ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΘΕΟ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΘΕΟ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ψηλός30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
02/06/2011, 23:54:43
quote:

Ψηλός
quote:
Υπάρχουν επιστήμονες που ισχυρίζονται πως όσο προχωρούν στην επιστήμη τους, άλλο τόσο ανακαλύπτουν το μεγαλείο του Θεού.

Υπάρχουν και "επιστήμονες" που μετά από ένα επίτευγμα ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι έγιναν οι ίδιοι θεοί. Το ότι υπάρχουν και αυτοί που εσύ αναφέρεις, δεν αποδεικνύει τίποτε ούτε ισχυροποιεί το "θέση" σου και τις ανοησίες που εκστομίζεις για να την προβάλλεις.

Αγαπητέ Γιάννη,
Δεν βαριέσαι βρε αδελφέ να μου αραδιάζεις τα ίδια και τα ίδια;

Διάβασε εδώ:
Είμαι επιστήμονας και πιστεύω στο Θεό

Ο Francis S. Collins, M.D., Ph.D., διευθύνει την έρευνα για το ανθρώπινο γονιδίωμα. Το πιο πρόσφατο βιβλίο του έχει τίτλο: «Η γλώσσα του Θεού: ένας επιστήμονας παρουσιάζει αποδείξεις της πίστης». Τα παρακάτω λόγια ειπώθηκαν από τον ίδιο στο Rockville, Maryland για το CNN

Είμαι επιστήμονας και πιστεύω στο Θεό και δεν βρίσκω καμία σύγκρουση μεταξύ αυτών των δύο κοσμοθεωριών.

Ως διευθυντής του ερευνητικού έργου για το ανθρώπινο γονιδίωμα, έχω ηγηθεί μιας συνεργασίας επιστημόνων με σκοπό να αποκωδικοποιήσουμε τα 3,1 δισεκατομμύρια γράμματα του ανθρώπινου γονιδιώματος, δηλαδή να διαβάσουμε τις εντολές του DNA μας. Ως Χριστιανός βλέπω το DNA, το κύτταρο πληροφοριών όλων των ζωντανών οργανισμών, ως τη γλώσσα του Θεού και την κομψότητα και πολυπλοκότητα των σωμάτων όλων των πλασμάτων ως την αντανάκλαση του σχεδίου του Θεού.
.................

Και εδώ η ίδια είδηση από την ιστοσελίδα του CNN
Collins: Why this scientist believes in God

03/06/2011, 00:50:16
Ψηλέ αναρωτήθηκες ποτέ πόσα μπορεί να πήρε αυτός
ο επιστήμονας,για να πεί αυτές τις μαλακίες??

Σκέφθηκες ποτέ,οτι η καθολική Εκκλησία μπορεί να
πληρώνει [λεφτα εχει] κάθε τόσο επιστήμονες για
να λένε τέτοιες μαλακίες και να την ενισχύουν?

Σκέφθηκες οτι,του επιστήμονα δεν του κοστίζει τίποτα,
ούτε του κάνει ζημιά να λέει τέτοια?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

03/06/2011, 00:55:17
quote:

Ψηλέ αναρωτήθηκες ποτέ πόσα μπορεί να πήρε αυτός
ο επιστήμονας,για να πεί αυτές τις μαλακίες??

Σκέφθηκες ποτέ,οτι η καθολική Εκκλησία μπορεί να
πληρώνει [λεφτα εχει] κάθε τόσο επιστήμονες για
να λένε τέτοιες μαλακίες και να την ενισχύουν?

Σκέφθηκες οτι,του επιστήμονα δεν του κοστίζει τίποτα,
ούτε του κάνει ζημιά να λέει τέτοια?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Με την ίδια σκεπτική, θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε το ίδιο και για τους επιστήμονες που είναι πολέμιοι του Χριστιανισμού.

Πιστεύω πως κάθε περίπτωση επιστήμονα θα πρέπει να αντιμετωπίζεται και να εξετάζεται ξεχωριστά.
Αν έχεις κάποιες πληροφορίες που να "μαρτυρούν" αυτό που υποθέτεις για τον συγκεκριμένο επιστήμονα, κατάθεσέ τα.

