ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Οι νέοι βρίσκουν πιο εύκολα σεξ παρά αγάπη! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Οι νέοι βρίσκουν πιο εύκολα σεξ παρά αγάπη! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

ryche28 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Deva_ParinitoΜέλος
18/08/2005, 00:58:36
Από την άλλη, κατά την άποψή μου, η συνουσία είναι η στιγμή της ενοποίησης δύο κόσμων, και ακριβώς σ' αυτήν την στιγμή βρίσκεται όλο το "εκστατικό" μέρος της υπόθεσης, που αναλύει πολύ σωστά ο Ryche, και όλη αυτή η ανύψωση σε υψηλότερα επίπεδα συνειδητότητας και ύπαρξης.

Υπάρχουν προυποθέσεις ασφαλώς, για να επιτευχθεί, αλλά ο Χριστιανισμός ως δόγμα, μέσα στον παραλογισμό του, έχει μια πολύ σημαντική φράση που λέγεται κατά το "μυστήριο" του γάμου. Βάζω σε εισαγωγικά την λέξη "μυστήριο", γιατί δεν είναι. Λέει κάπου : "και έσονται οι δύο σάρκες, εις σάρκα μία". Όλο το "μυστήριο" βρίσκεται εδώ. Η ενοποίηση, ο πραγματικός έρωτας, αποδέχεται την σαρκική επαφή. Χωρίς αυτήν, την σαρκική επαφή δηλ. δεν μπορούμε να μιλάμε για κάτι που ενοποιείται με κάτι άλλο. Βέβαια, η ανοησία του Χριστιανισμού, είναι πως χρησιμοποιεί κακόβουλα αυτήν την φράση, για να στηρίξει τις μπούρδες του περί προγαμιαίων σχέσεων κτλ, πράγμα που δεν μας ενδιαφέρει.

Η ουσία όμως βρίσκεται σε αυτήν την φράση. Η σαρκική επαφή είναι απαραίτητη για να "ανθίσει" ο πραγματικός έρωτας. Οι άνθρωποι λένε "ολοκληρωμένη" μια τέτοια σχέση, χωρίς να συνειδητοποιούν αυτήν την ολοκλήρωση, την πληρότητα που αναφέρει ο Ryche, με τον τρόπο που την αναφέρει. Αν το καταλάβαιναν αυτό, κανένας δεν θα ήθελε να κάνει "σεξ", όλοι έρωτα θα έκαναν και τότε θα ζούσαμε σε άλλον κόσμο.

Λέμε "σεξ", εννοώντας "απλή σαρκική επαφή". Όμως είναι η βάση. Χωρίς επαφή, τίποτε δεν ενοποιείται.

Ήρθε κάποτε μια κοπέλα. Έβαλε το χέρι της πάνω μου, αγκαλιάζοντάς με, και συνειδητοποιώντας την πράξη της, μου είπε : "Νομίζω πως αρχίζουμε να ερχόμαστε ο ένας πιο κοντά στον άλλον." Αυτή η κοπέλα, δεν ήθελε σεξ. Τουλάχιστον, εκείνη την στιγμή. Το σώμα της όμως, άρχισε σιγά σιγά να "υποδέχεται" το δικό μου, χωρίς η ίδια να το καταλαβαίνει. Η κίνηση, η τάση, - αυτή είναι η σωστή λέξη - η τάση είχε αρχίσει να γίνεται συγκλιτική, έτεινε προς ενοποίηση, κάπου θα με συναντούσε κι εγώ θα συναντούσα την ίδια. Το σημείο τομής, είναι η συνουσία.

Ο άνθρωπος το πιστεύει αυτό βαθύτατα, είναι στην φύση του, κι όσο κι αν κάνει πως δήθεν το ελέγχει, μονάχα μέσω της επαφής, της σαρκικής επαφής, μπορεί να νιώσει τον πραγματικό έρωτα.

Ο πραγματικός έρωτας εμφανίζεται στην φύση χωρίς να ντρέπεται. Ρωτήστε τα λιόσπορα, γιατί γυρίζουν προς τον ήλιο και σκύβουν ?Ρωτήστε τον βασιλικό, γιατί ευωδιάζει στο μπαλκόνι σας ?

Ο πραγματικός έρωτας κρύβει βαθύτατη πίστη, ισχυρότατη θέληση και θέρμη, κατακαίει τον νου. Όταν κάνετε έρωτα, πραγματικό έρωτα, σκέφτεστε ? Αν όχι, έχετε αναρρωτηθεί ποτέ, γιατί εκείνη την στιγμή ο νους "ζαλίζεται"? Οι αισθήσεις κυριαρχούν. Στις αισθήσεις, δεν έχει θέση η σκέψη. Μυρίζεις το σώμα του/της συντρόφου σου, ακούς την ανάσα της/του, την καρδιά της/του, γεύεσαι, αγγίζεις, βλέπεις. Όλα τα σύνεργα που έχει ο άνθρωπος για να γνωρίσει επιστρατεύονται. Που να χωρέσει λοιπόν η σκέψη ? Τι να σκεφτείς ? Με τι νου ?

