ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Βλαστικά κύτταρα - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Βλαστικά κύτταρα - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

oneiric131 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
oneiric1Μέλος
08/06/2005, 10:50:55
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Δημιουργώ αυτό το θέμα, καθώς είναι κάτι που έχει προκύψει σχετικά με το μωράκι που εγκυμονώ, με απασχολεί έντονα και μένα και τον άνθρωπό μου και θα ήθελα να ακούσω τις σκέψεις σας.

Στην τελευταία, μηνιαία, επίσκεψή μας στον γιατρό που με παρακολουθεί μας πρότεινε να σκεφτούμε την «αποθήκευση» των βλαστικών κυττάρων του μωρού. Είναι κάτι που είχα ακούσει ξανά στο παρελθόν (μάλιστα το έχει πραγματοποιήσει ένα ζευγάρι γνωστών), αλλά ήρθε η στιγμή που και ‘γω πρέπει να σκεφτώ σοβαρά το τι θα κάνω.

Για όσους δεν γνωρίζουν το θέμα, να εξηγήσω τι ακριβώς συμβαίνει:
Έχουν δημιουργηθεί εταιρείες (κυρίως στην Αγγλία / Ελβετία, μα τώρα δημιουργείται και στην Ελλάδα από γνωστό ιδιωτικό νοσοκομείο), οι οποίες σε συνεννόηση με τον γιατρό και τους γονείς, αποθηκεύουν με την μέθοδο της κρυοσυντήρησης για κάποια χρόνια (αυτή την στιγμή είναι μέχρι 20 έτη το ανώτερο) βλαστικά κύτταρα από τον ομφάλιο λώρο. Η λήψη αυτή διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά, αλλά μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο από τον ομφάλιο λώρο δηλαδή όταν το μωρό γεννηθεί. Καμία άλλη στιγμή. Στη συνέχεια το δείγμα (βλαστικών κυττάρων) μεταφέρεται σε ειδική κατασκευή στα εργαστήρια της εταιρείας όπου κωδικοποιείται και φυλάσσεται για τα συμφωνημένα έτη.

Ποιος ο λόγος για όλη αυτή την διαδικασία? Η θεραπεία πολλών σοβαρών νοσημάτων του αίματος, του ανοσοποιητικού συστήματος και κάποιων μορφών καρκίνου, στηρίζεται στην μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων και μέχρι σήμερα η κύρια πηγή των κυττάρων αυτών είναι ο μυελός των οστών. Όμως όλοι μας γνωρίζουμε τις απίστευτες δυσκολίες στην εξεύρεση συμβατού μοσχεύματος με, δυστυχώς, ολέθρια «αποτελέσματα»...

Το ένα «κομμάτι» του εαυτού μου υποστηρίζει σθεναρά το ΝΑΙ, αφού τα οφέλη είναι ολοφάνερα. Ωμά σκέφτομαι ότι έχω κάποιου είδους «ανταλλακτικά» του μωρού που θα φέρω στον κόσμο για μερικές σοβαρές ασθένειες. Το άλλο «κομμάτι» μου όμως φοβάται. Αυτού του είδους οι εταιρείες πόσο αξιόπιστες είναι? Οι «λύσεις» που προσφέρουν είναι πράγματι αξιόπιστες ή δίνουν φρούδες ελπίδες για το οικονομικό όφελος και μόνο?

Φίλοι μου, μ’ ενδιαφέρουν οι απόψεις σας.

Ευχαριστώ

* Ειρήνη *

~ Love is the only truth ~

08/06/2005, 11:15:09
Πώς μπορείς να διασφαλίσεις, οτι τα κύτταρα θα χρησιμοποιηθούν μόνο σαν "ανταλλακτικά" ?

Και εντάξει, διατηρούνται για 20 χρόνια. Μετα ?

Ποιός μπορεί να διασφαλίσει τι θα γίνουν μετά από 20 χρόνια και επίσεις τι θα γίνει, αν μετά από 21 χρόνια χρειαστεί κάποιο "ανταλλακτικό" ?

