- Θεωρία συνομωσίας: κάποιοι τα παίρνουν για να φιμωθεί το διαδίκτυο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

The plural of anecdote is not data.
quote:
Μηπως εξακολουθεις να φερεσαι αγενως και δεν πρεπει να με προκαλεις,γιατι ενδεχεται να με τσαντισεις τοσο ωστε να ερθω στο τοπικ οργονης και να δειξω ποσο λανθασμενες ειναι οι ιδεες του Ραιχ και ποσα κομπογιαννιτικα προιοντα γεννησαν?
δεν τολμω να σε προκαλεσω διοτι ειμαι σιγουρος πως ειναι προσωπικο το ζητημα και καθολου σκεπτικιστικο ουτε καν επιστημονικο
σημειωση για ειμαστε εντος του θεματος:
η επιλεκτικη παραθεση αποσπασματων απο το συνολο του κειμενου ειναι μια απο τις τεχνικες προπαγανδας ![]()
και φυσικα οι προπαγανδιστες πληρωνονται παντα οχι απαραιτητα με χρηματα ![]()
![]()
Τώρα ποια υπερφυσική νιρβάνα φαντάζεσαι medtech... άβυσσος. Εγώ σε λίγο θα κάνω πειράματα εδώ! Πραγματικά πειράματα, όχι κουβέντες. Πάω να επαναλάβω τα πειράματα των Radin και Bierman σχετικά με την επίδραση σε γεννήτριες τυχαίων αριθμών και την οπισθοδρομική αιτιότητα. Online, με 1000άδες άτομα. Να δούμε αν θα με βγάλεις κι εμένα τσαρλατάνο. ![]()
quote:quote:
Πάντως εμένα μου έκανε εντύπωση η ποσότητα του υλικού. Πόσα βιβλία φέρεται πως έχει διαβάσει το άτομο, είναι απίστευτο. Για να μη πω ύποπτο. Λες και ολόκληρη ομάδα κρύβεται από πίσω, α λα CSIOP. Δεν εξηγείται αλλιώς.Πισω απο την επιστημονικη ερευνα "κρυβεται" πληθος επιστημονων.
Αναφερόμουν στην απίστευτη λεπτομέρεια που δείχνει να κατέχει από κάθε θέμα, για παράδειγμα για τους Dogon: λες και διάβασε όλα τα σχετικά βιβλία για τους Dogon και τον Σείριο, και ξετρύπωσε το ψεγάδι σε κάθε ένα από αυτά τα βιβλία.
Δηλαδή ξετρύπωσε το ψεγάδι σε κάθε ένα από 1000δες συνολικά βιβλία... ή μας δουλεύει ψυχρά.
Ή, μια τρίτη περίπτωση, την αλιεία σφαλμάτων στα βιβλία την κάνουν άλλοι.
Dare To Dream
Edited by - gentleman on 30/05/2007 03:55:21
quote:
Ήμουν μέλος στο συγκεκριμένο φόρουμ και άντεξα για 2 μέρες..Όντως,οι "δωδεκαθεϊστές" που γράφουν εκεί μέσα,ή είναι τόσο πορωμένοι,ή είναι προβοκάτορες.Όποιος εχει χρόνο ας κάνει τον κόπο να μπεί να διαβάσει αντιλήψεις ατόμων που το παίζουν Δωδεκαθεϊστές,ή άθεοι,που μάλλον καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα..Μπορεί και να ισχύει,who knows...
Καλώς το μαράκι. Χαμός γίνεται εκεί μέσα. Κάπως έτσι κινδυνεύουμε να γίνουμε κι εδώ κάποια μέρα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Mε τους Δωδεκαθειστές με παραξένεψε το εξής: Για τους περισσότερους από μας το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα συνδέεται με φιλοσοφία, επιστήμη, τέχνη. Πολιτισμένα πράγματα. Θα περίμενα λοιπόν οι Δωδεκαθεϊστές να είναι σ' αυτό το στυλ. Να είναι κάτι σαν ψηφοφόρους του Συνασπισμού, με τις ατέρμονες ιδεολογικές συζητήσεις τους, και όχι σαν τους φανατισμένους του ΚΚΕ με τις ντουντούκες.
