ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "Θέλω να σωθώ... τι να κάνω? Μάρτυρας πίστης ή μήπως ορθόδοξος χριστιανισμός?" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- "Θέλω να σωθώ... τι να κάνω? Μάρτυρας πίστης ή μήπως ορθόδοξος χριστιανισμός?" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

IndustrialAngel30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
20/08/2010, 01:18:35
quote:
Αν εσύ όντως τα κατάφερες και άρπαξες από τα μαλιά την "αλήθεια", τότε, αλήθεια, τι γυρεύεις εδώ μέσα; στο χώρο όπου ασχολούνται με τη θρησκεία;;;

Χωρίς να θέλω να κάνω το δικηγόρο κανενός αλλά ΝΟΜΙΖΩ ότι δεν είπε ότι βρήκε την "αλήθεια" αλλά ότι απορρίπτει μια "αλήθεια" που πολλοί άνθρωποι έχουν υιοθετήσει. Την "αλήθεια" μια συγκεκριμένης θρησκείας. Εκτός αν σκοπεύει στο μέλλον να μας μιλήσει για κάποια "άλλη" "αλήθεια" οπότε έχεις δίκιο

quote:
Ναι βρε, για όλα φταίει ο Χριστιανισμός!!! Αυτός μας έχει καταντήσει απάνθρωπους, εγωιστές, ρουφιάνους, λαμόγια, άρπαγες, καταθλιπτικούς, ........ και άλλα πολλά.

Μπορεί να μη φταίει αλλά δεν έκανε και τίποτα για να αλλάξει την κατάσταση. Αν είμαστε αυτό που λες, που εμένα με βρίσκει σύμφωνο ο χαρακτηρισμός για ΟΛΗ την ανθρωπότητα όχι μόνο τους Έλληνες, τότε ο Χριστιανισμός απέτυχε. 2000 χρόνια τώρα, πόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι (να βάλω όλους τους Χριστιανούς, όχι μόνο τους Έλληνες) είμαστε έτσι χάλια όπως λες...Πρόοδος ΜΗΔΕΝ. Από την εποχή που το είδος μας εμφανίστηκε στη γη κανιβαλίζουμε ο ένας τον άλλο,μεταφορικά ή κυριολεκτικά, και καταστρέφουμε τη φύση.

Ο Θεός προσπάθησε να "εξαλείψει" τους κακούς ανθρώπους με τον "κατακλυσμό". Απέτυχε. Κακοί άνθρωποι γεννήθηκαν και μετά. Έστειλε το γιο του για να μας διδάξει την αγάπη...Και εμείς κάναμε πόσους πολέμους στους 20 τελευταίους αιώνες; Μπορείς να μετρήσεις; Πόσους νεκρούς μπορείς να εκτιμήσεις; Απέτυχε και αυτός.

Όντως δε φταίει ο Χριστιανισμός που απέτυχε... Δεν μπορούμε να του καταλογίσουμε τίποτα... Παρά μόνο να ομολογήσουμε την αποτυχία του...

20/08/2010, 11:12:37
Να ομολογήσεις,σαν τον Ιουλιανό τον Παραβάτη, ή πριν απο αυτόν, τον Ρωμαίο αυτοκράτωρα,τον Τίτο,που παραδέχτηκαν ότι χάσανε, απο τον Χριστό,όπως λέει η ιστορία, Βιομηχανικούλη..Εσύ απέτυχες και κατάντησες, ότι νάναι,αφού και χριστιανός δήλωνες....
Που απέτυχε ο χριστιανισμός;Σε ανθρώπους σαν εσένα;
Μα για να σωθούν οι άνθρωποι, υπάρχει ο χριστιανισμός...Αλλά, όχι σαν ...χάπι...Θέλει αγώνα,θέλει άσκηση, όχι μέσον...
Σαν ιδέα, σαν θρησκεία, σαν νόημα,σαν ουσία,σαν αλήθεια,είναι η υπέρτατη αλήθεια, αλλά, ποιος δέχεται την αλήθεια, έτσι εύκολα, όταν όλοι μας απέχουμε απο αυτήν;...
Όσο για τον φίλο "Όψιμο",να τον πληροφορήσω, μονο,ότι ο καθένας, σώζεται,μόνο αν θέλει να σωθεί...Με το ζόρι κανένας...
Και δεν υπάρχει κανένα προγραμμα σωτηρίας,που να "τρέχει" για να τον σώσει, ή μη του Θεού...Κι ο καθένας μας, σώζει και σώζεται,μεσα απο την αλληλεγγύη μας...
20/08/2010, 12:20:57
trexagireve

quote:
Να ομολογήσεις,σαν τον Ιουλιανό τον Παραβάτη, (...) που παραδέχτηκαν ότι χάσανε, απο τον Χριστό,όπως λέει η ιστορία

H ιστορία δε λέει τέτοια πράματα. Τα τελευταία λόγια του Ιουλιανού όπως και ο υποτιθέμενος τελευταίος δελφικός χρησμός αποτελούν εφευρέσεις του μοναχού Γεώργιου Κεδρηνού 700 χρόνια μετά το θάνατο του Ιουλιανού του Μεγάλου.

Γνωστές χριστιανικές ανοησίες.

macedon

20/08/2010, 12:56:42
quote:
Που απέτυχε ο χριστιανισμός;Σε ανθρώπους σαν εσένα;

Απέτυχε να αλλάξει τον κόσμο. Να τον κάνει καλύτερο. Δεν το είπα εγώ αν και συμφώνησα. Ο ψηλός είπε ότι

quote:
Ναι βρε, για όλα φταίει ο Χριστιανισμός!!! Αυτός μας έχει καταντήσει απάνθρωπους, εγωιστές, ρουφιάνους, λαμόγια, άρπαγες, καταθλιπτικούς, ........ και άλλα πολλά.

Συμφωνώ ότι είναι έτσι. Οι άνθρωποι είναι έτσι ακριβώς. Τι θα μας πεις; Ότι τα παιδάκια στην Αφρική είναι ευτυχισμένα; Ότι το εμπόριο λευκής σαρκός είναι θεάρεστο έργο;

quote:
Μα για να σωθούν οι άνθρωποι, υπάρχει ο χριστιανισμός...Αλλά, όχι σαν ...χάπι...Θέλει αγώνα,θέλει άσκηση, όχι μέσον...

Τι να την κάνω τη σωτηρία όταν ΔΕΝ μπορώ να προσφέρω στην ανθρωπότητα; Τι να την κάνω τη σωτηρία όταν κάποιος με απειλεί ή με σκοτώνει αντί να ζει μαζί μου ειρηνικά; Τι να την κάνω τη σωτηρία όταν δεν υπάρχει ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ; Τι να την κάνω τη σωτηρία όταν δεν υπάρχει ΑΛΗΘΕΙΑ; Σαφώς είναι αυτές οι προϋποθέσεις της σωτηρίας αν και είναι λίγο "πιθάρι των Δαναΐδων" το κρατιέσαι μακρυά από την αμαρτία. Όμως το όφελος της άσκησης και του αγώνα είναι ΑΧΡΗΣΤΟ στην κοινωνία μας. ΧΕΣΤΗΚΑ ρε φίλε αν θα πας εσύ ή αν θα πάω εγώ στον παράδεισο όταν πεθαίνουν άνθρωποι...

quote:
Σαν ιδέα, σαν θρησκεία, σαν νόημα,σαν ουσία,σαν αλήθεια,είναι η υπέρτατη αλήθεια, αλλά, ποιος δέχεται την αλήθεια, έτσι εύκολα, όταν όλοι μας απέχουμε απο αυτήν;

Φληναφήματα και πομφόλυγες. Μιλάς με ανθρώπους που ξέρουν γράμματα όχι με τα βόδια της σέκτας που σε θεωρούν σοφό. Φιλοσοφικά απόλυτη αλήθεια δεν υπάρχει οπότε ο όλος ο συλλογισμός είναι ΣΑΘΡΟΣ.

quote:
να τον πληροφορήσω, μονο,ότι ο καθένας, σώζεται,μόνο αν θέλει να σωθεί...Με το ζόρι κανένας...

