ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "Θέλω να σωθώ... τι να κάνω? Μάρτυρας πίστης ή μήπως ορθόδοξος χριστιανισμός?" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- "Θέλω να σωθώ... τι να κάνω? Μάρτυρας πίστης ή μήπως ορθόδοξος χριστιανισμός?" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

IndustrialAngel30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
23/08/2010, 00:27:50
quote:

quote:
Εαρινός:
Ο Χριστιανισμός -δυστυχώς- μιλάει για πολλά -τζάμπα είναι και δεν χρεώνεται...οπότε λέει για να λέει- αλλα καμμιά γνώση δεν αναφέρεται στην κοσμοθεωρία του , περί εσωτερικών και ασυνειδήτων λειτουργιών του ανθρώπου...και την άγνοιά του αυτήν την κάλυψε , αποδίδοντας όλες τις παραβατικές σκέψεις και συμπεριφορές του ανθρώπου στην ύπαρξη και διαμεσολάβηση του σατανικού και μάλιστα ως αποτελεσμα της έλλειψης πίστης στο "καλό"...στον Θεό...!!!

Αυτά δεν είναι σοβαρά πράματα...και ήταν ατυχής ... ατυχεστάτη θα έλεγα η σύγκριση και προσπάθεια εξίσωσης δύο εντελώς διαφορετικών "κόσμων" και τρόπων σκέψεως και ασφαλώς δεν θα συγκρίνω Πλάτωνα και Αριστοτέλη ή Επίκουρο με τον Χριστό...αλλα και την γύμνια του Χριστιανισμού και μπορούμε ασφαλώς να το συζητήσουμε το θέμα..!!!

Η γνώση για τη σωτηρία της ψυχής είναι ανώτερη όλων. Τι να την κάνω την ακοή εάν χάσω την ψυχή μου?

Θα ζήσω ακόμη πόσο? μία μέρα? δύο? 1 χρονο? 40? 50? μέχρι εκεί!
Η ψυχή μου όμως εάν τα καταφέρει θα ζήσει αιώνια. Οπότε ο απώτερος στόχος είναι να σωθεί αυτή, η ψυχή.

-Τη σύγκριση και την εξίσωση δύο διαφορετικών κόσμων την επιχειρούν συνεχώς οι διάφοροι χριστιανομάχοι και όχι οι χριστιανοί!
Εμείς είμαστε αρκετά σοβαροί ώστε να γνωρίζουμε ότι άλλο ο γήινος κόσμος και άλλο ο επουράνιος!

Η μπαλάντα του κυρ μέντιου Νίκος Ξυλούρης

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Ως προς το πόσο σοβαροί ή όχι είστε , θα έλεγα καλύτερα θα ήταν να το εκτιμήσουν άλλοι...προσωπικά δεν θα τοποθετηθω επ'αυτού...

Ως προς την "ψυχή" δε που αναφέρεις , θα ήθελα να σε ρωτήσω που την έχεις εσύ δεί αυτήν την "ψυχή" και μιλάς με τόσο απόλυτο τρόπο γι'αυτήν..???

Έχεις δεί κανέναν παράδεισο κάπου, να μας το δείξεις και μάς..???

Και ασαλώς δεν περιμένω ασαφείς απαντήσεις αλλα συγκεκριμένες...:"ναί" τον έχω δεί και είναι έτσι κι'ετσι και οι ψυχές πάνε εκεί και κάνουν αυτό και εκείνο ή το άλλο...και έχουν αυτήν την μορφή ή την άλλη...."

Μιλάτε για ψυχή ορισμένοι ωσάν να την έχετε δεί...ε!!! λοιπόν ήρθε η στιγμή να μας πείτε και μας -τους άπιστους και χριστιανομάχους...όπως μας λές.."...πως είναι και να φέρετε και το αποδεικτικό -εκείνο- υλικό...διαφορετικά θα παραμείνετε ως αφερέγγυοι και -τουλάχιστον- φαντασμένοι...διότι όντως όλα όσα λέτε , θα πρόκειται για προϊοντα της φαντασίας σας και τίποτ'αλλο...!!!

Και το λέω με πολύ σοβαρότητα , αυτό που λέω...διότι αρκετά πια παραπλανήσατε κόσμο και κοσμάκη....καλώντας τον να πιστέψουν σε κάτι που ποτέ και κανένας σας δεν είδε αλλα απλά πεισθήκατε για την ύπαρξή του...και ως εδώ καλά , διότι πρόκειται για ιδιωτική-προσωπική υπόθεσή σας αλλα μην προσπαθείτε να πείσετε και τους άλλος σώνει και καλά...για κάτι που εσείς πιστεύετε μη έχοντάς ποτέ δεί...

