπροσώπευε την πραγματικότητα, τότε απλά θα το είχανε έτσι διατυπώσει.

Και για να σε βοηθήσω, εάν θέλανε όντως να ευαγγελίζονται τα όσα εσύ και ο Ψηλός θεωρείται ως δεδομένα, τότε θα έπρεπε να μίλαγαν ΓΙΑ ΣΕΒΑΣΜΟ.

Όμως, δεν το θέλανε έτσι…..

Όχι, επιμένω, ο Χριστιανισμός μιλάει για δέος προς τον Θεό. Ο φόβος για τον οποίο μιλάς είναι το δέος στην χριστιανική πίστη.
Όταν ο Χριστιανισμός μιλάει για φόβο Θεού, όπως σου είπα, δεν αναφέρεται στον φόβο και τρόμο που έχουν οι άνθρωποι προς τα θηρία της φύσης ή στις πολεμικές συρράξεις, αλλά για φόβο, με την έννοια που χρησιμοποιείται και κατά την διάρκεια του μυστηρίου του γάμου. Ο φόβος δεν αναφέρεται στον τρόμο, αλλά στον βαθύ σεβασμό, την επιφυλακτικότητα του χριστιανού να διαπράξει αμαρτία, επειδή ανησυχεί πως θα προσβάλλει τον Θεό και θα χαλάσει την σχέση του μαζί Του, όχι επειδή φοβάται την τιμωρία Του.

Όσον αφορά τα περί σεβασμού, ο Χριστιανισμός όντως μιλάει και για σεβασμό. Ένα ταπεινό παράδειγμα θα βρεις στην καθημερινότητα του Χριστιανισμού, όταν ο χριστιανός θα απευθυνθεί στον από πνευματικής απόψεως πιο έμπειρο μοναχό με την προσφώνηση "σεβάσμιε γέροντα".
Ο Σεβασμός προς τον Θεό και τον Θείο λόγο είναι απαραίτητα για τον Χριστιανό. Εξάλλου, όταν μιλάμε για κάποιον ευσεβή χριστιανό, αυτό εννοούμε, ότι έχει σεβασμό προς τα θεία.

----------------------

Edited by - WWalker on 18/10/2005 23:28:24

19/10/2005, 00:02:44
Αχ καλέ μου WWalker,
Δώρον άδωρον η προσπάθειά σου. Ο Σβάμπε μας περνάει για μικρά παιδάκια να καθόμαστε και να πετροβολιόμαστε, εμείς από τη μια πλευρά και αυτός με την παρέα του από την άλλη.

Αφού ο άνθρωπος δεν θέλει να τα δει, ποιος ο λόγος να του τα παραθέτουμε;; Δεν είδες τι μου λέει εμένα (αν δεν έχω τι να πω να σιωπαίνω). Να σιωπαίνω εγώ για να μας πει τί ο Σβάμπε;;;
Τα ίδια και τα ίδια;;;

Δεν βρίσκω νόημα να καθόμαστε να παραθέτουμε εδάφια στο Σβάμπε. Τα ξέρει και ο ίδιος και γνωρίζει και το νόημά τους πολύ καλά!
Δεν θέλει με τίποτα να τα δει και τους προσάπτει έννοιες τελείως παραποιημένες!!
Εγώ αυτό που ελπίζω είναι να τον ελεήσει ο Θεός και να του ανοίξει μάτια της ψυχής του, γιατί κρίμα τόση ενέργεια και ευφϋία που έχει να την καταναλώνει σε τόσο λάθος πράγματα!!

Έπειτα, αναρωτιέμαι, μήπως άδικα σπαταλάμε το χρόνο μας, μιας που ίσως να δυσκολεύεται ο οργανισμός του να θέσει σε λειτουργία τους "οργανικούς" μηχανισμούς κατανόησης και δεν διαθέτει την κατάλληλη ποσότητα πνεύματος για να συλλάβει τα νοήματα του λόγου του Κυρίου;;
Ή μήπως το σώμα του δεν είναι ακόμη τόσο εξελιγμένο και τα φυσικά κέντρα, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, που είναι υπεύθυνα για τον πνεύμα, την εξυπνάδα, τη διαύγεια, την κατανόηση, δεν είναι ακόμη έτοιμα έτσι ώστε να δώσουν εκείνη τη "σωματική" εντολή έτσι ώστε να συλλάβει τον πλούτο του λόγου του Κυρίου;;

***Έτσι δεν είναι Σβάμπε (τα περί πνεύματος και ψυχής κατ' εσένα) ή κάνω λάθος;;

Φιλικά όπως πάντα

19/10/2005, 00:05:14
WWalker:
«Schwabe, δίκιο έχει ο Ψηλός.»

Ε καλά, όχι θα έλεγες ότι……έχει άδικο ο Ψηλός!!!! Μπαγάσα……

WWalker:
«Ολόκληρη η χριστιανική θρησκεία είναι μια ωδή προς την αγάπη, την οποία κηρύττει ο ίδιος ο Χριστός, δια..»

ΠΟΥ είναι λοιπόν αυτά τα λίγα που ζητάω? ΠΟΥ???

WWalker:
«οι δύο πιο σημαντικές εντολές που εμπεριέχουν μέσα τους ολόκληρη την χριστιανική φιλοσοφία είναι το "Αγάπα τον Κύριον τον Θεόν σου με όλη σου την δύναμη" και "αγάπα τον πλησίον σου ως σεαυτόν".»

Αυτό δεν είναι «φιλοσοφία» βρε WWalker, αυτό είναι Η ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΤΟΥΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΟΓΜΑ!! Άκου «φιλοσοφία»…….

Και, για να έχουμε καλό ερώτημα, ΤΙ ΑΛΛΟ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΠΕΙ ΕΝΑ ΔΟΓΜΑ?? Εντολές και αποκλειστικότητες συνθέτουνε το πάζλ των μονοθεϊστικών δογμάτων.

Πλάκα έχετε μερικές φορές αδερφάκι μου…..

WWalker:
«Τι αναφορές σε συγκεκριμένα στοιχεία ζητάς, όταν ολόκληρη η Καινή Διαθήκη και το κήρυγμα του Ιησού Χριστού είναι μια ωδή προς την αγάπη;»

Οι ανακοινώσεις για την καταστροφή και το πυρ το αιώνιο για ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΑΣΠΑΣΤΟΥΝΕ ΤΟΝ «ΚΥΡΙΟ», σου φαίνονται εσένα ως….«ωδή προς την αγάπη»???

Παράξενες «ωδές» ακούς φίλτατε!!

WWalker:
«Αν λοιπόν ο ίδιος ο Παύλος μας διαβεβαιώνει πως ο δρόμος της αγάπης είναι ανώτερος, πως ο ίδιος ο Θεός τιμάει την αγάπη πιο πάνω από το χάρισμα της προφητείας..»

Διότι, πολύ απλά, μεταξύ των πολλών αντιφατικών του δηλώσεων (ως προς τα όσα ο Ιησού έχει πει) έχει και ένα βασικό μειονέκτημα: ΨΕΥΔΕΤΑΙ.

«Πράξεις θ΄: 22, Πρoς Ρωμαίoυς γ΄: 7 «Εάν διά τoυ ψεύδoυς μoυ η αλήθεια τoυ Θεoύ κατεδείχθη μεγάλη πρoς δόξαν τoυ, γιατί ακόμη κατακρίνoμαι ως αμαρτωλός;». Α΄ Πρoς Κoρινθίoυς στ΄: 12, θ΄: 19-23, ι΄:23. Β΄ Πρoς Κoρινθίoυς ε΄: 13, ιβ΄: 16, Προς Φιλιππησίους α΄: 15-18.»

Χρειάζονται άραγε σχόλια?

19/10/2005, 01:02:38
Δεν σου τα έλεγα βρε WWalker;

Ο άνθρωπος είναι τελείως αθεόφοβος!!!!

Το χαβά του!! Πετσοκόψε - ράψε!!!!

Φιλικά όπως πάντα

19/10/2005, 01:16:52
quote:
WWalker:
«Schwabe, δίκιο έχει ο Ψηλός.»

Ε καλά, όχι θα έλεγες ότι……έχει άδικο ο Ψηλός!!!! Μπαγάσα……

Όταν κάποιος έχει δίκιο οφείλω να το αναγνωρίσω. Το ότι εγώ στηρίζω τον Ψηλό στο έργο του, είναι αυτονόητο, καθώς και αυτός στηρίζει το δικό μου όταν είναι άξιο στήριξης.
Όπως και εγώ σου είπα προηγουμένως ότι "συμφωνούμε λοιπόν" όταν έκανες αναφορά ως προς την αυτογνωσία. Μην έχεις παράπονο λοιπόν, όταν πρέπει να αναγνωρίσω κάτι το κάνω.

quote:
WWalker:
«Ολόκληρη η χριστιανική θρησκεία είναι μια ωδή προς την αγάπη, την οποία κηρύττει ο ίδιος ο Χριστός, δια..»

ΠΟΥ είναι λοιπόν αυτά τα λίγα που ζητάω? ΠΟΥ???

Παραπάνω παρέθεσα ένα από αυτά τα λίγα.

quote:
WWalker:
«οι δύο πιο σημαντικές εντολές που εμπεριέχουν μέσα τους ολόκληρη την χριστιανική φιλοσοφία είναι το "Αγάπα τον Κύριον τον Θεόν σου με όλη σου την δύναμη" και "αγάπα τον πλησίον σου ως σεαυτόν".»

Αυτό δεν είναι «φιλοσοφία» βρε WWalker, αυτό είναι Η ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΤΟΥΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΟΓΜΑ!! Άκου «φιλοσοφία»…….

Δηλαδή πως το "Αγάπα τον Πλησίον ως σεαυτόν" δεν είναι φιλοσοφία, αλλά εντολή προσηλυτισμού; Από που και ως που;
Όχι Schwabe, αυτή είναι φιλοσοφία, και μάλιστα καραμπινάτη. Η Φιλοσοφία που προωθεί την Αγάπη, η οποία και δεν καλουπώνεται μέσα στα σκληρά καλούπια της ανθρώπινης φιλοσοφίας. Λόγια παχιά δεν χωρούν εδώ: μόνο η αγάπη προς τον πλησίον, αυτή χωρεί. Όλα τα άλλα είναι αχρείαστα: μόνο αγάπη να υπάρχει στον κόσμο και τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους.

quote:
Και, για να έχουμε καλό ερώτημα, ΤΙ ΑΛΛΟ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΠΕΙ ΕΝΑ ΔΟΓΜΑ?? Εντολές και αποκλειστικότητες συνθέτουνε το πάζλ των μονοθεϊστικών δογμάτων.

Δηλαδή αυτό είναι για εσένα η Αγάπη του Χριστιανισμού; Μια εντολή και τίποτα παραπέρα;
Εμ τότε δεν τον έχεις καταλάβει τον Χριστιανισμό καθόλου. Η Αγάπη δεν είναι εντολή, είναι δρόμος προς τον Θεό.

quote:
WWalker:
«Τι αναφορές σε συγκεκριμένα στοιχεία ζητάς, όταν ολόκληρη η Καινή Διαθήκη και το κήρυγμα του Ιησού Χριστού είναι μια ωδή προς την αγάπη;»

Οι ανακοινώσεις για την καταστροφή και το πυρ το αιώνιο για ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΑΣΠΑΣΤΟΥΝΕ ΤΟΝ «ΚΥΡΙΟ», σου φαίνονται εσένα ως….«ωδή προς την αγάπη»???

Παράξενες «ωδές» ακούς φίλτατε!!

Μην ρίχνεις το βάρος εκεί που δεν πρέπει. Ο ίδιος ο Χριστός σου τα έχει ιεραρχήσει: "Αγάπα τον Κύριο τον Θεό σου", και "Αγάπα τον Πλησίον σου ως σεαυτόν", αυτά είναι και θα είναι η συμπύκνωση του δόγματος σε δυο μόνο προτάσεις.
Όσα αφορούν το πυρ το εξώτερο και την γέενα του πυρός, αυτά δεν υπάρχει λόγος να τα γνωρίσεις ποτέ σου, όπως είπαμε, αν βαδίζεις στον λόγο που κηρύττουν οι δυο παραπάνω προτάσεις, που συμπυκνώνουν το νόημα του Χριστιανισμού.

quote:
WWalker:
«Αν λοιπόν ο ίδιος ο Παύλος μας διαβεβαιώνει πως ο δρόμος της αγάπης είναι ανώτερος, πως ο ίδιος ο Θεός τιμάει την αγάπη πιο πάνω από το χάρισμα της προφητείας..»

Διότι, πολύ απλά, μεταξύ των πολλών αντιφατικών του δηλώσεων (ως προς τα όσα ο Ιησού έχει πει) έχει και ένα βασικό μειονέκτημα: ΨΕΥΔΕΤΑΙ.

«Πράξεις θ΄: 22, Πρoς Ρωμαίoυς γ΄: 7 «Εάν διά τoυ ψεύδoυς μoυ η αλήθεια τoυ Θεoύ κατεδείχθη μεγάλη πρoς δόξαν τoυ, γιατί ακόμη κατακρίνoμαι ως αμαρτωλός;». Α΄ Πρoς Κoρινθίoυς στ΄: 12, θ΄: 19-23, ι΄:23. Β΄ Πρoς Κoρινθίoυς ε΄: 13, ιβ΄: 16, Προς Φιλιππησίους α΄: 15-18.»

Χρειάζονται άραγε σχόλια?