Εξάλλου, υπάρχει και μια εξέταση που λαμβάνονται κάποια τέτοια βλαστοκύτταρα με βελόνα. Άν κάτι πάει στραβά στην κέντηση, παραμέμνουν σοβαρές και ανεπανόρθωτες βλάβες και στο έμβριο...

Σε αυτή την περιπτωση, ο καθένας κρίνει μόνος του...

oneiric1Μέλος
08/06/2005, 11:24:10
Vril, ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Απ’ όσα μας είπε ο γιατρός, αυτή την στιγμή υπάρχει η δυνατότητα κρυοσυντήρησής τους, μόνο για 20 χρόνια. Μετά τα κύτταρα είναι «άχρηστα». Αν τα χρειαστείς μετά την πάροδο των 20 ετών 2 είναι οι πιθανότητες.
1) Την «πάτησες»
2) Η επιστήμη έχει προχωρήσει και έχει βρει την λύση για την αύξηση του χρόνου κρυοσυντήρησης.

Αυτή η εξέταση που λες, τι ακριβώς είναι, γνωρίζεις? Είναι σαν τη συγκεκριμένη που πρέπει να γίνει η λήψη από τον ομφάλιο λώρο και μόνο?

Εννοείται ότι ο καθένας κρίνει μόνος του, απόψεις θέλω ν’ ακούσω.

* Ειρήνη *

LarypΜέλος
08/06/2005, 11:57:53
Πολύ αθώο ακούγεται.Αν όντως είναι και δεν υπάρχει κανένας φόβος για το μωρό τότε κάντο γιατί όχι εξάλλου;

Φωνές, αλαλαγμοί, χαρές
ενθουσιασμοί, ζητωκραυγές!
Και ποιος τολμάει να τους πει
πως νίκησαν οι δύσμοιροι
τρέχοντας στον ανεμπόδιστο δρόμο της κατηφόρας...
Χρ. Κατσιγιάννης

oneiric1Μέλος
08/06/2005, 12:02:17
Ο γιατρός μας διαβεβαίωσε ότι για το μωρό δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος αφού τα κύτταρα λαμβάνονται από τον ομφάλιο λώρο και μόνο.

* Ειρήνη *

08/06/2005, 12:03:08
quote:

Είναι σαν τη συγκεκριμένη που πρέπει να γίνει η λήψη από τον ομφάλιο λώρο και μόνο?

Εννοείται ότι ο καθένας κρίνει μόνος του, απόψεις θέλω ν’ ακούσω.

Αν θυμάμαι, λέγεται "τροφοβλάστης" ή κάπως έτσι. Συνιστάται, αλλά δεν είναι υποχρεωτική, επειδή είναι επικίνδυνη.

Εν όψει των κινδύνων την απορίψαμε.

Και όλα πήγαν καλά....

08/06/2005, 14:42:05
Γεια σου ,επειδη ασχολουμαι λιγο με αυτα εχω να πω οτι στην Ελλαδα ειναι σε εντελως πειραματικο σταδιο ακομα.
Δεν εχουν λογο να χρησιμοποιησουν για αλλο λογο το αιμα απο τον ομφαλιο του παιδιου σου γιατι θα μπορουσαν να το παρουν και χωρις να σε ρωτησουν[Στα ιδιωτικα μαιευτηρια παιρνουμε ουτως η αλλως αιμα απο
ομφαλιο για να δουμε ομαδα ρεζους του μωρου.
Για τα παραπανω ομως χρειαζονται χρηματα για τις ερευνες.
Θεωρω παντως παρατραβηγμενο να λες σε μια γυναικα που με χαρα περιμενει το μωρο της ολα τα κακα που μπορουν να μας τυχουν,
Ετσι και αλλιως δεν ασφαλιζουμε την ζωη μας ποτε.
Παρεπιπτοντως η εξεταση της τροφοβλαστης που γινεται την 11η εβδομαδα της κυησεως για συγκεκριμενους λογους δεν ειναι ανευ κινδυνωναν και δεν πρεπει να σου ειπε γι'αυτην.
oneiric1Μέλος
08/06/2005, 14:49:51
quote:

Αν θυμάμαι, λέγεται "τροφοβλάστης" ή κάπως έτσι. Συνιστάται, αλλά δεν είναι υποχρεωτική, επειδή είναι επικίνδυνη.

