ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "Ancient Aliens" - τηλεοπτική σειρά του History channel - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- "Ancient Aliens" - τηλεοπτική σειρά του History channel - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

αθεος60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
04/04/2011, 18:35:37
Προς ενημέρωση: για την παντελώς απαράδεκτη συμπεριφορά του αθεος θα υπάρξει επιπλέον παρέμβαση και φυσικά επιπτώσεις(καθυστερούμε απλά λίγο επειδή θα θέλαμε να το συζητήσουμε κάπως το ζήτημα μεταξύ μας).

Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε -για μία ακόμη φορά- ότι δυστυχώς ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουν σχεδόν με τίποτα... όση καλή διάθεση και ελπίδα και αν επενδυθούν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.

----------------------

04/04/2011, 18:41:10
quote:
ΥΓ ΠΡΟΣ ΑΘΕΟ: ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΑΞΙΖΕΙ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ.

Για να ισχύει αυτό, θα πρέπει να ξέρεις επακριβώς το θέμα και τις παραμέτρους του.
Όταν όμως το θέμα έχει πάρα πολλές άγνωστες παραμέτρους, τότε πολύ απλά οι εικόνες δεν είναι σωστές...

Ας αρχίσουμε με τρία καίρια προβλήματα της βιολογίας:
α) Η βιοσυμβατότητα. Το κάθε είδος έχει εξελιχτεί μέσα σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον και βρίσκεται σε άμεση αμφίδρομη επικοινωνία με αυτό. Παράδειγμα: τα μικρόβια. Κάποια από αυτά μας σκοτώνουν, ενώ δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς κάποια από αυτά... Εάν ένα εξωγήινο πλάσμα ερχόταν στην γη, θα έπρεπε να φροντίσει πρώτον να μην δεχτεί επιμόλυνση από τα γήινα μικρόβια και φυσικά να μην μολύνει με τα δικά του μικρόβια την γη. Αυτό είναι θεωρητικά αδύνατο, όσο και εάν φτιάχνεστε με τα παραμύθια του Χόλυγουντ...
Για παράδειγμα ας πάρουμε τις επιδημικές αρρώστιες που έχει ο άνθρωπος. Το 80% αυτών προέρχεται από την στενή του σχέση με τα ζώα...
Η ευλογιά και η γρίπη είναι δύο από αυτές. Δεν θα τις είχαμε, εάν δεν είχαμε εξημερώσει και εκτρέφαμε ζώα...

β) Η προσαρμοστικότητα ανά πλανήτη. Εσείς την ξέρετε σαν εξέλιξη. Οι σύγχρονες θεωρίες δεν βλέπουν σαν εξέλιξη την αλλαγή από τα απλά πλάσματα σε πλάσματα όπως εμείς. Γιατί; Γιατί δεν είναι εξέλιξη. Δύσκολο να το καταλάβατε...
Λοιπόν: κάθε πλάσμα στην προσπάθεια του να επιβιώσει έχει τρεις τρόπους να προσαρμοστεί.
1) Να γυρίσει προς τα πίσω στην πορεία. Παράδειγμα: μία νυχτερίδα στην Νέα Ζηλανδία προσαρμόστηκε να κυνηγά στο έδαφος. Με λίγα λόγια οι πρόγονοι της ξεκίνησαν σαν κυνηγοί στο έδαφος, μετά άρχισαν να πετούν και να τρέφονται με έντομα ή φρούτα ή και αίμα, επειδή όμως κάποια στελέχη βρήκαν ένα κενό στο οικοσύστημα της Νέας Ζηλανδίας, ξεκίνησαν να κυνηγούν έντομα και σκουλήκια στο έδαφος... Μετά από μερικά εκατομμύρια χρόνια, από αυτές τις νυχτερίδες θα είχαμε μη ιπτάμενους κυνηγούς στο έδαφος...
2) Να βρει περιβάλλον στο οποίο έχει συνηθίσει και να ενταχθεί σε αυτό. Παράδειγμα ο κοιλάκανθος. Υπήρχε πριν από τα πρώτα ερπετά... Ζει ακόμα σε συνθήκες που μοιάζουν με αυτές 350 εκατομμύρια χρόνια πριν. Το ίδιο συμβαίνει με το όστρακο ναυτίλος...
3) Να έχει αλλάξει κάτι χωρίς την θέληση του (με μετάλλαξη και με τυχαίο τρόπο) το οποίο θα του επιτρέψει να επιβιώσει στις συνθήκες που αλλάζουν και το οποίο θα κάνει το DNA του πιο περίπλοκο και θα το ανεβάσει μία κλίμακα πιο πάνω από τα άλλα πλάσματα...
Με λίγα λόγια:
Εάν δεν χρειάζεται, δεν υπάρχει αλλαγή στο πλάσμα. Παράδειγμα ο κοιλάκανθος και το γκνου. Απολιθώματα δείχνουν ότι το γκνου είναι ίδιο εδώ και 2 εκατομμύρια χρόνια.
Η εμφάνιση ενός πλάσματος είναι αποτέλεσμα των τυχαίων μεταλλάξεων που επέτρεψαν στους προγόνους του να προσαρμοστούν στις συνθήκες που άλλαζαν. Δηλαδή εάν ξεκινούσαμε και πάλι την πορεία της γης στο χρόνο, αυτό που θα είχαμε ανά χείρας θα ήταν ένα εντελώς διαφορετικό οικοσύστημα και πιθανώς να μην είχαμε και ένα ευφυές ον...

