- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο1 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
quote:
Χθες ο πατέρας μου πήγε στο παθολόγο του μια και οι ετήσιες εξετάσεις αίματος του δείξανε ότι είχε ξεπεράσει κατά κάποιο ποσοστό τα όρια της χοληστερίνης, ενώ παράλληλα η πίεση του δεν είναι και η καλύτερη.
Eνας φίλος μου γιατρός, καρδιολόγος, διευθυντής σε κρατική κλινική.. τρώει ενα ολόκληρο σκόρδο ημερησίως... φυσικά τρώει και πίνει.. αρκετά...
Ενας αλλος τρώει μία ντομάτα.. αφού και αυτός τρώει και πίνει τα πάντα..
Και το σκόρδο και η ντομάτα εχουν θαυματουργές ιδιότητες.. αυτό ομως δεν σημαίνει οτι μπορούν να αποτρέψουν αυτού του είδους τα προβλήματα.
Και το σκόρδο και η ντομάτα οπως και όλα τα βότανα απευθύνονται ΚΥΡΙΩΣ σε υγιείς ανθρώπους που θέλουν να έχουν μία αριστη ποιότητα ζωής.
Οταν η χοληστερίνη ανέβει... καθώς και η πίεση.. τα τριγλυκερίδια αυξηθούν.. θα αρχίσουν και προβλήματα με την ινσουλίνη.. μετά τα σκορδάκια οι ντοματούλες και τα βότανα... δεν μπορούν να συναγωνιστούν τους γιατρούς και τα φάρμακα...![]()
Για να ανέβει η χοληστερίνη και η πίεση σημαίνει οτι δεν κάνει καλή διατροφή.. δεν κινείται.. δεν προσέχει ..και χτυπά το πρώτο καμπανάκι...
Ως σκεπτικιστής που είσαι λοιπόν φίλε μου.. η συμβουλή μου είναι .. ``η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη``.![]()
Edited by - allzzaro on 30/08/2005 15:42:26
Έψαξα αρκετά στο διαδύκτιο και έμαθα αρκετά για το συγκεκριμένο σκεύασμα...έχω αρχίσει και ψηλόπιστεύω αφού διάβασα αρκετές μελέτες.
Τώρα θα δούμε και στην πράξη, πάντως θα ενημερώσω ...
Σε ευχαριστώ
Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα
quote:
Φίλε μου δεν διαφωνώ για την πρόληψη αλλά ο παλιός ο γάιδαρος καινούρια περπατησιά δεν βάζει... νομίζω ότι καταλαβαίνεις.
Mην μπερδεύεις τα γαιδούρια με τους ανθρώπους..
Φυσικά και καταλαβαίνω.. στο χέρι σου είναι ομως να του δώσεις να καταλάβει.. και εκείνος... εαν δεν καταλάβει.. τότε..
Σε λίγες μέρες κλείνω τα 21...Είμαι 1.75 και.....51 κιλα(ξέρω τραγικό νούμερο)...Θέλω λοιπόν να πάρω ΒΑΡΟΣ!!!!
Σκέφτομαι λοιπόν να απευθυνθώ σε κάποιο διαιτολόγο-διατροφολόγο και να ξεκινήσω γυμναστήριο...Πιστευεις οτι θα με βοηθήσουν αυτά τα 2...; Μήπως πρέπει να κάνω για αρχή ένα απο τα δύο...;(γυμναστήριο-διατροφολόγος)
Να δώσω και κάποιες ακόμα πληροφορίες σε περιπτωση που φανούν χρήσιμες...:Κανω 2 κανονικά γεύματα κάθε μέρα,τρώω αρκετά συχνά junk food, δεν εξασκούμαι συχνά, υπάρχουν και μέρες που δεν κινούμαι και πολύ(φοιτητής γαρ και όχι και απο τους πιο τακτικούς,οπότε καποιες μέρες μένω εξ ολοκλήρου σπίτι...)
Αυτά...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε απάντηση σου...
Κωσταντίνος
Σε λίγες μέρες κλείνω τα 21...Είμαι 1.75 και.....51 κιλα(ξέρω τραγικό νούμερο)...Θέλω λοιπόν να πάρω ΒΑΡΟΣ!!!!
Σκέφτομαι λοιπόν να απευθυνθώ σε κάποιο διαιτολόγο-διατροφολόγο και να ξεκινήσω γυμναστήριο...Πιστευεις οτι θα με βοηθήσουν αυτά τα 2...; Μήπως πρέπει να κάνω για αρχή ένα απο τα δύο...;(γυμναστήριο-διατροφολόγος)
Να δώσω και κάποιες ακόμα πληροφορίες σε περιπτωση που φανούν χρήσιμες...:Κανω 2 κανονικά γεύματα κάθε μέρα,τρώω αρκετά συχνά junk food, δεν εξασκούμαι συχνά, υπάρχουν και μέρες που δεν κινούμαι και πολύ(φοιτητής γαρ και όχι και απο τους πιο τακτικούς,οπότε καποιες μέρες μένω εξ ολοκλήρου σπίτι...)
