- Οι νέοι βρίσκουν πιο εύκολα σεξ παρά αγάπη! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
αυτο που πειραζει ειναι οτι δεν γινεται ερωτας και ο ερωτας ειναι το τελειωμα του νου...
Και η αρχη της ιδιας της Υπαρξης.
Θυμαμαι αυτη την παραξενη μελαγχολια που ερχοταν σαν συννεφα βαρια μαυρα στον ουρανο μου μετα απο την πραξη(σεξ).Το τσιγαρο απαραιτητος υποστηρικτης του ανουσιου που τελεστηκε.
Η μηχανη απλα θελει λαδι και της το προσφερουμε.Αυτο ειναι το σεξ.
Δεν εχει κατι αλλο.Το οτι ψαχνουμε κατι αλλο,περα απο αυτο ειναι που μας πληγωνει.
Ο Πραγματικος Ερωτας ειναι Satori(φωτιση).Οχι να εισαι ερωτευμενος με τον Ερωτα.Μα απλα να εισαι Ερωτας.
Εχετε αναρρωτηθει γιατι μας ειναι τοσο δυσκολο να μιλησουμε για τον Ερωτα.Γιατι δεν μπορουμε να βρουμε λεξεις για να τον περιγραψουμε;Aν τις βρουμε και ειμαστε ικανοποιημενοι με αυτο που γραψαμε πει να πει οτι δεν μιλαμε για τον Ερωτα.
Με ποιο αλλο θεμα δεν εχουμε λογια;
Μα με την εννοια του "Θεου"!
Ισως γιατι θεος και ερωτας ειναι το ιδιο πραγμα!
Ειναι το μονο πραγμα που στην ουσια αξιζει να ασχοληθει κανεις.
Μα ο Ερωτας δεν ειναι κατι που το εχεις μια στιγμη και την αλλη δεν το εχεις.Ειτε εχεις καταφερει να ενωθεις-συντονιστεις μαζι του
ειτε οχι.
Αν ο Ερωτας σου ειναι εφημερος βρηκες τον ερωτα που απλα εκτοξευει βελακια Αφυπνισης.Αφυπνιστηκες λοιπον;Εισουν παρων οσο σου συνεβαινε;
Κατεγραψες την "κατασταση" σου;Βρηκες γιατι αισθανεσαι ετσι;
Aν οχι ακομα κοιμασαι.
Αν ο Ερωτας σου αφησε το κουσουρι να αισθανεσαι Αιωνιος και Αφθαρτος και σε κανει να αναγνωριζεις τον κοσμο ετσι οπως ειναι,και μπορεις να διακρινεις την συνοχη του τοτε γνωρισες τον Ερωτα τον Αλλο τον πρωτο αυτον που οι αρχαιοι Ελληνες πιστευαν οτι ειναι αυτος που διατηρει σε συνοχη ολο το συμπαν!Ειναι το ιδιο το συμπαν.
Και δεν μιλω για τον Πλατωνικο Ερωτα.Οχι αυτος ειναι ενας τροπος για να κανεις Ερωτα στο νου σου.Δεν μιλω γι αυτο.
Μιλω για τον Ερωτα ακομα και τον Σεξουαλικο αν θελετε ως μια "ευκαιρια" αποπροσωποποιησης.
Να αισθανεσαι και το ιδιο το κορμι σου ακομη να μην ειναι Υλη αλλα καθαρη Ενεργεια να μην εχει μορφη,να μην το κανεις εσυ ο Σακης,η Ελενα,αλλα ο Κανεις,ο τιποτα που κανει Ερωτα στο ιδιο του τον Εαυτο,να μην εχεις φυλο,μνημη.Τιποτα.Αυτο.Εκεινο.Αυτο που δεν περιγραφεται.Καμμια αντιθεση.
Οχι Εσυ με Αυτην.
Αλλα Αυτο.Ενα πραγμα.Μια αγκαλια,που ενω αγκαλιαζονται δυο οντα,να ειναι μια αγκαλια για ολα τα Οντα.
Να ειμαστε ο Ερωτας.ΟΧΙ ΜΙΑ ΑΦΗΡΗΜΕΝΗ ΙΔΕΑ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΗ.
Μα ΑΥΤΟ ΠΡΟΗΠΟΘΕΤΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ ΤΟΝ ΘΕΟ.
ΤΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
ακομα και οταν απομακρυνθουν τα κορμια,να μην εχουμε χωρισει.
τοτε εισαι ερωτας παντου και παντα ενωνεσαι συνεχως..με ανθρωπους και ιδεες,θεωριες και προβληματα.Ολα Χωρανε γιατι πια εισαι Απειρος.
Να εχεις θαμπωσει το "Εγω" σου.
Να δεις ποσο μικρο ειναι.
