ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- απίστευτη προσφώνηση.. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- απίστευτη προσφώνηση.. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

gretel30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
24/02/2005, 14:39:18
skeptic:
quote:
Παριστάνεις τον βλάκα, ή είσαι;;;

Ramoglou:
quote:
Ας μη μιλήσουμε περί βλακείας δε σε συμφέρει

skeptic:
quote:
Κομπλεξικέ!!!!

ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ
ΤΟΝ ΑΡΑΠΗ ΚΙ ΑΝ ΤΟΝ ΠΛΕΝΕΙΣ ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣ
ΜΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΤΣΙΜΠΛΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΔΕΣ ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
ΡΑΒΕ ΞΗΛΩΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΟΥ ΛΕΙΠΕΙ

ΕΧΩ ΠΛΕΟΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙ...

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"

Edited by - gretel on 24/02/2005 14:42:31

Edited by - gretel on 24/02/2005 14:46:47

lorenzoΜέλος
24/02/2005, 21:06:27

Αγαπητέ skeptic,
θέλωντας να σου τονίσω ότι είμαι καλοπροαίρετος θα επαναλάβω:
ποτέ δεν θα νικήσει η Ελευθερία, η Ειρήνη, "όσο την στηρίζουν άνθρωποι που εννοούν να μεταβιβάζουν τις δικές τους ευθύνες στους άλλους", όπως προείπα.
Η Ειρήνη είναι μια φανταστική έννοια, κι οφείλουμε να <πολεμούμε> γι' αυτήν την "φανταστική Ειρήνη", και να έχουμε, έστω την ψευδαίσθηση, ότι μπορούμε να την αποκτήσουμε.

Αγαπητέ μου, όλοι οι πόλεμοι κι όλες οι επαναστάσεις, καταλήγουν στην "κατάκτηση". Αυτή η "κατάκτηση", ως γνωστόν, δημιουργεί Δίκαιον μακράν των "ονειρικών" στόχων της. Οι άνθρωποι δε που προκύπτουν, περιέχουν τα ίδια συστατικά με τους αποχωρήσαντες ή τους ηττηθέντες.

Χρειάζεται ισχυρή παιδεία, για να αντέξει κανείς την "μέθη" της εξουσίας και της επιτυχίας.

Νομίζω ότι δεν έχει νόημα η άγονη αντιπαράθεση, μ' ανταλαγή μάλιστα κι απαξιωτικών χαρακτηρισμών.

Θα είχε "ενδιαφέρον" ένας διάλογος, επικεντρωμένος σ' αυτά που μας ενώνουν - που είναι σαφώς πιο πολλά -, απ' αυτά που μας χωρίζουν, αφού όλοι για το "κοινό καλό" κοπτώμεθα.

Δεν θα είχε άλλωστε "ενδιαφέρον" αν συμφωνούσαμε σε όλα...

Ο "Διάλογος" όμως είναι "υγιής", όταν διεξάγεται σ' ένα πλαίσιο σεβασμού κι εκτίμησης... και τότε "θα δώσω και την ζωή μου για να μπορείς να εκφραστείς ελεύθερα" {Βολτέρος}.

Δεν καταλαβαίνω όμως τον λόγο να συζητά κάποιος, όταν δεν εκτιμά τον συνομιλητή του, και του οποίου οι απόψεις δεν έχουν τίποτα να του προσφέρουν...

Όταν λοιπόν ο διάλογος απο τον ένα συνομιλητή διεξάγεται με υγιείς όρους, καλοπροαίρετα, ενώ απο τον άλλον όχι, ο πρώτος χάνει το ενδιαφέρον του κι αποχωρεί μη δυνάμενος να αντιμετωπίσει τον "αήττητο" όπως χαρακτηρίζεται απο τον εκ Τσεχίας γνωστό διαννοούμενο του οποίου μου διαφεύγει αυτή την στιγμή το όνομα.

