ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο 3 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο 3 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Εαρινός60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
27/11/2010, 18:00:32
quote:

Θα μου πεις εσύ μωρή θρασύδειλη κότα να το βουλώσω, που όπου σε έχω πετύχει να μιλάς "σοβαρά" σε έχω πατήσει κάτω;

Βάλε ένα φρένο στο εγώ σου κακομοίρα, αυτό θα σε κάψει.

Τι σε ενόχλησε από τις ευαγγελικές περικοπές; Νομίζεις ότι αν αυτή είναι η αλήθεια θα σε ρωτήσει κάποιος;

Θα σε ρωτήσει μήπως και ο Μπούς(της) και ο Ομπάμα;

Αυτή είναι η ελευθερία του Λόγου που ευαγγελίζεστε;

Να το βουλώσουν οι άλλοι για να μιλάτε εσείς και να λέτε τίποτα;

Τόσο μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου η μήπως απλά εισαι δαιμονισμένη και δεν ξέρεις τι σου γίνεται;

Τρολ και ενα ηλίθιο μαλακισμένο που προσπαθεί να εκτροχιάσει όλες τις συζητήσεις που δεν τον βολεύουν, εισαι εσύ.

Τα σκατά σας μπορείτε να τα μαγειρέψετε και να τα φάτε θρασύδειλα ανθρωποειδή.

Edited by - Παράκλητος on 27/11/2010 17:54:19

Να προσέξεις τι τρώς...σε πειράζει...
Δεν μου λές κάτι τώρα..μεταξύ μας θα μείνει...
Έχεις εσυ προσωπικά κάνει συζήτηση..έχεις εσύ συζητήσει με άνθρωπο..???
Σου έχει πεί άνθρωπος ποτέ , ότι συζητάς..???

Πές την αλήθεια ... λέγε...διότι προσωπικά μόνον έναν οχετό βλέπω και ΤΙΠΟΤ'ΑΛΛΟ...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
geostatΜέλος
27/11/2010, 18:19:15
quote:

geostat :

quote:
Ο σπορος της αμφιβολιας ειναι παντα χρησιμος και απο οσο
διαπιστωνω αυτος ειναι και ο δρομος του libero εδω
και μαλιστα με καυστικο και εξυπνο τροπο.

Σιγά τον έξυπνο τρόπο .
Μερικοί έχετε μπερδέψει την κουτοπονηριά με την εξυπνάδα .
Αν το άτομο αυτο ήταν όντως έξυπνο , θα έκανε κάτι σημαντικό στην ζωή του , απο το να μπαίνει απο συζήτηση σε συζήτηση και απο Forum σε Forum , και να ξερνάει την χολή του .

Είναι δείγμα ανωριμότητας τόσο απο εκείνον , όσο και απο σένα που τον υπερασπίζεσαι , και τον σιγοντάρεις με τις απαντήσεις σου , γιαυτο και σας κατηγόρησα οτι είστε το ίδιο ατομο .
Γιατί απο την δική μου σκοπιά ο ρόλος σας στο Forum είναι πανομοιοτυπος και ΥΠΟΠΤΟΣ .

To esoterica δεν έχει ανάγκη απο τετοια άτομα , γιατί απλά ρίχνουν το επιπεδό του .
Παλια υπήρχαν αξιολογοι συνομιλητές και ενδιαφέροντα άτομα στο Forum .
Μετα λύπης μου διαπιστώνω οτι τα άτομα αυτα γίνονται όλο και λιγότερα , και γράφουν όλο και πιο σπάνια .

Γιατί ουδεις σοβαρός άνθρωπος έχει την όρεξη να ασχολείται με προβληματικά άτομα , που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να επιδείξουν την ανωριμότητα , και το τεράστιο ΕΓΩ τους .

amalia :

quote:
Να με συγχωρείς που θα σου γράψω ότι βρίσκω λίγο κοινότοπες τις "συμβουλές" σου, αν και σε κάποιο βαθμό δικαιολογημένες, λόγω του ότι δεν είναι εύκολο να δεις τη συνολική εικόνα στη θεωρία αλλά και στην πράξη.