Εν όψει των κινδύνων την απορίψαμε.

Και όλα πήγαν καλά....

Άρα δεν μιλάμε για το ίδιο πράγμα, πρόκειται για κάτι διαφορετικό.

Ανεξάρτητα πάντως, χαίρομαι που όλα είναι καλά με το παιδάκι σου.

* Ειρήνη *

AngelosΜέλος
08/06/2005, 15:37:07
Δεν ειμαι βιολόγος. Αυτά που ξέρω είναι τα παρακάτω.

Τα κύταρα που παίρνουν απο τον πλακούντα για να τα φυλλάξουν είναι
αδιαφοροποίητα κύτταρα. Για να καταλάβετε τι θα πει αυτό ξεκινάω απο
την αρχή.

Οταν γίνει η σύλληψη το γονιμοποιημένο ωάριο είναι πλέον ένα κύτταρο που περιέχει
ολο το DNA του μέλλοντος απογόνου. Το μοναδικό αυτό κύτταρο πολλαπλασιάζεται
κατασκευάσοντας πανομοιότυπα αντίγραφα. Απο ένα σημείο και πέρα τα
πανομοιότυπα (ΑΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΤΑ) κύτταρα αρχίζουν να ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ.

Μερικά γίνονται καρδιακά κύτταρα, μερικά γίνονται μυικά κύτταρα, μερικά γίνονται νευρικά κύτταρα κ.ο.κ. ωστε να φτιάχτει το διαόλι.

Τώρα η ιδέα είναι η εξής. (και θα την παρουσιάσω σε ακραία μορφή επιστημονικής φαντασίας. Αυτο που θα πω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ)

Πές οτι το διαόλι, μεγαλώνει, και ξαφνικά του κόβεται το χέρι.
Αντι να του βάλουμε γάντζο και να το κάνουμε πειρατή, βάζουμε στο κολόβωμα
μερικά αδιαφοροποίητα κύτταρα. Αυτά πολλαπλασιάζονται και διαφοροποιούνται. Αλλο κύταρο γίνεται κοκκαλο, αλλο κύταρο γίνεται μυς, αλλο κύταρο γίνεται νευρο και ΤΣΟΥΠ. Μεγειά το χερι !

Με αλλα λόγια τα αδιαφοροποίητα κύτταρα είναι το σουπερ θαυματουργό μόσχευμα, που επειδή εχει ΑΠΟΛΥΤΗ γεννετική συγγένεια δεν υπάρχει περίπτωση να απορριφθεί. Επιπλέον είναι για ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ επειδή μπορεί να διαφοροποιηθεί σε οτι χρειαζόμαστε.

Φοβερό ε ?

Το ερώτημα είναι

1) Σε ποσες ασθένειες εφαρμόζεται σήμερα ?
2) Ποιό είναι το κόστος ?

Αυτά τα δύο σε συσχέτιση με το ποιά είναι η οικονομική σου δυνατότητα
θα καθορίσουν το αν αξίζει τον κόπο να το κάνεις ή όχι.

Αν έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ χρήματα, κανε το. Κακό δεν είναι.
Απο την άλλη, αν πρέπει να κοψεις το γάλα του παιδιού για να φυλλάξεις
τα βλαστοκύτταρα, τότε μάλλον δεν είναι καλή ιδέα.

Ελπίζω να βοηθησα

Αγγελος.

oneiric1Μέλος
08/06/2005, 15:45:18
Φίλη nst σ’ ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.

Προφανώς είναι όλα «στο μυαλό» μας, όπως λέμε και το λέω αυτό, αφού έχεις απόλυτο δίκιο λέγοντας «θα μπορούσαν να το κάνουν και χωρίς να με ρωτήσουν»!