Και μη μου αρχίσεις σε παρακαλώ για την Ανασταση του Κυρίου και τα Θαύματα κλπ....Προκειμένου να μου αποδείξεις το οτιδήποτε...

Το ερωτημα είναι σαφές και ξεκάθαρο...:"Πού εσύ είδες την ψυχή και που τον Παράδεισο για να μιλάς με τόσο απόλυτο τρόπο γι'αυτά.."???

Πές τα μας και μάς....

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
23/08/2010, 00:47:53
Άραγε φίλε Ευρωπαίε , ερχόμαστε ως αμαρτωλοί σε τούτο τον κόσμο...δηλαδή τα νεογέννητα παιδάκια , οι νεογέννητες αυτές "ψυχούλες" έρχονται ως αμαρτωλές με την στάμπα του προπατορικού αμαρτήματος επειδή εσείς -όχι εσύ- εφηύρατε αυτές τις σαχλαμάρες περί Αδάμ και Εύας..και του μήλου...???

Και θεωρείσθε σοβαροί άνθρωποι εσείς λέγοντας αυτές τις αηδίες...???

Αν υπάρχει "κόλαση" , πρώτοι θα πάτε φίλε μου...διότι κατηγοριοποιείτε τους ανθρώπους και αναλογίζομαι με ποιό δικαίωμα ..αλλα κολάζεσθε ούτως ή άλλως καθημερινά δια μέσου της καθημερινότητάς σας τη ίδιας???

Προσευχηθείτε και κάντε ότι σας αρέσει...αλλα τα υπόλοιπα αφήστε τα , δεν θα μας υποδείξετε εσείς το ορθό και το λάθος...φθάνει πιά...αρκετά με τις μπαρούφες σας..!!!

23/08/2010, 09:45:24
quote:
Εαρινός:
Ως προς το πόσο σοβαροί ή όχι είστε , θα έλεγα καλύτερα θα ήταν να το εκτιμήσουν άλλοι...προσωπικά δεν θα τοποθετηθω επ'αυτού...

Ως προς την "ψυχή" δε που αναφέρεις , θα ήθελα να σε ρωτήσω που την έχεις εσύ δεί αυτήν την "ψυχή" και μιλάς με τόσο απόλυτο τρόπο γι'αυτήν..???

Έχεις δεί κανέναν παράδεισο κάπου, να μας το δείξεις και μάς..???

Και ασαλώς δεν περιμένω ασαφείς απαντήσεις αλλα συγκεκριμένες...:"ναί" τον έχω δεί και είναι έτσι κι'ετσι και οι ψυχές πάνε εκεί και κάνουν αυτό και εκείνο ή το άλλο...και έχουν αυτήν την μορφή ή την άλλη...."

Nαι τον έχω δει.
Mε είχε καλέσει μία ψυχή στη πλατεία του παραδείσου και πίναμε καφεδάκι εχθές κατά τις 17:00.

Άλλη σκασίλα δεν είχα παρά να πείσω εσένα ή κάποιον άλλον, αν υπάρχει μεταθανάτιος ζωή ή όχι. Αν υπάρχει παράδεισος ψυχές κ.λ.π. ή όχι.
Εσύ έχεις τη σκασίλα και προσπαθείς να πείσεις τους άλλους ότι δεν υπάρχουν.

quote:
Εαρινός:
Και το λέω με πολύ σοβαρότητα , αυτό που λέω...διότι αρκετά πια παραπλανήσατε κόσμο και κοσμάκη....καλώντας τον να πιστέψουν σε κάτι που ποτέ και κανένας σας δεν είδε αλλα απλά πεισθήκατε για την ύπαρξή του...και ως εδώ καλά , διότι πρόκειται για ιδιωτική-προσωπική υπόθεσή σας αλλα μην προσπαθείτε να πείσετε και τους άλλος σώνει και καλά...για κάτι που εσείς πιστεύετε μη έχοντάς ποτέ δεί...

Σου επαναλαμβάνω για τη σκασίλα.
Ούτε ιερέας είμαι ούτε διάκος. Με αφήνει παντελώς αδιάφορο το αν όλος ο κόσμος πιστέψει στο χριστιανισμό ή όλος ο κόσμος αρνηθεί τον
χριστιανισμό.
Απλά χάζι κάνω με σας τους χριστιανομάχους που χάνετε τον μπούσουλα όταν σας στριμώξουν λίγο.
Όταν λοιπόν έχω τα χρονικά περιθώρια μου αρέσει να παίζω μαζί σας.

quote:
Εαρινός:
Και μη μου αρχίσεις σε παρακαλώ για την Ανασταση του Κυρίου και τα Θαύματα κλπ....Προκειμένου να μου αποδείξεις το οτιδήποτε...

