- Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΧΕ ΑΔΕΛΦΟ !!! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
i-tried:
«(φιλε Schwabe καλλη η γνωσση,αλλα περισσοτερη αξια εχει η ανθρωπια)»Την οποία προφανώς αγαπητέ δεν την χαρίζεις σε κανέναν άλλο έ?
Ταπεινοφροσύνη ή αμετροέπεια?
*Μήπως εάν κατέβουμε για λίγο απο το άλογο μας θα πάνε όλα καλύτερα?
Δυστυχως αυτο ειναι προτερημα το οποιο δεν χαριζεται,οσο για *το εκανες ποτε;-)lol
Θα ήθελα να σταθώ στα εξής:
quote:
Το να θεωρείς Ελληνες μόνον αυτούς που είναι ορθόδοξοι (το 37% δηλαδή μόνον του ελληνικού λαού), εκτός από προσβλητικό, καταδεικνύει και το μέγεθος της ανοησίας σου.
Αυτό μου έκανε εντύπωση. Πού βρίσκονται οι υπόλοιποι 63% και δεν τους βλέπω; Γιατί συναντώ Χ.Ο. σε ποσοστό 90% τουλάχιστον; Δε μιλώ ειρωνικά, κυριολεκτώ! Θα με ενδιέφερε πολύ η πηγή των πληροφοριών αυτών. Αν μπορείς macedon ενημέρωσέ μας.
quote:
Η λογοκρισία που προσπαθείς έμμεσα να επιβάλεις είναι χαρακτηριστικό της μισσαλοδοξίας που επιβάλει το δογμα σου .
Διάβασα τα λόγια του Ampere και δεν είδα ούτε να αναφέρει το δόγμα του (αν έχει), ούτε να εκφράζεται μισαλλόδοξα, ούτε να επιβάλλει απολύτως τίποτα. Για την ακρίβεια, παρακολουθώ με προσοχή την πορεία του στο esoterica ακριβώς γιατί ποτέ δεν κάνει τα παραπάνω. Έκανε το σφάλμα να εκφραστεί μετριοπαθώς εν μέσω θύελλας και εισέπραξε την παραπάνω χυδαιότητα.
Think_Math, δείξε λίγη από τη νοημοσύνη που επικαλείσαι. Ίσως σου δείξει πως έκανες λάθος (για να το πω ήπια).
quote:
Προφανώς και εσκεμμένα συγχέεις τα πιστεύω κάποιου με τον τρόπο που τα πιστεύω αυτά εκφράζονται. Και σε κάθε περίπτωση όταν τα πιστεύω κάποιου τίθενται σε δημόσιο διάλογο, υπόκεινται σε κριτική.
Ταυτόχρονα, πιστός ως φαίνεται στην χριστιανική αλήθεια "άλλα λένε, άλλα καταλαβαίνω, άλλα απαντώ" προσπαθείς να δημιουργήσεις εσφαλμένες εντυπώσεις.
Αγαπητέ macedon, περίμενα περισσότερα απ'αυτό.
Αντί επιχειρημάτων, προσωπικές αστήρικτες επιθέσεις;
quote:
Φίλτατε προσπαθείς να δαιμονοποιήσεις έναν ολάκερο χώρο, και να πετάξεις λάσπη στον ανεμιστήρα. Να τα λες τα πράγματα όπως αληθινά έχουν και όχι όπως μέσα απο τα δικά σου μάτια φαντάζουν.
Αγαπητέ Schwabe, προσωπικά δεν ξέρω πως έχουν αληθινά τα πράγματα.
Ξέρω -και το ξέρεις καλύτερα σαν μόνιμος γράφων στο ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ που είσαι- πως ο χώρος θεωρείται από πάρα πολλά μάτια σαν βόρβορος στείρων αντιπαραθέσεων. Μέχρι και θέματα έχουν ανοίξει για αυτό το αίσχος. Φταίει ο Ampere που τον "δαιμονοποιεί"; Μήπως να θυμίσω μερικά διαμαντάκια που ειπώθηκαν εδώ μέσα; Άστο, μην κρυβόμαστε, τα γνωρίζεις.
-Και γιατί, ρε εξυπνάκια wendigo, κάνεις το δικηγόρο στον Ampere;
-Ξέρω γω... Μπορεί να με έβαλε ο Μπαμπινιώτης, να μου τα σκάει ο Χριστόδουλος, να με πληρώνει ο ΟΟΔΕ... Ή μπορεί κάποια πράγματα να με κάνουν να ντρέπομαι.
