ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σήκω πάνω Αχιλλέα! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Σήκω πάνω Αχιλλέα! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Dr Jekyll Mr Hyde30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
14/07/2010, 08:54:23
quote:
elo, 13/07/2010

Βλέπεις όμως όπως έχει ξαναφερθεί το esoterica όσο και να το θελαν κάποιοι ποτέ δεν ήταν ούτε θα γίνει ένα "private club" για λίγους, πάντα θα υπάρχει ελευθερία απόψεων και διαλόγου, αρκεί αυτή η ελευθερία να μην προσβάλει με εσκεμμένο τρόπο (ύβρεις) την προσωπικότητα του κάθε μέλους …!!!

Αυτή η ελευθερία απόψεων, ισχύει και για το θέμα http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=1&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=10227 ; Ή αυτό το θέμα αποτελεί εξαίρεση ; Για να ξέρουμε δηλ., όχι τίποτ' άλλο ...

quote:
amalia, 09/06/2009

Ούτως ή άλλως, δεν επιτρέπουμε στα forums να υπάρχουν τέτοιου είδους θέματα και πιστεύω πως από τα παραπάνω που σου έγραψα κατάλαβες τους λόγους αλλά και τις επικινδυνότητες για κάτι τέτοιο.

"Δεν επιτρέπουμε στα forums τέτοιου είδους θέματα". Επιτρέπουμε όμως στους αλαμπουρνέζους να μπαίνουν σε οποιοδήποτε θέμα γουστάρουν και να το κάνουν γης μαδιάμ. Επιτρέπουμε όμως στους αλαμπουρνέζους να ειρωνεύονται και να επιτίθονται σε κάθε φιλότιμη προσπάθεια των υπολοίπων μελών.

Μήπως τώρα μπορώ να συνεχίσω το θέμα μου ;

14/07/2010, 09:45:23
Καλά θα ήταν αγαπητέ zip, ή Παύλο, να μην χρησιμοποιείς τον
εκβιασμό για να πετύχεις τα αποτελέσματα που θέλεις..Πόσο
μάλλον, όταν μπορείς πολύ καλύτερα και δεν σε κοπλιμεντάρω,
γιατί πένα έχεις...
Μπορείς να έχεις αποτελέσματα, δίχως βιασύνη...
Και φυσικά, να συνεχίσεις το θέμα, αφού κανείς αρμόδιος,δεν σε
απείλησε με τιποτε......Πες αυτό που θέλεις να πεις, αλλά, να ακούσεις και αλλονών θέσεις, επ αυτού..Εκτός αν το θέλεις πριβέ,
ή ....άνευ τρεχαγύρευε...
Που δεν με χαλάει,φτάνει να μην με αναφέρει...
14/07/2010, 10:20:48
quote:
trexagireve

ή ....άνευ τρεχαγύρευε...
Που δεν με χαλάει,φτάνει να μην με αναφέρει...

quote:
amalia, 09/06/2009

Ούτως ή άλλως, δεν επιτρέπουμε στα forums να υπάρχουν τέτοιου είδους θέματα [...]

Συνέχισε ... καλά τα πας.

Edited by - zip on 14/07/2010 10:23:22

14/07/2010, 10:56:29
Σε ποιόν αναφέρεσαι καλέ μου zip; Γιατί, εγώ, είπα, μονο αν δεν
με θές δεν γράφω, αλλα, μην με κατηογρείς, γιατι είναι άνανδρο
και δεν θέλω να κάνω τον ανώτερο, είμαι απλός τύπος...
Τι άλλο να προσθέσω, ο άνθρωπος;;
14/07/2010, 23:06:03
quote:
quote:
Βλέπεις όμως όπως έχει ξαναφερθεί το esoterica όσο και να το θελαν κάποιοι ποτέ δεν ήταν ούτε θα γίνει ένα "private club" για λίγους, πάντα θα υπάρχει ελευθερία απόψεων και διαλόγου, αρκεί αυτή η ελευθερία να μην προσβάλει με εσκεμμένο τρόπο (ύβρεις) την προσωπικότητα του κάθε μέλους …!!!