Όσο για το σπόρο της αμφιβολίας... πιστεύω ότι είναι ζωντανός και καρποφορεί στα forums από τότε που ξεκίνησαν. Αυτό που προσπαθούμε να μην αφήσουμε όμως να καρποφορήσει είναι ο "σπόρος της δολιοφθορας .

Αμαλία , πραγματικά ο χώρος έχει πρόβλημα , με όλα όσα συμβαίνουν .
Θα έπρεπε να υπήρχε μια πιο δραστική αντιμετώπιση ωστε οι συμπεριφορές αυτου του είδους να μην επαιρναν χαρακτήρα χιονοστιβάδας .
Θα μου πείς οτι αυτο δεν είναι πάντα εφικτό , και δυστυχώς η ανοησία και η αμορφωσιά είναι πάντα αήττητες στον κόσμο αυτό .
Αλλα είναι κρίμα για το forum , το οποιο και εγώ όλο και πιο σπάνια επισκέπτομαι , γιατί με στενοχωρεί η έλλειψη σοβαρου διαλόγου , και ενδιαφέροντος απο επισκέπτες και συντονιστές .

Είναι κριμα πάντως .

Καταρχην συγνωμη απο εαρινο και,κατσε να δω το καινουργιο....,Παράκλητος για την παρεμβολη.

Ρε μαθ που τα χεις και πυκνα,εχεις αναρωτηθει ποτε μηπως ειναι η συμπεριφορα σου αυτη που εχει διωξει τους αξιους συνομιλητες του φορουμ;

Οταν ζητας αποδειξη για την αισθηση(ποια;) ειναι λογικο (ο τομεας σου) να βγαινεις νικητης(ο σκοπος σου) απο τη μαχη(στην οποια θετεις τους ορους) και να απογοητευεις κοσμο.Δε φταις εσυ,οι αλλοι φταινε που δεν ειχαν ισχυρη αισθηση και δε σε στελναν πισω στα βιβλια σου-μιας και το εφερε η κουβεντα και αναφερεις την αμορφωσια να σου επισημανω οτι ο αδιαβαστος δεν ειναι και αμορφωτος.Εχω συναντηση τετοιες μορφες μπροστα στις οποιες η υπαρξη σου ειναι μομφη!(υβρις ηθελα να γραψω αλλα εμπλεξα με τα μμ)

Η βασικη μου διαφωνια και ενσταση δεν περιλαμβανει ατομα μεμονομενα,οπως λανθασμενα νομιζεις * ,αλλα αυτης της καταστασης που τοσο ξεκαθαρα δινει και η αμαλια σε μια της φραση "Μπορείς βέβαια, να εμπιστευτείς την κρίση όσων έχουν ασχοληθεί για χρόνια με το ζήτημα αυτό και που το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους βρίσκεται ακόμα εδώ "...Ε!τωρα το προσεξα,εισαι και εσυ εδω!
Ε! λοιπον δε σας εμπιστευομαι για το λογο που προανεφερα...εχετε καταστρεψει τα εσωτερικα κυριες και κυριοι δε διατηρειτε η αισθηση στη φορμολη!

*Στην συγκεκριμενη περιπτωση υπερασπιζομουν τον λιμπερο...ουχι τον λουπους...καραφλα!

You've got to fight for your right

to fight

Edited by - geostat on 27/11/2010 18:27:49

27/11/2010, 19:02:40
quote:

Είσαι ψυχοπαθής ανθρωπέ μου...άρες μάρες κουκουνάρες είσαι..
Κάτι σου έχει χαλάσει το μυαλό...δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλοιώς η περίπτωσή σου...το καλό για σένα , είναι ότι δεν σε έχω μπροστά μου...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...

Καλό και για σένα είναι αερινε, ίσως έκανες κάτι πολυ άσχημο.

Είμαι πιο αρχαίος και απο την Αμαλία στο εσωτερικά, αν και τα τελευταία χρόνια δεν έγραφα, ούτε παρακολουθούσαν. Τέτοιες καταστασεις παρουσιάσθηκαν πολλάκις, μα μάθαιναν και απο αυτές.

Καλησπέρα Λουπους, και καλησπέρα σε όλους τους παλιούς και νέους φίλους.