Τοτε ολες οι αντιθεσεις ειναι απλα μια συμβαση.
Ο αντρας και η γυναικα ειναι οι Δυο Πολοι Ενος Μαγνητη.
Πιο βαθια δεν χρειαζεται,γιατι αν φθασουμε εκει..βγηκαμε στην Επιφανεια και Ανασαινουμε και παλι εχοντας ξεφυγει απο τον σκοτεινο Βυθο μας...
καλησπερα Σας..
Rycheatma
United Kingdoms
Edited by - ryche on 10/08/2005 23:57:28
quote:
Τι θές να πείς με την τελευταία σου φράση?
Ελεύθερη
Ρώννιμι
Ωσις
Νοητηκής
Τελείωσης
Ατέλευτου
Σύμπαντος
ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ 1
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
iiiiiiiiiiiiiiii``iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
iiiiiiiiiiiiiii ii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
iiiiiiiiiiiiii iii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
iiiiiiiiiiiii iiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
iiiiiiiiiiii iiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
iiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
iiiiiiiiiii______iiiiiiiiiiiiiiiiiii

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ
quote:θεός και έρωτας είναι το ίδιο πράγμα. ΄Ερωτας-θάνατος. Αιώνια αναγέννηση. ΄Εχει τη χροιά και τη γοητεία του άφθαρτου.
Ο Πραγματικος Ερωτας ειναι Satori(φωτιση).Οχι να εισαι ερωτευμενος με τον Ερωτα.Μα απλα να εισαι Ερωτας.Εχετε αναρρωτηθει γιατι μας ειναι τοσο δυσκολο να μιλησουμε για τον Ερωτα.Γιατι δεν μπορουμε να βρουμε λεξεις για να τον περιγραψουμε;Aν τις βρουμε και ειμαστε ικανοποιημενοι με αυτο που γραψαμε πει να πει οτι δεν μιλαμε για τον Ερωτα.
Ισως γιατι θεος και ερωτας ειναι το ιδιο πραγμα!
Μα ΑΥΤΟ ΠΡΟΗΠΟΘΕΤΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ ΤΟΝ ΘΕΟ.
ΤΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Πίστεψέ με είναι δύσκολο να αναγνωρίσει κανείς στον εαυτό του το Θεό. ΄Η και τον ίδιο τον εαυτό του. Σε βάθος που λέμε συχνά.
Μα έμαθα πλέον πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτη. Και μιά παθιασμένη συνεχής προσπάθεια σαφώς φέρνει αποτελέσματα...
Ωραία η τοποθέτησή σου...
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φοράω τα διάφανα...
Ξανθά λυτά μαλλιά μου!
Στη μοναξιά του δειλινού,
δώστε άρωμα βυθού.
Αστέρι,φως και άναμμα φεγγάρι βασιλιά μου!
Θαρρώ πως είμαι αλλουνού
αθάνατου θνητού...
Ενα μικρό καθημερινό παράδειγμα, που μου συνέβη προ ολίγου: περιμένω στην ουρά του ταμείου του super market. Μπροστά μου μία ψηλή κοπέλα με χαμηλοκάβαλο παντελόνι, το οποίο αφήνει τουλάχιστον κατά 1/3 σε κοινή θέα τη σχισμή του πισινού της. Στη μέση της και στον ώμο της ξεχωρίζουν 2 τατουάζ (τα οποία βλέπω να κάνουν όλο και συχνότερα τελευταία οι Ελληνες, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να ξεχωρίζουν, να προβάλλουν το "Εγώ" τους). Αν και το θέαμα έπρεπε να είναι ερεθιστικό για έναν άντρα, η υπερβολική του χρήση τα τελευταία χρόνια από την πλευρά των γυναικών έχει ψιλοφέρει κορεσμό. Σε κάποια φάση η κοπέλα γυρνάει να τσεκάρει τι γίνεται πίσω της και της χαμογελώ, με εκείνο το χαμόγελο ευγένειας που θα έδειχνα λόγω ανθρώπινης εγγύτητας ακόμη και αν η μπροστινή μου ήταν γιαγιά. Η κοπέλα με ένα βαριεστημένο και ελαφρά ξινισμένο μούτρο μαζεύει τα πράγματα της και φεύγει. Ηταν σχεδόν γυμνή μπροστά μου αλλά ήταν φοβερά αντιερωτική. Σεξιστική ναι, αλλά όχι ερωτική. Και αυτή την αντιερωτική εικόνα βλέπω όλο και πιο συχνά να πολλαπλασιάζεται γύρω μας. Η μεγάλη συμπαντική, ερωτική ενέργεια αποτραβιέται συνέχεια, στερεύει... Και αυτό σημαίνει ότι γύρω μας βασιλεύει μία κακή, διασπαστική, εγωκεντρική ενέργεια....
