- Σήκω πάνω Αχιλλέα! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Πόση "αξία" έχει η κάθε επιθυμία???
Και απο που θεμελιώνεται ως αξία...ποιός της δίνει αξία και υπόσταση αν όχι εμείς οι ίδιοι???
Και γιατί ως δύναμη να μην θεωρήσουμε την άρνηση ή έστω την ακινησία έναντι της κάθε επιθυμίας??
Αλλα....
Και γιατί να μην θεωρήσουμε ως δύναμη την είσοδό μας στην αρένα της απόλαυσης των επιθυμιών , ως μέσο καταλιαγιάσματος της , εφόσον θεωρήσουμε ως αρχή , ότι η απαγόρευση της , την εν-δυναμώνει..???
Η ουσία του ανθρώπου είναι η επιθυμία...κατα τον Σπινόζα!
Προσωπικα το θεωρώ απολύτως σωστό ...!Υπο-κείμεθα ή δυνητικά μπορούμε να Υπερ-κείμεθα..???
Σκέψεις και ώρες ατέλειωτες που θέλουν να γεμίσουν!
Η επιθυμία... είναι πραγματικά ένα μεγάλο, τεράστιο ζήτημα, για το οποίο προσωπικά δεν θα ήμουν σε θέση να σου δώσω απαντήσεις(δικές μου, προσωπικές) παρα μόνο σκέψεις(νομίζω έχω πει παλιότερα δυο πράγματα για αυτήν) .
quote:quote:
Πόση "αξία" έχει η κάθε επιθυμία???
Και απο που θεμελιώνεται ως αξία...ποιός της δίνει αξία και υπόσταση αν όχι εμείς οι ίδιοι???
Και γιατί ως δύναμη να μην θεωρήσουμε την άρνηση ή έστω την ακινησία έναντι της κάθε επιθυμίας??
Αλλα....
Και γιατί να μην θεωρήσουμε ως δύναμη την είσοδό μας στην αρένα της απόλαυσης των επιθυμιών , ως μέσο καταλιαγιάσματος της , εφόσον θεωρήσουμε ως αρχή , ότι η απαγόρευση της , την εν-δυναμώνει..???
Η ουσία του ανθρώπου είναι η επιθυμία...κατα τον Σπινόζα!
Προσωπικα το θεωρώ απολύτως σωστό ...!Υπο-κείμεθα ή δυνητικά μπορούμε να Υπερ-κείμεθα..???
Σκέψεις και ώρες ατέλειωτες που θέλουν να γεμίσουν!
Η επιθυμία... είναι πραγματικά ένα μεγάλο, τεράστιο ζήτημα, για το οποίο προσωπικά δεν θα ήμουν σε θέση να σου δώσω απαντήσεις(δικές μου, προσωπικές) παρα μόνο σκέψεις(νομίζω έχω πει παλιότερα δυο πράγματα για αυτήν) .
Ικανοποίηση-απόλαυση της επιθυμίας ή Ικανοποίηση το εαυτού...???
Έχω την αίσθηση , ότι ως "υπερκείμενες-ιστάμενες οντότητες" ενδεχομένως να μπορούσαμε να δούμε την όποια διαφορά..!
Δύσκολο..???
Πάρα πολύ..όντως!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Και εσύ βέβαια είσα αρκετά αμφιλεγόμενος. Δε ξέρω καν γιατί πιστεύω σε 'σένα..αλλά προς τιμήν του Ερμή βλέπεις..Αυτού που κατεβάινει στον Άδη και ανεβαίνει στον Ολυμπο.. γιατί νομίζω οτι ότι κάνεις το κάνεις τουλάχιστον συνειδητά..στο βαθμό βέβαια που γίνεται..επομένως..ελπίζω να 'χεις κάτι καλό στο μυαλό σου.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 13/07/2010 00:02:06
quote:
Πάντως Ζιπ, δε ξέρω για τον Τρέχα, και τον κάθε τρέχα, αλλά υπάρχουν μερικοί εδω μέσα που χρήζουν Οσκαρ..που είναι βαλτοί..ή βάλτοι..του εαυτού τους.