Αυτά...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε απάντηση σου...
Κωσταντίνος
Αγαπητέ Κωνσταντίνε..
Το πόσα κιλά πρέπει να είμαστε φυσιολογικά τα συγκρίνουμε με το ύψος μας αλλά και με τη σκελετική μας κατασκευή.
Είναι τριών κατηγοριών σκελετικές κατασκευές..
Η πρώτη είναι η ελαφριά .. οπου με το ύψος που εχεις πρέπει να είσαι κάπου 65 κιλά..
Είναι η δεύτερη η μέτρια .. οπου με το ύψος που έχεις πρέπει να είσαι κάπου 70 κιλά.. κ
Και η τρίτη η βαριά .. οπου θα πρέπει να είσαι κάπου 75 κιλά..
Εσύ λοιπόν ..σαφώς ανήκεις στην πρώτη .. την ελαφριά.. οπότε το βάρος σου θα πρέπει να είναι κάπου στα 65 κιλά...
Σου λείπουν περίπου 15 κιλά...
Τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα για σένα. . θα έλεγα οτι είναι πολύ πιο δύσκολα απο κάποιον που θέλει να χάσει κιλά.. και αυτό το λέω γιατί οποιος θέλει να χάσει κιλά απλά τρώει λιγότερο.. εσύ ομως θα πρέπει να τρώς περισσότερο.. και οχι μόνο περισσότερο αλλά πολύ ποιοτική τροφή... πλούσια σε πρωτείνες..
Τώρα θα πρέπει να κάνεις τρία κύρια γεύματα την ημέρα.. και δύο σνάκ... ενδιάμεσα... δηλαδή κάθε τρείς ώρες πρέπει να τρώς...
Το πρωί .. θα ξεκινάς την ημέρα σου.. πρωί - πρωί στις 6-7 με γάλα.. με 0 λιπαρά.. 500 γρ.. αναμεμιγμένο με σκόνη γάλακτος.. ρεγκιλέ.. με 0 λιπαρά.. 4-5 κουταλιές της σούπας.. στις 9 γύρω στα 200 γιαούρτι ή τυρί κοτάτζ μαζί με δημητριακά.. στις 11.30 ενα σνάκ.. με ψωμί σικάλεως.. τρία αυγά ασπράδια.. και κοτόπουλο ή ψάρι.. η λίγο ζαμπόν... η γαλοπούλα...
Το μεσημέρι το φαγητό σου.. κανονικά .. Το απόγευμα .. ενα αλλο σνάκ.. ή γιαούρτι..το βράδυ το φαγητό σου.. και αργά το βράδυ μπορείς να λαμβάνεις πρωτείνη απο ορό γάλακτος..μια υδρολυμένη 90αρα αυτό βέβαια σε περίπτωση που μαζί με τη δίαιτα χρησιμοποιήσεις και ενόργανη άσκηση.. Φυσικά θα πρέπει να αποφεύγεις τη λήψη φάστ φούντ.. πίτσες.. αλλαντικά.. γλυκά... και υπολογίζοντας τις θερμίδες σου.. θα πρέπει να παίρνεις τόσες οσες χρειάζεσαι.. και λίγο παραπάνω..
Πρέπει να προσέξεις πολύ.. ώστε να πάρεις οσο το δυνατόν λιγότερο πάχος και περισσότερους μύς..
Νομίζω οτι μισό κιλό το μήνα είναι πάρα πολύ καλά.. και στόχος σου είναι να φτάσεις τα 60 κιλά... Χρειάζεσαι πολυ προσοχή.. πολύ περισσότερο απο κάποιον που θέλει να χάσει κιλά... γιατί αυτός μπορεί να έχει αρκετό λίπος αλλά εχει τον μυικό του προσδιορισμό..
Αργά αργά λοιπόν .. πολύ αργά πρέπει να παίρνεις καλά κιλά..
Ενας πλήρης οδηγός .. σου είναι απαραίτητος.. που να έχει ολες τις τροφές .. αναλυτικότατα.. και το πόσο περιέχουν σε πρωτείνες, σε υδατάνθρακες και σε λίπος... θα τον βρείς στου Παπασωτηρίου και λέγεται ``οδηγός ελληνικού σούπερ μάρκετ``..
Απο εκεί και μπρός μπορείς να κάνεις λίγα βάρη.. πολύ λίγα.. 2 φορές την εβδομάδα.. συγκεντρωτικές ασκήσεις.. με λίγα κιλά και λίγες επαναλήψεις...
Σε μερικούς μήνες θα πάρεις 2-3 κιλά και η διαφορά θα είναι πλέον αισθητη..
