ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο 3 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο 3 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Εαρινός60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
snoopyΜέλος
17/08/2005, 09:38:34
quote:
Dying_Incubus:
Φυσικά και μου λέει!
Πόσα εγκλήματα χρειάστηκαν και σε τι κλίμακα για να έχετε τέτοιο ποσοστό...

quote:
Dying_Incubus:
Σου είπα.
Σημαίνει τον αριθμό των εγκλημάτων που έγιναν.
Και να λές οτι πίστευαν πρίν καν καθιερωθεί είναι ιστορικά άτοπο κι αυθαίρετο...

Καλά μου τα λές, έμεινα άνυδος απο τα επιχειρήματα του
Κανένας δέν πίστευε στον Χριστιανισμό πρίν καθιερωθεί ΚΑΝΕΝΑΣ!!
Βρέθηκαν μόνο 5-6 καλόγεροι, που δέν μπορούσαν ούτε όπλο να πιάσουν στα χέρια τους για να σφάξουν τόσα εκατομμύρια κόσμο με φρικτά βασανιστήρια. Και όσοι γλύτωσαν απο του χάρου τα δόντια τρομοκρατήθηκαν τόσο πολύ που ακόμα και σήμερα χιλιετίες μετά δέν τολμάνε να σηκώσουν κεφάλι απο τον Χριστιανισμό.
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΑΥΤΑ?? ΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ, ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ.

quote:
Δεν είμαι Δωδεκαθεϊστής, είμαι άθεος....

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΘΕΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΟΥ.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ!!

quote:
Ναι αλλά ο καλός γιαχβέ επέτρεψε τα εγκλήματα τους...
Να σου θυμίσω οτι τον Μέγα Κωνσταντίνο, το Μέγα Θεοδόσιο, τους Πάπες του Μεσαίωνα ο ίδιος ο Χριστιανισμός τους ανέδειξε σε μεγάλους κι άγιους, παρά τα εγκλήματα τους....?

Ο ΜΕΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.
17/08/2005, 10:01:44
quote:
Καλά μου τα λές, έμεινα άνυδος απο τα επιχειρήματα του
Κανένας δέν πίστευε στον Χριστιανισμό πρίν καθιερωθεί ΚΑΝΕΝΑΣ!!

Έχω παραθέσει στοιχεία.
Κι εγώ έμεινα άναυδος από τα δικά σου...
Όσο για τη δεύετερη πρόταση σου, είδες που συμφωνούμε σιγά σιγά?

quote:
Βρέθηκαν μόνο 5-6 καλόγεροι, που δέν μπορούσαν ούτε όπλο να πιάσουν στα χέρια τους για να σφάξουν τόσα εκατομμύρια κόσμο με φρικτά βασανιστήρια.

Δε μίλησα για 5-6 καλόγερους, μίλησα για άτομα με εξουσία.

quote:
Και όσοι γλύτωσαν απο του χάρου τα δόντια τρομοκρατήθηκαν τόσο πολύ που ακόμα και σήμερα χιλιετίες μετά δέν τολμάνε να σηκώσουν κεφάλι απο τον Χριστιανισμό.

Ακριβώς!

quote:
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΘΕΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΟΥ.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ!!

Δε είπα οτι πηγαίνω, ούτε οτι κάνω το σταυρό μου...
Αλλά τη γνώμη μου θα την λέω και θα την υποστηρίζω.

quote:
Ο ΜΕΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.

Δε νομίζω!
Αλλά κι έτσι να ήταν εγκλήματα έκανε.
Για κρίνε μου όμως και το Μέγα Θεοδόσιο που δεν ανέφερες τίποτα...
Για να ξέρεις, όταν εμφανίστηκε ο Χριστιανισμός, κάθε λαός είχε ήδη μία άλλη θρησκεία.
Στην Ευρώπη δε γνώριζαν για κανένα Γιαχβέ πριν την επιβολή του.
Αλλά και για να ακούσω τα δικά σου επιχειρήματα, στην Αμερική που οι αυτόχθονες είχαν δικές τους θεότητες πως εφαρμόστηκε ο Χριστιανισμός...?

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

snoopyΜέλος
17/08/2005, 10:22:08
quote:
Δε μίλησα για 5-6 καλόγερους, μίλησα για άτομα με εξουσία.

