ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Είναι το γέλιο μέρος της καθημερινής μας ζωής έτσι ,όπως ,όσο, πρέπει; - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Είναι το γέλιο μέρος της καθημερινής μας ζωής έτσι ,όπως ,όσο, πρέπει; - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

ΑΦΡΟΔΙΤΗ31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
04/09/2005, 10:42:16
Κάποιος καλός φίλος μου έστειλε ένα email γεμάτο από χαρά.Τον ευχαριστώ γι΄αυτό...Και γιατί με βύθισε σε σκέψεις. Ναι, με έβαλε σε σκέψεις -θετικότατες- βέβαια.
Η ΧΑΡΑ, βλέπετε αν το ψάξεις ταιριάζει γάντι με το γέλιο, πηγάζει από δαύτο κάτι φορές. Περί γέλιου, λοιπόν ο λόγος, περί ευθυμίας και όχι κατήφειας και σοβαροφάνειας.

Το γέλιο στη ζωή μας! Ο καλύτερος γιατρός και όχι μόνο.
Αλλά είναι μέρος της καθημερινής μας ζωής, έτσι και όπως όσο πρέπει;΄Ενα λεπτό γέλιου ισοδυναμεί με 45 λεπτά χαλάρωσης. Μήπως παρά τα προβλήματα αξίζει να είναι ένα μέρος της καθημερινής μας ζωής γιατί όποιος γελάει και το ευχαριστιέται έχει λιγότερο άγχος μικρότερη αγωνία και σταθερότατη υποχώρηση θλίψης;
Το χιούμορ και το έντονο γέλιο βελτιώνει την αυτοεκτίμηση συσφίγγει τις κοινωνικές σχέσεις κι επαφές, κάνει τη ζωή μας περισσότερο διασκεδαστική κι ενδιαφέρουσα. ΄Αμα μπορούμε λένε να γελάσουμε σε μιά δύσκολη στιγμή της ζωής μας, τότε σίγουρα αυτό σημαίνει πως μπορούμε και να την ξεπεράσουμε. Δεν πρέπει στις αναποδιές να χάνουμε το γέλιο και το χιούμορ. Αντιθέτως πρέπει να σκεφτόμαστε πόσο η ζωή είναι διασκεδαστική κι ότι αν γελάμε, σημαίνει ότι δεν την παίρνουμε τραγικά και ψυχρά σοβαρά. Κι ούτε η άτιμη μπορεί φυσικά να μας πάρει από κάτω...
ΓΕΛΑΤΕ ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ;
Θυμηθείτε, αυτό μας μοιράζει λιγότερο άγχος.
Ψυχικά είμαστε πιό ανεβασμένοι.
Προσαρμοζόμαστε ευκολότερα.
Επικοινωνούμε καλύτερα με την ατμόσφαιρα γύρω, να είναι πιό ευχάριστη.
Αποδίδουμε και δημιουργούμε τελειότερα. Παντού,
και φυσικά νοιώθουμε αυτοπεποίθηση και αυτοσεβασμό.
Φιλαράκια όταν χαμογελώ αισθάνομαι χαρούμενη και τότε το σώμα γιά σκεφθείτε το είναι γεμάτο χαρά. Νιώθω σαν να εισπνέω χαρά και μετά να εκπνέω χαρά και να απλωνεται δαύτη σε κάθε τι που με περιβάλλει.
Εσωτερικό χαμόγελο... Να γελάς με κάθε μέλος, κύτταρο του σώματός σου.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΛΙΟ.
ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΑ ΚΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ.
Με το γέλιο αυξάνεται κι η αναπνευστική ικανότητα βαθαίνει η αναπνοή μας η κίνηση της θωρακικής κοιλότητας προς όλες τις κατευθύνσεις. ΄Ενα λεπτό γέλιου ισοδυναμεί με 45 λεπτά χαλάρωσης. Μιά ωρα γέλιου αρκεί να καούν 500 θερμίδες.
Γελάμε μωρέ όσο πρέπει;
΄Η μας παίρνουν από κάτω κάτι παλιοσυμβάντα;

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φοράω τα διάφανα...
Ξανθά λυτά μαλλιά μου!
Στη μοναξιά του δειλινού,
δώστε άρωμα βυθού.
Αστέρι,φως και άναμμα φεγγάρι βασιλιά μου!
Θαρρώ πως είμαι αλλουνού
αθάνατου θνητού...