Όπως μας ενημέρωσε ο γιατρός, το συγκεκριμένο νοσοκομείο (δεν το αναφέρω για να μην θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμιση), έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες δημιουργίας ενός τέτοιου «τμήματος» αλλά θα είναι έτοιμο μέχρι τις αρχές του νέου έτους και δεν θα προλάβαινα να τους δώσω την εντολή για μια τέτοια κίνηση αφού γεννάω αρκετά νωρίτερα και αναγκαστικά θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μία από τις εταιρείες του εξωτερικού.

Έχεις απόλυτο δίκιο επίσης σ’ αυτό που λες ότι δεν ασφαλίζουμε την ζωή μας ποτέ! Απόλυτο! Απλά σκέφτομαι όλα τα ενδεχόμενα. Και άραγε... αν αυτή την στιγμή επιλέξω να μην προχωρήσω μ’ αυτή την διαδικασία και ατυχώς κάποια στιγμή στο μέλλον το χρειαστεί το παιδί θα μπορέσω εγώ (ή οποιοσδήποτε γονέας) να ζήσω με την επιλογή αυτή?

Φιλικά

* Ειρήνη *

GDS1Μέλος
08/06/2005, 16:39:47
Υπάρχει αυτή η λαϊκή παροιμία:

"Φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά"

Αν και δεν ήξερα όλα τα παραπάνω που αναφέρεστε θεωρώ ότι καλό είναι να υπάρχει κάτι, κάπου για την κακιά την ώρα, που μακάρι να μην έρθει ποτέ.

Σε περίπτωση που γινόταν μια τέτοια προσφορά θα δεχόμουνα αμέσως, άλλωστε σε 20 χρόνια μπορεί να έχουν γίνει φοβερές ανακαλύψεις σε αυτόν τον τομέα. Γιατί όχι, τι έχω να χάσω;;;

Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα

08/06/2005, 17:21:46
Γεια σας και πολι.Oneiric1 θελω να σου πω κατι σχετικα με αυτες τις σκεψεις σου.Η κατασταση της εγκυμοσυνης προκαλει μια ιδιαιτερη ευσυγκυνησια στη μελλουσα μητερα ιδιως αν αυτη εχει και μεταφυσικες αναζητησεις οπως ολοι εμεις εδω.Μην σκεφτεσαι τιποτα ασχημο τωρα
ουτε για σενα ουτε για το μωρακι σου.Το μελλον δεν μπορουμε ουτε νατο αποφυγουμε ουτε να το αλλαξουμε.Γιατι να χαλαμε τις στιγμες του τωρα που ειναι το μονο σιγουρο που εχουμε?Ζησε αυτο που γινεται
στη ζωη σου τωρα γιατι ειναι ανεπαναληπτο.Μην φοβασε ολα θα ειναι καλα.Δεν θελω να κανω την δασκαλα και πρεπει να σου πω οτι και εγω περασα αυτο το σταδιο,και ακομα λυπαμαι για το αγχος των ορμονων για οποιες λιγες στιγμες εχασα.
Φιλικα
oneiric1Μέλος
09/06/2005, 13:40:36
Φίλε Άγγελε, σ’ ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.

Με βοήθησες πάρα πολύ, καθώς δεν ήξερα ότι είναι «αδιαφοροποίητα κύτταρα» και τι ακριβώς σημαίνει αυτό, αλλά με το παράδειγμά σου κατάλαβα 100%.

Ο γιατρός μας είπε επίσης ότι τα κύτταρα αυτά ναι μεν χρησιμοποιούνται για το μωρό, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθούν και σε ‘μας, αν υπάρξει η ανάγκη, αφού έχουμε 50% συμβατότητα με το μωρό (καθώς 50% έχει το μωρό με τον πατέρα και 50% με τη μητέρα του), την στιγμή που με άλλους ανθρώπους έχεις π.χ. 3%, 15%, 30%.

Για το πρώτο σου ερώτημα έχω ήδη στείλει e-mail στην Αγγλική εταιρεία ζητώντας περισσότερες πληροφορίες αφού και ‘γω είχα την ίδια απορία, γνωρίζοντας μόνο τις «γενικές κατηγορίες» που αναφέρω παραπάνω.

