- Ο ΙΗΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΘΕ'Ι'ΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
η περίπτωση του αδελφού ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ. Τ Ι Π Ο Τ Α.
"Εκείνος" ήτανε ενας ζηλωτής απο ΤΑ ΓΑΜΑΛΑ, του οποίου τον πατέρα τον σταύρωσαν οι Ρωμαίοι για πολιτικές αναταραχές, (για....ψάξτο αυτο το χωριό σε κανέναν χριστιανικό χάρτη....αν το βρείς ΘΑ'ΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ!) ο οποίος προσπαθούσε να απελευθερώσει τον λαό του. Και καλά έκανε!
Αυτά που γράφουνε μετα απο κάτι αιώνες (!) οι υποτελείς και γλοιώδεις μοναχοί της ΝΕΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ (αυτό να το τονίσουμε: ΝΕΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ!) είναι απλά τα γούστα της Κωνσταντίνειας πολιτικής του επίσης χυδαίου "ΕΝ ΤΟΥΤΟ ΝΙΚΑ".
Εδώ οι άνθρωποι ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΛΟΘΡΗΣΚΟ ΡΩΜΑΙΟ ΣΦΑΓΕΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ........................ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝΕ ΓΙΑ "ΥΙΟ ΘΕΟΥ" ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ!!
Και απο τότε.............χορεύει το παπαδαριό στα κεφάλια μας!!
Απλά, απο το πολύ κόψε ράψε, κάπου δέν τους βγήκε. Βλέπεις, η αλήθεια ΠΑΝΤΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ!!!!!
Αληθεια μηπως ξερεις που γεννηθηκε ο Ομηρος;
Μονο εσυ μπορει να ξερεις την αληθεια δεν μπορει...
Οι υπολοιποι απλα πλανωνται στο σκοταδι τους
b.d μου εχει κανει εντυπωση που ανοιξες ενα τοπικ σαν νεος και αμαθης γι'αυτο και μεσα στην αμαθεια σου δεχεσαι τον Schwabe ως φως της αληθειας!
Εχω κουραστει να απανταω συνεχεια σε πραγματα που εχω ξαναπει αλλα ας το κανω για μια ακομη φορα!
Γιαχβε στα ιουδαικα θα πει ο Ων στα ελληνικα.Ο Δημιουργος λοιπον και Πατερας δεν εχει ονομα ειναι απλα ο Ων!Ο Χριστος ειναι ο Λογος του Θεου και ειπε πως οταν καποιος θελει να επικαλεσθει τον Πατερα μπορει να το κανει μεσω του δικου Του ονοματος!
Τωρα γιατι ανεφερες εξωγηινους και 12θεο δεν θα το σχολιασω!
αντί να πετάς ΤΟΥΒΛΑ, γιατί δέν παραθέτεις τα δικά σου στοιχεία? Αν κάνεις κλίκ στην "ευσεβή" ιστοσελίδα που μας παροτρύνεις, σίγουρα θα βρείς πολλά! Η όχι?
Και για να σε διευκολύνω, επειδή απο την πολλή κατήχηση αφομοίωσες και την....ορολογία του παπαδαριού, και παντού βλέπεις "αλήθειες" και "αποκαλύψεις" (!): δέν....ανακαλύπτω αλήθειες, με αυτές έχετε εσείς ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΟΝ...."ΛΟΓΟ" ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ, αλλά απλά ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
Να στο ξαναπώ? Ι Σ Τ Ο Ρ Ι Κ Α Σ Τ Ο Ι Χ Ε Ι Α.
Αν λοιπόν θέλεις να πείς κάτι, είμαι όλος αυτιά. Αν θέλεις να ξεφουρνίσεις τις μεταφυσικές σου αμπελοφιλοσοφίες.......sorry!
Εγω λεω τα πραγματα με το ονομα τους!Εσυ εισαι αυτος που επικαλειται την αληθεια διαρκως με την δικη σου λογικη...
Αν σε ενοχλουν οι μεταφυσικες ανησυχιες τοτε με συγχωρεις αλλα θα πρεπει να αλλαξεις forum η να δημιουργησεις ενα δικο σου,να γραφεις ο,τι θελεις και να μην αντιδρα κανεις...
Τα δικα μου ιστορικα στοιχεια μονο εσυ εθελοτυφλεις και δεν τα βλεπεις.Το εκανες και στο παρελθον αλλωστε να παρουσιαζεις μονο ο,τι σε συμφερει...
Περαστικα...
Αν πιστεύεις ότι...........εκνευρίζομαι (!), πέφτεις πολυυυυυυυ έξω.
Να εκνευριστώ τάχα ΜΕ ΤΙ? Ρίξε κανένα ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ στοιχείο, και πού ξέρεις, ίσως γίνει.
Εως τότε..............Shalom και την σκέψη σου ΠΑΝΤΑ στραμμένη στο ουράνιο.........ΙΣΡΑΗΛ!
Όλοι οι υπόλοιποι, στραμμένοι στην αναζήτηση ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ και του....ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ!!!