Επαναλαμβάνω εδώ τα λόγια σου, που μου άρεσαν πολύ:
"Να αισθανεσαι και το ιδιο το κορμι σου ακομη να μην ειναι Υλη αλλα καθαρη Ενεργεια να μην εχει μορφη,να μην το κανεις εσυ ο Σακης,η Ελενα,αλλα ο Κανεις,ο τιποτα που κανει Ερωτα στο ιδιο του τον Εαυτο,να μην εχεις φυλο,μνημη.Τιποτα.Αυτο.Εκεινο.Αυτο που δεν περιγραφεται.Καμμια αντιθεση.
Οχι Εσυ με Αυτην.
Αλλα Αυτο.Ενα πραγμα.Μια αγκαλια,που ενω αγκαλιαζονται δυο οντα,να ειναι μια αγκαλια για ολα τα Οντα."
quote:
Και μιά παθιασμένη συνεχής προσπάθεια σαφώς φέρνει αποτελέσματα...
...Δεν υπαρχει καμμια "συνεχης προσπαθεια"...και δη παθιασμενη!//απλα συμβαινει.)
--βεβαια για να γνωριζει καποιος για τι ακριβως μιλαμε εδω θα πρεπει σιγουρα να το εχει ζησει...δεν μπορουμε να μιλαμε σε καποιον για κρεμ καραμελε οταν δεν εχει ποτε δοκιμασει ιφ γιου νοου γουατ αι μιν..:Ρ---
Οπως τον ερωτα('η το θανατο) δεν τον προσπαθεις αλλα σε "επιλεγει" ετσι και το Αυτο...
Αστροψυχη χαιρε:)---Δεν εχεις αδικο, φιλε μου, για τις συμπεριφορες των ομορφων κουφαριων..μην ξεχνας ομως οτι ολα ειναι θεμα συνειδητοτητος...:πρωτα θα ομορφαινουν το εξω που σε αλλες ζωες ηταν ασχημο και μετα θα περασουν και στο μεσα//αντιθετα καπως, αλλα επειγει!//κανεις δεν εχει χρονο να δει πρωτα το μεσα:χρονοβορα διαδικασια//οποτε ομορφαινοντας το εξω ...φτιαχνουν ενα καλο δολωμα...ακομη και για τους ιδιους φερομενους ως "εαυτους"...--η διαδικασια περατωσεως της εσωτερικης ομορφιας που με τη σειρα της εκπορευει ολους τους χυμους ...του καλλους//μεχρι και του θεικου// προσεγγιζεται μοναχα κατοπιν συνειδητοποιησης της εαυτου..κενοτητας...
..παντως θελω να ειμαι αισιοδοξη σε σχεση και με αυτο το θεμα//
Παντα εκανα ο,τι περναγε απο το χερι μου για να ομορφαινω ο,τι υπαρχει γυρω μου//αυτο το λεω:"ν'ανθισει το φυτο που προοριζονται να γινουν"//τωρα πια ειμαι ικανοποιημενη με το γεγονος οτι οι ανθρωποι
γινονται ολοενα και πιο ομορφοι..εστω εξωτερικα//ειναι μια αρχη!
Το επομενο βημα ..ειναι να κοιταξουν μεσα τους-θα γινει κι αυτο,γι' αλλους τωρα γι'αλλους αργοτερα// παντως η φυσικη εξελλικτικη πορεια αν το δουμε θετικα...θα ειναι να τα καταφερουν.
Αν ειμαι στο τωρα οπως ο συντροφος μου περιεγραψε με τα αυτα λογια,ειναι επειδη δουλεψα με τον εαυτο μου και το ιδιο επραξε κι εκεινος.
Για μας //ως Εν// ισως ειναι φυσικο να το σατορι...για αλλους μπορει να σημαινει κατι εντελως διαφορετικο απο αυτο που εμεις συμφωνουμε πως ειναι...ακομη κι αν δεν εχουν φτασει ουτε στα μισα του δρομου...
καταληγω σ'αυτο που εγραψα στην αρχη
ολα ειναι θεμα συνειδητοτητας.
"Τοτε εισαι ερωτας παντου και παντα ενωνεσαι συνεχως..με ανθρωπους και ιδεες,θεωριες και προβληματα.Ολα Χωρανε γιατι πια εισαι Απειρος."*
Αtmaryche
*"ενωσουμεταπαντα"

cprtght@tm@2005
Edited by - ΑΤΜΑ on 12/08/2005 01:36:46
Edited by - ΑΤΜΑ on 12/08/2005 01:45:36
quote:
Το επομενο βημα ..ειναι να κοιταξουν μεσα τους-θα γινει κι αυτο,γι' αλλους τωρα γι'αλλους αργοτερα// παντως η φυσικη εξελλικτικη πορεια αν το δουμε θετικα...θα ειναι να τα καταφερουν.