γ) Οι ιδιαιτερότητες ανά πλανήτη. Εδώ θα πρέπει να μελετήσετε τα νησιά Γκαλαπάγκος. Μερικά μικρά νησιά στην μέση του ωκεανού, με το κάθε ένα να έχει διαφορετικό οικοσύστημα από το άλλο και φυσικά διαφορετική πανίδα και χλωρίδα!!! Το ότι σχηματίστηκαν μόλις 10 εκατομμύρια χρόνια πιο πριν, λέει πάρα πολλά για τις δυνάμεις της προσαρμοστικότητας των πλασμάτων και των φυτών. Για φανταστείτε πως θα ήταν εάν μπορούσαν να εξελιχτούν για 300 εκατομμύρια χρόνια τα πλάσματα και τα φυτά αυτών των νησιών.

Από τις τρεις παραπάνω βιολογικές παραμέτρους φαίνεται εύκολα ότι είναι εντελώς γελοία η προσπάθεια των σκουπιδιών όπως ο Ντάινεκεν να παρουσιάζουν καλλιτεχνικές απόψεις των γήινων σαν εξωγήινους ή να προσπαθούν να πείσουν ότι οι εξωγήινοι ζούσαν μαζί με τους ανθρώπους ή ότι έκαναν και έρωτα μαζί τους!!!

Edited by - OANNHSEA on 04/04/2011 18:41:57

Edited by - OANNHSEA on 04/04/2011 18:44:18

5/4/2011

GRIGORIANOSΜέλος
04/04/2011, 19:03:28
ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΞΑΝΑΕΙΠΑ...
Ο ΧΟΡΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ.....
ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΑΕΙ...
.
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
ΤΩΝ "ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ"

ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑΣ
ΜΟΡΦΗΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΤΙΡΙΟ, ΠΛΑΤΕΙΑ, Κ.Τ.Λ.
ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΔΥΣΗΣ Ή ΒΟΡΡΑ ΝΟΤΟΥ
ΕΤΣΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΡΜΑΝΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ
Ή ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΗΛΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΠΤΩΣΕΙΣ ΙΣΗΜΕΡΕΙΕΣ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΑ,
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ.
Κ.Τ.Λ. Κ.Τ.Λ.
ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΥ "ΑΡΧΑΙΑ" ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΒΟΡΡΑ
ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΛΥ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ,
ΚΑΠΟΙΟΝ ΒΟΡΡΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΒΟΡΕΙΟ ΠΟΛΟ
ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΣΙΒΗΡΙΑ
ΕΝΩ Ο ΤΟΤΕ ΝΟΤΙΟΣ ΠΟΛΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟΝ ΙΝΔΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ.
ΤΟΤΕ Η ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ ΗΤΑΝ ΗΠΕΙΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΕΤΩΝΕΣ...
ΜΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ.
ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΗΣ
ΤΑ ΔΑΣΗ ΤΗΣ
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ
ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ.
ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΩΛΟΓΟΥΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΗΦΑΙΣΤΙΑΚΑ
ΣΙΔΗΡΟΠΕΤΡΩΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΦΑΣΤΕΙΟ
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΒΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΡΕΥΣΤΑ ΟΠΩΣ Η ΛΑΒΑ ΚΑΙ ΕΥΚΙΝΗΤΑ.
ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ
ΚΑΘΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΕΦΟΣΟΝ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ Η ΛΑΒΑ ΨΥΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ.
ΜΕΝΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ
ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΒΟΡΡΑΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΣΚΑΣΕ ΤΟ ΗΦΑΣΤΕΙΟ
ΠΟΥ ΤΑ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.
ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΕΩΛΟΓΟΙ?????????
ΟΤΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΒΟΡΡΑΣ ΜΕ ΤΙΣ "ΜΙΚΡΟΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ" ΤΟΥ
ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ,
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΑΠΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ.
ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ????
12500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ.
ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
ΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΕΝΔΟΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΩ
ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ
ΣΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΑΣ ΒΟΡΡΑ.
ΤΩΡΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΘΕΜΑ...
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ
ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΤΙ ΕΝΔΟΙΑΦΕΡΟΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ
ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΛΙΓΟ ΣΤΙΣ ΝΟΗΤΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΤΕ ΑΞΟΝΩΝ
ΒΟΡΡΑ-ΝΟΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΗ-ΔΥΣΗ ΒΡΙΣΚΩ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ...
ΕΞΙΣΟΥ ΚΑΛΟ...
ΕΛΠΙΖΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΙΠ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ
ΚΑΛΑ ΨΑΞΙΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ......
...........
.......
...
..
.

ΑΚΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑ, ΕΙΔΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

04/04/2011, 19:07:15
quote:

Προς ενημέρωση: για την παντελώς απαράδεκτη συμπεριφορά του αθεος θα υπάρξει επιπλέον παρέμβαση και φυσικά επιπτώσεις(καθυστερούμε απλά λίγο επειδή θα θέλαμε να το συζητήσουμε κάπως το ζήτημα μεταξύ μας).

παντελώς απαράδεκτη; όταν βάζουν στο στόμα μου λόγια που δεν είπα,(περί μη ύπαρξης; ζωής σε άλλους πλανήτες) όταν με αποκαλούν τρολ και απαιτούν την διαγραφή μου
εσείς το θεωρείτε παντελώς απαράδεκτο τον τρόπο που αναγκάστηκα να εκφραστώ;
μήπως τελικά θέλετε να μην υπάρχει αντίλογος στις εκάστοτε μπούρδες που γράφονται κατά καιρούς;

quote:
Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε -για μία ακόμη φορά- ότι δυστυχώς ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουν σχεδόν με τίποτα... όση καλή διάθεση και ελπίδα και αν επενδυθούν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

ναι τι να κάνουμε δεν πρόκειται ποτέ να χάψω τις μπαρούφες για επισκέψεις εξωγήινων για αστροπύλες για φαντάσματα και γενικά για ατεκμηρίωτες ονειρώξεις του κάθε βαρεμένου

“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

5/4/2011

04/04/2011, 19:14:59
OANNHSEA:
quote:
(...) φαίνεται εύκολα ότι είναι εντελώς γελοία η προσπάθεια των σκουπιδιών όπως ο Ντάινεκεν να (...)

Επίσης, είναι παντελώς μη αποδεκτός στους χώρους διαλόγου του Esoterica και κατακριτέος από πλευράς μας ένας τέτοιος τρόπος να απευθύνεσαι σε ανθρώπους παρόντες, απόντες, ζώντες, αποβιώσαντες ή οτιδήποτε!

Δεν μπορώ να φανταστώ εύκολα περιπτώσεις όπου θα ταίριαζε ένας τέτοιος χαρακτηρισμός, αλλά είμαι σίγουρος παρολαυτά ότι η άποψη του καθενός μας για την ποιότητα των θεωριών (ακόμη και την "ερευνητική" δράση...) του Ντένικεν δεν είναι δυνατόν να "νομιμοποιεί" μία τέτοια στάση απέναντι στον άνθρωπο...

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.

----------------------

04/04/2011, 19:17:51
quote:

OANNHSEA:
quote:
(...) φαίνεται εύκολα ότι είναι εντελώς γελοία η προσπάθεια των σκουπιδιών όπως ο Ντάινεκεν να (...)

Επίσης, είναι παντελώς μη αποδεκτός στους χώρους διαλόγου του Esoterica και κατακριτέος από πλευράς μας ένας τέτοιος τρόπος να απευθύνεσαι σε ανθρώπους παρόντες, απόντες, ζώντες, αποβιώσαντες ή οτιδήποτε!

Δεν μπορώ να φανταστώ εύκολα περιπτώσεις όπου θα ταίριαζε ένας τέτοιος χαρακτηρισμός, αλλά είμαι σίγουρος παρολαυτά ότι η άποψη του καθενός μας για την ποιότητα των θεωριών (ακόμη και την "ερευνητική" δράση...) του Ντένικεν δεν είναι δυνατόν να "νομιμοποιεί" μία τέτοια στάση απέναντι στον άνθρωπο...

καλά σου λέει OANNHSEA πρέπει να λες ¨"τι ωραία που τα λέει ο φον τι σωστά έτσι είναι το κακό κατεστημένο κρύβει την αλήθεια κλπ κλπ κλπ"

“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

04/04/2011, 19:42:50
quote:
αθεος:
καλά σου λέει OANNHSEA πρέπει να λες ¨"τι ωραία που τα λέει ο φον τι σωστά έτσι είναι το κακό κατεστημένο κρύβει την αλήθεια κλπ κλπ κλπ"

Αυτο που εξακολουθείς να αγνοείς αθεος ειναι οτι το πρόβλημα δεν ειναι το αν είσαι αντίθετος με τα οσα λέμε,
αλλα ο τροπος που μας το κάνεις γνωστό αυτο !
"στολίζοντας" μας με διάφορα κοσμητικά , και υπονοώντας διαφορα ...
να σου θυμίσω τι ειπες για εμένα ?

quote:
είναι εύκολο άνοιξε κανένα ριμαδόβιβλιο και θα δεις τις απανωτές μπαρούφες που λες για την εξέλιξη

quote:
μπα δεν χρειάζεται να είναι κάποιος γενετιστής, απλά να μην έχει πίτουρα για εγκέφαλο

quote:
όσο υπάρχουν μπαρουφολάγνοι και μεταδότες μπαρουφολογίας θα μετέχω και θα διορθώνω τις μπαρούφες

quote:
ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΕΡΝΕΙ

quote:
ξέρω ότι σου είναι δύσκολο να διαβάζεις, έχεις συνηθίσει να κοιτάς βιβλία με εικόνες

quote:
δυστυχώς πρέπει να διαβάσεις και βλέπω ότι δεν έχεις διαβάσει τίποτα επιστημονικά τεκμηριωμένο που να αφορά την εξέλιξη των ειδών

Στην τελική δεν επιτρέπω σε κανέναν, ποσο μάλλον σε εσένα, να απευθύνεσαι ετσι για το άτομο μου
απο τη στιγμή που απο την αρχη προσπαθούσα να κρατήσω ενα επίπεδο και η "κόντρα" (καλοπροαίρετη) να είναι σε θέματα απόψεων και οχι προσωπικών αναφορών.
Έξυπνος είσαι, σκέψου αν αυτή σου η στάση άρμοζε στο επίπεδο που προσπαθούμε ολοι να κρατήσουμε στο φόρουμ.