Το ερωτημα είναι σαφές και ξεκάθαρο...:"Πού εσύ είδες την ψυχή και που τον Παράδεισο για να μιλάς με τόσο απόλυτο τρόπο γι'αυτά.."???
Πές τα μας και μάς....

Αυτό λέει η θρησκεία μου, αυτήν πιστεύω, αυτά που λέει πιστεύω. Περί ορέξεως λοιπόν κολοκυθόπιτα.
Εσένα τι σε κόφτει το τι πιστεύω εγώ και τι όχι?

quote:
Εαρινός:
Άραγε φίλε Ευρωπαίε , ερχόμαστε ως αμαρτωλοί σε τούτο τον κόσμο...δηλαδή τα νεογέννητα παιδάκια , οι νεογέννητες αυτές "ψυχούλες" έρχονται ως αμαρτωλές με την στάμπα του προπατορικού αμαρτήματος επειδή εσείς -όχι εσύ- εφηύρατε αυτές τις σαχλαμάρες περί Αδάμ και Εύας..και του μήλου...???

Ο Αδάμ και η Εύα είναι συμβολικά πρόσωπα.
Κανένας δεν έρχεται με αμαρτίες. Τις αμαρτίες τις αποκτά. Κι επειδή ο άνθρωπος είναι τόσο ευάλωτος σε αυτές, με το που αρχίζει να καταλαβαίνει, από την εφηβεία του ήδη, κάνει αγώνα για να τις αποκτήσει.
Εσύ στηρίζεσαι σε αυτό που αναφέρει η Αγία Γραφή, ότι ο άνθρωπος είναι ένας έκπτωτος άγγελος, άρα ως τέτοιος ήδη έρχεται ως αμαρτωλός.
Υπό αυτή την έννοια η αμαρτία του έρχεται ως προπατορική
.
Κανείς όμως δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει αυτό. Αλλά δεν έχει και κάποια ιδιαίτερη σημασία, οπότε μην το δένεις σχοινί κορδόνι.
Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς τους ανθρώπους είναι το τι "θα" γίνει. Η πορεία μας δηλαδή ως άνθρωποι, με απώτερο στόχο, την επιστροφή στον επουράνιο παράδεισο. Για όσους πιστεύουν βέβαια, για όσους δεν πιστεύουν, απλά δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω.....περί ορέξεως λοιπόν και πάλι κολοκυθόπιτα.

quote:
Εαρινός:
Και θεωρείσθε σοβαροί άνθρωποι εσείς λέγοντας αυτές τις αηδίες...???

Μη σοβαρός άνθρωπος θεωρείται αυτός που όταν δεν του αρέσει μία θεωρία αντί απλά να την απορρίπτει και να στρίβει, με ιαχές και συκοφαντίες προσπαθεί να πείσει αυτούς που την ασπάζονται ότι δεν είναι έτσι και να ασπαστούν τη δική του.
Εγώ ποτέ μου δεν έχω προσπαθήσει να πείσω κάποιον άθεο, ότι δεν είναι έτσι και ότι είναι λάθος. Ποτέ μου δεν έχω ανοίξει κάποιο θέμα με τυμπανοκρουσίες και τις λοιπές κακοήθειες και αηδίες σαν αυτά που συνεχώς το ένα μετά το άλλο ανοίγεται εσείς.

Το μόνο που κάνω είναι να υπερασπίζομαι αυτό που πιστεύω.
Σύμφωνα με την πίστη μου λοιπόν, ο Θεός δεν είναι απλός άνθρωπος. Εκεί που βλέπει Αυτός, ο άνθρωπος δεν μπορεί να δει.
Πολλά πράγματα ο άνθρωπος ως ένα απλό δημιούργημα, δεν μπορεί να τα καταλάβει, γι' αυτό και η θρησκεία μας τα ονομάζει "Μυστήρια". Η αδυναμία του αυτή όμως δεν καταργεί τον Θεό.
Αντιθέτως το να προσπαθεί να καταλάβει μία Θεία νόηση όπως ο Θεός και να την εξηγήσει με τα ανθρώπινα δεδομένα και κριτήρια, είναι άστοχο!.....απλή λογική δε νομίζεις?

quote:
Εαρινός:
Αν υπάρχει "κόλαση" , πρώτοι θα πάτε φίλε μου...διότι κατηγοριοποιείτε τους ανθρώπους και αναλογίζομαι με ποιό δικαίωμα ..αλλα κολάζεσθε ούτως ή άλλως καθημερινά δια μέσου της καθημερινότητάς σας τη ίδιας???