Πέτρου λοιπόν, κεφάλαιο 3ο, 15
15 καὶ τὴν τοῦ Κυρίου ἡμῶν μακροθυμίαν σωτηρίαν ἡγεῖσθε, καθὼς καὶ ὁ ἀγαπητὸς ἡμῶν ἀδελφὸς Παῦλος κατὰ τὴν αὐτῷ δοθεῖσαν σοφίαν ἔγραψεν ὑμῖν, 16 ὡς καὶ ἐν πάσαις ταῖς ἐπιστολαῖς λαλῶν ἐν αὐταῖς περὶ τούτων, ἐν οἷς ἐστι δυσνόητά τινα, ἃ οἱ ἀμαθεῖς καὶ ἀστήρικτοι στρεβλοῦσιν ὡς καὶ τὰς λοιπὰς γραφὰς πρὸς τὴν ἰδίαν αὐτῶν ἀπώλειαν.

Σύμφωνα λοιπόν, αγαπητέ αδελφέ Schwabe, ο Απόστολος Παύλος μας λέει πως υπάρχουν σημεία τα οποία είναι δυσνόητα για αρκετούς μέσα στις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου, και τα οποία διάφοροι αμαθείς και αστήρικτοι όπως αναφέρει, τα διαστρεβλώνουν προς όφελός τους, με άλλα λόγια, ο Απόστολος Πέτρος, ενημερωμένος για το θεάρεστο αποστολικό έργο του Αποστόλου Παύλου, μας λέει πως σε αντιφάσεις δεν πέφτει ο Παύλος, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που λόγω ημιμάθειας ή σκοπιμοτήτων χρησιμοποιούν τα όσα έγραψε ο Παύλος για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους.

Εφόσον λοιπόν ο ίδιος ο Πέτρος, που σαν "πέτρα πάνω στην οποία ο Κύριος οικοδόμησε την Εκκλησία του" είχε το όφελος να εξετάζει το ποιμαντικό έργο των αποστόλων και να ελέγχει τα όσα διδάσκονται οι Χριστιανοί στο όνομα του Χριστού, έκρινε πως τα όσα λέει ο Παύλος είναι σωστά και δεν βρήκε αντιφάσεις ή ψεύδη, τότε προφανώς στην ανάλυσή σου έκανες κάποιο λάθος.

Πιστεύω Schwabe, πως τα σχόλια όντως είναι περιττά. Ελπίζω μόνο κατά την τελική και μέλλουσα Κρίση, ο Κύριος να μην θεωρήσει πως αυτή η κατηγορία την οποία εκτόξευσες προς τον Απόστολο Παύλο ήταν αποτέλεσμα διαστρέβλωσης των γραφών, αλλά παρανόηση.

----------------------

19/10/2005, 01:25:55
Ψηλέ

quote:

Δώρον άδωρον η προσπάθειά σου. Ο Σβάμπε μας περνάει για μικρά παιδάκια να καθόμαστε και να πετροβολιόμαστε, εμείς από τη μια πλευρά και αυτός με την παρέα του από την άλλη.

Ίσως τελικά να αποδώσει καρπούς, που ξέρεις; Εγώ δεν τα παρατάω. Θα το δει και ο ίδιος κάποια στιγμή πως αυτός ο ανίερος πόλεμος που έχει κηρύξει ενάντια στον Θεό και στην Εκκλησία του είναι πράγματι καταστροφικός προς τον ίδιο πρώτα και μετά για τους άλλους, αλλά τότε μόνο ελπίζω να μην είναι αργά... Πάντως όπως τον έχω καταλάβει, μιας και έχει την τάση να φανατίζεται, όταν θα ξαναγίνει Χριστιανός θα είναι πολύ πιο θερμός από αρκετούς!

quote:
Αφού ο άνθρωπος δεν θέλει να τα δει, ποιος ο λόγος να του τα παραθέτουμε;; Δεν είδες τι μου λέει εμένα (αν δεν έχω τι να πω να σιωπαίνω). Να σιωπαίνω εγώ για να μας πει τί ο Σβάμπε;;;
Τα ίδια και τα ίδια;;;

Ας προσπαθήσουμε, δεν χάνουμε τίποτα παρά χρόνο. (βέβαια πολύτιμος ο χρόνος, αλλά αξίζει ο Schwabe και χρόνο, και χρόνια, αν είναι να ξαναβρει το φως του).

quote:
Δεν βρίσκω νόημα να καθόμαστε να παραθέτουμε εδάφια στο Σβάμπε. Τα ξέρει και ο ίδιος και γνωρίζει και το νόημά τους πολύ καλά!
Δεν θέλει με τίποτα να τα δει και τους προσάπτει έννοιες τελείως παραποιημένες!!
Εγώ αυτό που ελπίζω είναι να τον ελεήσει ο Θεός και να του ανοίξει μάτια της ψυχής του, γιατί κρίμα τόση ενέργεια και ευφϋία που έχει να την καταναλώνει σε τόσο λάθος πράγματα!!

Θα τα δει να μην φοβάσαι. Σύντομα έρχονται φοβερές ανακατατάξεις για τον κόσμο ολόκληρο, ο Schwabe θα μείνει έξω που απέδειξε πως αξίζει με το να κάνει οικογένεια;
Χίλιες φορές πιο άξιος από μένα είναι, που κάθομαι και φτιάχνω περιουσία για όταν κι αν ευλογήσει ο Θεός να βρω καμμιά σοβαρή κοπέλα να κάνω δικιά μου οικογένεια...

Τώρα γι' αυτό που λες για τα εδάφια, και εγώ πιστεύω πως δεν έχει αξία. Τον λόγο του Θεού τον ξέρει, κι ας κάνει πως δεν τον καταλαβαίνει και μας λέει άλλα αντι άλλων.

Ας προσπαθήσουμε. Και χωρίς αποτέλεσμα, πάλι έχει την αξία της η προσπάθεια. Τουλάχιστον όταν θα γυρίσει στον Χριστιανισμό μπορεί και να ευχαριστεί τον Θεό για εμάς!

----------------------

19/10/2005, 17:24:54
WWalker:
«Όταν κάποιος έχει δίκιο οφείλω να το αναγνωρίσω. Το ότι εγώ στηρίζω τον Ψηλό στο έργο του, είναι αυτονόητο..»

Ναι, ναι αδελφέ, το έχουμε ΑΝΤΙΛΗΦΘΗ δεόντως!!

WWalker:
«Παραπάνω παρέθεσα ένα από αυτά τα λίγα.»

Τίποτα δεν παρέθεσες. Τουλάχιστον ΤΙΠΟΤΑ από τα όσα σε ρώτησα! Περαιτέρω, παρέθεσες κείμενα από κάποιον που…..ποτέ του δεν γνώρισε τον Ιησού!

Τα ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ φίλτατε τόσο δύσκολο είναι να τα δούμε??

WWalker:
«Δηλαδή πως το "Αγάπα τον Πλησίον ως σεαυτόν" δεν είναι φιλοσοφία, αλλά εντολή προσηλυτισμού;»

Από πού ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ «ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ» παρακαλώ?? Πού έγκειται το καινοτόμο της υπόθεσης? Τα λόγια αυτά, και άλλα πολλά, είχανε ΗΔΗ γραφεί από άλλους αγαπητέ. Και αυτοί οι άλλοι, έμειναν ως φιλόσοφοι στην συνείδηση του κόσμου.

WWalker:
«Όχι Schwabe, αυτή είναι φιλοσοφία, και μάλιστα καραμπινάτη. Η Φιλοσοφία που προωθεί την Αγάπη, η οποία και δεν καλουπώνεται μέσα στα σκληρά καλούπια της ανθρώπινης φιλοσοφίας.»

Για ΠΟΙΑ «αγάπη» μιλάς φίλτατε? Για «αγάπη» υπό όρους μήπως?

Ο χριστιανισμός μιλάει για «αγάπη» ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΙΑ, και αυτό το ξεκαθάρισε ΚΑΙ ο Ιησούς:

{Κάθε ένας που πιστεύει σ’αυτόν δεν καταδικάζεται. Όποιος όμως δεν πιστεύει έχει καταδικαστεί ΑΠΟ ΤΩΡΑ ακριβώς διότι ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΓΕΝΟΥΣ ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ} (Ιωάννης Γ’18)

{αυτός που πιστεύει στον υιό έχει αιώνια ζωή. Εκείνος όμως που δεν υπακούει στον υιό δεν θα δει την μακάρια ζωή, αλλά η οργή του θεού θα μένει συνεχώς επάνω του!} (Ιωάννης Γ’36)

Η «αγάπη» για την οποία μιλάς αγαπητέ, ΕΧΕΙ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ. Να τις χαίρεστε λοιπόν!

WWalker:
«Δηλαδή αυτό είναι για εσένα η Αγάπη του Χριστιανισμού; Μια εντολή και τίποτα παραπέρα;»

Το περιτύλιγμα είναι σε όλες τις θρησκείες «καλό» και «μυστηριακό». Ωστόσο, ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ παραμένουνε. Εξίσου και η υποβόσκουσα μισαλλοδοξία.

WWalker:
«Όσα αφορούν το πυρ το εξώτερο και την γέενα του πυρός, αυτά δεν υπάρχει λόγος να τα γνωρίσεις ποτέ σου, όπως είπαμε, αν βαδίζεις στον λόγο που κηρύττουν οι δυο παραπάνω προτάσεις…»

Αντιλαμβάνεσαι ότι συνεχώς μιλάς για «αν» και «εάν βαδίσεις»?? Αντιλαμβάνεσαι ότι ουσιαστικά μιλάς ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΝΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ? Αντιλαμβάνεσαι ότι ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΝΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΟΝΟΘΕΙΣΤΙΚΕΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ??

Τίποτα καλύτερο δεν έχεις να προσθέσεις?

WWalker:
«Εφόσον λοιπόν ο ίδιος ο Πέτρος, που σαν "πέτρα πάνω στην οποία ο Κύριος οικοδόμησε την Εκκλησία του" είχε το όφελος να εξετάζει το ποιμαντικό έργο των αποστόλων και να ελέγχει τα όσα διδάσκονται οι Χριστιανοί..»

Εάν άφηνες για μια φορά στην ζωή σου ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗ, σίγουρα θα πήγαινες ένα βήμα μπροστά. Αντί να αναλώνεσαι διαρκώς με το τι είπαν ΑΛΛΟΙ, καλά θα κάνεις να ψάχνεις μόνος σου.

Τι έχεις να πεις για ΤΑ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΥΔΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΦΑΡΙΣΑΙΟΣ ΣΑΟΥΛ?

Άλλα σε ρωτάω αγαπητέ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ!!

Εάν νομίζεις ότι έτσι θολώνεις τα νερά, ΓΕΛΙΕΣΑΙ. Αναμένω λοιπόν απαντήσεις, και εάν θέλεις να δούμε σειρά αντιφάσεων μεταξύ των «θεόπνευστων», ευχαρίστως να το κάνουμε.

Άντε να δούμε…..

19/10/2005, 17:46:39
WWalker:
«Θα το δει και ο ίδιος κάποια στιγμή πως αυτός ο ανίερος πόλεμος που έχει κηρύξει ενάντια στον Θεό και στην Εκκλησία του είναι πράγματι καταστροφικός προς τον ίδιο πρώτα και μετά για τους άλλους..»

Αυθαίρετο.

Αλίμονο εάν θεωρήσουμε ότι η εκκλησία Α.Ε. είναι…….το έργο και επιθυμία του Θεού!!!!!

Τα ίδια θα πει και ο Μουσουλμάνος, τα ίδια και ο Ιουδαίος. Και ο νοών νοείτω….

WWalker:
«Ας προσπαθήσουμε, δεν χάνουμε τίποτα παρά χρόνο. (βέβαια πολύτιμος ο χρόνος, αλλά αξίζει ο Schwabe και χρόνο, και χρόνια, αν είναι να ξαναβρει το φως του).»

Βρε, με…συγκίνησες!!!

WWalker:
«Χίλιες φορές πιο άξιος από μένα είναι, που κάθομαι και φτιάχνω περιουσία για όταν κι αν ευλογήσει ο Θεός να βρω καμμιά σοβαρή κοπέλα να κάνω δικιά μου οικογένεια...»

Να΄σαι καλά για τα καλά σου λόγια, αλλά σιγά βρε αδερφέ, δεν κάναμε δα και…..κανέναν άθλο!!

WWalker:
«Τώρα γι' αυτό που λες για τα εδάφια, και εγώ πιστεύω πως δεν έχει αξία. Τον λόγο του Θεού τον ξέρει, κι ας κάνει πως δεν τον καταλαβαίνει και μας λέει άλλα αντι άλλων.»

Ο χριστιανισμός, δηλαδή ότι προέκυψε από την Κωνσταντίνεια επέμβαση και μετά, καθώς και από τα διάφορα πρόσθετα πραξικοπήματα των πολιτικών-παπάδων (Συνόδους τα αποκαλούνε..), είναι μια εξόχως παραποιημένη μορφή του αρχικού γνωστικού χριστιανισμού.

Βλέπεις, η προσπάθεια επικράτησης του μυστηριακού και ελληνικού κομματιού δεν επικράτησε, και έτσι φτάσατε στο σημερινό χάλι.

Οι Ορφικοί, ήδη είχαν διδάξει ότι το Σύμπαν αποτελείται από 4 επάλληλα υπο-σύμπαντα, που ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ τα ονόμασαν Βασιλείες, ή Βασιλεία του Ουρανού, του Κρόνου, του Διός και του Διονύσου.
Ο Διόνυσος, είναι ο Θεός που θυσιάζεται για να βοηθήσει την άνοδο του ανθρώπου στην Βασιλεία του Ουρανού.

Ο Ναζωραίος (τίτλος είναι ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ!), αναρωτηθήκατε ποτέ σας ΤΙ ΑΛΛΟ άραγε κάνει κατ’ουσίαν? Διδάσκει, το πώς μπορεί ο άνθρωπος, μέσω της στενωπού της αρετής και όχι της οδού της κακίας, να προσεγγίσει αυτό το ανώτερο Βασίλειο, την πολυπόθητη βασιλεία των Ουρανών!

