- Ανακοινώσεις "Εργαστηρίου Φιλοσοφικού-Μεταφυσικού Διαλόγου" - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Υπενθυμίζουμε πως η παρούσα συζήτηση αποτελεί - κατά κάποιο τρόπο - συνέχεια της 1η Ενημερωτική Συνάντηση για το "Εργαστήρι Φιλοσοφικού-Μεταφυσικού Διαλόγου" - Κυριακή 22 Μαΐου 2005, που ως εκ τούτου απενεργοποιείται.
Παρακαλούμε τους φίλους/ες να λάβουν υπόψη ότι ο χώρος αυτός παρέχεται για την αποκλειστική χρήση των Συμμετεχόντων στην Ομάδα του "Εργαστηρίου" καθώς και των - σοβαρά - ενδιαφερόμενων.
![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
|
Ευχαριστώ θερμά τους επικεφαλείς του Εργαστηρίου που με δέχτηκαν και που περπάτησαν μαζί μου.
Ευχαριστώ τα μέλη του Εργαστηρίου για τις ευδόκιμες προσπάθειές τους.
Τέλος, ευχαριστώ και το τζίνι που στάθηκε δίπλα μου, πότε ως Βούδας και πότε ως Κούδας.
Τα σέβη μου,
Deva Parinito
Edited by - Deva_Parinito on 05/07/2005 20:25:34
΄

Καλωσήρθες sbolakis! ![]()
Κάνε μια στάση εδώ, να δεις πως λειτουργούν τα forums, γιατί προβλέπω να ανοίγεις δεκάδες θέματα με αντικείμενο μονολεκτικές ερωτήσεις και πολύ φοβάμαι ότι θα έχουν άδοξο τέλος...![]()

- Ρίξε μια ματιά σε κάθε θεματική ενότητα που βρίσκεται σε Όλα τα Forums
για να δεις σε τι αντικείμενο αναφέρεται. - Χρησιμοποίησε τη λειτουργία Αναζήτηση πριν ανοίξεις κάποιο θέμα, ώστε να δεις αν κάποιος άλλος ήδη έχει ανοίξει κάποιο παρόμοιο, ή αν κάποιο θέμα πιθανόν να περιέχει στοιχεία που θα σε βοηθήσουν στην αναζήτησή σου.
- Οταν ανοίγεις ένα θέμα, να υπάρχει κάποιο αντικείμενο συζήτησης και να μην είναι απλά μία ερώτηση του τύπου: "ξέρετε ποιο περίπτερο στη Σταδίου διανυκτερεύει για να αγοράσω τσιγάρα;" Γιατί ανάλογες θα είναι και οι απαντήσεις που θα σου δώσουν...
Αυτά τα λίγα σε συμβουλέυω να προσέξεις για αρχή και θα δεις ότι στα forums του ESOTERICA θα βρεις ένα πολύ καλό περιβάλλον για συζήτηση επάνω σε θέματα που αποτελούν αντικείμενο του συγκεκριμένου site:
quote:
Καλωσήλθατε στο ESOTERICA.gr, την Πύλη στον ελληνικό δικτυακό χώρο για τη Μεταφυσική έρευνα και την Εσωτερική αναζήτηση. Τα Μυστήρια του κόσμου που μας περιβάλλει και τα Μυστήρια του εσωτερικού μας κόσμου αποτελούν τα αντικείμενα μελέτης του ESOTERICA.gr.
Ζούμε σε έναν "Θαυμαστό Καινούργιο Κόσμο" όπου τα μέσα (και κέντρα) ενημέρωσης και επικοινωνίας, στα οποία συγκαταλέγεται και το παγκόσμιο διαδίκτυο - που άλλωστε χρησιμοποιούμε σ'αυτή την προσπάθεια, αποτελούν μία αχανή και πλούσια πηγή πληροφόρησης αλλά και "παραπληροφόρησης" πολλές φορές για τον επίδοξο αναζητητή. Το ESOTERICA.gr φιλοδοξεί να είναι ένας χώρος που θα προσφέρει στους Έλληνες ερευνητές του Μυστηρίου μία όσο το δυνατόν σοβαρή, έγκυρη και υπεύθυνη βοήθεια στην πορεία τους. Απευθύνεται σ'αυτούς που είναι νέοι σ'αυτόν το δρόμο αλλά και σε όσους έχουν ήδη διανύσει κάποιο τμήμα του. Ευελπιστεί ακόμη να γίνει ένας τόπος συζήτησης και φιλοξενίας απόψεων, ακόμη και δημιουργικής αντιπαράθεσης γύρω από τα θέματα ενδιαφέροντός του.