[Άμα περισσέψει χρόνος από τις σφαλιάρες, ρίξτε μια ματιά
εδώ]
ΥΓ: Συγχαρητήρια στο macedon για τη δουλειά στο site που μας γνωστοποίησε. Και εις ανώτερα.
No Method, No Guru, No Teacher
Edited by - wendigo on 10/01/2007 01:00:30
Φίλε wendigo :
quote:
Διάβασα τα λόγια του Ampere και δεν είδα ούτε να αναφέρει το δόγμα του (αν έχει), ούτε να εκφράζεται μισαλλόδοξα, ούτε να επιβάλλει απολύτως τίποτα. Για την ακρίβεια, παρακολουθώ με προσοχή την πορεία του στο esoterica ακριβώς γιατί ποτέ δεν κάνει τα παραπάνω. Έκανε το σφάλμα να εκφραστεί μετριοπαθώς εν μέσω θύελλας και εισέπραξε την παραπάνω χυδαιότητα.
Think_Math, δείξε λίγη από τη νοημοσύνη που επικαλείσαι. Ίσως σου δείξει πως έκανες λάθος (για να το πω ήπια).
Χυδαιότητα ?
Μήπως κοιμήθηκες ξεσκέπαστος ?
Οταν κάποιος γράφει :
" Θα ήταν πιο έντιμο αν έμενε ένα topic με θέμα «Προσβάλλετε κατά βούληση το Χριστό τους και την Παναγία τους» παρά αυτή η αναπαραγωγή της ίδιας κατάστασης με διαφορετικό τίτλο."
Προσπαθεί , η όχι εμμέσως να επιβάλλει λογοκρισία σε μία συζήτηση ?
Είναι ή όχι μισσαλοδοξία προς τις απόψεις των άλλων ??
Ακου να τiς περιορίσουμε σε ένα topic !
Και το συγκεκριμένο άτομο επίσης ψεύδεται όταν γράφει οτι θίγεται ο Χριστός και η Παναγία .
Που έγινε αυτό στην παραπάνω συζήτηση ??
Δεν ξέρω αν είστε φίλοι και ομοιδεάτες με τον Ampere , αλλά όταν εκστομίζεις την λέξη χυδαιότητα να είσαι προσεκτικός . ![]()
Γιατί αυτό που κάνεις εσύ , πετώντας λάσπη είναι το πραγματικά χυδαίο.
quote:
wendigo
Αυτό μου έκανε εντύπωση. Πού βρίσκονται οι υπόλοιποι 63% και δεν τους βλέπω; Γιατί συναντώ Χ.Ο. σε ποσοστό 90% τουλάχιστον; Δε μιλώ ειρωνικά, κυριολεκτώ! Θα με ενδιέφερε πολύ η πηγή των πληροφοριών αυτών. Αν μπορείς macedon ενημέρωσέ μας.
Πρόκειται για πανελλαδική έρευνα που διενεργήθηκε από την εταιρεία ALCO σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφόρησης και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών για λογαριασμό της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς το Μάιο του 2005. Επικεφαλής της ομάδας στατιστικής επεξεργασίας ήταν ο Καθηγητής του Παν/μίου Αθηνών Η. Νικολακόπουλος. Τμήμα των αποτελεσμάτων της έρευνας δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" στις 11 Ιουνίου 2005.
Σύμφωνα με την έρευνα αυτή:
Το 98% των ερωτηθέντων δήλωσαν "Χριστιανοί Ορθόδοξοι"
Απ'αυτούς όμως μόνον 37% δήλωσαν πως πιστεύουν τα βασικά δόγματα της θρησκείας, όπως για παράδειγμα η Ανάσταση Νεκρών ή η μέλλουσα ζωή. (το 44% δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν τα πιστεύει ενώ το 19% δήλωσε "δεν ξέρω δεν απαντώ").
Επειδή απλά ορθόδοξος είναι αυτός που πιστεύει τουλάχιστον τα βασικά δόγματα της θρησκείας του (αν όχι όλα), διαφορετικά δεν είναι ορθόδοξος, θεωρώ πως σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα το 37% του πληθυσμού είναι χριστιανοί, μια και αυτοί είναι που πιστεύουν στα δόγματα της θρησκείας τους.