Όμως, το κακέκτυπο που απέμεινε, δεν στάθηκε ποτέ ικανό να αποτελέσει συνεχιστή του Ελληνισμού, διότι υπό την απάνθρωπη πίεση του Ιουδαϊζοντος-Μεσσιανισμού προέκυψε ο σχολαστικισμός που εσύ και ο Ψηλός αδίκως προσπαθείτε να εξευγενίσετε.

Δεν λέω, φιλότιμες οι προσπάθειες σας, αλλά σας λείπει το πνευματικό υπόβαθρο. Και αυτό, ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.

nikostheaterΜέλος
19/10/2005, 18:06:57
Εσυ σβαμπε πρεπει να ησουν ο καλυτερος μαθητης του σχολειου σου στην πραξη της αφαιρεσης και της διαιρεσης..στην προσθεση και τον πολλαπλασιασμο πρεπει να ειχες προβλημα..
19/10/2005, 23:44:14
nikostheater:
«Εσυ σβαμπε πρεπει να ησουν ο καλυτερος μαθητης του σχολειου σου στην πραξη της αφαιρεσης και της διαιρεσης..στην προσθεση και τον πολλαπλασιασμο πρεπει να ειχες προβλημα..»

Χμμμμμ, να σου πω: θυμάμαι ότι είχα μονίμως ένα άριστα στο μάθημα των θρησκευτικών, είχα διαρκώς διάφορα άλλα βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου στα χέρια μου (πράγμα που εκνεύριζε τον δάσκαλο..), και επίσης είχα μονίμως πολλές και άβολες ερωτήσεις που έθετα (και σπανίως απάντηση λογική έπαιρνα..).

Με τα νούμερα, τα πήγαινα απλά καλά.

Τι άλλο να σου πω?

19/10/2005, 23:51:00
Schwabe, ο Ψηλός προηγουμένως έγραψε:

quote:
Δεν σου τα έλεγα βρε WWalker;

Ο άνθρωπος είναι τελείως αθεόφοβος!!!!

Το χαβά του!! Πετσοκόψε - ράψε!!!!

Φιλικά όπως πάντα

Επίσης έγραψε:

quote:

1148 Μηνύματα Απεστάλη: 19/10/2005, 00:02:44 Εμφάνιση Προφίλ Στείλτε Email στον Συγγραφέα Send Ψηλός a Private Message Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ψηλός Απάντηση με Παραπομπή (Quote) Αχ καλέ μου WWalker,

Τα ίδια και τα ίδια;;;

Έπειτα, αναρωτιέμαι, μήπως άδικα σπαταλάμε το χρόνο μας, μιας που ίσως να δυσκολεύεται ο οργανισμός του να θέσει σε λειτουργία τους "οργανικούς" μηχανισμούς κατανόησης και δεν διαθέτει την κατάλληλη ποσότητα πνεύματος για να συλλάβει τα νοήματα του λόγου του Κυρίου;;
Ή μήπως το σώμα του δεν είναι ακόμη τόσο εξελιγμένο και τα φυσικά κέντρα, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, που είναι υπεύθυνα για τον πνεύμα, την εξυπνάδα, τη διαύγεια, την κατανόηση, δεν είναι ακόμη έτοιμα έτσι ώστε να δώσουν εκείνη τη "σωματική" εντολή έτσι ώστε να συλλάβει τον πλούτο του λόγου του Κυρίου;;

***Έτσι δεν είναι Σβάμπε (τα περί πνεύματος και ψυχής κατ' εσένα) ή κάνω λάθος;;

Φιλικά όπως πάντα

Από τα όσα γράφεις τον δικαιώνεις, ειδικά με το να υποστηρίζεις πως ο Παύλος ψεύδεται.

Κακώς όμως.

----------------------

Edited by - WWalker on 19/10/2005 23:55:50

20/10/2005, 00:14:45
«Από τα όσα γράφεις τον δικαιώνεις, ειδικά με το να υποστηρίζεις πως ο Παύλος ψεύδεται. Κακώς όμως.»

Εγώ «υποστηρίζω»? Λάθος φίλτατε. Τα γραπτά το λένε.

᾿Απάντησις εἰς ἀντιρρήσεις

«Γ´ΤΙ οὖν τὸ περισσὸν τοῦ ᾿Ιουδαίου, ἢ τίς ἡ ὠφέλεια τῆς περιτομῆς; 2 πολὺ κατὰ πάντα τρόπον. πρῶτον μὲν γὰρ ὅτι ἐπιστεύθησαν τὰ λόγια τοῦ Θεοῦ. 3 τί γὰρ εἰ ἠπίστησάν τινες; μὴ ἡ ἀπιστία αὐτῶν τὴν πίστιν τοῦ Θεοῦ καταργήσει; 4 μὴ γένοιτο· γινέσθω δὲ ὁ Θεὸς ἀληθής, πᾶς δὲ ἄνθρωπος ψεύστης, καθὼς γέγραπται· ὅπως ἂν δικαιωθῇς ἐν τοῖς λόγοις σου καὶ νικήσῃς ἐν τῷ κρίνεσθαί σε. 5 εἰ δὲ ἡ ἀδικία ἡμῶν Θεοῦ δικαιοσύνην συνίστησι, τί ἐροῦμεν; μὴ ἄδικος ὁ Θεὸς ὁ ἐπιφέρων τὴν ὀργήν; κατὰ ἄνθρωπον λέγω. 6 μὴ γένοιτο· ἐπεὶ πῶς κρινεῖ ὁ Θεὸς τὸν κόσμον; 7 εἰ γὰρ ἡ ἀλήθεια τοῦ Θεοῦ ἐν τῷ ἐμῷ ψεύσματι ἐπερίσσευσεν εἰς τὴν δόξαν αὐτοῦ, τί ἔτι κἀγὼ ὡς ἁμαρτωλὸς κρίνομαι…»

Ένας που ακόμα και ψέμα θα κάνει χρήση προκειμένου να μεταφέρει τον «εξ αποκαλύψεως» Λόγο, και προφανώς δεν το λέει στην τύχη, είναι για δεν είναι αφερέγγυος ως «πνευματικός διδάσκαλος»?

Βέβαια, οι παροτρύνσεις του έκαμαν «σχολή», αλλά αυτό είναι άλλο θέμα……

Βιάζεσαι αγαπητέ, βιάζεσαι πολύ.

20/10/2005, 01:01:02
Schwabe, όταν σου έγραψα το χωρίο στο οποίο ο Απόστολος Πέτρος μιλάει για ανθρώπους που "μεταφράζουν" τα χωρία της Καινής Διαθήκης διαστρεβλώνοντάς τα είτε για να εξυπηρετήσουν δικές τους σκοπιμότητες είτε λόγω ανικανότητας ορθής ερμηνείας των γραφών, ήξερα τι έκανα. Όμως το προσπέρασες έτσι.

Επίσης, όταν εγώ αναφέρομαι στην κλασσική τακτική των αιρετικών να αποκόπτουν συγκεκριμένες φράσεις από το πλαίσιό τους, ώστε να μπορούν να τις πλάσουν νοηματικά όπως θέλουν, ήξερα τι έλεγα. Το ίδιο κάνεις: όχι όμως επειδή είσαι αιρετικός, αλλά επειδή έτσι πιστεύεις πως θα ξεγελάσεις την συνείδησή σου ευκολότερα.
Λέω, γιατί αν πιστεύεις πως με την διαστρέβλωση του νοήματος των Γραφών θα ξεγελάσεις εμένα, τότε είσαι ονειροπόλος. Δεν πρόκειται ουδέποτα να δεχθώ οποιαδήποτε παραποίηση του νοήματος της Γραφής.

Τώρα βέβαια, θα αρνηθείς ότι αμαρτάνεις βαριά με το διαστρεβλώνεις τις γραφές, γιατί πολύ απλά στον αγώνα σου να ξεγελάσεις την συνείδησή σου ώστε να αναπαύεται ήσυχη που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα όσα της ζητάει ο Κύριος. Κι όμως, αυτό δεν θα το καταφέρεις ποτέ.

Δεν έχει σημασία. Γνωρίζω τι βρίσκεται μέσα σου, πόση αμφιβολία έχει στοιβαχθεί, και πως αντιδρά το πνεύμα της αποστασίας μέσα σου όταν χτυπιέται η ευαίσθητη χορδή. Όλα εξάλλου αποδείχθηκαν για εσένα όταν μας είπες πως δέχθηκες τα παιδιά σου να βαπτισθούν, δηλαδή για το δικό σου το κρίμα τα σκέφτεσαι, αλλά να πάρεις στο λαιμό σου και τα παιδιά σου δεν το δέχεσαι.

Όσον αφορά την άσπονδη κατηγορία σου ότι ο Απόστολος Παύλος ψεύδεται, καταλαβαίνεις και μόνος σου πως μετέφρασες το χωρίο όπως ήθελες, και πάνω από όλα ξεκομμένο από τα υπόλοιπα, τα οποία και παίζουν σημαντικό ρόλο στην ερμηνεία του, όπως ακριβώς και τον προφορικό σου λόγο αν τον κόψουν σε μικρά κομματάκια και τον δημοσιεύσουν θα παρεξηγηθείς σίγουρα και δεν θα σου αρέσει.
Όμως για τον Παύλο, που σίγουρα τον στενοχωρεί αυτό που κάνεις, δεν δίστασες να εφαρμόσεις την γνωστή τακτική.

Λες λοιπόν:
Πρoς Ρωμαίoυς γ΄: 7 «Εάν διά τoυ ψεύδoυς μoυ η αλήθεια τoυ Θεoύ κατεδείχθη μεγάλη πρoς δόξαν τoυ, γιατί ακόμη κατακρίνoμαι ως αμαρτωλός;».

Έκανα τον κόπο να ψάξω το κείμενο, το παραθέτω μαζί με το υπόλοιπο χωρίο, μαζί με το τμήμα υπ'αριθμόν 8, το οποίο παρέλειψες: 8 καὶ μὴ καθὼς βλασφημούμεθα καὶ καθώς φασί τινες ἡμᾶς λέγειν ὅτι ποιήσωμεν τὰ κακὰ ἵνα ἔλθῃ τὰ ἀγαθά; ὧν τὸ κρῖμα ἔνδικόν ἐστι. :

1 Τί οὖν τὸ περισσὸν τοῦ Ἰουδαίου, ἢ τίς ἡ ὠφέλεια τῆς περιτομῆς; 2 πολὺ κατὰ πάντα τρόπον. πρῶτον μὲν γὰρ ὅτι ἐπιστεύθησαν τὰ λόγια τοῦ Θεοῦ. 3 τί γὰρ εἰ ἠπίστησάν τινες; μὴ ἡ ἀπιστία αὐτῶν τὴν πίστιν τοῦ Θεοῦ καταργήσει; 4 μὴ γένοιτο· γινέσθω δὲ ὁ Θεὸς ἀληθής, πᾶς δὲ ἄνθρωπος ψεύστης, καθὼς γέγραπται· ὅπως ἂν δικαιωθῇς ἐν τοῖς λόγοις σου καὶ νικήσῃς ἐν τῷ κρίνεσθαί σε. 5 εἰ δὲ ἡ ἀδικία ἡμῶν Θεοῦ δικαιοσύνην συνίστησι, τί ἐροῦμεν; μὴ ἄδικος ὁ Θεὸς ὁ ἐπιφέρων τὴν ὀργήν; κατὰ ἄνθρωπον λέγω. 6 μὴ γένοιτο· ἐπεὶ πῶς κρινεῖ ὁ Θεὸς τὸν κόσμον; 7 εἰ γὰρ ἡ ἀλήθεια τοῦ Θεοῦ ἐν τῷ ἐμῷ ψεύσματι ἐπερίσσευσεν εἰς τὴν δόξαν αὐτοῦ, τί ἔτι κἀγὼ ὡς ἁμαρτωλὸς κρίνομαι; 8 καὶ μὴ καθὼς βλασφημούμεθα καὶ καθώς φασί τινες ἡμᾶς λέγειν ὅτι ποιήσωμεν τὰ κακὰ ἵνα ἔλθῃ τὰ ἀγαθά; ὧν τὸ κρῖμα ἔνδικόν ἐστι.

Φρόντισα λοιπόν να ψάξω σε λίαν αξιόπιστη πηγή, και βρήκα την αντίστοιχη μετάφραση:

Τι παραπάνω λοιπόν έχει ο Ιουδαίος και σε τι οφελεί η περιτομή; Πολύ ωφελεί, και μάλιστα από πολλές απόψεις. Πρώτα πρώτα, ο Θεός εμπιστεύτηκε στους Ιουδαίους τις επαγγελίες του. Τι κι αν ορισμένοι Ιουδαίοι δεν έμειναν πιστοί στο Θεό; Μήπως η απιστία τους θα κάνει το Θεό να αθετήσει το λόγο του; Όχι βέβαια! Αντίθετα, ο Θεός κρατάει τον λόγο Του, ακόμα και αν όλοι οι άνθρωποι τον αθετήσουν, όπως το λέει και η Γραφή:

Θα δικαιωθείς για όσα έχεις πει
και θα νικήσεις κάθε επικριτή σου

Αν όμως η δική μας αδικία κάνει να φανερωθεί η δικαιοσύνη του Θεού, τότε τι να πούμε; Μιλώντας με ανθρώπινα κριτήρια, να ισχυριστούμε πως είναι άδικος ο Θεός όταν τιμωρεί; Όχι βέβαια! Γιατί, πως αλλιώς θα κρίνει ο Θεός τον κόσμο; Μα, θα πει κάποιος, αφού το δικό μου ψέμα κάνει φανερή την πιστότητα του Θεού και έτσι κάνει μεγαλύτερη την δόξα του, τότε γιατί εγώ καταδικάζομαι ως αμαρτωλός; Μήπως - όπως μας συκοφαντούν μερικοί, και ισχυρίζονται πως το λέμε κιόλας - "πρέπει να κάνουμε το κακό, για να έρθει το καλό"; Όσοι λένε παρόμοια πράγματα θα τιμωρηθούν από τον Θεό όπως το αξίζουν.