Μπα? και με τι δεδομένα? και τι εννοείς κατηγοριοποίηση? τα αυτονόητα?
Με ποιο δικαίωμα σε λέω χριστιανομάχο?
Μα από το πρωί μέχρι το βράδυ, συκοφαντείς κάτι που δεν γνωρίζεις, μόνο και μόνο επειδή δεν το πιστεύεις! Αν αυτό δεν είναι μωρία τότε τι είναι? Σαν τα μανιτάρια ανοίγετε το ένα θέμα μετά το άλλο κατά του χριστιανισμού, επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια.

quote:
Εαρινός:
Προσευχηθείτε και κάντε ότι σας αρέσει...αλλα τα υπόλοιπα αφήστε τα , δεν θα μας υποδείξετε εσείς το ορθό και το λάθος...φθάνει πιά...αρκετά με τις μπαρούφες σας..!!!

Ήρθα ποτέ εγώ να σου υποδείξω το ορθό ή το λάθος?
Εσύ αντιθέτως προσπαθείς ανούσια να πείσεις για το ορθό και το λάθος!

-Έχω ανοίξει θέματα εγώ υπέρ του χριστιανισμού?-ΟΧΙ
-Έχεις ανοίξει εσύ κατά του χριστιανισμού?ΝΑΙ

Οπότε εσύ είσαι αυτός που προσπαθεί να υποδείξει και όχι εγώ.

Αν τώρα δούμε πόσα θέματα στο σύνολο του φόρουμ έχουν ανοίξει οι χριστιανομάχοι κατά του χριστιανισμού και πόσα οι χριστιανόφιλοι υπέρ του χριστιανισμού θα δούμε ότι η αναλογία γέρνει υπέρ των πρώτων σε ποσοστό 80-1 (τουλάχιστον) .

Άρα εκ των πραγμάτων αυτοί που καίγονται να πείσουν για το ορθό και το λάθος είστε εσείς οι χριστιανομάχοι και όχι οι φίλοι του χριστιανισμού.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

23/08/2010, 10:35:29

quote:
IndustrialAngel:
Άρα εσύ μου λες να ΜΗΝ περιμένω ούτε βελτίωση της ζωής ούτε του "σώματος" από το χριστιανισμό. Άρα μου λες ότι το Θεό ή μάλλον καλύτερα την ερμηνεία του από το Χριστιανισμό δεν τον νοιάζει αν κάνουμε πυρηνικό ολοκαύτωμα, αν καίμε τα δάση, αν σφάζουμε γυναίκοπαιδα κτλ. Του αρκεί να σώζουμε τις ψυχές μας.

Μα αν οι άνθρωποι είχαν ως προτεραιότητα να σώσουν την ψυχή τους, για να συμβεί αυτό, θα έπρεπε να μην κάνουν πυρηνικό ολοκαύτωμα, να μην καίνε τα δάση, να μη σφάζουν τα γυναικόπαιδα κ.τ.λ. οπότε η σωτηρία του πλανήτη και η βελτίωση της ζωής θα ερχόταν ως «παράπλευρη ωφέλεια».
Να λοιπόν η αγάπη του Θεού.....αρκεί να μπορεί κανείς να τη δει.

quote:
IndustrialAngel:
Η λέξη θεωρία είναι ΑΣΧΕΤΗ. Διδασκαλία είναι ο δόκιμος όρος.Ώπα... Παραδέχεσαι ότι η διδασκαλία του Χριστιανισμού δεν εφαρμόζεται πουθένα ή έστω σχεδόν πουθενά; Συμφωνούμε... Αυτό δεν είπες τώρα;

Θα παίζουμε με τις λέξεις τώρα?
Πουθενά δεν εφαρμόζεται.

quote:
IndustrialAngel:
Αποτυχία είναι,λοιπόν, να πείσει τους ανθρώπους να την εφαρμόσουν. Για κάποιο λόγο που είναι ζήτημα συζήτησης οι άνθρωποι ΔΕΝ την εφαρμόζουν. Και καλά οι άλλοι άνθρωποι, αλλά ακόμα και οι ΙΔΙΟΙ οι Χριστιανοί δεν την εφαρμόζουν. 2000 χρόνια, τώρα ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να την εφαρμόσουν.