Και εσύ βέβαια είσα αρκετά αμφιλεγόμενος. Δε ξέρω καν γιατί πιστεύω σε 'σένα..αλλά προς τιμήν του Ερμή βλέπεις..Αυτού που κατεβάινει στον Άδη και ανεβαίνει στον Ολυμπο.. έχεις δυνατότητες.
Ντοτόρο μου καλησπέρα...άργησες λίγο αλλα την έριξες την "μπόμπα σου"...ΠΑΛΙΙΙΙΙ...!!!
Αλλα την ρίχνεις που την ρίχνεις...ρίξτην κατακούτελα να ησυχάσουμε επιτέλουςςςςς...
...εσύ δεν είσαι για υπονοούμενα καμωμένος...![]()

Και εγώ έγινα ο "σύμβουλος" αυτού που ήξερε τα τριπλάσια απο μένα.
And the oscar goes toooooo....
Πάντως δεν ξέρω για κανέναν, στο παρόν φόρουμ. Αλλά επειδή συνέβη αυτό που συνέβη..και το έμαθα σήμερα, είπα να μοιραστώ τη γνώση μου μαζί σας..για να μη πέσετε θύμα..κανενός που χρειάζεται το χέρι σας για βοήθεια..ή προσφέρεται να δώσει το δικό του..γιατί με αυτο το χέρι θα προσπαθήσει να σας τραβήξει σε μέρη σκοτεινά..όπου το οξυγόνο είναι λίγο..και η μαυρίλα εκτυφλωτική.
Τους αθώους και "άμαθους" να τους φοβάστε όσο του ένοχους και μαθημένους..
quote:
Αλλά επειδή συνέβη αυτό που συνέβη..και το έμαθα σήμερα, είπα να μοιραστώ τη γνώση μου μαζί σας..για να μη πέσετε θύμα..κανενός που χρειάζεται το χέρι σας για βοήθεια..ή προσφέρεται να δώσει το δικό του..γιατί με αυτο το χέρι θα προσπαθήσει να σας τραβήξει σε μέρη σκοτεινά..όπου το οξυγόνο είναι λίγο..και η μαυρίλα εκτυφλωτική.
Γίνεται να δώσεις περισσότερες πληροφορίες?
quote:
Φίλε μου..αν περιμένςι όνομα κ επώνυμο..δε πρόκειται να συμβεί..εγώ χωρίς να το ξέρω μπήκα παλιά στα πόδια κάποιου και το έμαθα σήμερα..στο μεταξύ είχαμε γίνει φίλοι.. "φίλοι"
Και εγώ έγινα ο "σύμβουλος" αυτού που ήξερε τα τριπλάσια απο μένα.
And the oscar goes toooooo....
Πάντως δεν ξέρω για κανέναν, στο παρόν φόρουμ. Αλλά επειδή συνέβη αυτό που συνέβη..και το έμαθα σήμερα, είπα να μοιραστώ τη γνώση μου μαζί σας..για να μη πέσετε θύμα..κανενός που χρειάζεται το χέρι σας για βοήθεια..ή προσφέρεται να δώσει το δικό του..γιατί με αυτο το χέρι θα προσπαθήσει να σας τραβήξει σε μέρη σκοτεινά..όπου το οξυγόνο είναι λίγο..και η μαυρίλα εκτυφλωτική.
Τους αθώους και "άμαθους" να τους φοβάστε όσο του ένοχους και μαθημένους..
Καλημέρα Dr...κατα Εαρινόν "Ντοτόρο"...![]()
Θα ήθελα να σου πώ , ότι στην ζωή μου -θέλω να πιστεύω- γνώρισα και γνωρίζω πολύ κόσμο...
Κάποιοι κατ'αρχάς μου έδωσαν την αίσθηση ενδιαφερόντων ανθρώπων και κάποιοι άλλοι μου ήσαν αδιάφοροι εντελώς....
Στην συνέχεια και με την γνωριμία , σε ένα μικρό ποσοστό αντεστράφη η εν γένει αίσθησίς μου περί ορισμένων εξ αυτών...αλλα σε ένα γενικό και τελικό απολογισμό , μπορώ να πώ με σιγουριά , ότι οι ενδιαφέροντες άνθρωποι ήσαν -ίσως- μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού..!
