- Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ
quote:
1)Δεν ειπα τι γνωριζω και τι δεν γνωριζω.Παλι αυθεραιτο συμπερασμα εβγαλες!2)Αναφερομαι μεσα σε "...."στα λεγομενα του εν λογο κυριου και εκφραζω απορια.Δεν ειμαι εγω ο εκτιθεμενος.Εξ ιδιων κρινεις τ΄αλλοτρια.!
Μαλλον το γεγονος οτι απαντησες οτι "εχω γυρισει σχεδον ολη την ευρυτερη περιοχη της Μακεδονιας και δεν εχω συναντηση σλαβοφωνους" ενω η επιστολη ειναι του 1903, σε συνδυασμο με το "Εσυ μου εστειλες μια σελιδα στα Αγγλικα σκεπτομενη τι;Οτι γνωριζω Αγγλικα;" με οδηγησε σε λαθεμενο συμπερασμα. Συγγνωμη. Επρεπε να καταλαβω οτι μαλλον δεν διαβαζεις τις απαντησεις των αλλων
quote:
3) Για να εξηγηθω μια και καλη: ο λογος που σου εδειξα την επιστολή του Evans ειναι για να αναδειξω το γεγονος οτι η χρηση μεμονομενων quotes δεν αποτελει επιχειρημα. Θα εχεις ακουστα οτι το δικτυο βριθει απο sites που στηριζομενα σε τμηματικα quotes απο Αρχαιους Ελληνες συγγραφεις "αποδυκνειουν" οτι πχ "η Μακεδονικη ηταν διαφορετικη γλωσσα απο την Ελληνικη".
3)Πολυ απειλητικη ...μπρρρ ανατριχιασα.Εχω απαντήση σ΄αυτο.
Που ειδες παλι την απειλη....
quote:
4)Πηγαιναμεε μαααζι σχολειοοο...(οπως λεει και το ασμα)
Πρωτη κλασσική μεθοδος αντιμετωπισης του αδιεξοδου: Το γυρναμε στο "πουλάω τρελλα"
quote:
κι αλλο 4)Ας δουμε:προστακτικη--> "παρουσιαζει αυτο που σημαινει το ρημα ως προσταγη,αξιωση,συμβουλη παρακληση ή και ευχη εκεινου που ομιλει".Γιατι το πηρες ως προσταγη ενω καλλιστα θα μπορουσες να το παρεις ως παρακληση ή συμβουλη.Δασκαλε που διδασκες----> κοψε <----!! )
Ευχαριστουμε για το μαθημα Ελληνικων. Αλλη φορα ομως εκφρασεις οπως "Να εισαι πιο προσεκτικη οταν διβαζεις κατι.","Σοβαρεψου!!!",κτλ , να τις εκφραζεις για εμας τις ανιδεες πιο περιφραστικα μπας και καταλαβουμε οτι αποτελουν ευχες και οχι προσταγες....
quote:
(Προστακτικη)"Σπασε" απο το τοπικ αυτο.
Δευτερη κλασσική μεθοδος αντιμετωπισης του αδιεξοδου : δεν φταιω εγω που ειμαι σε αδιεξοδο, το αδιεξοδο φταιει....Οποτε "Σπασε" και το προβλημα λυθηκε.
Απορια: το "Σπασε" απο ποιο χωριο και απο ποια ιδεα της Αρχαιας Ελληνικης γραμματειας το διδαχθηκες? Αραγε, ο Σωκρατης΄, ο Αριστοτέλης κοκ, οταν δεν ειχαν επιχειρηματα λεγαν "Σπασε" και ξεμπερδευαν.....
Να χαρω εγω Ελληναραδες......
Schwabe
Πανω κατω συμφωνω με οσα εγραψες στο τελευταιο σου post. Πιστευω ομως οτι ειναι δικη σας δουλεια να περιορισετε ατομα που οδηγουνται σε "Λάθη και υπερβολές".
Τί να τα κάνω ρε παιδί μου, άχρηστα θα μου είναι...
Το πολύ να στα νοικιάσω, αλλα θα σε λυπάμαι...
Α, το βρήκα, θα τα πουλήσω και θα πάρω ένα ωραίο σπίτι στην Έδεσσα, που μου αρέσει!
= ΛΟΙΠΟΝ ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΟ ΣΟΙΧΗΜΑ ΣΟΥ! =
Τί έχω να χάσω; Μιά στο εκατομύριο να αποκτήσω και τατουάζ. Δεν βασιέσαι, είναι τόσο της μόδας που κανείς δεν θα τα προσέξει...
Ανυσήχησες, έ;
Μην φοβάσε, ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ, δεν είμαι τόσο ανήθικος να σου φάω τσάμπα τα σπίτια, να σε έχουν άχτι και τα παιδιά σου, και εσένα και τον Δαυλο.