Deghar AdharkΜέλος
05/09/2005, 14:03:42
το γελιο ειναι του διαβολου,ο χριστος δεν γελουσε ποτε.
νομιζω οτι ειναι κουραστικο....οταν εισαι σε μια παρεα,και ενας η μερικα ατομα συνεχως γελανε,τους κοιτας και σκεφτεσαι...."μα ποτε θα σκασουν....γιατι θεε δεν τους κανεις να σκασουν..."
επισης κανει και ρυτιδες....για εσας τις γυναικες και μας βαζει σε υπερδιεργερση,εγω οποτε γελαω παρα πολυ νιωθω υπερναταση.
αυτο που ειπα οτι ειναι τυ διαβολου..αστειο ηταν φυσικα,αλλα εχω ακουσει να το ελεν διαφοροι

05/09/2005, 14:58:34
Deghar Adhark
quote:
αυτο που ειπα οτι ειναι τυ διαβολου..αστειο ηταν φυσικα,αλλα εχω ακουσει να το ελεν διαφοροι

ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΣΤΕΙΟ ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.
ΠΟΙΟΙ ΓΕΛΑΝΕ;

ΑΦΡΟΔΙΤΗ

quote:
Γελάμε μωρέ όσο πρέπει;
΄Η μας παίρνουν από κάτω κάτι παλιοσυμβάντα;

ΜΑΛΛΟΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ.
ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ;
ΑΦΟΥ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ.

..

05/09/2005, 16:31:22
quote:
Ενα λεπτό γέλιου ισοδυναμεί με 45 λεπτά χαλάρωσης. Μιά ωρα γέλιου αρκεί να καούν 500 θερμίδες.

Αφροδίτη αν και γελάω πολύ, αν μου ξεφύγει, θα θυμηθώ αυτό εκεί΄.

Με έπεισες !!!!

noelΜέλος
05/09/2005, 16:44:06
Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ζώο που μπορεί να εκφράζεται με το γέλιο.
Είναι φυσικά και το μοναδικό ζώο που μπορεί να γελά χωρίς υπάρχει λόγος.
Μπορεί επίσης να γελά εκφράζοντας θυμό.

Συμπέρασμα:
Ενα όμορφο χαμόγελο με μία αχνή δόση γέλιου χαρακτηρίζει εναν ευδιάθετο άνθρωπο.
Ενα παρατεταμένο γέλιο εως και ασυγκράτητο χαρακτηρίζει εναν ``χάχα`` και εκτός του οτι είναι ενοχλητικό ,καταντάει και γελοίο.

Deghar AdharkΜέλος
05/09/2005, 23:53:33
quote:
Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ζώο που μπορεί να εκφράζεται με το γέλιο.
Είναι φυσικά και το μοναδικό ζώο που μπορεί να γελά χωρίς υπάρχει λόγος.
Μπορεί επίσης να γελά εκφράζοντας θυμό.

Συμπέρασμα:
Ενα όμορφο χαμόγελο με μία αχνή δόση γέλιου χαρακτηρίζει εναν ευδιάθετο άνθρωπο.
Ενα παρατεταμένο γέλιο εως και ασυγκράτητο χαρακτηρίζει εναν ``χάχα`` και εκτός του οτι είναι ενοχλητικό ,καταντάει και γελοίο.

επετρεψε μου να διαφωνισω.ο ανθρωπος δεν γελαει καθολου χωρις λογο,εχει λογο,και πολυ σοβαρο μαλιστα.
αρχικα ξεκινησε απο τους πριοστορικους ανθρωπους,αυτοι λοιπον οταν ενιωθαν απειλη απο καποιο ζωο η απο καποιον αλλο ανθρωπο,χαμογελουσαν ωστε να δειξουν τα δοντια τους.αυτο φυσικα ηταν μορφη αμυνας ωστε να τρομαξουν τον εχθρο.
το γελιο συμφωνα με τους γιατρους ειναι καποιου ειδους ηλεκρισμος του εγκεφαλου που προερχεται απο τα συναισθηματα.