27/11/2010, 21:00:21
Μεταφορά μηνύματος σε δεσμευμένο χώρο - 28/11/2010
27/11/2010, 21:05:03
27/11/2010, 21:08:26
27/11/2010, 21:13:05
Ουαου... Μπήκα να διαβάσω τίποτα καινούριο και είδα αυτό...Τι γίνεται??

27/11/2010, 21:20:37
27/11/2010, 21:25:49

Τι μεγάλη ιδέα, τι τρολ, τι κάθεσαι και γράφεις?

Δεν με ενόχλησαν οι ευαγγελικές περικοπές, ξέρεις τι με ενόχλησε.

Δεν θα ασχοληθώ, φαίνεται ότι δεν παίρνεις από λόγια. Μάθε πρώτα να επικοινωνείς και μετά πόσταρε τις απόψεις σου

Edited by - Narkissa555 on 27/11/2010 21:27:57

27/11/2010, 21:31:25
16/08/2005, 10:13:30
snoopy, κάνεις λάθος, αγαπητέ μου!
Φορτώνω λάθη στο Χριστιανισμό επειδή στο όνομα του έγιναν τόσα και τόσα.
Δεν εξετάζω από ποιά πλευρά έγιναν αυτά ούτε απο ποιά αίρεση ή δόγμα.
Κοιτάω την ουσία.
Αλλά αν κι αυτό δε σε ικανοποιεί, σου παρέθεσα εγκλήματα μαζικά για τα οποία ευθύνεται η Ορθοδοξία.
Δε μπορώ να πιστέψω πως στο όνομα μίας θρησκείας που προωθεί την αγάπη όπως λέτε (εγώ δεν το βλέπω πουθενά αυτό) έχουν γίνει τόσα και συνεχίζονται να γίνονται.
Και δεν έχω κάνει κανένα έγκλημα εναντίον της χώρας μου, όπως το εννοείς, και δεν έχω συγγενή παπά....

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

16/08/2005, 11:25:02
quote:
quote:

Κι αν δούμε την Ιστρορία θα δούμε οτι στο όνομα του Χριστιανισμού το Μεσαίωνα δημιουργήθηκε μία κυρία που κατάφερε να επιβληθεί και με τους 2 τρόπους...
Και το όνομα αυτής...?
Ιερά Εξέταση!

Άρα την Ορθοδοξία θα πιστέψουμε που δέν εμπλέκεται σε ιερές εξετάσεις και άλλα παρόμοια εγκλήματα καταδικασμένα απο την φύση του Χριστιανισμού.

Μάλλον ξεχνάμε τις διώξεις των Παυλικιανών (7οςαι.), των Bογόμιλων (10ος αι.), των Zηλωτών της Θεσσαλονίκης (14ος αι.) κ.ά.
Αυτές τις διώξεις τις έκαναν οι δικοί μας, ο Μεγάλος Κωνσταντίνος, η αγία Θεοδώρα (πόσους Παυλικιανούς σκότωσε στην Αρμενία;), ο Αλέξιος ο Κομνηνός, ο Νικηφόρος ο Α΄...

«Στα χρόνια του πατέρα μου εμφανίστηκε, αν και μάλλον υπήρχε χρόνια πριν, ένα τεράστιο νέφος αιρετικών, και σαν τη φωτιά απλώθηκε το κακό σε πολλές ψυχές (πολλάς ψυχάς δίκην πυρός επενείματο το κακόν)».
Eτσι αρχίζει την προτελευταία θεματική ενότητα η Αννα Κομνηνή, αφηγούμενη τα «πύρινα δρώμενα» κατά της αίρεσης των Βογομίλων, λίγο πριν κλείσει την Αλεξιάδα της με την εξιστόρηση του θανάτου του πατέρα της, αυτοκράτορα Αλεξίου Κομνηνού. «Και η αίρεση αυτή αν και μέχρι τότε ήταν άγνωστη, συνδύαζε την γνωστή δυσέβεια των παλαιών Μανιχαίων και Παυλικιανών και τη βδελυρία των Μασσαλιανών».

