ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Προτάσεις - Λύσεις για την αποφυγή των Greeklish ! - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις

- Προτάσεις - Λύσεις για την αποφυγή των Greeklish ! - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις

Admin31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
kynikosΜέλος
08/10/2004, 05:37:40
Γειa σου ksenitia,

Χαίρομαι που σου φάνηκε κάπως χρήσιμο.

Τους τόνους (άν τους θέλεις) θα τους βρείς στις ίδιες θέσεις με το πληκτρολόγιο της Microsoft, δηλαδή, ο τόνος στό ";" , τα διαλυτικά στο ":" , και ο τόνος με διαλυτικά στό "W". Φυσικά, τους πατάς πριν από το φωνήεν.

Άμα θές να γράψεις με Λατινικούς χαρακτήρες, απλά πατάς το κουτάκι που λέει "Force Greek".

Ο αγαπητός admin ελεγε οτι θα το ενσωματώσει και στην σελίδα του esoterica, ωστε να είναι χρήσιμο και χωρίς το link. Υπομονή.

Φιλικά

Κ.

ksenitiaΜέλος
07/05/2005, 02:54:07
Na mai pali edw, ksana ta idia me ta ellhnika. Mexri twra empaina sthn istoselida poy eixe pei o Kynikos, alla twra teleytaia bgainei to mynhma "Sorry, the page you requested was not found.", opote den mporw na grapsw me ellhnikoys xarakthres. Yparxei kati allo poy mporesw na kanw, sas parakalw? Ola osa exoyn anafer8ei ws twra, den mporesa na ta efarmosw. Kati poy na dieykolynei, opws ekeinh h istoselida?
Eyxaristw, kai sygnwmh gia thn talaipwria poy diabazete greeklish...

Poor is a man, who´s pleasures depend on the permition of another...

07/05/2005, 11:18:25
Καλημερα ksenitia,

δοκιμασε αυτη την σελιδα:
http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp

kynikosΜέλος
07/05/2005, 13:03:57
quote:
Mexri twra empaina sthn istoselida poy eixe pei o Kynikos, alla twra teleytaia bgainei to mynhma "Sorry, the page you requested was not found.", opote den mporw na grapsw me ellhnikoys xarakthres.

Γειά σας,

Πράγματι η σελίδα έχει κατέβει, γιατί ανήκε στον παλιό μου λογαριασμό yahoo (kynikoso4) o οποίος έχει αντικατασταθεί από τον καινούργιο (kynikos05). Αμέλεια δική μου.

Συγνώμη για όποια αναστάτωση!! (sorry ksenitia)

Θα κοιτάξω να το ξανανεβάσω το πρόγραμμα (και σε βελτιωμένη, ελπίζω, μορφή!) και θα σας πληροφορήσω αναλόγως μόλις είναι έτοιμο.

Ευχαριστώ για την υπομονή σας...

k

kynikosΜέλος
07/05/2005, 14:17:43
Λοιπόν morent11,

To πρόγραμα που παραθέτεις http://www.ilsp.gr/greeklish.html φαίνεται πολύ καλό από το demo, και αν κατάλαβα καλά στοιχίζει μόνο €15!

Θυμάμαι παλιά που κάναμε μια συζήτηση με τον jejeje και άλλους, αν ήταν εφικτό να γραφτεί τέτοιο πρόγραμμα! Θυμάσαι, φίλε jejeje;

Εγώ έλεγα οτι γίνεται, αλλα δυστυχώς δεν το προώθησα, χαχα , και με πρόλαβαν.

