- Πρέπει η Ελλάς να διεκδικήσει της αλύτρωτες της πατρίδες??? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Είναι ενας λαός που έσφαξε,έκλεψε,έκαψε και κατάστρεψε οτι βρήκε μπρόστα του.Απο τον καιρό που ήρθε στην περιοχή υπάρχουν αναταραχές και πολέμοι.
Οσο σκέφτομαι .. τις ``χαμένες πατρίδες`` γιατί για εμένα χαμένες είναι.. οσο σκέφτομαι οτι για 3.000 χρόνια ζούσαμε εκεί οσο σκέφτομαι τον τρόπο με τον οποίο εκδιωχθήκαμε συμπεριλαμβανομένων και των Ποντίων και των Αρμενίων αλλά και αλλους ναί.. με πνίγει το δίκιο... αλλά: εκεί σήμερα ζούν αλλοι, με τις οικογένειες τους ζούν άνθρωποι.
Θα ήθελα να ζήσουμε ειρηνικά. Χωρίς πολέμους.
quote:
πιστεύεις σε προφητείες αναγνωρισμένων απο την εκκλησία μας αγίων??
Τις διαβάζω.
Εχω βγάλει κάποιο νόημα σε οτι αφορά τον κοινό εχθρό.
Δεν μου φταίνε οι Τούρκοι, ούτε οι Αλβανοί, ούτε οι Σκοπιανοί, ούτε οι Αμερικάνοι ούτε οι Εβραίοι.![]()
κλπ….Μη φοβάστε δεν θα σας κουνήσει κανείς από τις θέσεις σας,
δεν γίνονται πόλεμοι από την Ελλάδα που ποτέ δεν έκανε κατακτητικούς πολέμους( και μη μου πείτε για τον Μέγα Αλέξανδρο, γιατί οι Πέρσες ήρθαν εδώ, δεν πήγαμε εμεις εκεί και μετά ήταν οι διπλανοί τους λαοί που ηγέρθησαν, κλπ…)
Αλλά άλλο οι πόλεμοι κι άλλο να λέμε αν υπάρχουν πατρίδες που
έχουν ελληνικό στοιχείο μέσα τους και οι εκεί κάτοικοι
περιμένουν κάποια μέρα κάτι… Παράδειγμα οι Πόντιοι της
Τραπεζούντας, αγαπητή Αμαλία έχουν κάνει αντάρτικο, τι λες;
Να πάμε να τους καταστείλουμε; Η η αταραξία που λέγαμε είναι
επίφοβη ούτως ή άλλως;
Φίλη μου, (αν και ποτέ δεν έχεις απαντήσει σε πόστ μου) έχεις κρατήσει μια αλήθεια δική σου και μοιάζει να σου είναι δύσκολο
να δεις στοιχεία άλλα… Οι πόντιοι, επαναλαμβάνω, έχουν κάνει αντάρτικό, η Κύπρος στενάζει κάτω από τον τουρκικό ζυγό,
εσύ τι λες, ή η Κούλα που λες πιο πάνω είναι η απάντηση σου;…
Φίλοι μου όντως πάλι με χρόνια με καιρούς( που πλησιάζουν…)
πάλι δικά μας θα’ ναι…Κι οι πληθυσμοί των περιοχών που λέμε
έχουν γαλουχηθεί και περιμένουν κι είναι πιο Έλληνες από μας γιατί, η πίεση κάνει πιο παθιασμένο τον Έλληνα....
Χωρίς να ξεχνάμε το ελληνικό DNA,κ που μέσα τους μιλάει
για Ελλάδα...
quote:
αλλά: εκεί σήμερα ζούν αλλοι, με τις οικογένειες τους ζούν άνθρωποι.
Θα ήθελα να ζήσουμε ειρηνικά. Χωρίς πολέμους.
Με αυτο το σκεπτικό φίλε μου να υπογράψουμε για διχοτόμηση της Κύπρου σε δύο κράτη(για να ζουμε ειρηνικά(????)αν είναι δυνατον)επειδή στα σπίτια μας ζούν άλλοι τώρα.Ε ΟΧΙ φίλε αυτο το χώμα είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟ και δεν το χαρίζω σε κανέναν.Είναι το σπιτι που μεγάλωσα και θέλω να επιστρέψω.
ΕΛΛΗΝ
quote:
trexagireveΦίλοι μου όντως πάλι με χρόνια με καιρούς( που πλησιάζουν…)
πάλι δικά μας θα’ ναι…Κι οι πληθυσμοί των περιοχών που λέμε
έχουν γαλουχηθεί και περιμένουν κι είναι πιο Έλληνες από μας γιατί, η πίεση κάνει πιο παθιασμένο τον Έλληνα....
Χωρίς να ξεχνάμε το ελληνικό DNA,κ που μέσα τους μιλάει
για Ελλάδα...