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΑΖΑ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΝΕΝΑΣ.
ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΠΕΣ.

quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Και όσοι γλύτωσαν απο του χάρου τα δόντια τρομοκρατήθηκαν τόσο πολύ που ακόμα και σήμερα χιλιετίες μετά δέν τολμάνε να σηκώσουν κεφάλι απο τον Χριστιανισμό.

--------------------------------------------------------------------------------

Ακριβώς!

ΣΗΚΩΣΕΣ ΟΜΩΣ ΚΕΦΑΛΙ ΕΣΥ, ΕΠΑΘΕΣ ΤΙΠΟΤΑ??

quote:
Για κρίνε μου όμως και το Μέγα Θεοδόσιο που δεν ανέφερες τίποτα...
Για να ξέρεις, όταν εμφανίστηκε ο Χριστιανισμός, κάθε λαός είχε ήδη μία άλλη θρησκεία.
Στην Ευρώπη δε γνώριζαν για κανένα Γιαχβέ πριν την επιβολή του.
Αλλά και για να ακούσω τα δικά σου επιχειρήματα, στην Αμερική που οι αυτόχθονες είχαν δικές τους θεότητες πως εφαρμόστηκε ο Χριστιανισμός...?

ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΙΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΚΤΡΑΠΗΚΕ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΚΟΣΜΟΥ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΝΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΕΣ.
ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ... ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΩ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.
Brie BoyΜέλος
17/08/2005, 10:27:27
quote:
Dying_Incubus: Invader, δε νομίζω πως οι εν λόγω αυτοκράτορες είχαν πολιτικούς λόγους για να αρχίσουν τους συγκεκριμένους διωγμούς.
Απλά ήθελαν να εδραιώσουν τον Χριστιανισμό.

Το θέμα είναι ότι η εδραίωση του Χριστιανισμού υπαγορεύονταν από πολιτικά συμφέροντα. Βέβαια πάντα θα υπάρχουν και απλόι πιστοί, αγνοί ιδεολογοί, αλλά δεν ξέρω αν μπορούμε να λογαριάζουμε τους αυτοκράτορες ως τέτοιους. Μη νομίζεις φίλε μου Dying Incubus, είναι μεγάλη πρόκληση αυτό το "ελέω -ενός και μόνου- Θεού".

17/08/2005, 10:30:10
quote:
Όλοι οι διωγμοί έχουν ως αφετηρία πολιτκούς σκοπούς. Οι πολιτικοί είναι γενικά αδιάφοροι θρησκευτικά, ξέρουν όμως ως μορφωμένοι και έξυπνοι άνθρωποι πως να εκμεταλεύονται τον φανατισμό του πλήθους για να πετυχαίνουν τους δικούς τους σκοπούς.

Δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις. Ειδικά σε αυτές που η πολιτική και η θρησκεία πάνε χέρι-χέρι.
Αν δεχτούμε ότι ΚΑΝΕΝΑΣ διωγμός δεν έγινε για θρησκευτικούς λόγους, τότε θα πρέπει να δεχτούμε ότι και οι διωγμοί των Εβραίων και των Χριστιανών, έγιναν για πολιτικούς λόγους και μόνο.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

17/08/2005, 10:37:21
quote:
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΑΖΑ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΝΕΝΑΣ.
ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΠΕΣ.

Και πάμε πάλι από την αρχή!
Σου λέω πως μία μερίδα ανθρώπων, με θρησκευτική εξουσία κι όντας σε κάποια υψηλά θρησκευτικά κλιμάκια την επέβαλν.
Που είδες το άτοπο?

quote:
ΣΗΚΩΣΕΣ ΟΜΩΣ ΚΕΦΑΛΙ ΕΣΥ, ΕΠΑΘΕΣ ΤΙΠΟΤΑ??

Δεν είμαι ο μόνος που έχει σηκώσει κεφάλι και δε μιλάω για τώρα.
Μιλάω για τότε...

quote:
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΩ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.

Ναι, βολεύει αυτή η απάντηση...
Μάλλον δεν καταλαβαίνεις όσα σου λέω.
Ρωτάω για τον Χριστιανισμό στο σύνολο του, ανεξαιρέτως δογμάτων.
Η ύπαρξη τόσων διασπάσεων, αιρέσεων και δογμάτων για μένα δείχνει οτι ούτε οι ίδιοι δεν ήξεραν τι γινόταν κι οτι επιζητούν να επιβληθούν στις μάζες.