Ο παρατηρητής γίνεται ένα με τον παρατηρούμενο. Οι δύο σάρκες γίνονται μία. Ποιος είναι τότε ο άνδρας και ποια η γυναίκα ?

Στον πραγματικό έρωτα, δεν υπάρχει αρσενικό ούτε θηλυκό. Δεν υπάχουν διακρίσεις, δεν υπάρχει τίποτε απ΄ όσα γνωρίζουμε στον κόσμο που ζούμε. Γι' αυτό, συνήθως, μετά από μια πραγματική συνεύρεση οι εραστές βυθίζονται σε βαθύ ύπνο. Το πρωί, όλα τους φαίνονται αλλαγμένα...

Αυτά βέβαια, προυποθέτουν κρεβάτια, σεντόνια, μαξιλάρια, - καθαρά έτσι ? - δηλ. ολντ φάσιον καταστάσεις, αλλά προ πάντων προυποθέτουν υποδοχή, αποδοχή, και αντοχή. Α! και υπομονετικούς γείτονες, γιατί η μεσοτοιχία των νεόκτιστων οικοδομών έχει κι αυτή αυτιά.

Που 'ναι ρε τα Πάναλακ της Πράγας ?

Έγινε, τα λέμε...

Edited by - Deva_Parinito on 18/08/2005 01:00:16

18/08/2005, 19:50:14
quote:

ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΞΑΦΝΙΚΑ;

Pixeldrean υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται και δεν φεύγουν.
Αυτό ενίοτε πονάει ενίοτε λυτρώνει κι ενίοτε απογειώνει.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φοράω τα διάφανα...
Ξανθά λυτά μαλλιά μου!
Στη μοναξιά του δειλινού,
δώστε άρωμα βυθού.
Αστέρι,φως και άναμμα φεγγάρι βασιλιά μου!
Θαρρώ πως είμαι αλλουνού
αθάνατου θνητού...

18/08/2005, 20:43:38
quote:

Ο πραγματικός έρωτας κρύβει βαθύτατη πίστη, ισχυρότατη θέληση και θέρμη, κατακαίει τον νου. Όταν κάνετε έρωτα, πραγματικό έρωτα,

Πίστη ατράνταχτη, θέληση απέραντη, θέρμη ατελείωτη, αλήθεια άφθαρτη άφθαστη, ακέραια πάθη, καλοσμιλεμένα, απόλυτα, απλά, μεγαλειώδη, όλα ισχυρότατα και λαμπερότατα. Απαστράπτοντα. Θα σταθώ ιδιαίτερα στην [Πίστη]. ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ... Και μπόλικη αγάπη. Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ. Υποκλίνομαι...Deva

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φοράω τα διάφανα...
Ξανθά λυτά μαλλιά μου!
δώστε άρωμα βυθού.
Θαρρώ πως είμαι αλλουνού
αθάνατου θνητού...

19/08/2005, 00:42:02
Ryche χαιρετα Αστροψυχη.

Φιλε μου,εχεις δικιο σε οσα μας παρεθεσες για την Σεληνιακη Οψη της συγχρονης Γυναικας.Η αληθεια ειναι οτι η σκληροτητα την οποια τοσο αυθορμητα συνανταμε στους τροπους της γυναικας οφειλεται ακριβως σε αυτην την σεληνιακη οψη της.Το φως της σεληνης ειναι ομορφο μα ειναι εξισου σκληρο και αποτομο.

quote:
Α! και υπομονετικούς γείτονες, γιατί η μεσοτοιχία των νεόκτιστων οικοδομών έχει κι αυτή αυτιά.

Deva
αυτη ειναι η ευκαιρια των γειτονων για Satori.

Παλαιοτερα στην Ανατολη ο τροπος αφυπνισης επεβαλε στον ασκητη να καθεται διαλογιζομενος σε καποιο απομερο μερος ασκωντας ελεγχο στο νου του,στο συναισθημα του ή στο σωμα του.Ξαφνικα ενα κορακι εκραζε,ή ενα μηλο επεφτε στην κεφαλα του,ή τον τσιμπουσε καποιο κουνουπι κ.α.
Και ερχοταν η φωτιση..