Και μετά μου λέτε ότι τα UFO και τα σαυροειδή όντα στην Τακλαμακάν και στο Πεντάγωνο δεν υπάρχουν ![]()
Ωρες ώρες πιστεύω ότι ο Λιακόπουλος γράφει στο φόρουμ, είτε για πλάκα, είτε στα σοβαρά μεσω λογαριασμών συγκεκριμένων μελών.![]()
Για τους υπόλοιπους που βαυκαλίζονται με ονειρώξεις για επανάκτηση χαμένων πατρίδων από τους "εχθρούς" του Ελληνισμού νομίζοντας ότι αποτελούν μετεμψύχωση του Λεωνίδα και του Μεγαλέξανδρου, προτείνω να εκτονώσουν την απατηλή εθνική οργή τους αρχικά με ένα Counter Strike στο PC και μετά βλέπουμε...(αν θα χρειαστούν πελάτες οι ψυχολογοι εννοώ)...
Οι αλυτρωτισμοί και η μισαλλοδοξία δεν αρμόζουν σε υγειώς σκεπτόμενους ανθρώπους που επιζητούν την ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία με τους γείτονές τους, απαγκιστρωμένοι από τα μίση παλιών δεκαετιών και περασμένων αιώνων για το καλό όλων μας και την εξασφάλιση μέλλοντος ευημερίας των παιδιών μας. Μόνο φαύλο κύκλο βίας τροφοδοτεί η διατήρηση εθνικών αλυτρωτικών συαναισθημάτων και επιδιώξεων, χωρίς ευδιάκριτη και σταθερή κατάληξη, αφού ο "ηττημένος εχθρός" πάντα θα καραδοκεί για τη "ρεβάνς", εκτός αν ο "προαιώνιος εχθρός" εξοντωθεί οριστικά και εξαφανισθεί από προσώπου γης. Αυτό θέλετε?
Και μετά μου το παίζετε πιστοί της θρησκείας της αγάπης...
Υποκρισία στο φουλ...
Δεν είναι θέμα δειλίας. Είναι θέμα καθαρής σκέψης και ορθής κρίσης που ξέρει να εξελίσσεται δημιουργικά λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της κάθε εποχής προς το συμφέρων όλων μας.

quote:
Οι αλυτρωτισμοί και η μισαλλοδοξία δεν αρμόζουν σε υγειώς σκεπτόμενους ανθρώπους που επιζητούν την ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία με τους γείτονές τους, απαγκιστρωμένοι από τα μίση παλιών δεκαετιών και περασμένων αιώνων για το καλό όλων μας και την εξασφάλιση μέλλοντος ευημερίας των παιδιών μας.
Εαν είναι αλυτρωτισμός να θελω να παω
στο σπιτι μου τοτε τί είναι ο πατριωτισμος???
Απαντησε μου τί ειναι??Ποιος σας είπε οτι δεν θέλω να ζήσω ειρηνικά.επειδή ακριβώς αυτο θέλω,επιδιώκω το αυτονόητο.Να επιστρεψω στο σπιτι μου, στα χωράφια μου, στο αγαπημένο μου χωριό.
Και στην Ελλαδα και στην Κύπρο όποιος μιλα και αναφέρεται για τα κατεχόμενα και για την πατρίδα γενικότερα τον βαφτίζουν Εθνικιστή.Ε οχι εσείς είστε οι φασίστες που δεν θέλετε να ακουγεται καμια φωνή υπέρ της Ελλαδος και των δικαίων της.Ισοπεδώσατε τα πάντα για χάρη της παγκοσμιοποιησης....
Ζήτω οι ελεύθεροι άνθρωποι που πολεμουν για μια Ελλάδα....
ΕΛΛΗΝ
quote:
Βυζαντινός
Εαν είναι αλυτρωτισμός να θελω να παω
στο σπιτι μου τοτε τί είναι ο πατριωτισμος???
Απαντησε μου τί ειναι??
Εσύ φίλε μου μπορεί να θες πολλά.
Εάν όμως όλοι οι πληθυσμοί των Βαλκανίων και της Μικράς Ασίας που οι πρόγονοί τους διέθεταν σπίτι εξω από τα σύνορα της σημερινής τους χώρας αποφασίσουν να σκέφτονται όπως εσύ, θα πρέπει να γίνουμε ξανά μαλλιά κουβάρια όλοι εδώ στην πολύπαθη περιοχή της Βαλκανικής και της Ανατολίας επανατροφοδοτώντας φαύλους κύκλους αίματος! Τι θα γίνει αν και οι μουσουλμάνοι τουρκόφωνοι που εκδιώχτηκαν από τα Βαλκάνια προς την ενδοχώρα της Μικράς Ασίας κατά τους Βαλκανικούς πολέμους απαιτήσουν να γυρίσουν στις αρχικές τους εστίες? Αντιλαμβάνεσαι το ματαιόδοξο και το αφελές της υπόθεσης? Αντιλαμβάνεσαι το σχετικό αδιέξοδο που προκύπτει από ανάλογα σκεπτικά και αναχρονιστική συνθηματολογία?
