- ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ συζητήσεις για κοντινό ή μελλοντικό πόλεμο - Νο. 8 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Η αλήθεια αρκετές φορές είναι ανάμεσα στις θέσεις όλων μας.
Γι' αυτό δεν είμαστε εδώ?
Για να παίρνουμε ο ένας από τον άλλον τα θετικά, θεωρώντας ότι έχουμε εν δυνάμει κοινό συμφέρον όντας όλοι Έλληνες πολίτες?
Δοκίμασε να σχολιάζεις αυτά που λένε οι άλλοι.Μπορεί να κάνεις λάθη στην πορεία,αλλά απ' αυτά κάνουμε όλοι, λίγο ή πολύ.
Στην τελική ευθεία θα βγεις και καλύτερος και κερδισμένος.Πόνταρε σε αυτό που σου λέω,και αν χάσεις,χρέωσέ με.
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
quote:
AitherovamonΕξακολουθώ να μην καταλαβαίνω, απο ποιο σημείο της Σύμβασης απορρέει οτι σε 20 χρόνια θα παύσει η ελεύθερη διέλευση των στενών που υπαινίσσεσαι !?
Το αντίθετο λέω καλέ!
Άσε γιατί καταλαβαίνω (μάλλον) εγώ που βρίσκεται η παρεξήγηση.
Επειδή όντως κατέχεις το θέμα πες μου σε παρακαλώ όσον αφορά τη διέλευση των πλοίων και μόνον (εμπορικών/πολεμικών/πολεμικών μεγάλου εκτοπίσματος) τι ίσχυε κατά τη Σύμβαση του Montreux και τι έπρεπε να ισχύει (πάλι για το ίδιο θέμα) με τη λήξη της.
Σ'ευχαριστώ.
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
macedonΓεια σου ρε στρατηγικέ ξερόλα. Όλα τα έμαθες πια εκεί στα "επίσημα sites" που περιφέρεσαι...
Στα "επίσημα sites" βρίσκω μόνο ράμματα για τη γούνα σου τα οποία τα ενισχύω ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ και εσύ macedon τρέχεις να κρυφτείς...
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=11423
quote:
Ο κόσμος κρέμεται από τα χείλη σου να μάθει τις συνταρακτικές λεπτομέρειες (οι οποίες μπορεί να μην έχουν - πάλι - σχέση με την πραγματικότητα, μια και η συνθήκη του Montreaux ισχύει μέχρι σήμερα, αλλά θα είναι σίγουρα διασκεδαστικές).
Χμμμ...
Aitherovamon είδες τι γράφει ο ομιλητής σε συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής?
@Αitherovamon
Tελικά έληξε ή όχι?
@macedon
Έπρεπε να είχε λήξει και δεν έληξε ή η ίδια η Σύμβαση Montreux δεν είχε/έχει κάποια συγκεκριμένη καταληκτική ημερομηνία?
quote:
Αναμένουμε τη διαφώτισή σου...![]()
Όχι, μην αδικείς τον εαυτό σου!
Προσπάθησε και εσύ με τις δυνάμεις σου για να βρούμε όλοι μαζί τι συμβαίνει.
Μάλλον θα έχει πολύ ενδιαφέρον...
Ερευνάτε τας Γραφάς
![]()
![]()

macedon
quote:
πες μου σε παρακαλώ όσον αφορά τη διέλευση των πλοίων και μόνον (εμπορικών/πολεμικών/πολεμικών μεγάλου εκτοπίσματος) τι ίσχυε κατά τη Σύμβαση του Montreux και τι έπρεπε να ισχύει (πάλι για το ίδιο θέμα) με τη λήξη της.
Βρε Πανο πως θα βγάλουμε ετσι άκρη ?
με εχεις βαλει στη γωνια και μου κάνεις ερωτήσεις !
Περνάω τίποτα ετεροχρονισμένα τεστ και δεν το εχω πάρει χαμπαρι ?
Τοσα σου εχω πει , μπορεί να διαφωνείς με αυτα (αποδεκτό)
αλλα πες την γνώση σου επιτέλους και που το πας ...
Δε μπορει να λες οτι λεμε το ιδιο πραγμα (!?)
και στο καπάκι "τι θα γινόταν αν .... εχει καρούλια η σύμβαση"
Δε μπορώ να λεω τα ιδια και τα ιδια ,
ούτε να αρχίσω να ψάχνω για παραγράφους των συμβάσεων
για ενα θεμα, που συμφωνα με τα λιγα που ξερω, ΔΕΝ υπαρχει
Αν εσυ εχεις άλλη πληροφόρηση , καλοδεχούμενη , να την ψάξουμε
αλλα δε μου δίνεις δεδομένα, μονο γρίφους !
Μπορεί κατι να εχεις διαβάσει , που ισως , απλα γέμιζε το χώρο κάποιου site/blog ,
γιατι μπορεί να ηταν αποσπασματική ερμηνεία κάποιας παραγράφου
η οποια μπορεί να εχει ΗΔΗ τροποποιηθεί ,
εχε υπόψιν σου οτι και οι τρεις συμβάσεις που μνημονεύουμε έχουν υποστεί μικροαλλαγές στο πέρασμα του χρόνου,
με βασικότερη αυτή του '94 οταν εφαρμόστηκε η UNCLOS του ΟΗΕ
(άσχετα αν την εχει αποδεχτεί η τουρκιά ή όχι)