Αν ειμαι στο τωρα οπως ο συντροφος μου περιεγραψε με τα αυτα λογια,ειναι επειδη δουλεψα με τον εαυτο μου και το ιδιο επραξε κι εκεινος.
ATMA, αυτό που είπες είναι πολύ σωστό.
Να κοιτάξουμε μέσα μας, να κάνουμε μία ανασκόπηση των πράξεων μας και να προσπαθήσουμε να "δουλέψουμε" τον εαυτό μας για να γίνουμε καλύτεροι...
Μία τέτοια προσπάθεια θα έχει θετικά αποτελέσματα, μακροπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
(Β)ΕΡΩΤΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΜΙΑΣ ΣΧΕΣΗΣ-ΕΠΑΦΗΣ.ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΤΗΝ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΠΟΥ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΓΓΙΞΟΥΝ ΤΑ ΜΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΤΟΥΣ.
(Γ)ΑΓΑΠΗ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ (Γ) ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ.
ΑΝ ΕΧΩ ΚΑΠΟΥ ΛΑΘΟΣ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΜΕ. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΣΕΞ,ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΣΕΞ ΠΑΡΑ ΑΓΑΠΗ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΞ.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Η ΓΕΝΙΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ; ΜΠΑ!! ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΦΑΙΝΟΤΥΠΟ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Ο,ΤΙ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΜΕ ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΡΟΠΟ, ΙΣΩΣ ΠΙΟ ΩΜΟ, ΤΟΛΜΗΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΥΝΙΚΟ.
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo
quote:Συνειδητότητα λοιπόν με χρώματα απείρου φωτός. Και ποιητικά να το θέσουμε και λογικά και συναισθηματικά θα βρούμε την άκρη του νήματος, ή την αλήθεια του Σύμπαντος ΑΤΜΑ...
καταληγω σ'αυτο που εγραψα στην αρχη
ολα ειναι θεμα συνειδητοτητας.
"Τοτε εισαι ερωτας παντου και παντα ενωνεσαι συνεχως..με ανθρωπους και ιδεες,θεωριες και προβληματα.Ολα Χωρανε γιατι πια εισαι Απειρος."*
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φοράω τα διάφανα...
Ξανθά λυτά μαλλιά μου!
δώστε άρωμα βυθού.
Θαρρώ πως είμαι αλλουνού
αθάνατου θνητού...
quote:
Χωρίς να πηγαίνει το θέμα εδώ σε σύγκρουση γεννεών αγαπητέ Odysseus Nemo, η σημερινή γεννιά σαφώς και έχει μεγάλη διαφορά από την προ εικοσαετίας (όπως και αυτή από τις προηγούμενες της). Το σημείο "αιχμή" όμως που κάνει τη σημερινή γεννιά τόσο διαφορετική από τις προηγούμενες είναι η παραφουσκωμένη ατομικότητα. Θες οι πιο σκληρές κοινωνικές συνθήκες, θες το marketing, ένας νέος άνθρωπος βομβαρδίζεται από παντού σήμερα να είναι ξεχωριστός, μοναδικός, αξεπέραστος (έτσι ώστε να γίνει σε τελική ανάλυση και υπερ-καταναλωτικός, γιατί έτσι ορίζει η υλιστική εποχή μας τη μοναδικότητα). Στις προηγούμενες γεννιές όμως υπήρχε ένα πιο έντονο αλτρουιστικό πνεύμα, μία μεγαλύτερη διάθεση συλλογικότητας, που έχει εξανεμιστεί ολότελα σήμερα
Ακριβώς έτσι!
Τη θέση του ρομαντισμού και του αλτρουϊσμού έχει πάρει η ατομικότητα... ![]()

quote:
...Δεν υπαρχει καμμια "συνεχης προσπαθεια"...και δη παθιασμενη!//απλα συμβαινει.)
Ψυχη!
Ειπωθηκαν Ολα στις δυο σειρες σου.
Ο Ερωτας και ο Θανατος απλα προκυπτουν ως Φυσικες διαδικασιες.
Κανεις δεν τα ελεγχει αυτα,ουτε και μπορει να τα προκαλεσει ή να τα φτασει..γιατι πολυ απλα αυτα Ερχονται σε μας.
quote:
Ηταν σχεδόν γυμνή μπροστά μου αλλά ήταν φοβερά αντιερωτική.
Ryche χαιρετα Αστροψυχη.
Φιλε μου,εχεις απολυτο δικιο να αισθανεσαι ετσι.
Ας δουμε λιγο το θεμα της γυμνοτητας και ισως καταληξουμε καπου.
Στην εποχη μας η γυναικα παρα την ισοτητα που υπερηφανευομαστε πως παρεχουμε σαν κοινωνια,αντιμετωπιζεται χειροτερα απο την πορνη.