Αυτά..![]()
Edited by - allzzaro on 04/09/2005 20:10:51
Τώρα για το θέμα της γυμναστικής...Πόσο σημαντική είναι στην περίπτωση μου...;Είναι απαραίτητη; Βοηθάει κάπου και αν ναι που;Οι ασκήσεις με τα βάρη που προτείνεις πρέπει να γίνονται σε γυμναστήριο...;Πρέπει να ξεκινήσω ταυτόχρονα με την διατροφή ή να αφήσω να περάσουν κάποιοι μήνες, να πάρω κάποια κιλά και μετά..Σε ρωτάω όλα αυτά, γιατί αν απευθυνθώ σε κάποιο γυμναστήριο είμαι σίγουρος οτι θα μου πούν οτι είναι απαραίτητη για ευνόητους λόγους...
Και πάλι ευχαριστώ...
Κωσταντίνος
quote:
Οι ασκήσεις με τα βάρη που προτείνεις πρέπει να γίνονται σε γυμναστήριο...;
Δεν θα έλεγα να γίνονται σε γυμναστήριο.. μπορούν να γίνονται και στο σπίτι. Συγκεντρωτικές ασκήσεις .. πχ..πιέσεις δελτοειδών πίσω απο τους ώμους.. σκουώτ.. Σημασία εχει να μην καταναλίσκεις πολλές θερμίδες.. στο γυμναστήριο θα σε ξεθεώσουν.. και εσύ δεν θέλεις κάτι τέτοιο.. γιατί απλά δεν θα αποκτήσεις ποτέ όγκο...
quote:
Βοηθάει κάπου και αν ναι που;
Βάρη λίγα... ελάχιστα... μια με δύο φορές την εβδομάδα .. φυσικά και βοηθάει...
quote:
Πρέπει να ξεκινήσω ταυτόχρονα με την διατροφή ή να αφήσω να περάσουν κάποιοι μήνες, να πάρω κάποια κιλά και μετά..
Προοδευτικά.. θα τρώς και θα γυμνάζεσαι.. περισσότερο θα τρώς..
Και τα δύο που αναφέρεις .. είναι εύλογα.. αν αισθάνεσαι πολύ αδύναμος πάρε κάποια κιλά .. και μετά ξεκίνα βάρη.. αν αισθάνεσαι δυνατός .. μπορείς να ξεκινήσεις και τώρα...
Θα σου προτείνω ενα κόλπο... εάν σε περίπτωση κάνεις ασκήσεις με βάρη.. 20 λεπτά πρίν... ξεκινήσεις πιές 250 γρ. γάλα με 4-5 κουταλιές γάλα σκόνη.. όταν τελειώσεις τις ασκήσεις μέσα σε 20 λεπτά κατανάλωσε 250 γρ. γιαούρτι.. με 4-5% λιπαρά...μαζί με μερικά δημητριακά...
Θα πρέπει να προσέξεις πάρα πολύ κάτι..
Εαν δείς οτι αποκτάς όγκο.. δηλαδή παίρνεις κιλά.. να φροντίσεις τα κιλά που θα πάρεις να τα πάρεις σε ολο το σώμα..
Οι ασκήσεις που θα κάνεις.. να εχουν συμμετρικό χαρακτήρα..
Δηλαδή.. μην ωφεληθούν.. οι ώμοι σου.. και αδικηθούν τα πόδια σου...
Να φερθείς δίκαια σε ολο σου το σώμα...
quote:
Οπότε θα πρέπει να προσαρμόσω την ημέρα μου πάνω σε ένα πρόγραμμα διατροφής.
Καταλαβαίνω..
Αν δεν προσέξεις ομως.. θα γίνεις μετά απο πολλά χρόνια ``λιπόσαρκος`` δηλαδή θα αποκτήσεις το βάρος που επιθυμείς.. δεν θα φαίνεσαι οτι είσαι χοντρός αλλά θα εχεις πολύ λίπος επάνω σου...
Υπάρχουν πολλοί διαιτολόγοι που θα σου προτείνουν να τρώς άφοβα τα πάντα.. Εχω δεί να προτείνουν σε πολλούς ακόμα και τη ζάχαρη..λέγοντας τους τρώτε αφοβα τα πάντα...
Σου μίλησα για σνάκ ..... μπορείς να τα φτιάχνεις και να τα τρώς στη σχολή σου... οχι μόνο ενα αλλά και δύο και τρία.. να τα γεμίζεις με ψάρι, με κοτόπουλο, με τυρί, με αυγά, εστω με ζαμπόν..ή με μπιφτέκι.. θα πάρεις τουλάχιστον 20-30 γρ. πρωτείνης ενώ με μία τυρόπιτα το μόνο που θα πάρεις θα είναι 50 γρ. λίπος...
Λύσεις υπάρχουν πολλές σε μορφή σνάκς..
Edited by - allzzaro on 04/09/2005 22:33:40
Ευχαριστώ που ασχολήθηκες μαζί μου...!Καλή συνέχεια...!
Κωσταντίνος
jnm