Το παραπάνω είναι απόσπασμα από το Μήνυμα από τη συντακτική ομάδα του ESOTERICA.gr
και μπορείς αν θες να το διαβάσεις όλο αν κάνεις "κλικ" στο link.
Τέλος σου εύχομαι:
ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ!
Το ενημερωτικό αυτό μήνυμα είναι κοινό και για τα υπόλοιπα τόπικ τα οποία έχεις ανοίξει
--------------------------------------------------------------------------------------------
Πολλά πράγματα μπορεί κανείς να βρει στο internet αν καθίσει να ψάξει. Το ζητούμενο δεν είναι εάν και τι θα βρεις, αλλά γιατί τα ψάχνεις και τι θέλεις να κάνεις.
Οποιαδήποτε κι αν είναι η απάντησή σου, σου συνιστώ μεγάλη προσοχή με αυτά τα θέματα, γιατί τα πειράματα σε άγνωστους και αόρατους κόσμους, πρώτα απ'όλα μπορεί να θέσουν εσένα σε μεγάλο κίνδυνο.
αυτή...που τα κατάφερε!
κάνε κλικ!
κάποιες παλιότερες συζητήσεις σχετικές με τη μαγεία - όπως αυτή εδώ - θα παραμείνουν ενεργές μόνο για ανάγνωση.
Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές άλλες, όπου μπορεί κανείς να συμμετάσχει και οι οποίες καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα προεκτάσεων του θέματος "μαγεία".
Αυτές είναι:
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ
κάνε κλικ^^^^
ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΞΟΡΚΙΑ??
κάνε κλικ^^^^
ΜΑΓΕΙΑ
κάνε κλικ^^^^
ΜΑΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
κάνε κλικ^^^^
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
κάνε κλικ^^^^
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
quote:Επί ρωμαϊκής κυριαρχίας δεν υπήρχε "υποδούλωση" των Ελλήνων με την έννοια της Τουρκοκρατίας (όπου οι Έλληνες-Χριστιανοί ήταν πολίτες β' κατηγορίας με εθνικό και θρησκευτικό κριτήριο). Υπήρχαν ακόμα και "ελεύθερες πόλεις" Ελληνικές εντός της Ρωμαϊκής κυριαρχίας που αφορούσε τη διοίκηση. Δεν ήταν καν "κατοχή" με τη σημερινή έννοια (πέρα από τα πρώτα χρόνια μετά την κατάλυση του τελευταίου Ελληνικού κράτους, οπότε υπήρχαν και προσπάθειες Ελληνικής επανάστασης κατά των Ρωμαίων, 2ος αι. π.Χ.) Μετά δεν υπήρχαν προσπάθειες επανάστασης κατά των Ρωμαίων αλλά πρακτική ταύτιση Ελλήνων-Ρωμαίων. Γι' αυτό και το Ρωμαίος έγινε συνώνυμο του Έλληνας (άλλωσε η λέξη Ρωμαίος είναι Ελληνική: ρώμη=δύναμη, ρωμαίος=δυνατός).
Καλημέρα σας,
Τελικά ο εγκέφαλος είναι περίεργο πράγμα. Για πρώτη φορά είδα ξεκάθαρα αυτό που λέει ο Αίολος και οι υπόλοιποι.
Μου φαίνεται ότι ο Αίολος λέει το εξής:
Τον 2ο αι.π.Χ. έπεσε στα χέρια των Ρωμαίων και το τελευταίο Ελληνικό βασίλειο. Από τότε οι Έλληνες ήταν υπόδουλοι των Ρωμαίων.
Το 330 μ.Χ. με την μεταφορά της πρωτεύουσας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στην Κωνστ/πολη δεν άλλαξε τίποτα όσον αφορά την υπόδουλη κατάσταση των Ελλήνων στους Ρωμαίους.
Από τότε όλες οι ταραχές είχαν κίνητρα θρησκευτικά, ταξικά, οικονομικά, αλλά όχι εθνικά, μέχρι την Λατινοκρατεία όπου επειδή οι Δυτικοί ονόμαζαν Έλληνες (Γραικούς) τους Έλληνες που αυτο-ονομαζόταν Ρωμαίοι, άρχισαν οι Έλληνες να συνειδητοποιούν ότι δεν ήταν μόνο κληρονόμοι της αρχαίας Ελλάδας και της Ρώμης (το ήξεραν αυτό) αλλά ότι ήταν αυτοί οι ίδιοι Έλληνες.
quote:
Πες μου φίλε Αίολε. Είναι περίπου έτσι; Για αρχή τουλάχιστον. Μετά λέμε κι' άλλα.