Σύνελθε φίλε Βυζαντινέ. Δεν σου κλείνει κανείς τη φωνή όπως διαπιστώνεις, αλλά πάψε να νιώθεις και να αυτοπαρουσιάζεσαι ως το μοναδικό εξιλαστήριο θύμα που αδικήθηκε από την παράνοια του πολέμου. Υπάρχουν κι άλλοι με παρόμοια βιώματα όπως εσύ αλλά από την "άλλη πλευρά" των "εχθρών"....
Μ'αυτούς τι λες να κάνουμε ρε Βυζαντινέ? Αυτοί δικαιούνται να γυρίσουν στα σπίτια των προγόνων τους ή όχι?
Προχώρα λίγο τη σκέψη σου χωρίς παρελθοντικές αδιεξοδικές εμμονές.

quote:
Εσύ φίλε μου μπορεί να θες πολλά.
Πόλλα να πάω στο σπίτι μου???Δεν νομίζω.
quote:
Εάν όμως όλοι οι πληθυσμοί των Βαλκανίων και της Μικράς Ασίας που οι πρόγονοί τους διέθεταν σπίτι εξω από τα σύνορα της σημερινής τους χώρας αποφασίσουν να σκέφτονται όπως εσύ,
Συγνώμη αλλα εγώ ΔΕΝ βρίσκομαι έξω απο τα σύνορα του Κυπριακού Κράτους.Και γι αυτο διεκδικώ το σπιτι μου όπως και όλοι οι προσφυγες γιατι ΔΕΝ υπογραψαμε την διχοτόμηση της Κύπρου.Η Ελλάς όμως το έκανε(πούλησε τα παιδιά της στην Μ.Ασία) γι αυτο δεν μπορει να διεκδικήσει αυτα τα εδάφη.
Τα ξέρω απο πρώτο χέρι αυτα φίλε μου.Στην ίδια πατρίδα ζώ με τους Κύπριους Μουσουλμάνους.
ΕΛΛΗΝ
quote:
ΒυζαντινόςΣυγνώμη αλλα εγώ ΔΕΝ βρίσκομαι έξω απο τα σύνορα του Κυπριακού Κράτους.Και γι αυτο διεκδικώ το σπιτι μου όπως και όλοι οι προσφυγες γιατι ΔΕΝ υπογραψαμε την διχοτόμηση της Κύπρου.
Τα παράπονά σου στην Χούντα των "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών".
Μ'αυτούς που ζουν τώρα στα εδάφη που ήταν το σπίτι σου, τι θα γίνει? Τι θα τους κάνουμε αυτούς? Θα φύγουν οικειοθελώς?

quote:
Τα παράπονά σου στην Χούντα των "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών".Μ'αυτούς που ζουν τώρα στα εδάφη που ήταν το σπίτι σου, τι θα γίνει? Τι θα τους κάνουμε αυτούς? Θα φύγουν οικειοθελώς?
Την Χούντα που εσείς φέρατε.Γλύτωσε η Ελλάδα και χάθηκε η Κύπρος.Γ...την χούντα και τον βασιλιά.
Αν όχι οικειοθελώς,υποχρεωτικά.Τι δλδ επειδη ζουν εκει 34 χρόνια ΠΑΡΑΝΟΜΑ είναι και δικά τους.Δεν σε καταλαβαίνω,ξεχνάς πολυ ευκολα και χαρίζεις ευκολότερα.
ΕΛΛΗΝ
quote:
Την Χούντα που εσείς φέρατε.Γλύτωσε η Ελλάδα και χάθηκε η Κύπρος.Γ...την χούντα και τον βασιλιά.
Δεν μας τα λές καλά Βυζαντινέ.
Πήρες φόρα και λές πολλά.
Το ``εσείς`` δεν ακούγεται καλό. Σε καλώ να επανορθώσεις.
quote:
Δεν μας τα λές καλά Βυζαντινέ.
Πήρες φόρα και λές πολλά.
Το ``εσείς`` δεν ακούγεται καλό. Σε καλώ να επανορθώσεις.
Συγνώμη φίλε allzzaro αν σε πρόσβαλα ή και οποινδήποτε εδω μέσα.Απλά ήθελα να πω ότι υπάρχουν πολλοι σαν τον Agnostic που αδιαφορούν για την Κύπρο και με μία κυνικότητα....με παραπέμει στους πραξικοπιματίες.
Προς Θεού ΔΕΝ σας αποκάλεσα χουντικούς.
Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά!
ΕΛΛΗΝ