Λυπάμαι που κι η δική μου συμμετοχή τροφοδότησε άθελα μου αυτή την άσχημη τροπή {εκτροπή} της συζήτησης.
Λυπάμαι γιατί στερηθήκαμε την χαρά να "ακούσουμε" τις απόψεις πολλών αξιόλογων μελών του esoterica που δεν θέλησαν να εμπλακούν.

ΣΥΓΝΩΜΗ, ΛΥΠΑΜΑΙ!!!

25/02/2005, 00:57:43
quote:
Θέλω να ελπίζω ότι είμαι μέσα στα όρια.Aλλωστε τα λόγια μου δεν υποκρύπτουν την παραμικρή διάθεση προσωπικών αιχμών, ούτε διεκδικούν αλάθητο.

Φίλτατε morent11 ΔΕΝ έχω καμία αμφιβολία επ’ αυτού.
Το ακριβώς αντίθετο μάλιστα ισχύει στη σκέψη μου για σένα και θεωρώ πως το γνωρίζεις.

Ας έρθουμε τώρα στο θέμα.

Στη δική μου σκέψη υπάρχει μια ιεράρχηση των «πραγμάτων».
Τι εννοώ.
Όταν συνειδητά αποφασίζεις να υπηρετήσεις τις ιδέες τις οποίες εκφράζει ο εσωτερισμός τότε είσαι στρατιώτης των ιδεών αυτών. Είσαι ταγμένος να υπηρετήσεις το σκοπό, είσαι αναγκασμένος να βαδίσεις την ατραπό.

Στη διαδρομή αυτή σίγουρα θα συναντήσεις εμπόδια τα οποία πρέπει και να υπερπηδήσεις. Σίγουρα κάποιες φορές θα νιώσεις κουρασμένος, σίγουρα κάποιες στιγμές θα νιώσεις πως προσπαθείς το ακατόρθωτο. Εκείνη όμως τη στιγμή πρέπει να θυμάσαι πως ο δρόμος αυτός δεν είναι σπαρμένος με ροδοπέταλα, να πάρεις μια βαθιά ανάσα και να συνεχίσεις.

Δεν δικαιούται αυτός ο οποίος ασχολείται έστω και κατ’ ελάχιστο με τον εσωτερισμό να κάνει τον κουφό, να παριστάνει πως δεν είδε ή δεν κατάλαβε, να φεύγει διότι απλά δε συμφωνεί.
Πρέπει να μένει εκεί και να δίνει την όποια «μάχη» με αντίπαλο την άγνοια, τη μισαλλοδοξία και την παραπληροφόρηση.

Κατά τη γνώμη μου η συμπεριφορά του «φεύγω» ή «δείχνω ανωτερότητα με τη μη συμμετοχή ή με τη μη αντιπαράθεση» δείχνει απλά μια πολύ elit στάση.
Στάση που θεωρώ πως κανένας από αυτούς που θέλουν να προάγουν την εσωτερική σκέψη δε θα πρέπει να έχει.

Σίγουρα η ταπεινότητα είναι μέσα στις Αρετές, όπως και η υπομονή, όπως και η ανοχή. Αλλά όπως έχω ξαναπεί υπάρχουν και κάποιες διαχωριστικές γραμμές τις οποίες θα πρέπει να μην τις υπερβαίνουμε ούτε με τον ένα ούτε με τον άλλο τρόπο.

Έτσι το θέμα δεν είναι το ποιος είναι ποιο δυνατός, διότι δυνατοί είμαστε όλοι μας, το θέμα είναι ποιο σκοπό θέλεις να υπηρετήσεις και πως διαλέγεις να το κάνεις αυτό. Αν δεν θέλεις να έχεις την ενασχόληση με τα κοινά και με τη διαφορετικότητα τότε διαλέγεις το δρόμο του μοναχισμού και της απομόνωσης από το κοινωνικό σύνολο. Εάν όμως η απόφαση σου είναι να μείνεις και να δράσεις μέσα στην συντεταγμένη κοινωνία τότε θα πρέπει να επιτελέσεις το έργο το οποίο διάλεξες ελεύθερα και αυτοβούλως.

Αυτή είναι η γνώμη μου αγαπητέ μου φίλε και εξ αυτής εκπορεύεται η στάση μου.