Brie BoyΜέλος
17/08/2005, 10:46:13
Κοίταξε Όστρια, δεν είναι και λίγοι εκείνοι που μιλούν για πολιτικούς λόγους πίσω από τις διώξεις των Εβραίων, και για επιλεκτική εκκαθάριση κάποιων συγκεκριμένων φυλών. Δεν τα ασπάζομαι βέβαια όλα αυτά, και γενικότερα δεν τα γουστάρω τα συνομοσιωλογικά, αλλά ποιος μπορεί να ξέρει τα αληθινά αίτια? Άλλωστε δεν ήταν μόνο η θρησκεία αλλά και κάποια υποτιθέμενη φυλετική ανωτερότητα που οδήγησε τον Χίτλερ σε αυτά τα εγκλήματα (νομίζω άλλωστε ότι κάποιες φυλές τσιγγάνων που εξολόθρευσε ήταν Χριστιανοί).
snoopyΜέλος
17/08/2005, 12:28:46
quote:
Σου λέω πως μία μερίδα ανθρώπων, με θρησκευτική εξουσία κι όντας σε κάποια υψηλά θρησκευτικά κλιμάκια την επέβαλν.
Που είδες το άτοπο?

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΜΩ, ΑΥΤΗ Η ΜΕΡΙΔΑ ΕΙΧΕ ΤΟΣΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΦΑΞΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ? ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ SUPERMAN?
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΘΕΟΙ

quote:
Ναι, βολεύει αυτή η απάντηση...

Μόνο που για την Καθολική εκκλησία επανειλλημένα σου έχω ζητήσει να μήν μου ζητάς εξηγήσεις για τα εγκλήματα της.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!!
17/08/2005, 13:16:52
Κι εγώ για μία ακόμα φορά σου είπα πως δε ρωτούσα για τον Καθολικισμό ή την Ορθοδοξία κτλ αλλά για τον Χριστιανισμό γενικότερα.

quote:
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΜΩ, ΑΥΤΗ Η ΜΕΡΙΔΑ ΕΙΧΕ ΤΟΣΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΦΑΞΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ? ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ SUPERMAN?
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΘΕΟΙ

Κι όμως είχε απ' ό,τι φαίνεται...

17/08/2005, 13:33:55
quote:

Κοίταξε Όστρια, δεν είναι και λίγοι εκείνοι που μιλούν για πολιτικούς λόγους πίσω από τις διώξεις των Εβραίων, και για επιλεκτική εκκαθάριση κάποιων συγκεκριμένων φυλών.

Μα δεν διαφωνώ στους πολιτικούς λόγους. Ηδη είπα στο θέμα για τους διωγμούς για ποιούς λόγους μάλλον έγιναν οι πρώτες τουλάχιστον διώξεις των Χριστιανών στην Ρωμαική Αυτοκρατορία (πολιτικούς και κοινωνικούς).
Δεν νομίζω όμως όλοι οι διωγμοί να έγιναν για πολιτικούς λόγους. Κατά διαστήματα στην Ιστορία υπήρξε μεγάλος θρησκευτικός φανατισμός.
Για τους Εβραίους οι λόγοι πρέπει να ήταν κυρίως κοινωνικοί (δεν ξεκίνησε ο Χίτλερ τις διώξεις των Εβραίων) αλλά σίγουρα με αφορμή τις θρησκευτικές τους δοξασίες.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

arisseiriosΜέλος
17/08/2005, 13:41:17
quote:

Κι εγώ για μία ακόμα φορά σου είπα πως δε ρωτούσα για τον Καθολικισμό ή την Ορθοδοξία κτλ αλλά για τον Χριστιανισμό γενικότερα.