Και τι με ωφελεί εμένα η δικιά σου σωτηρία; Τι ωφελεί την ανθρωπότητα; Είναι δικό σου θέμα αυτό. Είσαι ΕΓΩΙΣΤΗΣ. Θες αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΓΩ σου να συνεχίσει να υπάρχει για πάντα, όμως οι ΑΛΛΟΙ; Τι θα κάνουμε για αυτούς; Ποιο το καθήκον μας απέναντι στην πατρίδα; Ποιο το καθήκον μας απέναντι στο ανθρώπινο είδος;

quote:
Κι ο καθένας μας, σώζει και σώζεται,μεσα απο την αλληλεγγύη μας

Μπαρδόν; Στα ελληνικά;

quote:
Εσύ απέτυχες και κατάντησες, ότι νάναι,αφού και χριστιανός δήλωνες

Τα κριτήρια της αποτυχίας και της επιτυχίας είναι δικά σου οπότε με αφήνουν ΠΑΓΕΡΑ αδιάφορο. Και ναι είμαι χριστιανός που αμφισβητεί τα πάντα, τον ίδιο του τον εαυτό και την πίστη. Αν έκανες και εσύ το ίδιο θα έπαυες να είσαι ΤΟΣΟ λοβοτομημένος

20/08/2010, 14:45:28
Δεν φτάνει που δεν καταλαβαινεις,με την ανοησία σου,γιατί παίρνεις κι άλλους στο λαιμό σου Βιομηχανικέ,λέγοντας,ότι θέλεις,γι αυτούς,όπως με το να είπε ο Ψηλός,ότι ο χριστιανισμός φταίει, επειδή εσύ δεν κατάλαβες την ειρωνία στο λόγο του;
(Ψηλέ, ακόμη Λάρισα είσαι;...
Αύριο πάω για 5 μέρες Μεσάγγαλα....)
Λοιπόν, Βιομηχανικούλη,πότε κυρίευσε την Αφρική ο χριστιανισμός και
δεν έλυσε τα προβλήματα της;...Άνθρωποι κυβερνάνε, όχι ο Θεός...
Αυτοί κάνουν ζημιά, είτε μουσουλμάνοι, είτε ψευτοχριστιανοί, είτε καθολικοί και λοιποί πολεμοχαρείς χριστιανοί...
Αν δεν υπήρχε, απολυτη αλήθεια, ο κόσμος μας, δεν θα υπήρχε, γιατί, τίποτε δεν μπορεί να μην έχει βάση την αλήθεια....Δεν μπορεί τίποτε να είναι αναίτιο,ή μη μόνο το θείο...Θεία κι η αλήθεια, ως αιώνια
που στηρίζει την ίδια την ύπαρξη των εννοιών που περικλείουν τα πάντα, σε αυτό τον κόσμο...
Αλλά, αφού δεν το διάβασες στα βιβλία σου, πως να το σκεφτείς,
φαντάζομαι...
Για το να σωθώ εγώ η οποιοσδήποτε, ξέρουμε ότι αδιαφορείς για τον συνάνθρωπο σου,η ...ευγένεια των λόγων σου το αποδεικνύουν, κάθε μέρα,αλλά, μήπως, λέω μήπως, έχει δικαίωμα ο άλλος, να ενδιαφέρεται για το να σωθεί αυτός και όσοι άλλοι το επιθυμούν,επίσης;..
Τι λές, αυτοί, έχουν δικαιώμα να πιστεύουν, ότι πιστεύουν και να φέρονται ανάλογα;...
Μη βιαστείς,ξέρω ότι είσαι αργόστροφος...
20/08/2010, 15:27:26
quote:
Δεν φτάνει που δεν καταλαβαινεις,με την ανοησία σου,γιατί παίρνεις κι άλλους στο λαιμό σου Βιομηχανικέ,λέγοντας,ότι θέλεις,γι αυτούς,όπως με το να είπε ο Ψηλός,ότι ο χριστιανισμός φταίει, επειδή εσύ δεν κατάλαβες την ειρωνία στο λόγο του;

Τέτοια πρεμούρα να με βγάλεις λάθος; Δεν πρόσεξες τι έγραψα στο προηγούμενο ποστ;

quote:
Μπορεί να μη φταίει αλλά δεν έκανε και τίποτα για να αλλάξει την κατάσταση.

....

Όντως δε φταίει ο Χριστιανισμός που απέτυχε... Δεν μπορούμε να του καταλογίσουμε τίποτα... Παρά μόνο να ομολογήσουμε την αποτυχία του...

...

Συμφωνώ ότι είναι έτσι. Οι άνθρωποι είναι έτσι ακριβώς.

Εγώ ΔΕΝ είπα πουθένα ότι ο Χριστιανισμός φταίει. Εγώ συμφώνησα με τον ψηλό στο ότι ο κόσμος μας είναι ΑΘΛΙΟΣ. Αυτό εσύ το δέχεσαι; Τέτοια βιασύνη να με βγάλεις λάθος...

Τελικά για την ταμπακιέρα τίποτα; Ο κόσμος είναι όμορφος; Δε μας είπες...

quote:
Λοιπόν, Βιομηχανικούλη,πότε κυρίευσε την Αφρική ο χριστιανισμός και
δεν έλυσε τα προβλήματα της;

Τι θες να πεις; Ότι οι Αφρικανοί έχουν προβλήματα γιατί δεν είναι Χριστιανοί; Μήπως τα προβλήματά τους τα δημιουργούν τίποτα Χριστιανοί στην από δω μεριά; Λέω εγώ... Και η Ευρώπη και η Αμερική ας πούμε που έχουν Χριστιανούς, δεν έχουν ούτε εμφύλιους,ούτε φτώχεια, ούτε δυστυχία, ούτε πολέμους; Σοβαρά;

quote:
Άνθρωποι κυβερνάνε, όχι ο Θεός...
Αυτοί κάνουν ζημιά, είτε μουσουλμάνοι, είτε ψευτοχριστιανοί, είτε καθολικοί και λοιποί πολεμοχαρείς χριστιανοί...

Τι ωραία που τα έχεις διαχωρίσει... Φταίνει οι ΑΛΛΟΙ. Και μάλιστα, να ρωτήσω, αυτοί οι ψευτοχριστιανοί και οι λοιποί μετράνε στα στατιστικά που βγάζεις το Χριστιανισμό πρώτη θρησκεία (ή πακέτο θρησκειών τέλος πάντων); Γιατί άμα τους αφαιρέσεις θα μείνουν 2-3 άτομα.

Και η ερώτηση μου είναι...δήθεν χριστιανέ: ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ; Πού είσαι εσύ όταν αυτοί οι "κακοί" άνθρωποι που λες αλωνίζουν; Κοιτάς να σώσεις την ψυχή σου; Τι να το κάνω αυτό; Τι να το κάνουν οι άνθρωπου που ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ το ότι εσύ θα πας στον παράδεισο; "Θα πεθάνετε όλοι από την πείνα αλλά δεν πειράζει γιατί ένας τύπος στη Λάρισα εξασφάλισε στασίδι στον παράδεισο".

