- Εγκέφαλος, Συνείδηση και Κβαντική Μηχανική - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
amalia, Heretic ξέρετε πολύ περισσότερα από εμένα για υπολογιστές, και θα τού στείλω τώρα κιόλας email του Κηφέα να του πω να κοιτάξει τον υπολογιστή του, διότι το να φεύγουν έτσι αβέρτα μηνύματα προς εμένα (και πιθανότατα και προς άλλους) αυτό σημαίνει όπως λέτε ότι μάλλον έχει αρπάξει ιό και πιθανόν και χοντρό...βέβαια κατά πάσα πιθανότητα παρακολουθεί τα θέματα εδώ οπότε μάλλον ήδη θα τσεκάρει τον υπολογιστή του αλλά εγώ θα το στείλω όπως και να'χει.
Σχετικά με τα άλλα...amalia, Heretic δεν έχω να χωρίσω κάτι με τον Κηφέα, ούτε έχω όμως και κάτι να βρω...και επίσης στα email που ανταλλάξαμε ήταν πολύ φιλικός απέναντί μου, όπως και εγώ απέναντί του.
Kαι μάλλον δεν έχετε καταλάβει κάτι...ο Κηφέας δεν έβλαψε εμένα προσωπικά σε κάτι με αυτά που έκανε!!! τον εαυτό του έβλαψε!! και επίσης κορόιδευε το φόρουμ με τη νοοτροπία του...εμένα μού είναι εντελώς αδιάφορο να τον δικάσω...μην μπερδεύεστε λοιπόν, δεν υπάρχει λόγος να βρεθώ με τον Κηφέα και ούτε κι εκείνος φυσικά θα το ήθελε.
Παραδέχομαι ωστόσο ότι μάλλον κακώς έσπευσα να τα πάρω μαζί του προχθές, διότι θεώρησα ότι τα email του αυτά δεν ήρθαν για καλό, ωστόσο εκείνος φαίνεται να ένιωσε άσχημα για το άτυχο γεγονός...και εδώ που τα λέμε η σύμπτωση είναι εντυπωσιακή...το μοναδικό μέλος από το οποίο τόσα χρόνια έχω δεχτεί καταιγισμό ύποπτων μηνυμάτων είναι το μέλος το οποίο θεωρούσα ότι τον τελευταίο καιρό δεν τρέφει και τα πιο φιλικά αισθήματα για μένα...
και επί τη ευκαιρία η συζήτησή μας προχθές ήταν πάνω-κάτω η εξής: "Μίλτο με ποιά λογική έκανες αυτό που έκανες;" και εκείνος απαντάει "φίλε μου αυτό που έκανα δεν είναι ούτε αξιοπερίεργο ούτε μεμπτό"...και εγώ να του λέω "φίλε μου αυτό που έκανες λέγεται επανηλειμμένη λογοκλοπή (plagiarism) και προφανώς και είναι και μεμπτό" και μετά απ'αυτό η σιωπή...
η ουσία λοιπόν είναι ότι ο Κηφέας δεν ξαναγυρνάει στο φόρουμ (ή τουλάχιστον έτσι προβλέπω εγώ), διότι ξέρει ότι εάν γυρίσει θα αναγκαστεί να παραδεχτεί αυτό που του καταλογίζω, και επίσης θα αναγκαστώ και εγώ να ψάξω κι άλλο και τότε αντί για 5-6 κρυμμένα κείμενα θα μιλάμε μάλλον για 15-20 και βάλε...και επειδή το γνωρίζει γι'αυτό και ανέχεται εδώ τα όποια δικά μου σχόλια εδώ και σαν να μην τρέχει τίποτα.
αυτά
Καλώς τον Μίλτο.
Ουδείς υποστήριξε πως ό,τι έγραφες τόσο καιρό ήταν προϊόν αντιγραφής. Και ουδείς υποστήριξε πως ουδέποτε έκανες χρήση βιβλιογραφίας.