Μα τόσο πια τον εμπιστεύεσαι, που θα ρισκαριζες την κληρονομιά τους;;
Αν δεν ήταν για κατι τετοια στοιχήματα, σήμερα θα είχαμε και την Μικρασία, και την Ανατολική Θράκη, ποιός ξέρει, ίσως και την Πόλη.
======
Βλέπεις, βάζοντας τους όρους α) και γ), ένας πονηρός βλέπει αμέσως οτι δεν έχει τίποτα να χάσει, μια και δεν περνάν απο το χέρι του!
Καί όσο ωραία και να είναι το χωράφια σου, τα Ελγίνεια πρέπει να αξίζουν κάααατι λίγο παραπάνω, δεν νομίζεις;;
=======
Άκου λοιπόν τον φίλο σου Σβάμπε, που λέει "Μεγάλη μπουκιά να φας, κλπ", και άσε τα περιουσιακά ήσυχα.
Λοιπόν στο θέμα μας, δέχεσαι να ντυθείς ΚΟΤΑ για μια μέρα και να σταθείς έξω από τα γραφεία του Δαυλού με το πλακάρ, όπως είπαμε, αν χάσεις;;
Στοιχηματίζω και εγώ κατι αντίστοιχο, να έτσι απλά, αθώα, για την πλάκα του πράγματος, όχι να μας καταριούνται και οι απόγονοι μας οτι φάγαμε την περιουσία στον τζόγο!
Πρόσεχε όμως τί θα απαντήσεις! Μπορεί ήδη να ξέρω αν υπάρχει το άρθρο η όχι, και να στην έχω στημένη! Καιρός πια να ντυθεί κάποιος από εσας κότα. (Δέχομαι μάλιστα να πάρει την θέση σου και ο Schwabe, αν προτιμας, αλλά για μια εβδομάδα στην περίπτωση του, όχι μόνο μια μέρα!)
k
Edited by - kynikos on 08/01/2005 01:15:40
quote:
Όταν κάπου αλλού, όπως επισημαίνεις, γεννιόνταν η Αναγέννηση, η ρωμιοσύνη έπασχε από πνευματική οκνηρία ένεκα της ιουδαϊζουσας χριστιανοσύνης.
Φαίνεται οτι η χριστινοσύνη της Αναγέννησης δεν θα ήταν «Ιουδαϊζοσα»!!!
Λες; Λες αν είχαμε και εμείς μια τέτοια μη-ιουδαΐζουσα χριστιανοσύνη, σαν της Φλωρεντίας, να είχαν έρθει αλοιώς τα πράγματα; Μια χριστιανοσύνη σαν, να πούμε, του Garaudy, σαν της Αλ-Καΐντα... ![]()
![]()
![]()
"Επρεπε να καταλαβω οτι μαλλον δεν διαβαζεις τις απαντησεις των αλλων"
Εχω απαντήση σχεδον σε καθε προταση σου.Αν θελεις σχολιαζω και την καθε σου λεξη.
Αρα διαβαζω την καθε σου απαντηση, και οχι μονο την δικη σου.Τωρα ως γνησιος Ελληνας οφειλω να αναγνωρισω την κακως (ή καλλιτερα ,ελλειπως)διατυπωμενη απαντηση οσον αφορα το εγγραφο που παρουσιασες.
Συμπληρωνω λοιπον :Το 1905 (οχι μακρια απο το 1903) οι Βουλγαροι στην Θεσ/νικη συντηρουσαν 2 δημοτικα σχολεια και 1 γυμνασιο .
Το 1912,στις 26 Οκτωβριου, υπογραφτηκε το πρωτοκολλο παραδωσης της θεσ/νικης απο τους Τουρκους στους Ελληνες(υπογραφει για τους Τουρκους ο Χασαν Ταξιν πασας και για τους Ελληνες ο Β.Δουσμανης και ο Ι.Μεταξας).Την κρισιμη εκεινη περιοδο η εθνολογικη συνθεση του πληθυσμου της πολης ηταν (επηρεια βεβαια των αναμετρησεων του παρελθοντος)η εξης ,σε συνολο 157889 κατοικων και συμφωνα με τα στοιχεια του ΄13:
Ελληνες--------39956
Οθωμανοι------ 45867
Ισραηλιτες ----61439(αφου ειχαν εκδιωχθει απο ολη την Ευρωπη στα τελη του 15ου αιωνα)
Βουλγαροι-------6263
και αλλων εθνηκοτητων 4364.
