ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τα Ιερατεία και ο ρόλος τους στην παγκόσμια ιστορία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Τα Ιερατεία και ο ρόλος τους στην παγκόσμια ιστορία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

symbol30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
11/02/2008, 01:35:23
quote:

Ψηλέ, έριξα μια ματιά και είδα ότι με παραπέμπεις σε ένα φορουμ, με διάφορες απόψεις.

Μπορεί και οι εκεί συνομιλητές να χρησιμοποιούν το δικό μας, σαν παράδειγμα.

Και λοιπόν;

Άσε που με βάση την παραπομπή που έκανε εκεί ο χρήστης, μου θύμισε ότι και σήμερα, για 200 ευρω, το κράτος σε κλείνει μέσα, χωρίς να σε ρωτήσει ούτε τι πιστεύεις αλλά ούτε και τι ψηφίζεις.
Συμφωνείς ή όχι είσαι παράνομος και διώκεσαι με βάση το νόμο.

Αυτό δεν λέω κι εγώ και άλλοι φίλοι εδώ και δεν θέλεις να το καταλάβεις;

Αυτό είναι μέρος των... στοιχείων που έχεις;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Σε παρέπεμψα εκεί για να δεις πως τους διωγμούς, τους παραδέχεται, εμμέσως πλην σαφώς, και αυτός, που φαίνεται πως δεν είναι θαμώνας του Απολογητή, που έχει στο μήνυμά του ένα «απόσπασμα από την μονογραφία των εκδόσεων Περισκόπιο για τον μ. Κωνσταντίνο», στο οποίο περιέχονται αναφορές για τον Πλίνιο το Νεώτερο.

Το θέμα είναι ποιος έχει νομοθετήσει, πώς έχει νομοθετήσει και ποιον ή ποιους έχει βάλει στο στόχαστρό του.

Μήπως θες να πεις πως η εφαρμογή οποιουδήποτε νόμου ισούται με την απόδοση δικαιοσύνης;

Αν είναι έτσι, τότε και οι ανά τους αιώνες και ανά τον κόσμο δικτάτορες δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να εφαρμόζουν το νόμο. Σωστά; Συμφωνείς;

11/02/2008, 02:12:20
Ψηλός

quote:
Σε παρέπεμψα εκεί για να δεις πως τους διωγμούς, τους παραδέχεται, εμμέσως πλην σαφώς, και αυτός, που φαίνεται πως δεν είναι θαμώνας του Απολογητή, που έχει στο μήνυμά του ένα «απόσπασμα από την μονογραφία των εκδόσεων Περισκόπιο για τον μ. Κωνσταντίνο», στο οποίο περιέχονται αναφορές για τον Πλίνιο το Νεώτερο.

Κι εγώ σου απάντησα ότι δεν είναι τίποτ' άλλο, παρά μόνο η γνώμη ενός χρήστη κάποιου φορουμ. Διαφωνείς;

Η απιστολή του Πλίνιου είναι ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, που τόσο καιρό περιμένουν κάποιοι, από εσένα; Το μόνο ιστορικό αποδεικτικό των "τρομερών" διωγμών;

Και όλα τα άλλα είναι, για σένα παραμύθια;
Αν χαρακτηρίσω κι εγώ αυτήν την επιστολή παραμύθι, τι θα κάνεις;

quote:
Το θέμα είναι ποιος έχει νομοθετήσει, πώς έχει νομοθετήσει και ποιον ή ποιους έχει βάλει στο στόχαστρό του.

Συμφωνώ, όμως σου θυμίζω ότι όποιος κι αν έχει νομοθετήσει, όπως κι αν το έχει κάνει και όποιους κι αν έχει στο στόχαστρό του, σημασία επί του πρακτέου, έχει ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ.

Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις;

quote:
Μήπως θες να πεις πως η εφαρμογή οποιουδήποτε νόμου ισούται με την απόδοση δικαιοσύνης;

Σαφώς και όχι.
Όμως μένει στην ιστορία με βάση ποιό νόμο καταδικάστηκε κάποιος και όχι το κατά περίπτωσιν παρασκήνιο που δεν γίνεται να ξέρουν πολλοί, ούτε αν (κατά περίπτωσιν) υπήρχε, ούτε ποιό ήταν.

quote:
Αν είναι έτσι, τότε και οι ανά τους αιώνες και ανά τον κόσμο δικτάτορες δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να εφαρμόζουν το νόμο. Σωστά; Συμφωνείς;

Περίεργη σκέψη κάνεις...

Εγώ ξέρω ότι οι δικτάτορες ΚΑΤΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

11/02/2008, 04:25:04
quote:
Ψηλός

Κατ'αρχήν δεν ορίζεις τι εννοείς "δικαιοσύνη".