Το οτι η Καινή Διαθήκη αποτελεί μία εμπεριστατωμένη ιστορικοθρησκευτική τοποθέτηση του λαού του Ισραήλ αυτό δεν σημαίνει οτι γίνεται σαφώς δεκτή και για τον υπόλοιπο κόσμο.
Φαίνεται λοιπόν οτι το φαινόμενο το μονοθεισμού δεν ήταν προνόμιο των Ισραηλιτών.
Η αρχή της δημιουργίας του κόσμου απο εναν Δημιουργό άυλο έχει βαθιά τις ρίζες του ίσως εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πρίν.
Ο Ερμητισμός κάνει την εμφανισή του απο τους αρχαίους Ελληνες φιλόσοφους προσπαθώντας να ερμηνεύσουν φιλοσοφικές απόψεις οι οποίες πηγάζουν σχεδόν απο τις ιδιες πηγές που πηγάζουν οι αρχές της Βιβλικής της Ζωροαστρικής φιλοσοφίας καθώς και των κειμένων του Ερμή του Τρισμέστου.
Οι αρχές της φιλοσοφίας αυτής ίσως να πηγάζουν όλες απο την ιδια πηγή.
Οσα χρόνια και αν πέρασαν , όσες χιλιάδες χρόνια και να πέρασαν οσο και η τεχνολογία και να προχώρησε οι αρχές αυτές παραμένουν ίδιες.
Τι είναι αυτό που μπορεί να συζητούσε ο Ιησούς σε ηλικία 10 ετών με τους Ιερείς ωστε να τους αφήσει κατάπληκτους για τις γνώσεις που κατείχε.
Απο που απέκτησε αυτές τις γνώσεις και μάλιστα σε μία τόσο μικρή ηλικία.
``Στην αρχή υπήρχε ο θεός και η ύλη . Το πνεύμα βρισκόταν μαζί με την ύλη, ή καλύτερα μέσα στην ύλη αλλά δεν ήταν το ίδιο με εκείνο που βρισκόταν στο θεό, δηλαδή δεν ήταν η αρχή με την οποία δημιουργήθηκε ο κόσμος``.....
«Ο Κύριος και δημιουργός όλων των αιώνιων σωμάτων, αφού μία φορά δημιούργησε, δεν ξαναδημιούργησε ούτε δημιουργεί Όσο για το δικό μας δημιουργό επειδή είναι σε σώμα, αφού μας δημιούργησε, δημιουργεί πάντα και θα δημιουργεί σώματα, θνητά και διαλυτά. Διότι δεν είναι θεμιτό σε αυτόν να μιμείται το δημιουργό του, πράγμα εξάλλου αδύνατο. Διότι εκείνος έκανε τα πλάσματά του από την πρωταρχική ουσία, που είναι ασώματη, ο άλλος έπλασε εμάς από την σωματοποίηση που ακολούθησε.»
Τα λόγια αυτά ήταν αρκετά που μπορει ο Ιησούς να ειπε στους Ιερείς με τη διαφορά οτι τα λόγια αυτά εχουν ειπωθεί αρκετές χιλιάδες χρόνια πρίν απο τον Ιησού. Λόγια σοφά αλλά και γνωστά στους ιερείς της εποχής αφού και στους ίδιους τα είχε μεταφέρει ο Μωυσής.
Ο Μωυσής είχε γεννηθεί και είχε ζήσει στην Αιγυπτο πατρίδα των ερμητικών κειμένων.
Η διαφορετική διαδρομή ομως του Ιησού είναι οτι αν και υπεργνώστης της αρχής της Δημιουργίας δημιούργησε νέες θεωρίες περί Δημιουργού καθώς και νέους τρόπους προσέγγισης προς Αυτόν.
allzzaro
Το Ισραηλ ειναι ο εφιαλτης σου,εγω δεν ασχολουμαι μαζι του...
Το ποιος ειναι καημενος ασε να το κρινει καποιος αλλος
Όσο για το ΙΣΡΑΗΛ, σίγουρα καταντάει για εναν ΕΛΛΗΝΑ εφιάλτης. Καλύτερα εφιάλτης λοιπόν, παρά...........ΠΑΤΡΙΔΑ!
Να την χαίρεστε!
Ημουνα σιγουρη!
Και που εισαι?Επειδη δεν μπορω να σου αφιερωσω αυτο το ομορφο απογευμα,δεν θα συνεχισω να απανταω στα οσα ασχετα λες!Εχω και email ομως!!!
το αντίθετο. Βολεύει ΕΣΑΣ η μουγκαμάρα.
Αν δέν μπορείς, αστο το ρημάδι!
Έτσι και αλλιώς, με το συμπάθιο δηλαδή, δέν προσφέρεις και καμία ιδιαίτερα καλη υπηρεσία στο δόγμα σας.
Επομένως, απόλαυσε καλύτερα το (πραγματικά) ωραίο αυτό απόγευμα....