Σημειωτεων πως με την υπογραφη του πρωτοκολου επετραπη οι εισοδος στη χωρα Βουλγαρικων στρατευματων (εποικιστων)το μεγαλιτερο μερος των οποιων εγκατασταθηκε στη Θεσ/νικη και προβαλαν δικαιωμα κατοχης.Και οπως γραφει ο Ρακτιβαν(στενος συνεργατης του Βενιζελου) προς την Κυβερνηση :
Πυροβολισμοι συνεχεις,αδικοπραγιαι στρατιωτων(Ελληνων και Βουλγαρων)....διαδοσεις περι δηλητηριασεως ημετερων ευζωνων...
Ο κινδυνος διαιωνησης της Βουλγαρικης παρουσιας προβαλε απειλητικος καθως παρουσιαζονταν "απροκαλυπτως ως συγκατεχοντες την πολιν,καταλαμβανουσι κτηρια,σταθμους,δημοσιας αποθηκας,ποιουνται επιδεικτικας παρελασεις,εγκαθιστωσι φρουρας κτλ."...................
Μειοψηφια πληθυσμιακη των Ελληνων υπηρχε εναντι των Τουρκων δικαιολογημενα (400 χρονια σκλαβιας),εναντι των Εβραιων δικαιολογημενα (τους εδιωξε ολη η Ευρωπη ,και βρηκαν ασηλο στην υποδουλη Ελλαδα ).Που ηταν ολοι αυτοι οι σλαβοφωνοι του Εβανς μονο εκεινος το ξερει .Μετα βιας αγγιζουν το 4,5% στη Θεσ/νικη (παραπλησιο ποσοστο και στη επαρχια).
Αν παρθηκαν καποιες πολιτικες αποφασεις τοτε (που καποιους σαφως αδικησαν)επρεπε να παρθουν.Οσο για τους προσφυγες που ανεφερε ο junk95 δεν πηραν τα καλλιτερα χωραφια .Αγονες ,βαλτωδης και κακοτραχηλες περιοχες τους εδωσαν.Κανενας δεν τις εμεταλευονταν.Με ιδρωτα και αιμα τις εκαναν γονιμες...ανιστορητε παραχαρακτη.
Στα υπολοιπα τωρα :1)"Που ειδες παλι την απειλη...."
Eδω : "να εξηγηθω μια και καλη"
2)"Πρωτη κλασσική μεθοδος αντιμετωπισης του αδιεξοδου: Το γυρναμε στο "πουλάω τρελλα"
Δικη μου;την πρωτη φορα εγραψα---->Πρωτος ο Εβανς στο εργο του "Scripta Minoa" διετυπωσε αμφιβολιες για την αληθεια της θεωριας οτι οι Ελληνες ελαβαν τη γραφη απο τους Φοινικες,εκφραζοντας ταυτοχρονα την επιστημονικη του υποψια πως συνεβη το αντιθετο.
την δευτερη φορα εγραψα----->Ειπα :" διετυπωσε αμφιβολιες "....και "επιστημονικη του υποψια"....και στην συνεχεια "ΟΙ αμφιβολιες για την μη προτεραιοτητα των Φοινικων εναντι των Ελληνων εγιναν βεβαιοτητα
οταν ο καθηγητης Πωλ Φωρ διεθνης αυθεντια Προιστορικης Αρχαιολογιας ......."
Σου παρεθεσα μια λεξη του μεταφρασμενη;Αν δεν καταλαβαινεις ζητα εξηγησεις.
3)"να τις εκφραζεις για εμας τις ανιδεες πιο περιφραστικα μπας και καταλαβουμε οτι αποτελουν ευχες και οχι προσταγες...."
Θα συμορφωθω με την παρακληση σου!
4)Το "σπασε" τεθηκε δικην αστεϊσμού,καθωτι ελληναραδες διαθετουμε και λιγο χιουμορ.
5)Αν τωρα συγκαταλεγεις και εμενα μεσα <<ατομα που οδηγουνται σε "Λάθη και υπερβολές>> να μου το πεις για να απαντησω.
Και μια προτροπη συμβουλευτικου χαρακτηρα ,μην επιδιδεσαι σε αντιπαραθεσεις προσωπικες.Δεν οφελουν την κουβεντα.
Φευγω τωρα για τσιπουρο!!
Παντα ετοιμολογος.
Ασε,δεν χρειαζετε να κανεις την κοτα!
Ηδη "ποιεις" την παπια![]()
![]()
Οπως ειπα και πριν φευγω τωρα για τσιπουρο!!
Το site που σας υποσχεθηκα για να πεισθητε πως υπαρχουν 90000000 λεξεις,λεκτικοι τυποι και ληματα στην Ελληνικη γραφη (ενω σας ειχα πει 70000000,δεν πειραζει, μιας Ευρωπης λιγοτερα) 90000000!
www.tlg.uci.edu
Ερευνηστετο ,μελετηστετο και βγητε σαν αντρες και ζητηστε συγνωμη για το οτι δηθεν σας λεγαμε μπουρδες .