Να σημειώσω πως το 80% των ερωτηθέντων δεν πατάει στην εκκλησία παρά μόνο σε γάμους, βαφτίσια και κηδείες, σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα.
Εχω όλη την έρευνα στα χέρια μου τυπωμένη, όπως μου στάλθηκε από τη ΓΓΝΓ, αν θέλεις κάποια άλλα στοιχεία ευχαρίστως να στα παραθέσω...

macedon
Ξέρω... είναι λίγο παράλογο. Μα υποπτεύομαι πως έτσι είναι η σχέση των περισσότερων ανθρώπων του κόσμου με τη θρησκεία τους: ατελής, ελλειπής, περισσότερο παράδοση και ελπίδα παρά πεποίθηση και σιγουριά.
Αν οι λεπτομέρειες της έρευνας υπήρχαν σε ηλεκτρονική μορφή ή σε κάποιο site θα τις ήθελα, αλλά αφού τις έχεις έντυπες θεωρώ πως καλύφθηκα και δεν θα είχε νόημα παραπάνω κόπος. Να είσαι καλά.
Ευχαριστώ Think_Math. Αυτό το βράδυ θα σκεπαστώ καλά.
Καληνύχτα και σε σένα.
Βέβαια αυτό που καθορίζει έναν οπαδό μιας θρησκείας είναι η πίστη στα δόγματα της θρησκείας αυτής. Μπορεί να δηλώνει κάποιος ορθόδοξος αλλά αν ονειρεύεται π.χ. παράδεισο με πιλάφι και χορεύτριες της κοιλιάς μάλλον προς το ισλάμ πορεύεται.
Για το λόγο αυτό είναι λογικό πως αυτοί που είναι χριστιανοί είναι αυτοί που πιστεύουν στη συγκεκριμένη θρησκεία, δε νομίζεις; Κι αυτό το ποσοστό είναι μόλις 37%

macedon
Δηλώνουν ορθόδοξοι γιατί δέν βρίσκουν τίποτε άλλο να πούν. Τί να πούν μουσουλμάνος, βουδιστής, τζαναικιστής? πρόκειται για λέξεις εξωπραγματικές για τους περισσότερους απο μάς. Θέλουν να εκστομίσουν κάποια θρησκεία και βγάζουν αυτή που τους βαπτίσανε το βρίσκω να έχει κάποια λογική αυτό.
Μπορείς να βγάλεις δικό σου ποσοστό απο τον συγγενικό, γειτονικό, επαγγελματικό σου περίγυρο να κάνεις ένα δικό σου γκάλοπ ώστε να δείς πόσους απο τους γνωστούς σου ανθρώπους εκκλησιάζονται σε καθημερινή ή έστω κυριακάτικη βάση. Θα διαπιστώσεις οτι όχι 37% δέν είναι αλλα πολύ λιγότερο. Και άν πατάνε σε τίποτα κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους, βαπτίσια, κηδείες όπου η εκκλησία μας δένει τον κόμπο ώστε να μή μπορούμε να την αποφύγουμε) το κάνουν μόνο για να μή προσβάλουν το τιμώμενο γνωστό τους πρόσωπο για το οποίο γίνεται το μυστήριο σάν υποχρέωση προς αυτό και όχι για τον χριστό και την Παναγία.
Φίλε wendigo :
quote:
Ευχαριστώ Think_Math. Αυτό το βράδυ θα σκεπαστώ καλά.
Επι της ουσίας έχεις να πείς τίποτα ??
Μπαίνεις μέσα σε μία συζήτηση , την εκτρέπεις εντελώς , προφανώς σκόπιμα , πετάς λάσπη και μετά πουλάς και ειρωνεία ?
Σου έθεσα παραπάνω κάποιες ερωτήσεις :
1)Που εθίγησαν στην παραπάνω συζήτηση ο Χριστός και η Παναγία ?
2)Είναι ή όχι έμμεση επιβολή λογοκρισίας η απαίτηση , όσοι δεν είναι χριστιανοί να γράφουν σε συγκεκριμένο topic ?
3)Ποιά ήταν η απο μέρους μου χυδαία συμπεριφορά ?
Οσο δεν απαντάς είσαι απλά κοινός λασπολόγος και συκοφάντης .
«Δυστυχως αυτο ειναι προτερημα το οποιο δεν χαριζεται,οσο για *το εκανες ποτε;»
Η αυτοκριτική, είναι μια γόνιμη διαδικασία και στάση. Αφορά άπαντες. Και τον υποφαινόμενο.