Το κόστος είναι σημαντικό, αλλά ευτυχώς όχι απαγορευτικό. Ανέρχεται στα 1500 ευρώ και περιλαμβάνει τα πάντα, ακόμα και την φύλαξη των 20 ετών.

Σ’ ευχαριστώ πολύ.

* Ειρήνη *

oneiric1Μέλος
10/06/2005, 13:23:52
Φίλε GDS1,

Σωστή η παροιμία που αναφέρεις. Πολλές φορές όμως αναρωτιέμαι, αν έχουμε κατά κάποιο τρόπο «εγκλωβιστεί» στην αβεβαιότητα του μέλλοντος και προσπαθούμε με διάφορα μέσα (ασφάλειες ζωής κλπ.) να το προβλέψουμε αλλά και να το ... «προστατέψουμε».

Ακόμα συμφωνώ μαζί σου στο «γιατί όχι, τι έχω να χάσω». Κάπως έτσι το βλέπω και ‘γω αυτή την στιγμή. Ίδωμεν...

* Ειρήνη *

kynikosΜέλος
10/06/2005, 14:55:05
Γεια σου αγαπητή oneiric,

Δύσκολή απόφαση!

Όπως έχει ήδη φανεί στην συζήτηση, υπάρχουν δύο απόψεις:

Η μια λέει "αφού υπάρχει μια θετική προοπτική για το μέλλον, γιατι να μην επωφεληθώ", είναι κάτι σαν μελλοντική επένδυση... αυτή είναι άποψη, υλιστική, πρακτική, προσγειωμένη.

Από την άλλη όμως υπάρχει και μια πιο "εσωτεριστική" άποψη, που λέει "η ενέργεια ακολουθει την σκέψη", οπότε πιθανώς να μην είναι η πιο καλή ιδέα του κόσμου να ξεκινάς σε αυτό το μαγικό στάδιο της ζωής γεμάτη σκέψεις φόβου.

Εξ άλλου η εκμετάλευση του φόβου σου είναι από τα πιο αγαπημένα τεχνάσματα του πωλητή!

Θα συμφωνήσω λοιπόν με την αγαπητή nst, στο οτι είναι πολύ πιο σημαντικό οι όποιες αποφάσεις πάρεις να πηγάζουν από ψυχική δύναμη, και όχι από αδυναμία. Για εμένα, αυτός είναι ο πιο ασφαλής δρόμος.

Όλοι θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας, για αυτό καμμία συζητηση!
Καμμια φορά όμως, η καλοπροαίρετη διάθεση (που όμως πατάει στον φόβο) δεν έχει τα επιθυμιτα αποτελέσματα! Δημιουργούνται, πχ, καταστάσεις υπερπροστασίας, εξάρτησης, κ.α., που τελικά πιο πολύ κακό κάνουν παρά καλό.

Και όπως είπε η nst, δεν υπάρχει τρόπος να "ασφαλίσεις" την ζωή. Αν σε πατήσει αυτοκίνητο, δεν πα ναχεις όσα stem cells θέλεις.

Να μου πείς, πώς θα αισθανθείς ΑΝ προκύψει αυτο το κάτι, το σπάνιο, που ίσως να βοήθαγαν τα βλαστικά κυτταρα, αλλα εσύ δεν έχεις λάβει τα μέτρα σου; Χμ...

Στη θέση σου, εγώ δεν αποκλείεται να τα κράταγα, αλλά σχεδόν σαν καλαμπούρι (Πες οτι έχεις 2000 EUR, ή όσα είναι, για πέταμα). Αχρείαστο νάναι, που λέμε...

Επίσης να βεβαιωθείς οτι παραμένουν στην ΔΙΚΗ ΣΟΥ κυριότητα, αν δηλαδή στο μέλλον θες να τα μεταφέρεις σε άλλο εργαστήριο, να τα πετάξεις, ή και να τα κορνιζάρεις, check the contract, να μην μπορεί η εταιρία να σου κάνει τζιριτζάντζουλες!