Αυτό που εγώ υποστήριξα (και απέδειξα κιόλας) είναι αυτό που παραδέχεσαι και εσύ για
quote:.
αντιγραφές μεγάλων ή μικρών τεμαχίων γραπτού λόγου βιβλίων
Θέλεις λοιπόν να μας πεις όλες τις πηγές που αντέγραψες αυτολεξεί ή δεν θυμάσαι όλους τους τίτλους των βιβλίων;
Εγώ ας πούμε με ψάξιμο μερικών ωρών βρήκα πέντε.
Επίσης να σου πω ότι ουδείς επιθυμεί εδώ να σε δικάσει, απλώς η λογοκλοπή -η παράθεση δηλαδή μεγάλων ή μικρών χωρίων από βιβλία αποκρύπτοντας την πηγή- είναι ηθικώς και νομικώς μεμπτή.
Και μπορεί στην Ελλάδα τα πράγματα να είναι πολύ χαλαρά (ξέφραγο αμπέλι για την ακρίβεια) αλλά σε πιο σοβαρές χώρες αυτού του κόσμου Μίλτο δεν υπάρχει η ίδια επιείκια με αυτήν εδώ...και εντάξει μπορεί κάποιος να πει ότι "στο ίντερνετ όλα επιτρέπονται" όμως δεν πάει έτσι...1) διότι μπορείς να σε πάρει χαμπάρι το πιο τυχαίο άτομο και να σε καταγείλει σε κάποιον εκδότη ή ξένο συγγραφέα (ακραίο σενάριο αλλά όχι και αδύνατο), και 2) όσον αφορά το ηθικό κομμάτι σού λερώνει τη φήμη και σε αποτρέπει από το να συνεχίζεις να γράφεις σε ένα φόρουμ όπως αυτό εδώ...
Και επειδή μας διαβάζουν τόσο ηλίθιοι όσο και κακοπροαίρετοι θα πω το εξής: το ύφος σου του στυλ "έχω παραιτηθεί και δεν ξαναγράφω" είναι ωραίο και μπορεί και κάποιους να τους συγκινήσει...η ουσία όμως είναι ότι εσύ είσαι αυτός που έδιωξε τον εαυτό του από το φόρουμ και όχι εγώ όπως μας είπες με θράσος πριν λίγο καιρό!!!
Ωστόσο αν ποτέ θελήσεις να επιστρέψεις εννοείται οι πόρτες είναι ανοικτές.
καλές γιορτές!
Επίσης να πούμε Κηφέα ότι αυτό που λες περί μίγματος γραφής σε ορισμένες περιπτώσεις δεν ισχύει.
Για παράδειγμα στα "Νεκραναστατικά Αρχέτυπα" ό,τι γράφεις επί 3-4 σελίδες είναι αυτολεξεί κείμενα του Jung!
Όλα ανεξαιρέτως τα μηνύματά σου (40-50 μακροσκελή μηνύματα) είναι από τον Jung (χωρίς να παραπέμπεις σ'αυτόν)! Δεν υπάρχει δηλαδή η δική σου σκέψη ή τα δικά σου σχόλια σ'όλο αυτό. Και το πιο αστείο είναι ότι φαινόσουν σαν να εκνευρίζεσαι κιόλας όταν σού διακόπταμε τη ροή!
Αμφισβητείς μήπως αυτό που λέω; 40-50 μηνύματα.
Kαι εδώ είναι το περίεργο, δηλαδή οκ να πούμε ότι δεν είχες καμία πονηρή πρόθεση να κάνεις κάποια επίδειξη και να το παίξεις, ας πούμε ότι το έκανες από καθαρή αφέλεια! Επιτρέπεται ρε παιδί μου τέτοια άγνοια των βασικότερων κανόνων; Τέτοιο πράγμα δηλαδή δεν έχω ξαναδεί, ολόκληρα θέματα να τα τρέχει ένα μέλος με ξένα κείμενα.
Αλλά και από την άλλη "ποιά αφέλεια" ρε συ Κηφέα;;; εντάξει δεν είσαι και τόσο βλάκας στην τελική...