Για μένα, ΧΙΛΙΕΣ φορές να καταργηθούν ΟΛΕΣ οι θρησκείες αν είναι να πάψουν να υποφέρουν οι άνθρωποι.

Χίλιες φορές να πάω στην κόλαση, παρά να πεθάνει ένα παιδί

Χιλιές φορές να με καταραστούν ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΕΟΙ του κόσμου ΜΑΖΙ, παρά να σκοτώσουν και να ξεκοιλιάσουν μια έγκυο γυναίκα

Εσύ πόση αξία δίνεις στην "σωτηρία της ψυχής". Τι ρόλο παίζει η σωτηρία της ψυχής σου στην πρόοδο της ανθρωπότητας;

quote:
Αν δεν υπήρχε, απολυτη αλήθεια, ο κόσμος μας, δεν θα υπήρχε, γιατί, τίποτε δεν μπορεί να μην έχει βάση την αλήθεια....Δεν μπορεί τίποτε να είναι αναίτιο,ή μη μόνο το θείο...Θεία κι η αλήθεια, ως αιώνια
που στηρίζει την ίδια την ύπαρξη των εννοιών που περικλείουν τα πάντα, σε αυτό τον κόσμο...

Και ο Μίκυ μάους πώς υπάρχει τότε; Αφού είναι ψεύτικος... χωρίς βάση στην αλήθεια διαβάζουμε κόμιξ, παραμύθια, θρησκείες.

Όσο για το αν δεν υπάρχει απόλυτη αλήθεια... Μην ασχολείσαι με επιχειρήματα της πλάκας για να πείσεις τους χαζούς. Μεγάλοι φιλόσοφοι έχουν ασχοληθεί με αυτό και έχουν βγάλει το συμπέρασμα ότι ΔΕΝ υπάρχει απόλυτη αλήθεια οπότε τι να πεις εσύ; Μείνε στην ιστορία πρώτα ως μεγάλος φιλόσοφος και μετά θα σε πάρουμε στα σοβαρά. Εξάλλου η "απόλυτη αλήθεια" αναιρείται από το γεγονός ότι υπάρχουν πολλαπλές "απόλυτες αλήθειες". Όταν πείσεις το Μουσουλμάνο ότι η δικιά σου "απόλυτη αλήθεια" είναι καλύτερη από τη δικιά του "απόλυτη αλήθεια", τότε μόνο δικαιούσαι να ομιλείς για απόλυτη αλήθεια.

Είναι στα αλήθεια τόσο αδύναμη αυτή η απόλυτη αλήθεια σου που ενώ μπορεί να στηρίξει ΚΑΙ ΚΑΛΑ τον κόσμο δεν μπορεί να τύχει ΚΑΝ καθολικής απόδοχής από τους ανθρώπους ανά τους αιώνες. Πόσο αληθινή είναι μια αλήθεια που τελικά κοιμάται, πέφτει στη λήθη;

quote:
Αλλά, αφού δεν το διάβασες στα βιβλία σου, πως να το σκεφτείς,
φαντάζομαι.

Αν διάβαζες φιλοσοφία θα ήξερες ότι λες μπούρδες.

quote:
Για το να σωθώ εγώ η οποιοσδήποτε, ξέρουμε ότι αδιαφορείς για τον συνάνθρωπο σου,η ...ευγένεια των λόγων σου το αποδεικνύουν, κάθε μέρα,αλλά, μήπως, λέω μήπως, έχει δικαίωμα ο άλλος, να ενδιαφέρεται για το να σωθεί αυτός και όσοι άλλοι το επιθυμούν,επίσης;

Το ανάποδο ισχύει ακριβώς. Νοιάζομαι να είναι καλά ο συνάνθρωπός μου σε ΑΥΤΗΝ τη ζωή. Εσύ μπορείς να λες ότι ασχολείσαι με τη σωτηρία της ΕΑΥΤΑΡΑΣ σου αλλά εγώ θεωρώ ότι η ανθρωπότητα έχει ανάγκη να της προσφέρουν ΟΛΟΙ οι άνθρωποι και όχι να απομακρύνονται κάποιοι βέβαιοι ότι ΔΗΘΕΝ θα σωθούν μετά

quote:
Τι λές, αυτοί, έχουν δικαιώμα να πιστεύουν, ότι πιστεύουν και να φέρονται ανάλογα;

Έχεις δικαίωμα να πιστεύεις σε κάθε ανοησία και να κάνεις κάθε ανοησία αρκεί αυτή να μην παραβιάζει κάποιο ανθρώπινο δικαίωμα. Ανεξιθρησκεία.Εγώ έχω το δικαίωμα να χαρακτηρίζω τις πράξεις σου, τις σκέψεις σου και κατ'επέκτασιν εσένα ως ανόητο;

Edited by - IndustrialAngel on 20/08/2010 16:31:59

20/08/2010, 17:54:02
trexagireve

quote:
πότε κυρίευσε την Αφρική ο χριστιανισμός και
δεν έλυσε τα προβλήματα της;

Η εμφάνιση του χριστιανισμού στην Αφρική περιγράφεται πολύ παραστατικά στα λόγια ενός φύλαρχου των Ζουλού...

"Ήρθαν οι ιεραπόστολοι. Αυτοί είχαν το ευαγγέλιο και μεις είχαμε τα χωράφια. Μας είπαν: "Κλείστε τα μάτια σας και προσευχηθείτε στο θεό". Όταν τα ανοίξαμε, εμείς είχαμε το ευαγγέλιο κι αυτοί τα χωράφια..."

macedon

20/08/2010, 22:03:49
Πάντα σαφής και τεκμηριωμένος Κώστα ΜΟΥ....Ποιός φύλαρχος ,είπες;......
Στο ποστ του Ψηλού, Βιομηχανικέ, λές ότι ευθύνεται ο χριστιανισμός,
που ο Ψηλός ειρωνεύεται...
Αν δεν το πιστεύεις, πάμε επιτέλους παρακάτω...
Ο κόσμος, είναι όμορφος, εμείς δεν μπορούμε να τον δούμε και τον
περιεργαζόμαστε σαν παιδιά..Πατώντας κουμπιά και κάνοντας κινήσεις
που δεν ξέρουμε που οδηγούν, όπως το πείραμα CERN,τι ζημιά μπορεί να κάνουν στη γή, στον ανθρωπο....
Αν για ένα άνθρωπο,που άλλοι σκοτώνουν, όπως γίνεται χιλιάδες φορές κάθε μέρα,χριστιανούς κατα βάσην,έτσι,για να κρίνεις τον Θεό,φίλε, δεν μιλαμε την ίδια γλώσσα...
Εσύ ΑΝΏΤΕΡΟΣ στην καλοσύνη, απο τον Θεό, που έφτιαξε την
καλοσύνη; Τι τρελές εγωιστικές κορώνες είναι αυτές;....
Φιγουρατζή....
20/08/2010, 22:19:55
...Αναβάλλεται η ..σωτηρία μου, για λίγες μέρες διακοπές..Ξέρω,
ότι θα χαρείται...Να περάσουμε καλά....
Όλοι....
20/08/2010, 22:32:59
Πάρε ενα wifi mobile τρεχαγύρευε..
20/08/2010, 22:44:46
Να σου πω καλό χειμώνα, αγαπητέ μου allzzaro, ή επέτυχες το ζητούμενο;....
Με την τεχνολογία φίλε μου, είμαι επίτηδες, διστακτικός...
20/08/2010, 23:10:21
quote:
που ο Ψηλός ειρωνεύεται

Δεν είπα ότι ευθύνεται. Ο Ψηλός (κυριολεκτικά) είπε ότι ο Χριστιανισμός ΔΕΝ ευθύνεται. Είπα αυτολεξί ότι όντως δεν ευθύνεται αλλά όμως ότι ΑΠΕΤΥΧΕ να αλλάξει κάτι. Δηλαδή ότι η παρουσία του είναι ΑΔΙΑΦΟΡΗ στην ιστορία... Πριν σφαζόντουσαν και κατέστρεφαν τη φύση οι ειδωλολάτρες, μετά σφάζονται και καταστρέφουν τη φύση οι Χριστιανοί... Μόνο τα ονόματα αλλάξανε...

