ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΦΙΜΩΣΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ-ΚΟΙΛΙΟ-ΔΟΥΛΟΙ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΦΙΜΩΣΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ-ΚΟΙΛΙΟ-ΔΟΥΛΟΙ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

pyramid30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
06/08/2008, 18:54:49
Αγαπητέ φίλε Γιάπετ,η διαμάχη που υπάρχει
χωρίς γνήσιο πνεύμα συζήτησης, αλλά πόλωσης,
έχει γραφτεί τόσες φορές ως αυτή των χριστιανών
και των χριστιανομάχων, που από αυτό φαίνεται
η αντιπαλότητα κι όχι η άμιλλα...
Η αλήθεια είναι πως όταν απευθύνεσαι σε πλήθος, καλά είναι
να σέβεσαι από όπου κι αν προέρχονται και να μην κάνεις
διακρίσεις σε Έλληνες και όχι...
Φίλε υπάρχει γνήσιο πνεύμα αναζήτησης της αλήθειας;
07/08/2008, 00:09:54
τρεχα....

quote:
Αγαπητέ φίλε Γιάπετ,η διαμάχη που υπάρχει
χωρίς γνήσιο πνεύμα συζήτησης, αλλά πόλωσης,
έχει γραφτεί τόσες φορές ως αυτή των χριστιανών
και των χριστιανομάχων, που από αυτό φαίνεται
η αντιπαλότητα κι όχι η άμιλλα...
Η αλήθεια είναι πως όταν απευθύνεσαι σε πλήθος, καλά είναι
να σέβεσαι από όπου κι αν προέρχονται και να μην κάνεις
διακρίσεις σε Έλληνες και όχι...
Φίλε υπάρχει γνήσιο πνεύμα αναζήτησης της αλήθειας;

Η ερώτησή μου η οποία γεννήθηκε απ' τη δική σου τοποθέτηση, όπως την παραθέτω στο προηγούμενο μήνυμά μου, ήταν σαφής και σωστά διατυπωμένη.
Εσύ τι δεν κατάλαβες και κατέφυγες στο παραπάνω λογίδριο;;;

Υ.Γ. Την επαναλαμβάνω, μήπως χρειάζεσαι αυτήν την επανάληψη για να την κατανοήσεις...

Έγραψες:
Δηλαδή,
κάποιος που αυτοαποκαλειται χριστιανομάχος...

και ρώτησα
Μπορείς να υποδείξεις ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ του φορουμ, που έχει ΑΥΤΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΕΙ χριστιανομάχος;

Είναι ευκολότερο για σένα, τώρα;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

07/08/2008, 09:36:15
Αγαπητέ Γιάπετ, επαναλαμβάνω αν μπορείς να
καταλάβεις, ότι σε διάφορα μηνύματα,αναφέρονται
οι δυο χαρακτηρισμοί... Όχι ρώτα άπό μένα...
07/08/2008, 15:25:15
τρεχα...., αν και δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να... αποκρυπτογραφήσω την απάντησή σου και επειδή δεν διακρίνω μια σαφή απάντηση στο απλό ερώτημα, να θεωρήσω ότι δεν υπάρχει κανένα μέλος να υποδείξεις, που να έχει αυτοαποκληθεί "χριστιανιμάχος" ή εννοείς κάτι άλλο;;;

Ότι αναφέρονται οι χαρακτηρισμοί είναι γεγονός.

Από ποιούς αναφέρονται όμως;;;

Έγραψες για αυτοχαρακτηρισμό και επειδή αυτό δημιουργεί λάθος εντυπώσεις, σε καλώ να το τεκμηριώσεις, υποδεικνύοντας έναν που αποκαλεί έτσι τον ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.

Σε ποιό σημείο της ερώτησης δυσκολεύεσαι;;;

Μπορείς να πεις, αυτός και αυτός ή κανένας κι ότι σου ξέφυγε...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

07/08/2008, 16:48:31
Γιατί βρε γιαπετ ρωτάς για μέλος του φορουμ αφού ο trexagireve τοποθετήθηκε γενικά.