Διάβασε όλη την ιστορία της δίωξης των Βογομίλων όπως την περιγράφει η ίδια.
http://www.ekathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathglobal_613467_28/09/2003_1282438

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

snoopyΜέλος
16/08/2005, 11:54:54
quote:
Dying_Incubus:
Φορτώνω λάθη στο Χριστιανισμό επειδή στο όνομα του έγιναν τόσα και τόσα.Δεν εξετάζω από ποιά πλευρά έγιναν αυτά ούτε απο ποιά αίρεση ή δόγμα.
Κοιτάω την ουσία.

Τότε να καταστρέψουμε όλο τον κόσμο σήμερα που είναι εδώ και χιλιετίες απο άκρο σε άκρο Χριστιανικός και να τον ξαναχτίσουμε απο την αρχή
Εμείς οι Έλληνες Χριστιανοί κατα τα άλλα να ξέρεις οτι απορρίπτουμε οποιαδήποτε άλλη μορφή χριστιανισμού εκτός απο την πραγματική την Ορθόδοξη.

quote:
Dying_Incubus:
Και δεν έχω κάνει κανένα έγκλημα εναντίον της χώρας μου, όπως το εννοείς, και δεν έχω συγγενή παπά....

EΣΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΓΓΕΝΗ ΠΑΠΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΟΡΥΟΝΤΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΛΕΝΕ.

quote:
Οstria:
Μάλλον ξεχνάμε τις διώξεις των Παυλικιανών (7οςαι.), των Bογόμιλων (10ος αι.), των Zηλωτών της Θεσσαλονίκης (14ος αι.) κ.ά.

Φίλη Ostria δέν είμαστε κοινωνία Θεών ή αγγέλων, εγκλήματα έγιναν απο εμάς τους Ορθόδοξους και πιστεύω τα λιγότερα.
Αλλά υπήρξαν και διωγμοί για πολιτικούς λόγους για να στερεώσουν κάποιοι αυτοκράτορες την εξουσία τους που νόμιζαν οτι κινδυνεύει και όχι γιατί το πρόσταζε η θρησκεία να γίνει.
Έτσι ή αλλιώς ο άνθρωπος όταν έχει πολλές εξουσίες στα χέρια του γίνεται ακόλαστος και καταφεύγει σε εγκληματικές μεθόδους λόγω της τύφλωσης του απο την εξουσία. Ο Χριστιανισμός ευθύς εξαρχής τα έχει απορρίψει αυτά.
16/08/2005, 13:17:54
snoopy, σου είπα όσα σου είπα επειδή μου είπες πως η Ορθοδοξία δεν ευθύνεται για εγκλήματα.
Στο σύνολο του ο Χριστιανισμός ευθύνεται ίσως για τα μεγαλύτερα θρησκευτικά εγκλήματα του κόσμου σε αριθμό κι αγριότητα...

quote:
Τότε να καταστρέψουμε όλο τον κόσμο σήμερα που είναι εδώ και χιλιετίες απο άκρο σε άκρο Χριστιανικός και να τον ξαναχτίσουμε απο την αρχή

Κοίτα στην Ανατολή πόσοι είναι Μουσουλμάνοι, Ινδουϊστές, Βουδιστές κτλ και μετά ξανασκέψου αν ο κόσμος είναι από άκρη σε άκρη Χριστιανικός...

quote:
Εμείς οι Έλληνες Χριστιανοί κατα τα άλλα να ξέρεις οτι απορρίπτουμε οποιαδήποτε άλλη μορφή χριστιανισμού εκτός απο την πραγματική την Ορθόδοξη.

Δεν εξετάζω τι κάνετε εσείς οι Χριστιανοί αλλά εξετάζω τον τρόπο με τον οποίο επιβληθήκατε σε όσα μέρη επιβληθήκατε, την τρομοκρατία που επιβλήθηκε και τον τρόπο με τον οποίο εξοστρακίστηκε η θρησκεία των προγόνων μου κι οι θρησκείες τόσων άλλων λαών από αυτούς που επέβαλαν την θρησκεία σας.

quote:
Αλλά υπήρξαν και διωγμοί για πολιτικούς λόγους για να στερεώσουν κάποιοι αυτοκράτορες την εξουσία τους που νόμιζαν οτι κινδυνεύει και όχι γιατί το πρόσταζε η θρησκεία να γίνει.