Προσπαθείς απελπισμένα να διαστρεβλώσεις τα λόγια μου γιατί ξεμπροστιάζω τις χοντρομπούρδες που πετάς;

quote:
Ο κόσμος, είναι όμορφος, εμείς δεν μπορούμε να τον δούμε και τον
περιεργαζόμαστε σαν παιδιά

Πες το στη γυναίκα που γεννάει νεκρό παιδί, πες το στη γυναίκα που χάνει το παιδί της από λευχαιμία στα 7 του χρόνια, πες το στο παιδί που μένει ορφανό από πόλεμο, πες το στο παιδί που γεννιέται με AIDS και εξάρτηση από την ηρωίνη επειδή η μάνα του ήταν ναρκομανής, πες το στο παιδί που ακρωτηριάζεται από νάρκη... Τι όμορφος κόσμος! Αγγελικά φτιαγμένος. Τι όμορφος που είναι ο κόσμος όταν σου έχουν κάνει γυναικεία περιτομή για θρησκευτικούς λόγους, τι όμορφος είναι ο κόσμος όταν έχεις πάρκινσον, τι όμορφος που είναι όταν είσαι τυφλός. Πραγματικά ο κόσμος είναι πανέμορφος. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι ανωτέρω θα συμφωνούν

quote:
που δεν ξέρουμε που οδηγούν, όπως το πείραμα CERN,τι ζημιά μπορεί να κάνουν στη γή, στον ανθρωπο.

Άσχετο με αυτό που σχολίασα εγώ. Αλλά δε χάνεις ευκαιρία να μην πλασάρει την επιστημοφοβία της σέκτας...

quote:
Αν για ένα άνθρωπο,που άλλοι σκοτώνουν, όπως γίνεται χιλιάδες φορές κάθε μέρα,χριστιανούς κατα βάσην,έτσι,για να κρίνεις τον Θεό,φίλε, δεν μιλαμε την ίδια γλώσσα.

Τι λες παληκάρι μου; Τι περίοδος είναι αυτή από ασύνδετες προτάσεις... Τι θες να πεις; Μάθε να βάζεις τελείες και να χωρίζεις προτάσεις... Για ένα άνθρωπο σκοτώνουν χιλιάδες; Στα ελληνικά;

quote:
Εσύ ΑΝΏΤΕΡΟΣ στην καλοσύνη, απο τον Θεό, που έφτιαξε την
καλοσύνη; Τι τρελές εγωιστικές κορώνες είναι αυτές;

Συγκρίθηκα εγώ με το Θεό πουθενά; Η ερώτηση είναι άλλη. Τι προσφέρει η σωτηρία της ψυχής ΣΟΥ στα παιδιά που πεθαίνουν στην Αφρική; Τι χρήσιμο θα αποκομίσει η ανθρωπότητα αν πεθαίνοντας πάς στον παράδεισο; Αν σου λέγανε να ανταλλάξεις τη σωτηρία της ψυχής σου με παγκόσμια ειρήνη ή με εξάλειψη κάθε αρρώστιας στη γη θα το έκανες; Δε θα ήταν αυτό η ΥΠΕΡΤΑΤΗ θυσία;

Edited by - IndustrialAngel on 20/08/2010 23:12:24

21/08/2010, 10:06:19
Και βέβαια έχεις δίκιο,Βιομηχανικέ, ότι αυτή θα ήταν η υπέρτατη θυσία,δεν θα διαφωνούσα μαζί σου, σαν άτομο....Αλλά, λόγω πίστης, δόγματος κι όχι άλλο,γι αυτό το σκοπό, ήρθε ο Κύριος ημών, Ιησούς Χριστός και σταυρώθηκε για μας, δεν υπάρχει ανώτερη θυσία για τον καθένα μας....Ο Θεός σώζει τον άνθρωπο, για να το πούμε απλά, όχι ο
ίδιος..Ο άνθρωπος, ΑΡΚΕΊ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ...Θα τον βρεί αυτό...
21/08/2010, 19:56:48
quote:

quote:
που ο Ψηλός ειρωνεύεται

Δεν είπα ότι ευθύνεται. Ο Ψηλός (κυριολεκτικά) είπε ότι ο Χριστιανισμός ΔΕΝ ευθύνεται. Είπα αυτολεξί ότι όντως δεν ευθύνεται αλλά όμως ότι ΑΠΕΤΥΧΕ να αλλάξει κάτι. Δηλαδή ότι η παρουσία του είναι ΑΔΙΑΦΟΡΗ στην ιστορία... Πριν σφαζόντουσαν και κατέστρεφαν τη φύση οι ειδωλολάτρες, μετά σφάζονται και καταστρέφουν τη φύση οι Χριστιανοί... Μόνο τα ονόματα αλλάξανε...

Edited by - IndustrialAngel on 20/08/2010 23:12:24

Kανείς δεν ευθύνεται...ο Χατζηπετρής φταίει για όλα..!!!

Προσωπικά έχω θέσει κάποια ερωτήματα Γιώργο , που κατα την γνώμη μου κινούνται σε πολύ ορθο-λογικά πλαίσια...!

Ποιός αληθεια μπορεί και δικαιούται να είναι αλλα και να λέγεται γιατρός , αν όχι εκείνος που έχει σαφείς γνώσεις για το ανθρώπινο σωμα και τις λειτουργίες του...???

Ποιός αλήθεια μπορεί και δικαιούται να είναι αλλα και να λέγεται Αρχιτέκτονας , αν όχι εκείνος που εχει σαφείς γνώσεις περι του οικοδομήματος και όλων των παραμέτρων του "κτίζειν"..???

Ποιός αληθεια -κατα τον ίδιο τρόπο- μπορεί να φέρεται ως ειδικός επι των εσωτερικών λειτουργιών των ανθρώπων και παρ'ολ'αυτά πουθενά μα πουθενά .... καμμιά μα καμμιά γνώση δεν έχει να αναφέρει περί αυτού για το οποίο ομιλεί και αναφέρεται..???

Ο Χριστιανισμός -δυστυχώς- μιλάει για πολλά -τζάμπα είναι και δεν χρεώνεται...οπότε λέει για να λέει- αλλα καμμιά γνώση δεν αναφέρεται στην κοσμοθεωρία του , περί εσωτερικών και ασυνειδήτων λειτουργιών του ανθρώπου...και την άγνοιά του αυτήν την κάλυψε , αποδίδοντας όλες τις παραβατικές σκέψεις και συμπεριφορές του ανθρώπου στην ύπαρξη και διαμεσολάβηση του σατανικού και μάλιστα ως αποτελεσμα της έλλειψης πίστης στο "καλό"...στον Θεό...!!!