Το γυμνο κορμι Της παρουσιαζεται πλεον παντου,στην Τv,στα περιοδικα,και βεβαια στις ιδιες τις καθημερινες Γυναικες.
Απο το αρχετυπο της Ιερης Πορνης της αρχαιοτητας αφαιρεσαμε το Ιερο και κρατησαμε το Πορνη.Πλεον δεν προβαλεται καθολου το αρχετυπο της Μητερας Θεας!Το προσεξες;
Η εικονα του γυμνου κορμιου ειναι πανταχου παρων με αποτελεσμα να εχει εξασθενισει μια Μυητικη κατα την αποψη μου κατασταση,αυτη της Αποκαλυψης που προσφερει Η Μεγαλη Θεα μεσα απο καθε γυναικα που αφαιρει τα πεπλα της αποκαλυπτοντας την Αρχεγονη Θυληκη Αρχη.
Ετσι χανεται το Μαγικο Γητευμα της Αφροδιτης και η πολωση επιτυγχανεται πιο δυσκολα.Αυτο εχει διπλο αντικτυπο.
Οχι μονο στην γυναικα που χανει την δυνατοτητα να ενσωματωσει αυτην την οψη της Μεγαλης Θεας(ωστε να καταστει θεα) αλλα και ο αντρας χανει την δυνατοτητα του για μεγιστη Αρρενωποτητα(δεν γινεται Αρης,ή Ηρωας!)
Στην πραγματικοτητα εχει χαθει το πρωτο σκαλοπατι που οδηγει σε μια ανωτερου τυπου ενωση.
Σημερα δυστηχως,δεν συναντιεται μια Γυναικα με εναν Αντρα,αλλα η Madam Figaro με τον Κυριο Playboy.Και βεβαια δεν ειναι δυνατον ουτε Μandam ουτε Κυριος να καταστουνε.Ο ενας ψαχνει για το "λαγουδακι" του και ο αλλος για τον "τελειο" αντρα.Αρα εχουμε ενωση Στερεωτυπων και οχι πραγματικων Οντων.Βαθυτατα και οι δυο αναζητουν βεβαια την ενωση
ανωτερου τυπου αλλα δεν ειναι οι Ιδιοι ανωτεροι τυποι.Συνηθως αυτες οι ενωσεις καταληγουν στον αμοιβαιο αυνανισμο,αφηνοντας μια παραξενη "θλιψη" ή και απαθεια που ανεφερα πως βιωσα και ο ιδιος.Αυτο εχει μαλλον να κανει πως δεν εχουμε καταρχας δεχτει το Ζωο που εχουμε μεσα μας,και ενω κανουμε καθε δυνατη προσπαθεια για να μαθουμε τι θελει ο ανθρωπος ανατρεχοντας στις αγαπημενες μας στηλες των περιοδικων,στην ουσια εξυπηρετουμε μοναχα το Ζωο.Μετα απο κει ερχεται αυτη η βαθια θλιψη των Ανεραστων οντων που μολις σμιξαν αλλα δεν..
Δυστηχως μαθαμε να ικανοποιουμαστε με Συμβολα Ικανοποιησης και οχι με το ιδιο το γεγονος!!Ολο το παιχνιδι μεταφερθηκε στον Εγκεφαλο μας!Αλλα το πνευμα και η υλη(Εννοιες που με κανεναν Τροπο δεν τις Ξεχωριζω) δεν ικανοποιουνται με Φαντασιωσεις των Περιοδικων..
Φιλε μου,το πιο δυσκολο πραγμα στον Ερωτα κατα την ταπεινη μου αποψη ειναι η παγιδα της Ταυτισης.Ο Ερωτας ειναι κατι που πρεπει να τελειται Αυθορμητα!!!
Πως ομως θα γινει αυτο οταν εμεις πηγαινουμε στο κρεββατι με προτυπα Αλλων;Πως ειναι δυνατον να αναδυθει η πηγαια μας Παρορμηση για Ερωτα,οταν εχουμε Διαμορφωθει για το πως πρεπει να κανουμε Ερωτα;
Αφου καταντησαμε να βλεπουμε το Κρεββατι μας ως Τραπεζι Fast Food.
Θελουμε να πετυχουμε το Αιωνιο σε ενα 5λεπτο!Βαζοντας κατω ολες τις τεχνικες που διαβασαμε και εφαρμοσαμε επιτυχως καπου(και ισως πιασαν τοπο γιατι αυτες/οι ειχαν διαβασει οτι πρεπει με αυτον τον τροπο να ικανοποιηθουν!!!) σηκωνομαστε και λεμε στους φιλους μας αυτην την Πηρα,ή αυτον τον πηρα.Ακομα και οι εκφρασεις μας μιλανε για εναν Μονοδρομο!!!