Κάνεις λάθος, αγαπητέ μου!
Οι αυτοκράτορες δεν έκαναν ό,τι έκαναν για να εδραιώσουν την πολιτική τους θέση αλλά για να στεριώσουν την θρησκεία αυτή.
Ας μη λέμε άτοπα...

quote:
Έτσι ή αλλιώς ο άνθρωπος όταν έχει πολλές εξουσίες στα χέρια του γίνεται ακόλαστος και καταφεύγει σε εγκληματικές μεθόδους λόγω της τύφλωσης του απο την εξουσία. Ο Χριστιανισμός ευθύς εξαρχής τα έχει απορρίψει αυτά.

Όταν όμως γίνονταν όλα αυτά δεν είδα καμία εκκλησία να διαμαρτύρεται για τα εγκλήματα αυτά αλλά τα επικροτούσε, σιωπηλά ή όχι, επειδή βόλευε την εδραίωση του Χριστιανισμού.

snoopyΜέλος
16/08/2005, 20:12:34
quote:
Στο σύνολο του ο Χριστιανισμός ευθύνεται ίσως για τα μεγαλύτερα θρησκευτικά εγκλήματα του κόσμου σε αριθμό κι αγριότητα...

Για να το λές εσύ.

quote:
Κοίτα στην Ανατολή πόσοι είναι Μουσουλμάνοι, Ινδουϊστές, Βουδιστές κτλ και μετά ξανασκέψου αν ο κόσμος είναι από άκρη σε άκρη Χριστιανικός...

Είναι οι περισσότεροι πάνω απο το 50%
ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟ??

quote:
Δεν εξετάζω τι κάνετε εσείς οι Χριστιανοί αλλά εξετάζω τον τρόπο με τον οποίο επιβληθήκατε σε όσα μέρη επιβληθήκατε, την τρομοκρατία που επιβλήθηκε και τον τρόπο με τον οποίο εξοστρακίστηκε η θρησκεία των προγόνων μου κι οι θρησκείες τόσων άλλων λαών από αυτούς που επέβαλαν την θρησκεία σας.

Ξεχνάς τους μάρτυρες που πήγαιναν στα καζάνια τραγουδώντας και δέχτηκαν στο όνομα του Ιησού Χριστού να υποστούν τα μεγαλύτερα μαρτύρια. Ξεχνάς το πάθος που τον πίστεψαν απανταχού της γής και τον λάτρεψαν ενώ ξεκίνησε σάν θρησκεία απο το μηδέν.
Εμ, για να τον καθιερώσουν επίσημη θρησκεία κάτι σημαίνει αυτό, δέν μπορεί να είναι τυχαίο. Σημαίνει οτι τον πίστευαν πρίν ακόμα καθιερωθεί η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου και γιαυτό πιέστηκε η αυτοκρατορία να τον καθιερώσει.
Άν εξακολουθούσαν να πιστεύουν στον Δία δέν θα άλλαζε τίποτα. Τώρα που θέλεις να βάλουν ξανά τον Δία ανώτατο θεό ποιός θα σε ακούσει και ποιός θα τρέξει να τον λατρέψει?
Βγές καλύτερα έξω στον δρόμο να ρωτήσεις τον κόσμο, να κάνεις κανένα γκάλοπ, και άν συμφωνούνε ο κόσμος πάω πάσο να επαναφέρουμε το δωδεκάθεο, δέν θα είχα και εγώ καμιά αντίρρηση.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ, Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ!!
Όσο για τις ακρότητες είπα συμφέροντα όχι μόνο του αυτοκράτορα αλλά και των κεφαλών της εκκλησίας που είχαν γλυκαθεί απο την κοσμική εξουσά όπως συμβαίνει και σήμερα. Αλλά αυτοί δέν θεωρούνταν με κανέναν τρόπο Χριστιανοί. Προδότες και μιάσματα του Χριστιανισμού ήταν και τους περιμένει η χειρότερη τιμωρία.

quote:
Όταν όμως γίνονταν όλα αυτά δεν είδα καμία εκκλησία να διαμαρτύρεται για τα εγκλήματα αυτά αλλά τα επικροτούσε, σιωπηλά ή όχι, επειδή βόλευε την εδραίωση του Χριστιανισμού.