Hellas at War

Edited by - AitheroVamon on 04/04/2011 19:43:46

04/04/2011, 19:51:00
@Admin

«Επίσης, είναι παντελώς μη αποδεκτός στους χώρους διαλόγου του Esoterica και κατακριτέος από πλευράς μας ένας τέτοιος τρόπος να απευθύνεσαι σε ανθρώπους παρόντες, απόντες, ζώντες, αποβιώσαντες ή οτιδήποτε!»
--------------------------------------------------------------

Φίλε μου θα συμφωνήσω μαζί σου
Θα ήθελα όμως αυτές σου οι επισημάνσεις να μην είναι μονοσήμαντες και μεροληπτικές.

CravenΜέλος
04/04/2011, 19:58:28
quote:

Φίλε μου δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να οδηγούμαστε σε φανταστικές υποθέσεις και σενάρια παρουσιάζοντας τα σαν πραγματικότητα.
Η περίπτωση να υπάρχει ρευστή ή ημίρρευστη μάζα στο κέντρο της σελήνης, - όπως προτάθηκε πρόσφατα – δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από όσα εγώ γνωρίζω τουλάχιστον.
Αυτός είναι ο λόγος της ερώτησης μου, αν έχεις δηλαδη κάποια άλλη πληροφόρηση.

Ε καλά δεν είναι ακριβώς έτσι.. εκεί που μου το γραψες ξέρεις πολύ καλά ότι το νόημα ήταν άλλο:

"Η επιβεβαίωση αυτών των αποτελέσματα, αποκλείει τελεσίδικα κάθε “φανταστικό” σενάριο που περιγράφει την σελήνη σαν κούφιο σώμα, σαν διαστημόπλοιο, σαν βάση υποχθόνιων πλασμάτων και δεν ξέρω τι άλλο Λιακοπουλικό σενάριο κυκλοφορεί ή μπορεί να κυκλοφορήσει στο μέλλον.
Κοντολογίς η επιβεβαίωση αποδυναμώνει από ένα ακόμη έρεισμα τους απανταχού Ουφολόγους

Αν οι δικές σου πληροφορίες είναι διαφορετικές, - δεν το αποκλείω - με χαρά να τις ακούσω"

βλέπεις λοιπόν ότι αναφερόσουν σε φανταστικά σενάρια, κούφια σελήνη ουφολόφους κτλ.. :) να ξέρουμε τι λέμε!

quote:

¨Ασχετα όμως, εχει δεν έχει ρευστό πυρήνα, δεν μεταβάλει για μένα την θεώρηση του κόσμου.

Ορθότατο.. δεν το είπα σαν κάτι σημαντικό άλλωστε.. ανέφερα γιατί το είπα ας μην κολλάμε σε αυτό.. δεν είναι σημαντικό όπως σωστά λες.

quote:

Τους «κόκκινους νάνους» δεν τους ξέρω. Έχω ακουστά για καφέ και για λευκούς. Κόκκινους γνωρίζω μόνο του «κόκκινους γίγαντες» άστρα που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της ζωής τους.
Αν λες ότι υπάρχουν, μπορεί να υπάρχουν, με την πρώτη ευκαιρία θα το κοιτάξω, αυτή την εποχή έχω πολλές άλλες προτεραιότητες..

Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν οι κατηγορίες των άστρων με το θέμα που κουβεντιάζουμε.......
Οι πιθανότητες ύπαρξης εξελιγμένης ζωής που θα μπορούσε να έχει αναπτύξει τέτοια τεχνολογία για την επίτευξη διαγαλαξιακών ή «απλών» ενδογαλαξιακών ταξιδιών είναι κατά την προσωπική μου γνώμη μικρή (χωρίς να την αποκλείω κάθετα)
(υπ΄οψιν το πλήθος των πιθανών πλανητών που ανέφερα για το γαλαξία μας περιλαμβάνει και πλανητικά συστήματα σε λευκούς και καφέ νάνους – όχι σε κόκκινους γιατί μου ήταν άγνωστοι)