Τέλος πάντων όμως θα μπορούσαμε να λάβουμε υπ΄όψη, για να μην ψάχνουμε όλο το φόρουμ, την πρόσφατη τοποθέτηση του Sesostris 20/07/08 στο θέμα «Ο Χριστός, τι φταίει» σελίδα 2, το αμέσως επόμενο μήνυμα από το δικό σου
Μεταφέρω το απόσπασμα
«Κανένας φίλε seirios12a , δεν νομίζω ότι θα κατηγορούσε τον Χριστό για τα όσα έπραξαν οι οπαδοί του , και κανένας άθεος , σατανιστής , χριστιανομάχος του Forum από ότι θυμάμαι όσα χρόνια συμμετέχω στο ESOTERICA , δεν έγραψε κάτι τέτοιο .»

Εάν ένα μέλος όχι φιλικό, θα μπορούσαμε να πούμε, ως προς τον χριστιανισμό το αναφέρει κάπου στηρίζεται. Θεωρώ πως δεν χρειάζεται να γίνει κάποια ιδιαίτερη ανάλυση.

(δεν βάζω το link γιατί δεν τα θυμάμαι ποτέ αυτά τα τεχνικά και φοβάμαι μην σας στείλω σε καμία άλλη σελίδα)

07/08/2008, 16:55:35
Εκ πεποιθήσεως έχω πρόβλημα με τη ..ρουφιανιά, αλλά
το θέμα νε χριστιανομάχους, εσείς το θέτετε, φίλε
Γιάπετ κια σεις οριστήκατε έτσι. Μια αξία που δεν σας
τιμά φίλε μου. Εσύ δεν θεωρείς τον εαυτό σου χριστιανομάχο;
Αλλά το θέμα που προκύπτει είναι αν, όπως με την Προμηθέα, γίνεται
κακό, όπως πάντα με εμφυλιοπόλεμες συρράξεις των Ελληνων που την
Ελλάδα κάνουν ζημιά και κανέναν χριστιανό ή χριστιανομάχο...
07/08/2008, 17:15:38
Αγαπητή μου pyramid, ο τρεχα.... έγραψε:

"Δηλαδή,
κάποιος που αυτοαποκαλειται χριστιανομάχος..."

για να έχει αυτό βάση και να δίνει συγκεκριμένη έννοια και δυναμική στη λέξη, θα πρέπει κάποιος να έχει αποκαλέσει έτσι τον εαυτό του, ενώ εδώ έχει υποθεί με σαφείς υποτιμητικές διαθέσεις γι' αυτούς οι οποίοι δεν δηλώνουν χριστιανοί.

Άλλο ο αυτοχαρακτηρισμός και άλλο ο χαρακτηρισμός...

Ο Sesostris στο σχόλιό του κάνει μια απλή αναφορά σ' αυτά που γράφονται σαν προσπάθεια χαρακτηρισμού, κάποιων συνομιλητών, χωρίς να φαίνεται από κάπου ότι υιοθετεί αυτού του είδους τις εκφράσεις.

Επίσης όταν τοποθετείται κάποιος γενικά δεν μπορεί να λέει ανακρίβειες, τη στιγμή που μιλάει για αυτοχαρακτηρισμό και για να έχει βάση αυτό (έστω και σαν γενική τοποθέτηση) θα πρέπει να υπάρχει, έστω ένας, που χαρακτηρίζει τον εαυτό του "χριστιανομάχο", διαφορετικά είναι συκοφαντία προς άγραν εντυπώσεων.

Δεν υπάρχει κανείς τέτοιος και ο χαρακτηρισμός προέρχεται απο τους συγκεκριμένους φίλους του φορουμ, ως ένδειξη φανατισμού από τους υπόλοιπους.