Η δήλωσή σου αυτή, όμως, χωρίς κάτι συγκεκριμένο, μόνο ως λασπολογία μπορεί να εκληφθεί. Να σου πω πως δεν θολώνονται έτσι τα νερά.

Edited by - Ψηλός on 03/06/2011 00:58:18

03/06/2011, 00:58:22
Ψηλός

quote:
Αγαπητέ Γιάννη,

Αφού μένουν αναπάντητα "τα ίδια και τα ίδια" είναι πάντα... φρέσκα!!

Για άλλη μια φορά, απ' όσα έγραψα επέλεξες να απαντήσεις σε αυτό που δεν χρειαζόταν απάντηση.

Ποιός ο λόγος αυτής της αναφοράς σε κάποιον επιστήμονα ο οποίος επεδίωξε να διοριστεί απ' τον πάπα, στην παπική ακαδημία επιστημών;;;

Θα μπορούσε να σκεφθεί κάποιος ότι πέτυχε να πραγματοποιήσει μια επιθυμία του με την συγγραφή του βιβλίου του περί της χριστιανικής του πίστης.

Δεν γνωρίζω πολλούς επιστήμονες που αφήνουν τις μελέτες τους για να γράψουν ένα χριστιανικό βιβλίο.

Εσύ;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

03/06/2011, 01:18:54
quote:

Ψηλός

quote:
Αγαπητέ Γιάννη,

Αφού μένουν αναπάντητα "τα ίδια και τα ίδια" είναι πάντα... φρέσκα!!

Νομίζω πως όλα έχουν απαντηθεί. Αν τώρα η απάντηση δεν σου αρέσει .... δεν μπορώ να κάνω τίπογα γι' αυτό.

quote:

Για άλλη μια φορά, απ' όσα έγραψα επέλεξες να απαντήσεις σε αυτό που δεν χρειαζόταν απάντηση.

Νομίζω πως κάνουμε διάλογο και όχι ανάκριση για να απαντώ σε ερωτήσεις, αν κάνω λάθος διόρθωσέ με.
Απαντώ παίρνοντας ως αφορμή κάποιες τοποθετήσεις διάφορων συνομιλητών και θεώρησα πως αυτή σου η τοποθέτηση που πήρα ως αφορμή, αποτελούσε συνέχεια της σκέψης μου σχετικά με τη συζήτηση που είχα και με τον ψευτόγιαννο.
Αν ήταν να απαντώ, όπως λες, στον καθένα σας, τόσοι που είστε και στρέφεστε σε μένα, θα έπρεπε να κάνω μόνο αυτό και τίποτα άλλο κατά τη διάρκεια της ημέρας μου.

quote:

Ποιός ο λόγος αυτής της αναφοράς σε κάποιον επιστήμονα ο οποίος επεδίωξε να διοριστεί απ' τον πάπα, στην παπική ακαδημία επιστημών;;;

Δεν καταλαβαίνω τι το μεμπτό ως προς την επιστημονική καταξίωση του εν λόγω επιστήμονα. Αν έχεις και εσύ κάποια στοιχεία που να "ξεμπροστιάζουν" τον εν λόγω επιστήμονα και εμείς δεν τα γνωρίζουμε, καλά θα κάνεις να τα καταθέσεις.
Αν δεν έχεις όμως, αυτά που λες, τα θολά και ασαφή, δεν είναι τίποτα παραπάνω από λάσπες και αυτό που σε παρακινεί να το κάνεις είναι, ίσως, μισαλλοδοξία και φανατισμός. Κάτι τέτοιο δεν σε τιμά.

quote:

Θα μπορούσε να σκεφθεί κάποιος ότι πέτυχε να πραγματοποιήσει μια επιθυμία του με την συγγραφή του βιβλίου του περί της χριστιανικής του πίστης.