Παραδόξως όμως οι Δωδεκαθεϊστές δείχνουν ένα πρόσωπο πολύ διαφορετικό από το πολιτισμένο που θα περίμενα. Ένα ολόκληρο site, το www.hellenicreligion.gr, βρίθει από κήρυγμα μίσους:
"Η Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα είναι όργανο πνευματικού πολέμου. Στέκεται στην πρώτη γραμμή μάχης κατά των μισελληνικών αιρέσεων. Δεν δικάζει τον εχθρό. Τον εξοντώνει. Δεν διεξάγει πόλεμο κατά ατόμων. Εξολοθρεύει ομαδικώς τις αντεθνικές δοξασίες. Δεν ψάχνει για στοιχεία που να αποδεικνύουν αξιόποινες πράξεις ατόμων. Η πρώτη ερώτηση που κάνουμε είναι: Λατρεύεις τους Πατρώους Θεούς; Η απάντηση θα καθορίσει την μοίρα του κατηγορουμένου."
Παρόμοια γράφουν και σε άλλα σημεία στα κείμενά τους. Είναι δυνατόν να είναι αυτοί οι συνεχιστές της Ελληνικής κοσμοθέασης;
Η υποκίνηση είναι και παράνομη. Πως δεν τους έχουν μαζέψει ακόμα.
Dare To Dream
Edited by - gentleman on 30/05/2007 03:46:53
ομως...
το τι ειπε στα αληθεια ο ραιχ και τι του αποδιδει ο καρολ ειναι θεμα αυτου του τοπικ
η διαστρεβλωση των αποψεων του ραιχ που επιχειρειται στο σκεπδικ ειναι οφθαλμοφανης σε οποιον εχει διαβασει τα βιβλια του και ειναι λιγο οικειος με το θεμα - οπως και η μονομερεια του αντιλογου που σερβιρει ο καρολ ως και καλα "επιστημονικη" αποψη και τεκμηριωμενο αντιλογο (κατι που πορω απεχει απο την πραγματικοτητα)
το ιδιο επιχειρει με πλειστα οσα θεματα και αρα (μεσω της επαγωγικης μεθοδου) συναγεται η παγια τακτικη του ![]()
ειναι σικε το skepdic?
οπωσδηποτε ειναι μονομερες, επιφανειακο, προχειρο, ευκολο...
τσουβαλιαζει ενα σωρο ασυναρτητα και παραταιρα θεματα, γεγονος που προβληματιζει τον αναγνωστη για το επιπεδο της κριτικης ικανοτητας του καρολ (οτι του γιαλισει δηλαδη το βαζει στο σακκουλι)
η αδυναμια κριτικου ελεγχου και δημιουργικης αμφισβητησης, η ξεροκεφαλη αρνηση και η χρηση της διατρεβλωσης και της δοκησισοφιας μειωνουν τοσο πολυ την αξιοπιστια του που τα συνωμοσιολογικα σεναρια (τα παιρνει ο καρολ?) φανταζουν λογικα!! ![]()
οπωσδηποτε ειναι μια ενδιαφερουσα περιπτωση και χρησιμη (εστω και δια της αντιστροφης!) διοτι απαντα στο ερωτημα: τι ΔΕΝ ειναι σκεπτικισμος!! ![]()
PS στον αντιποδα της ολιγον τι γραφικης περιπτωσης "σκεπτικιστου" καρολ θα εβαζα τον αρθουρ κλαρκ (πχ την τηλεοπτικη σειρα The Mysterious World of Arthur C. Clarke)
Edited by - gentleman on 31/05/2007 02:31:02
Έμαθα ότι τις πινακίδες για τη σπηλιά της Πεντέλης τις έχουν βάλει επίτηδες σε λάθος θέση, ώστε να αποθαρρύνονται οι επισκέψεις. Αναρωτιέμαι ποιος έδωσε εντολή να μπουν παραπλανητικά οι πινακίδες. Ποιος θα ήθελε να παραπληροφορήσει το κοινό για τη θέση της σπηλιάς και με τι ατζέντα.