Η απλά βάστα τα 2000 ευρώ, να πάς διακοπές στους έξη μήνες μετα τη γέννηση, που θα είσαι και εσύ και ο σύντροφός σου ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΙ από τα ξενύχτια... (εξαρτάται, λοιπόν, κι από την οικονομική σου άνεση).

Φιλικά

k

Edited by - kynikos on 10/06/2005 15:10:19 / ουπς, σορυ nst, σε είχα "ο" - το διόρθωσα...

Edited by - kynikos on 10/06/2005 16:28:43

GDS1Μέλος
10/06/2005, 15:52:55
Αγαπητή Oneiric1,

Θα διαφωνήσω ότι προσπαθούμε να προβλέψουμε το μέλλον δεν νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο και αν το κάναμε δεν θα είχε πλάκα η ζωή. Άλλωστε το μόνο σίγουρο στην ζωή είναι οι ΦΟΡΟΙ και ο ΘΑΝΑΤΟΣ.

Όμως σίγουρα έχουμε πλέον κάποια μέσα που μπορούν να μας βοηθήσουν να διασφαλίσουμε έως ένα μικρό σημείο (ίσως απειροελάχιστο)την ευημερία του εαυτού μας και αυτών που αγαπάμε.

Προσωπική άποψη πάντα είναι ότι ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ μόνο για ΛΕΦΤΑ δεν πρόκειται για ΨΥΧΗ. Μακάρι να είναι αχρείαστο αλλά ο ΔΙΑΟΛΟΣ έχει πολλά ποδάρια... Δεν θα ήθελα να ξέρω ότι ίσως θα μπορούσα να κάνω κάτι και δεν το έκανα...γιατί σκέφτηκα τα 2000 ευρώ ή κάτι άλλο

Προσωπικά, θα προτιμούσα να τα έχω δώσει τα 2000 και ας μου πούνε όταν χρειαστεί ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα με τα βλαστικά κύτταρα. Αν όμως κούφια η ώρα γίνει κάτι και ίσως τα κύτταρα αυτά βοηθούσαν το παιδί μου και εγώ δεν τα έχω αυτά τα βλαστικά κύτταρα τότε θα χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο γιατί δεν τα έδωσα.

Προτιμώ να αποτυχαίνω ξέροντας ότι τα έκανα όλα παρά μην κάνω τίποτα.

AngelosΜέλος
11/06/2005, 09:46:07
GSD1

Καταλαβαίνω πως το θέτεις. Αλλα έχεις παραβλέψει τον ψυχολογικό παράγοντα.

Καθε φορά που κληρώνεται το λαχείο και εσύ δεν έχεις αγοράσει λαχείο, σκεφτεσαι οτι αν είχες αγοράσει μπορεί να ήσουν τώρα πλούσιος ?
Δεν νομίζω. Ενα τετοιο σκεπτικό σε οδηγεί στη δυστυχία.

Αν η oneric πάρει την αποφαση, πρεπει να την παρει για τους σωστούς (απο ψυχολογικης άποψης) λόγους. Αυτό προσπαθεί να πει ο κυνικός.

Εγώ ΔΕΝ κρατησα βλαστοκύταρα απο το πρώτο μου παιδι ούτε σχεδιάζω να κρατήσω απο το δεύτερο. Νομίζω οτι τα 2000 ευρώ μπορούν να επενδυθουν με καλύτερο τρόπο για το μέλλον των παιδιών μου.

Αγγελος.

GDS1Μέλος
13/06/2005, 09:31:03
Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα σε όλους μας,

Το δίλημμα της Oneiric1 μπορώ μόνο να το φανταστώ γιατί

1) Δεν είμαι Γυναίκα
2) Δεν είμαι Έγκυος
3) Δεν έχω περάσει την διαδικασία εγκυμοσύνης από την σκοπιά του γονιού μια και δεν έχω παιδιά

Τα παραπάνω γεγονότα τα αναφέρω γιατί περιορίζουν την αντίληψη μου για την ψυχολογία που μπορεί να έχει μια έγκυος γυναίκα και γενικότερα ένας γονιός κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Συνεπώς η απάντηση που δίνω είναι αφαιρεμένη από οποιοδήποτε συναισθηματισμό.