Πολλά θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς, αλλά αυτό όμως δεν μειώνει την επιστημονική του κατάρτιση και καταξίωση, εκτός κι αν έχεις διαφορετική άποψη;

quote:

Δεν γνωρίζω πολλούς επιστήμονες που αφήνουν τις μελέτες τους για να γράψουν ένα χριστιανικό βιβλίο.

Εσύ;;;

Εγώ; ναι, γνωρίζω αρκετούς που όχι μόνο έγραψαν βιβλία όπου πραγματεύονται την ύπαρξη του Θεού και τη σχέση επιστήμης και Πίστης, αλλά και οι ίδιοι ανήκουν στους κόλπους του Κλήρου.

Μάλλον θα πρέπει να ενημερωθείς σχετικά.
Μη ξεχνάς, επίσης, πως τα περισσότερα ακαδημαϊκά σχολιά, και αναφέρομαι στο στο Δυτικό κόσμο, είτε ιδρύθηκαν, είτε βρίσκονται, ακόμη και σήμερα, υπό τη φροντίδα της Εκκλησίας.

03/06/2011, 01:28:26
Πω-πω !!!!!

Ψηλέ,κάθε φορά που σε διαβάζω ανατριχιάζω!!

Απορώ που βρίσκουν την δύναμη ο γιαπετ και
ο μακεδων και ασχολούνται μαζί σου.

Εσύ είσαι τέρας...νοημοσύνης,θεϊκής θα έλεγα!

Τέτοιες μπούρδες που αραδιάζεις,είτε τρελοί τις λένε,
είτε πληρωμένα φερέφωνα,είτε επαγγελματίες χριστιανοί!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

03/06/2011, 01:49:42
Σαφώς και δεν ανακρίνεσαι ψηλέ, απλά νόμιζα ότι θα είχες κάτι να πεις, ας πούμε σ' αυτό:

"Η επιστήμη, βήμα προς βήμα, προσπαθεί να εξηγήσει τον φυσικό μας κόσμο και όχι μόνο, το ότι δεν έχει απαντήσεις σε όλα, δείχνει και μια υπευθυνότητα και έναν αυτοσεβασμό. Βέβαια, εσύ δεν μπορείς να το αντιληφθείς αυτό, αφού προτιμάς το παραμύθι που με ένα "ο θεός μόνο γνωρίζει" έχεις δώσει απαντήσεις στο υπαρξιακό, τα έχεις εξηγήσει όλα και έχεις φθάσει στο τέλος του δρόμου..."

ή σ' αυτό:

"Αυτή η κατάσταση, που ειρωνεύεσαι ψηλέ είναι η απόδειξη της παταγώδους αποτυχίας του σκοπού που ισχυρίζεσαι ότι είχε ο γιός του γιαχβέ.
Είναι αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι το λες εσύ που, σε άλλες περιπτώσεις, θεωρείς ότι μας έσωσε και θα πρέπει να είμαστε και ευγνώμονες για τη διέλευσή του κι για άλλη μια φορά, χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι, διαψεύδεις αυτά που προσπαθείς να παρουσιάσεις ως... μεταφυσική αλήθεια!!!"

... αφού ειρωνεύτηκες την σημερινή πραγματικότητα, χρεώνοντάς την στην επιστήμη και ξεχνώντας ότι μας... έσωσε ο αρχηγός σου.

Ή σ' αυτό:

"Είναι σημάδια της ανικανότητας, της αχρηστίας και της προδοσίας των πολιτικών και των κρατικοδίαιτων παρασίτων, που θεωρούνται αντιπροσωπευτικό δείγμα του Έλληνα, από τους βάρβαρους ξένους και που με την πρακτική τους, τους επιβεβαιώνουν.

Κάτι τέτοια άτομα δίνουν αφορμή σ' αυτούς τους βάρβαρους να μειώνουν το έθνος που εξ' αιτίας του υπάρχουν και θεωρούνται πολιτισμένοι."

... αφού γίνεσαι αποδέκτης της ανησυχίας του κόσμου.