Μήπως η Εκκλησία; Για όλα φταίει η Εκκλησία. ![]()
Είναι σαφές ότι κάποιοι δεν θέλουν να μάθει ο κόσμος τι πραγματικά παίζεται εκεί. Να αρκείται στη μυθολογία που κατασκευάζεται από κάποιους συγγραφείς, άλλους ειλικρινείς και ικανούς ερευνητές, άλλους ειλικρινείς και λιγότερο ικανούς, και άλλους κατάπτυστους παραμυθάδες.
Θα σταθώ στους παραμυθάδες. Αναρωτιέμαι αν τα παίρνουν για να θολώνουν τα νερά κατασκευάζοντας μια εσκεμμένως απίστευτη παπαρολογία για την Πεντέλη, ώστε να θάβεται μέσα στη σαβούρα η αλήθεια. Πρόκειται για κλασσική τακτική παραπληροφόρησης, που χρησιμοποιείται ΚΑΙ από πληρωμένους της CIA κλπ.
Για παράδειγμα ο εψιλονιστής Πάλμος. Υπάρχει περίπτωση να τα παίρνει ο Πάλμος, για να αφοδεύει σαβούρα περί στοών από την Ακρόπολη μέχρι την σπηλιά της Πεντέλης και περί υπόγειων βάσεων, και να γελοιοποιείται έτσι η αλήθεια;
Δηλαδή όπως οι σικέ δωδεκαθεϊστές στο phorum (αν πιστέψουμε τη θεωρία), που εξευτελίζουν με την προσποιητή ηλιθιότητά τους την αντιχριστιανική κριτική;
Dare To Dream
quote:
δεν τολμω να σε προκαλεσω διοτι ειμαι σιγουρος πως ειναι προσωπικο το ζητημα και καθολου σκεπτικιστικο ουτε καν επιστημονικο
Δεν ηταν προσωπικο αλλα η αγενης σου συμπεριφορα απεναντι μου θα το κανει προσωπικο.Μην με προκαλεις Hendrix γιατι ειμαι πεισματαρα και εαν τα παρω στο κρανιο μπορει να κατσω να αναλυσω μια μια τις παπατιες του Ραιχ,πραγμα που φανταζομαι δεν θα σου αρεσει καθολου.
quote:
η επιλεκτικη παραθεση αποσπασματων απο το συνολο του κειμενου ειναι μια απο τις τεχνικες προπαγανδα
Δεν ειναι επιλεκτικη παραθεση αποσπασματων με σκοπο την παραπλανηση του κοινου.Σε αυτο το αποσπασμα απο το βιβλιο του Ραιχ φαινεται πεντακαθαρα οτι θεωρουσε τους (υπαρκτους μονο στο μυαλο του) "Τ βακιλους" ως καρκινογονους παραγοντες και οχι σαν χαρακτηριστικο γνωρισμα του καρκινου.
quote:
και φυσικα οι προπαγανδιστες πληρωνονται παντα οχι απαραιτητα με χρηματα
Ναι χθες η δρακονια αυτοκρατορια μου εστειλε ενα ολοκαινουργιο διαστημοπλοιο και ενα χαρεμι ως ανταμοιβη για τις υπηρεσιες παραπληροφορησης που της παρεχω.
quote:
τι ειναι οι ιντερφερονες?