Όταν έρχονται διαρκώς μέλη (περιλαμβανομένου και του εαυτού μου) και σου λένε "Κηφέα μπράβο, πολύ ωραία τα λες" και εσύ δεν έχεις την αξιοπρέπεια να πεις το αυτονόητο "παιδιά ευχαριστώ, αλλά όλα αυτά που διαβάζετε δεν είναι δικά μου" τότε τι να λέμε...είδες ότι έπιανε το κόλπο και γλυκάθηκες...διότι τελικά όταν φτιάχνουμε μία 'περσόνα' και δούμε ότι αυτή αρέσει τότε είναι δύσκολο να την εγκαταλείψουμε...
και επειδή δεν πρόκειται να μου απαντήσεις να το κλείσω συμβουλεύοντάς σε Κηφέα να κοιτάξεις τον θεματοθέτη Sir Quester του εν λόγω θέματος 'Εγκέφαλος, Συνείδηση και Κβαντική Μηχανική".
Κύριος και σωστότατος, ξεκαθαρίζει από την αρχή ότι "τοποθετώ κεφάλαιο βιβλίο, αυτούσιο" με όνομα, τίτλο, όνομα εκδότη, χρονολογία, σελίδες τα πάντα, έτσι ακριβώς όπως ορίζει η δεοντολογία όχι μόνο των ακαδημαϊκών φίλων σου Κηφέα αλλά και των "απλών καθημερινών ανθρώπων" που κάνεις παρέα![]()
![]()
Ενώ αυτό που έκανες εσύ Κηφέα (και το έκανες επανειλημμένα σε πολλά θέματα) είναι πρότυπο προς αποφυγήν, το οποίο, όπως έχω ξαναγράψει, δεν θα σκεφτόσουν ποτέ να το κάνεις σε ένα καθαρά 'επιστημονικό' φόρουμ για ευνόητους λόγους.
Επίσης να πούμε Κηφέα πως ό,τι γράφεις στο παρόν θέμα είναι αντιγραφές από το "Bright Air, Brilliant Fire: On the Matter of the Mind" tou Gerald Edelman. Το ξεπατίκωσες αυτολεξεί χωρίς να παραπέμπεις. Και λες σε διάφορα σημεία "όπως είπαμε πριν", "όπως έδειξα παραπάνω" κτλ. Είναι δε χαρακτηριστικό πως σ'όλες αυτές τις μεταφράσεις παραλείπεις να αναφέρεις τα σημεία όπου ο συγγραφέας κάνει χρήση α' ενικού μιλώντας για προσωπικές εμπειρίες, συζητήσεις κτλ (άρα συνειδητά αντέγραφες αποκρύβοντας τις πηγές).
Και πλέον κατέληξα. Από τα κείμενά σου συνολικά, τα τρίτα τέταρτα είναι αντιγραφές χωρίς πηγή, και το υπόλοιπο τέταρτο είναι είτε κείμενα με πηγή (ιντερνετικές κυρίως) είτε δικά σου σχόλια και σύντομες ιδέες. Ο,τι όμως διαβάζουμε σε σεντόνι με επιλεγμένες τονισμένες φράσεις είναι από αλλού.
Παλιά δουλειά. Ήδη από το 2010 μεταφέρεις σε θέμα εκτεταμένα αποσπάσματα του Dawkins ως δικά σου. Και όταν κάποιος θεώρησε ότι μία εκ των φράσεων σου (του) είναι σοφιστικές άρχισες να του λες ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα και ότι δεν έχει δική του γνώμη...Ήταν πάγια η τακτική αυτή...αδυνατούσες να μπεις σε διαδικασία διαλόγου διότι είχες "άλλα" να πεις και έμπαινες στον αυτόματο...και το έκανες με πειστικό στυλ και αυτοπεποίθηση...και παρότι το στυλ αυτό ήταν 'αφύσικο', φτιαχτό, ωστόσο το υποστήριζες με τον γενικότερο τρόπο γραφής σου...είχε δηλαδή μία συνέπεια αυτός ο περίεργος τρόπος γραφής...και όπως σου είχα ξαναπεί αν δεν έμπαινες στα χωράφια του Jung (εδώ ήταν η χαζή 'ύβρις' για την οποία αυτο-μουτζώνεσαι) θα ήσουν ακόμα άρχοντας
...διότι στον Jung πλέον το κάνεις εντελώς άφοβα και χωρίς ενδιάμεσα κείμενα, κάποια σχόλια, παράθεση κάποιων άλλων πηγών για προκάλυμμα κτλ...