Σταμάτα λοιπόν να παραποιείς τα λόγια του Παύλου, γιατί το μόνο που καταφέρνεις είναι να αμαρτάνεις. Κανέναν δεν πείθεις έτσι.

Βέβαια, εγώ τώρα αναμένω πως δεν πρόκειται να παραδεχθείς πως διαστρεβλώνεις τα όσα γράφει η Καινή Διαθήκη, θα αρχίσεις να κατηγορείς μεταφράσεις και μεταφραστές, θα το ρίξεις σε "κρυφά νοήματα", θα μου προτείνεις και εμένα για ακόμη μια φορά πως με ξεγέλασαν και τα πράγματα όντως έτσι είναι όπως τα λες, και γενικότερα τσάμπα αφιέρωσα χρόνο για να σου παραθέσω την ακριβή του μετάφραση, η οποία και αναδεικνύει το αληθινό νόημα.
Ή πολύ απλά να παρουσιάσεις άλλο χωρίο των γραφών πως παρερμηνεία και διαστρέβλωση.
Το άσχημο στην υπόθεση είναι πως και εσύ ο ίδιος το ξέρεις πως δεν έχουν τα πράγματα όπως τα θες, και προσπαθείς με το να εξαναγκάσεις εμένα να δεχθώ την παρερμηνεία των γραφών, να πείσεις και τον εαυτό σου.

Βέβαια, όπως είπα, δεν περιμένω και πολλά. Αν καταφέρεις να ξεφύγεις από την συμπεριφορά που περιέγραψα παραπάνω, σου αξίζουν συγχαρητήρια.

----------------------

Edited by - WWalker on 20/10/2005 01:04:06

20/10/2005, 01:24:54
quote:
WWalker:
«Όταν κάποιος έχει δίκιο οφείλω να το αναγνωρίσω. Το ότι εγώ στηρίζω τον Ψηλό στο έργο του, είναι αυτονόητο..»

Ναι, ναι αδελφέ, το έχουμε ΑΝΤΙΛΗΦΘΗ δεόντως!!

Αντιλέγεις;

quote:

WWalker:
«Παραπάνω παρέθεσα ένα από αυτά τα λίγα.»

Τίποτα δεν παρέθεσες. Τουλάχιστον ΤΙΠΟΤΑ από τα όσα σε ρώτησα! Περαιτέρω, παρέθεσες κείμενα από κάποιον που…..ποτέ του δεν γνώρισε τον Ιησού!

Τα ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ φίλτατε τόσο δύσκολο είναι να τα δούμε??

Ήδη παρέθεσα λόγια του Ιησού, όταν μιλάει για τις φράσεις στις οποίες συμπυκνώνεται ολόκληρη η διδασκαλία του Χριστιανισμού.
Προφανώς και είναι δύσκολο να δεις τα λόγια του, όταν δεν θέλεις να τα δεις.

quote:
WWalker:
«Δηλαδή πως το "Αγάπα τον Πλησίον ως σεαυτόν" δεν είναι φιλοσοφία, αλλά εντολή προσηλυτισμού;»

Από πού ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ «ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ» παρακαλώ?? Πού έγκειται το καινοτόμο της υπόθεσης? Τα λόγια αυτά, και άλλα πολλά, είχανε ΗΔΗ γραφεί από άλλους αγαπητέ. Και αυτοί οι άλλοι, έμειναν ως φιλόσοφοι στην συνείδηση του κόσμου.

Κάνεις λάθος.
Το νόημα της Αγάπης είναι διαχρονικό. Ο Ιησούς διδάσκει την Αγάπη ως δρόμο προς τον Θεό.
Όσο για τα περί καινοτομίας, όπως είπα, το νόημα της Αγάπης είναι διαχρονικό, δεν ανήκει σε κάποιον.

quote:
WWalker:
«Όχι Schwabe, αυτή είναι φιλοσοφία, και μάλιστα καραμπινάτη. Η Φιλοσοφία που προωθεί την Αγάπη, η οποία και δεν καλουπώνεται μέσα στα σκληρά καλούπια της ανθρώπινης φιλοσοφίας.»

Για ΠΟΙΑ «αγάπη» μιλάς φίλτατε? Για «αγάπη» υπό όρους μήπως?

Ο χριστιανισμός μιλάει για «αγάπη» ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΙΑ, και αυτό το ξεκαθάρισε ΚΑΙ ο Ιησούς:

{Κάθε ένας που πιστεύει σ’αυτόν δεν καταδικάζεται. Όποιος όμως δεν πιστεύει έχει καταδικαστεί ΑΠΟ ΤΩΡΑ ακριβώς διότι ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΓΕΝΟΥΣ ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ} (Ιωάννης Γ’18)

{αυτός που πιστεύει στον υιό έχει αιώνια ζωή. Εκείνος όμως που δεν υπακούει στον υιό δεν θα δει την μακάρια ζωή, αλλά η οργή του θεού θα μένει συνεχώς επάνω του!} (Ιωάννης Γ’36)

Η «αγάπη» για την οποία μιλάς αγαπητέ, ΕΧΕΙ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ. Να τις χαίρεστε λοιπόν!

Συγχέεις πολλά πράγματα μέσα στο μυαλό σου.
Όταν μιλάμε για αγάπη, δεν μιλάμε για καβάλημα.
Ο Ιησούς σου προσφέρει αγάπη με μια βασική προυπόθεση (όχι πολλές): να την δεχθείς.
Αν δεν δεχθείς την αγάπη, τότε δεν θα σου την δώσει.
Και όμως, θα συνεχίσει να σου χτυπάει την πόρτα της καρδιάς σου, μέχρι να του ανοίξεις, και να τον δεχθείς, επειδή Αυτός πραγματικά σε αγαπάει, ως παιδί του, παρ'όλο που τον διώχνεις.
Θεωρείς όρο ή προυπόθεση το να σου ζητάει να δεχθείς την αγάπη Του.
Αυτό δεν είναι όρος ούτε προυπόθεση: είναι αλληλένδετο με την προσφορά της Αγάπης: αν δεν την δεχθείς, δεν την δέχεσαι.

quote:
WWalker:
«Δηλαδή αυτό είναι για εσένα η Αγάπη του Χριστιανισμού; Μια εντολή και τίποτα παραπέρα;»

Το περιτύλιγμα είναι σε όλες τις θρησκείες «καλό» και «μυστηριακό». Ωστόσο, ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ παραμένουνε. Εξίσου και η υποβόσκουσα μισαλλοδοξία.

Δεν μιλάμε για περιτύλιγμα εδώ, μιλάμε για τον σκληρό πυρήνα.

Με το να αναφέρεσαι πάντως στις εντολές ως κάτι κακό, σε αντιδιαστολή με το περιτύλιγμα το οποίο θεωρείς "καλό", ουσιαστικά αποκαλύπτεις τον λόγο για τον οποίο δεν ακολουθείς τον Χριστιανισμό: σε δυσκολεύουν οι εντολές του.
Κι όμως, ο πρώτος που έχει να κερδίσει από την τήρηση των εντολών είναι ο Χριστιανός, και ο Θεός τίποτα.

quote:

Αντιλαμβάνεσαι ότι συνεχώς μιλάς για «αν» και «εάν βαδίσεις»?? Αντιλαμβάνεσαι ότι ουσιαστικά μιλάς ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΝΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ? Αντιλαμβάνεσαι ότι ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΝΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΟΝΟΘΕΙΣΤΙΚΕΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ??

Τίποτα καλύτερο δεν έχεις να προσθέσεις?

Δηλαδή θέλεις να εξετάσεις το τι θα γίνει εαν δεν βαδίσεις; Δηλαδή εξετάζεις το αν θα ακολουθήσεις μια θρησκεία με γνώμονα το ότι είσαι καταδικασμένος να αποτύχεις;

quote:

Εάν άφηνες για μια φορά στην ζωή σου ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗ, σίγουρα θα πήγαινες ένα βήμα μπροστά. Αντί να αναλώνεσαι διαρκώς με το τι είπαν ΑΛΛΟΙ, καλά θα κάνεις να ψάχνεις μόνος σου.

Άστοχο. Διαρκώς ερευνώ μόνος μου, μακριά από έτοιμη απάντηση και τροφή. Εξάλλου το μόνο που διαθέτω είναι τα κείμενα σε αρχαία και σε νέα ελληνική, χωρίς εξωτερικά σχόλια ούτε στο παραμικρό.

quote:
Τι έχεις να πεις για ΤΑ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΥΔΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΦΑΡΙΣΑΙΟΣ ΣΑΟΥΛ?

Ότι δεν ψεύδεται, πολύ απλά. Θα πρέπει να αποδείξεις την κατηγορία για να χρειαστεί να απαντήσω. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν θα χρειαστεί να απαντήσω, για έναν απλό λόγο: ο Παύλος δεν ψεύδεται, εσύ τον κατηγορείς ότι το κάνει αυτό.

quote:
Άλλα σε ρωτάω αγαπητέ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ!!

Σου απαντάω ακριβώς σε ότι με ρωτάς. Και σου απαντάω ακριβώς στο σημείο στο οποίο σε ενδιαφέρει: όχι στο ότι ο Παύλος ψεύδεται, εφόσον και εσωτερικά μέσα σου γνωρίζεις πως δεν ψεύδεται, αλλά εσύ είσαι αυτός που διαστρεβλώνει τις γραφές για να αποδείξει πράγματα τα οποία δεν στέκουν.

quote:
Εάν νομίζεις ότι έτσι θολώνεις τα νερά, ΓΕΛΙΕΣΑΙ.

Δεν μου χρειάζεται να θολώσω τα νερά.

quote:
Αναμένω λοιπόν απαντήσεις, και εάν θέλεις να δούμε σειρά αντιφάσεων μεταξύ των «θεόπνευστων», ευχαρίστως να το κάνουμε.

Αντιφάσεις δεν υπάρχουν, ούτε καν μέσα στο μυαλό σου. Τις αντιφάσεις τις δημιουργεί το πνεύμα της αποστασίας που έχει εγκατασταθεί μέσα σου, και τις προβάλλει, ενώ παράλληλα γνωρίζεις πως δεν είναι αληθινές, αλλά παρ'όλα αυτά συνεχίζεις να παίζεις το κόλπο του, γιατί έτσι θα αναπαυτεί καλύτερα η συνείδησή σου.
Άραγε θα με ξεγελάσει εμένα το πονηρό πνεύμα που σου υπαγορεύει να διαστρεβλώσεις τις γραφές; Αμφιβάλλω.

----------------------

20/10/2005, 19:09:15
WWalker:
«Schwabe, όταν σου έγραψα το χωρίο στο οποίο ο Απόστολος Πέτρος μιλάει για ανθρώπους που "μεταφράζουν" τα χωρία της Καινής Διαθήκης διαστρεβλώνοντάς ……ήξερα τι έκανα.»

Τα ίδια λένε αγαπητέ ΟΛΟΙ οι οπαδοί των διαφόρων αιρέσεων της χριστιανοσύνης: οι Χιλιαστές τα χώνουνε στους ορθόδοξους, οι Προτεστάντες ευρύτερα στους καθολικούς, οι καθολικοί στους βαπτιστές, και ο κατάλογος….ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ!

Δεν πείθεις με τέτοια επιχειρήματα. Είναι απλά η κραυγή της απελπισίας.

WWalker:
«Λέω, γιατί αν πιστεύεις πως με την διαστρέβλωση του νοήματος των Γραφών θα ξεγελάσεις εμένα, τότε είσαι ονειροπόλος. Δεν πρόκειται ουδέποτα να δεχθώ οποιαδήποτε παραποίηση του νοήματος της Γραφής.»

Έτσι ακριβώς είναι το προφίλ ενός πιστού της Α ή Β χριστιανικής αίρεσης: δογματισμός έως το κόκαλο! Αυτός και ο λόγος που τρώγεστε αλλά και θα συνεχίσετε να τρώγεστε σαν τα σκυλιά για το copyright της «ορθής ερμηνείας».

WWalker:
«Γνωρίζω τι βρίσκεται μέσα σου, πόση αμφιβολία έχει στοιβαχθεί, και πως αντιδρά το πνεύμα της αποστασίας μέσα σου όταν χτυπιέται η ευαίσθητη χορδή.»

Άιντε, άιντε, τα πράγματα είναι μάλλον πολύ χειρότερα από ότι φανταζόμουνα με εσάς……

WWalker:
«Όλα εξάλλου αποδείχθηκαν για εσένα όταν μας είπες πως δέχθηκες τα παιδιά σου να βαπτισθούν, δηλαδή για το δικό σου το κρίμα τα σκέφτεσαι, αλλά να πάρεις στο λαιμό σου και τα παιδιά σου δεν το δέχεσαι.»

Λάθος!

Είπα, ότι σέβομαι πρωτίστως ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, μάνα και πατέρα, και με τίποτα δεν θα ήθελα να τους στενοχωρήσω. Περαιτέρω, δεν θέλω να περάσω από μόνος μου κάποια ρετσινιά σε κανένα παιδί, διότι όσο διαρκεί το καρκίνωμα μεταξύ κράτους και θρησκείας οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί.

Υπό άλλες συνθήκες, και εάν βρισκόμασταν σε άλλο κράτος, π.χ. Γερμανία, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΠΟΤΕ.

Άσε τα «σιρόπια» επομένως, απλό είναι το θέμα.

WWalker:
«Όμως για τον Παύλο, που σίγουρα τον στενοχωρεί αυτό που κάνεις, δεν δίστασες να εφαρμόσεις την γνωστή τακτική.»

Ρε WWalker, δεν αφήνεις τα αστεία στην άκρη? Άκου…..«που τον στενοχωρείς»!!!