Οι ιντερφερόνες είναι γλυκοπρωτεϊνικής φύσεως ουσίες, που εκκρίνονται από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος.Κύρια δράση των ιντερφερονών είναι η προστασία έναντι των ιογενών λοιμώξεων και των κακοήθων νεοπλασιών.
Αποτελούν μεσολαβητές στη φλεγμονώδη απάντηση. Ενεργοποιούν τα φυσικά κύτταρα-φονείς (NK cells, natural killer cells) και τα μακροφάγα, ώστε να καταστρέψουν τα μολυσμένα από ιούς κύτταρα, αλλά και τα κύτταρα που πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα.
quote:
Είναι να μη την τσιγκλίσεις την αγριόγατα.
Να προσεχεις τις εκφρασεις σου οταν απευθυνεσαι σε μενα.Στην εχω χαρισει αρκετες φορες αλλα δεν θα δειξω αλλη ανοχη.
quote:
ώρα ποια υπερφυσική νιρβάνα φαντάζεσαι medtech... άβυσσος. Εγώ σε λίγο θα κάνω πειράματα εδώ! Πραγματικά πειράματα, όχι κουβέντες. Πάω να επαναλάβω τα πειράματα των Radin και Bierman σχετικά με την επίδραση σε γεννήτριες τυχαίων αριθμών και την οπισθοδρομική αιτιότητα. Online, με 1000άδες άτομα. Να δούμε αν θα με βγάλεις κι εμένα τσαρλατάνο.
Καλη τυχη.Την ιδια μεθοδολογια ακολουθησε το PEAR επι 27 χρονια προσπαθωντας να αποδειξει οτι οι "νοητικες δυναμεις" επιδρουν στο φυσικο κοσμο και εφαγε τα μουτρα του.
Εγω εχω ενα καλυτερο πειραμα να σου προτεινω:Παρε αυτον που ισχυριζεται οτι εχει ικανοτητες τηλεκινησης,ενα ευαισθητο δυναμομετρο, και βαλε τον να μετακινησει ενα πολυ ελαφρυ αντικειμενο συνδεδεμενο με το δυναμομετρο με τις "νοητικες" του δυναμεις.Φροντισε να μην μπορει να επιδρασει στο αντικειμενο με οποιοδηποτε φυσικο τροπο.Κανε τις μετρησεις σου.Βγαλε τα συμπερασματα σου.
quote:
η διαστρεβλωση των αποψεων του ραιχ που επιχειρειται στο σκεπδικ ειναι οφθαλμοφανης σε οποιον εχει διαβασει τα βιβλια του και ειναι λιγο οικειος με το θεμα - οπως και η μονομερεια του αντιλογου που σερβιρει ο καρολ ως και καλα "επιστημονικη" αποψη και τεκμηριωμενο αντιλογο (κατι που πορω απεχει απο την πραγματικοτητα)
Αμφιβαλω εαν ο Καρολ διαστρεβλωνει (η περιγραφη της μεθοδολογιας του Ραιχ στην μικροσκοπηση και μελετη δειγματων αιματος καρκινοπαθων νε προδιαθετει ηδη αρνητικα πως να το κανουμε Hendrix ηταν χονδροειδεστατα λανθασμενη) και αναρωτιεμαικι ολας αν εισαι ικανος να καταλαβεις εαν παρανοησε τον Ραιχ ή εαν εχει δικιο και ο Ραιχ οντως εκανε λαθος αφου βλεπω και εσυ ο ιδιος παρανοεις κειμενα του Ραιχ.(απο την υποθεση με τους Τ βακιλους...).
quote:
τσουβαλιαζει ενα σωρο ασυναρτητα και παραταιρα θεματα, γεγονος που προβληματιζει τον αναγνωστη για το επιπεδο της κριτικης ικανοτητας του καρολ (οτι του γιαλισει δηλαδη το βαζει στο σακκουλι)
Αυτα τα παραταιρα θεματα εχουν ενα κοινο παρονομαστη:ειναι ιδεες που ειτε δεν εχουν στοιχεια υπερ τους ειτε εχουν μαζεψει πολλα στοιχεια εναντιον τους (ή και τα δυο ταυτοχρονα).