Η αποτυχία δεν είναι του χριστιανισμού να πείσει τον άνθρωπο. Η αποτυχία είναι του ανθρώπου που δε δέχτηκε τον χριστιανισμό. Και τα αποτελέσματα , φαίνονται ακόμη και στις μέρες μας.

quote:
IndustrialAngel:
Ερώτηση: Υπάρχει ουσιαστική ΠΡΟΟΔΟΣ όταν από την έλλειψη ηθικής περνάμε σε μια κατάσταση όπου έχουμε έναν κώδικα ηθικής τον οποίο ΔΕΝ εφαρμόζουμε; Ο εις το πηλίκον

Η "έλλειψη ηθικής" είναι υπόθεση εργασίας για τη συζήτηση.Προφανώς υπήρχε κάποιος άλλος κώδικας ηθικής πριν το Χριστιανισμό.

ΟΧΙ.

quote:
IndustrialAngel:
Αν εφαρμόζονταν θα τον έλεγα ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ όχι αποτυχημένο. Είναι απλό αν ο κόσμος βελτιωνόταν θα έλεγα ότι δεν απέτυχε...

Όμως πρέπει να συμφωνήσεις με τον εαυτό σου. Τελικά ο Χριστιανισμός ασχολείται με την ψυχή ΜΟΝΟ ή αν τον εφαρμόσεις βελτιώνεις την αθρωπότητα. Τα λες μπερδεμένα. Στην αρχή λες ΜΟΝΟ για την ψυχή και μετά λες ΚΑΙ για τον κόσμο. Βρες τα λίγο με τον εαυτό σου. Μιλάει ο Χριστιανισμός για καλύτερες κοινωνίες ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Απάντησα ποιο πάνω.

quote:
IndustrialAngel:
1. Το ξανα είπα. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τις εφαρμόζει. Μήπως ο ο Ιησούς δεν ήξερε σε ποιους απευθυνόταν;

2. Θα υπήρχαν ΛΙΓΟΤΕΡΑ δάκρυα. Αυτά που προκαλούνται από τους πολέμους, τα εγκλήματα κτλ. Αλλά και σε αυτόν τον ιδανικό κόσμο, που εδώ και 2000 χρόνια υπάρχει μόνο στην φαντασία, θα πεθαίνανε ΠΑΛΙ άνθρωποι από αρρώστιες, ατυχήματα. Και πάλι θα είχαμε δάκρυα

1. Ο Ιησούς απευθυνόταν στον άνθρωπο. Που αλλού θα μπορούσε να απευθυνθεί?

2. Τα δάκρυα από τις αρρώστιες και τα ατυχήματα, θα ήσαν μηδαμινά μπροστά σε αυτά που προκαλούνται από τον άνθρωπο και όχι από τη φύση.

quote:
IndustrialAngel:
Τι λες ρε φίλε... Υπάρχει περίπτωση αυτή η γυναίκα να ομολογήσει την ομορφιά και τη δικαιοσύνη που υπάρχει στον κόσμο; Που έχασε το παιδί της πριν το χαρεί ενώ κάτι παιδόφιλοι ζουν και να βασιλεύουν; Άσε που αν δεν πρόλαβαν να του κάνουν αεροβάπτισμα θα πάει το παιδί ΚΑΙ στην κόλαση...έτσι δεν είναι;

Σου ανέφερα για τον κόσμο της. Ο κόσμος της όμως δεν είναι ο κόσμος της ολότητας.

Για το αεροβάτπισμα σαφώς και δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Απλά έτσι έχει καθιερωθεί.
Κακώς κατ' εμένα, αλλά δε με απασχολεί το θέμα.
Πάντως για να γνωρίζεις, το αεροβάπτισμα γίνεται όχι για να μην πάει το παιδί στην κόλαση επειδή δεν βαπτίστηκε (κάτι σαν ποινή δηλαδή), αλλά για να έχει κάποια ασφάλεια όσον αφορά την πορεία της ψυχής του στο μετά, αφού κανείς δεν πρόλαβε να της μιλήσει για τον χριστιανισμό.
Περιττή αγωνία όμως για μένα.

quote:
IndustrialAngel:
Δηλαδή αν κάποιος σου σκοτώσει την οικογένεια και μετά σε πάει σε ένα παρθένο όμορφο δάσος για να ζήσεις, εσύ θα πεις ότι ο κόσμος είναι ωραίος γιατί βλέπεις καθαρές λίμνες και μεγάλα δέντρα...