PHILOSOFOS-1Μέλος
25/02/2005, 02:24:08

ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΦΕΥΓΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΓΛΕΝΤΑ
ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΛΕΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΡΑΠΗ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣ
ΜΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΚΟΙΤΑ ΤΗΝ ΤΣΙΠΛΑ ΣΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙΣ
ΟΤΑΝ ΛΕΙΠΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΞΗΛΩΣΟΥ

ΕΧΩ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΛΕΠΙΣΤΕΙ...

ΤΟ ΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ

gh

PHILOSOFOS-1Μέλος
25/02/2005, 02:26:34

gh

25/02/2005, 02:35:13
PHILOSOFOS-1 δεν προσφέρονται όλα τα Topics για χιούμορ τέτοιου είδους.
Θα σε παρακαλούσα λοιπόν να το περιορίσεις στα Topics όπου αυτό είναι αποδεκτό.

Ευχαριστώ.

BufferΜέλος
25/02/2005, 03:03:06
Οι Κύπριοι θεωρούν τους εαυτούς τους έλληνες....

Είναι έλληνες κάτοικοι της Κύπρου που είναι ένα ανεξάρτητο κράτος....

Και υπάρχουν και άλλοι έλληνες οι οποίοι είναι κάτοικοι της Ελλάδας, η οποία είναι επίσης ένα ανεξάρτητο κράτος......

Όπως υπάρχουν και άλλοι έλληνες που είναι κάτοικοι άλλων κρατών......

Κοινώς, αυτο που λένε οι Κύπριοι είναι ότι οι κάτοικοι της Ελλάδας είναι οι ελλαδιτες, οι κάτοικοι της Κύπρου είναι οι κύπριοι και όλοι μαζί είμαστε έλληνες...

Κάτι το οποίο μου φαίνεται λογικότερο από κάποια άλλα πράγματα που γράφηκαν εδώ σε όλες αυτές τις σελίδες.....

Και όλα άρχισαν από μια δήλωση..... η οποία τι δήλωνε;; την πραγματικότητα....

Εκτός αν κάποιος θεωρεί οτι ο κάθε άλλος ευρωπαίος πολίτης έχει μόνο υποχρεώσεις απέναντι στον Έλληνα...

25/02/2005, 03:13:42
Buffer θα συμφωνήσω με το σκεπτικό του Έλληνα όπως το παρέθεσες.

Η δική μου απλά θέση είναι πως τα δύο κράτη είναι ανεξάρτητα και έτσι ούτε το ένα ούτε το άλλο μπορούν να «ανακατεύονται» στα εσωτερικά του άλλου.

Μπορούν όμως να συνεργάζονται, να είναι «αδελφά» κράτη, να έχουν την όποια καλή και εποικοδομητική συνεργασία, να έχουν κοινές επιδιώξεις και στόχους.

Στα υπόλοιπα δε διαφωνώ.
Μερικοί είναι του δόγματος «Πρέπει όλοι να μας προσκυνάνε γιατί οι Αρχαίοι μας πρόγονοι τους έδωσαν τον πολιτισμό».

BufferΜέλος
25/02/2005, 03:26:42
quote:
Μπορούν όμως να συνεργάζονται, να είναι «αδελφά» κράτη, να έχουν την όποια καλή και εποικοδομητική συνεργασία, να έχουν κοινές επιδιώξεις και στόχους.

Εδώ το κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο με τις Η.Π.Α., γιατί να μην το κάνει και η Ελλάδα με την Κύπρο....

Αλλά φυσικά, άλλο η συνεργασία και άλλο η επιβολή....

PHILOSOFOS-1Μέλος
25/02/2005, 17:51:53
quote:

Η δική μου απλά θέση είναι πως τα δύο κράτη είναι ανεξάρτητα και έτσι ούτε το ένα ούτε το άλλο μπορούν να «ανακατεύονται» στα εσωτερικά του άλλου.