Αυτή η ελευθερία απόψεων, ισχύει και για το θέμα http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=1&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=10227 ; Ή αυτό το θέμα αποτελεί εξαίρεση ; Για να ξέρουμε δηλ., όχι τίποτ' άλλο ...
Ούτως ή άλλως, δεν επιτρέπουμε στα forums να υπάρχουν τέτοιου είδους θέματα και πιστεύω πως από τα παραπάνω που σου έγραψα κατάλαβες τους λόγους αλλά και τις επικινδυνότητες για κάτι τέτοιο.

Καλό θα ήταν να αντιγράψεις ολόκληρο το μήνυμα της Αμαλίας (Διαχειριστής) και όχι μεμονωμένη πρόταση που υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να παρερμηνευτή, όπως και στο θέμα που αναφέρεσαι…

Αν νομίζεις πάντως ότι αυτό λέγετε ελευθερία διαλόγου… κάτι δεν σου μάθανε σωστά…

amalia -"Μια επισήμανση για το θέμα αυτό, ώστε να συνεχίσει να υπάρχει και να μας ψυχαγωγεί ή και να μας εμπλουτίζει τις απόψεις μας επί των θεμάτων που αποτελούν κατά περίσταση το αντικείμενό του:
Στα περισσότερα μηνύματά σου στο παρόν θέμα, σχολιάζεις κάποιες φράσεις ή απαντάς σε ερωτήσεις που έχουν γραφτεί από άλλα μέλη των forums σε άλλα θέματα. Όταν βέβαια αποσπούμε μία φράση από το γενικότερο κείμενο στο οποίο έχει γραφτεί, από μόνη της η πράξη της απόσπασης στερεί μέρος του νοήματος της φράσης και "ανοίγει την πόρτα" για τυχόν παρερμηνείες. Όπως μια λέξη έχει κάποιο νόημα συναρτήσει των άλλων λέξεων που βρίσκονται στην ίδια φράση, το ίδιο συμβαίνει και με μια φράση. Εκεί, το νόημα αποτελεί συνάρτηση και της ίδιας της κοσμοθεωρίας που πρεσβεύει κάποιος και που είναι συχνότατα δύσκολο να περιληφθεί σε ένα μικρό κείμενο, πόσο μάλλον σε μια φράση. Τέτοιες επεμβάσεις (quote) χρειάζονται ούτως ή άλλως μεγάλη προσοχή όταν γίνονται στο ίδιο θέμα στο οποίο έχει γραφτεί μια φράση, αλλά όσον αφορά στο να ανοίγεται ένα άλλο θέμα-σταχυολόγημα φράσεων, η επικινδυνότητα για παρερμηνείες μεγαλώνει πολύ περισσότερο.

Επίσης, το να αποτελεί η συλλογή των φράσεων που έχουν γραφτεί σε άλλες συζητήσεις ένα νέο θέμα συζήτησης ή σχολιασμού από κάποιον συμμετέχοντα (όπως κάνεις εσύ στο παρόν θέμα) ενέχει πολλούς άλλους κινδύνους. Είτε εσύ μπορεί κάποια στιγμή να αποφασίσεις να γίνεις πολύ ειρωνικός και μέσα από το θέμα αυτό να ειρωνεύεσαι κάποιους ανθρώπους ή απόψεις, ή μπορεί να το κάνει κάποιος άλλος επειδή είδε ότι υπάρχει παρόμοιο θέμα. Το να μην μπορεί κανείς να κάνει τη διάκριση περί του τι αποτελεί αποδεκτό ή μη σχολιασμό, είναι κάτι το σύνηθες και είναι το ίδιο εύκολο όσο το να παραδειγματιστεί κανείς από έναν τύπο θέματος και να θεωρήσει ότι έχει το δικαίωμα να ανοίξει κάποιο με παρόμοια (εξωτερικά) μορφή, που όμως θα έχει κακοπροαίρετο στόχο.

Το θέμα αυτό μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται, φτάνει να αποφευχθεί αυτή η παράθεση φράσεων από συμμετέχοντες που έχουν γράψει την άποψή τους σε άλλα θέματα".