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Όταν λέω ο κόσμος, δεν εννοώ τους ανθρώπους, αλλά το περιβάλλον που εσωκλείει τους ανθρώπους.
Σαφώς λοιπόν και ο κόσμος αυτός που περιγράφεις με το παρθένο όμορφο δάσος θα εξακολουθεί να είναι ωραίος.

quote:
IndustrialAngel:
Αν σηκώνεις το βάρος της απώλειες αγαπημένου ανθρώπου ή προσωπικής ασθένειας αμφιβάλλω αν σου κάνουν εντύπωση οι ζούγκλες και οι ωκεανοί

Το ωραίο είναι ωραίο. Μπορεί εγώ λόγω της απώλειας να τα βλέπω όλα μαύρα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι έτσι είναι.

quote:
IndustrialAngel:
Τι σχέση έχει αυτό με αυτά που λέω εγώ;

Απόλυτη, αν το επεξεργαστείς λίγο θα το δεις κι εσύ.

quote:
IndustrialAngel:
H λέξη κλειδί είναι το όλοι... Υπήρξε έστω και ένα δευτερόλεπτο στην ανθρώπινη ιστορία που να ήταν έτσι ΟΛΟΙ οι άνθρωποι ;;;;;; Το να γίνουν έτσι οι άνθρωποι είναι μια ουτοπία. Δεν το λέω εγώ...2000 χρόνια εμπειρίας το φωνάζουν...

Όχι δεν υπάρχει.
Αν όμως τουλάχιστον ήταν έτσι η μεγάλη πλειοψηφεία, τα πράγματα σαφώς και θα ήσαν διαφορετικά. Αμφιβάλεις?

quote:
IndustrialAngel:
Εδώ κολλάει το κλασσικό. Η εγχείριση πέτυχε, ο ασθενής ΠΕΘΑΝΕ...Κωμικοτραγικό. Θα επαναλάβω το ερώτημα. Ποια η ωφέλεια να αντικαταστήσεις μια ηθική επιπέδου ειδωλολάτρη με μία ΜΗ-εφαρμόσιμη ηθική επίπεδου χριστιανισμού;

Δεν ισχύει αυτό που λες, γιατί στο χέρι του ασθενή εάν ήταν να ζήσει θα επέλεγε τη ζωή.
Στο χέρι όμως του ανθρώπου είναι να σώσει τη δική του ψυχή και όχι σε κάποιου άλλου..

-Η ηθική δεν γνωρίζει θρησκευτικά όρια. Είναι παντώς καιρού!
Απλά επί ειδωλολατρίας όταν έβλεπες το Θεό σου να συνουσιάζεται με την μάνα του ή την αδελφή του και να σκοτώνει τα παιδιά του, ή να προβαίνει σε δολοφονίες κ.λ.π., δε βλέπω το λόγο, γιατί ο ειδωλολάτρης άνθρωπος να μην έπραττε ότι και ο θεός του!

Ο Ιησούς όμως είναι πρότυπο προς μίμηση και όχι προς αποφυγή.

quote:
IndustrialAngel:
Και τι θρησκεία είχαν οι Ευρωπαίοι...Μμμμμ...να σκεφτώ...Χρι...Χρι...εδώ το έχω...αχ μου ξεφεύγει... Αχ καλέ ναι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ήταν αυτοί...

Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.

quote:
IndustrialAngel:
Για εξήγησε μου γιατί οι κατεξοχήν κοινωνοί της "αλήθειας" του χριστιανισμού είναι ΤΟΣΟ μεγάλα λαμόγια... Γιατί αυτοί που βαφτίστηκαν εγκληματούν αν όχι περισσότερο, τουλάχιστον το ίδιο με ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους...

Επειδή δηλαδή ο Μπους ισχυρίστηκε ότι είναι χριστιανός, πείθει κανέναν?
Αν κάποιος είναι χριστιανός δεν δολοφονεί κ.λ.π....

quote:
IndustrialAngel:
Εγώ δε θέλω να σώσω την ψυχή των παιδιών στην Αφρική, θέλω να φτάσουν στην ηλικία να μπορούν να κάνουν επιλογές για σωτηρία και να μην πεθαίνουν από τα τα 7 από τις αρρώστιες και την πείνα. Όταν έχεις να φας και είσαι χαλαρός ΤΟΤΕ μόνο αρχίζει και σε νοιάζει το μεταφυσικό...