Άλλωστε δεν είναι ανάκριση και για έναν άλλο λόγο, κανείς δεν ανακρίνει κάποιον που δεν έχει να πει κάτι ενδιαφέρον γι' αυτόν...

Επίσης, όσον αφορά στον επιστήμονα - χριστιανό, που μας έφερες σαν φωτεινό παράδειγμα, είναι φανερό ότι εξαγόρασε το διορισμό του, εκ του αποτελέσματος. Δεν χαρίζει τίποτε ο πάπας εδώ και πολλούς αιώνες...

quote:
Εγώ; ναι, γνωρίζω αρκετούς που όχι μόνο έγραψαν βιβλία όπου πραγματεύονται την ύπαρξη του Θεού και τη σχέση επιστήμης και Πίστης, αλλά και οι ίδιοι ανήκουν στους κόλπους του Κλήρου.

Διαβάζοντας αυτό, ήμουν έτοιμος να σε ρωτήσω ποιοί είναι αυτοί οι πολλοί που γνωρίζεις εσύ, μέχρι που έφτασα στο τέλος και είδα ότι εννοείς παπάδες-χριστιανούς στο επάγγελμα, με σπουδές σε ανώτατα ιδρύματα, σν αυτούς τους λίγους που βγαίνουν, κατά καιρούς, στην τηλεόραση.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

03/06/2011, 09:23:52
quote:

Πω-πω !!!!!

Ψηλέ,κάθε φορά που σε διαβάζω ανατριχιάζω!!

Απορώ που βρίσκουν την δύναμη ο γιαπετ και
ο μακεδων και ασχολούνται μαζί σου.

Εσύ είσαι τέρας...νοημοσύνης,θεϊκής θα έλεγα!

Τέτοιες μπούρδες που αραδιάζεις,είτε τρελοί τις λένε,
είτε πληρωμένα φερέφωνα,είτε επαγγελματίες χριστιανοί!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Όταν είπες για γκόλντεν μπόις, Υπουργειο Παιδείας και διορισμούς στην Αμερική .... κοντά έπεσες. Μόνο που "υπέθεσες" λάθος άτομο.

Σου προτείνω να ρωτήσεις το φίλο σου το macedon, αυτός είχε διοριστεί στην Αμερική, κάτι παραπάνω θα ξέρει.

Για τα άλλα που λες ...... άσε, μια από τα ίδια.

03/06/2011, 09:35:56
quote:

quote:

Διαβάζοντας αυτό, ήμουν έτοιμος να σε ρωτήσω ποιοί είναι αυτοί οι πολλοί που γνωρίζεις εσύ, μέχρι που έφτασα στο τέλος και είδα ότι εννοείς παπάδες-χριστιανούς στο επάγγελμα, με σπουδές σε ανώτατα ιδρύματα, σν αυτούς τους λίγους που βγαίνουν, κατά καιρούς, στην τηλεόραση.

Αχ βρε Γιάννη. Δεν είναι έντιμο αυτό που κάνεις. Γνωρίζεις πολύ καλά ποιους εννοώ.
Ένα λαμπρό παράδειγμα αποτελεί και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, ο οποίος δεν ήταν "παπάς-Χριστιανός στο επάγγελμα", με λαμπρή επιστημονική καριέρα. Σε αυτόν αναφερόμουνα όταν είπα πως υπάρχουν και είναι και στους κόλπους του Κλήρου σήμερα, και δεν είναι ο μόνος.

Τέλος πάντων, θεωρώ πως δεν έχει αξία να πω περισσότερα. Στο πείσμα που προτάσσεις, τόσο εσύ, όσο και ο Νικομάχος, δεν υπάρχει κανένα "αντίδοτο".

03/06/2011, 11:05:19
Ψηλός

quote:
Σου προτείνω να ρωτήσεις το φίλο σου το macedon, αυτός είχε διοριστεί στην Αμερική, κάτι παραπάνω θα ξέρει.

Όχι ακριβώς στην Αμερική, λίγο πιο εδώ... Στη Νότια Εύβοια είχα διοριστεί, αγαπητέ χαραμοφάη.

macedon