Αυτά δεν είναι σοβαρά πράματα...και ήταν ατυχής ... ατυχεστάτη θα έλεγα η σύγκριση και προσπάθεια εξίσωσης δύο εντελώς διαφορετικών "κόσμων" και τρόπων σκέψεως και ασφαλώς δεν θα συγκρίνω Πλάτωνα και Αριστοτέλη ή Επίκουρο με τον Χριστό...αλλα και την γύμνια του Χριστιανισμού και μπορούμε ασφαλώς να το συζητήσουμε το θέμα..!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
22/08/2010, 21:45:19
quote:
IndustrialAngel:

Κατ' αρχάς ο χριστιανισμός δεν ήρθε για να σώσει τον πλανήτη γη, ούτε το σώμα του ανθρώπου. Ήρθε για να σώσει την ψυχή του ανθρώπου εφόσον αυτή το θέλει.

Από εκεί κι έπειτα, εφαρμόστηκε η θεωρία του χριστιανισμού ή εφαρμόζεται πουθενά?
Αποτυχία λοιπόν σε τι?
Για να τον πεις αποτυχημένο, θα πρέπει τα αγαπάτε αλλήλους, τιμιότητα, δικαιοσύνη βοήθεια κ.λ.π., να εφαρμόζονταν παντού!......εφαρμόζοντα κάπου? Όχι!...πως λοιπόν απέτυχε?

Από την άλλη αμφιβάλεις ότι δε θα υπήρχε ούτε ένα δάκρυ στον πλανήτη εάν ο άνθρωπος εφάρμοζε κατά γράμμα τις οδηγίες του Ιησού?

quote:
IndustrialAngel:
Πες το στη γυναίκα που γεννάει νεκρό παιδί, πες το στη γυναίκα που χάνει το παιδί της από λευχαιμία στα 7 του χρόνια, πες το στο παιδί που μένει ορφανό από πόλεμο, πες το στο παιδί που γεννιέται με AIDS και εξάρτηση από την ηρωίνη επειδή η μάνα του ήταν ναρκομανής, πες το στο παιδί που ακρωτηριάζεται από νάρκη... Τι όμορφος κόσμος! Αγγελικά φτιαγμένος. Τι όμορφος που είναι ο κόσμος όταν σου έχουν κάνει γυναικεία περιτομή για θρησκευτικούς λόγους, τι όμορφος είναι ο κόσμος όταν έχεις πάρκινσον, τι όμορφος που είναι όταν είσαι τυφλός. Πραγματικά ο κόσμος είναι πανέμορφος. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι ανωτέρω θα συμφωνούν

Αμαυρώνεται ο κόσμος επειδή η γυναίκα γεννάει το νεκρό παιδί?
Ο κόσμος της ναι. Ο υπόλοιπος όχι. Η ψυχολογική διάθεση του κάθε ανθρώπου δεν είναι το συγκρίσιμο μέτρο για το αν ο κόσμος είναι όμορφος ή όχι!
Αν ο κόσμος μας είχε δημιουργηθεί κατευθείαν με μολυσμένα ποτάμια θάλασσες κ.λ.π. και με καμένα δάση...ναι τότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν είναι ωραίος.
Ο κόσμος μας ασφαλώς και είναι ωραίος! Πάρε παράδειγμα τα ντοκιμαντέρ, όπου όλοι μας χαζεύουμε τις ομορφιές του κόσμου μας!....αρκεί να μην έχει πατήσει εκεί το ποδάρι του ο "πολιτισμός μας".
Έχει απόλυτα δίκιο λοιπόν ο Βαγγέλης όταν λέει "εμείς δεν μπορούμε να τον δούμε και τον
περιεργαζόμαστε σαν παιδιά".....πρόσφατα ξέφυγαν στις Η.Π.Α μεταλλαγμένα ΑΝΘΕΚΤΙΚΑ ζιζάνια.
Γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι επιπτώσεις όταν τα συνήθη ζιζανιοκτόνα δε θα μπορούν να τα εξολοθρεύσουν?

quote:
IndustrialAngel:
Τι προσφέρει η σωτηρία της ψυχής ΣΟΥ στα παιδιά που πεθαίνουν στην Αφρική; Τι χρήσιμο θα αποκομίσει η ανθρωπότητα αν πεθαίνοντας πάς στον παράδεισο; Αν σου λέγανε να ανταλλάξεις τη σωτηρία της ψυχής σου με παγκόσμια ειρήνη ή με εξάλειψη κάθε αρρώστιας στη γη θα το έκανες; Δε θα ήταν αυτό η ΥΠΕΡΤΑΤΗ θυσία;

Όταν κάποιος "θέλει συνειδητοποιημένα" να σώσει την ψυχή του, δε θα κλέψει, δε θα συκοφαντεί, δε θα ρουφιανεύι, δε θα σκοτώνει, θα ενδιαφέρεται για το συνάνθρωπό του και ας μην τον γνωρίζει.....κ.λ.π.,..... αμφιβάλεις ότι αν όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη ενδιαφερόντουσαν συνειδητοποιημένα για την ψυχή τους, τα παιδιά δε θα πέθαιναν στην Αφρική?

quote:
Εαρινός:
Ο Χριστιανισμός -δυστυχώς- μιλάει για πολλά -τζάμπα είναι και δεν χρεώνεται...οπότε λέει για να λέει- αλλα καμμιά γνώση δεν αναφέρεται στην κοσμοθεωρία του , περί εσωτερικών και ασυνειδήτων λειτουργιών του ανθρώπου...και την άγνοιά του αυτήν την κάλυψε , αποδίδοντας όλες τις παραβατικές σκέψεις και συμπεριφορές του ανθρώπου στην ύπαρξη και διαμεσολάβηση του σατανικού και μάλιστα ως αποτελεσμα της έλλειψης πίστης στο "καλό"...στον Θεό...!!!

Αυτά δεν είναι σοβαρά πράματα...και ήταν ατυχής ... ατυχεστάτη θα έλεγα η σύγκριση και προσπάθεια εξίσωσης δύο εντελώς διαφορετικών "κόσμων" και τρόπων σκέψεως και ασφαλώς δεν θα συγκρίνω Πλάτωνα και Αριστοτέλη ή Επίκουρο με τον Χριστό...αλλα και την γύμνια του Χριστιανισμού και μπορούμε ασφαλώς να το συζητήσουμε το θέμα..!!!

Η γνώση για τη σωτηρία της ψυχής είναι ανώτερη όλων. Τι να την κάνω την ακοή εάν χάσω την ψυχή μου?
Θα ζήσω ακόμη πόσο? μία μέρα? δύο? 1 χρονο? 40? 50? μέχρι εκεί!
Η ψυχή μου όμως εάν τα καταφέρει θα ζήσει αιώνια. Οπότε ο απώτερος στόχος είναι να σωθεί αυτή, η ψυχή.

-Τη σύγκριση και την εξίσωση δύο διαφορετικών κόσμων την επιχειρούν συνεχώς οι διάφοροι χριστιανομάχοι και όχι οι χριστιανοί!
Εμείς είμαστε αρκετά σοβαροί ώστε να γνωρίζουμε ότι άλλο ο γήινος κόσμος και άλλο ο επουράνιος!