WWalker:
«Σταμάτα λοιπόν να παραποιείς τα λόγια του Παύλου, γιατί το μόνο που καταφέρνεις είναι να αμαρτάνεις. Κανέναν δεν πείθεις έτσι.»

Αντί να ψάχνεις «μεταφράσεις» (δηλαδή τις γνωστές χριστιανικές παραποιήσεις…) και αλλοίωση κειμένων της Πεντατεύχου (διότι ΚΑΙ εκεί οργιάζει η παραπληροφόρηση!), καλά θα κάνεις να μείνεις ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ. Και το πρωτότυπο, ΛΕΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ.

WWalker:
«Το άσχημο στην υπόθεση είναι πως και εσύ ο ίδιος το ξέρεις πως δεν έχουν τα πράγματα όπως τα θες, και προσπαθείς με το να εξαναγκάσεις εμένα να δεχθώ την παρερμηνεία των γραφών, να πείσεις και τον εαυτό σου.»

Θα σου πω πιο είναι το άσχημο στην υπόθεση: ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ……ΤΟΝ ΦΤΥΝΑΤΕ!!!

Και τούτο διότι έχετε εθιστεί στα όσα διαρκώς αναμασάτε, και από το λέγε-λέγε σας έγινε βίωμα. Είναι η ίδια κατάσταση ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ με τα όσα συμβαίνουνε και στον κάθε ακραίο Ισλαμιστή: ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ, ΑΥΤΟΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ «ΚΑΤΕΧΕΙ» ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!

Αντιλαμβάνεσαι φίλτατε ότι ουσιαστικά μιλάμε για την ίδια κατάσταση?

Θα πρέπει κανείς να ευνουχίσει το πνεύμα του ώστε να μην αηδιάσει μπροστά στην ανηθικότητα και τους απώτερους σκοπούς του Παύλου, που ταυτόχρονα αναδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο και το ήθος στα λόγια του Ιησού:

Παύλος:
«Συμπεριφέρεσθε καθώς και γώ ο οποίος καθ’όλα αρέσω σε όλους» «Με τους ασθενής ως ασθενής για να κερδίσω τους ασθενείς. Με τους πάντες έγινα τα πάντα»

Ιησούς:
«Αλίμονο σας όταν όλοι οι άνθρωποι μιλούν καλά για σας»

Τι παίχτηκε λοιπόν με αυτόν τον ξεδοντιασμένο «χριστιανισμό» του Παύλου? Η «σχολή» του πάντως βρήκε (φυσικό!) ένδοξους συνεχιστές. Έτσι βλέπουμε να «συμπληρώνουνε» σταδιακά τα αρχικά επαναστατικά λόγια του Ιησού και να στρογγυλεύουν το κήρυγμα στα μέτρα του Παυλισμού και των σκοπών που αυτός κλήθηκε να εξυπηρετήσει:

Στο Κατά Λουκάν βλέπουμε τον Ιησού να λέει «Μακάριοι οι πτωχοί, ότι υμετέρα έστιν η βασιλεία του Θεού». Διότι οι πλούσιοι είναι διεφθαρμένοι. Πράγμα που το έχει ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ τονίσει.

Στο Κατά Ματθαίον όμως γίνεται μία «χειρουργικής ακρίβειας» συμπλήρωση του κειμένου (ότι ήδη ήτανε γνωστό ως τα λόγια Του δεν μπορούσανε έτσι απλά να το εξαφανίσουνε) και ο ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΣ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ θα απαλειφθεί και θα εισάγει τον καινούργιο στόχο «Μακάριοι οι πτωχοί ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ»

Αλλά ας μην κουράσω περαιτέρω προς το παρόν. Θα χρειαστείς και καιρό να συλλέξεις «μεταφράσεις» και πάλι…….

20/10/2005, 21:15:21
quote:
WWalker:
«Schwabe, όταν σου έγραψα το χωρίο στο οποίο ο Απόστολος Πέτρος μιλάει για ανθρώπους που "μεταφράζουν" τα χωρία της Καινής Διαθήκης διαστρεβλώνοντάς ……ήξερα τι έκανα.»

Τα ίδια λένε αγαπητέ ΟΛΟΙ οι οπαδοί των διαφόρων αιρέσεων της χριστιανοσύνης: οι Χιλιαστές τα χώνουνε στους ορθόδοξους, οι Προτεστάντες ευρύτερα στους καθολικούς, οι καθολικοί στους βαπτιστές, και ο κατάλογος….ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ!

Δηλαδή προσπαθείς να μου πεις πως επειδή είναι αρκετοί που «μεταφράζουν» την Καινή Διαθήκη (και την Παλαιά) όπως τους γουστάρει, δεν υπάρχει αντίστοιχα και η ορθή μετάφρασή της; Και επειδή δηλαδή οι καθολικοί και οι προτεστάντες και τα παρακλάδια των έχουνε ξεφύγει και υιοθετούν διαφορετική προσέγγιση ως προς τον νόημα των Γραφών, εσύ θα πρέπει να τους ακολουθήσεις; Και εκτός αυτού, υπάρχει μια μεγάλη διαφορά: στο αν πραγματικά ο άνθρωπος θέλει να αντιληφθεί το νόημα των Γραφών σωστά ή σκόπιμα το διαστρεβλώνει.

quote:

Μην κοροιδεύεις τον εαυτό σου πως εγώ απελπίζομαι μπροστά στα επιχειρήματά σου. Πολύ θα σου άρεσε αν αυτό συνέβαινε, αλλά δυστυχώς τόσο για εσένα όσο και για τα επιχειρήματά σου, αυτό δεν συμβαίνει. Αν συνέβαινε, πολύ απλά δεν θα βρισκόμουνα εδώ.

quote:
WWalker:
«Λέω, γιατί αν πιστεύεις πως με την διαστρέβλωση του νοήματος των Γραφών θα ξεγελάσεις εμένα, τότε είσαι ονειροπόλος. Δεν πρόκειται ουδέποτα να δεχθώ οποιαδήποτε παραποίηση του νοήματος της Γραφής.»
Έτσι ακριβώς είναι το προφίλ ενός πιστού της Α ή Β χριστιανικής αίρεσης: δογματισμός έως το κόκαλο! Αυτός και ο λόγος που τρώγεστε αλλά και θα συνεχίσετε να τρώγεστε σαν τα σκυλιά για το copyright της «ορθής ερμηνείας».

Δεν είναι δογματισμός το να προστατεύω τον εαυτό μου από το να με ξεγελάσουν ή να μου στήσουν απάτη.
Αν νομίζεις κάτι τέτοιο, να γιατί αυτή την στιγμή ερμηνεύεις τις Γραφές όπως σου φαίνεται καλύτερο.

Αλλά βέβαια, θα πρέπει να υιοθετήσουμε και να ασπαστούμε το ότι λέει ο ένας και ο άλλος, ότι κι αν είναι αυτό και όσο αντίχριστο και αν είναι αυτό, για να μην χαρακτηριστούμε «δογματισμένοι».
Διαστρεβλώσεις δεν δέχομαι.

quote:

Είπα, ότι σέβομαι πρωτίστως ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, μάνα και πατέρα, και με τίποτα δεν θα ήθελα να τους στενοχωρήσω. Περαιτέρω, δεν θέλω να περάσω από μόνος μου κάποια ρετσινιά σε κανένα παιδί, διότι όσο διαρκεί το καρκίνωμα μεταξύ κράτους και θρησκείας οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί.
Υπό άλλες συνθήκες, και εάν βρισκόμασταν σε άλλο κράτος, π.χ. Γερμανία, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΠΟΤΕ.
Άσε τα «σιρόπια» επομένως, απλό είναι το θέμα.

Κοίταξε να δεις, από την στιγμή που το προβάλλεις ως έρισμα για να πεις πως «δεν είσαι απόλυτος», και τώρα το προβάλλεις ως επιβολή από τον κοινωνικό περίγυρο για να μην στιγματιστεί το παιδί, τότε ισχύει αυτό που είπα.
Τέλος πάντων, αυτή είναι δικιά σου η υπόθεση και δεν αφορά κανέναν άλλο.

Δεν σου φταίει σε τίποτα η Ελλάδα για να την κατηγορείς. Μέσα σου κοίτα να βρεις τον λόγο.

quote:
WWalker:
«Όμως για τον Παύλο, που σίγουρα τον στενοχωρεί αυτό που κάνεις, δεν δίστασες να εφαρμόσεις την γνωστή τακτική.»

Ρε WWalker, δεν αφήνεις τα αστεία στην άκρη? Άκου…..«που τον στενοχωρείς»!!!

Δηλαδή με το να κατηγορείς κάποιον ως Ψεύτη, δεν τον στενοχωρείς;

quote:
WWalker:
«Σταμάτα λοιπόν να παραποιείς τα λόγια του Παύλου, γιατί το μόνο που καταφέρνεις είναι να αμαρτάνεις. Κανέναν δεν πείθεις έτσι.»
Αντί να ψάχνεις «μεταφράσεις» (δηλαδή τις γνωστές χριστιανικές παραποιήσεις…) και αλλοίωση κειμένων της Πεντατεύχου (διότι ΚΑΙ εκεί οργιάζει η παραπληροφόρηση!), καλά θα κάνεις να μείνεις ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ. Και το πρωτότυπο, ΛΕΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ.

Το πρωτότυπο σου το παρέθεσα, μαζί με την πρόταση υπ’αριθμόν 8, η οποία και τα λέει όλα. Μόνο αυτό που λες δεν λέει. Ο Παύλος καταδικάζει την χρήση του ψεύδους, και μάλιστα χρησιμοποιεί τον εαυτό του ως παράδειγμα, για να πει πως "ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα".
Αυτό θα πρέπει να μπορείς να το αντιληφθείς από την ανάγνωση του αρχαίου κειμένου, διαφορετικά τα αρχαία σου δεν είναι ικανοποιητικώς ανεπτυγμένα ώστε να ανακατευτούν σε τόσο περίτεχνες υποθέσεις, όπως η κατανόηση ενός θρησκευτικού βιβλίου.
Τώρα βέβαια, τι στα λέω; Εδώ τα ξέρεις και μόνος σου, και μια χαρά τα διαβάζεις και τα αρχαία, αλλά μας λες αλλαντάλλα κουτρουβάλλα για να διαστρεβλώσεις τα λόγια του Παύλου και να τον βγάλεις ψεύτη.

Όπως είπα έγινε: σου φταίνε οι μεταφράσεις, και οι μεταφραστές, και οι χριστιανοί. Μόνο ο εαυτός σου δεν σου φταίει.

quote:
WWalker:
«Το άσχημο στην υπόθεση είναι πως και εσύ ο ίδιος το ξέρεις πως δεν έχουν τα πράγματα όπως τα θες, και προσπαθείς με το να εξαναγκάσεις εμένα να δεχθώ την παρερμηνεία των γραφών, να πείσεις και τον εαυτό σου.»
Θα σου πω πιο είναι το άσχημο στην υπόθεση: ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ……ΤΟΝ ΦΤΥΝΑΤΕ!!!

Τι ακριβώς να μας έλεγε; Ότι επειδή βρήκες την λέξη «ψεύδος» μέσα σε κείμενο που έγραψε ο Παύλος, τον κατηγορείς ως ψεύτη;

Θεωρείς ότι έρχεσαι σαν άλλος Ιησούς για να μας διαμηνύσεις την «αλήθεια», και εμείς δεν σε πιστεύουμε. Μεταξύ εσένα βέβαια και του Ιησού υπάρχει ένα (μόνο ένα;;) τεράστιο χάσμα: ο Ιησούς δεν διαστρεβλώνει τα λόγια κανενός.

quote:
Και τούτο διότι έχετε εθιστεί στα όσα διαρκώς αναμασάτε, και από το λέγε-λέγε σας έγινε βίωμα.

Άστοχο.

quote:
Είναι η ίδια κατάσταση ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ με τα όσα συμβαίνουνε και στον κάθε ακραίο Ισλαμιστή: ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ, ΑΥΤΟΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ «ΚΑΤΕΧΕΙ» ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!

Schwabe, το γεγονός ότι η άποψή σου δεν γίνεται αποδεκτή από αυτούς στους οποίους κατευθύνεται έχει τις ρίζες του, όχι στον υποτιθέμενο δογματισμό που υποστηρίζεις ότι ο θρησκευόμενος όχι, αλλά στο γεγονός ότι αυτά που λες, ούτε καν εσένα δεν πείθουν.

Δεν σου φταίμε εμείς λοιπόν, για το ότι δεν πείθεις. Όταν δεν καταφέρνεις κάτι, τις ευθύνες να τις αναζητάς στον εαυτό σου. Εγώ εδώ είμαι, και περιμένω να με πείσεις, και ΑΝ λέω ΑΝ είμαι δογματισμένος, είναι και αυτό άλλο ένα ακόμη εμπόδιο το οποίο θα πρέπει να προσπεράσεις για να με πείσεις.

quote:
Αντιλαμβάνεσαι φίλτατε ότι ουσιαστικά μιλάμε για την ίδια κατάσταση?