Σου απάντησα την εξουσία κάποιων λίγων περιστασιακά γίνονταν τα εγκλήματα.
16/08/2005, 21:57:01

<<Ξεχνάς τους μάρτυρες που πήγαιναν στα καζάνια τραγουδώντας και δέχτηκαν στο όνομα του Ιησού Χριστού να υποστούν τα μεγαλύτερα μαρτύρια. Ξεχνάς το πάθος που τον πίστεψαν απανταχού της γής και τον λάτρεψαν ενώ ξεκίνησε σάν θρησκεία απο το μηδέν.>>
για το συγκεκριμενο θεμα περι καζανιων περνα και ασε τα στοιχεια σου στο θεμα
διωγμοι χριστιανων

<<Εμ, για να τον καθιερώσουν επίσημη θρησκεία κάτι σημαίνει αυτό, δέν μπορεί να είναι τυχαίο. Σημαίνει οτι τον πίστευαν πρίν ακόμα καθιερωθεί η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου και γιαυτό πιέστηκε η αυτοκρατορία να τον καθιερώσει.>>

το πως καθιερωθηκε τα εχουμε πει δεν θελω να επαναλαμβανω τα ιδια καταντα κουραστικο

<<Είναι οι περισσότεροι πάνω απο το 50%
ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟ??>>
χριστιανοι ειναι αλλα
ορθοδοξοι
καθολικοι
προτεσταντες
διαμαρτηρομενοι
παυλικανοι
βαπτιστες
χιλιαστες
πεντικοστιανοι
ευαγγελιστες
και αλλοι ιστες που φτανουν σε χιλιους κατι διαφορετικους χριστιανους που σφαζονται μεταξη τους για το ποιος κατεχει την αληθεια και το ποιος κυριτει την αγαπη

<<Όσο για τις ακρότητες είπα συμφέροντα όχι μόνο του αυτοκράτορα αλλά και των κεφαλών της εκκλησίας που είχαν γλυκαθεί απο την κοσμική εξουσά όπως συμβαίνει και σήμερα. Αλλά αυτοί δέν θεωρούνταν με κανέναν τρόπο Χριστιανοί. Προδότες και μιάσματα του Χριστιανισμού ήταν και τους περιμένει η χειρότερη τιμωρία.>>

και πως εκανα αυτες τις ακροτητες ατομα που ειχαν τη νφωτηση απο το αγιο πνευμα;
πως εκαναν τις ακροτητες ατομα που εσεις μετα τα ανακηριξατε αγια;

<<Σου απάντησα την εξουσία κάποιων λίγων περιστασιακά γίνονταν τα εγκλήματα.>>
ε οχι και καποιον λιγων ουτε περιστασιακα εκτως και αν ενοεις οτι υπηρχε αναπαυλα οταν ακονιζαν τα μαχαιρια τους οι αγιου πατερες

quote:

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

16/08/2005, 22:59:33
quote:
Είναι οι περισσότεροι πάνω απο το 50%
ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟ??

Φυσικά και μου λέει!
Πόσα εγκλήματα χρειάστηκαν και σε τι κλίμακα για να έχετε τέτοιο ποσοστό...

quote:
Εμ, για να τον καθιερώσουν επίσημη θρησκεία κάτι σημαίνει αυτό, δέν μπορεί να είναι τυχαίο. Σημαίνει οτι τον πίστευαν πρίν ακόμα καθιερωθεί η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου και γιαυτό πιέστηκε η αυτοκρατορία να τον καθιερώσει.

Σου είπα.
Σημαίνει τον αριθμό των εγκλημάτων που έγιναν.
Και να λές οτι πίστευαν πρίν καν καθιερωθεί είναι ιστορικά άτοπο κι αυθαίρετο...

quote:
Τώρα που θέλεις να βάλουν ξανά τον Δία ανώτατο θεό ποιός θα σε ακούσει και ποιός θα τρέξει να τον λατρέψει?