Να γιατί είναι σημαντικό.. γιατί αν τους γνώριζες και ήξερες πως ίσως αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των άστρων (και πιθανόν έτσι εξηγείται και η ύλη που μας "λείπει" και ψάχνουμε για σκοτεινή ύλη) τότε δεν θα έλεγες τα περί μικρού αριθμού ανεπτυγμένων όντων καθώς ο υποψήφιος αριθμός τους έτσι εκτοξευεται κατά κάτι τρισεκατομμύρια παραπάνω στο σύμπαν. Btw οι κόκκινοι νάνοι είναι πολύ πολύ πιθανότερο (ίσως πιθανότερο και απ τα κανονικά άστρα αλλά σίγουρα απ τους καφέ νάνους) να φιλοξενούν πλανητικά συστήματα ικανά να φιλοξενήσουν ζωή. Καταλαβαίνεις λοιπόν γιατί είναι σημαντικό σε μια συζήτηση περί εξωγήινων πολιτισμών καθώς οι πιθανότητες επίσκεψης είναι αμεσα δεμένες με τον αριθμό τους.΄

ένα λινκ πρόχειρο που βρήκα:
http://www.wired.co.uk/news/archive/2010-12/02/my-god-its-full-of-stars

quote:

Αυτή η πραγματικότητα δεν θα πρέπει να μας οδηγεί σε παντελώς ατεκμηρίωτους συλλογισμούς.
Αυτή είναι η προσωπική μου σκέψη.

Συμφωνώ απόλυτα

quote:

Φίλε μου Αυτό ακριβώς λεω και εγώ, κατάλαβες να λεω κάτι διαφορετικό

Όχι ίσα ίσα αυτό λέω ότι συμφωνώ.. ότι αυτό μου αρκεί δηλαδή γιατί μου δείχνεις ότι δεν έχω απέναντι μου κάποιον κολλημένο (δεν το είπα σωστά ίσως). Γενικά το οτι συζητάμε για εμένα δεν σημαίνει ποτέ κόντρα, σημαίνει ότι ο απέναντι μου είναι καλός για συζήτηση και σου προσφέρει πράγματα αλλιώς δεν συζητάω καν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό ακριβώς θεωρώ οπότε μην το εκλαμβάνεις αλλιώς :)

CravenΜέλος
04/04/2011, 20:16:21
quote:

παντελώς απαράδεκτη; όταν βάζουν στο στόμα μου λόγια που δεν είπα,(περί μη ύπαρξης; ζωής σε άλλους πλανήτες) όταν με αποκαλούν τρολ και απαιτούν την διαγραφή μου
εσείς το θεωρείτε παντελώς απαράδεκτο τον τρόπο που αναγκάστηκα να εκφραστώ;

Αθεε και εσύ έχεις βάλει λόγια ούκ ολίγες φορές στο στόμα άλλων, καταλαβαίνω ότι έχεις δίκιο όσον αφορά το συγκεκριμένο σημείο και πάντα υπάρχει αγανάκτηση σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά για κάτι που έχεις κάνει και εσύ ο ίδιος ακόμα και κακός να στο έκανε κάποιος άλλος πιστεύεις η λύση είναι να βγαίνεις και να μας βρίζεις? (εμένα προσωπικά δεν με νοιάζει κιόλας.. συζήτηση να γίνεται..) φυσικά και δεν σε υποχρεώνει κανείς να δέχεσαι αυτά που θεωρείς μπαρούφες αλλά το αν θα τα κρίνεις εσύ μπαρούφες ή όχι αφορά καθαρά εσένα και όχι τους άλλους. Συμφωνώ σχεδόν με όσα έγραψες στο συγκεκριμένο θέμα (σχεδόν..) αλλά δεν άρχισα να βρίζω ή να λέω στους άλλους ότι λένε μπαρούφες επειδή συμφωνώ μαζί σου (αν και δίνω το άλλοθι της στιγμιαίας αγανάκτησης). Ο κόσμος σε ένα φόρουμ μπαίνει για να συζητήσει όχι για να βρεθεί ένα nick στην οθόνη του να τον κατακρίνει και να τον βρίζει. Θεωρώ όπως και να χει ότι απλά η συζήτηση ξέφυγε απ όλους και καλό είναι να ηρεμήσουμε και να συνεχίσουμε σε πιο ήπιο επίπεδο και ελπίζω να μην πάρεις στραβά για μια ακόμα φορά όσα λέω συνεχίζοντας με επίθεση καθώς πιστεύω πως αν ρίξεις λίγο νερό στο κρασί σου μπορούν να γίνουν πραγματικά όμορφες συζητήσεις..

18/02/2011, 12:06:40
Το κύμα έφτασε

Συναγερμός για ηλιακή έκρηξη που απειλεί επικοινωνίες και ηλεκτροδότηση

Για το βιντεο

πηγη: www.in.gr

25/02/2011, 11:14:10
Στην τελευταία αποστολή της καριέρας του Discovery

Για το τελευταίο ταξίδι του στο Διάστημα αναχώρησε την Πέμπτη, στις 23:55 ώρα Ελλάδος, το Discovery. Μετά την 11ημερη αποστολή του στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, το διαστημικό λεωφορείο θα γίνει μουσειακό έκθεμα, έχοντας στο «κοντέρ» του 230 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση σχεδόν τεσσάρων μηνών, λόγω σοβαρών τεχνικών προβλημάτων. Η αναχώρηση προγραμματιζόταν αρχικά για τις αρχές Νοεμβρίου, ωστόσο οι προετοιμασίες διακόπηκαν αρκετές φορές.