Κάποιοι εξ αυτών , ηθελημένα επεριβάλλοντο απο ένα πέπλο μυστηρίου και το οποίο επιτηδευμένα συντηρούσαν για δικούς τους λόγους και μυστηριακά εφέροντο και πάλι για δικούς τους λόγους....και το συντηρούσαν και το πρόβαλλαν συνειδητά και κάποιες φορές μερικοί εξ αυτών είχαν αυτο-πεισθεί ότι είναι -ενδεχομένως- σε άλλη διάσταση που καμμιά σχέση δεν έχει με των υπολοίπων ανθρώπων...
Πάντα όμως ερχόταν η στιγμή , όπου όλα όσα επιτηδευμένα έκτιζαν και πρόβαλλαν , σαν χάρτινος πύργος κατέρρεε...και αντιμέτωποι με την πραγματικότητα έρχονταν...!
Αυτή είναι η δική μου μαρτυρία και η δική μου εμπειρία και σε καμμιά περίπτωση δεν έρχεται να ακυρώσει τα όσα είπες φίλε μου...!
Πήρα πολλά απο την εδώ παρουσία μου και απ'ολους σας , είδα και πολλά "τυφλά" σημεία μου και μου δόθηκε η ευκαιρεία να ανιχνεύσω και νέα σημεία του εαυτού μου -άγνωστα ίσως κατα μια έννοια- και ίσως μου δόθηκε/δώσατε την ευκαιρεία-δυνατότητα να κάνω ένα βήμα ακόμα προς τον εαυτό μου -λέω-....!
Εσύ είσαι φίλε μου τα πάντα στην ζωή σου...όλοι οι άλλοι μια ευκαιρεία απλά να ανιχνεύσεις και άλλες πτυχές του εαυτού σου...!!!
Άποψή μου...
![]()

quote:Δεν νομίζω ότι εσύ τον ξέρεις.. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλοι που και οι δύο δεν τους γνωρίζουμε. Άτομα επιμελώς κρυμμένα σε έναν Τρεχαγύρευε(δεν λέω ότι ο τρεχαγύρευε είναι τέτοιος, τον αναφέρω σαν παράδειγμα) ή σε έναν "th ithela n mathw pws n kanw astr provli" που έλεγες και εσύ, ή σε έναν "τα ξέρω όλα είμαι μέσα σε όλα" .
Προσωπικά δεν έπαθα κάποια ζημιά.. κάποιος απλά εφάρμοσε πάνω μου το know thy enemy, αλλά θα μπορούσα και να έχω πάθει.
Απλά λέω ότι ότι πρέπει να γνωρίζουμε τον χαμένο απο τον "χαμένο", τον άσχετο απο τον "άσχετο" και τον Γνώστη απο τον...
Προς γνώση και συμόρφωση!
Τώρα όσον αφορα τους τύπους που λες φίλε Εαρινέ, που τους καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου, ναι έχω γνωρίσει και εγώ τέτοιους. Αυτό τώρα συμβαίνει για πολλούς λόγους οι οποίοι δουλεύουν υποσυνείδητα κυρίως παρά συνειδητά.
Ο πρώτος είναι ότι η ημιμάθεια.
Όταν κάποιος δεν κατέχει κάτι καλά ή δεν είναι σίγουρος για το αν αυτό "ισχύει" θα αποφύγει να σου δώσει πολλές λεπτομέρειες αφήνοντας πίσω του αυτό το πέπλο μυστηρίου. Θα σου δώσει μόνο τις πληροφορίες που αυτός κατέχει και για τις οποίες είναι σίγουρος.
Ο δεύτερος είναι η ευρυμάθεια.
Κάποιος μπορεί να ξέρει πολλά να σου πει, αλλά δεν θα στα πει γιατί πρέπει ο ίδιος να τα αναζητήσεις και να τα κατανοήσεις και όχι να τα πάρεις έτοιμα απο κάποιον λες και είναι βιβλιοθήκη. Το να το επιχειρήσεις αυτό επίσης δημιουργεί τον κίνδυνο του μπερδέματος, λόγω του μεγάλου όγκου πληροφοριών, καθώς και του βολέματος.. Βρήκαμε δηλαδή τη πηγή, ας την απομυζήσουμε.