Ορθοδοξία = Ορθή Δόξα = Ορθό Δόγμα. Το Δόγμα αντίκειται στην ελεύθερη σκέψη και συνεπώς στον Έλληνα Λόγο. Καμμία διαφορά δεν έχει η Ορθοδοξία με τον ρωμαιοκαθολικισμό ως προς τον τρόπο που αντιμετώπισε τους μη χριστιανούς. Μισαλλοδοξία, εγκλήματα, αίμα, Μεσαίωνας. Δεν θα μπορούσε να χει διαφορά αφού οι εντολλές της εξόντωσης αλλοφύλων κι αλλοθρήσκων προέρχονται από τον ίδιο 'Θεό', τον Γιαχβέ
20/08/2005, 00:33:39
quote:
arisseirios
Ορθοδοξία = Ορθή Δόξα = Ορθό Δόγμα. Το Δόγμα αντίκειται στην ελεύθερη σκέψη και συνεπώς στον Έλληνα Λόγο. Καμμία διαφορά δεν έχει η Ορθοδοξία με τον ρωμαιοκαθολικισμό ως προς τον τρόπο που αντιμετώπισε τους μη χριστιανούς. Μισαλλοδοξία, εγκλήματα, αίμα, Μεσαίωνας. Δεν θα μπορούσε να χει διαφορά αφού οι εντολλές της εξόντωσης αλλοφύλων κι αλλοθρήσκων προέρχονται από τον ίδιο 'Θεό', τον Γιαχβέ

Με το λόγο σου αυτό, δείχνεις πλέον καθαρά τις προθέσεις σου και το λόγο ύπαρξής και διατύπωσης του λόγου σου σε αυτό εδώ το φόρουμ.
Όποιος έχει νου, ας σκεφτεί και ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Ελπίζω μόνο, όσοι τυχόν πείθονται από τα λόγια σου, να μπουν στον κόπο έστω να ανοίξουν ένα οποιοδήποτε λεξικό της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ και να δουν επιτέλους τη σημασία του ΔΟΓΜΑΤΟΣ και να πάψουν να χαύτουν τα όσα περίτεχνα κάποιοι τους προσφέρουν έτοιμα προς κατάπωση, αμάσητί!!!

****Αλήθεια, που σπούδασες θεολογία;;

Φιλικά όπως πάντα

****Επί της ευκαιρίας που μου δίνεται.
Θα ήθελα να ρωτήσω όσους κατηγορούν τους Χριστιανούς του εδώ φόρουμ περί ανάρμοστης συμπεριφοράς και τους εξομοιώνουν με τους πολέμιους και διαστρεβλωτές του Χριστιανισμού. Εσείς, σε τέτοιες προκλήσεις αυθέρετες και ανιστόρητες, τι θα κάνατε;; Αν κάποιοι επιτίθεντο στα πιστεύω σας χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα περί του του εστί το πιστεύω σας, πώς θα αντιδρούσατε;; Δεν θα αντιδρούσατε για να μην σας κρίνουν κάποιοι ότι είστε ίδιοι με αυτούς που σπιλώνουν;; Θα τους αφήνατε να λασπολογούν και να χλευάζουν;; Μια αντίδραση εκ μέρους σας θα ήταν δικαιολογημένη (βέβαια πάντα στα πλαίσια της μη άμεσης προσβολής των ατόμων);;;
Θα ήθελα μια απάντηση τουλάχιστον από κάποιον που εξισώνει τις δύο πλευρές.

Edited by - Ψηλός on 20/08/2005 00:40:57

20/08/2005, 01:10:05
Ψηλός:
«Με το λόγο σου αυτό, δείχνεις πλέον καθαρά τις προθέσεις σου και το λόγο ύπαρξής και διατύπωσης του λόγου σου σε αυτό εδώ το φόρουμ.»

Οι «προθέσεις» του φίλτατε, ξεκάθαρες. ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΣΑΣ!

Απλό δεν είναι?

Αλήθεια, οι…δικές σου οι προθέσεις, ΠΟΙΕΣ είναι? Μήπως, λέω μήπως, η ανάδειξη του…ευεργετικού ρόλου της μόνης ορθής θρησκείας σας? Μήπως, λέω μήπως, η ανάδειξη της «εξ αποκαλύψεως» αλήθειας που……..κάποιοι κακόβουλοι θέλουνε να σπιλώσουνε??

Λέω, μήπως……

Ψηλός:
«…να ανοίξουν ένα οποιοδήποτε λεξικό της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ και να δουν επιτέλους τη σημασία του ΔΟΓΜΑΤΟΣ και να πάψουν να χαύτουν τα όσα περίτεχνα κάποιοι τους προσφέρουν έτοιμα προς κατάπωση, αμάσητί!!!»

Οι μόνοι που δέχονται έτοιμα γεύματα προς κατάπωση, αμασητί ή μη, ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΦΙΛΤΑΤΕ. Και ξέρεις κάτι? Είναι συνάμα ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΣΑΣ, καθώς αυτή η ιδιότητα είναι που αναδεικνύει και….τον καλό πιστό!