Στα υπόλοιπα δε διαφωνώ.
Μερικοί είναι του δόγματος «Πρέπει όλοι να μας προσκυνάνε γιατί οι Αρχαίοι μας πρόγονοι τους έδωσαν τον πολιτισμό».

Αγαπητέ απόστολε δεν νομίζω οτι μας προσκυνάνε όλοι αλλα αν δεν έχουμε μνήμη ιστορική για τον πολιτισμό μας ειναι αμφίβολο πως θα
μας σεβαστούν οι αλλοι λαοί;
Αυτό που βλέπουμε είναι οτι δεν μας σέβονται οι μεγάλες δυνάμεις.
Πάντα η ιστορία επαναλαμβάνεται δυστηχώς.

ΤΟ ΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ

gh

mariha2912Μέλος
25/02/2005, 20:04:39
H MAGKIA EINAI NA SE SEVONTAI GIA AYTO POY EISAI,OXI GIA AYTO POY HSOYN !
25/02/2005, 21:50:10
Αγαπητέ PHILOSOFOS-1 έχω αρκετή ταξιδιωτική εμπειρία στο εξωτερικό και σε Ευρώπη και σε Αμερική. Αυτή η εμπειρία λοιπόν μου έχει δώσει και την άποψη ότι ο σεβασμός στον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό είναι πάρα πολύ μεγάλος στα άλλα κράτη. Ο σεβασμός στον νεοέλληνα όμως δεν είναι και αυτό διότι τα δείγματα που παρουσιάζουμε είτε μας αρέσει είτε όχι δεν είναι και τα καλύτερα.

Άρα λοιπόν για να ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ το σεβασμό (όπως πολύ σωστά λέει η αγαπητή mariha2912) θα πρέπει να κάνουμε όσα χρειάζεται για να αποδείξουμε ότι σαν Νεοέλληνες αξίζουμε μιας τέτοιας αναγνώρισης.

Θεωρώ ότι αυτό είναι εφικτό αλλά θέλει πολύύύ δουλειά και ανοιχτό μυαλό.

paragonΝέο Μέλος
01/03/2005, 06:00:13
quote:
Αγαπητέ PHILOSOFOS-1 έχω αρκετή ταξιδιωτική εμπειρία στο εξωτερικό και σε Ευρώπη και σε Αμερική. Αυτή η εμπειρία λοιπόν μου έχει δώσει και την άποψη ότι ο σεβασμός στον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό είναι πάρα πολύ μεγάλος στα άλλα κράτη. Ο σεβασμός στον νεοέλληνα όμως δεν είναι και αυτό διότι τα δείγματα που παρουσιάζουμε είτε μας αρέσει είτε όχι δεν είναι και τα καλύτερα.

Άρα λοιπόν για να ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ το σεβασμό (όπως πολύ σωστά λέει η αγαπητή mariha2912) θα πρέπει να κάνουμε όσα χρειάζεται για να αποδείξουμε ότι σαν Νεοέλληνες αξίζουμε μιας τέτοιας αναγνώρισης.

Θεωρώ ότι αυτό είναι εφικτό αλλά θέλει πολύύύ δουλειά και ανοιχτό μυαλό.

Τι είπες βρέ αθεόφοβε ;
Ποιός ζήτησε σεβασμό στον "Νεοέλληνα;"
Ποιός ζήτησε "αναγνώριση";
Σε ποιούς;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Αν εσύ σαν νεοέλληνας κοσμογυρίστηκες, υπάρχουν και άλλοι που κοσμοφέρονται.
Ρε φίλε, Ποιός σου είπε ότι εδώ μέσα υπάρχουν "Νεοέλληνες";
Σε τι απευθύνεσαι εκτός απο τη γυναίκα σου;
Θα τρελλαθούμε τελείως εδώ μέσα;

Τροποποίηση μηνύματος από Admin

paragonΝέο Μέλος
01/03/2005, 06:18:15
Ποιός σοβαρός λαός και άνθρωπος ενδιαφέρθηκε ποτε για "καλά δείγματα";;
Όποιος γουστάρει να ταξειδέψει όπου του καπνίσει....
Καλά δείγματα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Ρε τι τον κάνανε τον πλανήτη;;;;;;;;;;;;;;;;;
Ο Έλληνας απολογούμενος;;;;;;;;;;;
Ντροπή σου Ramoglou.