Στη σημερινή κοινωνία ο νόμος είναι ουσιαστικά η σύμβαση που κάνει ο ίδιος ο πολίτης με το κράτος, έχοντας όμως ο ίδιος δώσει τη συναίνεσή του για το νόμο αυτό. Αρα, το κράτος νομοθετεί στο όνομα του ελληνικού λαού και άρα ο κάθε νόμος αποτελεί έκφραση της θέλησης του ίδιου του λαού και του αισθήματός του περί δικαιοσύνης.

Κατά τη γνώμη μου (και τη γνώμη πολλών νομικών) η εφαρμογή οποιουδήποτε νόμου ισούται με την απόδοση δικαιοσύνης (κατά την κοινή έννοια). Ακόμη και οι εξαιρέσεις σε κάποια υπόθεση ή τα ελαφρυντικά προβλέπονται κι αυτά από το νόμο.

quote:
Ψηλός
Αν είναι έτσι, τότε και οι ανά τους αιώνες και ανά τον κόσμο δικτάτορες δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να εφαρμόζουν το νόμο. Σωστά;

Λάθος! Το παραπάνω σόφισμα είναι πλαστό. Οι δικτάτορες αποτελούν κατά βάση αντισυνταγματικές ομάδες, οι οποίες νομοθετούν κυρίως με νόμους που οι ίδιοι θέτουν. Οντας όμως παράνομοι οι ίδιοι, οι νόμοι τους είναι άκυροι.

Οσον αφορά το νομοθετικό πλαίσιο της Ρώμης, στο οποίο αναφέρεσαι και το οποίο υποτίθεται ότι κυνηγούσε τους χριστιανούς ή άλλες θρησκευτικές ομάδες, η απάντηση είναι απλή. Φέρε τους νόμους αυτούς εδώ προς συζήτηση να δούμε και μεις σε ποια βάση έγιναν οι υποτιθέμενοι διωγμοί των χριστιανών.

Δηλαδή, πώς λέει για παράδειγμα ο νόμος XLV των "Νεαρών" του Ιουστινιανού ότι "επειδή μισούμε τους αιρετικούς δεν τους επιτρέπουμε να παίρνουν δημόσια αξιώματα" ("και επειδήπερ αιρετικούς μισούμεν, οίονται κατά ταύτιν την πρόφασιν ελεύθεροι είναι βουλευτικών λειτουργημάτων"), φέρε μας έναν νόμο της Ρώμης που να λέει ότι π.χ. "επειδή μισούμε τους Χριστιανούς, δεν τους επιτρέπουμε να παίρνουν δημόσια αξιώματα".

Γιατί μέχρι τώρα συζητάμε για τους υποτιθέμενους θρησκευτικούς διωγμούς εις βάρος των χριστιανών αλλά μέχρι σήμερα δεν μας έχεις φέρει κανένα στοιχείο.

Υπάρχει πλούσια βιβλιογραφία πάνω στο Ρωμαϊκό Δίκαιο, ακόμη από την εποχή των 12 Πινάκων (450 παχχ) οπότε πιστεύω πως θα είναι εύκολο για σένα να βρεις αυτούς τους νόμους που επιβάλλανε την τιμωρία των χριστιανών για τα διάφορα αδικήματα... Αναμένουμε.

macedon

11/02/2008, 10:46:27
Αδελφοί μου, τη νύχτα που μας πέρασε μου αποκαλύφθηκε κι άλλη μια αλήθεια, προφητική αυτή την φορά.
Θα σας παρακαλέσω να δώσετε μεγάλη σημασία στα παρακάτω λόγια και να τηρήσετε τις οδηγίες που κι εγώ έλαβα εκ των άνω διότι διαισθάνομαι μεγάλη "απειλή".

Επειδή το θέμα τούτο κινδυνεύει να παρεκτραπεί πλήρως από τις αντιδικές των συμμετεχόντων για θέματα χιλιοειπωμένα κι αδιέξοδα, αυτοί καλούνται να προνοήσουν ώστε αυτό να επιστρέψει τάχιστα στον αρχικό του σκοπό!
Θα μπορούσαν παρόλα αυτά να μεταφέρουν την συζήτηση τους στο θέμα Διάλογοι και αντίλογοι περί χριστιανισμού, μυθολογίας και κάθε είδους θρησκείας ..

Αυτοί οι οποίοι δεν θα εισακούσουν ετούτη την εντολή, θα γνωρίσουν την φωτιά και το τσεκούρι!

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, φίλοι μου, θα πρέπει να μεταφερθούμε το συντομότερο δυνατόν στο "διπλανό" θέμα για να σωθούμε...

In anticipation of my resurrection...

11/02/2008, 10:49:51
12/02/2008
11/02/2008, 10:51:55
12/02/2008
11/02/2008, 21:05:14
quote:

Αδελφοί μου, τη νύχτα που μας πέρασε μου αποκαλύφθηκε κι άλλη μια αλήθεια, προφητική αυτή την φορά.
Θα σας παρακαλέσω να δώσετε μεγάλη σημασία στα παρακάτω λόγια και να τηρήσετε τις οδηγίες που κι εγώ έλαβα εκ των άνω διότι διαισθάνομαι μεγάλη "απειλή".