Για αρχή φίλε stemix, έτσι θεωρώ ότι έγιναν τα πράγματα.
Με κάποιες μικροδιαφοροποιήσεις, οι οποίες όμως δεν αναιρούν την κεντρική ιδέα.
Καλή μου Ostria
quote:
γιατί δεν τα βάλανε οι καταπιεσμένοι με τους Χριστιανούς υπεύθυνους; (την ελίτ ας πούμε της εκκλησίας)
Τα βάλανε!
Ο Ι. Σκαρίμπας λέει ότι οι επαναστατημένοι Ελληνες, ήταν έτοιμοι να περάσουν από το λεπίδι τους παπάδες και τους κοτζαμπάσηδες, αλλά τους συγκράτησε ο Κολοκοτρώνης, λέγοντάς τους ότι αυτοί δεν πρόκειται να πάνε πουθενά, προέχουν οι Τούρκοι!
Επίσης υποστηρίζει ότι εάν δεν είχαν καταλάβει την ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία οι Τούρκοι, δεν θα υπήρχε και το Ελληνικό έθνος. (εμείς δηλαδή)
Διαβάστε τους δύο τόμους του Σκαρίμπα με τον τίτλο "το '21 και η αλήθεια"!
Κυκλοφορούν. Πρίν έξι μήνες τούς πήρα.
Θα μάθετε ΠΟΛΛΑ πράγματα για εκείνην την περίοδο, που δεν μας τα μαθαίνουν στο σχολείο!
Και ίσως πσιλοφρικάρετε...![]()
Edited by - Αίολος on 25/10/2005 15:05:43
Ο Ι. Σκαρίμπας λέει ότι οι επαναστατημένοι Ελληνες, ήταν έτοιμοι να περάσουν από το λεπίδι τους παπάδες και τους κοτζαμπάσηδες, αλλά τους συγκράτησε ο Κολοκοτρώνης, λέγοντάς τους ότι αυτοί δεν πρόκειται να πάνε πουθενά, προέχουν οι Τούρκοι!
??????????????????????????????????????????????????????????????
ΕΔΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.ΙΣΩΣ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΣΥΓΡΑΦΕΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ .ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΙΟΛΕ ΤΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΡΙΠΤΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΣΟΥ?Η ΡΩΜΑΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΛΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΡΩΜΑΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ.ΔΕΝ ΥΠΗΓΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΖΥΓΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΞΕΡΓΕΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ?ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ??ΠΟΙΟ ΡΩΜΑΙΟΙ??????Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΑΝΑΦΩΝΟΥΣΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΡΩΜΑΙΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΡΩΜΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.
quote:
Τα βάλανε!
Επίσης υποστηρίζει ότι εάν δεν είχαν καταλάβει την ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία οι Τούρκοι, δεν θα υπήρχε και το Ελληνικό έθνος. (εμείς δηλαδή)
Αχμ... αν είναι να φρικάρουμε... ![]()
Βρήκα την ομιλία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα (7-11-1838) προς τους γυμνασιόπαιδες των Αθηνών
http://www.phys.uoa.gr/~nektar/history/3contemporary/kolokotronis_pnyka.htm
Παραθέτω δύο-τρία μέρη που μου έκαναν εντύπωση
quote:
"Εις τον τόπον, τον οποίον κατοικούμε, εκατοικούσαν οι παλαιοί Ελληνες, Από τους οποίους και εμείς καταγόμεθα και ελάβαμε το όνομα τούτο. Αυτοί διέφεραν από εμάς εις την θρησκείαν, διότι επροσκυνούσαν τις πέτρες και τα ξύλα. Αφού ύστερα ήλθε στον κόσμο ο Χριστός, οι λαοί όλοι επίστευσαν εις το Ευαγγέλιό του, και έπαυσαν να λατρεύουν τα είδωλα."
quote:
Οι παλαιοί Έλληνες, οι πρόγονοί μας, έπεσαν εις την διχόνοια και ετρώγονταν μεταξύ τους, και έτσι έλαβαν καιρό πρώτα οι Ρωμαίοι, έπειτα άλλοι βάρβαροι και τους υπόταξαν. Υστερα ήλθαν οι Μουσουλμάνοι και έκαμαν ό,τι εμπορούσαν, δια να ἀλλάξη ο λαός την πίστιν του
Οι άλλοι βάρβαροι που τους υπόταξαν...
quote:
Τον ένα έκοπταν, ο άλλος το σταυρό του έκαμε. Σαν είδε τούτο ο σουλτάνος, διόρισε ένα βιτσερέ [αντιβασιλέα], έναν πατριάρχη, και του έδωσε την ἐξουσία της εκκλησίας. Αυτός και ο λοιπός κλήρος έκαμαν ό,τι τους έλεγε ο σουλτάνος
quote:
...αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ὁ κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση.
quote:
Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι... και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δυό χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη.
