- ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ!!! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Για το παρελθόν είναι νομίζω λογικό δύο πράγματα να συμβαίνουν:
- Ή υπάρχουν όντως παράλληλα σύμπαντα αν κάνουμε κάποιες υποθέσεις
- Ή απλώς παρατηρούμε, ούτε μας βλέπει κανείς, ούτε τίποτα
- Η άλλη πιθανότητα του να μην υπάρχει επιστροφή είναι κι αυτή μία λογική πιθανότητα, αν και λόγω συμμετρίας το πιο πιθανό θα ήταν να είναι δυνατό κάτι τέτοιο.
Διαφορετικά δεν είναι λογικό να δεχτούμε ότι υπάρχει επιστροφή σε normal χρόνο, γιατί επαναλαμβάνω, λογικό θα ήταν να έχουμε δει σε αυτή την περίπτωση μπροστά μας ανθρώπους που έρχονται από το .. μέλλον.
ath.
quote:
Όσο αφορά το γεγονός ότι στο μέλλον μπορούμε να πάμε αυτό είναι γεγονός, αγαπητέ Snikolaidis. Που είναι το άτοπο;;
Πού είναι το άτοπο; Αν δεν υπάρχει κάποιο "αστρικό" καλώδιο να συνδέει τον ταξιδιώτη με το παρόν, αν φύγει στο μέλλον, πώς θα μπορέσει να γυρίσει στο παρόν, την στιγμή που μελλοντικά, θα είναι παρελθόν; Και επειδή φοβάμαι ότι δεν τα εξηγώ πολύ καλά, ας πούμε το εξής παράδειγμα:
Είμαστε στο 2004. Στο 2003 δεν μπορούμε να πάμε, ωραία; Γιατί είναι παρελθόν. Αλλά μπορούμε να πάμε στο 2005. Και πηγαίνουμε. Για τον ταξιδιώτη πλέον, το παρόν, δεν είναι το 2004 αλλά το 2005. Για αυτόν, το 2004 αποτελεί παρελθόν. Πώς θα γυρίσει λοιπόν στο 2004;
--
Στράτος. Ετσι απλά.
2. Το ταξίδι στο μέλλον είναι κάτι που το βιώνουμε όλοι μας (και όλοι όσοι έχουν υπάρξει στο παρελθόν ή θα υπάρξουν στο μέλλον)καθημερινά. Όλη μας η ζωή είναι ένα ταξίδι στο χρόνο προς μία μόνο κατεύθυνση... το μέλλον.
3.Με βάση το παραπάνω γεγονός πολλοί υποστηρίζουν ότι οποιαδήποτε απόφαση ή κίνησή του καθενός από μας επιρεάζει όχι ένα αλλά άπειρα μέλλοντα (ή παραλληλα σύμπαντα) τα οποία δημιουργούνται κάθε στιγμή. π.χ. Την στιγμή αυτή κάποιος άλλος εαυτός μου σε ένα άλλο σύμπαν αντι να γράφει αυτές τις γραμμές έχει βγει έξω και γνωρίζει την μέλλουσα γυναίκα του κ.ο.κ.. Είναι λίγο ηλιγγιώδες ε?
Ελπίζω σε μια καλή και επικοδομιτική συζήτηση...
prologos
πολύ ενδιαφέρον το θέμα σου που με έχει απασχολήσει κι εμένα πολλές φορές στο παρελθόν.
Θέλω να συμφωνήσω απόλυτα με τον Proploge και να εκθέσω το εξής που μας είχε πει μες στη τάξη ένας καθηγητής πριν 1 χρόνο περίπου:
Σύμφωνα με την θεωρία της σχετικότητας του Αινστάιν,αν κάποιος με ένα διαστημόπλοιο κατάφερνε να ξεπεράσει την ταχύτητα του φωτός τότε θα μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω και να μπει σε μια χρονοδινή που θα τον μετέφερνε στο παρελθόν,τι πριν 5 χρόνια τι πριν 5000 χρόνια
Βέβαια μου είχε κάνει εντύπωση και το συγκράτησα.Αν και δεν το πιστεύω
Φιλικότατα
![]()
quote:quote:
Όσο αφορά το γεγονός ότι στο μέλλον μπορούμε να πάμε αυτό είναι γεγονός, αγαπητέ Snikolaidis. Που είναι το άτοπο;;Πού είναι το άτοπο; Αν δεν υπάρχει κάποιο "αστρικό" καλώδιο να συνδέει τον ταξιδιώτη με το παρόν, αν φύγει στο μέλλον, πώς θα μπορέσει να γυρίσει στο παρόν, την στιγμή που μελλοντικά, θα είναι παρελθόν; Και επειδή φοβάμαι ότι δεν τα εξηγώ πολύ καλά, ας πούμε το εξής παράδειγμα:
Είμαστε στο 2004. Στο 2003 δεν μπορούμε να πάμε, ωραία; Γιατί είναι παρελθόν. Αλλά μπορούμε να πάμε στο 2005. Και πηγαίνουμε. Για τον ταξιδιώτη πλέον, το παρόν, δεν είναι το 2004 αλλά το 2005. Για αυτόν, το 2004 αποτελεί παρελθόν. Πώς θα γυρίσει λοιπόν στο 2004;
--
Στράτος. Ετσι απλά.