Η μπαλάντα του κυρ μέντιου Νίκος Ξυλούρης

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Think_MathΜέλος
22/08/2010, 21:54:49

trexagireve :

quote:
Και βέβαια έχεις δίκιο,Βιομηχανικέ, ότι αυτή θα ήταν η υπέρτατη θυσία,δεν θα διαφωνούσα μαζί σου, σαν άτομο....Αλλά, λόγω πίστης, δόγματος κι όχι άλλο,γι αυτό το σκοπό, ήρθε ο Κύριος ημών, Ιησούς Χριστός και σταυρώθηκε για μας, δεν υπάρχει ανώτερη θυσία για τον καθένα μας....Ο Θεός σώζει τον άνθρωπο, για να το πούμε απλά, όχι ο
ίδιος..Ο άνθρωπος, ΑΡΚΕΊ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ...Θα τον βρεί αυτό...

Εδω βρίσκεται η ΑΠΟΤΥΧΙΑ σας τρεχαγίρεβε .

Για όλες τις βρώμικες δουλειές οι χριστιανοί έχετε τον Θεό .
Ο καθε ένας απο εσας κοιτάει την πάρτη του , την δική του δηλαδή "σωτηρία" και οι άλλοι ας πάνε στο πύρ το εξωτερον .
Τα ίδια γράφουν και τα ιερά βιβλία .
Αυτοί που θα "σωθούν" είναι μετρημένοι .
Οι άλλοι ας πρόσεχαν .

Βέβαια θα μου πείτε πως συμβιβάζεται η θέση αυτή με την ιεραποστολή .
Νομιζω το εξηγησε ο ΜΑΚΕΔΩΝ παραπάνω .

Είναι νομίζω φανερός ο ΕΓΩΙΣΤΙΚΟΣ χαρακτήρας του δόγματος .
Γιαυτό και ο Χριστιανισμός Απέτυχε να κάνει τον κόσμο καλύτερο .
Γιατί ολοι πρέπει να κοιτάνε την πάρτη τους , και για τα υπόλοιπα θα φροντίσει ο ΘΕΟΣ .

Κρινοντας απο την ανθρώπινη κοινωνία που βλέπουμε σήμερα , είναι φανερό οτι το μήνυμα έχει εμπεδωθεί καλά απο όλους , εκτός απο τον ΘΕΟ .
ΤΥΧΑΙΟ ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ...

Think_MathΜέλος
22/08/2010, 22:01:38

europaios2:

quote:
Από εκεί κι έπειτα, εφαρμόστηκε η θεωρία του χριστιανισμού ή εφαρμόζεται πουθενά?
Αποτυχία λοιπόν σε τι?
Για να τον πεις αποτυχημένο, θα πρέπει τα αγαπάτε αλλήλους, τιμιότητα, δικαιοσύνη βοήθεια κ.λ.π., να εφαρμόζονταν παντού!......εφαρμόζοντα κάπου? Όχι!...πως λοιπόν απέτυχε?

Αφού δεν εφαρμόστηκε λοιπόν ο χριστιανισμός όπως γράφεις , τότε έχει συμβεί κάτι χειρότερο :
ΑΠΕΤΥΧΕ Ο ΘΕΟΣ .

quote:
Η γνώση για τη σωτηρία της ψυχής είναι ανώτερη όλων. Τι να την κάνω την ακοή εάν χάσω την ψυχή μου?
Θα ζήσω ακόμη πόσο? μία μέρα? δύο? 1 χρονο? 40? 50? μέχρι εκεί!
Η ψυχή μου όμως εάν τα καταφέρει θα ζήσει αιώνια. Οπότε ο απώτερος στόχος είναι να σωθεί αυτή, η ψυχή.

Ο Χριστός είπε :
"Τι να οφελήσει τον ανθρωπο να κερδίσει τον κόσμο όλο , αν απολέσει τη ψυχή του ? "

Και ο Βουδας είπε :
" Τι να οφελήσει τον άνθρωπο να σώσει την ψυχή του αν απολεστούν οι ψυχές όλων των άλλων ανθρώπων ?"

Συγκρινε τα και πες μας ποιός είναι ο ποιό σοφός απο τους δύο .

22/08/2010, 23:10:19
.

Edited by - europaios2 on 22/08/2010 23:14:31

22/08/2010, 23:14:00
quote:
Think_Math:
Αφού δεν εφαρμόστηκε λοιπόν ο χριστιανισμός όπως γράφεις , τότε έχει συμβεί κάτι χειρότερο :
ΑΠΕΤΥΧΕ Ο ΘΕΟΣ .

Ο Θεός θα είχε αποτύχει εάν δεν είχε ενημερώσει τον άνθρωπο.
Ο άνθρωπος είναι όμως ενήμερος, οπότε ο Θεός πέτυχε.

quote:
Think_Math:
Ο Χριστός είπε :
"Τι να οφελήσει τον ανθρωπο να κερδίσει τον κόσμο όλο , αν απολέσει τη ψυχή του ? "

Σωστά.

quote:
Think_Math:
Και ο Βουδας είπε :
" Τι να οφελήσει τον άνθρωπο να σώσει την ψυχή του αν απολεστούν οι ψυχές όλων των άλλων ανθρώπων ?"

Λάθος.
Το σώσιμο της ψυχής είναι ευθύνη και αποτέλεσμα της μίας ψυχής. Για τις άλλες ψυχές των ανθρώπων, η ευθύνη είναι αποτέλεσμα της κάθε μίας από τις ψυχές αυτές.

quote:
Think_Math:
Εδω βρίσκεται η ΑΠΟΤΥΧΙΑ σας τρεχαγίρεβε .

Για όλες τις βρώμικες δουλειές οι χριστιανοί έχετε τον Θεό .
Ο καθε ένας απο εσας κοιτάει την πάρτη του , την δική του δηλαδή "σωτηρία" και οι άλλοι ας πάνε στο πύρ το εξωτερον .
Τα ίδια γράφουν και τα ιερά βιβλία .
Αυτοί που θα "σωθούν" είναι μετρημένοι .
Οι άλλοι ας πρόσεχαν .

Για τις βρώμικες δουλειές ο άνθρωπος δεν έχει τον Θεό, αλλά αποκλειστικά και μόνο τον ευατό του.
Ο καθένας ας σώσει μόνος του την ψυχή του. Δεν κατάλαβα δηλαδή....πως θα σώσει ο χριστιανός την ψυχή κάποιου τη στιγμή που η ίδια δεν το θέλει?
Όντως αυτοί που θα σωθούν είναι λίγοι. Ποιος είναι αυτός που βάζει σήμερα την υλική αξία κάτω από την πνευματική?

quote:
Think_Math:
Βέβαια θα μου πείτε πως συμβιβάζεται η θέση αυτή με την ιεραποστολή .
Νομιζω το εξηγησε ο ΜΑΚΕΔΩΝ παραπάνω .

Όσο για τους Ζουλού, οι "πολιτισμένοι" Ευρωπαίοι τους πήραν τα χτήματα τους και όχι οι ιεραπόστολοι. Αυτές οι φανφάρες με το κλείσιμο των ματιών κ.λ.π. δεν αφορούν τους ιεραπόστολους και δεν τους αγγίζουν.