Δεν ειναι "τσουβαλιασμα" ειναι λεξικο του σκεπτικιστη=περιεχει λημματα με αλφαβητικη σειρα για μια σειρα απο θεματα αλλα σε αντιθεση με μια εγκυκλοπαιδεια που θα εκανε απλη περιγραφη,τα περιγραφει και παραλληλα ασκει κριτικη σε αυτα.Επιπλεον μας εφοδιαζει με εργαλεια για να ακονισουμε και να βελτιωσουμε την κριτικη μαςικανοτητα.Μας μαθαινει πχ.τα κυρια συλλογιστικα σφαλματα.Μας μαθαινει επισης μερικα ζωτικης σημασιας στοιχεια της επιστημονικης μεθοδολογιας.
quote:
η αδυναμια κριτικου ελεγχου και δημιουργικης αμφισβητησης, η ξεροκεφαλη αρνηση και η χρηση της διατρεβλωσης και της δοκησισοφιας μειωνουν τοσο πολυ την αξιοπιστια του που τα συνωμοσιολογικα σεναρια (τα παιρνει ο καρολ?) φανταζουν λογικα!!
Οπως προειπα ευτυχως ο καθενας μπορει να επισκεφτει το site του (ή την ελληνικη του αποδοση) και να καταλαβει οτι το συμπερασμα που εβγαλες για τον Καρολ ειναι λανθασμενο.
quote:
Medtech, μια φορά κάθε 10 χρόνια, παραδέξου ένα λάθος σου. Μη πέφτεις στο επίπεδο του Σόφια, που του έδιναν αποδεικτικά στοιχεία και αυτός τα έγραφε εκεί δεν γράφει το μελάνι, και στο τέλος ξανα-ποστάριζε τα αρχικά του κατεβατά χωρίς να αλλάξει ούτε λέξη!
Σε ποιο ακριβως λαθος μου αναφερεσαι?

Edited by - medtech on 31/05/2007 03:30:14
Edited by - medtech on 31/05/2007 03:33:08
> Σε ποιο ακριβως λαθος μου αναφερεσαι?
Μεγαλύτερο και πιο ασυγχώρητο λάθος, ότι ενώ κατηγορείται ο Caroll ότι διαστρεβλώνει τις πηγές του, εσύ δεν ψάχνεις να βρεις τι γράφει ο Ράιχ και να το συγκρίνεις με τον κατηγορύμενο για διαστρέβλωση Caroll, αλλά συνεχίζεις να παραθέτεις από το skepdic! Λες και είναι η απόλυτη αλήθεια το skepdic.
Κοινώς, εμπιστεύεσαι τυφλά ένα συγγραφέα. Δεν είναι επιστήμη αυτό.
Ούτε ευαγγέλιο να ήταν.
> > Εδώ ο κόσμος χάνεται, το σύστημα υγείας καταρρέει, η αγυρτία σε χαλάει εσένα;
> Ακομα και αυτο το συστημα υγειας που δεν ειναι τελειο και που κουτσαινει καταφερνει να σωζει απειρως περισσοτερους ασθενεις απο οσο αυτοι οι καραγκιοζηδες.
Αφού όλοι στο σύστημα υγείας πάμε, εκεί σώζονται απείρως περισσότεροι. Οι αγυρτίες δεν ήταν ποτέ mainstream, τουλάχιστον τον προηγούμενο αιώνα. Τι σκας με τους ασήμαντους αγύρτες λοιπόν, υπάρχουν πολύ σημαντικότερα προβλήματα στον κόσμο της Ιατρικής, πολύ πιο ενδημικά, όπως τα φακελάκια, όπως οι διάφορες μορφές λαδώματος από τις φαρμακευτικές για ελλιπώς μελετημένα φάρμακα κλπ. Μια μικρή διόρθωση εκεί μπορεί να σώσει πολύ περισσότερο κόσμο και χρήματα, από τα διάφορα ματζούνια που τα παίρνουν σοβαρά ελάχιστοι.