Οπως ειπα κι αλλη φορα : Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ
Schwabe ,ριχτα...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Χ 90000000
quote:
junk95 & kynikos & και πλειστοι αλλοι απιστοιΤο site που σας υποσχεθηκα για να πεισθητε πως υπαρχουν 90000000 λεξεις,λεκτικοι τυποι και ληματα στην Ελληνικη γραφη (ενω σας ειχα πει 70000000,δεν πειραζει, μιας Ευρωπης λιγοτερα) 90000000!
Γιατί είσαι τόσο βιαστικούλης και δε διαβάζεις προσεκτικά τα ίδια σου τα link;
Πάμε Για Άλλη Μια Φορά:
(αργά αργά και με πολλές ζωγραφιές, αν το καταλάβεις κερδίζεις γλυφιτζούρι)
-Το Thesaurus Linguae Greacae είναι ένα project που αποθησαυρίζει σε ηλεκτρονική μορφή όλα τα ελληνικά κείμενα από τον Όμηρο μέχρι την Άλωση.
-90.000.000 λέξεις είναι ο όγκος των κειμένων. Πώς λένε "γράψε μου μια έκθεση με 300 λέξεις" οι δάσκαλοι σε εκείνα εκεί τα κουτιά που λέγονται σχολεία και σε μαθαίνουν να μην είσαι άξεστος; Δεν εννοούν να έχει 300 διαφορετικές λέξεις η έκθεση.
-Οι διαφορετικές λέξεις, (τα διαφορετικά tokens για την ακρίβεια, ο όρος δε μεταφράζεται στα ελληνικά) είναι αν θυμάμαι καλά γύρω στα 2-3.000.000. Πριν χαρείς, λάβε υπόψη σου ότι μιλάμε για κείμενα που καλύπτουν 2100 χρόνια και τέσσερις φάσεις της ελληνικής γλώσσας, καθώς και ότι συνυπολογίζονται όλοι οι διαφορετικοί γραμματικοί τύποι μιας λέξης. Για να δεις πόσο λιγότερα είναι τα ακριβή λήμματα, σκέψου ότι μόνο το "ειμί" δίνει τα εξής διαφορετικά tokens:
ειμί, ει, εστί, εσμέν, εστέ, εισί
μόνο σε μία περίοδο της ελληνικής (κλασσική), μόνο σε μια διάλεκτο (αττική) και μόνο στον ενεστώτα. Αν υπολογίσουμε όλους τους άλλους χρόνους και εγκλίσεις, καθώς και τις διαλλεκτικές παραλλαγές, αμέσως αμέσως η 1 λέξη "ειμί" μας δίνει γύρω στα 100 tokens. Και χωρίς να υπολογίσουμε και τα άλλα 100 tokens π.χ. από τη μεσαιωνική έκδοση της λέξης (είμαι, είσαι κλπ).
Καταλαβαίνεις -τέλος πάντων, ελπίζω να καταλαβαίνεις, τέλος πάντων, σχήμα λόγου- ότι το να μετράμε το "πουλί-πουλιού" (δημοτική) και το "πλjι-πλjου" (λαρισσαίικα) σαν τέσσερις λέξεις είναι λιγάκι ζαβολιά. Στο φέρνω παράδειγμα με δημοτική και λαρισσαίικα γιατί αν σου φέρω παράδειγμα με αττική και δωρική διάλεκτο και μάλιστα σε φωνητική γραφή δε θα καταλάβεις Χριστό.
BTW σκέφτομαι να αγοράσω το CD. Με ενδιαφέρει πάρα πολύ να διαπιστώσω αν η λέξη "Λεωνίδας" εμφανίζεται έστω και μία φορά από τον 3ο π.Χ. μέχρι την Άλωση.
Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett
junk95
........"βιαστικούλης ";.......
Εγω;
Ειπα :
"Τι ακριβως ψαχνεις; Υπαρχουν περιπου 6000000 Ελληνικες λεξεις-70000000 περιπου λεκτικοι τυποι !!"
Και μετα:
"...πως υπαρχουν 90000000 λεξεις,λεκτικοι τυποι και ληματα στην Ελληνικη γραφη (ενω σας ειχα πει 70000000..."
Aνοιξε τα ματια σου ----> 90000000 λεξεις,λεκτικοι τυποι και ληματα στην Ελληνικη γραφη !
Αυτο ειπα!!!Καταλαβες;You understood;Tu as compris;Avete capito;Ysted entendνa;Sie verstanden;Vocκ compreendeu;Εγάνεψες;
Μονο σ΄αυτο εχεις δικιο "90.000.000 λέξεις είναι ο όγκος των κειμένων" αλλα δεν ειπα κατι διαφορετικο ----> 90000000 λεξεις,λεκτικοι τυποι και ληματα στην Ελληνικη γραφη
"Πριν χαρείς"....Εγω;Γιατι;Εσυ κλαψε!