Προσωπικα πιστευω οτι η Ερωτικη πραξη μπορει να οδηγησει σε Αφυπνιση του Οντος γιατι ειναι ενας τροπος που (λες και)προσφερει η Φυση για την Καταργηση του Κοινωνικου Αδιεξοδου του "Εγω".
Μα ολα αυτα απαιτουν την προσοχη μας.Τον χρονο μας.Επιβαλλει το ιδιο το ερωτικο καλεσμα απλετο χρονο,την παυση της Σκεψης,δηλ,να μην πεις τωρα θα της κανω αυτο,το αλλο.Αν παψει η σκεψη,το σωμα θα εξερευνησει μονο του πια σταση θα το ικανοποιησει γιατι ειναι η ιδια Η ΦΥΣΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ(ΕΞΕΛΙΞΗ).Και δεν ειναι παραξενο αγαπητε πως οι ανθρωποι εχουν τοσα σεξουαλικα προβληματα σε μια εποχη που το σεξ ειναι τοσο προσιτο;Φτιαξαμε μεχρι και Σεξολογους για να αντιμετωπισουμε την ιδια μας την φυση.Τι συμβαινει;
Απλα δεν συμβαινει.
Βαθια η κοινωνια παραμενει Αγαμητη.Δεν τελειται δηλαδη Γαμος μεταξυ των Οντων.Αλλα μοναχα μεταξυ Ιδεων.Ο Οργασμος ειναι Αυτοσκοπος και γι αυτο δεν επιτυγχανεται.Παρ ολο που τον αναζητουνε ολοι Εκεινος δεν ερχεται.Γιατι ο Οργασμος ειναι σαν το Αγνωστο.Δεν μπορεις να το κλεισεις στην χουφτα σου.Ουτε να τον επιβαλλεις.Προκυπτει απο την Εναρμονιση των Οντων.Εδω βεβαια μιλω για την συνειδητη πραξη με αποτελεσμα τον Ταυτοχρονο Οργασμο που μπορει να δημιουργησει Ολοκληρους Γαλαξιες και να εκλυσει αυτην συμπαντικη ενεργεια που προανεφερες και εσυ φιλε Αστροψυχη.
Βλεπεις θαρρω ειναι η ιδια η ενεργεια που συγκροτει τον κοσμο μας και τον καταστρεφει,και μπορει να παραχθει αναμεσα σε δυο Οντα.
Εδω να επισημανω οτι τα πλασματα αυτα για να επιτευθει ο κοσμικος Ερωτας πρεπει κατα την αποψη μου να Συντηχουνε δηλαδη να ειναι ναι μεν διαφορετικοι ηχοι αλλα εκπεμπουν στην ιδια συχνοτητα.
Και προσεξε κατι αλλο.Απο μια τετοιου ειδους ενωση παραγεται η Πραγματικη Ταπεινωτητα.Απο την στιγμη που φθανεις να καταστεις Α-μορφος και καταργειται η ψευδαισθηση του Εγω νιωθεις πλεον οτι εισαι απλα ενα κομματι της Φυσης/θεου και δεν σηκωνεσαι απο το κρεββατι σαν κοκκορι που τα "γαμησε" ολα αλλα σαν ενα πλασμα σαν ολα τα αλλα που βιωσε την χαρα μιας εκστατικης και υπερβατικης εμπειριας.
quote:
Ερωτας-θάνατος.
[font=Georgia]
Σωστα.Ο ερωτας ειναι σιγουρα θανατος.Ο ερωτας κυωφορει τον θανατο της προσωπικοτητας.Τα δυο οντα που λαμβανουν μερος οδηγουνται στον Θανατο μιας και ο ενας δυαλιεται μεσα στον αλλο απορροφιεται και απορροφα.
Βασικα δεν μπορουμε να μιλαμε για τον ερωτα και πολυ περισσοτερο να τον ενσαρκωνουμε οταν του βαζουμε κανονες και τον οριοθετουμε.
Ειναι απο φυση του μια Ελευθερη διαδικασια.
Υ.Γ: Με κανεναν τροπο δεν θελω να πω οτι αυτη η αποπροσωποποιηση δεν επιτυγχανεται με μοναχικο τροπο ισα ισα το αντιθετο συνηθως τα διαφορα μονοπατια διδασκουν πως να ενωσεις μεσα σου την θυληκη και αρσενικη αρχη και βεβαια ακομα και στην περιπτωση αυτη που μελετουμε χρειαζεται να εχουμε κανει καποια βηματα
καλησπερα σας..
Ryche..
