- Αληθινό θαύμα! (Παράθεση προσωπικής εμπειρίας) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
ΑΓΑΠΗΤΕ ALFA-OMEGA,ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ..π.χ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ (ΣΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΔΕΛΛΑ) ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΕURO,ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΔΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΡΑΝΤΑ ΜΟΥ ΣΤΟ 2ο ΟΡΟΦΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΑΙΝΑ ΤΙΠΟΤΑ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕ...
ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ,ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ..ΟΣΑ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΕΝΤΑΞΟΥΜΕ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΤΙ "ΑΝΩΤΕΡΟ"..
ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΟΥΣΟΥΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ "ΙΕΡΟΥΣ" ΧΩΡΟΥΣ...
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
Όταν η ελλάδα προκρίθηκε, για τα προημετελικά....ημιτελικά.......;;;;
Ποιος λογικός άνθρωπος , θα έλεγε, η ελλάδα θα γίνει πρωταθλήτρια ευρώπης ;;;
Οι αθλητές πίστεψαν ,ότι θα το πάρουνε.....και το πήρανε.
Η λογική τους οδήγησε στην κορυφή, η το υποκειμενικό συναίσθημα φίλε beyond ;;;
Ποιος ήτανε ο ποιο καθοριστικός παράγοντας της επιτυχίας ![]()
Η λογική, η το συναίσθημα ;;;
Άντε να το φωνάξω, μπας και ακουστώ πανελλαδικά.
Για την ελλάδα ρε γαμώτο.
Για το αίσθημα του να είσαι έλλην, που έχει πέσει σε επικύνδυνα χαμηλά επίπεδα.
ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ..
ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ..
ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΤΥΧΗ..
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
Πρόκειται για το άγαλμα της θεάς Μπαγκβάτι που βρίσκεται στην πόλη Τσανγκανούρ περιοχή της Κεράλα στην Ινδία. Τρεις με τέσσερις φορές το χρόνο το άγαλμα της θεάς έχει περίοδο! Ο ιερέας του ναού Σρι Μαντχάβαν Ναμπουντίρι λέει ότι μέχρι πριν από καιρό, το άγαλμα της Θεάς είχε κανονικό κύκλο, κάθε μήνα. Τώρα όμως έχει 3-4 φορές το χρόνο.
Όταν της έρθει περίοδος, οι πόρτες του ναού κλείνουν για τρεις μέρες. Την τέταρτη μέρα γίνεται η περιφορά του αγάλματος στον ποταμό Πάμπα, όπου οι πολυπληθείς πιστοί το δοξάζουν, το πλένουν και το ντύνουν με καθαρά ρούχα για να επιστρέψει στο ναό.
macedon
Μια φορά λέει, είπε σ' έναν ψαρά που μόλις είχε γυρίσει και ήταν γεμάτη η βάρκα, ότι μπορούσε να μαντέψει πόσα ψάρια είχε, και θα του έλεγε, με την προϋπόθεση να τα ρίξει πάλι στην θάλασσα εάν μάντευε τον ακριβή αριθμό.
Οπερ και εγένετο! Και το περίεργο;
Κανένα ψάρι δεν πέθανε κατα την διάρκεια της καταμέτρησης!
Κάποιοι άλλοι λένε ότι ήταν σε δύο διαφορετικά μέρη ταυτόχρονα...
Γιατί δεν είναι άγιος κι αυτός;
Γιατί δεν προσκυνάμε τα (όποια) ομοιόματά του;
quote:
Αίολος
Καλή ερώτηση. Δεν πιστεύω να περιμένεις απάντηση, ε; ![]()
macedon
"Τώρα όμως έχει 3-4 φορές το χρόνο."
Πωωωωωω μπήκε στην κλιμακτήριο....
Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα
macedon
Φυσικά θα μου απαντήσουν!
Αλλά σε ερώτηση που δεν έγινε...
Συνεχώς απαντήσεις περιμένουν, ας κουραστούν και αυτοί λιγάκι για να βρουν τις απαντήσεις στις ερωτήσεις τους.
Φιλικά όπως πάντα
de ipenisomai tipota alla enas psixologos 8a se voh8ouse.
mh me parekshghseis den eipa psixiatro, psixologo eipa.
quote:
EΓΩ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑ..
ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ..ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ..
ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΤΥΧΗ..
Η τύχη δεν είναι αφηρημένη ένοια .
Πηγαίνει εκεί όπου την επιδιώκουνε.
quote:
...και ο Πυθαγόρας έκανε θαύματα!
Μια φορά λέει, είπε σ' έναν ψαρά που μόλις είχε γυρίσει και ήταν γεμάτη η βάρκα, ότι μπορούσε να μαντέψει πόσα ψάρια είχε, και θα του έλεγε, με την προϋπόθεση να τα ρίξει πάλι στην θάλασσα εάν μάντευε τον ακριβή αριθμό.
Οπερ και εγένετο! Και το περίεργο;
Κανένα ψάρι δεν πέθανε κατα την διάρκεια της καταμέτρησης!Κάποιοι άλλοι λένε ότι ήταν σε δύο διαφορετικά μέρη ταυτόχρονα...
Αν εγώ είμαι τώρα σπίτι μου και το πνεύμα μου περιοδεύει ανα τον κόσμο,αυτό είναι ανούσιο.
Η ουσία είναι ,τι έκανε το πνεύμα μου εκεί που πήγε.