Ωστόσο, εσύ επιλέγεις να «απαντάς» κάνοντας την ίδια ερώτηση?
Μάλλον αρέσκεσαι εκεί πάνω φίλτατε......![]()
![]()
Νομίζω πως το τεράστιο ποσοστό των πιστών όλων των θρησκειών δεν εμβαθύνει ή δεν δέχεται πλήρως τα δόγματα της θρησκείας του (δεν πιστεύουν σε ουρί και πιλάφια, πχ, όλοι οι μουσουλμάνοι). Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως κάπως θρησκεύονται και θεωρούν εαυτούς συμμέτοχους σε κάποια συγκεκριμένη θρησκεία. Γι αυτή τη θρησκεία μπορεί να αγωνιστούν, να προπαγανδίσουν, ακόμα και να πολεμήσουν.
Η "δική μας" κατηγοριοποίηση είναι όντως ακριβέστερη και πιο σωστή από τη δική τους; Είναι η οπτική του μη-θρησκευόμενου, εντάξει, αλλά είναι και η πιο πρακτική; Ακόμα: έχουμε δικαίωμα να τους αποδώσουμε εμείς -εκ των... έξω !- ταυτότητα άλλη από αυτή που επιλέγουν για τον εαυτό τους;
Δεν είμαι σίγουρος για την απάντηση... Αν το κάνουμε, φοβάμαι πως έχουν δικαίωμα και αυτοί (ή όποιοι άλλοι, σε όποιο επίπεδο σκέψης ή απόψεων αναφερθούμε) να ορίσουν ΕΜΑΣ όπως επιθυμούν. Ακόμα κι αν μας ορίσουν με τρόπο που δεν συμφωνούμε καθόλου!
Ας πούμε πως μου φαίνεται κάπως αυθαίρετο όλο αυτό.
Αν ακολουθήσουμε τη σκέψη σας, όμως, μπορεί να γίνουμε και πιο αυστηροί ακόμα. Πιθανολογώ πως το πολύ το 10% των Χ.Ο. να κατανοούν την τριαδική φύση του Θεού, όπως την εξηγεί η Ορθοδοξία. Άρα αληθινοί Χριστιανοί είναι μόνο το 10%; Όσο αλλάζουμε τα κριτήρια αλλάζει και το αποτέλεσμα.
[Δεν είμαι σίγουρος για τις απαντήσεις σε όλ'αυτά. Αν σας λένε κάτι, ευχαρίστως να ακούσω τις δικές σας]
---------------------------------------------------
Think_Math, λέω τα εξής:
1. Μιλώ γι αυτό που νομίζω εγώ πως είναι η ουσία.
2. Μπαίνω σε μια συζήτηση όπως έχω δικαίωμα να κάνω. Αν έχεις πρόβλημα με αυτό δε με αφορά.
3. Δεν βλέπω να σε έχει "εκτρέψει" τίποτα από τον επιθετικό σου τρόπο.
Με τους άλλους συζητώ μια χαρά.
4. "Προφανώς σκόπιμα": προφανές το ένα, προφανές το άλλο... Είτε έχεις κληρονομικό χάρισμα, είτε θεωρείς πως όποιος διαφωνεί με σένα σε... έχει βάλει στόχο για σκοτεινούς λόγους. Μισαλλοδοξία είπαμε; Τσέκαρέ το στο λεξικό.
5. Η διαφωνία και η αρνητική κριτική αν συνοδεύεται από επιχειρήματα δεν είναι "λάσπη". Καυτηρίασα μια συμπεριφορά σου για λόγους που ανέφερα. Δεν σε χαρακτήρισα ως άνθρωπο, συνολικά, με κάποιο τρόπο.
Αυτό, όμως, το έκανες εσύ.
6. Μέχρι τώρα έχω φερθεί αρκετά ήπια. Πιο ήπια απ'όσο αρμόζει στον τόνο σου.
7. Θα σου απαντούσα και στις συγκεκριμένες ερωτήσεις σου αν φερόσουν με ευγένεια και σεβασμό, κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει.
Συνεπώς...
8. ...επειδή τέτοιες συμπεριφορές τις θεωρώ υπερβολικά κουραστικές για να χάνω το χρόνο μου, η προσωπική μας συζήτηση (όσο με αφορά) σταματά εδώ. Ίσως σε κάποια άλλη κουβέντα να έχουμε καλύτερη τύχη.