Αν και ο ασκητης ειχε προσπαθησει να απομονωσει τον Εαυτο του απο τον φυσικο κοσμο,ο τελευταιος ηταν αυτος που του εφερνε την φωτιση.Μια απλη κινηση ή ηχος ηταν αρκετος για να τον ξυπνησει απο την αποχωρηση του και να του δειξει οτι δεν υπαρχει κατι το οποιο υπαρχει για να βρει που ομως βρισκεται καπου "αλλου".Ο ασκητης βιωνει τοτε την μεγαλυτερη αντιφαση.Ενω συμφωνα με τις θρησκευτικες του πεποιθησεις η φυση ειναι μαγια και ειναι κατι το οποιο πρεπει να Ελεγξει,ανακαλυπτει οτι η προσπαθεια αποχωρησης απο τις αισθησεις ειναι ενας τροπος για να βυθιστεις πιο πολυ μεσα σε αυτες.
Ετσι ακριβως λειτουργει και το εγω μας.Οσο πιο πολυ προσπαθει καποιος να αποβαλει το εγω του τοσο πιο πολυ βυθιζεται μεσα σε αυτο.Αυτο συμβαινει γιατι το εγω ειναι στην Πραγματικοτητα Ολα οσα προσποιειται οτι δεν ειναι.

Απο ολη αυτην την αντιφαση ξεπεταγεται το γελιο.
Ετσι και στους εραστες.Αν καποιος δεν μπορει να γελασει,να χαρει με οσα ειναι,αν δεν μπορει να αυτοσαρκαστει,να χαρει με τις ψευδαισθησεις του δεν ειναι εραστης δηλαδη φωτισμενος ανθρωπος.

quote:
Χωρίς επαφή, τίποτε δεν ενοποιείται.

Αυτο που απο προσωπικη εμπειρια μπορω να καταθεσω ειναι οτι Ξεπερνιεται μεσω του Ερωτα η Ψευδαισθηση οτι τα πραγματα Δεν ειναι ενοποιημενα και οτι ο κοσμος μας ειναι μια συλλογη απο ξεχωριστα "εγω" και "αντικειμενα".Ο Ερωτας σου δινει bonus την Αισθηση του Ενοποιημενου πεδιου.Αυτο αποκαλω προσωπικα και εντελως ισως υποκειμενικα Αποπροσωποποιηση.Η επαφη λοιπον σου δειχνει ακριβως οτι Ολα ειναι ηδη Ενοποιημενα,και οτι εσυ Εισαι ο ιδιος η φυση και δεν Πραττεις τιποτα αναποσπαστος απο αυτην.Υπαρχει μονο δραση,και οχι καποιος που δρα(βουδας).

Ο Ερωτας λοιπον απλα Συμβαινει αλλα δεν συμβαινει σε Εσενα.
Ο Ερωτας συμβαινει συνεχως.Αν πραγματικα σου συνεβει θα μπορεις να τον δεις παντου γυρω σου να δρα.

Ειτε τον πεις Ερωτα,Ταο,Θεο στην πραγματικοτητα ειναι το ιδιο πραγμα.Αυτο που εμεις νομιζουμε Θεληση Μας,ειναι απλα η Θεληση Ολοκληρου του κοσμου που συγκεντρωνει για λιγο τις ακτινες του πανω μας.Η Κορυφωση του Ερωτα ειναι ο Οργασμος.Αλλα θελει ανοιχτο το νου και την καρδια για να ερθει.Δεν θελει Καποιον που πιστευει οτι πρεπει να κανει κατι για να τον Αρπαξει.Ο ερωτας δεν ειναι Αρπαγη.Ειναι Αποδοχη.Του κοσμου και του εαυτου μας.

Ετσι ερχεται ο Οργασμος.Ειναι ταυτοχρονος στην καρδια,στο νου και στο σωμα.Αλλιως μιλαμε για αλλον οργασμο.Αν συμβει αυτο τοτε μπορεις να καταλαβεις τον Ιδιο τον κοσμο ως Οργασμο.Γιατι η φυση ειναι παντα σε οργασμο δηλαδη "συντονισμενη" ή αλλιως απλα σε αρμονια με τον Εαυτο της.
Δεν υπαρχει κατι "αφυσικο" μεσα στην φυση.Ετσι λοιπον ακομα και οταν δεν εχουμε Οργασμο δεν ειναι κατι κακο.Δεν πρεπει να κανουμε τιποτα για να τον προκαλεσουμε απλα μπορουμε να Αφεθουμε.Δεν πρεπει να ξαπλωνουμε στο κρεββατι για το αποτελεσμα.Η προσκολληση στον Ερωτα γεννα τον Θανατο Του.Οχι η προσκολληση στην πραξη αλλα στο αποτελεσμα

