- ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Αφορμή γι' αυτό το post στάθηκαν τα εξής:
quote:
Kelsos Μια καλησπέρα σε όλους...Είναι κρίμας, να βλέπω ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΟ ΘΕΜΑ, που προσφέρει πολλά και ποικιλοτρόπος, να καταλήγει σε διένεξει και "καυγά"...
Ας διατηρίσουμε το θέμα χωρίς εντάσεις, ακριβώς όπως ξεκίνησε...
Κατ' αρχάς αγαπητέ Kelsos δεν μπορώ να καταλάβω πού ακριβώς διαπίστωσες διένεξει (η ορθογραφία δική σου) και «καυγά». Νομίζω, με τα όποια ελληνικά γνωρίζω, οτι η διατύπωσή μου ήταν σαφέστατη:
quote:
Υπάρχει και η εκδοχή οτι
Από κει και πέρα, αν θεωρείς οτι η έκφραση μιας άλλης άποψης ή προσέγγισης γενικώς και ειδικώς σε θέματα που άπτονται της θεματολογίας του forum είναι κάτι το μεμπτό, τότε επέτρεψέ μου να σου πω ότι δείχνεις να μην αντέχεις να ακούς άλλα πράγματα από αυτά που ξέρεις και που θεωρείς σωστά και που μπορεί και να είναι.
Σε ό,τι αφορά το
quote:
Επίσης θα έλεγα να είμαστε ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ σε ότι αφορά τις ΛΕΞΕΙΣ και τα ΟΝΟΜΑΤΑ...
Η ΑΥΘΕΡΕΤΕΣ (κατα τη ταπεινή μου γνώμη) και ΑΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ του τύπου:
Ιρλανδία = ιερή λάντ
Σκότλαντ = Σκοτεινή λάντ
Οn Eire = Ον ειρα (όνειρα), μάλλον "κακό" κάνουν παρά να βοηθούν στην ΥΓΕΙΗ ΣΚΕΨΗ...
με κάλυψε απολύτως η Kapodistria:
quote:
ΤΟ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ.ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ,ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΒΓΑΙΝΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
Ωστόσο θα ήθελα να μου εξηγήσεις :
1. Τί εννοείς με τον όρο ΥΓΕΙΗ ΣΚΕΨΗ (η ορθογραφία δική σου) και
2. Αν έχεις ακούσει ποτέ κάτι για την δονητική των λέξεων
Υ.Γ. Λυπάμαι που αναγκάστηκα να απαντήσω, ίσως λίγο επιθετικά, μέσα στο πολύ όμορφο αυτό topic αλλά επαναλαμβάνω ότι η διατύπωσή μου ήταν σαφέστατη και δεν επιτρέπω σε κανέναν να παρερμηνεύει τα λεγόμενά μου
Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME
ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=594953&lngDtrID=252