Πριν λίγους μήνες στην ΕΤ3, σε ντοκιμαντέρ, είχε γίνει γνωστό το έργο μιας Ορθόδοξης Ιεραποστολής.
Μετά βασάνων και κόπων ο ιερέας ιεραπόστολος ίδρυσε ένα ίδρυμα για ανάπηρους πολέμου κάθε ηλικίας κι ένα υποτυπώδη σχολείο, παρέχοντας όπως μπορούσε συσσίτιο σε όσους το είχαν ανάγκη.
Σας παραπέμπω και σε μια ιστοσελίδα περί ιεραποστολικού έργου:
εδώ.

quote:
Think_Math:
Είναι νομίζω φανερός ο ΕΓΩΙΣΤΙΚΟΣ χαρακτήρας του δόγματος .
Γιαυτό και ο Χριστιανισμός Απέτυχε να κάνει τον κόσμο καλύτερο .
Γιατί ολοι πρέπει να κοιτάνε την πάρτη τους , και για τα υπόλοιπα θα φροντίσει ο ΘΕΟΣ .

Κρινοντας απο την ανθρώπινη κοινωνία που βλέπουμε σήμερα , είναι φανερό οτι το μήνυμα έχει εμπεδωθεί καλά απο όλους , εκτός απο τον ΘΕΟ .
ΤΥΧΑΙΟ ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ...

Εγωιστικός?
Έχεις δει εσύ κανά Δόγμα να λέει ότι το άλλο Δόγμα είναι καλύτερο από αυτό? Πίστη είναι και όχι εγωισμός.

Ο χριστιανισμός απέτυχε να κάνει τον κόσμο καλύτερο? Γιατί?
Είπε πουθενά ο Ιησούς να σκοτώνεις ή να ληστεύεις τον διπλανό σου? Είπε να τον συκοφαντείς? ή να λες ψέματα?
Η ανθρώπινη κοινωνία σήμερα βρίσκεται μακρά μακρυά από τον χριστιανισμό.
Εάν ο χριστιανισμός έλεγε να καίτε τα δάση, να βιάζετε, να κλέβετε, να αδικείτε κ.λ.π., τότε ναι, θα μπορούσες να πεις ότι κοίταξε να δεις, κλέβουμε, βιάζουμε, σκοτώνουμε, καίμε τα δάση, λυμαίνουμε τους υδάτινους πόρους, κ.λ.π.......και τελικά η ανθρωπότητα πάει από το κακό στο χειρότερο!.. ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ!

Τότε ναι θα μπορούσες να το ισχυρισθείς αυτό. Τώρα όμως όχι.

Η μπαλάντα του κυρ μέντιου Νίκος Ξυλούρης

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Edited by - europaios2 on 22/08/2010 23:15:37

22/08/2010, 23:58:27
Ευρωπαίος2

quote:
Κατ' αρχάς ο χριστιανισμός δεν ήρθε για να σώσει τον πλανήτη γη, ούτε το σώμα του ανθρώπου. Ήρθε για να σώσει την ψυχή του ανθρώπου εφόσον αυτή το θέλει.

Άρα εσύ μου λες να ΜΗΝ περιμένω ούτε βελτίωση της ζωής ούτε του "σώματος" από το χριστιανισμό. Άρα μου λες ότι το Θεό ή μάλλον καλύτερα την ερμηνεία του από το Χριστιανισμό δεν τον νοιάζει αν κάνουμε πυρηνικό ολοκαύτωμα, αν καίμε τα δάση, αν σφάζουμε γυναίκοπαιδα κτλ. Του αρκεί να σώζουμε τις ψυχές μας.

quote:
Αποτυχία λοιπόν σε τι?

Η λέξη θεωρία είναι ΑΣΧΕΤΗ. Διδασκαλία είναι ο δόκιμος όρος.Ώπα... Παραδέχεσαι ότι η διδασκαλία του Χριστιανισμού δεν εφαρμόζεται πουθένα ή έστω σχεδόν πουθενά; Συμφωνούμε... Αυτό δεν είπες τώρα;

Αποτυχία είναι,λοιπόν, να πείσει τους ανθρώπους να την εφαρμόσουν. Για κάποιο λόγο που είναι ζήτημα συζήτησης οι άνθρωποι ΔΕΝ την εφαρμόζουν. Και καλά οι άλλοι άνθρωποι, αλλά ακόμα και οι ΙΔΙΟΙ οι Χριστιανοί δεν την εφαρμόζουν. 2000 χρόνια, τώρα ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να την εφαρμόσουν.

Ερώτηση: Υπάρχει ουσιαστική ΠΡΟΟΔΟΣ όταν από την έλλειψη ηθικής περνάμε σε μια κατάσταση όπου έχουμε έναν κώδικα ηθικής τον οποίο ΔΕΝ εφαρμόζουμε; Ο εις το πηλίκον

Η "έλλειψη ηθικής" είναι υπόθεση εργασίας για τη συζήτηση.Προφανώς υπήρχε κάποιος άλλος κώδικας ηθικής πριν το Χριστιανισμό.

quote:

Αν εφαρμόζονταν θα τον έλεγα ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ όχι αποτυχημένο. Είναι απλό αν ο κόσμος βελτιωνόταν θα έλεγα ότι δεν απέτυχε...

Όμως πρέπει να συμφωνήσεις με τον εαυτό σου. Τελικά ο Χριστιανισμός ασχολείται με την ψυχή ΜΟΝΟ ή αν τον εφαρμόσεις βελτιώνεις την αθρωπότητα. Τα λες μπερδεμένα. Στην αρχή λες ΜΟΝΟ για την ψυχή και μετά λες ΚΑΙ για τον κόσμο. Βρες τα λίγο με τον εαυτό σου. Μιλάει ο Χριστιανισμός για καλύτερες κοινωνίες ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

quote:
Από την άλλη αμφιβάλεις ότι δε θα υπήρχε ούτε ένα δάκρυ στον πλανήτη εάν ο άνθρωπος εφάρμοζε κατά γράμμα τις οδηγίες του Ιησού?

1. Το ξανα είπα. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τις εφαρμόζει. Μήπως ο ο Ιησούς δεν ήξερε σε ποιους απευθυνόταν;

2. Θα υπήρχαν ΛΙΓΟΤΕΡΑ δάκρυα. Αυτά που προκαλούνται από τους πολέμους, τα εγκλήματα κτλ. Αλλά και σε αυτόν τον ιδανικό κόσμο, που εδώ και 2000 χρόνια υπάρχει μόνο στην φαντασία, θα πεθαίνανε ΠΑΛΙ άνθρωποι από αρρώστιες, ατυχήματα. Και πάλι θα είχαμε δάκρυα

quote:
Αμαυρώνεται ο κόσμος επειδή η γυναίκα γεννάει το νεκρό παιδί?
Ο κόσμος της ναι. Ο υπόλοιπος όχι. Η ψυχολογική διάθεση του κάθε ανθρώπου δεν είναι το συγκρίσιμο μέτρο για το αν ο κόσμος είναι όμορφος ή όχι!

Τι λες ρε φίλε... Υπάρχει περίπτωση αυτή η γυναίκα να ομολογήσει την ομορφιά και τη δικαιοσύνη που υπάρχει στον κόσμο; Που έχασε το παιδί της πριν το χαρεί ενώ κάτι παιδόφιλοι ζουν και να βασιλεύουν; Άσε που αν δεν πρόλαβαν να του κάνουν αεροβάπτισμα θα πάει το παιδί ΚΑΙ στην κόλαση...έτσι δεν είναι;

quote:
Αν ο κόσμος μας είχε δημιουργηθεί κατευθείαν με μολυσμένα ποτάμια θάλασσες κ.λ.π. και με καμένα δάση...ναι τότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν είναι ωραίος.