Καταλαβαινετε;Ειναι πολυ σημαντικο να το καταλαβαινετε αυτο.
Οταν εχετε Οργασμο καλως.Αν οχι παλι καλως.Δεν ειναι ιδια η καθε μερα.Γιατι σημερα φαγατε καπως βαρια,και καπου στην γη καιγεται ενα δασος και χαθηκανε πολλες ψυχες σε ενα αεροπορικο δυστυχημα,και καπου στο διαστημα εσκασε μια Σουπερ Νοβα ετσι και μεις αλλαζουμε μαζι με ολοκληρο αυτο το συστημα.
Αλλη μερα σημερα Αλλος Ερωτας.Αλλιως.Και εμεις Αλλιως.Αν δεν προσκολλουμαστε στο αποτελεσμα δεν μπορει να γεννηθει η Συνηθεια.
Ο συντροφος μας με αυτον τον τροπο παραμενει Παντα ενας Αγνωστος,γιατι μια νεα πτυχη του και οψη του μας περιμενει να ανακαλυψουμε και οχι απλα αυτο που εχουμε απο το Παρελθον στο Μυαλο μας.Αν σκεφτομαστε πως και τι δεν θα δωσουμε ποτε στον εαυτο μας την ευκαιρια να Αφεθουμε και δεν θα επιτρεψουμε ποτε στον συντροφο μας να μας ικανοποιησει αλλιως.

Αν σκεφτομαστε στον Ερωτα το επομενο βημα,οδηγουμαστε σε Σαμσαρα.Δηλαδη επαναλαμβανουμε απλα αυτο που βιωσαμε στο Παρελθον μας Ειτε με εικονες ειτε με λεξεις.Μα οταν κανεις τον Ερωτα λεξεις ειναι Μαγια δηλαδη ψευδαισθηση.Οι λεξεις ειναι παντα ψευδαισθηση γιατι ποτε δεν περιγραφουν Ενοποιημενες εννοιες αλλα τεμαχιζουν τον κοσμο.
Ας παψω λοιπον να προσπαθω να περιγραψω αυτο που μου συμβαινει με τον ανθρωπο μου.Αυτο ειναι και το τελευταιο μου ποστ στο θεμα σου φιλε Αστροψυχη.

Αλλωστε πρεπει να εχουμε παντοτε υποψη μας οτι δεν προκειτε να καταλαβουμε τον Ερωτα οσο και αν μιλησουμε γι αυτον οσες λεξεις και να πουμε.Και αυτο γιατι Ο Ερωτας,η Ζωη και ο Θανατος δεν Ειναι εννοιες που πρεπει να Κατανοηθουν και προβληματα που πρεπει να λυθουν ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΒΙΩΘΟΥΝ...

και οποιος σας πει οτι φωτιστηκε μια φορα και τελος μην τον πιστεψετε.Καθε μερα ειναι μια καινουργια ευκαιρια για Αφυπνηση.

Και ο Ερωτας ειναι η διαδικασια που σε περνα απο την Ηθελημενη προσπαθεια στην Ταλαιπωρια της μη-προσπαθειας.

AtmaRyche
YourChosenNone..as Jedi Ryche

Ειμαι το πτωμα του χθεσινου μου εαυτου
19/08/2005, 02:20:35
ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ...ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΘΗΚΑΝ...ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ...ΟΛΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΣΜΟ...ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.

..

19/08/2005, 02:21:11
quote:
Jedi Ryche

...Μy chosen One..εδωσες ολα τα λογια-
Eπιλογος στο τοπικ και για μενα..

ΑtmaRyche ..in a silent path

cprtght@tm@2005
20/08/2005, 18:25:49
quote:

ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ...ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΘΗΚΑΝ...ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ...ΟΛΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

Pixeldream,
Ξαφνικά κι απροειδοποίητα. Δεν θα διαφωνήσω.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φοράω τα διάφανα...
Ξανθά λυτά μαλλιά μου!
δώστε άρωμα βυθού.
Θαρρώ πως είμαι αλλουνού
αθάνατου θνητού...

rizitisΜέλος
20/08/2005, 18:50:07

Εδω να επισημανω οτι τα πλασματα αυτα για να επιτευθει ο κοσμικος Ερωτας πρεπει κατα την αποψη μου να Συντηχουνε δηλαδη να ειναι ναι μεν διαφορετικοι ηχοι αλλα εκπεμπουν στην ιδια συχνοτητα.
Και προσεξε κατι αλλο.Απο μια τετοιου ειδους ενωση παραγεται η Πραγματικη Ταπεινωτητα.Απο την στιγμη που φθανεις να καταστεις Α-μορφος και καταργειται η ψευδαισθηση του Εγω νιωθεις πλεον οτι εισαι απλα ενα κομματι της Φυσης/θεου και δεν σηκωνεσαι απο το κρεββατι σαν κοκκορι που τα "γαμησε" ολα αλλα σαν ενα πλασμα σαν ολα τα αλλα που βιωσε την χαρα μιας εκστατικης και υπερβατικης εμπειριας.
ryche

"ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΗΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΨΕΙΡΕΣ ΕΛΙΕΣ"
ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