Τροποποίηση μηνύματος από Admin

01/03/2005, 07:59:00
Για την απενεργοποίηση του λογαριασμού paragon, υπάρχει ανακοίνωση και στο Θέμα "......Και από Κυρ-Χάρδας...μας προέκυψε Βαγιάνη!!!"

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------

VulpiaΝέο Μέλος
01/03/2005, 09:23:10
quote:

Μπορούν όμως να συνεργάζονται, να είναι «αδελφά» κράτη, να έχουν την όποια καλή και εποικοδομητική συνεργασία, να έχουν κοινές επιδιώξεις και στόχους

Νομιζω οτι στη σχεση Ελλάδα-Κυπρος (ως κρατικες οντοτητες) υπαρχουν εκτός απο συναισθηματικοι (βλεπε "αδελφα κρατη") λογοι , και νομικες συνδεσεις, μια που η συνθηκη της Ζυριχης (η οποια προβλεπει την δημιουργια της Κυπριακης Δημοκρατιας, μια που το σχεδιο Αναν απερριφθη) οριζει την Ελλαδα ως εγγυητρια δυναμη (μαζι με την Τουρκια και την Μ.Βρεττανια).
Αρα, όσον αφορα την Κυπρο η Ελλαδα εχει και νομικη υποχρεωση να επεμβαίνει

02/03/2005, 16:32:43
quote:
Ramoglou

Ο φόβος φίλε μου πηγάζει μέσα από την ανάγκη και τον φόβο.
Αν για πχ η Ελλάδα είχε πυρηνικά όπλα, πλούτο, χρήμα κλπ. θα την προσκυνούσαν όλα τα Δυτικά κράτη.
Ως γνωστόν η αναπτυγμένη Δύση είναι θρασύδειλη.
quote:
paragon
Ποιός σοβαρός λαός και άνθρωπος ενδιαφέρθηκε ποτε για "καλά δείγματα";;

Η Γερμανία αιματοκύλησε ολόκληρο τον κόσμο και σήμερα είναι το πλουσιότερο κράτος της Ε.Ε.
Μόλις έρθουν οι πρώτοι τουρίστες ξεβρακωνόμαστε μπροστά τους… πια η αξιοπρέπεια μας;
Ζητήσαμε ποτέ από τους Γερμανούς καλά δείγματα;
02/03/2005, 16:49:08
Όσο για την απίστευτη προσφώνηση, ζήτησε κανείς (δημοσιογράφος, πολιτικός) από την κυρία Μπενάκη να παραιτηθεί;
Γιατί ζητούν από τον Χριστόδουλο;
Επειδή είπε δυο ψεματάκια ή επειδή δεν είχε καλούς συνεργάτες;
Τότε αν το πάμε αναλογικά, ο κύριος Καραμανλής έπρεπε να παραιτηθεί και η κυρία Μπενάκη να κάνει παρέα στο Γιοσάκη.

Μας ενημέρωσαν για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα;
Όχι.
Διάπραξη προδοσίας το λιγότερο μπορώ να πω.
Αν ζούσαμε σε άλλες εποχές θα είχαν τουφεκιστεί.

02/03/2005, 16:59:30
quote:

Η Γερμανία αιματοκύλησε ολόκληρο τον κόσμο και σήμερα είναι το πλουσιότερο κράτος της Ε.Ε.

Και οι Αμερικάνοι πέταξαν δύο ατομικές βόμβες πάνω στα γυναικόπεδα και είναι σήμερα το πλουσιότερο κράτος στον κόσμο.

Ξέχασα.
Αυτοί δεν αιματοκύλισαν.
Απλά, τους "απελευθέρωσαν"...

mariha2912Μέλος
03/03/2005, 12:48:32
XM,ALLO FOVOS,KI ALLO SEVASMOS. H MALLON EDO TITHETAI TO EROTHMA:SEVASMOS OS PROS TI?