Έπινε καφέ και περνούσε καλά, η έκανε και κάτι ποιο ουσιαστικό .
quote:
Και μια και το topic αναφέρεται σε "θαύμα", να παραθέσω ένα θαύμα και να αφήσω σε σας να το σχολιάσετε...Πρόκειται για το άγαλμα της θεάς Μπαγκβάτι που βρίσκεται στην πόλη Τσανγκανούρ περιοχή της Κεράλα στην Ινδία. Τρεις με τέσσερις φορές το χρόνο το άγαλμα της θεάς έχει περίοδο! Ο ιερέας του ναού Σρι Μαντχάβαν Ναμπουντίρι λέει ότι μέχρι πριν από καιρό, το άγαλμα της Θεάς είχε κανονικό κύκλο, κάθε μήνα. Τώρα όμως έχει 3-4 φορές το χρόνο.
Όταν της έρθει περίοδος, οι πόρτες του ναού κλείνουν για τρεις μέρες. Την τέταρτη μέρα γίνεται η περιφορά του αγάλματος στον ποταμό Πάμπα, όπου οι πολυπληθείς πιστοί το δοξάζουν, το πλένουν και το ντύνουν με καθαρά ρούχα για να επιστρέψει στο ναό.
macedon
Αντε να σας υποδείξω και εγώ ένα θαύμα αληθινό.
macedon υπάρχεις, έτσι δεν είναι ;;;
Αν θέλεις εξήγησέ μου , πως το καταφέρνεις αυτό ![]()
δεν βαζει το δαχτυλο στην μπριζα
κοιταει αριστερα δεξια πριν περασει τον δρομο
προσεχει την υγεια του
και αλλα τετοια που κανουμε ολοι
αν ρωτας πως ηρθε στην ζωη
πριν αρκετα χρονια ο μπαμπας του και η μαμα του ξαπλωσαν μαζι και μετα απο 9 μηνες ξεπεταχτικε ο μακεδονας
λεπτομεριες για την συληψη δεν δινονται ειναι προσωπικα δεδομενα
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
macedon
Επειδή είμαι και λίγο μισάνθρωπος, μάλλον σε ατυχία αποδίδω την ύπαρξη των μυριάδων ηλιθίων που μας περιτριγυρίζουν παρά σε θαύμα.
Τέλος πάντων, η ύπαρξη και η ζωή του Μακεδόνα και του καθενός είναι θαύμα για κάποιους, θέμα βιολογίας για κάποιους άλλους.
Απλά είναι ωραίο να φανταζόμαστε την θέληση ενός παντοδύναμου όντος ως εφαλτήριο για την μίζερη πολλές φορές ύπαρξη μας.
Η δε εμφανίσεις Αγίων -ως από μηχανής Θεών- σε διαφόρους από μας, μας δημιουργεί και το άλλοθι ενός εν γένει "επίλεκτου" που κατά την χριστιανική αντίληψη σε κάνει πιο ταπεινό, κατ' εμέ σου δημιουργεί ένα "Εγώ" να, με το συμπάθειο.
Μη μου πείτε ότι δεν βλέπετε έπαρση στα λόγια των De Droit Divin ομιλούντων?
Ένα γλαφυρό πασπάλισμα υποψίας σοφίας και γνώσης, με την βαριά σκιά μιας εξ ουρανού αλήθειας? Πολύ ταπεινό indeed...
quote:
Brie Boy
Τέλος πάντων, η ύπαρξη και η ζωή του Μακεδόνα και του καθενός είναι θαύμα για κάποιους, θέμα βιολογίας για κάποιους άλλους.
Και ταπεινά θα συμπλήρωνα, μεγάλη τύχη για όλη την οικουμένη ![]()
![]()
macedon
Αυτή τη στιγμή αποτελείς μια κοινώς λεγόμενη υπόθεση εργασίας, πάνω στο οποία διαλογιζόμεθα ημείς (και υμείς) πάνω στις μεταφυσικές προεκτάσεις της ύπαρξης...
Δεν μπορείς να κάτσεις ήσυχα ήσυχα στο εργαστηριο σαν καλό guinea pig, και να περιμένεις τα αποτέλεσματα? In vivo έρευνα κάνουμε, έχεις δει ποτέ case study να ... συμμετέχει στην έρευνα?![]()
![]()
quote:
Απλά είναι ωραίο να φανταζόμαστε την θέληση ενός παντοδύναμου όντος ως εφαλτήριο για την μίζερη πολλές φορές ύπαρξη μας.
Πράγματι το θαύμα ,η το ανεξήγητο φαινόμενο της υπάρξεώς μας ,γίνεται
πολλές φορές μίζερο .
Συμφωνώ.
Αν όμως είναι ωραίο ,να φανταζόμαστε, ότι υπάρχουμε με την θέληση
ενός ανώτερου όντος απο εμάς, γιατί δεν μπαίνουμε στον κόπο να το
αντιληφθούμε ;;;
Λογικά κάτι απο αυτό το φανταστικό ον, θα υπάρχει σίγουρα και στον
καθένα μας.
Εκτιμώ ότι αν δεν ήτανε έτσι, το μυστήριο της υπάρξεώς μας ,θα είχε
λυθεί εδώ και πολύ καιρό.
Δεν υπάρχει τίποτε μέσα μας ,που να μας διεγείρει την απλή
περιέργια της εσωτερικής αναζήτησης ;;;