06/09/2005, 17:19:27
quote:

quote:
Ενα λεπτό γέλιου ισοδυναμεί με 45 λεπτά χαλάρωσης. Μιά ωρα γέλιου αρκεί να καούν 500 θερμίδες.

Αφροδίτη αν και γελάω πολύ, αν μου ξεφύγει, θα θυμηθώ αυτό εκεί΄.

Με έπεισες !!!!

nst μου, κάτι είναι κι αυτό. Μακάρι το χαμόγελο το κελαρυστό γέλιο, κι η ευδιαθεσία να ήταν καθημερινά μέσα στο πρόγραμμά μας. ΄Ισως θα ήταν ευκολότερη η ζωή.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φοράω τα διάφανα...
Ξανθά λυτά μαλλιά μου!
δώστε άρωμα βυθού.
Θαρρώ πως είμαι αλλουνού
αθάνατου θνητού...

06/09/2005, 17:24:45
Θα διαφωνήσω... ( θα μου γίνει συνήθειο τελικά )

το γέλιο δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο του ανθρώπου... εγώ που έχω την τύχη να ζω με αρκετά ζώα, εκτός του ότι μου χαρίζουν άφθονο γέλιο με τα διάφορα που κάνουν, έχω παρατηρήσει πως διαθέτουν ένα είδος γέλιου....όπως επίσης και κλάματος...

βέβαια, χρειάζεται να τα παρατηρείς και να νιάζεσαι γι'αυτά για να το δεις...

απ' την άλλη, έχω συναντήσει ανθρώπους που αποδεικνύουν πως δεν ξέρουν να γελάνε...

όσο για τις ρυτίδες... αν είναι από χαμόγελα και γέλια χίλιοκαλοδεχούμενες... αν είναι από την ηλικία αποδεκτές... από βάσανα ή ακόμα χειρότερα από μίζερη νοοτροπία να μην είναι...

στα όσα πολύ σωστά παράθεσε η Αφροδίτη, να συμπληρώσω ότι με το γέλιο απελευθερώνονται ενδορφίνες στον οργανισμό που ενισχύουν την καλή μας διάθεση ....

και να καταθέσω κι εγώ τον οβολό μου:

1. The journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a leaky tire.

2. It's always darkest before dawn. So if you're going to steal your neighbor's newspaper, that's the time to do it.

3. Don't be irreplaceable. If you can't be replaced, you can't be promoted.

4. Always remember that you're unique. Just like everyone else.

5. Never test the depth of the water with both feet.

6. If you think nobody cares if you're alive, try missing a couple of car payments.

7. Do not walk behind me, for I may not lead. Do not walk ahead of me, for I may not follow. Do not walk beside me either. Just pretty much leave me the hell alone.

8. Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile away and you have their shoes.

9. If at first you don't succeed, skydiving is not for you.

10. Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day.

11. If you lend someone $20 and never see that person again, it was probably worth it.

12. If you tell the truth, you don't have to remember anything.

13. Good judgment comes from bad experience, and a lot of that comes from bad judgment.

14. The quickest way to double your money is to fold it in half and put it back in your pocket.

15. A closed mouth gathers no foot.

16. Duct tape is like the Force. It has a light side and a dark side, and it holds the universe together.

17. There are two theories about arguing with women. Neither one works.

18. Generally speaking, you aren't learning much when your lips are moving.

19. Experience is something you don't get until just after you need it.

20. Never miss a good chance to shut up.

21. Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night.

22. No matter what happens, somebody will find a way to take it too seriously.

23. Everyone seems normal until you get to know them.

συγνώμη που είναι στα αγγλικά ε?

enjoy !

Galadriel

in God we trust

06/09/2005, 17:44:02
quote:

Θα διαφωνήσω... ( θα μου γίνει συνήθειο τελικά )

το γέλιο δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο του ανθρώπου... εγώ που έχω την τύχη να ζω με αρκετά ζώα, εκτός του ότι μου χαρίζουν άφθονο γέλιο με τα διάφορα που κάνουν, έχω παρατηρήσει πως διαθέτουν ένα είδος γέλιου....όπως επίσης και κλάματος...

βέβαια, χρειάζεται να τα παρατηρείς και να νιάζεσαι γι'αυτά για να το δεις...