Δηλαδή αν κάποιος σου σκοτώσει την οικογένεια και μετά σε πάει σε ένα παρθένο όμορφο δάσος για να ζήσεις, εσύ θα πεις ότι ο κόσμος είναι ωραίος γιατί βλέπεις καθαρές λίμνες και μεγάλα δέντρα...

quote:
Ο κόσμος μας ασφαλώς και είναι ωραίος! Πάρε παράδειγμα τα ντοκιμαντέρ, όπου όλοι μας χαζεύουμε τις ομορφιές του κόσμου μας!....αρκεί να μην έχει πατήσει εκεί το ποδάρι του ο "πολιτισμός μας".

Αν σηκώνεις το βάρος της απώλειες αγαπημένου ανθρώπου ή προσωπικής ασθένειας αμφιβάλλω αν σου κάνουν εντύπωση οι ζούγκλες και οι ωκεανοί

quote:
Έχει απόλυτα δίκιο λοιπόν ο Βαγγέλης όταν λέει "εμείς δεν μπορούμε να τον δούμε και τον
περιεργαζόμαστε σαν παιδιά".....πρόσφατα ξέφυγαν στις Η.Π.Α μεταλλαγμένα ΑΝΘΕΚΤΙΚΑ ζιζάνια.
Γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι επιπτώσεις όταν τα συνήθη ζιζανιοκτόνα δε θα μπορούν να τα εξολοθρεύσουν?

Τι σχέση έχει αυτό με αυτά που λέω εγώ;

quote:
Όταν κάποιος "θέλει συνειδητοποιημένα" να σώσει την ψυχή του, δε θα κλέψει, δε θα συκοφαντεί, δε θα ρουφιανεύι, δε θα σκοτώνει, θα ενδιαφέρεται για το συνάνθρωπό του και ας μην τον γνωρίζει.....κ.λ.π.,..... αμφιβάλεις ότι αν όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη ενδιαφερόντουσαν συνειδητοποιημένα για την ψυχή τους, τα παιδιά δε θα πέθαιναν στην Αφρική?

H λέξη κλειδί είναι το όλοι... Υπήρξε έστω και ένα δευτερόλεπτο στην ανθρώπινη ιστορία που να ήταν έτσι ΟΛΟΙ οι άνθρωποι ;;;;;; Το να γίνουν έτσι οι άνθρωποι είναι μια ουτοπία. Δεν το λέω εγώ...2000 χρόνια εμπειρίας το φωνάζουν...

quote:
η σύγκριση και την εξίσωση δύο διαφορετικών κόσμων την επιχειρούν συνεχώς οι διάφοροι χριστιανομάχοι και όχι οι χριστιανοί!
Εμείς είμαστε αρκετά σοβαροί ώστε να γνωρίζουμε ότι άλλο ο γήινος κόσμος και άλλο ο επουράνιος!

Μπα μη νομίζεις τα έχεις μπλέξει και εσύ...

quote:
Ο Θεός θα είχε αποτύχει εάν δεν είχε ενημερώσει τον άνθρωπο.
Ο άνθρωπος είναι όμως ενήμερος, οπότε ο Θεός πέτυχε.

Εδώ κολλάει το κλασσικό. Η εγχείριση πέτυχε, ο ασθενής ΠΕΘΑΝΕ...Κωμικοτραγικό. Θα επαναλάβω το ερώτημα. Ποια η ωφέλεια να αντικαταστήσεις μια ηθική επιπέδου ειδωλολάτρη με μία ΜΗ-εφαρμόσιμη ηθική επίπεδου χριστιανισμού;

quote:
Όσο για τους Ζουλού, οι "πολιτισμένοι" Ευρωπαίοι τους πήραν τα χτήματα τους και όχι οι ιεραπόστολοι.

Και τι θρησκεία είχαν οι Ευρωπαίοι...Μμμμμ...να σκεφτώ...Χρι...Χρι...εδώ το έχω...αχ μου ξεφεύγει... Αχ καλέ ναι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ήταν αυτοί...

Για εξήγησε μου γιατί οι κατεξοχήν κοινωνοί της "αλήθειας" του χριστιανισμού είναι ΤΟΣΟ μεγάλα λαμόγια... Γιατί αυτοί που βαφτίστηκαν εγκληματούν αν όχι περισσότερο, τουλάχιστον το ίδιο με ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους...

quote:
Ο καθένας ας σώσει μόνος του την ψυχή του. Δεν κατάλαβα δηλαδή....πως θα σώσει ο χριστιανός την ψυχή κάποιου τη στιγμή που η ίδια δεν το θέλει?

Εγώ δε θέλω να σώσω την ψυχή των παιδιών στην Αφρική, θέλω να φτάσουν στην ηλικία να μπορούν να κάνουν επιλογές για σωτηρία και να μην πεθαίνουν από τα τα 7 από τις αρρώστιες και την πείνα. Όταν έχεις να φας και είσαι χαλαρός ΤΟΤΕ μόνο αρχίζει και σε νοιάζει το μεταφυσικό...

Αν δεν πρόσεξες τι έγραψα στην αρχή...ΧΕΣΤΗΚΑ και για την ψυχή σου και για την ψυχή μου. ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ. Το πρόσεξες; Το ξαναγράφω άλλη μία φορά. ΠΟΣΩΣ με ενδιαφέρει αν θα πας εσύ ή εγώ στον παράδεισο. Εμένα με νοιάζει ο καλύτερος κόσμος... Το θέμα δεν είναι να σωθώ εγώ "τζάμπα" ενώ εσύ έκανες νηστείες και ταλαιπωριόσουν αλλά να βελτιωθεί η ανθρωπότητα...

quote:
Εγωιστικός?
Έχεις δει εσύ κανά Δόγμα να λέει ότι το άλλο Δόγμα είναι καλύτερο από αυτό? Πίστη είναι και όχι εγωισμός.

Ο Θεός διαφωνεί μαζί σου... Για τσέκαρε λίγο τις 10 εντολές...Τις 2 πρώτες (και μάλλον κατά σειρά σημαντικότητας) τις αφιέρωσε ακριβώς σε ΑΥΤΟ το ζήτημα:

quote:
1. Εγώ ειμί ο Κύριος ο Θεός σου, όστις εξήγαγόν σε εξ οίκου δουλείας, ουκ έσονταί σοι Θεοί έτεροι πλην εμού .
2. Ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον, ουδέ παντός ομοίωμα όσα εν τω ουρανώ άνω και όσα εν τη γη κάτω και όσα εν τοις ύδασιν υπό κάτω της γης, ου προσκυνήσεις αυτοίς ουδέ μη λατρεύσεις αυτοίς.

quote:
Ο χριστιανισμός απέτυχε να κάνει τον κόσμο καλύτερο? Γιατί?

Θα αποφασίσεις τελικά αν είναι καλύτερος ο κόσμος ή όχι; Τα έχεις κάνει αχταρμά. Τη μια δεν έχει ευθύνη. Την άλλη έχει αλλά δεν τον ακούμε. Τώρα αμφισβητείς ότι ο κόσμος είναι άθλιος... πάρε μια απόφαση. Τι είναι ο κόσμος...

quote:

Η ανθρώπινη κοινωνία σήμερα βρίσκεται μακρά μακρυά από τον χριστιανισμό.

ΓΙΑΤΙ;;;;; Αυτό δεν είναι η επιβεβαίωση της αποτυχίας;;;;;;

Edited by - IndustrialAngel on 22/08/2010 23:59:26

Edited by - IndustrialAngel on 23/08/2010 00:01:21