Η άποψη, μου που είναι καθαρά θέμα δικής μου Ψυχολογίας,:

"Καλύτερα να έχω κάνει παρά να μην έχω κάνει."

από την στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα ή η πιθανή δυνατότητα διασφάλισης κάποιων πραγμάτων για το ΠΑΙΔΙ μου, είμαι διατεθειμένος να τα κάνω. Δεν θα λυπηθώ τα 2000 ευρώ. Ας κόψω το Τσιγάρο (καλό θα κάνει και σε εμένα)

Τώρα όσο για το αν η συγκεκριμένη υπηρεσία πατάει πάνω σε ανάγκες για να βγάλει λεφτά... Ε, τι να κάνουμε είναι Θέμα Υγείας...

Η εξίσωση του θέματος με το παράδειγμα των τυχερών παιχνιδιών:

"Καθε φορά που κληρώνεται το λαχείο και εσύ δεν έχεις αγοράσει λαχείο, σκεφτεσαι οτι αν είχες αγοράσει μπορεί να ήσουν τώρα πλούσιος ? Δεν νομίζω. Ενα τετοιο σκεπτικό σε οδηγεί στη δυστυχία."

αν και επιτυχημένο σαν παράδειγμα δεν το θεωρώ ότι ευσταθεί στην συζήτηση μας μια και άλλο τα Λεφτά και άλλο η Υγεία (των Παιδιών).

Στο σπίτι μου έχω σαν γνήσιος Έλληνας Φαρμακείο μέσα σε αυτό εμπεριέχεται και μια ένεση Αδρεναλίνης και μια κορτιζόνης. Οι ενέσεις αυτές μπορεί να είναι σωτήριες σε κατάσταση αλλεργικού σοκ. Δίνουν χρόνο να πας τον ασθενή στο νοσοκομείο.

Η επικινδυνότητα του Θανάτου μέσω Αλλεργικού Σοκ, αν και σχετικά ελάχιστη σαν πιθανότητα, με έχει κάνει να αγοράσω αυτές τις ενέσεις μια και είναι σχετικά ακριβές. Ο λόγος απλός, προτιμώ να (προσπαθήσω να) σώσω ή να με σώσει κάποιο ή κάποιος παρά να πεθάνει ή πεθάνω από αλλεργικό σοκ άπραγος.

oneiric1Μέλος
13/06/2005, 12:59:03
(Σχολιάζω τις απαντήσεις με την σειρά που εδόθησαν)

Φίλη μου nst,

Σ’ ευχαριστώ για τις συμβουλές σου, οι οποίες είναι από καρδιάς και σε καμία περίπτωση δεν θα σκεφτόμουν ότι «κάνεις την δασκάλα» όπως γράφεις!

Ειλικρινά δεν έχω «αφήσει» στιγμή, στην μέχρι τώρα εγκυμοσύνη μου, που να μην έχω «ευχαριστηθεί», ακόμα και τις δύσκολες που πέρασα στην αρχή. Ζω την κάθε μαγική μου στιγμούλα και δεν αφήνω τίποτα να μου την στερήσει / χαλάσει. Είναι κάτι που το είχα αποφασίσει από την αρχή και σ’ αυτό με βοηθάει πολύ και ο σύντροφός μου. Προσπαθώ να είμαι πάντα θετική, χαρούμενη και γεμάτη ώστε να μεταδίδω την θετική ενέργεια και σ’ αυτή τη μικρή ψυχούλα που κουβαλάω.

Δυστυχώς αυτό το θέμα είναι κάτι που πρέπει να σκεφτώ και ν’ αποφασίσω, κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μου. Δεν γίνεται αλλιώς. Όποια και αν είναι η τελική απόφασή μας.

Να ‘σαι καλά!

* Ειρήνη *

13/06/2005, 14:32:00
Oι πιθανότητες να προκύψει κάποιο σοβαρό πρόβλημα πριν την ηλικία των 20 είναι πολύ μικρές. Συνήθως εμείς οι άνθρωποι "βγάζουμε" ζημιές μετά τα 30...