Οι διαφορές είναι τεράστιες. Ούτε καν δεν ισοπεδώνονται. Αν το καταφέρεις πάντως και αυτό, θα σε παραδεχθώ. Θα έχεις τετραγωνίσει τον κύκλο.

quote:
Θα πρέπει κανείς να ευνουχίσει το πνεύμα του ώστε να μην αηδιάσει μπροστά στην ανηθικότητα και τους απώτερους σκοπούς του Παύλου, που ταυτόχρονα αναδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο και το ήθος στα λόγια του Ιησού:

Κατηγορείς λοιπόν, τόσο τον Παύλο ως «ανήθικο» όσο και όποιον δεν αηδιάζει μπροστά σε αυτόν, ως «εγκεφαλικά ευνουχισμένο».
Αλήθεια, σου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι από τους –σύμφωνα με τον δικό σου συλλογισμό πάντα- εγκεφαλικά ευνουχισμένους ήταν άνθρωποι του πνεύματος, λαμπρά μυαλά, επιστήμονες και ερευνητές μεγίστης αξίας;
Για να μην σου πέρασε, δεν το σκέφτηκες. Εφόσον όμως το σκέφτηκα εγώ τώρα, σημαίνει πως ο συλλογισμός σου είναι λανθασμένος, με άλλα λόγια, ο Παύλος δεν είναι ανήθικος, ούτε έχει ανώτερους σκοπούς, ούτε όσοι ασπάζονται τις διδασκαλίες και του Παύλου μαζί με του Χριστού, είναι εγκεφαλικά ευνουχισμένοι.

Το καλούπωμα και οι διατυπώσεις χαρακτηρισμών ενάντια σε κοινωνικές ομάδες δεν συνάδει με το καλλιεργημένο πνεύμα, αγαπητέ Schwabe. Θέλεις να παρουσιάσεις κάτι; Κάνε το, χωρίς χαρακτηρισμούς, οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι να σε δημιουργούν μια εικόνα ενός βαθιά προκατειλημμένου ατόμου για εσένα.

quote:
Παύλος:
«Συμπεριφέρεσθε καθώς και γώ ο οποίος καθ’όλα αρέσω σε όλους» «Με τους ασθενής ως ασθενής για να κερδίσω τους ασθενείς. Με τους πάντες έγινα τα πάντα»

Κάνε μου την χάρη να παραθέσεις τόσο ολόκληρο το χωρίο, όσο και τον αριθμό του. Δεν μπορώ να ψάχνω μέσα σε ένα ολόκληρο νταμάρι βιβλίο να δω που το έγραψε αυτό ο Παύλος.

quote:
Ιησούς:
«Αλίμονο σας όταν όλοι οι άνθρωποι μιλούν καλά για σας»

Το ίδιο ισχύει και εδώ. Αριθμό και περιβάλλον της πρότασης.

quote:
Τι παίχτηκε λοιπόν με αυτόν τον ξεδοντιασμένο «χριστιανισμό» του Παύλου? Η «σχολή» του πάντως βρήκε (φυσικό!) ένδοξους συνεχιστές. Έτσι βλέπουμε να «συμπληρώνουνε» σταδιακά τα αρχικά επαναστατικά λόγια του Ιησού και να στρογγυλεύουν το κήρυγμα στα μέτρα του Παυλισμού και των σκοπών που αυτός κλήθηκε να εξυπηρετήσει:

Ο Χριστιανισμός λοιπόν του Παύλου, σου φαίνεται ξεδοντιασμένος.
Εκτός από το γεγονός ότι τα δυο παραπάνω χωρία δεν έχουν νοηματική σχέση μεταξύ τους, και εκτός από το γεγονός ότι ενώ σου είπα πως οι αιρετικοί και όσοι επιδιώκουν παρερμηνεία των γραφών αποκόπτουν φράσεις και εσύ με έγραψες, δεν μπήκες στον κόπο να εξηγήσεις το γιατί η διδασκαλία του Παύλου αποτελεί στρογγύλευμα της διδασκαλίας του Ιησού.

Πώς να το δικαιολογήσεις βέβαια, εφόσον δεν στέκει; Κάτι τέτοια λένε οι Προτεστάντες και οι λοιποί αιρετικοί, που από το πολύ κόψε-ράψε στις Γραφές, δεν συμφωνούν ούτε μεταξύ τους.

quote:
Η «σχολή» του πάντως βρήκε (φυσικό!) ένδοξους συνεχιστές.

Γιατί είναι φυσικό, και γιατί με θαυμαστικό;

quote:
Στο Κατά Λουκάν βλέπουμε τον Ιησού να λέει «Μακάριοι οι πτωχοί, ότι υμετέρα έστιν η βασιλεία του Θεού». Διότι οι πλούσιοι είναι διεφθαρμένοι. Πράγμα που το έχει ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ τονίσει.

Κάνεις λάθος. Κανένας δεν είναι μακάριος επειδή κάποιος άλλος δεν είναι μακάριος. Ο καθένας κρίνεται αποκλειστικά και μόνο από τον εαυτό του.

Όσο για τους πλουσίους, αυτό που τόνισε είναι ότι δύσκολα θα σωθεί πλούσιος, γιατί συγκεντρώνουν τον υλικό πλούτο προς δική τους καλοπέραση, όταν οι άλλοι δίπλα τους πεθαίνουν της πείνας.

quote:
Στο Κατά Ματθαίον όμως γίνεται μία «χειρουργικής ακρίβειας» συμπλήρωση του κειμένου (ότι ήδη ήτανε γνωστό ως τα λόγια Του δεν μπορούσανε έτσι απλά να το εξαφανίσουνε) και ο ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΣ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ θα απαλειφθεί και θα εισάγει τον καινούργιο στόχο «Μακάριοι οι πτωχοί ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ»

Αυτό που λες θα ήταν ωραίο και άξιο συζήτησης, ΕΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ η φιλοσοφία του χριστιανισμού δεν θεωρούσε μακάριους τόσο όσους είναι πτωχοί υλικά, γιατί δεν τα καλοπερνάνε εδώ στην Γη και έχουν τον νου τους στραμμένο στα ουράνια, όσο και όσους είναι «μακάριοι τω πνεύματι», όσοι νιώθουν πνευματικά φτωχοί μπροστά στον Θεό, όσοι νιώθουν αμαρτωλοί και όχι άγιοι.

Όσο για τους πλουσίους, ο ίδιος ο Ιησούς το λέει χύμα και σταράτα πως είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο να σωθεί κάποιος πλούσιος. Συνεπώς, άνθρακες ο θησαυρός σου περί υπαινιγμών.

quote:
Αλλά ας μην κουράσω περαιτέρω προς το παρόν. Θα χρειαστείς και καιρό να συλλέξεις «μεταφράσεις» και πάλι…….

Όπως τα είπα: σου φταίει η μετάφραση. Βέβαια την μετάφραση αυτή καθ’ αυτή δεν την άγγιξες, αλλά το να την πλήξεις δεν το παρέλειψες.
Το να δεχθείς πως όντως τα πράγματα δεν είναι όπως τα λες, αλλά ο Παύλος όντως δεν ψεύδεται, το έχεις αποκλείσει.

Και μετά χαρακτηρίζεις εμμένα δογματικό, που αρνούμαι να με ταΐσεις μασημένη τροφή, αλεσμένη και μαγειρεμένη στα αλεστήρια της παρερμηνείας και της αποκοπής φράσεων έξω από το νοηματικό τους πλαίσιο…

----------------------

20/10/2005, 22:54:16
WWalker:
«Δηλαδή προσπαθείς να μου πεις πως επειδή είναι αρκετοί που «μεταφράζουν» την Καινή Διαθήκη (και την Παλαιά) όπως τους γουστάρει, δεν υπάρχει αντίστοιχα και η ορθή μετάφρασή της;»

Σωστά. Σωστά όσον αφορά τον σχολαστικισμό. Και η ορθοδοξία ΕΙΝΑΙ σχολαστικισμός. Ο καθένας, λέει ότι ταιριάζει στο προφίλ που έχει στήσει.

WWalker:
«Και επειδή δηλαδή οι καθολικοί και οι προτεστάντες και τα παρακλάδια των έχουνε ξεφύγει και υιοθετούν διαφορετική προσέγγιση ως προς τον νόημα των Γραφών..»

Όσο έχουνε ξεφύγει οι καθολικοί, άλλο τόσο έχουνε ξεφύγει ΚΑΙ οι ορθόδοξοι. Αποτελεί ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ο όρος «ορθοδοξία». Αυτό το οποίο προϋπήρχε, ήταν οι Γνωστικοί και αμέτρητες ομάδες τους, και όχι η σημερινή (δήθεν..) ορθοδοξία.

Κάνε μου την χάρη, διότι δεν έχεις κανένα απολύτως ιστορικό στήριγμα.

WWalker:
«Μην κοροιδεύεις τον εαυτό σου πως εγώ απελπίζομαι μπροστά στα επιχειρήματά σου.»

Τα γραπτά σου «μιλάνε» αγαπητέ, τα γραπτά σου….

WWalker:
«Δεν είναι δογματισμός το να προστατεύω τον εαυτό μου από το να με ξεγελάσουν ή να μου στήσουν απάτη.»

Δογματισμός είναι το να θεωρείς ότι κατέχεις ΜΟΝΟ ΕΣΥ την «μοναδική αλήθεια», δογματισμός είναι να θεωρείς δισεκατομμύρια άλλους χριστιανούς (καθολικούς κτλ.) ως σε «λάθος δρόμο», δογματισμός είναι να θεωρείς άπιστους τους Βουδιστές και τους Μωαμεθανούς.

Μη παίζεις με τις λέξεις αγαπητέ, δεν απευθύνεσαι σε….κατηχητικό.

WWalker:
«Δεν σου φταίει σε τίποτα η Ελλάδα για να την κατηγορείς. Μέσα σου κοίτα να βρεις τον λόγο.»

Η Ελλάδα σαφέστατα δεν φταίει! Φταίνε αυτοί που επιτρέπουν αυτή την κατάσταση μεταξύ κράτους και παπάδων. Όμως, σύντομα όλα θα αλλάξουνε. Βλέπεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει και τα καλά της…..

WWalker:
«Δηλαδή με το να κατηγορείς κάποιον ως Ψεύτη, δεν τον στενοχωρείς;»

Αυτά είναι παλαιομοδίτικες δημαγωγίες. Φρόντισε ως νέος και σύγχρονος άνθρωπος να μην διδάσκεσαι απαραίτητα και τις παρωχημένες απόψεις και λόγους του μεσαίωνα.

WWalker:
«Όπως είπα έγινε: σου φταίνε οι μεταφράσεις, και οι μεταφραστές, και οι χριστιανοί. Μόνο ο εαυτός σου δεν σου φταίει.»

Αντιλαμβάνομαι ότι κάτι πρέπει να πεις. Δυστυχώς όμως δεν αρκεί.

WWalker:
«Θεωρείς ότι έρχεσαι σαν άλλος Ιησούς για να μας διαμηνύσεις την «αλήθεια», και εμείς δεν σε πιστεύουμε.»

Εγώ λέω να έχεις λίγο πιο σοβαρό αντίλογο. Όχι να μην έρχομαι σαν……Αρνίο της Αποκάλυψης!!!

WWalker:
«ο Ιησούς δεν διαστρεβλώνει τα λόγια κανενός.»

Σωστά. Το κάνατε και κάνετε εσείς. Αυτό φτάνει.

Η έχεις να μας υποδείξεις έστω και ένα εδάφιο που να λέει ότι για παράδειγμα είναι «Θεάνθρωπος»??? Έχεις ένα εδάφιο που να λέει ότι είναι…Θεός???

Ο Χριστός που πλάσατε, είναι ο Χριστός ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ. Να τον χαίρεστε λοιπόν, και όταν αντιληφθείτε πως μόνο εσείς τον δέχεστε, τότε ίσως πιάσετε και το νόημα της πλαστογράφησης σας.

WWalker:
«Δεν σου φταίμε εμείς λοιπόν, για το ότι δεν πείθεις.»

Σου το έχω πει πολλές φορές: δεν με ενδιαφέρει να σε πείσω! Με ενδιαφέρει να ακούγεσαι, ώστε να βγάζει ο κάθε λογικά σκεπτόμενος τα συμπεράσματα του.

WWalker:
«Εγώ εδώ είμαι, και περιμένω να με πείσεις, και ΑΝ λέω ΑΝ είμαι δογματισμένος, είναι και αυτό άλλο ένα ακόμη εμπόδιο το οποίο θα πρέπει να προσπεράσεις για να με πείσεις.»

Όσο θα πείσεις ΕΣΥ έναν Ραβίνο, άλλο τόσο είσαι και εσύ σε θέση να πειστείς από μένα! Μα, αυτό είναι και ένας πιστός: τυφλή αποδοχή. Ακόμα και η υποκρισία σου φίλτατε έχει….χριστιανικό άρωμα!!

WWalker:
«Οι διαφορές είναι τεράστιες. Ούτε καν δεν ισοπεδώνονται. Αν το καταφέρεις πάντως και αυτό, θα σε παραδεχθώ. Θα έχεις τετραγωνίσει τον κύκλο.»

Καμία διαφορά!

Πιστός εκείνος, πιστός εσύ. Δογματικός εκείνος, δογματικός εσύ. Το περιτύλιγμα αλλάζει.

WWalker:
«Το καλούπωμα και οι διατυπώσεις χαρακτηρισμών ενάντια σε κοινωνικές ομάδες δεν συνάδει με το καλλιεργημένο πνεύμα, αγαπητέ Schwabe.»

Μωρέ τι μας λές!

Θες να σου θυμίσω τα λόγια ορισμένων Πατέρων της χριστιανοσύνης? Κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται όπως έχουνε.

WWalker:
«δεν μπήκες στον κόπο να εξηγήσεις το γιατί η διδασκαλία του Παύλου αποτελεί στρογγύλευμα της διδασκαλίας του Ιησού.»

Είναι τα όσα μας μεταφέρει ο Φαρισαίος Σαούλ όντως τα λόγια Του φίλτατε? Μίλησε εκείνος ο επαναστάτης για την σταδιακή μετεξέλιξη των ανθρώπων ΣΕ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ «ΘΕΟΥ»? ΕΙΣΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ?