"Οσον αφορα τις " διαφορετικές λέξεις,(τα της παρενθεσεως τ΄αφηνω ασχολιαστα-ως εχεφρων νους-)είναι αν θυμάμαι(=κανω αναδρομη στην μνημη μου-και οχι παραλαγη) καλά γύρω στα 2-3.000.000",(και γαμω την ακριβεια ,"1000000" διαφορα),σου τονιζω ομως πως δεν << θυμασαι >> καλα!!
Τωρα αν η ΙΕ θεωρια σου βλεπει ομοιοτητες στο ειπα ,ελαλησα ,ειρηκα και οχι διαφορετικοτητα καθωτι ειστε γλωσσολογοι(=οι γλειφωντες με την γλωσσα)το ασπαζομαι.
Ολα τα αλλα που γραφεις αποτελουν επιβεβαιωση της διαχρονικοτητας της Ελληνικης γραφης και την εις απειρον παρελθοντολογικα αναγωγη της.
Τα απαξιωτικα σου σχολια δε, σε χαρακτηριζουν ως ποταπο, μιζερο, κακοβουλο, υστεροβουλο και χρηζουν περιφρονησης.
Σχετικα δε με το "Λεωνιδας" κανω μια αναφορα στον Λεωνιδα των Θερμοπυλων αναθεματιζοντας τον ,επειδη εγινε η αιτια,(αγωνιζομενος για πατριδα-οικογενεια- ελευθερια) καποιοι σαν εσενα να μπορουν,απολαμβανοντας τα ανωτερω ιδανικα, και καταχροντας τα να καθυβριζουν ανεπαισχυντα καθε τι ιδεωδες που μας κληροδοτησαν οι προγονοι μας .Ομως δεν καταλαβαινω τι θα αποκομισεις "αν η λέξη "Λεωνίδας" εμφανίζεται έστω και μία φορά από τον 3ο π.Χ. μέχρι την Άλωση".Anyway!
Αυτο βεβαια :"Real stupidity beats artificial intelligence any time",θα πρεπει να το συνειδητοποιησεις καλα,θαρρω σε αντιπροσωπευει στο ακεραιο,και εσενα και την ΙΕ θεωρια σου-σας,καθως βεβαια και το : "λαγος την φτερη κουναγε(ΙΕ θεωρια)κακο της κεφαλης του".
Λιγη επιγνωση δεν κανει κακο!
"Παις παιζων,αει πετευων"(Ηρακλειτος)
quote:
........"βιαστικούλης ";.......Εγω;
Ειπα :"Τι ακριβως ψαχνεις; Υπαρχουν περιπου 6000000 Ελληνικες λεξεις-70000000 περιπου λεκτικοι τυποι !!"
Και μετα:
"...πως υπαρχουν 90000000 λεξεις,λεκτικοι τυποι και ληματα στην Ελληνικη γραφη (ενω σας ειχα πει 70000000..."
Aνοιξε τα ματια σου ----> 90000000 λεξεις,λεκτικοι τυποι και ληματα στην Ελληνικη γραφη !
Αυτο ειπα!!!Καταλαβες;You understood;Tu as compris;Avete capito;Ysted entendνa;Sie verstanden;Vocκ compreendeu;Εγάνεψες;
Το μόνο που κατάλαβα είναι ότι δεν κερδίζεις με τίποτα γλυφιτζούρι.
"(τα διαφορετικά tokens για την ακρίβεια, ο όρος δε μεταφράζεται στα ελληνικά)"
Παράγωγα τα λένε, Ελληνόφωνα...
Σ' Ελληνικό σχολείο πήγες;
Επινες και τότε από αυτό το καλό;
"Παράγωγα τα λένε, Ελληνόφωνα.."
Τυχερε! Θα σε δωσει γλυφιντζουρι...!!!!!!!!!
quote:
...95"(τα διαφορετικά tokens για την ακρίβεια, ο όρος δε μεταφράζεται στα ελληνικά)"
Παράγωγα τα λένε, Ελληνόφωνα...
Ένα κείμενο αποτελείται από tokens και delimiters. Token είναι ό,τι βρίσκεται ανάμεσα σε δύο delimiters. Π.χ. η συμβολοσειρά "1111 11 1111" έχει τρία tokens, τα 1111, 11 και 1111. Δε βλέπω πού κολλάει η έννοια "παράγωγα". Η πλησιέστερη μετάφραση που μπορεί να γίνει είναι "κουπόνι", αλλά εμένα δε με ικανοποιεί καθόλου. Άσε που ούτε το κουπόνι -αν θέλουμε να είμαστε αυστηροί- είναι ελληνική λέξη.