The Dark side of the Force.. ![]()
Επειδή είμαι και σε ένα ιταλικό (αστρολογικό) forum πριν ένα χρόνο είχαμε ανοίξει μία ολόκληρη συζήτηση για τη σύγχρονη γυναίκα, που έχει χάσει αυτό το κομμάτι που αναφέρεις, της ιερής "πορνείας" από την ψυχή της. Αφορμή υπήρξε μία ανάλυση μίας διάσημης αγγλίδας αστρολόγου και κλινικής ψυχολόγου (Liz Greene λέγεται)η οποία το 1993 έγραφε τα εξής σχετικά με τις ιερές πόρνες στην αρχαιότητα αλλά και για τη σύγχρονη γυναίκα:
"Ο ρόλος της ιερής πόρνης ήταν εκείνος του να γίνει "όχημα" της δύναμης της θεάς (Αφροδίτης). Είναι η δική της απόλαυση και χαρά πάνω απ' όλα που μεταβιβάζει χαρά και απόλαυση στους παρτενέρ της και δεν τη φοβίζει το δόσιμο του εαυτού της γιατί ΕΙΝΑΙ ο εαυτός της!
Από όλο το αρχαίο Πάνθεον, τις μυθικές φιγούρες θεών που εκπροσωπούν τα μεγάλα ανθρώπινα αρχέτυπα, το αρχέτυπο της Αφροδίτης είναι ίσως το λιγότερο ενταγμένο στη σύγχρονη κοινωνία μας.
Βασικά, υπάρχουν 2 βασικά πλανητικά αρχέτυπα που εκφράζουν τη γυναίκα: η Σελήνη και η Αφροδίτη. Το κομμάτι "Σελήνη" της γυναίκας χρειάζεται να ανήκει κάπου, σε έναν άνθρωπο, σε ένα μωρό, σε ένα στενό "περιβάλλον". Θέλει να ανήκει και να ριζώνει. Η Αφροδίτη, όμως, δε το χρειάζεται αυτό. Δεν υποφέρει από ανασφάλειες και αποπνέει μία απόλυτη δύναμη έλξης όχι εξαιτίας αυτού που έχει να προσφέρει (θαλπωρή, φροντίδα, εξάρτηση) αλλά εξαιτίας αυτού που είναι. Δεν κάνει τίποτε για να αγαπηθεί επςειδή είναι η ίδια η ουσία της αγάπης!"
Προσωπικά συμφωνώ με τη Liz Greene ότι η σύγχρονη γυναίκα έχει χάσει την επικοινωνία της με το το κομμάτι στην ψυχή της "Αφροδίτη" -"ιερή Πόρνη". Αντίθετα, έχει ταυτιστεί υπερβολικά με το έτερο ήμιση της πολικότητας, με τη Σελήνη (να εξασφαλιστώ, να "ριζώσω" με κάποιον, να με προσέχει, να με φροντίζει κ.λ.π.). Η γυναίκα στην εποχή μας προσπαθεί να προσδιορίσει την αξία της σεληνιακά (ανάλογα δηλαδή με το πόσο την αγαπάει και τη φροντίζει κάποιος) και όχι με τον τρόπο της Αφροδίτης (με το να ΕΙΝΑΙ η ίδια η αγάπη, ο έρωτας, η χαρά, η απόλαυση). Τα ανθρώπινα αρχέτυπα όμως που παραμελούμε μας "εκδικούνται" και έτσι έχουμε γεμίσει γύρω μας γυναίκες που δεν έχουν στα μάτια τους χαρά ζωής αλλά συχνά κενό και ένα μεγάλο παράπονο, που δε σου χαμογελάνε και επί τούτοις δε σου δίνουν σημασία λες και είναι μωρά που κάποιος τα μάλωσε και πρέπει να πληρώσεις και συ τό λογαριασμό, που έχουν βγάλει το "γεννητικό τους σύστημα" στη φόρα (δεν είναι δικό μου, η δημοσιογράφος Ρέα Βιτάλη το έγραψε) και έχουν γεμίσει τατουάζ και τρυπημένες μύτες, γλώσσες κ.λ.π. για να ξεχωρίσουν, που είτε απέχουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα από κάθε ερωτική συνεύερεση ή δίνονται απελπισμένα σε κάποιους περιστασιακούς παρτενέρ σε μία σισσύφεια προσπάθεια να αγαπηθούν.
Βέβαια, για να έχει φτάσει η γυναίκα σε αυτή την εξαιρετικά αντιερωτική και ψυχαναγκαστική σημερινή κατάσταση ευθύνη έχει αναμφίβολα και η έτερη ήμιση πολικότητα, η αρσενική. Αυτό νομίζω ότι είναι επίσης ένα καλό θέμα για συζήτηση, μπας και επιτέλους καταλάβουμε γιατί καταντήσαμε να είμαστε μία "αγάμητη" (όπως πολύ σωστά το θέτεις) κοινωνία, μία κοινωνία που το κάνει και δεν το φχαριστιέται (όπως λέει το σλόγκαν της ταινίας "safe sex").