Η πρώτη αβαρία που εμφανίστηκε ήταν η διαρροή υγρού υδρογόνου κατά τη διαδικασία πλήρωσης. Όταν αργότερα ξεκίνησαν οι εργασίες επιδιόρθωσης, οι μηχανικοί εντόπισαν ένα σημαντικότερο πρόβλημα: αρκετά μεγάλες ρωγμές στην εξωτερική δεξαμενή καυσίμων.

To Discovery χρειάστηκε να επιστρέψει στο Κτίριο Συναρμολόγησης Οχημάτων του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ, ένα από τα μεγαλύτερα κτίρια του κόσμου.

«Πιθανότατα ήταν μια από τις μεγαλύτερες τεχνικές προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία χρόνια» σχολίασε ο Στίβεν Λίντσεϊ, ο οποίος θα είναι κυβερνήτης του Discovery στην τελευταία του αποστολή.

Το Discovery εκτοξεύτηκε στην παρθενική του πτήση το 1984, και έκτοτε πραγματοποίησε 38 αποστολές, στις οποίες διάνυσε 230 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Μόνο δύο ακόμα αποστολές απομένουν πριν από την απόσυρση και των δύο άλλων διαστημικών λεωφορείων: το Endeavour θα αναxωρήσει για τον ISS τον Απρίλιο, και το Atlantis στα τέλη Ιουνίου.

Η απόφαση για το σκάφος που θα διαδεχθεί τα διαστημικά λεωφορεία δεν έχει ακόμα ληφθεί. Στο μεταξύ, οι επανδρωμένες αποστολές στον ISS θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά με ρωσικά Soyuz.

Newsroom ΔΟΛ

26/02/2011, 09:31:44
Σε 500 εκατ. πλανήτες του γαλαξία μας πιθανόν να υπάρχει ζωή...

Πεντακόσια εκατομμύρια πλανήτες πιθανόν να φιλοξενούν μορφές ζωής, αφού διατηρούν μια μέση θερμοκρασίας, από τον αριθμό των τουλάχιστον 50 δισεκατομμυρίων πλανητών που περιλαμβάνονται στον γαλαξία μας σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των επιστημόνων.

Ο Ουίλιαμ Μπορούκι, ο επικεφαλής επιστήμονας της αποστολής του διαστημικού τηλεσκοπίου «Κέπλερ» της NASA, που αναζητά εξωπλανήτες, δήλωσε, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης (AAAS), σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα DailyMail, ότι οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των πλανητών στον γαλαξία μας βασίζονται στα πρώτα δειγματοληπτικά αποτελέσματα της έρευνας του «Κέπλερ», το οποίο μέσα σε περιορισμένο χρονικό διάστημα και εστιάζοντας σε ένα μικρό τμήμα του νυχτερινού ουρανού (μόλις στο ένα τετρακοσιοστό), έχει ήδη βρει εκατοντάδες πιθανούς εξωπλανήτες.

Ο Μπορούκι και οι συνεργάτες του εκτιμούν ότι ένα στα δύο άστρα του γαλαξία μας (που υπολογίζονται σε περίπου 100 δισεκατομμύρια συνολικά) έχει τουλάχιστον ένα πλανήτη γύρω του, άρα υπάρχουν συνολικά 50 δισ. εξωπλανήτες, οι οποίοι μπορεί όμως να είναι πολύ περισσότεροι, αφού είναι φυσικό πολλά άστρα να έχουν περισσότερους από ένα πλανήτη. Επίσης, εκτιμάται ότι ένα στα 200 άστρα έχει πλανήτες σε τροχιά σε πιθανώς «κατοικήσιμη ζώνη» (έτσι προκύπτει ο αριθμός των 500 εκατ. δυνάμει κατοικήσιμων εξωπλανητών).

Επίσης δεν αποκλείεται τα άστρα του γαλαξία μας να είναι πολύ περισσότερα από 100 δισ., καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις ενός επιστήμονα του πανεπιστημίου Γιέηλ μπορεί να είναι τριπλάσια τελικά (γύρω στα 300 δισ.), οπότε σε αυτή την περίπτωση πολλαπλασιάζεται ανάλογα και ο αριθμός των εξωπλανητών. Ενώ δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι στο σύμπαν υπάρχουν τουλάχιστον 100 δισ. γαλαξίες, οπότε δεν φαντάζει υπερβολική πια η ιστορική φράση του διάσημου αστροφυσικού Καρλ Σαγκάν για «δισεκατομμύρια και δισεκατομμύρια κόσμους».

Σύμφωνα με τις (στατιστικές) εκτιμήσεις του Μπορούκι, το 10,5% των άστρων του γαλαξία μας έχουν πλανήτες στο μέγεθος περίπου της Γης (δηλαδή 50% έως 125% σε σχέση με τον πλανήτη μας), το 7,3% ανήκουν στην κατηγορία της «σούπερ-Γης» (με μέγεθος 125% έως 200% σε σχέση με τη Γη), το 20,8% έχουν τις διαστάσεις του Ποσειδώνα (διπλάσιοι έως εξαπλάσιοι σε σχέση με τη Γη) και το 5,2% έχουν τουλάχιστον το μέγεθος του Δία (πάνω από έξι φορές μεγαλύτεροι από τη Γη).