Η μήπως τελικά αυτή την βολική για την άρχουσα τάξη «καινοτομία» την εισάγει ο ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ (γιατί??) ΠΑΥΛΟΣ? Είπε λοιπόν δια στόματος του Παύλου ο Ιησούς «όσοι έχουν χριστιανούς γι’αφεντικά θα γίνουν ακόμη εργατικότεροι, γιατί θα δουλεύουν για αδελφούς….να δουλεύετε με καλή διάθεση σαν να πρόκειται για τον Κύριο κι όχι για ανθρώπους…Γνωρίζοντας ότι από τον Κύριο θα πάρετε την ανταπόδοση…Γιατί δουλεύετε για τον Κύριο Χριστό…είτε δούλος είσαι είτε ελεύθερος» ? (Τιμόθ.ΣΤ’ 1-2, Κολοσ Γ’, 22-24, Έφες ΣΤ’ 8)

Μίλησε εκείνος ο επαναστάτης για τους «καημένους τους αφεντάδες» που ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ? Καθαγίασε λοιπόν ο Ιησούς το ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ λέγοντας «Έλευθερωθέντες δε από την αμαρτία, γίνατε δούλοι είς την δικαιοσύνη…έτσι τώρα να προσφέρετε τα μέλη σας δούλα…γιατί τώρα ελευθερωθέντες από τις αμαρτίες σας υποδουλωθήκατε στο Θεό..» ? (Ρωμ. ΣΤ’ 18-22)

Η μήπως διακήρυττε διαμετρικά αντίθετα πράγματα? «εσείς είστε φίλοι μου, εάν κάνετε ότι σας παραγγέλω’ δεν σας αποκαλώ πια δούλους, διότι ο δούλος δε γνωρίζει τι κάνει ο κύριος του’ εσάς δε, αποκάλεσα φίλους μου, γιατί σας γνωστοποίησα όλα όσα άκουσα από τον Πατέρα μου» (Κατά Ίωάννη ΙΕ’, 14-15)

Αντ’αυτού ο ΝΟΘΟΣ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ» του Φαρισαίου προπαγανδιστή: «και συνεπώς δεν ανήκετε στον εαυτό σας, γιατί αγορασθήκατε με τίμημα» ! (Κορ. ΣΤ’ 19-20) Και μία συμβουλή: διάβασε τα κείμενα όπως έχουνε παραδοθεί από την πηγή τους ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΛΟΙΩΔΕΙΣ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ» ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΛΕΥΡΑΣ! Αυτό το οφείλεις στον εαυτό σου.

Αναρωτήσου λοιπόν ΠΩΣ ένας Εβραίος βρίζει κυριολεκτικά μέσα στην Ρώμη την επίσημη κρατική θρησκεία («ειδωλολατρία») και αντί ΑΜΕΣΑ να τον σταυρώσουν, όπως κατά χιλιάδες έκαμναν, τον συνοδεύει και….σύνταγμα πεζών και ιππέων για να τον σώσει! ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ Ο…ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ» ΠΑΥΛΟΣ?

Ο κόσμος εκείνης της εποχής, και ιδιαίτερα το κεφάλαιο (είτε εβραϊκό είτε Ρωμαϊκό), κινδύνευε φίλτατε επικίνδυνα. Οι άπειρες μάζες των εξαθλιωμένων δούλων είχανε πλέον γίνει ένας σοβαρότατος κίνδυνος για την άρχουσα τάξη και η «ειδωλολατρία» των Ρωμαίων δεν είχε να προσφέρει κάποια λύση.

Αλλά, εάν άξαφνα γινόσουνα…ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ? Και, επιπλέον, όλοι οι δούλοι ΑΔΕΡΦΙΑ? Ενάντια σε ποιόν πλέον να πολεμήσεις? Και ποιος δούλος δεν θα αγαλλίαζε από μία τέτοιας έκτασης «ισότητα»?

Καιρός φίλτατε να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, και να αντιληφθούμε την έκταση αυτού του ανεπανάληπτου ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΥΡΗΜΑΤΟΣ που καλύφθηκε από τον φόβο του Μονοθεϊσμού.

Θέλεις δουλειά ακόμα αγαπητέ. Καλός ο ρομαντισμός, αλλά έχουμε τέλος εποχής.

20/10/2005, 23:33:58
quote:
WWalker:
«Και επειδή δηλαδή οι καθολικοί και οι προτεστάντες και τα παρακλάδια των έχουνε ξεφύγει και υιοθετούν διαφορετική προσέγγιση ως προς τον νόημα των Γραφών..»
Όσο έχουνε ξεφύγει οι καθολικοί, άλλο τόσο έχουνε ξεφύγει ΚΑΙ οι ορθόδοξοι.

Έωλο.
quote:
Αποτελεί ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ο όρος «ορθοδοξία». Αυτό το οποίο προϋπήρχε, ήταν οι Γνωστικοί και αμέτρητες ομάδες τους, και όχι η σημερινή (δήθεν..) ορθοδοξία.

Επίσης έωλο.
quote:
Κάνε μου την χάρη, διότι δεν έχεις κανένα απολύτως ιστορικό στήριγμα.

Εσύ λοιπόν, πως μου ζητάς ιστορικό στήριγμα όταν μιλάμε για την ορθοδοξία του δόγματος της Εκκλησίας, εφόσον κάτι τέτοιο άπτεται της θεολογίας και όχι της ιστορίας;
quote:
WWalker:
«Μην κοροιδεύεις τον εαυτό σου πως εγώ απελπίζομαι μπροστά στα επιχειρήματά σου.»
Τα γραπτά σου «μιλάνε» αγαπητέ, τα γραπτά σου….

Μόνο που άλλα λένε, κι όμως, ότι κι αν λένε αυτά, εσύ ακούς τα δικά σου, ότι σε βολεύει.
quote:
WWalker:
«Δεν είναι δογματισμός το να προστατεύω τον εαυτό μου από το να με ξεγελάσουν ή να μου στήσουν απάτη.»
Δογματισμός είναι το να θεωρείς ότι κατέχεις ΜΟΝΟ ΕΣΥ την «μοναδική αλήθεια»,

Όσο δογματικό είναι το να την κατέχεις.
Είσαι ικανός να αναγκάσεις άνθρωπο που όντως κατέχει την αλήθεια να τον χαρακτηρίσεις μισαλλόδοξο, επειδή οι διαφωνούντες με αυτόν δεν κατέχουν την ίδια αλήθεια.
Άραγε, κάτι πιο βαθύ από εννοιολογικής απόψεως μπορείς να βρεις για να στηρίξεις τις κατηγορίες σου περί δογματισμού;
quote:
δογματισμός είναι να θεωρείς δισεκατομμύρια άλλους χριστιανούς (καθολικούς κτλ.) ως σε «λάθος δρόμο», δογματισμός είναι να θεωρείς άπιστους τους Βουδιστές και τους Μωαμεθανούς.

Και πως γνωρίζεις εσύ το τι θεωρώ εγώ και τι δεν θεωρώ;
Επίσης, και αν εγώ όντως κατέχω την πραγματική αλήθεια, και οι άλλοι δεν την κατέχουν, γιατί να θεωρούμαι δογματισμένος.
quote:
Μη παίζεις με τις λέξεις αγαπητέ, δεν απευθύνεσαι σε….κατηχητικό.

Το αντίθετο θα έλεγα, τις λέξεις τις σέβομαι και δεν τις σκοτώνω, σαν κάτι άλλα ξυπνοπούλια δικά σας που μιλάνε για «Εβραίο Θεό», λες και ο Θεός έχει μόνιμη κατοικία στο Τελ Αβίβ.
Όσο για τα περί του… κατηχητικού, ίσως να χρειαστεί να ξαναπεράσεις από εκεί!
quote:
WWalker:
«Δεν σου φταίει σε τίποτα η Ελλάδα για να την κατηγορείς. Μέσα σου κοίτα να βρεις τον λόγο.»
Η Ελλάδα σαφέστατα δεν φταίει! Φταίνε αυτοί που επιτρέπουν αυτή την κατάσταση μεταξύ κράτους και παπάδων. Όμως, σύντομα όλα θα αλλάξουνε.

Καλά, σταμάτα να διαβάζεις ριζοσπάστη που ονειρεύεται να στείλει τον Χριστόδουλο στα γκουλάγκ στην Σιβηρία, και μετά έλα να τα πούμε.
quote:
Βλέπεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει και τα καλά της…..

Ναι, τα ‘δαμε και αυτά στις 3 του Οκτώβρη, παρέα με την Κοντολίζα.
quote:
WWalker:
«Δηλαδή με το να κατηγορείς κάποιον ως Ψεύτη, δεν τον στενοχωρείς;»
Αυτά είναι παλαιομοδίτικες δημαγωγίες. Φρόντισε ως νέος και σύγχρονος άνθρωπος να μην διδάσκεσαι απαραίτητα και τις παρωχημένες απόψεις και λόγους του μεσαίωνα.

Α μάλιστα! Το να κατηγορείς δηλαδή κάποιον χωρίς σοβαρό λόγο είναι «παλαιομοδίτικη δημαγωγία»! Το να υπερασπίζεσαι όμως την φήμη αυτού τον οποίο θεωρείς δικού σου ευεργέτη όμως, αυτό είναι δογματισμός και μισαλλοδοξία…
Μιλάμε για πλήρη διαστροφή και εξευτελισμό των εννοιών.
Όσον αφορά τις… προτροπές σου, να ‘σαι καλά, αλλά να μου λείπει το βύσσινο, δεν γουστάρω να κατηγορώ και να στενοχωρώ κανέναν χωρίς λόγο. Ψευτομοντερνισμοί και διαστρεβλώσεις εννοιών και αντιλήψεων εν ονόματι της «Νέας Εποχής» δεν χωρούν σε εμένα.
quote:
WWalker:
«Όπως είπα έγινε: σου φταίνε οι μεταφράσεις, και οι μεταφραστές, και οι χριστιανοί. Μόνο ο εαυτός σου δεν σου φταίει.»
Αντιλαμβάνομαι ότι κάτι πρέπει να πεις.

Αλήθεια, κάτι πιο έξυπνο σαν δικαιολογία για να μην δεχθείς την μετάφραση, η οποία και μια χαρά είναι και πολύ προσεγμένη είναι, δεν μπορούσες να βρεις;
quote:
Δυστυχώς όμως δεν αρκεί.

Γενικότερα δεν σου αρκούν εσένα, πολλά πράγματα, όταν είναι να σε βάλουν στον μπελά να σηκωθείς κυριακάτικα να πας να ανάψεις κανα κεράκι.
quote:

Εγώ λέω να έχεις λίγο πιο σοβαρό αντίλογο. Όχι να μην έρχομαι σαν……Αρνίο της Αποκάλυψης!!!

Εγώ λέω αυτό το οποίο βλέπω στην στάση σου. Το να το ρίχνεις στο «ελαφρύ» και στο σορολόπ πάντως δεν μου αρέσει.
quote:
WWalker:
«ο Ιησούς δεν διαστρεβλώνει τα λόγια κανενός.»
Σωστά. Το κάνατε και κάνετε εσείς. Αυτό φτάνει.

Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια φίλτατε.
quote:
Η έχεις να μας υποδείξεις έστω και ένα εδάφιο που να λέει ότι για παράδειγμα είναι «Θεάνθρωπος»??? Έχεις ένα εδάφιο που να λέει ότι είναι…Θεός???

Πολλάκις σου το έχω υποδείξει στο παρελθόν, το ακριβές εδάφιο στο οποίο ο Ιησούς ο ίδιος λέει πως είναι αχώριστος από τον Πατέρα, είναι ο δρόμος προς τον Πατέρα. Το ότι μου το ζητάς για ακόμη μια φορά, σημαίνει πως όταν τα γράφω με γράφεις. Αν αυτό δεν είναι δογματισμός, τότε τι είναι!
quote:
Ο Χριστός που πλάσατε, είναι ο Χριστός ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ.

quote:
Να τον χαίρεστε λοιπόν, και όταν αντιληφθείτε πως μόνο εσείς τον δέχεστε, τότε ίσως πιάσετε και το νόημα της πλαστογράφησης σας.

Αλήθεια, κάτι πιο βάσιμο σαν κατηγορία δεν θα μπορούσες να βρεις;
Τα περί πλαστογραφήσεων τα γνωρίζεις καλύτερα, εξάλλου. Προηγουμένως έκανες ένα κόψε-ράψε μούρλια μιλάμε. Μέχρι και ο nikostheater (μετά τον Ψηλό) σε πήρε στο ψιλό για την «κοπτοραπτική» σου.
quote:
WWalker:
«Δεν σου φταίμε εμείς λοιπόν, για το ότι δεν πείθεις.»
Σου το έχω πει πολλές φορές: δεν με ενδιαφέρει να σε πείσω! Με ενδιαφέρει να ακούγεσαι, ώστε να βγάζει ο κάθε λογικά σκεπτόμενος τα συμπεράσματα του.

Δεκτό. Σταμάτα λοιπόν να μου παραθέτεις χωρία και να αναφέρεσαι σε εμένα, εφόσον δεν σε ενδιαφέρει να με πείσεις.
quote:

Όσο θα πείσεις ΕΣΥ έναν Ραβίνο, άλλο τόσο είσαι και εσύ σε θέση να πειστείς από μένα!

Χαίρομαι που το αντιλήφθηκες.
quote:
Μα, αυτό είναι και ένας πιστός: τυφλή αποδοχή.

Έωλο.
quote:
Ακόμα και η υποκρισία σου φίλτατε έχει….χριστιανικό άρωμα!!

Υποκριτής εγώ; Τι να σου πω, ίσως και να είμαι.
quote:
Καμία διαφορά!
Πιστός εκείνος, πιστός εσύ. Δογματικός εκείνος, δογματικός εσύ. Το περιτύλιγμα αλλάζει.

