ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ε - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Ε - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

beyond91 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 5/5
12/03/2011, 20:51:46
Ρε παιδιά τι είναι αυτή η κατασκευή στο 14.019219 48.361719 ?

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
XDΜέλος
12/03/2011, 23:32:42
Ενδιαφέρουσες αεροφωτογραφίες αλλά από ότι βλέπω από το πρόγραμμα, έχουν τραβηχθεί το 2009, συνεπώς δεν είναι ιδιαίτερα πρόσφατες. Όσον αφορά την φύση τους, έτσι όπως τις βλέπω φαίνονται μέρος μιας γενικότερης εγκατάστασης - προσπάθειας που τουλάχιστον ως το 2009 δεν τελεσφόρησε κινούμενη περιμετρικά της ακτής (κάποιου είδους κυματοθραύστης;). Δυστυχώς οι φωτογραφίες του Panoramio δεν βοηθούν διότι οι πλησιέστερες στις κατασκευές αναρτήθηκαν το *2008 στην υπηρεσία ενώ η πλησιέστερη στην κυκλική κατασκευή στις αρχές του 2010 (#31329028) αλλά δίχως καταχωρημένο EXIF (πληροφορίες κάμερας όπως ταχύτητα κλείστρου, χρήση φλας κτλ.. αλλά πάνω από όλα, ημερομηνία & ώρα λήψης) ώστε να γνωρίζουμε (ας πούμε..) πότε ακριβώς φωτογραφήθηκε η περιοχή ώστε να εξαχθούν πιο στέρεα συμπεράσματα.

*Το EXIF μιας εξ αυτών (#16891865) υποδεικνύει ότι βγήκε το 2005 πολύ πριν την καταχώρηση της στο Panoramio το 2008 δηλαδή :-/

Edited by - XD on 12/03/2011 23:46:39

13/03/2011, 10:45:15
Δεν κατάλαβα που αναφέρεσαι ...στην στογγυλή κατασκευή ή στην μακρόστενη? Κάποια απ'αυτές δηλαδη (ποια) υπάρχει από το 2005?

XDΜέλος
13/03/2011, 11:58:07
Λέω απλά ότι ορισμένες φωτογραφίες που υπάρχουν κοντά στις "μακρόστενες" κατασκευές, καταχωρημένες στην βάση δεδομένων του Panoramio (βάση δεδομένων που καταχωρείς κανονικές φωτογραφίες με βάση τις συντεταγμένες τους για εμπλουτισμό του Google Earth), με βάση τις πληροφορίες λήψης τους (EXIF) προέρχονται από το 2005 συνεπώς δεν βοηθούν ώστε να βγει κάποιο συμπέρασμα για τις κατασκευές. Οι φωτογραφίες αυτές προέρχονται από τουρίστες που επισκέφτηκαν τότε την περιοχή και αν ήταν πιο πρόσφατες φυσικά θα μπορούσαμε να βγάλουν ένα συμπέρασμα διότι το να χτίζεται κάποια βάση κτλ εκεί που κάνουν μπάνιο τουρίστες δεν γίνεται κτλ. Αυτό είναι η το σκεπτικό αλλά καθώς οι φωτογραφίες αυτές είναι παλαιές τελικά δεν βοηθούν στην εξαγωγή συμπεράσματος. Το ίδιο ισχύει και για μια φωτογραφία τουρίστα κοντά στην κυκλική κατασκευή καθώς ούτε για αυτή γνωρίζουμε ακριβή χρόνο λήψης πέραν ότι αναρτήθηκε στο Panoramio τον Ιανουάριο του 2010 (αλλά μπορεί να τραβήχτηκε πρωτύτερα).

Υ.Γ.
Για να δεις της φωτογραφίες του Panoramio στο Google Earth, πρέπει να ενεργοποιήσεις την ομώνυμη επιλογή (Φωτογραφίες) στις ρυθμίσεις "Επίπεδα" που βρίσκονται στα αριστερά του παράθυρου της εφαρμογής.

Edited by - XD on 13/03/2011 12:37:58

13/03/2011, 15:20:04
Στα επίπεδα βρήκα επιλογή "φωτογραφίες" τσεκαρισμένη όχι όμως panoramio

XDΜέλος
13/03/2011, 15:45:10
Αυτή είναι η επιλογή στο πρόγραμμα (οπότε είσαι ok), Panoramio λέγεται η υπηρεσία που παρέχει το οπτικό υλικό, δηλαδή τις φωτογραφίες που βλέπεις όταν κάνεις κλικ στα ανάλογα εικονίδια που παρουσιάζονται επάνω στον χάρτη.

Για παράδειγμα:

Edited by - XD on 13/03/2011 15:51:17

14/03/2011, 00:37:29
Ναι το είδα ... όπως και όλες τις φωτο το τύπου αυτού...
Και γω έτσι έχω μαρκάρει το στρογγυλό κτίσμα... που κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι πυρηνικό καταφύγιο... Ο δε "κυματοθραύστης" στο πουθενά... μου κάνει εντύπωση... προς τι?

Edited by - Avallon on 14/03/2011 00:39:52

14/03/2011, 01:23:12
Πυρηνικό καταφύγιο στο πουθενά,
δίπλα απο ενα χωριουδάκι με μερικές παράγκες
δε νομίζω Avallon
Οχι οτι παει καπου αλλου το μυαλο μου ,
δεν εχω ιδεα τι μπορεί να ειναι αυτη η κατασκευή

Hellas at War
14/03/2011, 01:32:13
Αιθεροβαμων και Αβαλον

Πυρηνικο καταφυγιο με προφανη κατακορυφη εισοδο δεν
ενδεικνειται.Τοτε δεν ειναι καταφυγιο αλλα ποντικοπαγιδα.

Δεν ρωταμε τον Λιακο,μηπως ειναι μια απο τις 72 πυλες?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

14/03/2011, 12:52:33
Πρώτον η είσοδος δεν είναι κατακόρυφη απλά νομίζω ότι είναι απλά ο τοίχος εκατέρωθεν αλλωστε δεν είναι μεγαλύτερος από 3 μέτρα. Ολες οι πόρτες στα καταφύγια έχουν τέτοιο... Απο την άλλη η περιοχή αφού είναι τόσο πολύ προσβάσιμη στους τουρίστες γιατί δεν έχει κανείς φωτογραφίσει την κατασκευή από κοντά

Δεν υπάρχει τουρισμός στην ΥΕΜΕΝΗ παρα μόνο ανεξάρτητοι ταξιδευτές που ψάχνουν κάτι ιδιαίτερο. Τουρισμός οργανωμένος δεν υπάρχει στα μέρη αυτά.
Αλλού ναι...εκεί όχι... καθώς είναι πολύ αφιλόξενο το τοπίο.

15/03/2011, 19:35:09
Ανέβασα ένα αρχείο με εικόνες των πολεμικών πλοίων των Αμερικανών που στέλνουν στον κόλπο για να καταστείλουν ...τους πειρατές...

http://www.2shared.com/document/eZthtWVe/Anti_Pirate_Warship_in_Gulf_of.html

Θα σας βγάλει δύο download buttons είναι το δεύτερο μπλε χρώματος.

Ο Θεός βρίσκεται τόσο σ' ένα κομμάτι ξύλο, όσο και σ' ένα ανθρώπινο όν. Η διαφορά είναι ότι το κομμάτι ξύλο δεν γνωρίζει τίποτε για το Θεό, ενώ ο άνθρωπος μπορεί να συνειδητοποιήσει την παρουσία Του, μέσα του.