Για να σου δώσω πάντως κι ένα credit, έχει σίγουρα αξία το ότι μετέφερες ένα ογκώδες μέρος επιστημονικών απόψεων και γνώσεων, το οποίο πολύ άνθρωποι μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα ή πρόσβαση να βρουν. Αυτό δεν είναι καθόλου ασήμαντο, χωρίς βέβαια να δικαιολογεί τον τρόπο με τον οποίο το έκανες.
Γιατί τα λέω τώρα όλα αυτά;; πρώτον, διότι πλέον έχω πιο καθαρή εικόνα, δύτερον διότι η περίπτωσή σου φίλε μου έχει μεγάλο ενδιαφέρον, γι'αυτό και μπήκα στη διαδικασία να καταλάβω τον τρόπο που σκέπτεσαι. Άσε που μου άρεσε από μικρός να εξιχνιάζω μυστήριες υποθέσεις και να ταυτοποιώ-συνδέω πληροφορίες μεταξύ τους
Είναι όμως και το άλλο, δεν θα επέμενα με το θέμα αυτό...αλλά μπάινεις τις προάλλες και μιλάς περί "καλής διάθεσης", "ειλικρίνειας" κτλ...και το έκανες επειδή έκοψες την amalia πολύ χαλαρή απέναντί σου...ουσιαστικά όμως μάς κοροιδεύεις λέγοντας ότι τάχα οι αντιγραφές ήταν λίγες και ακούσιες...δεν απευθύνεσαι όμως σε κουτούς Κηφέα...και επίσης δεν ανέβασες καμία δική σου πηγή, αγνοώντας το ευγενικό αίτημα της διαχειρίστριας.
Γι'αυτό και μπήκα στον πειρασμό να το ψάξω λίγο παραπάνω.
Και μια ερώτηση σαν heretic: Πιστεύεις πως ο Κηφέας το έκανε επίτηδες όλο αυτό; Πρόσεξε, θα βάλω ένα δεύτερο επίπεδο πονηριάς. Αναφέρομαι σε μια ψιλοκακοήθη πράξη, όπου πειραματίστηκε για να δει πότε θα τον ανακαλύψουν, ή για να διασκεδάζει με τα επιφωνήματα κατάπληξης και τις επιδοκιμασίες των άλλων μελών που δεν καταλάβαιναν όλα αυτά που έγραφε ή αναρωτιόταν "που πάει και τα σκέφτεται ο άτιμος..."; Η απλά την έβρισκε "προσποιούμενος" τον πολυμαθή; Δώσε μια προσωπική εκτίμηση.
Heretic πες στη σύγκλητο ότι τα εύσημά και οι προτάσεις της δεν με συγκινούν
απ'ότι καταλαβαίνω εννοείς εδώ ότι το παρατραβάω και το ψιλοκούρασα...και μάλλον έχεις δίκιο...έχε πάντως υπόψιν ότι αν δεν είχε γίνει το κουλό με τα emails που μου ήρθαν δεν θα είχα ξαναασχοληθεί.
επίσης επέμεινα διότι ο Κηφέας είδα ότι συνεχίζει να πουλάει κοροιδία και με πιάνει και αντιδραστικότητα όταν διαβάζω φράσεις του τύπου "αν δεν συμμετέχω άλλο εδώ σημαίνει ότι δεν θα έχει βγει κάτι δημιουργικό" ή "έχω φίλους ακαδημαϊκούς αλλά και απλό κόσμο".