Όλος ο κόσμος το θέλει αυτό, όχι μόνο εσύ.

quote:
IndustrialAngel:
Αν δεν πρόσεξες τι έγραψα στην αρχή...ΧΕΣΤΗΚΑ και για την ψυχή σου και για την ψυχή μου. ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ. Το πρόσεξες; Το ξαναγράφω άλλη μία φορά. ΠΟΣΩΣ με ενδιαφέρει αν θα πας εσύ ή εγώ στον παράδεισο. Εμένα με νοιάζει ο καλύτερος κόσμος... Το θέμα δεν είναι να σωθώ εγώ "τζάμπα" ενώ εσύ έκανες νηστείες και ταλαιπωριόσουν αλλά να βελτιωθεί η ανθρωπότητα...

Όλοι οι νοήμονες και ηθικοί άνθρωποι αυτό θέλουν.

quote:
IndustrialAngel:
Ο Θεός διαφωνεί μαζί σου... Για τσέκαρε λίγο τις 10 εντολές...Τις 2 πρώτες (και μάλλον κατά σειρά σημαντικότητας) τις αφιέρωσε ακριβώς σε ΑΥΤΟ το ζήτημα:

Διάβασέμε ξανά, με προσοχή. Θα δεις ότι τζάμπα το έγραψες. Ελπίζω να μη χρειαστεί να ξαναγράψω τα ίδια.

quote:
IndustrialAngel:
Θα αποφασίσεις τελικά αν είναι καλύτερος ο κόσμος ή όχι; Τα έχεις κάνει αχταρμά. Τη μια δεν έχει ευθύνη. Την άλλη έχει αλλά δεν τον ακούμε. Τώρα αμφισβητείς ότι ο κόσμος είναι άθλιος... πάρε μια απόφαση. Τι είναι ο κόσμος...

Ο κόσμος ως έχει, σαφώς και είναι άθλιος. Την ευθύνη όμως σαφώς και δεν την έχει ο Θεός. Αυτός φρόντισε να μας διδάξει για το πως θα είναι ο κόσμος μας όμορφος και καλύτερος. Δε φταίει λοιπόν ο πομπός, αλλά ο δέκτης.
Ο άνθρωπος λοιπόν όπως στρώνει θα κοιμηθεί.

quote:
IndustrialAngel:
ΓΙΑΤΙ;;;;; Αυτό δεν είναι η επιβεβαίωση της αποτυχίας;;;;;;

Όχι γιατί είναι αποτυχία? Επειδή οι άνθρωποι δεν Τον δέχτηκαν? Ας ξεβούλωναν τα αυτιά τους.

23/08/2010, 10:36:07
Συμπέρασμα ένα...και πάλι , η απάντηση είναι μία εκ μέρους σας...

Το κενό..το τίποτα...και μετά λές ότι σας φταίνε οι αναφερόμενοι απο σας , ως "χριστιανομάχοι"...!!!

Θα ήθελα να πώ το εξής φίλε μου Ευρωπαίε...

Ειλικρινά επι προσωπικού δεν υπάρχει τίποτα ανάμεσά μας , μα σε επίπεδο ιδεολογίας είμαστε απέναντι και αυτό διότι , ποτέ μα ποτέ δεν μπορέσατε να αποδείξετε τίποτα παρά μόνο την ένδεια που προκύπτει τόσο απο την κοσμοθεωρία που ασπάζεστε αλλα και απο τις απαντήσεις σας , τι ίδιες...!!!

Δεν σας φταίει κανείς , σείς είστε -οι ίδιοι- κινητή δυσφήμιση για την αναφερόμενη -απο εσάς- ως έγγυρη και αληθινή ιδεολογία σας...

Ζητάτε αποδείξεις ενώ ποτέ εσείς δεν φέρατε καμμιά...παρά μόνο παραβολές και μαρτυρίες...παραβολές και "Θαύματα"...παραβολές και "μεταφορές"...ωστόσο , ξεχνάτε ότι δεν απευθύνεστε σε παιδάκια και αστοιχείωτους ανθρώπους...!!!

Την καλημέρα μου!!!

23/08/2010, 10:57:21
Λέει , ο Ευρωπαίος...

-"Από την άλλη αμφιβάλεις ότι δε θα υπήρχε ούτε ένα δάκρυ στον πλανήτη εάν ο άνθρωπος εφάρμοζε κατά γράμμα τις οδηγίες του Ιησού?
".....

Και γώ αναρρωτιέμαι...

-Ο γονιός...ο Δάσκαλος...ο Καθηγητής ή και ο Ιερωμένος -αν θέλετε- δεν αναφέρονται στο παιδί τους με ορθές υποδείξεις-προτροπές-συμβουλές..???