...
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:quote:
τελικά αντιλήφθησαν τον θαυμασμό των δυτικών για την αρχαία Ελλάδα και το ΕΛΛΗΝ άρχισε να προφέρεται εντέλει με περηφάνια, αυτοκράτορας των Ελλήνων έλεγε πια η αυτοκρατορική σφραγίδα.Αυτό πότε; Για Βυζαντινό Αυτοκράτορα δεν το νομίζω...
- stemix on 21/10/2005 18:51:37
Stemix και υπόλοιπη παρέα γεια σας τον τελευταιο καιρο δεν προλάβαινα ουτε να παρακολουθήσω επανήλθα όμως και διάβασα όλα όσα γράψατε είναι σαν να έχουμε μπεί σε ένα κύκλο ...
Λοιπόν εγώ αυτό το διάβασα σε ένα βιβλίο που λατρευω το ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗΝ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ της ΜΑΡΙΑΣ ΛΑΜΠΑΡΙΔΟΥ ΠΟΘΟΥ ναι ναι καλέ μου stemix έχεις δίκιο δεν είναι ιστορικό βιβλίο είναι μυθιστόρημα η συγγραφέας του οποίου όμως σοβαρότατη κατά την ταπεινη μου γνώμη επαγγελματιάς έχει στηριχθεί για την συγγραφή του σε αξιόλογες πηγές που παραθέτω και σε προηγούμενο ποστ.
Λεεί λοιπόν κατά γράμμα:
..."τις τελευτάίες δεκαετίες , αναπτύχθηκε μια έντονη φιλεληνική αντίληψη. Είδανε οι αυτοκράτορες , που ταξίδεψαν στην Δύση , πως υπήρχε ένας μεγάλος θαυμασμός για την Ελλάδα και αναθεώρησαν την στάση τους . Μέχρί λίγο πρίν , τη λέξη Ελληνας τη χρησημοποιούσανε για να δηλώσουνε τον ειδολολάτρη . Όμως , σιγά σιγά έγινε μια ριζική συνειδησιακή αλλαγή , έτσι που οι μέχρι τότε Ρωμαίοι αισθανόνταν την ανάγκη να λέγονται Ελληνες .
<<Πρός τον αυτοκράτορα των Ελλήνων >>, έγραφαν τα γράμματα που κατευθαναν. Κι ακόμα <<Αυτοκράτορα των Ελλήνων>> αποκαλούσαν τον βασιλέα οι διάφοροι πρέσβεις κα ηγεμόνες.
Έτσι που με το πέρασμα του χρόνο η Αυτοκρατορία των ρωμαίων πέρασε στη συνείδηση του λαού ώς Ελληνική κληρονομιά .
Η Ελλάδα του πνεύματος είχε γίνει κα Ελλάδα του αίματος.
Ο πλήθων υποστήριξε με θέρμη την ενσυνείδη τη ετούτη μεταλλαγή .
Και η λέξη <<ρωμαίκα>> έμεινε μόνο να εκφράζει την γλώσσα του λαού που απο τους χρόνους του αρχαίου Βυζαντίου ήτανε Ελληνική..."
Ostria σε ευχαριστώ ιδιαιτέρος για την γνώσεις σου που μας προσέφερες όσον αφορά την στάση του Νίκα ήσουν κατατοπιστικότατη.
ΡΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ
Τριανταφυλλιά μου, σε ευχαριστώ. Το έψαξα επειδή είχε όντως ενδιαφέρον ως γεγονός. Κρίμα που δεν μπορέσαμε να βγάλουμε άκρη...
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μπορεί να μην καταλήξαμε κάπου ή να μην συμφωνούμε όλοι έχουμε όμως μεχρι τώρα συλλέξει απίθανες πληροφορίες ποτε απο τον ένα πότε απο τον αλλό , και ίσως να μπήκαμε και στον πειρασμό να δούμε τα πράγματα απο μια διαφορετική γωνία απο αυτήν που εως τώρα είχαμε ασχετως αν συμφωνούμε ή όχι.