Δεν επιθυμώ να φανώ δεικτικός ή επικριτικός απέναντι σε κανέναν. Άλλωστε είμαι νέο μέλος της παρέας και αυτό δεν θα ήταν αν μη τι άλλο δεοντολογικό.
Έχω απλώς την αίσθηση πως παρακολουθώ μια σειρά από σχεδόν προσωπικές αντιπαραθέσεις στις τελευταίες σελίδες του θέματος. Θα έλεγα μάλιστα οτι υπό τον συγκεκριμένο τίτλο υπάρχει περιθώριο να ειπωθούν πολύ ευρύτερες ιδέες και να διατυπωθούν πιο καίριες απορίες.
Θα παρατηρήσω πάντως οτι εν γένει, οι συνθήκες συνήθως αποτελούν στιγμιαίες αποτυπώσεις συμφερόντων και δυναμικών. Το αν περιγράφουν το ένα ή το άλλο με περισσότερη ή λιγότερη σαφήνεια, δεν έχει καμία ουσιαστική σημασία.
Πιστεύω πως πάντα πρέπει να ανατρέχουμε στις δυναμικές.
Τα σέβη μου.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Σαν νέο μέλος που είσαι,τι θα έλεγες να πάρεις το "βάπτισμα του πυρός"?
Προσπάθησε να κάνεις μια ολοκληρωμένη συζήτηση και κατανοητή συνάμα,με το μέλος Πάνος Τ,έτσι να μας ξελασκάρεις λίγο κι εμάς!!!![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Η προσοχή μου κατ αρχήν εστιάζεται στην επιμέλεια να μην μιλώ επί προσωπικού. Εκ πεποιθήσεως.
Αν περνούσε απ το δικό μου ορισμό, το θέμα θα έπαιρνε την εξής τροπή:
Θυμούμαι απ την ιστορία δυο κοινότοπες ανατροπές συνθηκών.
1. Αυτή της Αθηναικής συμμαχίας κατά την οποία οι επικυρίαρχοι Αθηναίοι, αν μη τι άλλο, δεν υπήρξαν αρκούντως ευγενικοί κατά τα συμφωνηθέντα με τους συμμάχους τους στο Αιγαίο.
2. Το γνωστό προσφάτως σύμφωνο Ρίμπεντροπ - Μολότοφ, κατά το οποίο προφανώς, η επιχείρηση Μπαρμπαρόσα ουδέποτε συνέβη.
Οι σύμμαχοί μας Γερμανοί έχουν μια παροιμία που λέει σε μετάφραση :
Ο τόνος κάνει τη μουσική.
Δεν εννοούν την τονικότητα, αλλά τη δυναμική. Τη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των μερών μιας συνέχειας πραγμάτων.
Κι αφού όλοι παραθέτουν κάποιο σύνδεσμο για να ενισχύσουν τα επιχειρήματά τους, θα κάνω κι εγώ το ίδιο. Ακούστε το παρακάτω, αν έχετε το χρόνο και τη διάθεση. Θα αντιληφθείτε ελπίζω, την αξία της δυναμικής των πραγμάτων:
http://www.youtube.com/watch?v=LMtRof9qJG8
Edited by - DSM on 29/06/2012 02:47:48
quote:
Το γνωστό προσφάτως σύμφωνο Ρίμπεντροπ - Μολότοφ, κατά το οποίο προφανώς, η επιχείρηση Μπαρμπαρόσα ουδέποτε συνέβη.
1. Τι εννοείς "γνωστό προσφάτως";
2. Γιατί, σύμφωνα μ' αυτό η επιχείρηση Μπαρμπαρόσα ουδέποτε συνέβη;
Ρωτάω γιατί το σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπεντροπ (σύμφωνο μη επίθεσης μεταξύ Χίτλερ-Στάλιν) δεν έγινε γνωστό πρόσφατα. Είναι γνωστό από το 39 που υπογράφτηκε και που δόθηκαν στη Γερμανία δώρο 3 βαλτικές χώρες.
Επίσης, η επιχείρηση Μπαρμπαρόσα έγινε πολύ μετά την υπογραφή του συμφώνου, όταν την παραβίασε ο Χίτλερ.

macedon
Το σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότοφ είναι σαφώς πρόσφατο σε σχέση με τη συνθήκη της Αθηναικής συμμαχίας.
Όταν γράφω προσπαθώ να είμαι σαφής και ακριβής. Και από καιρού εις καιρόν ειρωνικός. Με τις καταστάσεις. Ποτέ με τους ανθρώπους.
Μην μένεις όμως στις λεπτομέρειες (στις οποίες υποψιάζομαι πως δύσκολα θα με βρει κανείς εκτός θέσης, ή άλλως πως, off side). Υποψιάζομαι πως κάπως έτσι χάνεται το νόημα. Ειδικά αν δεν αναγνώσκουμε επιμελώς τα γραφόμενα.
Όχι πως κάτι τέτοιο σου συνέβη. Απλώς το αναφέρω υπό το πρίσμα της νεότητάς μου στο forum.
Edited by - DSM on 29/06/2012 03:44:41