Αγαπητή oneric μια συμβουλή:
Aν θέλεις να θωρακίσεις το παιδί σου απέναντι σε ασθένειες θήλασέ το... και όταν λέω θήλασέ το δεν εννοώ για 1-2 μήνες ούτε εννοώ όποτε μπορείς και τις υπόλοιπες μέρες με ξένο γάλα...

ΕΝΝΟΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 7 ΜΗΝΕΣ!

Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη θα σε περιμένει...

- Θα βλέπεις το παιδί σου να έρχεται σε επαφή με μεγάλους ανθρώπους ή με αρρώστους και να μην παθαίνει ΤΙΠΟΤΑ!

- Θα βλέπεις τα παιδιά των φίλων σου να ξενυχτούν από κολικούς και το δικό σου να μην παθαίνει ΠΟΤΕ! (h κόρη μου 2,5 χρόνια έχει πάρει μόνο μια φορά αντιπυρετικό για μια μέρα και μόνο για 4 μέρες αντιβίωση ενώ των φίλων μου τα παιδιά στην ίδια ηλικία δεν πέρναγε μήνας που να μην έπαιρναν αντιβίωση το χειμώνα και όταν έπαιρναν έπρεπε να πάρουν όλο το μπουκάλι για να φύγει η ίωση...)

- Θα δεις τα αντανακλαστικά του παιδιού σου και τις ψυχοκινητικές του ικανότητες να αναπτύσσονται πολύ γρηγορότερα από ότι λένε τα βιβλία γιατί το παιδί με το θηλασμό εκτός από τους μυς γυμνάζει και το μυαλό με αποδεδειγμένη αύξηση του IQ κατά 12 μονάδες!!

- Θα το δεις να ψηλώνει με χρόνο ρεκόρ και να είναι γερό χωρίς να είναι παχύσαρκο! Η κόρη μου ψήλωσε σε ένα μήνα 6 εκ!! Σήμερα είναι 97 εκ. και σύμφωνα με το παιδικό βιβλιάριο υγείας που θα σου χορηγήσουν και σένα με τη γέννα το ύψος της είναι έξω από το maximum ύψος της ηλικίας της ακόμη και για τα αγόρια!!

Σα μητέρα έχεις τη δύναμη να το προστατεύσεις από μελλοντικούς κινδύνους χωρίς καμμιά άλλη παρέμβαση... Μην ψάχνεις αλλού τη λύση... Η λύση είσαι εσύ η ίδια και έχει προνοήσει η φύση για αυτό...

Το ξέρεις όμως?

Το θέλεις όμως?

Αν ο θηλασμός είναι λιγάκι δύσκολος ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ θηλασμός είναι ένα πραγματικό βάσανο γιατί σε καθηλώνει τους πρώτους μήνες μέσα στο σπίτι...

ΟΜΩΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ!! (για να μην αναφερθώ και στο δέσιμο που δημιουργείται ανάμεσα στην μετέρα και στο παιδί...)

Μην βασανίζεις λοιπόν το μυαλουδάκι σου με αρνητικές σκέψεις και να είσαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά...

Συγνώμη αν σε κούρασα με το "λογίδριό" μου...

Α! και κάτι άλλο: Είναι αποδεδειγμένο και εμπειρικά αλλά και από ότι μου είπαν οι παιδίατροι με τις νέες έρευνες ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με ζώα στο σπίτι και δη με σκυλιά αποκτούν πιο γερό ανοσοποιητικό σύστημα. Ξέρω ότι ακούγεται περίεργο αλλά αν σκεφτείς ότι σε αυτή την ηλικία γίνονται οι εμβολιασμοί και όχι σε μεγάλη ηλικία σημαίνει ότι τα παιδιά όταν "εμβολιάζονται" με τέτοιου είδους μικρόβια σε τόσο μικρή ηλικία δημιουργούν τα ανάλογα αντισώματα.

Γι'αυτό μην κρύψεις το μωρό σου σε γυάλα!

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."

Edited by - Avallon on 13/06/2005 14:39:19