Galadriel Βλέπω τον Φοίβο μου [αρσενικός γάταρος των δασών Νορβηγίας παρακαλώ]...΄Οχι απλά με κάνει να γελάω αλλά να χτυπιέμαι. Είναι απίθανος. ΄Οταν πλήττει έρχεται με δαγκώνει ψιλοδυνατά ο κερατάς, έχει ένα ύφος του τύπου -καλά σου έκανα-πέφτει ανάσκελα ζητώντας χάδια και παιχνίδια κι είναι σαν να βλέπεις στη γατόφατσά του το γέλιο!!! ΄Εχεις δίκιο. διαθέτουν ένα είδος περίεργου γέλιου αλλά και κλάματος. Το κλάμα εύχομαι να μην το βλέπω συχνά. Προτιμώ το γέλιο. Σε όλες τις μορφές του. Και στους ανθρώπους και στις ζωοφατσούλες. Ωραίο, αν και ήταν στα αγγλικά.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φοράω τα διάφανα...
Ξανθά λυτά μαλλιά μου!
δώστε άρωμα βυθού.
Θαρρώ πως είμαι αλλουνού
αθάνατου θνητού...

06/09/2005, 18:00:34
μμμ για να δούμε...

Πλούτο, Πίκατσου, Μποτιτσέλι (σκύλοι)

Ξεφτέρης, Φουντούνης, Πάστα Φλώρα, Μουρμουράκλα, Τιγρίξ, Φλορεντίνο, Φερμίνα, Κανέλλος, Ναζλί και τέσσερα αβάπτιστα (γάτες)...

κάντε τον πολλαπλασιασμό να δείτε γέλιο στην νιοστή !

έλα να γελάσουμε λίγο ακόμα:

Galadriel

in God we trust

06/09/2005, 18:10:13
Πανέμορφες ματάρες. Τι γάτος είναι αυτός; Κούκλος ζωντανός...
Τώρα που το σκέφτομαι γιά να μην είναι μόνος ο Φοίβος μου ακούει -και στο όνομα Απόλλωνας-θα πάρω σπίτι και μία θηλυκή όμορφη παιχνιδιάρα γατούλα γιά να μην έχει τις μοναξιές του. ΄Απαιχτη φωτογραφία.
Και το γέλιο; Πηγαίο. Ειλικρινά!!!

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φοράω τα διάφανα...
Ξανθά λυτά μαλλιά μου!
δώστε άρωμα βυθού.
Θαρρώ πως είμαι αλλουνού
αθάνατου θνητού...

06/09/2005, 20:24:59
...ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ...

..

08/09/2005, 17:09:16
quote:
Είναι το γέλιο μέρος της καθημερινής μας ζωής έτσι ,όπως ,όσο, πρέπει;

Aπο την στιγμη που διαβασα την ερωτηση σου Αφροδιτη το γελιο ειναι μερος της καθημερινης μου ζωης Ετσι,Οπως,Οσο,Πρεπει.

Σε ευχαριστω

08/09/2005, 17:23:13
Εξαρτάται αν γελάνε με αυτά που λές ...

ή γελάν που σε βλέπουν να τα λές !

*δεν εννοώ κανέναν συγκεκριμένο, έτσι ?

10/09/2005, 10:15:28
quote:

quote:
Είναι το γέλιο μέρος της καθημερινής μας ζωής έτσι ,όπως ,όσο, πρέπει;

[font=Georgia]
Aπο την στιγμη που διαβασα την ερωτηση σου Αφροδιτη το γελιο ειναι μερος της καθημερινης μου ζωης Ετσι,Οπως,Οσο,Πρεπει.

Σε ευχαριστω

Χαίρομαι αγαπητέ που το γέλιο είναι μέρος της καθημερινής σου ζωής έστω και με δόση ειρωνίας. Σχετική ή μη. Καλημερίζω.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φοράω τα διάφανα...
Ξανθά λυτά μαλλιά μου!
δώστε άρωμα βυθού.
Θαρρώ πως είμαι αλλουνού
αθάνατου θνητού...

10/09/2005, 10:16:53
quote:

Εξαρτάται αν γελάνε με αυτά που λές ...

ή γελάν που σε βλέπουν να τα λές !