Μέχρι στιγμής το «Κέπλερ» έχει εντοπίσει 1.235 υποψήφιους εξωπλανήτες, από τους οποίους οι 54 βρίσκονται στην «κατοικήσιμη ζώνη», όπου η ύπαρξη κάποιας μορφής ζωής θα μπορούσε να είναι πιθανή. Η διασταύρωση των στοιχείων και η επιβεβαίωση της ύπαρξης των εξωπλανητών από άλλα τηλεσκόπια θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια. Συνεπώς προκύπτει το ζήτημα της ύπαρξης όχι απλώς ζωής, αλλά νοήμονος ζωής στο σύμπαν. «Το επόμενο ερώτημα είναι γιατί δεν μας έχουν επισκεφτεί; Και η απάντηση είναι "δεν ξέρω"», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπορούκι. Ή μήπως μας έχουν επισκεφθεί;...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

28/02/2011, 10:12:08
H απειλή μάς προσπερνά
Βίντεο της NASA με μια ακόμα «τερατώδη» έκρηξη στον Ήλιο

Για το video

Ουάσινγκτον
Η Γη ευτυχώς δεν θα βρεθεί στο διάβα του: ένας πίδακας πλάσματος που εκτινάχθηκε από την επιφάνεια του Ήλιου καταγράφηκε από διαστημικό παρατηρητήριο της NASA, η οποία πάντως διαβεβαίωσε ότι ο πλανήτης δεν απειλείται.

Το βίντεο εικονίζει την εξέλιξη ενός «τερατώδους» ηλιακού εξάρματος: ενός πίδακα υπέρθερμου, ιονισμένου αερίου που πηγάζει από μια ηλιακή κηλίδα. Ένα μέρος του υλικού πέφτει πίσω στην οργισμένη επιφάνεια του άστρου, ενώ το υπόλοιπο αρχίζει ένα αιώνιο ταξίδι στο Διάστημα, με ταχύτητα μερικών εκατοντάδων χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο.

Το βίντεο συναρμολογήθηκε από φωτογραφίες που λαμβάνονταν ανά 24 δευτερόλεπτα στο άκρο του υπεριώδους φάσματος. Το φαινόμενο, συνολικής διάρκειας 90 λεπτών, καταγράφηκε στις 24 Φεβρουαρίου από το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO).

Αν η έκρηξη είχε συμβεί μερικές μέρες νωρίτερα ή αργότερα, ο πίδακας πλάσματος θα μπορούσε να χτυπήσει τη Γη και να προκαλέσει διακοπές στις ραδιοεπικοινωνίες, ή ακόμα και εκτεταμένα μπλακάουτ.

Ειδικοί προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος των ηλιακών εκρήξεων πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη: «Το θέμα δεν είναι το εάν θα συμβεί, είναι το πότε και το πόσο μεγάλη θα είναι» είχε δηλώσει πρόσφατα η Τζέιν Λουμπτσένκο, επικεφαλής της αμερικανικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA).

Οι ηλιακές εκλάμψεις αυξάνονται σε συχνότητα το τελευταίο διάστημα, καθώς ο Ήλιος πλησιάζει στο αποκορύφωμα της δραστηριότητάς του, η οποία ακολουθεί έναν κύκλο με περίοδο 11 ετών. Το λεγόμενο ηλιακό μέγιστο αναμένεται γύρω στο 2013.

Newsroom ΔΟΛ

firefightergrΝέο Μέλος
28/02/2011, 21:49:03
εως πότε θα τη γλυτώνουμε;

28/02/2011, 23:53:51
[quote]
εως πότε θα τη γλυτώνουμε;

-----------------------------------------------------

Λογικα,για τα επομενα 4.500.000.000 χρονια.
Απο αυτην την απειλη.Απο αλλες...ιδομεν.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

01/03/2011, 00:08:16
Μια ενδεχόμενη ηλιακή καταιγίδα, αρκετά μεγαλύτερης έκτασης ακόμα κι απο αυτής του 1859, μπορεί να γίνει και τώρα ισως και αύριο...
κανείς δεν ξέρει,
ουτε το ποτε, ουτε ποιες οι επιπτώσεις σε μια κοινωνία που οχι απλα εξαρτάται,
αλλα είναι συνυφασμένη η ύπαρξη της με το ηλεκτρικό ρεύμα.

Hellas at War
01/03/2011, 00:17:06
Αιθεροβαμων

Χωρις πλακα,φροντισε να εχεις στην αποθηκη σου,κουζινα και
σομπα υγραεριου.
Και σπιρτα,φυτιλι,λαμπα θυελης και τα συναφη συμπραγκαλα,που
μεγαλωσαν,οι γονεις μας!!!
Και καλη τυχη.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

01/03/2011, 00:32:38
Βρε έχω απο όλα, και αυτόνομος ηλεκτρικά είμαι, αλλά τι τα θες ?
αμα γίνει η ζημιά κατι πρέπει να μπει στο τσουκάλι
και καλά εμείς εδώ στην επαρχεία θα την περάσουμε κουτσά στραβά , στης μεγαλουπόλεις ομως φυτρώνει τίποτα στα πεζοδρόμια ? αμ δε ....