Εγω τουλάχιστον έχω μια πίο ολοκληρωμένη εικόνα επι του θέματος.
Υπάρχουν πάντα τα αδιαμφισβήτητα γεγονόντα που ο κάθένας μας μπορεί να τα ερμηνεύσει και να τα εκλάβει όπως ορίζει ο ίδιος είναι όμως γεγονός οτι η Κωσταντινουπόλη υπήρξε και κατοικήθηκε απο Ελληνες που ομιλούσαν την Ελληνική και η Πόλη πολιορκήθηκε για 57 ημερόνυχτα ο λαός της αμύνθηκε μαζί με τον Βασιλέα τους Κωσταντίνο Παλαιολόγο .
Η Πόλη έπέσε μαχόμενη στις 29 Μαίου 1453 εκεί μαχόμενος έπεσε και ο βασιλιάς της.
Την Πόλη απο τότε εκατέχουν επίσημα οι Τούρκοι.
ΡΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ
Εκτοτε η Ελλάδα αποδυναμωμένη δέχτηκε επιθέσεις απο Φραγους, Αραβες και λοιπούς πολλά μέρη μας όπως η Κρήτη που αναφέραμε και η Κωσταντινούπολη χρησιμοποιήθηκαν απο άλλους το ελληνικό στοιχείο όμως είναι ισχυρό αν μη τι άλλο!!
Επιβίωσε και επικράτησε κυριάρχησε των άλλων, μπορεί να μας αλλάξανε την θρησκεία ,επιβάλόντας μια άλλη για να εξηπηρετήσουν τους πολιτικούς σκοπούς τους μιας και κάτω απο την σκεπη μιας θρησκείας ήταν πιο ευκολο να υπάρξει ενα ενιαίο κράτος (ρωμαικό), η ψυχή όμως του Ελληνα τα ήθη και τα εθημά του η γλώσσα του επέζησαν ,υπερίσχυσαν ώς ανώτερα των άλλων .
Αυτό που εγώ θρηνώ είναι τα εδάφη που χάσαμε εδάφη όχι σαν αυτά που είχε κατακτήσει ο Μέγας Αλέξανδρος αλλα εδάφη που οι Ελληνες προγονοί μας ζούσαν για χιλιάδες χρόνια πρίν, και ήταν τραγικός ο τρόπος που τα χάσαμε.
ΡΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ.ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΩΣ ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΟΣ-ΠΟΛΗΣ.Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΑ 23 ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΓΝΩΣΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΝ ΕΜΦΥΛΙΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΚΙΝΗΤΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ 2 ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ 5-6 ΑΙΩΝΑ Μ.Χ ΟΤΑΝ ΕΞΕΛΛΗΝΙΖΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ.ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ-ΚΡΑΤΟΣ.ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΑΝ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ Μ.ΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ.ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΣΙΚΕΛΙΑ ΕΑΝΝΤΙΟΝ ΑΛΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ.
Θέλω να σας ευχαριστήσω για το πολύ καλό επίπεδο που διατηρήθηκε αυτή η συζήτηση, η οποία διεξήχθη ομαλά χωρίς "κραυγές"!
Αρχίζει και σπανίζει αυτό γαρ, όπως και η έννοια "φιλότιμο"...
Ιδιαιτέρως θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους που με τις παρατηρήσεις-ερωτήσεις των, με διευκόλυναν ν' αναπτύξω τις απόψεις μου και (ενδεχομένως) τα λάθη μου.![]()
Ολοκλήρωσα ότι είχα να πω για το συγκεκριμένο θέμα, στην προσπάθειά μου όχι να σας πείσω ότι τα πράγματα έγιναν έτσι όπως τα λέω εγώ, αλλά στην προσπάθειά μου να σας πείσω ότι μπορεί να μην έγιναν έτσι όπως μας τα λένε! Ψάχτε το!![]()
Ευχαριστώ σας που δεν με βρίσατε (πλακίτσα) και αν υπήρξε κάποια ένταση με κάποιους από 'σάς, ξεπεράστηκε μέσω του Λόγου που εμφανώς διακατεχόμεθα αμφότεροι.![]()
Καλό 3ήμερο προς το παρόν!!!
Πάλι "edited by Αίολος, κλπ" μη χέσω... Φτού!
Edited by - Αίολος on 27/10/2005 13:40:10
Καλό τριήμερο και σε σένα. Τα λέμε.
Εγώ γιατί νομίζεις έβαλα σαν ψηφιακή υπογραφή το από κάτω; ![]()
Edited by - me
ΡΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