Προφανώς (ανάμεσα σε όλα τα άλλα) δεν έχεις ιδέα (και) από ανάλυση κειμένου. Αρχίζει να με κουράζει η προκλητικότητα που συνοδεύει την ασχετίλα σας.
Μη βαράς
Αιολος....παει το γλυφιντζουρι
Λες : Ένα κείμενο αποτελείται από tokens και delimiters.
Αν βαλουμε "κουπονι"θα εχουμε: Ενα κειμενο αποτελειτε απο κουπονια και οριοθετες.(δεν "κολαει",εχεις δικιο).
Αν βαλουμε "σημειο"θα εχουμε : Ενα κειμενο αποτελειτε απο σημεια και οριοθετες.(καλο μου φαινεται) Τι λες;
ΞΕΡΟΥΜΕ ΒΡΕ …95 ΟΤΙ ΓΙΑ ‘ΣΕΝΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΦΤΩΧΗ. ![]()
(το καταλαβαίνουμε από αυτά γράφεις).
![]()
ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΕΞ ΙΔΙΩΝ Τ’ ΑΛΛΟΤΡΙΑ.
![]()
Μη ψεύδου, αλλ’ αλήθευε.
ΣΟΛΩΝ ΕΞΗΚΕΣΤΙΔΟΥ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΕΦΗ
quote:Βρέ τί τόκενς και τί σμόκενς.
Ένα κείμενο αποτελείται από tokens και delimiters.
Αντιλαμβάνεσθε (ναί ή όχι) οτι επειδή ένα Αμερικάνικο πανεπιστήμιο πουλάει ένα CD με ΟΛΗΝ την Ελληνική Γραματεία (Αρχαία και Βυζαντινή) που ανάγεται σε 90,000,000 λέξεις, ένα τσούρμο άμυαλοι φανατικοί, με μηδέν κατανόηση του ζητήματος, κάνουν την Ελλάδα ρεζίλι διεθνώς με τους ισχυρισμούς τους οτι η Ελληνική γλώσσα έχει 90,000,000 ξέχωρες λέξεις.
Το αντιλαμβάνεστε, ναί ή όχι;
Τί τα μασάτε τώρα, σαν να μην ήταν αυτό που εννοούσατε! Ντροπή πιά...
Έναν χρόνο τώρα το συζητάμε και το ξανασυζητάμε και το ξανασυζητάμε.
Να και το λίνκ απο πέρυσι τον Φλεβάρη!! : Γλωσσολογία η διατήρηση της Ελληνικής Γλώσσας: Thesaurus Linguae Grecae
Τόσο πολύ θέλει για να γίνει αντιληπτό;
Όπως και με την πετομηχανή του Αρχύτα.
Όπως και με την Γραμμική Β' της Ιθάκης του 2700.
Άμαν πια. Υποτίθεται οτι είναι χώρος αναζήτησης εδώ.
Πάψτε να διατυμπάνίζετε την κάθε αρλούμπα των βλακο-περιοδικών που ακούτε και πιστεύετε ασυζητητί.
Ψάξτε το και λίγο - δεν βλάπτει.
Και αν δεν ξέρετε, ρωτήστε τουλάχιστον πρώτα, με το πνεύμα του ερευνητή, και όχι του τσαμπουκά Παπούα της πεντάρας που ήρθε να βγάλει κύρηγμα.
Κατα τα άλλα η Αρχαία Ελληνική θρησκεία δεν αντέγραψε τίιιιποτα. Καί αυτό, απο τον Δαυλο, προφανώς... Αφου κατι τετοια τα κάνουν μονο οι Χριστιανοί.
k
Edited by - kynikos on 12/01/2005 18:53:27
kynikos
Για οτι σου ειπε ο CyLight,απευθυνσου σ΄αυτον.Γκεγκε;
Εισαι καλος στην διαστρευλωση,αυτο σου το αναγνωριζω.