σχετικά με το ερώτημά σου, είναι ξεκάθαρο πως τον Κηφέα τον ενδιαφέρει πολύ η επιστημονική γνώση και έρευνα...και έχει σίγουρα ακαδημαϊκό υπόβαθρο...έχει όμως και αυτό το ψωνίστικο θέμα με τον 'καθηγητή' που τού βγήκε εδώ...σε συνδυασμό και με μία κατεργαρίστικη διάθεση η οποία δεν έχει να κάνει ούτε με την ηλικία ούτε με την μόρφωση...μπορεί δηλαδή κάλλιστα κάποιος να είναι μιας ηλικίας, να έχει και δυο και τρία καλά πτυχία και ωστόσο να απολαμβάνει να το παίξει φωστήρας με πλάτες άλλων (και όσο πιο πολυμαθής κάποιος τόσο πιο πιθανό εδώ που τα λέμε).
επίσης δείχνει να υιοθετεί και να ταυτίζεται με πράγματα που έχει διαβάσει, και αν κάποιος τα αμφισβητήσει δείχνει να θίγεται. Μάλλον λόγω της εντατικής μελέτης που έχει κάνει...τα θέματα που τον ενδιαφέρουν είναι σίγουρα δύσκολα και χρειάζονται επισταμένη μελέτη και επανάληψη έτσι όμως βλέπεις υπάρχει το ενδεχόμενο μιας υπέρμετρης αφομοίωσης και κυριολεκτικής εξάρτησης από βιβλία. Και από τη στιγμή κιόλας που μπήκε πιθανόν ο ίδιος στον κόπο να τα μεταφράσει στα ελληνικά τότε αυτή η αίσθηση πνευματικής ιδιοκτησίας ενισχύθηκε.
quote:Αν δείτε παλιά ποστ θα δείτε ότι δεν ήταν δα και η ανακάλυψη της αμερικής.
Λοιπόν, σαν άτυπος εκπρόσωπος αναφέρω πως η σύγκλητος του esoterica.gr, συνεδρίασε ύστερα από τις γνωστές καταγγελίες του μέλους kost, και εξετάζοντας τα αναλυτικά στοιχεία που παρέθεσε πολύ προσεκτικά, αφαιρεί τον τίτλο του "πολυμαθούς" από το μέλος Κηφέας, του απονέμει τον τίτλο "αντιγραφέας" και δίνει τα εύσημα στο μέλος kost για την εξιχνίαση της απάτης. Στον δε kost προσφέρει θέση στην επιστημονική ομάδα αξιολόγησης σχολιαστών, αν φυσικά το επιθυμεί. Τώρα το μέλος kost, μπορεί να αποσυρθεί και να ασχοληθεί με το έργο που ήδη επιτελεί, όπως και με τα νέα καθήκονταΚαι μια ερώτηση σαν heretic: Πιστεύεις πως ο Κηφέας το έκανε επίτηδες όλο αυτό; Πρόσεξε, θα βάλω ένα δεύτερο επίπεδο πονηριάς. Αναφέρομαι σε μια ψιλοκακοήθη πράξη, όπου πειραματίστηκε για να δει πότε θα τον ανακαλύψουν, ή για να διασκεδάζει με τα επιφωνήματα κατάπληξης και τις επιδοκιμασίες των άλλων μελών που δεν καταλάβαιναν όλα αυτά που έγραφε ή αναρωτιόταν "που πάει και τα σκέφτεται ο άτιμος..."; Η απλά την έβρισκε "προσποιούμενος" τον πολυμαθή; Δώσε μια προσωπική εκτίμηση.