Δεν είμαι Δωδεκαθεϊστής, είμαι άθεος....

quote:
Όσο για τις ακρότητες είπα συμφέροντα όχι μόνο του αυτοκράτορα αλλά και των κεφαλών της εκκλησίας που είχαν γλυκαθεί απο την κοσμική εξουσά όπως συμβαίνει και σήμερα. Αλλά αυτοί δέν θεωρούνταν με κανέναν τρόπο Χριστιανοί. Προδότες και μιάσματα του Χριστιανισμού ήταν και τους περιμένει η χειρότερη τιμωρία.

Ναι αλλά ο καλός γιαχβέ επέτρεψε τα εγκλήματα τους...
Να σου θυμίσω οτι τον Μέγα Κωνσταντίνο, το Μέγα Θεοδόσιο, τους Πάπες του Μεσαίωνα ο ίδιος ο Χριστιανισμός τους ανέδειξε σε μεγάλους κι άγιους, παρά τα εγκλήματα τους....?

17/08/2005, 00:49:51
Φίλε snoopy σε γενικές γραμμές δεν θα διαφωνήσω, αλλά δες και αυτό που λέει ο Dying_Incubus.

quote:
Να σου θυμίσω οτι τον Μέγα Κωνσταντίνο, το Μέγα Θεοδόσιο, τους Πάπες του Μεσαίωνα ο ίδιος ο Χριστιανισμός τους ανέδειξε σε μεγάλους κι άγιους, παρά τα εγκλήματα τους....?

Και αυτή είναι η πραγματικότητα. Και όλοι αυτοί δεν δίωξαν όλες τις ομάδες για πολιτικούς λόγους (σίγουρα υπήρξαν και τέτοιες περιπτώσεις) αλλά για θρησκευτικούς.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

InvaderΜέλος
17/08/2005, 02:23:47
Ostria

quote:
Και αυτή είναι η πραγματικότητα. Και όλοι αυτοί δεν δίωξαν όλες τις ομάδες για πολιτικούς λόγους (σίγουρα υπήρξαν και τέτοιες περιπτώσεις) αλλά για θρησκευτικούς.

Δεν συμφωνώ. Όλοι οι διωγμοί έχουν ως αφετηρία πολιτκούς σκοπούς. Οι πολιτικοί είναι γενικά αδιάφοροι θρησκευτικά, ξέρουν όμως ως μορφωμένοι και έξυπνοι άνθρωποι πως να εκμεταλεύονται τον φανατισμό του πλήθους για να πετυχαίνουν τους δικούς τους σκοπούς. Σιγά τώρα που τον έπιασε τον Φλάβιο Βαλέριο( ναι, αυτόν που τον λένε ''Μέγα Κωσταντίνο'') ο πόνος για τον χριστιανισμό, την στιγμή που ο ίδιος δεν μπήκε καν στον κόπο να βαφτιστεί. Απλά με τους διωγμούς και τον φανατισμό που καλλιέργησε βρήκε έναν πολύ καλό τρόπο να βγάλει απο την μέση τους αντιπάλους του, όπως τον Μαξεντιο και τον Λικίνιο.

''μητρός τε και πατρός τε και των
άλλων προγόνων απάντων τιμιότερον εστι πατρίς και σεμνότερον και αγιότερον ...''

17/08/2005, 08:05:31
Invader, δε νομίζω πως οι εν λόγω αυτοκράτορες είχαν πολιτικούς λόγους για να αρχίσουν τους συγκεκριμένους διωγμούς.
Απλά ήθελαν να εδραιώσουν τον Χριστιανισμό.
Ο Ιουλιανός παράδειγμα που προσπάθησε να αναβιώσει το αρχαιοελληνικό πνεύμα και σεβόταν τον ελληνικό πολιτισμό θεωρήθηκε "Παραβάτης"...
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, επινόημα Ελλήνων καταργήθηκαν επίσης.
Σχολές που δίδασκαν τους αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους έκλεισαν.
Αυτά γιατί να θεωρηθούν πολιτικές σκοπιμότητες κι όχι θρησκευτικές?
Με το να "θάψουν" τον Ελληνικό πολιτισμό μπόρεσαν να αναβιώσουν τον Χριστιανικό.