Και γιατί άραγε εκείνα δεν τις ακολουθούν..???

Ε!!! Λοιπόν εκεί είναι όλο το θέμα και σ'αυτό , ο Χριστιανισμός δεν έχει να πεί ΤΙΠΟΤΑ...ΤΙΠΟΤΑ..μιας και δεν γνωρίζει απο εσωτερικές διαδικασίες-λειτουργίες...!!!

Τόσο δύσκολο τους είναι να το καταλάβουν και να το αποδεχθούν αυτό..???

Ασφαλώς -πλέον- οι "ιθύνοντες" το γνωρίζουν -μολονότι δεν το παραδέχονται- και γι'αυτό σπουδάζουν -πλέον- ψυχολογία...!!!

23/08/2010, 11:08:04
quote:
Εαρινός:
Ζητάτε αποδείξεις ενώ ποτέ εσείς δεν φέρατε καμμιά...παρά μόνο παραβολές και μαρτυρίες...παραβολές και "Θαύματα"...παραβολές και "μεταφορές"...ωστόσο , ξεχνάτε ότι δεν απευθύνεστε σε παιδάκια και αστοιχείωτους ανθρώπους...!!!

Την καλημέρα μου!!!

Έχω μια φωτό με το Θεό, αλλά είναι λίγο κουνημένη....να στη στείλω?...εξάλλου θα σου πηγαίνει γάντι!

quote:
Εαρινός:
-Ο γονιός...ο Δάσκαλος...ο Καθηγητής ή και ο Ιερωμένος -αν θέλετε- δεν αναφέρονται στο παιδί τους με ορθές υποδείξεις-προτροπές-συμβουλές..???

Και γιατί άραγε εκείνα δεν τις ακολουθούν..???

Γιατί είναι και αυτά λίγο κουνημένα!

quote:
Εαρινός:
Ε!!! Λοιπόν εκεί είναι όλο το θέμα και σ'αυτό , ο Χριστιανισμός δεν έχει να πεί ΤΙΠΟΤΑ...ΤΙΠΟΤΑ..μιας και δεν γνωρίζει απο εσωτερικές διαδικασίες-λειτουργίες...!!!

Ο χριστιανισμός έχει τα πάντα και αγάπη, και φιλία και δικαιοσύνη και καλοσύνη, οι άνθρωποι δεν ξέρουν να τα πάρουν.

quote:
Εαρινός:
Τόσο δύσκολο τους είναι να το καταλάβουν και να το αποδεχθούν αυτό..???
Ασφαλώς -πλέον- οι "ιθύνοντες" το γνωρίζουν -μολονότι δεν το παραδέχονται- και γι'αυτό σπουδάζουν -πλέον- ψυχολογία...!!!

Τα πράγματα μιλάνε από μόνα τους, γιατί απορείς?

23/08/2010, 11:23:13
quote:

Τα πράγματα μιλάνε από μόνα τους, γιατί απορείς?

Οι απαντήσεις σου -κοντά σε όλες τις άλλες- επικυρώνουν τα όσα λέω...και μετά λένε "κάποιοι" ή μάλλον αναφέρονται σε "χριστιανομάχους"...

Μα "πολέμιοι" είστε εσείς φίλε μου της ίδιας σας της πίστης...και της "κοσμοθεωρίας" σας...και αυτό γίνεται αντιληπτό πανεύκολα απο τον καθένα.....δια μέσου της έλλειψης σοβαρών επιχειρημάτων και απαντήσεων...

23/08/2010, 12:00:05
quote:
Εαρινός:
Οι απαντήσεις σου -κοντά σε όλες τις άλλες- επικυρώνουν τα όσα λέω...και μετά λένε "κάποιοι" ή μάλλον αναφέρονται σε "χριστιανομάχους"...

Μα "πολέμιοι" είστε εσείς φίλε μου της ίδιας σας της πίστης...και της "κοσμοθεωρίας" σας...και αυτό γίνεται αντιληπτό πανεύκολα απο τον καθένα.....δια μέσου της έλλειψης σοβαρών επιχειρημάτων και απαντήσεων...

Λυπάμαι αλλά για τη φαντασία σου δεν μπορώ να κάνω τίποτα!

23/08/2010, 13:06:53
quote:

quote:
Εαρινός:

Λυπάμαι αλλά για τη φαντασία σου δεν μπορώ να κάνω τίποτα!

Κάνεις και πολλά μάλιστα...