Πάντως αξίζει να το δείτε, προβλέπω οτι θα λύσει πολλά προβλήματα Greeklish!

k

08/05/2005, 01:22:12
Θυμάμαι φίλε μου kynike την κουβέντα μας καθώς και την εφαρμογή που είχες σχεδιάσει. Αν θυμάμαι καλά ο ενδοιασμός που είχα σχετιζόταν με τους κανόνες οι οποίοι υπάρχουν για τον τρόπο γραφής των greeklish. Δηλαδή η σχέση greeklish προς "ελληνική λέξη" είναι πολλά-προς-ένα. Για παράδειγμα κάποιος τη λέξη "θυμάμαι" μπορεί να τη γράψει "thymamai" ή "8umamai" ή "thimamai". Οπότε επειδή σκοπός είναι να καλύψεις όλους τους χρήστες πρέπει να έχεις και μία βιβλιοθήκη ή πάρα πολλούς κανόνες (κάτι αντίστοιχο με αυτή που έχουν σχεδιάσει) για την ακριβή μετάφραση των λατινικών χαρακτήρων σε ελληνικές λέξεις. Αυτοί το έκαναν! Πάντως αν το δούμε επιχειρηματικά δεν ξέρω κατά πόσο αυτή η εφαρμογή θα αποφέρει κέρδος στην επιχείρηση που τη σχεδίασε, οπότε υπό αυτή την οπτική φίλε μου θα προτιμούσα την εφαρμογή σου!!
Και αυτό το γράφω γιατί πιστεύω ότι οι δυνητικοί πελάτες της είναι πάρα πολύ λίγοι. Αλήθεια ποιο είναι το πρόβλημα που έχει η ksenitia;

Φιλικά
--Je^3--

kynikosΜέλος
08/05/2005, 09:34:06
quote:
Αλήθεια ποιο είναι το πρόβλημα που έχει η ksenitia;

Δικό μου λάθος, άφησα να κλείσει ο λογαριασμός οπού στεγαζόταν το σκριπτάκι με το "εξαναγκασμένο" Ελληνικό πληκτρολόγιο....

====

Αγαπητή ksenitia,

Το πρόγραμμα τώρα βρίσκεται στον σύνδεσμο:

http://www.aegean.pwp.blueyonder.co.uk/hosted/kynikos/keyboard/gkeso_js.html

και ελπίζω να μην χρειαστεί να το ξαναμετακινήσω στο προσεχές μέλλον.

ΜΦΧ

k

ixwrΜέλος
08/05/2005, 14:56:42
exw to ekseis provlima....
Grafo apo ypologisti pou einai se network ara den exo administrator status etsi den mporo na kano INSTALL ellinikes grammaoseires kai distixos o administratos einai ollandos kai den vazei ellinika...

Kapia Lysi???

08/05/2005, 16:34:24
Να του κάνεις δώρο μία κάρτα με τον χάρτη της Ευρώπης και να γράψεις μέσα, "υπάρχει μία χώρα, που πιθανόν δεν την γνωρίζετε: η Ελλάδα!"

Για καλού κακού, δώσε του μαζί με την κάρτα κι ένα κουτάκι κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης.

Συγχώρεσε το χιούμορ μου,
εύχομαι να λυθεί το πρόβλημα σύντομα.

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

ksenitiaΜέλος
09/05/2005, 00:54:44
Μπραβο Κυνικε μου, με εσωσες για μια ακομη φορα! Ευχαριστω παρα πολυ!!!! Με εσωσες γιατι επισης πολλες φορες χρειαζομαι εδω στα ξενα να γραψω ελληνικα για να στειλω επιστολες και πραγματικα αυτο το προγραμμα ειναι η μονη μου λυση. Ευχαριστω!

Poor is a man, who´s pleasures depend on the permition of another...

kynikosΜέλος
09/05/2005, 03:08:59
quote:
Μπραβο Κυνικε μου, με εσωσες για μια ακομη φορα! Ευχαριστω παρα πολυ!!!!
Da nada!

Ξέρεις, αν κιόλας αποθηκεύσεις την ιστιοσελίδα στον υπολογιστή σου, δεν χρειάζεται κάν να είσαι online για να το χρησημοποιήσεις.

Πρέπει όμως όταν κάνεις save να επιλέξεις "Save complete webpage" ή κάτι αντίστοιχο, και όχι "Save HTML only". Με αυτόν τον τρόπο - αν όλα πάνε καλά - θα κατεβάσει oλόκληρο το προγραμα στη μηχανή σου, και από κει και πέρα αποδεσμεύεσαι απο την ανάγκη του να είσαι online για να γράψεις.

k