Dare To Dream
quote:
Μεγαλύτερο και πιο ασυγχώρητο λάθος, ότι ενώ κατηγορείται ο Caroll ότι διαστρεβλώνει τις πηγές του, εσύ δεν ψάχνεις να βρεις τι γράφει ο Ράιχ και να το συγκρίνεις με τον κατηγορύμενο για διαστρέβλωση Caroll, αλλά συνεχίζεις να παραθέτεις από το skepdic! Λες και είναι η απόλυτη αλήθεια το skepdic.
Μα δεν παραθεσα κειμενα απο το SKEPDIC.Τις παρατηρησεις για την κακη τεχνικη του Raich στην μικροσκοπηση δειγματων αιματος καρκινοπαθων ΔΕΝ τις εκανε ο Carol.
Διαβασε ποιος τις εκανε ΕΔΩ:
ttp://members.dslextreme.com/users/rogermw/Reich/t_bacilli.html
Δεν θα κατσω να ψαξω τα κειμενα καθε αποτυχημενου ερευνητη.Το βαρος της αποδειξης πεφτει σε εκεινον που κανει τον ισχυρισμο.Ο Ραιχ απετυχε να πεισει την επιστημονικη κοινοτητα οτι αυτα που ισχυριζονταν δεν ηταν μπουρδες.Και διαβαζοντας ενα κοματι της καταγελαστης μεθοδολογιας του παιρνω μια ιδεα γιατι απετυχε.
quote:
Κοινώς, εμπιστεύεσαι τυφλά ένα συγγραφέα. Δεν είναι επιστήμη αυτό.
Δεν εμπιστευομαι τυφλα ενα συγγραφεα.Δεν σταθηκα μονο σε αυτα που εγγραφε ο Carol για τον Ραιχ.Διαβασα την κριτικη ενος αλλου ανθρωπου για το εργο του.Εδωσα ιδιαιτερη προσοχη στο κοματι που αναφερεται στους "Τ-βακιλους".Αθλια παναθλια μεθοδολογια.
quote:
Αφού όλοι στο σύστημα υγείας πάμε, εκεί σώζονται απείρως περισσότεροι.
Εκει σωζονται περισσοτεροι γιατι εκει βρισκονται οι πιο αποτελεσματικες θεραπειες.Παλια,πριν αναπτυχθει η επιστημονικη ιατρικη οι περισσοτεροι πηγαιναν στους ναους (οχι μονο χριστιανικους) και στα μοναστηρια και εκει ψοφουσαν οι περισσοτεροι.
quote:
Τι σκας με τους ασήμαντους αγύρτες λοιπόν,
1.Γιατι καθε ζωη μετραει και γιατι η ζημια που κανουν ειναι πολυ μεγαλυτερη απο οσο φανταζεσαι.Πολλες περιπτωσεις δεν φτανουν στα ΜΜΕ για να τα μαθει ο κοσμος.
2.Γιατι η ιατρικη εδωσε μεγαλο αγωνα για να γινει επιστημονικη (συνεπως πολυ περισσοτερο αποτελεσματικη) και η δραση τους υποσκαπτει αυτη την προσπαθεια.
3.Γιατι μου την σπαει το θρασος τους.
quote:
πάρχουν πολύ σημαντικότερα προβλήματα στον κόσμο της Ιατρικής, πολύ πιο ενδημικά, όπως τα φακελάκια, όπως οι διάφορες μορφές λαδώματος από τις φαρμακευτικές για ελλιπώς μελετημένα φάρμακα κλπ.
Μου την σπανε και αυτα.