Μου θυμίζει τον κλασσικό συλλογισμό:
«Το μπουζούκι είναι όργανο»
«Ο αστυνόμος είναι όργανο»
«Ο αστυνόμος είναι μπουζούκι»

quote:
WWalker:
«Το καλούπωμα και οι διατυπώσεις χαρακτηρισμών ενάντια σε κοινωνικές ομάδες δεν συνάδει με το καλλιεργημένο πνεύμα, αγαπητέ Schwabe.»
Μωρέ τι μας λές!
Θες να σου θυμίσω τα λόγια ορισμένων Πατέρων της χριστιανοσύνης? Κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται όπως έχουνε.

Όχι δεν χρειάζεται να «μου» τα θυμίσεις, μιας και όπως παραδέχθηκες δεν έχεις σκοπό να με πείσεις. Ξεκίνα καινούριο topic όπως ο φίλος ΚΡΙΤΤΟΝ πριν κάμποσο καιρό για το πόσο φιλότουρκος ήταν ο κοσμάς ο αιτωλός.
quote:
WWalker:
«δεν μπήκες στον κόπο να εξηγήσεις το γιατί η διδασκαλία του Παύλου αποτελεί στρογγύλευμα της διδασκαλίας του Ιησού.»
Είναι τα όσα μας μεταφέρει ο Φαρισαίος Σαούλ όντως τα λόγια Του φίλτατε?

Ναι.
quote:
Μίλησε εκείνος ο επαναστάτης για την σταδιακή μετεξέλιξη των ανθρώπων ΣΕ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ «ΘΕΟΥ»? ΕΙΣΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ?

Για ποια σταδιακή μετεξέλιξη μιλάς ακριβώς;
Ναι μίλησε, συγκεκριμένα για πρόβατα και ποιμένες, και ο Παύλος αυτό το μετέφερε ως δούλους του Θεού. Σε προβληματίζουν οι λέξεις, δηλαδή.
quote:
Η μήπως τελικά αυτή την βολική για την άρχουσα τάξη «καινοτομία» την εισάγει ο ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ (γιατί??) ΠΑΥΛΟΣ?

Αυτό το… προστατευόμενος ήταν που μου άρεσε.
quote:
Είπε λοιπόν δια στόματος του Παύλου ο Ιησούς «όσοι έχουν χριστιανούς γι’αφεντικά θα γίνουν ακόμη εργατικότεροι, γιατί θα δουλεύουν για αδελφούς….να δουλεύετε με καλή διάθεση σαν να πρόκειται για τον Κύριο κι όχι για ανθρώπους…Γνωρίζοντας ότι από τον Κύριο θα πάρετε την ανταπόδοση…Γιατί δουλεύετε για τον Κύριο Χριστό…είτε δούλος είσαι είτε ελεύθερος» ? (Τιμόθ.ΣΤ’ 1-2, Κολοσ Γ’, 22-24, Έφες ΣΤ’ 8)

Το οποίο σε εσένα μεταφράζεται ως κακό, δηλαδή;
quote:
Μίλησε εκείνος ο επαναστάτης για τους «καημένους τους αφεντάδες» που ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ? Καθαγίασε λοιπόν ο Ιησούς το ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ λέγοντας «Έλευθερωθέντες δε από την αμαρτία, γίνατε δούλοι είς την δικαιοσύνη…έτσι τώρα να προσφέρετε τα μέλη σας δούλα…γιατί τώρα ελευθερωθέντες από τις αμαρτίες σας υποδουλωθήκατε στο Θεό..» ? (Ρωμ. ΣΤ’ 18-22)

Όπως σου είπα, σταμάτα να διαβάζεις ριζοσπάστη, και ξαναέλα να τα πούμε.
quote:
Η μήπως διακήρυττε διαμετρικά αντίθετα πράγματα? «εσείς είστε φίλοι μου, εάν κάνετε ότι σας παραγγέλω’ δεν σας αποκαλώ πια δούλους, διότι ο δούλος δε γνωρίζει τι κάνει ο κύριος του’ εσάς δε, αποκάλεσα φίλους μου, γιατί σας γνωστοποίησα όλα όσα άκουσα από τον Πατέρα μου» (Κατά Ίωάννη ΙΕ’, 14-15)

Κοψε-ράψε, κάτι θα βγεί.
Βέβαια, αν ήξερε ο Παύλος τι μπέρδεμα υπάρχει μέσα στο μυαλό σου σχετικά με την λέξη «δούλος» θα έγραψε άλλη λέξη στην θέση της να πάει στα κομμάτια.
quote:
Αντ’αυτού ο ΝΟΘΟΣ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ» του Φαρισαίου προπαγανδιστή: «και συνεπώς δεν ανήκετε στον εαυτό σας, γιατί αγορασθήκατε με τίμημα» ! (Κορ. ΣΤ’ 19-20) Και μία συμβουλή: διάβασε τα κείμενα όπως έχουνε παραδοθεί από την πηγή τους ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΛΟΙΩΔΕΙΣ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ» ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΛΕΥΡΑΣ! Αυτό το οφείλεις στον εαυτό σου.

Τα κείμενα, όπως σου έχω πει, τα διαβάζω από το πρωτότυπο. Συνεχίζεις όμως να το λες, νομίζοντας πως εγώ επέλεξα να είμαι Χριστιανός επειδή τα διάβασα «από γλοιώδεις ερμηνείες».
Για δεύτερη φορά λοιπόν, τα κείμενα τα διαβάζω από το πρωτότυπο, χωρίς να έχω κανενός είδους ερμηνεία δίπλα μου, και χωρίς να έχω πνευματικό για να ρωτήσω.
Όσο για τα άλλα που λες περί συμπερασμάτων των όσων μας διαβάζουν, μόνο και μόνο με την τακτική σου του να αποκόπτεις τμήματα όπως κάνεις κατά κόρον, παρ’όλο που σου είπα πως μια τέτοια τακτική είναι αθέμιτη, όσο και με τον σημαιοστολισμό που επιδιώκεις προς την συλλογική ερμηνεία των γραφών, την οποία και νομίζεις πως κατέχω τάχα τάχα, ο καθένας μπορεί να εξάγει το συμπέρασμα πως σφίγγεσαι για να πεις αυτό που θες.
quote:
Αναρωτήσου λοιπόν ΠΩΣ ένας Εβραίος βρίζει κυριολεκτικά μέσα στην Ρώμη την επίσημη κρατική θρησκεία («ειδωλολατρία») και αντί ΑΜΕΣΑ να τον σταυρώσουν, όπως κατά χιλιάδες έκαμναν, τον συνοδεύει και….σύνταγμα πεζών και ιππέων για να τον σώσει! ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ Ο…ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ» ΠΑΥΛΟΣ?

Εφόσον δεν επιδιώκεις να με πείσεις, αλλά να αγορεύσεις, εγώ δεν θα αναρωτηθώ.
quote:
Ο κόσμος εκείνης της εποχής, και ιδιαίτερα το κεφάλαιο (είτε εβραϊκό είτε Ρωμαϊκό), κινδύνευε φίλτατε επικίνδυνα.

Σε έχει κάνει ο Μάρξ μιλάμε, ξεφτέρι σε κάτι τέτοια περί κεφαλαίου… θυμάμαι τότε που σχολιάζαμε το αθειστικό καθεστώς στην Κίνα που έκανες το θεικό σχόλιο «εκεί είναι άλλες οι καταστάσεις, πιο φιλελεύθερες».
quote:
Οι άπειρες μάζες των εξαθλιωμένων δούλων είχανε πλέον γίνει ένας σοβαρότατος κίνδυνος για την άρχουσα τάξη και η «ειδωλολατρία» των Ρωμαίων δεν είχε να προσφέρει κάποια λύση.

Καλά, ότι πεις. Πάω πάσο μπροστά στην ατεκμηρίωτη ιστορική σου ανάλυση.
quote:
Αλλά, εάν άξαφνα γινόσουνα…ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ? Και, επιπλέον, όλοι οι δούλοι ΑΔΕΡΦΙΑ? Ενάντια σε ποιόν πλέον να πολεμήσεις? Και ποιος δούλος δεν θα αγαλλίαζε από μία τέτοιας έκτασης «ισότητα»?
Καιρός φίλτατε να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, και να αντιληφθούμε την έκταση αυτού του ανεπανάληπτου ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΥΡΗΜΑΤΟΣ που καλύφθηκε από τον φόβο του Μονοθεϊσμού.

Το οποίο και σκαρφίστηκε ποιος (!!!) σε πρώτη φάση, και σε δεύτερη φάση, γιατί άργησε τόσο πολύ να υλοποιηθεί;
Αλλά τι να μου απαντήσεις τώρα, εσύ να αγορεύσεις θες και δεν σε κρατάνε ούτε σωματοφύλακες.
quote:
Θέλεις δουλειά ακόμα αγαπητέ. Καλός ο ρομαντισμός, αλλά έχουμε τέλος εποχής.

Ευχαριστώ για τις παροτρύνσεις σου αγαπητέ, αλλά καλά θα κάνεις να μην βγάζεις συμπεράσματα που σου ταιριάζουν γάντι για τους άλλους, όταν δεν έχεις κάτι καλύτερο να πεις.
Άραγε αυτή την πολιτικο-θρησκευτική ανάλυση με έντονες μαρξιστικές επιρροές από… κεφάλαιο και ιστορικά (έλα ντε, είδες που κατάντησε ο όρος) δεδομένα, από πού την ξεπατήκωσες;
Πάντως δεν πείθεις κανέναν με το να αγορεύεις αναφερόμενος (πρωτάκουστο αυτό!) σε συγκεκριμένο πρόσωπο. Για δοκίμασε πιο γενικά, ίσως έτσι να τα καταφέρεις.

----------------------

21/10/2005, 00:56:10
WWalker,

πρέπει αδερφάκι μου να τραβάς πολύ μεγάλο ζόρι για να γράφεις ΚΑΙ ΠΑΛΙ τόσο μεγάλα σεντόνια!!

Επειδή ωστόσο το 90% των όσων γράφεις είναι γνωστά λόγια του αέρα περί του χριστιανικού «θα», δέν θεωρώ σκόπιμο να κουράζω με επαναλήψεις και αυτιστικές τακτικές που ακολουθείς.

«Επίσης, και αν εγώ όντως κατέχω την πραγματική αλήθεια, και οι άλλοι δεν την κατέχουν, γιατί να θεωρούμαι δογματισμένος.»

Α, καλά!!! Εδώ έχουμε….ΤΗΝ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥ!!!!!!

Σε κάθε περίπτωση, μόλις το….διαπιστώσεις (!), πες μας να το ξέρουμε…..

«Όσο για τα περί του… κατηχητικού, ίσως να χρειαστεί να ξαναπεράσεις από εκεί!»

Δεν έχω αμφιβολία ότι αποτέλεσε βασικό σου πυρήνα «γνώσης»!!!

«Καλά, σταμάτα να διαβάζεις ριζοσπάστη που ονειρεύεται να στείλει τον Χριστόδουλο στα γκουλάγκ στην Σιβηρία, και μετά έλα να τα πούμε.»

Άλλο το να ενοχλείσαι, και άλλο το να παραμένεις σοβαρός. Φρόντισε το δεύτερο σκέλος.

«Ψευτομοντερνισμοί και διαστρεβλώσεις εννοιών και αντιλήψεων εν ονόματι της «Νέας Εποχής» δεν χωρούν σε εμένα.»

Ε καλά, για…νέο μας το λες αυτό!!!

«Πολλάκις σου το έχω υποδείξει στο παρελθόν, το ακριβές εδάφιο στο οποίο ο Ιησούς ο ίδιος λέει πως είναι αχώριστος από τον Πατέρα, είναι ο δρόμος προς τον Πατέρα.»

Τι έκανες? «Απέδειξες πολλάκις»??? Το μόνο που έκανες πολλάκις φίλτατε είναι να κλείνεις τα αυτιά και τα μάτια σου. Ας δούμε λοιπόν.

Κατ’αρχάς κάτι ουσιαστικό για την όλη προσέγγιση είναι ότι ο Ιησούς ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ (Messiah, για να αποφεύγουμε τους βαρβαρισμούς ) Σε περίπτωση αντίθετης γνώμης: τα στοιχεία! (αυτά για την ιστορία του πράγματος….)

{και ιδού εις προσελθών είπεν αυτώ. διδάσκαλε αγαθέ,τί αγαθόν ποιήσω ίνα έχω ζωήν αιώνιον; ο δε είπεν αυτώ.Τί με λέγεις αγαθόν; Ουδείς αγαθός ει μή εις ο Θεός.¨ (Ματθαίος ΙΘ΄16-17.)+(Μάρκος Ι΄18.)

Τι με λες λοιπόν καλόν και αγαθόν απαντά ο Ιησούς. Μόνον ο ΕΝΑΣ θεός είναι αγαθός!

Ένας «θεάνθρωπος» φίλτατε, ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ! Επίσης, σου έχω δείξει πολλές φορές ότι ως «υιός» αναφέρονται στην Βίβλο ουκ ολίγοι προφήτες, και για όποιον έχει σχετικές γνώσεις και μόνο, είναι ηλίου φαεινότερο ότι αχώριστος από τον Πατέρα, ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΑΤΕΡΑ, είναι άπαντες!!

Και μετά θέλετε να καυχιέστε και για «γνώση» του χριστιανισμού τρομάρα σας….

«Προτιμώ να πλανώμαι μετά της Εκκλησίας παρά να ορθοφρονώ μόνος μου», διακηρύσσει ο Πατέρας της Χριστιανοσύνης Ι. Χρυσόστομος. Μάλλον έχει βρει ο Χρυσόστομος και σύγχρονους μιμητές.

Κατά τους αυτόκλητους «Σωτήρες» όμως, η πίστη είναι ένα δοχείο γεμάτο από φαντασιώσεις, ελπίδες, επιθυμίες και συμφέροντα. Σκληρό για πολλούς ως άκουσμα, αλλά η αλήθεια σπανίως γίνεται αποδεκτή.

Και όταν δεν γίνεται αποδεκτή, τότε έχουμε τις αγχωτικές αντιδράσεις π.χ. του WWalker…..