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φοράω τα διάφανα...
Ξανθά λυτά μαλλιά μου!
δώστε άρωμα βυθού.
Θαρρώ πως είμαι αλλουνού
αθάνατου θνητού...
quote:
Ο έρωτας αναπαράγει το ανθρώπινο γένος η δε αγάπη το τελειοποιεί...
Τότε όμως γιατί ο έρωτας πεθαίνει πολλές φορές τόσο ξαφνικά όσο ξαφνικά γεννήθηκε? ![]()

Εγώ απλά λέω πως ο έρωτας κινείται κινητήριος δύναμη στον κόσμο μας.
Άλλες φορές αυτή η δύναμη σε κατατρώει.

quote:
ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΞΑΦΝΙΚΑ;
Ναι, έρχονται και φεύγουν ξαφνικά. Γιατί ρωτάς ?
Edited by - Deva_Parinito on 17/08/2005 22:23:49
quote:
Τότε όμως γιατί ο έρωτας πεθαίνει πολλές φορές τόσο ξαφνικά όσο ξαφνικά γεννήθηκε?
Γιατί αυτό που τον γεννάει είναι το ίδιο με αυτό που τον κάνει να πεθάνει.
Όπως και να το δεις, τίποτε δεν είναι αιώνιο. Ξαφνικά ή όχι, αργά ή γρήγορα, όλα αλλάζουν. Απλώς οι άνθρωποι, φοβούνται το ξαφνικό, ξαφνιάζονται που λέμε, αλλά δεν συνειδητοποιούν πως όπως ξαφνικά ερωτεύτηκαν, έτσι και ξαφνικά θα πάψουν να αισθάνονται ερωτευμένοι. Αυτό, τους τρομάζει και τους κάνει να αναρρωτιούνται. Άλλοι νομίζουν πως αν αναρρωτηθούν, θα βοηθήσουν και τους άλλους με την δική τους απορία. Ας βοηθήσουν καλύτερα πρώτα τον εαυτό τους...
Edited by - Deva_Parinito on 17/08/2005 22:32:46
quote:
Το τσιγαρο απαραιτητος υποστηρικτης του ανουσιου που τελεστηκε.
Ryche,
Γι' αυτό κι εγώ, ως γνήσιος απόγονος του Χορν, ρωτάω ευγενικά : "θα σε πείραζε αν καπνίσω ένα τσιγάρο?". Μπα, που να την πειράξει ? Το έχει ανάψει ήδη αυτή πρώτα...
Τέλος πάντων, συμφωνώ με αυτά που λες περί πραγματικού έρωτα, περί "φώτισης" δηλ. αλλά είναι πολύ σπάνιο. Κι εγώ νομίζω, πως ο συνειδητά ερωτευμένος άνθρωπος ανυψώνεται μέσα από τον έρωτα, δεν παραπατάει σαν μεθυσμένος, ούτε χάνει την όρεξή του. Αντιθέτως, την βρίσκει...
Κάποιος έλεγε πως ο έρωτας κάνει τα μάγουλα των κοριτσιών να κοκκινίζουν. Και η ντροπή, το ίδιο κάνει, τι να πεις ?
quote:
Οι νέοι βρίσκουν πιο εύκολα σεξ παρά αγάπη!
Είπαμε, κάθε 15,000 χλμ, οι μηχανές χρειάζονται σέρβις. Κι αυτό είναι... γιουνισεξ, τι κι αν είσαι γεννήτρια, τι κι αν είσαι κινητήρας.
Νομίζω πάντως πως το θέμα έχει κάνει με βαθύτερες δυσαρμονίες που εμφανίζονται στις σημερινές ανθρώπινες σχέσεις, αν και πολύ θα ήθελα να μάθω από την Αστροψυχή, ως εισηγήτρια του θέματος, τι εννοεί όταν λέει "αγάπη" και πως την αισθάνεται η ίδια, και τι όταν λέει "σεξ" και πως το αισθάνεται η ίδια. Τότε μόνο θα μπορούσα να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω μαζί της.
Εγώ, προς το παρόν, στέκομαι μόνο στο ότι "Οι νέοι βρίσκουν". Το υπόλοιπο, ας το βρουν αυτοί. Το "πιο εύκολα" μπορεί να γίνει και "πιο δύσκολα" από την μια στιγμή στην άλλη. Το "σεξ" το βρίσκουν. Αλλοι εύκολα, άλλοι δύσκολα, δεν έχει σημασία. Την αγάπη, δεν μπορεί να την βρει κανένας. Αν ρωτάτε το γιατί, δεν έχετε παρά να ψάξετε στο μίσος...
Edited by - Deva_Parinito on 17/08/2005 23:51:25