Κάποιοι ήταν σε άρνηση https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%9A%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%81-%CE%A1%CE%BF%CF%82
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
Αν ήρθες τώρα να γευτείς τα επινίκια «άλλος ένας ενοχλητικός μας άδειασε την γωνιά, και η παρέα του στεναχωριέται», κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά. Πρώτον ότι συζητάμε τώρα γίνεται υπό μορφή πλάκας, και όποιος αδυνατεί να ανεχτεί την πλάκα είναι καταδικασμένος στην δυστυχία. Είτε είναι ο Κηφέας, είτε ο kost, είτε εσύ, είτε κι εγώ. Εγώ θα περίμενα από τον Κηφέα, μια θρυλική επιστροφή του στιλ: «μπράβο σας ρε μάγκες με πιάσατε στα πράσα. Πέστε όμως τι κάνω τώρα;» Και θα του απαντούσα, άρχισε να μας λες τι έχεις καταλάβει απ' όλα αυτά τα ωραία βιβλία που διάβασες. Αυτό μπορεί και να γίνει. Του δίνω μια πιθανότητα 1%. Αυτό που δεν θα γίνει είναι να βγεις εσύ μια μέρα και να γράψεις, «μάγκες τόσο καιρό σας έλεγα μπούρδες και δυστυχώς τις λέω και έξω». Αυτό ξέρω ότι δεν θα γίνει, εσύ θα συνεχίσεις με πείσμα να τις πετάς, οπότε θα συνεχίσεις και να παραμένεις στα αριστερά της καμπύλης του Bell εσαεί. Κάποιοι άλλοι μπορεί να φύγουν από εκεί. Εσυ πότε.
Keep Walking λοιπόν.
Εγώ σταματώ εδώ το χιούμορ μου απέναντι στους φίλους του γρασιδιού εεε σόρρυ τριφυλλιού ήθελα να πω .
Καλή τύχη του χρόνου στην προσπάθεια για παραμονή στην Α΄ Εθνική .
ΕΛΛΑΔΑΡΑ Σ ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ Σ ΑΚΟΛΟΥΘΩ !!!
ΠΡΟΕΔΡΕ ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΚΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ!!!!ΧΑ ΧΑ..
θα φαμε και κανα γαυρο τηγανητο
τα λεμε
love for what is comming and forgivness for the past...
quote:θα φαμε και κανα γαυρο τηγανητο
quote:
Ενημερωτικα ο τηγανητος γαυρος συνοδευεται με μπυρα 13.Παγωμενη!Απορω πως ασχολειστε ακομα με το ποδοσφαιρο!Ευτυχως που υπαρχει και η Εθνικαρα μας και χαιρεστε και εσεις λιγο!Αλλα και εκει δειξατε το Ευρωπαικο σας προσωπο και κανατε επεισοδια κανοντας επιθεση σε παικτες της Εθνικης!Οτι και να λεμε μετα ειναι περιττο!
Violator
ΑΕΛΑΡΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ (ΓΙΑ ΜΕΖΕ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ).
"ΑΕΛ ΜΑΓΕΙΑ ΕΥΡΩΠΗ '83".
HIGHLANDER
"ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ".
Στην τρίγωνη τα τσίπουρα ή πίσω από το δικαστικό ;
Πάντως και στο Καζακλάρι έχει καλό και μάλιστα σπιτικό αν θέλεις . ![]()
Ο κακός λύκος
Στον αγιοκαμπο.... στου "Πατεα" για γαυρο τηγανητο με τσιπουρο απο τυρναβο...
και στον Ρακοποταμο.
Παντως λογω ομαδας Θα σου πηγαινε το κοκκινοφανελιτσα![]()
![]()
απο το κακο λυκος.
love for what is comming and forgivness for the past...
Πάμε στον κάμπο όπου θέλετε και μετά βάζω ένα μπουκαλάκι στο Φάληρο !
Ο κακός λύκος
Απο 4 αυγουστου και μετα φευγω για πανω.
Αγαπη για οτι ερχεται και συγχωρεση για οτι εχει ηδη γινει
Δυστυχώς...
Ένα αντρικό άθλημα είχε μείνει στους γαύρους να χαίρονται (έστω και με τις στραβές της Καλαμάτας), πάει κι αυτό.
Μαύρη χρονιά θα περάσουνε οι δύστυχοι...