*δεν εννοώ κανέναν συγκεκριμένο, έτσι ?

Vril έχω πάψει να γελώ με τα χάλια των άλλων. Συνήθως μου έρχονται δάκρυα αλλά τα συγκρατώ γιατί το κλάμα δεν ταιριάζει σε κανέναν. Εκτός αν πρωταγωνιστεί σε αρχαία τραγωδία, οπότε μάλλον ζει ως καλός ηθοποιός το δράμα του. Και αιματοστηθοδέρνεται.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φοράω τα διάφανα...
Ξανθά λυτά μαλλιά μου!
δώστε άρωμα βυθού.
Θαρρώ πως είμαι αλλουνού
αθάνατου θνητού...

10/09/2005, 16:26:11
quote:
έχω πάψει να γελώ με τα χάλια των άλλων. Συνήθως μου έρχονται δάκρυα αλλά τα συγκρατώ γιατί το κλάμα δεν ταιριάζει σε κανέναν.

Αφροδίτη και το κλάμα μέσα είναι.
Δεν σου έχει τύχει να γελάς μέχρι δακρύων?
Χαμογελάμε γιατί έτσι μας αρέσει και ας λένε οι μουρτζούφληδες οτι θέλουν.

AtvaΜέλος
10/09/2005, 16:51:22
quote:
το γέλιο είναι του διαβόλου,ο χριστός δεν γελούσε ποτέ.

Στο βιβλίο του Umberto Eco, The Name of the Rose, κάποια στιγμή σε ένα αστείο περιστατικό οι μοναχοί γελάνε δυνατά μέσα στην χώρο της βιβλιοθήκης και ο τυφλός βιβλιοθηκάριος Jorge from Burgos εξοργίζεται και αναφέρει την παραπάνω χαρακτηριστική φράση…ανοίγοντας έτσι μία συζήτηση με τον William of Baskerville σχετικά με το κατά πόσο είναι διαβολικό ή όχι το γέλιο και λέει στον William of Baskerville: «Δεν φαίνεται πουθενά στις Γραφές ότι ο Χριστός γέλασε! Όταν ο άνθρωπος γελάει, παραμορφώνεται το πρόσωπό του και παύει να μοιάζει στον Θεό και γίνεται ίδιος με τις μαϊμούδες» και του ανταπαντάει ο William of Baskerville: «Ναι αλλά και πουθενά οι Γραφές, δεν λένε ότι ο Χριστός δεν γέλασε ποτέ!»

"Κονξ Ομ Παξ"

12/09/2005, 10:06:04
quote:

Αφροδίτη και το κλάμα μέσα είναι.
Δεν σου έχει τύχει να γελάς μέχρι δακρύων?
Χαμογελάμε γιατί έτσι μας αρέσει και ας λένε οι μουρτζούφληδες οτι θέλουν.

Αν μου έχει τύχει λέει...
΄Αστο καλύτερα. Να ψάχνεις χαρτοπετσέτα να κρύψεις την ένταση των δακρύων. Ευτυχώς από χοντρό γέλιο...

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φοράω τα διάφανα...
Ξανθά λυτά μαλλιά μου!
δώστε άρωμα βυθού.
Θαρρώ πως είμαι αλλουνού
αθάνατου θνητού...

seminaΜέλος
14/09/2005, 15:19:48
Θυμάστε την εκπομπή
"Χαμογελάστε,είναι μεταδοτικό"(νομίζω έτσι λεγόταν!
το γέλιο επιβάλλεται να είναι κομμάτι της καθημερινότητας μας..σκέψου κάποιον που είναι καθ' ολη τη διάρκεια της μέρας κατσούφης(χάλια)..μας προσφέρει πολλά..πάρα πολλά..και φυσικά μία πάρα πολύ καλή διάθεση!
και..όπως είχα διαβάσει κάπου..ένα χαμόγελο δεν στοιχίζει τίποτα[...συνεχίζεται....]
Φιλικά!
Σεμίνα

μα οτι και αν αγγιξω οποια πορτα και αν χτυπησω τιποτα δε φτάνει στο δικο σου ουρανό κατι να γυαλιζει θελεις παντα και ας θυμιζει οτι πιο θαμπο μαζι και φωτεινο