Άλλωστε αυτό, φαίνεται κι απ' τη δυσκολία του τρεχα.... να "κατανοήσει" την ερώτηση.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

07/08/2008, 17:23:07
τρεχα....

quote:
Εκ πεποιθήσεως έχω πρόβλημα με τη ..ρουφιανιά, αλλά
το θέμα νε χριστιανομάχους, εσείς το θέτετε, φίλε
Γιάπετ κια σεις οριστήκατε έτσι.

Με τη ρουφιανιά, δεν μπορώ να γνωρίζω τι σχέση έχεις αγαπητέ, διότι δεν σε ξέρω.

Όμως αυτό που λες για ορισμό, είναι αυτό που σε ρωτάω κι εγώ.
Επιμένεις ότι "ορίσαμε εμείς τον εαυτό μας έτσι" (όποιοι κι αν είμαστε εμείς, κατά τη γνώμη σου), φυσιολογικά λοιπόν, σε ρωτάω ποιός έχει ορίσει έτσι τον εαυτό του...

Ένας, ούτε πότε, ούτε πού για να ψάχνεις, μόνο ποιός....

Τα υπόλοιπα που γράφεις εντάσσονται στη γνωστή παραφιλολογία των μηνυμάτων σου.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

07/08/2008, 18:27:24
Ο χαρακτηρισμός γιαπετ μου χρησιμοποιείται γιατί ισχύει, κατά την άποψή μου πάντα. Με έχεις ακούσει ή διαβάσει έστω και μια φορά να κατηγορώ την θρησκεία ενός άλλου ανθρώπου? Μάλλον όχι και μάλλον δεν θα βρεις κανέναν να σου πει ότι το έχω κάνει. Πως λοιπόν μπορεί κάποιος να με χαρακτηρίσει αντιβουδιστή, αντικομφουκιανιστή, αντιμωαμεθανό, αντιαρχαιολάτρη, κ.λ.π. δεν μπορεί και εάν το κάνει θα γελάω και μαζί μου και όλοι όσοι με ξέρουν.

Μπορώ όμως να βρω ατέλειωτα μηνύματα στο φορουμ που είναι άκρως αντιχριστιανικά. Εάν λοιπόν εσύ, με τις συγκεκριμένες γνώσεις που ξέρω ότι έχεις, θέλεις να πεις σε μένα ότι άλλο ο άνθρωπος άλλο η εκδήλωσή του, δεν μπορώ να το δεχτώ. Θα το δεχόμουν ή για να πω καλύτερα δεν θα ανέφερα το παραμικρό εάν μιλούσα με κάποιον άλλο ο οποίος δεν θα ήξερε αυτά που ξέρεις.

Κανένας δεν θα δηλώσει ότι είναι χριστιανομάχος, ξεκάθαρα, όμως πιστεύεις ότι αυτό έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από την εκδήλωσή του?
Εάν εγώ όλη μέρα μιλούσα υποτιμητικά για τον μωαμεθανισμό και συμπλήρωνα «δεν ανήκω πουθενά, το τονίζω. Αυτό που με ενοχλεί είναι το κοπάδι, το μαντρί.» και συνέχιζα να χλευάζω, ποιος θα με πίστευε?

Εγώ μέσα μου θα ήξερα ότι είμαι αντιμωαμεθανός και θα το είχα τιμή μου και καμάρι μου που τα χώνω τόσο πετυχημένα σε αυτούς τους ανεγκέφαλους, αυτούς τους αμόρφωτους, αυτά τα πρόβατα, αυτούς που έχουν καταστρέψει όλους τους ανθρώπους ανά την υφήλιο, κ.λ.π. κ.λ.π. κ.λ.π.

Εάν λοιπόν διαβάσεις πάλι το μήνυμα του trexagireve θα διαπιστώσεις ότι αυτό ακριβώς έλεγε.
Μεταφέρω το απόσπασμα
«Τώρα για το θέμα με την έπαρση του ...χριστιανομάχου,
μάλλον αυτός που την αισθάνεται είναι ο λάθος. Δηλαδή,
κάποιος που αυτοαποκαλειται χριστιανομάχος, χαίρεται
για τον τίτλο, όχι ο αντίπαλος του...»