15/07/2010, 00:01:43
quote:
strangerz2 -Elo, αν θές την ταπεινή μου γνώμη,ο λόγος που δέν υπάρχει ποιότητα ποιά σε αυτό το forum,είναι επειδή εσείς οι συντονιστές επιτρέπετε να μπαίνουν άτομα που έχουν αποκλειστικό στόχο την γελοιοποίηση του εσωτερισμού.Στο όνομα της επιστήμης τους,τα ισοπεδώνουν όλα,"αφού δέν έχεις αποδείξεις,μην μιλάς,βούλωσέ το τρελάρα" ενας απο αυτούς είσαι και εσύ.Σε έχω δεί να χλευάζεις

elo -Και όσο για αυτό που λες…. «Στο όνομα της επιστήμης τους,τα ισοπεδώνουν όλα,"αφού δέν έχεις αποδείξεις,μην μιλάς,βούλωσέ το τρελάρα" ενας απο αυτούς είσαι και εσύ.Σε έχω δεί να χλευάζεις.»… θα ήθελα να μου αντιγράψεις το απόσπασμα που χλεύαζα κάποιο μέλος.

strangerz2 ακόμα δεν μου απάντησες σε αυτό που είπα…. «θα ήθελα να μου αντιγράψεις το απόσπασμα που χλεύαζα κάποιο μέλος.»

15/07/2010, 08:27:58
quote:
Καλό θα ήταν να αντιγράψεις ολόκληρο το μήνυμα της Αμαλίας (Διαχειριστής) και όχι μεμονωμένη πρόταση που υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να παρερμηνευτή, όπως και στο θέμα που αναφέρεσαι…

Πολλές φορές οι προτάσεις εμπεριέχουν ολοκληρωμένα νοήματα. Γι' αυτό και οι προτάσεις αρχίζουν με κεφαλαίο γράμμα και τελειώνουν σε τελεία. Φροντίζω οι ερωτήσεις που επιλέγω για το συγκεκριμένο θέμα, να μπορούν να απαντηθούν και κατ' αποκοπήν. Μια ερώτηση του τύπου "Τι άλλο να προσθέσω, ο άνθρωπος;;", ασφαλώς και προϋποθέτει την παράθεση της προηγηθείσας σκέψης. Τέτοιες ερωτήσεις όμως, όπως είδες - αλλά κάνεις πως δεν είδες - δεν βάζω στο θέμα.

quote:
Αν νομίζεις πάντως ότι αυτό λέγετε(αι) ελευθερία διαλόγου… κάτι δεν σου μάθανε σωστά…

Ενώ αυτό που κάνει ο trexagireve, ε ; Λέγεται ;

Edited by - zip on 15/07/2010 08:45:59

15/07/2010, 10:00:19
Ειλικρινά με σοκάρει το πως τη βλέπεις αγαπητέ μου zip, γιατί,
εγώ το μόνο που κανω, είναι να τοποθετούμαι όπου με αγγίζει
ένα θέμα, ή με ενδιαφέρει,όπως καθε άλλος...Γιατί κανεις
διάκριση;
Δεν με απασχολεί τι ήσουνα, αν και ξέρω, αλλά,το πως με δικές σου ενοχές, κρίνεις εμένα, συνέχεια...
Ρε φίλε, ο άνθρωπος γεννήθηκε για να μάθει, αν αυτό το θεωρείς ότι τελείωσε για σένα,ότι το ξεπέρασες,άσε εμάς που θέλουμε να μάθουμε κι άλλα, να είμαστε ακόμη εν οδώ....
Εσύ,τελείωσες,σίγουρα, τα έμαθες όλα;...
Αλλά, πέραν αυτού, όλοι εδώ μέσα, καταλαβαίνουμε ότι κάτι συμβαίνει με την έννοια άνθρωπος, μια εποχή αλλαγής,μια ταχύτητα μεγάλη στην εξέλιξη,τον προορισμό και μέλλον της κοινωνίας μας, οπότε, προσπαθούμε μήπως και καταλάβουμε που πάει η υπόθεση...
Μπορεί να έχεις άλλα ζητούμενα, αλλά, γιατι σε χαλάει τόσο,που κι εμείς, έχουμε τα ΔΙΚΆ ΜΑΣ;
Σαν .....κακομαθημένο παιδί κάνεις, που δεν είναι το κέντρο του παιχνιδιού...Ξέρω πως είναι,αλλά, χωρίς έμπνευση,ιδέα, σκέψη, φίλε, δεν κάνουμε τίποτε..Άλλως, είναι κουραστικό, σαν να επιμένεις...
Άν έχεις έμπευση, μπες και γράψε...Αυτό κάνουμε ολοι...
Και μάθε το παιχνίδι του λόγου,καλά...Γίνου αντικειμενικός κι ας μην είμαι εγώ.Θα σε βοηθήσει...
15/07/2010, 10:57:57
quote:

...Γιατί κανεις
διάκριση;

Ρε φίλε, ο άνθρωπος γεννήθηκε για να μάθει, αν αυτό το θεωρείς ότι τελείωσε για σένα,ότι το ξεπέρασες,άσε εμάς που θέλουμε να μάθουμε κι άλλα, να είμαστε ακόμη εν οδώ....
Εσύ,τελείωσες,σίγουρα, τα έμαθες όλα;...

Αλλά, πέραν αυτού, όλοι εδώ μέσα, καταλαβαίνουμε ότι κάτι συμβαίνει με την έννοια άνθρωπος, μια εποχή αλλαγής,μια ταχύτητα μεγάλη στην εξέλιξη,τον προορισμό και μέλλον της κοινωνίας μας, οπότε, προσπαθούμε μήπως και καταλάβουμε που πάει η υπόθεση...
Μπορεί να έχεις άλλα ζητούμενα, αλλά, γιατι σε χαλάει τόσο,που κι εμείς, έχουμε τα ΔΙΚΆ ΜΑΣ;
Σαν .....κακομαθημένο παιδί κάνεις, που δεν είναι το κέντρο του παιχνιδιού...Ξέρω πως είναι,αλλά, χωρίς έμπνευση,ιδέα, σκέψη, φίλε, δεν κάνουμε τίποτε..Άλλως, είναι κουραστικό, σαν να επιμένεις...
Άν έχεις έμπευση, μπες και γράψε...Αυτό κάνουμε ολοι...
Και μάθε το παιχνίδι του λόγου,καλά...Γίνου αντικειμενικός κι ας μην είμαι εγώ.Θα σε βοηθήσει...

Ρε Βαγγέλη , ειλικρινά με εκνευρίζεις άσχημα ώρες-ώρες..

Κατ'αρχάς καλημέρα!

Τι τον ρωτάς γιατί κάνει διάκριση..σε ενδιαφέρει αυτό και δεν θα φάς και δεν θα κοιμηθείς επειδή "κάποιος" κάνει διακρίσεις??

Έτσι γουστάρει ο "κάποιος" και σύ τον κάνεις "συγκεκριμμένο" σαν σε ενδιαφέρει το τι λέει...στα "παλιά σου ..." και σαν κάνει διακρίσεις και σαν λέει ... ε! και που λέει..???

Και μόνο που "εισάγει" στην επιχειρηματολογία του το όνομά σου ή το οποιοδήποτε όνομα δείχνει τι "ξεπασμένη αδερφή ψυχή" είναι..!

Πές του να πάει να γ@@@@θεί και τελείωσε το θέμα , έτσι για να μιλήσουμε και στην γλώσσα κάποιων "χθεσινών" κάποιων...πές του το λοιπόν ευθέως και ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣΑΙ..!

Άντε γιατί πολύ ασχοληθήκαμε με τον μαλακάκο..τον Παυλίτο!!!

Είναι για πολλές κλωτσιές Βαγγέληηηηη...!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
15/07/2010, 11:06:54
Με συγχωρεις φίλε μου Δήμο,ότι και να πεις έχεις δίκιο, αλλά,
για μένα, εκ πίστεως, δεν μπορώ να κάνω διάκριση...Και δεν θέλω
να πω κάτι άσχημο...
Μου αρέσει που κι εσύ έχεις τέτοιο θετικό πνεύμα...
Το έχω δει πολλές φορές, σε διάφορα θέματα και σε θαύμασα...
Το εννοώ αυτό που λέω...