- Where it all begun.... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
WWalker,πρέπει αδερφάκι μου να τραβάς πολύ μεγάλο ζόρι για να γράφεις ΚΑΙ ΠΑΛΙ τόσο μεγάλα σεντόνια!!
Χάρη σου κάνω, με δουλεύεις τώρα;
Πες μου τώρα ότι δεν σ'αρέσει κιόλας που δεν σε γράφω στα παλαιότερα των υποδημάτων μου με όσα μου'χεις σούρει ανα τους καιρούς.
quote:
Επειδή ωστόσο το 90% των όσων γράφεις είναι γνωστά λόγια του αέρα περί του χριστιανικού «θα», δέν θεωρώ σκόπιμο να κουράζω με επαναλήψεις και αυτιστικές τακτικές που ακολουθείς.
Α ναι ε; Ωραία δικαιολογία βρήκες!
Και από που προέκυψε αυτό το... 90%;
Ούτως ή άλλως κουράζεις με το να μην δέχεσαι τίποτα.
quote:
Α, καλά!!! Εδώ έχουμε….ΤΗΝ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥ!!!!!!
Σε κάθε περίπτωση, μόλις το….διαπιστώσεις (!), πες μας να το ξέρουμε…..
Οι απαντήσεις σου μιλάμε είναι δολοφονικές.
quote:
«Όσο για τα περί του… κατηχητικού, ίσως να χρειαστεί να ξαναπεράσεις από εκεί!»Δεν έχω αμφιβολία ότι αποτέλεσε βασικό σου πυρήνα «γνώσης»!!!
Μια φορά πήγα, και έκτοτε δεν ξαναπήγα. Με δουλεύεις τώρα;
quote:
Άλλο το να ενοχλείσαι, και άλλο το να παραμένεις σοβαρός. Φρόντισε το δεύτερο σκέλος.
Παραδειγματιζόμενος από εσένα; Αμφιβάλλω.
quote:
«Ψευτομοντερνισμοί και διαστρεβλώσεις εννοιών και αντιλήψεων εν ονόματι της «Νέας Εποχής» δεν χωρούν σε εμένα.»Ε καλά, για…νέο μας το λες αυτό!!!
Όπως είπαμε, αυτά τα σχόλιά σου γράφουν ιστορία!
quote:
«Πολλάκις σου το έχω υποδείξει στο παρελθόν, το ακριβές εδάφιο στο οποίο ο Ιησούς ο ίδιος λέει πως είναι αχώριστος από τον Πατέρα, είναι ο δρόμος προς τον Πατέρα.»Τι έκανες? «Απέδειξες πολλάκις»??? Το μόνο που έκανες πολλάκις φίλτατε είναι να κλείνεις τα αυτιά και τα μάτια σου. Ας δούμε λοιπόν.
ΥΠέδειξα, έγραψα εγώ, ΑΠέδειξα γράφεις εσύ... κολοκύθια ατούμπανα Schwabe. Άλλα γράφω, άλλα καταλαβαίνεις, άλλα λές. Και μετά μου λες είναι ότι κλείνω εγώ τα αυτιά μου.
quote:
Κατ’αρχάς κάτι ουσιαστικό για την όλη προσέγγιση είναι ότι ο Ιησούς ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ (Messiah, για να αποφεύγουμε τους βαρβαρισμούς ) Σε περίπτωση αντίθετης γνώμης: τα στοιχεία! (αυτά για την ιστορία του πράγματος….)
Για φέρτα λοιπόν τα στοιχεία.
Τσάμπα τα έσκισε τα ρούχα το μιλάμε ο άλλος στο δικαστήριο, ε;
quote:
{και ιδού εις προσελθών είπεν αυτώ. διδάσκαλε αγαθέ,τί αγαθόν ποιήσω ίνα έχω ζωήν αιώνιον; ο δε είπεν αυτώ.Τί με λέγεις αγαθόν; Ουδείς αγαθός ει μή εις ο Θεός.¨ (Ματθαίος ΙΘ΄16-17.)+(Μάρκος Ι΄18.)Τι με λες λοιπόν καλόν και αγαθόν απαντά ο Ιησούς. Μόνον ο ΕΝΑΣ θεός είναι αγαθός!
Το έχεις ξαναπεί αυτό. Και;
quote:
Ένας «θεάνθρωπος» φίλτατε, ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ!
Ένας <<Θεάνθρωπος>> θα απαντούσε ακριβώς αυτό, γιατί ο Θεός είναι ένας, και δεν είναι μόνος του ο Ιησούς Θεός.