Και επειδη δεν εγινα σαφης(γιατι αραγε)το ξαναλεω :"Υπαρχουν περιπου 6000000 Ελληνικες λεξεις (αυτο μπορεις να το παρεις ως διαφορετικες)(αν ειναι ή οχι τοσες το συζηταμε),90000000 περιπου λεξεις,λεκτικοι τυποι,λημματα (αυτο οχι)",διοτι,για τωρα, εγω σου εδωσα το site του προγραμματος TLG και καλο θα ηταν να συμπεραινες οτι γνωριζω πολυ καλα γιατι ομιλω κι αν θελεις σου παραθετω και ολο το ιστορικο γεννεσεως του προγραμματος(δεν εχεις παρα να μου το ζητησεις).Και δεν ειναι ολη η Αρχαια Ελληνικη γραματεια οπως οριεσαι,ειναι οτι αφησαν οι καθ΄ολα φιλελληνες ταγοι του Γιαχβε σας,που κανουν σημερα(αυτοι κι καποιοι σαν εσενα) ΠΕΡΗΦΑΝΗ την Ελλαδα, αναθεματιζοντας την (το μονο πραγμα που δεν αντεγραψαν και ενας πραγματικος λογος που θα επρεπε να ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ)ακομη και σημερα στους ναους της αγαπης,καθε "κυριακη της ορθοδοξιας"(και οχι μονο-βλεπε αρλουμπο-περιδικο-ΠΗΔΑΛΙΟΝ).Εγω εννοω αυτο που λεω και αυτα που λεω να τα παιρνεις κυριολεκτικα της μετρητης,κι αν κατι δεν καταλαβες και θελεις διευκρινησεις να ρωτας ..." με το πνεύμα του ερευνητή" παντα κι οχι με το πνευμα που σιγα σιγα αρχισες να αποκαλυπτεις,κυριε ΡΑΤΣΙΣΤΗ (αυτη οντως δεν ειναι Ελληνικη λεξη).
Αληθεια ....η δικη σου φυλη τι εχει αφησει σαν "γλωσσικο θησαυρο".....Μπορεις να αριθμησεις ,γρηγορα θα τελειωσεις!
Τωρα ,η επιγραφη στο Δισπηλιο (για το οποιο συστηματικα αποφευγεις να τοποθετηθεις),αποψη μου ειναι οτι υπηρξε,καλως ή κακως υπηρξε, για σενα ομως ειναι ενας ακομα λογος για να ντρεπεσαι,και να γινεσαι διεθνως ρεζιλι ,τσαμπουκα απο ....United Kingdom!
Οσο για τον Δαυλο, σου ειπα,ΚΑΨΤΟΝ,σας ξεσκεπαζει...και κανει ενα κρυο...εκει ψηλα...οταν εισαι μονος...
ΛΕΩ ΙΣΩΣ, ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΤΑ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ;;
ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ!!
Μη ψεύδου, αλλ’ αλήθευε.
ΣΟΛΩΝ ΕΞΗΚΕΣΤΙΔΟΥ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΕΦΗ
quote:
και καλο θα ηταν να συμπεραινες οτι γνωριζω πολυ καλα γιατι ομιλω
Κανένα πρόβλημα, αν δεν ήταν στη μέση η λεπτομέρεια ότι ο Κυνικός -όπως και εγώ- ανήκει σε εκείνους τους ενοχλητικούς τύπους που προτιμούν να βασίζουν τα συμπεράσματά τους στα δεδομένα τους και όχι το αντίθετο.
Τέλος πάντων, για να τελειώνει αυτή η θλιβερή ιστορία, ας κάνω ότι πιστεύω πως αναφερόσουν στον πλούσιο όγκο της ελληνικής γραμματείας και όχι στο πλούσιο λεξιλόγιο. Κανονικά θα έπρεπε να απαιτήσω κι εγώ να παραδεχθείς το λάθος σου σαν άντρας, όμως αποφεύγω τις υποθέσεις για το ποιόν των συνομιλητών μου.
Λεπτομέρεια: 90.000.000 λέξεις δεν είναι καν ιδιαίτερα πολλές (σαν όγκος κειμένου). Π.χ. το βιβλίο XSLT: Mastering XML Transformations (O' Reilly 2001) που τυχαία άρπαξα αυτή τη στιγμή από το ράφι πίσω μου έχει γύρω στις 270.000 λέξεις. Μάλλον δεν έχεις πάρει χαμπάρι ότι οι αρχαίοι χρησιμοποιούσαν τη λέξη "βιβλίο" εκεί που εμείς χρησιμοποιούμε τη λέξη "κεφάλαιο", ούτε έχεις συνειδητοποιήσει πόσο πολύ βοηθάει η τυπογραφία στην άνθιση της συγγραφικής παραγωγής μιας γλώσσας.
Τα φύλλα μιας εφημερίδας σαν τους New York Times έχουν όγκο 70.000.000 λέξεις/έτος. Πολλαπλασίασε επί 100 χρόνια και θα ανακαλύψεις ότι ολόκληρη η αρχαιοελληνική γραμματεία (ακόμα και αν δεχθούμε ότι σώθηκε μόνο το 1% από την καταστρεπτική μανία των Κακών Εβραίων) είναι μικρότερη σε όγκο από ΜΙΑ από τις ΧΙΛΙΑΔΕΣ εφημερίδες που έχουν τυπωθεί σε αγγλική γλώσσα.