Αλήθεια ρε Ψηλέ, ΠΟΙΟΝ προσπαθείς να ξεγελάσεις?

Επίσης, ο ισχυρισμός σου περί της ερμηνείας του δόγματος ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, και εάν πράγματι ανοίξεις ένα λεξικό, τότε θα βρεις και την ερμηνεία που ανταποκρίνεται στην τωρινή πραγματικότητα, ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΡΟ ΑΜΝΗΜΟΝΕΥΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ!

Ψηλός:
«Αν κάποιοι επιτίθεντο στα πιστεύω σας χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα περί του του εστί το πιστεύω σας, πώς θα αντιδρούσατε;;»

Αυτό είναι δύσκολο να το χωνέψετε, αλλά κάποτε θα πρέπει να το πάρετε χαμπάρι επιτέλους: ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΙΣΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. Οι περισσότεροι επικριτές υπήρξαν αναζητητές της αλήθειας, της αλήθειας που πίστευαν ότι θα έβρισκαν στις λίγες αράδες των κειμένων που θέλετε να αποκαλείται «Θεϊκό Λόγο».

Το εάν έχεις ιδέα ή όχι, εσύ προσωπικά, αυτό είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να είσαι εξόχως σεμνός φίλτατε. Από «γνώστες» γέμισε η χριστιανοσύνη, από χριστιανικές αιρέσεις γέμισε ο κόσμος επίσης.

Το αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι……..

20/08/2005, 02:06:52
Σβάμπε,
αλήθεια, άκρυψα ποτέ το πιστεύω μου;;
Ίσως κάποιες φορές να μην στάθηκα ικανός να το υπερασπιστώ λόγω αδυναμιών μου. Ποτέ όμως δεν έδειξα κάτι άλλο για να εξυπηρετήσω κάποιους σκοπούς μου.

Σοβαρά μιλάς, από το πρώτο μήνυμά μου δεν φάνηκε το τι πιστεύω;;
Οπότε γιατί με ρωτάς για τις προθέσεις μου;;

Όπως και να έχει, δεν είναι αυτές του να ισοπεδώνω και να εξισώνω.

Με τα όσα είπα στο πιο πάνω μήνυμά μου, δεν "κάλεσα" κανέναν για να έρθει από το "μαντρί μας".

Αντιθέτως, προτρέπω τον κόσμο, όσοι φυσικά μας διαβάζουν ή και συμμετέχουν εδώ μέσα, να μην αρκούνται στο έτοιμο φαγητό.
Δεν είπα φάτε το δικό μας και εξετάστε αυτό που σας δίνουν οι άλλοι!!

Αλλά, όπως πάντα, προτρέχεις και ο ζήλος σου σε κάνει να φτάνεις σε συμπεράσμτα άνευ ουσίας επί των λόγων μου.

quote:
Επίσης, ο ισχυρισμός σου περί της ερμηνείας του δόγματος ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, και εάν πράγματι ανοίξεις ένα λεξικό, τότε θα βρεις και την ερμηνεία που ανταποκρίνεται στην τωρινή πραγματικότητα, ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΡΟ ΑΜΝΗΜΟΝΕΥΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ!

Αλήθεια ποια είναι η ερμηνεία που ανταποκρίνεται στην τωρινή πραγματικότητα;; Από πότε οι ερμηνείες προσαρμόζονται και με τις διάφορες πραγματικότητες;; Νόμιζα πως είναι διαχρονικές οι έννοιες και ερμηνείες.

Και μια που, απ' ότι φαίνεται έχεις βραχεία μνήμη, μήπως δεν είσαι εσύ ένας από αυτούς που επιμένει, σε κάποια άλλη συζήτηση, ότι η ερμηνεία της λέξης "αδελφός" δήλωνε στο παρελθόν αυτό που δηλώνει και σήμερα, δηλαδή τη συγγένεια όπως αυτή ενοείται σήμερα;;
Αρνείσαι οποιοδήποτε στοιχείο σου παρατίθεται περί και άλλων ερμηνειών της λέξης αυτής (όχι ότι είχε διαφορετική ερμηνεία τότε και διαφορετική σήμερα, αλλά ότι μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για να δηλώσει τη συγγένεια μεταξύ εξαδέρφων), προκειμένου να στηρίξεις την προπαγάνδα σου.