Επομένως η γνώση χρειάζεται προσωπική έρευνα και όχι να τα περιμένεις όλα απο κάποιον που τα ξέρει καλύτερα. Χωρίς βέβαια αυτό, όταν βρίσκεται μέσα σε όρια, να είναι καταδικαστέο.
Ο τρίτος, και ο οποίος συχνά συνδυάζεται με τον πρώτο και λιγότερο συχνά με τον δεύτερο, είναι η αλαζονεία. Σε αυτή τη περίπτωση αυτή ο "γνώστης" δεν θέλει να αποκαλύψει τις(θεωρητικές συνήθως) γνώσεις του γιατί θέλει να είσαι πάντα απο κάτω και να είναι πάντα απο πάνω. Αυτό είναι λίγο αστείο γιατί κάποιος που έχει το "μικρόβιο του ερευνητή" είναι λογικό πάντα να βρίσκεται πιο "μπροστά" απο κάποιον που το έχει λιγότερο. Και το ερευνητικό αυτό πνεύμα δεν περιορίζεται σε γνώσεις θεωρητικές αλλά περιλαμβάνει βέβαια και πειραματισμούς σε όλα τα επίπεδα.
Αυτά μπορούσα να σκεφτώ, see you around..
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 13/07/2010 12:51:08
Καλά ρε τόσο μικρόψυχοι είστε, μερικοί;Πιστεύετε, ότι είστε
καλύτεροι απο τους άλλους;Για ρόλους και σκοπούς ντόκτορ,λες,όταν δεν μου μιλάς, αλλά,προτιμάς να με ....θάβεις και θέλω να μου πεις απο πιο .....σαβουάρ βίρβρ, το ξεσήκωσες αυτό....
Ρε φιλε, είσαι εντελώς κατίνα;...Μιλάς για μένα εδώ και κάποια μηνύματα, λες και έγινες κριτής κι εσυ μαζί με τον ζιπαριστό, αλλά και άλλους, μες τριπλη ταυτότητα, λες κι αποκτήσατε ανώτερο αξίωμα, με κάοπιον τροπο...
Θράσσος, όμως, λέγεται αυτό, γιατίδεν έχετε τέτοιο δικαιώμα..Απλά δημοασιουπαλληλίκι λεγεται,αυτό που κάνετε....
Αιδως λοιπόν, ...Αργείοι( ή ...αχρείοι;)!!!
Και φυσικά,κανείς με ευαισθησία,για να παραδεχτεί, τον εγωισμό του...
Όντως, ήρθε η εποχή της ωριμότητας κι όποιος αντέξει...
quote:quote:Δεν νομίζω ότι εσύ τον ξέρεις.. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλοι που και οι δύο δεν τους γνωρίζουμε. Άτομα επιμελώς κρυμμένα σε έναν Τρεχαγύρευε ή σε έναν "th ithela n mathw pws n kanw astr provli" που έλεγες και εσύ, ή σε έναν "τα ξέρω όλα είμαι μέσα σε όλα" .
Προσωπικά δεν έπαθα κάποια ζημιά.. κάποιος απλά εφάρμοσε πάνω μου το know thy enemy, αλλά θα μπορούσα και να έχω πάθει.
Απλά λέω ότι ότι πρέπει να γνωρίζουμε τον χαμένο απο τον "χαμένο", τον άσχετο απο τον "άσχετο" και τον Γνώστη απο τον...
Προς γνώση και συμόρφωση!Τώρα όσον αφορα τους τύπους που λες φίλε Εαρινέ, που τους καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου, ναι έχω γνωρίσει και εγώ τέτοιους. Αυτό τώρα συμβαίνει για πολλούς λόγους οι οποίοι δουλεύουν υποσυνείδητα κυρίως παρά συνειδητά.
Ο πρώτος είναι ότι η ημιμάθεια.
Όταν κάποιος δεν κατέχει κάτι καλά ή δεν είναι σίγουρος για το αν αυτό "ισχύει" θα αποφύγει να σου δώσει πολλές λεπτομέρειες αφήνοντας πίσω του αυτό το πέπλο μυστηρίου. Θα σου δώσει μόνο τις πληροφορίες που αυτός κατέχει και για τις οποίες είναι σίγουρος.Ο δεύτερος είναι η ευρυμάθεια.