Αγαπητέ Στράτο,
Μήπως υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνω;; Για το μέλλον μιλάμε, αν μπορούμε να πάμε. Κι εσύ ο ίδιος λες "και πηγαίνουμς στο 2005". Μετά γιατί συνεχίζεις το ερώτημα πως θα ξαναγυρίσουμε λες και πρέπει να ξαναγυρίσουμε;
Τέλος πάντων πρόσεξε λίγο..
Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει κάποιο σκάφος που κινείται με ταχύτητα μεγάλη, έστω περίπου ίση με την ταχύτηατ του φωτός. Τότε αν αυτό το σκάφος κινηθεί για 1 χρόνο π.χ. με αυτή την ταχύτητα όταν επιστρέψει στη γη θα έχουν παρέλθει π.χ. 50 χρόνια. Υπό αυτή την έννοια έχει ταξιδέψει στο μέλλον. Είναι ένα συμπέρασμα που προκύπτει από την γενική θεωρία της σχετικότητας.
ath.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ (ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΑ ΟΝΟΜΑ) ΑΥΤΟΣ ΘΕΩΡΗΣΕ (ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ) ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ!
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΠΕ :
ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΥΝΕΧΩΣ "ΤΡΕΧΕΙ" ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ? ΑΦΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ "ΤΩΡΑ" ΕΙΔΗ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΔΥΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ ΗΔΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!
ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΒΡΙΚΟΜΑΣΤΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΤΟ ΜΕΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΙΣΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ "ΧΡΟΝΟΣ".
ΔΕΝ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
piece love unity & respect
Θέλω να παραθέσω ένα link που βρήκα ψάχνοντας για ......λίγο ελεύθερο χρόνο ...(χε χε) Το link αυτό περιέχει ένα κείμενο που όπως λέει βρέθηκε το σε ένα οπισθόφυλο ενός βιβλίου του 1965 τόσο , ΄το οποίο κείμενο γράφτηκε από έναν άνθρωπο που γεννήθηκε το ... 2004!!!!!
Δεν σχολιάζω τίποτα .Τα σχόλια και οι κρίσεις δικές σας .Περιμένω και γω τα συμπεράσματά σας .
http://www.e-telescope.gr/gr/cat06/art06_040112.htm
Με εκτίμηση ,
korleone
Πραγματι, αυτο ειναι επιστιμονικα αποδεδιγμενο... Θα σας εξηγησω.
Εχει σχεσει με το πως βλεπουμε ενα αστρο στον ουρανο και πως πραγματικα ειναι... υπηρχε μια εικονα καποτε αλλα δεν μπορω να την βρω. Ενα αστερι δεν βρισκετε εκει που το βλεπουμε αλλα λιγο πιο αριστερα/δεξια/πανω/κατω εχει σχεση με το ποσο χρονο χρειαζετε το φως να φτασει εκει (σε ποσα ετη φωτος) Αν καποιος βρει την φωτογραφια παρακαλω να την βαλει στο forum
Δεν κρ΄θβω πως μου έκανε τεράστια εντύπωση γιατί όλη η ιστορία μου φαίνεται..ψεύτικη.Δεν ξέρω όμως είμαι μπερδεμένη.Μα γίνεται να γυρίζει ο χρόνος πίσω;
[?}
Φιλικά,
korleone
Εφόσον ο χρόνος είναι μια άϋλη και αφηρημένη έννοια, δε δύναται να έχει αρχή και τέλος.. (Νομίζω..Πιστεύω)
Συμφώνα με την λογική μας τώρα, αν ήταν τόσο εύκολο να φτίαξουν μια χρονομηχανή (όπως βλέπουμε στις ταίνιες Επιστ. Φαντασίας) τόσα χρόνια θα το είχαν πράξει. Απ' όσο θυμάμαι όμως πρίν κάτι χρόνια η NASA κατασκεύασε μια χρονομηχανή για να κάνει παρεμβάσεις στο παρελθόν της Αμερικανικής Ιστορίας, αλλά τελικά έπειτα από επιστημονικές μελέτες και συνέδρια συνειδητοποίησαν ότι αν αλλάζαν έστω και 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου της Ιστορίας, αυτή θα ακολουθούσε μετά μια άλλη -νοητή- γραμμή..
Απαγορεύτηκε λοιπόν η χρήση της, αλλά νομίζω φυλάσσεται το πρωτότυπο στο αρχηγείο της NASA ώς πρωτότυπη κατασκευή...
Κλείνοντας να πώ ότι καλό θα ήταν να μας φεύγουν τέτοιες σκέψεις από το μυαλό (σκέψεις να αλλάξουμε τηνς ιστορία ή και την ζωή μας).
Σκεφτείτε το πιο απλό ότι πριν κάνουμε κάτι έχουμε την δυνατότητα της επιλογής. άρα συνειδητά επιλέγουμε αυτό που κάνουμε.
Εγώ προσωπικά ακόμα και για ΜΕΓΑΛΑ σφάλματα που έχω κάνει στην ζωή μου, δεν μετανιώνω ποτέ. Προτιμώ να τα θυμάμαι ώς μαθήματα ώστε να με προλαμβάνουν από χειρότερες καταστάσεις.
Χάρηκα πολύ που ανακάλυψα αυτή την ιστοσελίδα. Έχω διαβάσει πολλές ενότητες και θα προσπαθήσω να εκφράσω κι εγώ όπως όλοι εσείς, τις προσωπικές μου ανησυχίες.
Φιλάκιαααααααα
Ευχαριστώ που με διαβάσατε, θα χαρώ να διαβάσω τις απαντήσεις σας, είτε είναι σύμφωνες, είτε διάφωνες...
efi22preb