Πώς εδώ τώρα λοιπόν μας μιλάς για διάφορες ερμηνείες όρων, ανάλογα με το πότε;

quote:
Το εάν έχεις ιδέα ή όχι, εσύ προσωπικά, αυτό είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να είσαι εξόχως σεμνός φίλτατε. Από «γνώστες» γέμισε η χριστιανοσύνη, από χριστιανικές αιρέσεις γέμισε ο κόσμος επίσης.

Έχεις δίκιο, έχουμε επικεντρώσει το ενδιαφέρον μας όλοι στο γνωστικό στοιχείο του Χριστιανισμού και χάνουμε το ζουμί. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ικανό να αναπτύξει θέματα "υψηλού" θεολογικού περιεχομένου, αλλά μήπως μόνο ένας τέτοιος άνθρωπος θεωρείται σήμερα πραγματικός Χριστιανός;; Αυτό θέλει ο Χριστός από έναν Χριστιανό σήμερα;;
Άλλωστε το είπες και μόνος σου, από δαύτους έχει γεμίσει ο κόσμος σήμερα.

Φιλικά όπως πάντα

Edited by - Ψηλός on 20/08/2005 02:10:17

λυκοφρονΝέο Μέλος
20/08/2005, 02:50:27
ΦΙΛΕ SNOOPY ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΑ ΕΜΑΘΑΝ ΚΑΛΑ.ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΥΠΑΤΙΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ?ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ "ΑΓΙΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΤ ΕΝΤΟΛΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ...................

λυκοφρον

20/08/2005, 03:12:53
Για την ακρίβεια, την κομμάτιασαν και την έκαψαν μετά.
Είδες τι έκαναν οι άνθρωποι του Θεού....?

λυκοφρονΝέο Μέλος
20/08/2005, 03:26:18
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΓΑΛΑΝΕ ΜΙΑ ΨΕΥΤΟΑΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Η ΟΠΟΙΑ ΤΥΧΑΙΑ ΕΜΟΙΑΖΕ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.ΤΥΧΑΙΟ?ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΥΧΑΙΕΣ?ΚΑΘΑΡΟ ΚΛΕΨΙΜΟ.ΠΑΛΙ..............

λυκοφρον

nikostheaterΜέλος
20/08/2005, 03:59:13
τελικα εχει γινει πολυ ανουσιο και κουραστικο αυτο το φορουμ
"τα εγκληματα του χριστιανισμου,και οι παπαδες,και ο γιαχβε,και οι ιοθδαιοχριστιανοι,και η υπατια,και οι διωγμοι,και οι ελληνες και οι εβραιοι.."
μα καλα,δεν τα βαρεθηκατε ολα αυτα πια?
κουβεντα για θεολογια δεν θα γινει ποτε εδω μεσα;αμα θελετε να μιλησετε για ιστορια ανοιξτε θεματικη ενοτητα.
παρτυ θα κανω αν καποια στιγμη δω εδω μεσα ενα εστω θεολογικο θεμα.
νισαφι πια,εχετε καταντησει γραφικοι και πολυ κουραστικοι.σε καθε θεμα ολο στα ιδια και τα ιδια γυρναει η κουβεντα,ακρη δεν βγαινει και αναλωνονται ολοι σε τσακωμους.
Τι να πω...επισημαινω τα ιδια και τα ιδια εδω και ποσο καιρο αλλα φαινεται στου κουφου την πορτα...και να πω οτι απευθυνομαι σε ηλιθιους να το καταλαβω....αλλα μαλλον καλυτερα να συμμετειχαν ηλιθιοι εδω,τουλαχιστον δεν θα κατεστρεφαν τα θεματα επιτηδες..
LarypΜέλος
20/08/2005, 13:30:33
Στου κωφού την πόρτα πάρε την πόρτα και φύγε...

Φωνές, αλαλαγμοί, χαρές
ενθουσιασμοί, ζητωκραυγές!
Και ποιος τολμάει να τους πει
πως νίκησαν οι δύσμοιροι
τρέχοντας στον ανεμπόδιστο δρόμο της κατηφόρας...
Χρ. Κατσιγιάννης

20/08/2005, 14:42:19
nikostheater, νομίζω οτι κι εσύ συμμετείχες σε αυτές τις κουνέντες...