Πιθανόν να εκνευρίστηκες για τον τόνο που χρησιμοποίησε και να προστέθηκε αυτό στην όλη συμπεριφορά που έχεις παρατηρήσει και έτσι να φτάσαμε εδώ. Αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο και εάν έγινε κάτι τέτοιο δεν μιλάω.

07/08/2008, 20:06:51
quote:
Κανένας δεν θα δηλώσει ότι είναι χριστιανομάχος, ξεκάθαρα, όμως πιστεύεις ότι αυτό έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από την εκδήλωσή του?
Εάν εγώ όλη μέρα μιλούσα υποτιμητικά για τον μωαμεθανισμό και συμπλήρωνα «δεν ανήκω πουθενά, το τονίζω. Αυτό που με ενοχλεί είναι το κοπάδι, το μαντρί.» και συνέχιζα να χλευάζω, ποιος θα με πίστευε?

Αισθανομαι οτι αυτο το κομψα κεκαλυμμενο σημειο με αφορα και πρεπει αλλη μια φορα να δωσω τις απαραιτητες διευκρινησεις . Ποτε δεν ειπα οτι με ενοχλει το "κοπαδι" ή το "μαντρι" ... αυτο που με ενοχλει ειναι οι διδαχες του ιερατειου (του καθε ιερατειου) για να προσελκυσουν "προβατα" και να τα ενταξουν στο "κοπαδι" . Εν προκειμενω τα προβατα γινονται αβουλα πιονια στα χερια επιτηδειων ρασοφορων , εργατοπατερων , κομματαρχων κλπ . Εν ολιγοις αυτο που μετα μανιας υποστηριζω ειναι οτι η δυναμη (ολων των ειδων , γνωση , χρημα , εξουσια ...) δεν πρεπει να βρισκεται συγκεντρωμενη στα χερια κανενος ειδους ιερατειου .

Ενα παραλληλο θεμα ειναι και το επομενο . Δεν γνωριζω ποια ειναι η εργασια σου , μικρη σημασια εχει αλλωστε , αλλα ας δουμε κατι απλο . Καθε ενα δυο χρονια προτεινει η ΓΣΕΕ αυξησεις λ.χ. 10% και μετα απο "μαραθωνιες" διαβουλευσεις με τον ΣΕΒ και "αξιοπρεπεις" απεργιακες κινητοποιησεις και αφου μεσολαβησει "αμεροληπτα" το υπουργειο , καταληγουν σ΄ενα 3-3,5 % . Εσενα τωρα (π.χ.) τον βιομηχανικο εργατη , σε ρωτησε κανενας ; Ειτε ως μελος καποιου σωματειου ειτε οχι , σε ρωτησε κανενας ; Δοκιμασες να πας στον εργοδοτη σου να ζητησεις παεραιτερω αυξηση ; Για δες ομως παραπερα , ολοι οι εργατοπατερες μετα απο την θητεια τους γινονται βουλευτες ή βολευτες αν θελεις , εχουν τακτοποιησει και μερικους δικους και ολα καλα ! Και απο την νεα θεση τους αυτη "αγωνιζονται" για τα δικαια του εργατη ,που ως εργατοπατερες δεν καταφεραν να φερουν εις περας ! Αλιμονο ! Το αναφαιρετο δικαιωμα του καθενος για αξιοπρεπεη προσφορα εργασιας καταστρατηγειται απο τα "ιερατεια" ... προσφεροντας αρχικα φρουδες ελπιδες ... οπως ολα τα ιερατεια ...

Εγω φιλε μου ουτε ανηκα ουτε ανηκω ουτε θα ανηκω καπου ... δεν επετρεψα ποτε μου κανεναν να μου χαλιναγωγησει την σκεψη ουτε ειμαι διατεθειμενος να το πραξω ... προβατο σε καμια στρουγκα δεν υπηρξα και θα το διατηρησω ετσι ... αν κανω λαθος θα το πληρωσω εγω και μονο εγω ...

Ερρωσθε και ευδαιμονειτε .

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