Εδώ που τα λέμε, σα να αρχίζω να θυμάμαι και το δεύτερο σκέλος του ισχυρισμού σου: ότι η αγγλική γλώσσα έχει 100 φορές λιγότερες λέξεις από την ελληνική. Μιλάμε για όγκο βέβαια, έτσι δεν είναι; Μόλις όμως σου έδειξα ότι ακόμα και αν λάβουμε υπόψη μας μία (1)εφημερίδα σε αγγλική γλώσσα αυτή ξεπερνά σε όγκο ολόκληρη την αρχαιοελληνική γραμματεία, ακόμα και αν δεχθούμε ότι έχει σωθεί το 1%. Εδώ που τα λέμε, μόλις σου έδειξα ότι υπάρχει τουλάχιστον 1 αγγλικό βιβλίο με 7 φορές περισσότερες λέξεις απ' όσες ισχυρίστηκες ότι έχει συνολικά ή αγγλική.
Καλό ξεγλίστρημα.
Άμα δεν ξέρω κάτι με σχετική τουλάχιστον βεβαιότητα, δεν τοποθετούμαι βιαστικά. Έτσι και με το Δισπηλιό, το οποίο πολλές φορές συζητήθηκε, και πολλές φορές ζήτησα να μάθω για αυτό - γενικά επί ματαίω.
Απ'ο,τι ξέρω έως τώρα, υποτίθεται οτι είναι μια ξύλινη πινακίδα, που βρέθηκε μέσα σε λίμνη, συντιρρημένη για 6000 χρόνια. Δεν ξέρω αν αυτό είναι εφικτό ή όχι, μέχρι να πληροφορηθώ καλύτερα το δέχομαι. Απο εκεί και πέρα, η πίνακιδα λέει οτι είχε κάποια σκαλίσματα, πιθανώς γράμματα, αλλά δεν γνωρίζω αν αυτά έχουν γνωστοποιηθεί πουθενά. Αν ξέρει κανείς ευχαρίστως ακούω.
Την πιθανότητα να ήταν Γραμμική Β' (δηλαδή Μυκηναϊκά) την βλέπω πολύ μικρή (αν βέβαια φανεί κάτι τέτοιο θα είναι πολύ ενδιαφέρον, μεχρι τότε επέτρεψε μου να αμφιβάλλω).
Από εκεί και πέρα ακούω κάτι κουφα - μια η πινακίδα εξαερώθηκε, την άλλη υπήρξε συνομωσία κράτους-αρχαιολόγων, τρέχα γύρευε δηλαδή, τελικά όταν κάποιος έχει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΗ ανακοίνωση να κάνει, θα την ακούσω με πολύ ενδιαφέρον. Μέχρι τότε αναμένω νεότερα.
Αν, πάλι, κανείς δεν λέει τίποτα, γιατί όλη η διεθνής αρχαιολογική κοινότητα είναι υπό τον έλεγχο των Σιωνιστόνανε, τότε γιατί να ασχολούμαστε καν; Κάθμαστε σπιτι μας και φαντασιωνόμαστε την Αρχαια Ελλάδα όπως μας γουστάρει. Δημοφιλές τελευταία το άθλημα!
Δεν πιστεύω να εξακολουθείς να νομίζεις οτι δεν έχω τοποθετηθεί στο ζήτημα.
Όσο για τις προσβολές σου για την εργασία του TLG, της σχολής δηλαδή που όχι μόνο τόσα πολλά προσέφερε, αλλά ακόμα και εφεύρε τον τρόπο κωδικοποίησης (betacode) των Ελληνικών που τα κάνει προσιτά σε όλον τον κόσμο, και τον χαρακτηρισμό του έργου τους ως επιλεκτική εργασία των ταγών του Γιαχβέ "μας", τις θεωρώ κατάπτυστες, ψυχοπαθολογικές, χαμερπείς και χυδαιολογία της χειρίστης μορφής.
(Τί να λέει ο admin μας άραγε, για αυτό)
Άσε που μέχρι χθές το είχαν για πηγή το TLG η αρχαιοκούκου, όσο φαινόταν να προωθούσε τα φούμαρά τους.
Άκους εκεί, μόνο όσα επέτρεψαν οι ταγοί....!!;; Έχεις δηλαδή πρόσβαση και σέ άλλα κείμενα που δεν υπάρχουν στο TLG; Έχεις τέτοιους θησαυρούς, και τους κρατάς κρυμμένους.... ![]()
====
ΔΩΡΙΕΥΣ,
Δεν ξέρω πολλά για την ημερομηνία γραφής των Ερμητικών κειμένων, μέχρι τώρα υπέθετα (βάσει των λίγων που ξέρω) οτι ήταν κάπου τον 2ο μ.Χ. αιώνα.
Αν εσύ ξέρεις κάτι παραπάνω, θα χαρώ να το ακούσω.
k
Edited by - kynikos on 13/01/2005 00:48:55
Edited by - kynikos on 13/01/2005 00:52:01