Αφού σου το έχω υποδείξει πως ο Ιησούς είναι ο Υιός του Θεού, ο Λόγος του Τριαδικού Θεού, τι με κουράζεις συνέχεια με επαναλήψεις απανωτές;
Διάβασε Τριαδική Θεολογία καλύτερα και άσε με εμένα (ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να καταλάβεις τίποτα, αλλά λέμε τώρα).
quote:
Επίσης, σου έχω δείξει πολλές φορές ότι ως «υιός» αναφέρονται στην Βίβλο ουκ ολίγοι προφήτες, και για όποιον έχει σχετικές γνώσεις και μόνο, είναι ηλίου φαεινότερο ότι αχώριστος από τον Πατέρα, ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΑΤΕΡΑ, είναι άπαντες!!
Τι λες τώρα μου λες; Από που προκύπτει το "ηλίου φαεινότερο"; Αχώριστος γίνεται ο καθένας μας με προσευχή και αγώνα, όπως ο Ιησούς. Τώρα θα μας βγεις και συ αχώριστος που δεν τον χωνεύεις τον Πατέρα;
quote:
Και μετά θέλετε να καυχιέστε και για «γνώση» του χριστιανισμού τρομάρα σας….
Καλά, δεν χρειάζεται να κομπάζεις κιόλας για όσα "δήθεν" απέδειξες.
quote:
«Προτιμώ να πλανώμαι μετά της Εκκλησίας παρά να ορθοφρονώ μόνος μου», διακηρύσσει ο Πατέρας της Χριστιανοσύνης Ι. Χρυσόστομος. Μάλλον έχει βρει ο Χρυσόστομος και σύγχρονους μιμητές.Κατά τους αυτόκλητους «Σωτήρες» όμως, η πίστη είναι ένα δοχείο γεμάτο από φαντασιώσεις, ελπίδες, επιθυμίες και συμφέροντα. Σκληρό για πολλούς ως άκουσμα, αλλά η αλήθεια σπανίως γίνεται αποδεκτή.
Αυτά φαντάζομαι ανήκουν στο γενικότερο κήρυγμα, οπότε εγώ να μην τα σχολιάσω, μιας και σκοπό έχουν να ενημερώσουν τον κόσμο που δεν σε ακούει, και όχι να πείσουν εμένα, που όπως τυχαίνει είμαι συνομιλητής σου, και ξέρω γω... δεν θα πρεπε στόχος σου να είναι να με πείσεις;
quote:
Και όταν δεν γίνεται αποδεκτή, τότε έχουμε τις αγχωτικές αντιδράσεις π.χ. του WWalker….. [/quote]Ναι, δεν είδες άγχος!!!
Άντε σοβαρέψου! Σε λίγο θα μου πεις και τι έφαγα το μεσημέρι!
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.
Χάρη έ? Ας είναι λοιπόν…..
«Και από που προέκυψε αυτό το... 90%;»
Από αναμασήματα γνωστά, τα οποία θαρρώ και ένας μαθητής 1ης γυμνασίου είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι…μπάζουνε!!
«Οι απαντήσεις σου μιλάμε είναι δολοφονικές.»
Να΄σαι καλά!
«Μια φορά πήγα, και έκτοτε δεν ξαναπήγα. Με δουλεύεις τώρα;»
Εμ, τότε γι’αυτό δεν τα ξέρεις καθόλου τα θέματα!!
«Άλλα γράφω, άλλα καταλαβαίνεις, άλλα λές. Και μετά μου λες είναι ότι κλείνω εγώ τα αυτιά μου.»
Υπέδειξες, απέδειξες, το ίδιο κάνει στην περίπτωση σου.
«Το έχεις ξαναπεί αυτό. Και;»
Τι «και»? Μάθε να διαβάζεις και άσε τα «και». Πάντως, ούτε τον «κινέζο» βρε δεν ξέρεις να υποδύεσαι…..
«Αφού σου το έχω υποδείξει πως ο Ιησούς είναι ο Υιός του Θεού, ο Λόγος του Τριαδικού Θεού, τι με κουράζεις συνέχεια με επαναλήψεις απανωτές;»
Δεν «υπέδειξες» αλλά ούτε και «απέδειξες» ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΙΛΤΑΤΕ. Εάν το είχες καταφέρει, τώρα θα…είχες ενώσει τους χριστιανούς των εκατοντάδων αιρέσεων!!
Αλλά βλέπεις, και όλοι εκείνοι, τα ίδια λένε: σας έχουμε «υποδείξει»!!
Αχ βρε WWalker, αχ τι παθαίνει κανείς από τέτοιες ιδεοληψίες…..
«Αχώριστος γίνεται ο καθένας μας με προσευχή και αγώνα, όπως ο Ιησούς. Τώρα θα μας βγεις και συ αχώριστος που δεν τον χωνεύεις τον Πατέρα;»
Εφόσον ο Δημιουργός είναι Ένας, τότε ΟΛΟΙ είμαστε αχώριστοι από τον Δημιουργό! Απλή λογική είναι, βγάλε επιτέλους την ομίχλη του δόγματος από τα μάτια σου.