Κάποιος μπορεί να ξέρει πολλά να σου πει, αλλά δεν θα στα πει γιατί πρέπει ο ίδιος να τα αναζητήσεις και να τα κατανοήσεις και όχι να τα πάρεις έτοιμα απο κάποιον λες και είναι βιβλιοθήκη. Το να το επιχειρήσεις αυτό επίσης δημιουργεί τον κίνδυνο του μπερδέματος, λόγω του μεγάλου όγκου πληροφοριών, καθώς και του βολέματος.. Βρήκαμε δηλαδή τη πηγή, ας την απομυζήσουμε.
Επομένως η γνώση χρειάζεται προσωπική έρευνα και όχι να τα περιμένεις όλα απο κάποιον που τα ξέρει καλύτερα. Χωρίς βέβαια αυτό, όταν βρίσκεται μέσα σε όρια, να είναι καταδικαστέο.Ο τρίτος, και ο οποίος συχνά συνδυάζεται με τον πρώτο και λιγότερο συχνά με τον δεύτερο, είναι η αλαζονεία. Σε αυτή τη περίπτωση αυτή ο "γνώστης" δεν θέλει να αποκαλύψει τις(θεωρητικές συνήθως) γνώσεις του γιατί θέλει να είσαι πάντα απο κάτω και να είναι πάντα απο πάνω. Αυτό είναι λίγο αστείο γιατί κάποιος που έχει το "μικρόβιο του ερευνητή" είναι λογικό πάντα να βρίσκεται πιο "μπροστά" απο κάποιον που το έχει λιγότερο. Και το ερευνητικό αυτό πνεύμα δεν περιορίζεται σε γνώσεις θεωρητικές αλλά περιλαμβάνει βέβαια και πειραματισμούς σε όλα τα επίπεδα.
Αυτά μπορούσα να σκεφτώ, see you around..
Ημιμάθεια-Ευρυμάθεια-Αλαζονεία.....
Θα έλεγα , ότι μπορώ να καταλάβω τι εννοείς και μπορώ επίσης να εν-νοήσω το τι επισημαίνεις με την αναφορά σου αυτή..!
Αν θές την δική μου άποψη , ως προς τους αναφερθέντες χαρακτήρες , θα σου έλεγα ότι ο καθενας ορίζει -με την αίσθησή του περί του εαυτού του- και έναν περιορισμό του "είναι" του και θα μπορούσαμε -ενδεχομένως- σε κάποιο άλλο θέμα να το συζητούσαμε..!
Πρσοσωπικά αν με ρωτούσε ο οποισδήποτε για σένα (π.χ) ...η για τον οποιοδήποτε άλλο συνάνθρωπό μου , θα απαντούσα στην ερώτησή του για το ποιός είσαι...λέγοντας :
-"Αυτός"...δείχνοντάς σε!
Ούτε ευρυμαθής , ούτε ημιμαθής , ούτε αλαζόνας...και ούτε οτιδήποτε άλλο .... αυτός που βλέπεις θα του έλεγα!
Τώρα , το τι και πόσο βλέπει ο καθένας , αυτό είναι δικό του θέμα και θα έλεγα χαρακτηρίζει τον ίδιο...!
Ελπίζω να έγινα κατα-νοητός Ντοτόρο μου...
![]()

σε δουλεύουν ψιλό γαζί ρε ταγαααααάρρρρρριιιιι
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 13/07/2010 13:13:46
Edited by - zip on 13/07/2010 13:42:59
Ξέρεις, τσίπουρο παραγωγού, με μεζεδάκι απο την κυρία, που έλεγες, σαγανάκι σπιτικό, έχεις φάει καλέ μου; Δολοφονικό!!!!
Αν πεις για κάτι μελιτζάνες με κασέρι, άστα να πάνε...Θάνατος σκέτος...Το δε τσίπουρο, καλέ μου,28 βαθμούς....Δηλητήριο!!!!!
Πεθαινω, απο την καλοπέραση, μολις κατάλαβα πόσο απλή είναι η ζωή......
φτάσεις;...