Αυτοί οι οποίοι δεν θα εισακούσουν ετούτη την εντολή, θα γνωρίσουν την φωτιά και το τσεκούρι![/i][/purple]

Αυτή είναι η δύναμη των ιερατείων. Φωτιά και τσεκούρι.

Είπε κι ελάλησε.

Για να ψιλοέρθουμε στο θέμα μας σιγά-σιγά.

Διότι εγώ πάντως έχασα τον μπούσουλα.

Κι έχουμε και νέα ηγεσία, έτσι?

11/02/2008, 23:53:47
Συγνώμη, αλλά, είδα …φώς και μπήκα…
Καλά, ρε παιδιά, περί DNA και του ότι το ελληνικό
έχει αποδειχθεί ότι μένει καθαρό
ακόμη και μετά από κατακτητές
δεν το έχετε ακούσει;
Ότι το γονίδιο του Έλληνα είναι τόσο δυνατό που
αντέχει,από επιστημονικής πλευράς κι όχι εθνικιστικής,
δεν το έχετε ακούσει;
Αλήθεια αυτό περί 47 χρωμοσωμάτων στο ελληνικό
Γονίδιο, αντί 46 όλων των άλλων δεν το ξέρετε;

Καλά αυτό το αμίμητο με τους χριστιανούς «ταραξίες»
Εγώ προσωπικά, πρώτη φορά το ακούω!!!
Ταραξίες οι διωκόμενοι, ή ταραξίες οι πιστεύοντες
Στην αγάπη;Ταραξίες οι σφαγιασμένοι;
Θα τρελαθούμε….Δηλαδή, να αποδείξουμε όλους
Τους άλλους λάθος για να βγάλουμε τους εαυτούς
Μας δημοκράτες και σωστούς;

Συγνώμη, αλλα εκείνο το σημείο που ο Νέρων,
Τρελός όν, έκαιγε τη Ρώμη για να γράψει ένα
Τραγούδι και μετά για να αποφύγει την μήνιδα
Του κόσμου, κατηγόρησε τους χριστιανούς
( τους κακούργους, όπως λέει άλλος) και έγιναν διωγμοί,
Μόνο εγώ το θυμάμαι, ή άλλοι απέφυγαν να το
Αναφέρουν;
Και εσύ που «διαστρεβλώνεις» το «εν αρχή ήν
Ο Λόγος» πως λέγεσαι (χιούμορ…)

12/02/2008, 00:22:49
quote:
Dying_Incubus

Επειδή φίλε Γεώργιε βλέπω πως κάθε βράδυ σου μιλάει ο Θεός (αν και υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο "ο θεός μου μίλησε στο όνειρό μου" και στο "ονειρεύτηκα ότι μου μίλησε ο θεός") και μάλιστα με προφητικά όνειρα, ίσως θα έπρεπε να τρως πιο ελαφριά πριν πας για ύπνο

quote:
Dying_Incubus
Αυτοί οι οποίοι δεν θα εισακούσουν ετούτη την εντολή, θα γνωρίσουν την φωτιά και το τσεκούρι!

"Εκατον εκάτερον", που λέει και ένας γνωστός μου. Δεν ξέρω τι σημαίνει, αλλά μου άρεσε. Είναι εύηχο.

quote:
Dying_Incubus
Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, φίλοι μου, θα πρέπει να μεταφερθούμε το συντομότερο δυνατόν στο "διπλανό" θέμα για να σωθούμε...

Χα! Εσύ να μεταφερθείς όπου θέλεις. Και στο διπλανό και στο από κάτω θέμα άμα θέλεις να σωθείς. Εγώ όμως που δεν θέλω να σωθώ, θα μεταφερθώ στο αντίστοιχο θέμα, όπου σκοπεύω να παραθέσω τα στοιχεία μου, εν όλω και εκτενώς.

Υπουλε προβοκάτορα... (με την καλή έννοια πάντα).

macedon

12/02/2008, 09:51:28
quote:
Επειδή φίλε Γεώργιε βλέπω πως κάθε βράδυ σου μιλάει ο Θεός (αν και υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο "ο θεός μου μίλησε στο όνειρό μου" και στο "ονειρεύτηκα ότι μου μίλησε ο θεός") και μάλιστα με προφητικά όνειρα, ίσως θα έπρεπε να τρως πιο ελαφριά πριν πας για ύπνο

Μπα, με φρούτα την βγάζω...

Εφόσον πάντως μεταφερθείς στο αντίστοιχο θέμα, μάλλον θα την βγάλεις καθαρή κι εσύ και δεν θα νιώσεις το τσεκούρι του Ύψιστου.

In anticipation of my resurrection...