Κολλήσατε στον σχολαστικισμό, και γι’αυτό τραβάτε όλα τα όσα περιγράφεις φίλτατε. Δεν σας φταίω εγώ.
quote:
«Και από που προέκυψε αυτό το... 90%;»Από αναμασήματα γνωστά, τα οποία θαρρώ και ένας μαθητής 1ης γυμνασίου είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι…μπάζουνε!!
Αφού "μπάζουνε", αναίρεσέ τα σαν άνδρας. Όχι τώρα να μου λες ότι "ξέρεις, δεν απαντάω σε αυτά που γράφεις, γιατί μπάζουνε", για να αποφύγεις να απαντήσεις.
quote:
«Μια φορά πήγα, και έκτοτε δεν ξαναπήγα. Με δουλεύεις τώρα;»Εμ, τότε γι’αυτό δεν τα ξέρεις καθόλου τα θέματα!!
Μια χαρά τα ξέρω τα θέματα, ούτως ή άλλως Παπάς δεν είμαι, ούτε Θεολόγος.
Εσύ δηλαδή που... τα ξέρεις "καλά" τα θέματα, ήσουνα παιδί του κατηχητικού;
quote:
«Άλλα γράφω, άλλα καταλαβαίνεις, άλλα λές. Και μετά μου λες είναι ότι κλείνω εγώ τα αυτιά μου.»Υπέδειξες, απέδειξες, το ίδιο κάνει στην περίπτωση σου.
Καλά, να απαξιώνεις και να ειρωνεύεσαι καλός είσαι. Κανα επιχείρημα της προκοπής δεν βλέπουμε ποτέ, μόνο τα γνωστά αναμασήματα του στυλ "αυτά που γράφεις μπάζουνε, γι' αυτό δεν απαντάω".
quote:
«Το έχεις ξαναπεί αυτό. Και;»Τι «και»? Μάθε να διαβάζεις και άσε τα «και».
Να διαβάζω, να 'ναι καλά η κυρά Δασκάλα, έμαθα αρχικά στο νηπιαγωγείο και σε δεύτερη και γερή φάση στην πρώτη Δημοτικού.
quote:
Πάντως, ούτε τον «κινέζο» βρε δεν ξέρεις να υποδύεσαι…..
Αυτό δηλαδή προέκυψε επειδή <<διέγνωσες>> πως προσπάθησα να υποδυθώ τον κινέζο; Μάαλιστα...
quote:
Δεν «υπέδειξες» αλλά ούτε και «απέδειξες» ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΙΛΤΑΤΕ. Εάν το είχες καταφέρει, τώρα θα…είχες ενώσει τους χριστιανούς των εκατοντάδων αιρέσεων!!
Α αυτό δεν γίνεται! Όλα κι όλα, αλλά εδώ κοτζαμάν John Paul ο Β' δεν το κατάφερε που το 'χε και άχτι, εγώ θα το καταφέρω!
Αμ δε!
quote:
Αλλά βλέπεις, και όλοι εκείνοι, τα ίδια λένε: σας έχουμε «υποδείξει»!!
Αυτοί καλά να πάθουνε που δεν είναι Ρωμιοί απόγονέοι του μεγαλεξάνδρου, να τα 'χουνε παράδοση και τιμή τους και καμάρι τους να τα διαβάζουνε στην δικιά τους την γλώσσα.
Εμείς να 'μαστε καλά να τους την ******** τώρα που ο καιρόc είναι εγγυτεροc.
quote:
Αχ βρε WWalker, αχ τι παθαίνει κανείς από τέτοιες ιδεοληψίες…..
Γίνεται άθεος, ε; Κάτι θα ξέρεις εσύ για να βογκάς έτσι...
quote:
Εφόσον ο Δημιουργός είναι Ένας, τότε ΟΛΟΙ είμαστε αχώριστοι από τον Δημιουργό! Απλή λογική είναι, βγάλε επιτέλους την ομίχλη του δόγματος από τα μάτια σου.
Αφού μου λες "ΕΝ ΤΩ ΠΑΝ" δηλαδή λατρεύεις για Θεό και το σύμπαν, τότε πως είναι δυνατόν να λατρεύεις τον Δημιουργό Θεό;
Κατά τα άλλα, εγώ θα βγάλω ομίχλες απ'τα μάτια μου. Δεν κοιτάς να βάλεις λεω εγώ λίγο μυαλό στο κεφάλι σου να δεις τι χαζομάρες σου πουλάνε οι νεοταξίτες και πας και τα πιστεύεις, μου θες και <<αφαίρεση ομιχλών>>.
quote:
Κολλήσατε στον σχολαστικισμό, και γι’αυτό τραβάτε όλα τα όσα περιγράφεις φίλτατε. Δεν σας φταίω εγώ.
Όχι εσύ μας φτες που είσαι ανθέλληνας σιωνιστής υποχείριο των σκοτεινών δυνάμεων της Νέας Τάξης.
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.