Ας ελπίσουμε οτι τέτοια καταστροφικά σενάρια θα τα συζητάμε μόνο εδω και δεν θα τα δούμε live

Hellas at War
dreamholicΜέλος
02/03/2011, 10:38:04
Η ανακάλυψη ζευγαριού πλανητών που μοιράζεται την ίδια τροχιά δίνει επειχηρήματα υπέρ

παλαιότερης θεωρίας προέλευσης της Σελήνης.

Ένα πλανητικό σύστημα που βρέθηκε από το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Δύο από τους πλανήτες του μοιράζονται την ίδια τροχιά γύρω από το άστρο τους. Αν η ανακάλυψη αυτή επιβεβαιωθεί, θα ενισχύσει μια θεωρία ότι η Γη κάποτε μοιραζόταν την ίδια τροχιά, με έναν αντικείμενο στο μέγεθος του Άρη (δεν υπάρχει σήμερα φυσικά), που αργότερα συνετρίβη πάνω σε αυτήν, με αποτέλεσμα το σχηματισμό του φεγγαριού.

Οι δύο πλανήτες είναι μέρος ενός συστήματος τεσσάρων πλανητών και το οποίο ονομάστηκε KOI-730. Αυτοί στρέφονται γύρω από το άστρο τους κάθε 9,8 ημέρες ακριβώς στην ίδια τροχιακή απόσταση, με τον ένα πλανήτη να προπορεύεται μόνιμα κατά περίπου 60 μοίρες μπροστά από τον άλλο. Στο νυχτερινό ουρανό του ενός πλανήτη, ο άλλος πρέπει να εμφανίζεται με ένα σταθερό φως που ποτέ δεν μειώνεται ή αυξάνεται το φως του.

Τα λεγόμενα βαρυτική «γλυκά σημεία» κάνουν εφικτό αυτό το φαινόμενο. Όταν ένα σώμα (όπως ένας πλανήτης) περιφέρεται γύρω από ένα πολύ πιο μεγάλης μάζας αντικείμενο (ένα αστέρι για παράδειγμα), υπάρχουν δύο σημεία Lagrange κατά μήκος της τροχιά του πλανήτη, όπου ένα τρίτο σώμα μπορεί να στρέφεται σταθερά. Αυτά τα σημεία βρίσκονται 60 μοίρες μπροστά και 60 μοίρες πίσω από το μικρότερο αντικείμενο. Για παράδειγμα, ομάδες αστεροειδών που ονομάζονται Τρωικοί, βρίσκονται σε αυτά τα σημεία κατά μήκος της τροχιάς του Δία.

Θεωρητικά, η ύλη σε ένα δίσκο υλικών γύρω από ένα νεογέννητο αστέρι θα μπορούσε να σχηματίσει τους πλανήτες που μοιράζονται την ίδια τροχιά, αλλά κανείς δεν είχε εντοπίσει κάποια αντικείμενα σε αυτή την κατάσταση έως τώρα.. "Συστήματα όπως αυτό δεν είναι συνηθισμένα, καθώς αυτό είναι το μόνο που έχουμε δει”, λέει ο Jack Lissauer του Κέντρου Ερευνών Ames της NASA. Ο Lissauer και οι συνεργάτες του περιγράφουν το σύστημα KOI-730 στο Astrophysical Journal.

Οι Richard Gott και Edward Belbruno από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον λένε ότι μπορεί να έχουν στοιχεία γι αυτό το φαινόμενο στην κοσμική αυλή μας. Η Σελήνη θεωρείται ότι έχει σχηματιστεί περίπου 50 εκατομμύρια χρόνια μετά τη γέννηση του ηλιακού συστήματος, από τα συντρίμμια της σύγκρουσης μεταξύ ενός σώματος σαν τον Άρη (έχει ονομαστεί Θεία) και της Γης. Προσομοιώσεις δείχνουν ότι το σώμα αυτό που συγκρούστηκε με τη Γη πρέπει να είχε έρθει με χαμηλή ταχύτητα. Σύμφωνα με τους Gott και Belbruno, αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί μόνο αν η Θεία είχε δημιουργηθεί σε ένα σημείο Lagrange (μπροστά ή πίσω) κατά μήκος της τροχιάς της Γης. Τα νέα ευρήματα "δείχνουν πως αυτά τα απίστευτα γεγονότα μπορούν να συμβούν", λέει ο Gott.

Θα μπορούσαν οι δύο πλανήτες με την ίδια τροχιά στο σύστημα KOI-730 να συγκρουστούν για να σχηματίσουν ένα φεγγάρι κάποτε; "Αυτό θα ήταν εντυπωσιακό,” λέει ο Gott. Μπορεί να είναι σε αυτή την κατάσταση, αλλά οι προσομοιώσεις προτείνουν πως οι πλανήτες θα συνεχίσουν να κινούνται στην ίδια τροχιά και σε απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους για τα επόμενη 2.220.000 χρόνια τουλάχιστον.

Πηγή: New Scientist

Edited by - dreamholic on 02/03/2011 10:39:35